2023-03-14 424 瀏覽
平日好少寫食評,但昨天的經歷覺得好離譜,要上黎講下,事源屋企人有一疊time square coupon 未用,而昨日是最後一日可以用,諗住大家約埋出黎食個happy friday dinner, 要帶埋小朋友出去食野本身已不是易事,女兒選了很久,最後想要碟牛肝菌蝴蝶粉,未上菜時已不斷問點解仲未到,我哋答佢「蝴蝶」未飛到呀,佢就好開心咁等,食住其他野先⋯⋯我哋叫咗十幾樣野,碟粉最後先到,點知一上枱變咗係長通粉,個賣相非常唔吸引,我哋問職員佢話「因為無哂」然後就轉身走咗,就無理番過黎。我再問另一位身形健碩企門口嘅女職員,講俾佢知小朋友會好失望,問點解會唔講聲同就咁放低就算。佢一句唔好意思都無講,仲大條道理加語氣好差咁話:「我哋餐廳由xxx月之前已經無蝴蝶粉架勒wo!無好耐啦,咩粉都有係無蝴蝶粉」好似係唔知道呢件「大事」係我哋問題。🙄🙄但落單果一下完全無人同我哋講過,我未試過一間餐廳係可以咁樣黎處理問題。係一句都無講,你係咪覺得是但整到埋黎我就要食?😦 我哋解釋唔想要,因為呢碟粉係叫俾個囡食,佢見唔到蝴蝶果一刻已經想喊,唔會再可能要求到佢食,加上職員嘅態度,我哋已經完全唔想食,(如果你態度

我哋解釋唔想要,因為呢碟粉係叫俾個囡食,佢見唔到蝴蝶果一刻已經想喊,唔會再可能要求到佢食,加上職員嘅態度,我哋已經完全唔想食,(如果你態度好少少,講句唔好意思,我諗我哋平日都會食少少就埋單走)搞到我好好脾氣嘅老公都好嬲,話想轉過另一樣,點知職員好大反應話:「得,你咪轉!」然後又轉身走,態度極差。

最後轉要個pizza ,女職員用更無禮貌嘅態度:「又話轉俾個小朋友?呢個pizza 係我哋全店最辣架bo ,話聲你聽咋」 到呢一刻,佢仲可以用咁嘅態度同客人講野。

個pizza 黎到時明顯辣醬落得俾平日重手好多,而等pizza 其間,果個女職員仲帶多另一職員在我們附近指指點點,講完一輪個男經理眼神非常唔友善咁仇視住我哋,咩事?? 真係要black list 加唔會再黎呢間分店。
2023-03-10
用餐優惠