2023-10-30 219 瀏覽
Pizzaexpress係香港坐擁多間分店,自己最鍾意去位於時代廣場既分店,有落地大玻璃可以欣賞美景🌃,職員服務可接受,唔多要等位,食物質素平穩,加上價格平宜,所以周不時都會去幫襯!🐥烤焗雞翼雞翼焗至表面金黃色,熱辣辣脆卜卜,入口鮮嫩多汁,再配上意式辣醬,惹味香口🥰之前既蜜糖芥末醬個人覺得更加夾雞翼,甜中帶小小辣,令到食落更多層次!🍕四式芝士薄餅四式芝士分別係馬蘇里拉芝士,意大利藍芝士,芳提娜芝士,巴馬臣芝士配以番茄醬🥫芝士滿瀉到爆,四種芝士🧀各有唔同既風味,芝士味濃郁,鹹甜亦都適中,再加上酸味味既番茄醬,幫助消滯,又可以繼續食多幾塊嚕😂🍝蒜香蜆肉扁意粉爆香蒜蓉再加上白酒同辣椒碎,香味爆燈🤭扁意粉軟硬適中 ,蜆肉分量合理,兩者配上蒜香同微辣既調味,味道唔錯,係一碟表現中上既意粉,不過食到尾聲會稍嫌油膩左啲,建議夾落碟食!📍PizzaExpress銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1203號舖

🐥烤焗雞翼

🍕四式芝士薄餅