2023-11-22 2339 瀏覽
丫妹考完試約我食餐勁嘅relax心情, 回味Pizza Maru嘅邪惡芝士pizza, 於是就去咗尖沙咀海運大廈LCX分店。呢間分店係Pizza Maru唯一一間可以飽覽維港嘅分店, 不過注意3人以上先有機會安排到欣賞海景嘅卡位, 今晚無約lu…..只能有距離地欣賞靚景。食物方面有各種pizza類, 當然唔少得不同口味嘅炸雞, 有大小份量之分, 兩個人都可以order小份share食。飲品方面有調酒mojito、cocktails, 不過就暫時冇啤酒供應; 唔飲酒嘅亦有數款果汁、水果茶飲選擇。【凱撒沙律】HK$113新鮮爽脆沙律菜, 配上脆而有口感嘅煙肉片、脆麵包粒、芝士碎, 既清新又有層次。每次嚟都定必點芝加哥系列PIZZA, 滿足到我呢個芝士控!【太陽番茄芝加哥】HK$217用上雙倍馬蘇里拉芝士製作, 熱辣辣PIZZA面層有多汁蕃茄片、辣肉腸、茄醬, 再密集灑滿了糖霜, 拎起pizza時, 芝士沿pizza餅底湧出, 拉起超澎湃嘅芝士瀑布, 好邪惡!批邊有如法包般有點咬口, 跟綿密芝士有著強烈口感對比, 每啖除咗有來自茄醬嘅甜酸, 同時更有香醇奶香, 想不到傳統配搭, 有意想不到驚

【凱撒沙律】HK$113
凱撒沙律

每次嚟都定必點芝加哥系列PIZZA, 滿足到我呢個芝士控!
【太陽番茄芝加哥】HK$217
批邊有如法包般有點咬口, 跟綿密芝士有著強烈口感對比, 每啖除咗有來自茄醬嘅甜酸, 同時更有香醇奶香, 想不到傳統配搭, 有意想不到驚喜!
太陽番茄芝加哥

【韓風蟹肉塔】HK$153
梳梳蟹肉、綿密creamy牛油果、青瓜粒, mix咗泡菜蛋黃醬, 令蟹肉更加提鮮, 配有黑米烤薄餅, 飽肚又健康。
韓風蟹肉塔

【Pineapple mojito】HK$75
以雞尾酒做base, 加入梳打汽水, 再放有大量薄荷葉, 有好幾粒菠蘿肉, 薄荷濃郁, 味道很澀, 菠蘿味唔太突出。
Pineapple mojito
2023-11-15
凱撒沙律
太陽番茄芝加哥
韓風蟹肉塔
🔸️芒果芝士薄餅世界(13吋)- 價格:$248Pizza 由馬蘇尼拉芝士、車打芝士、通粉、蕃薯慕絲、酸忌廉、芒果醬等製成芝士份量多 足以拉絲 味道亦非常濃鬱Pizza內含有通粉 再加上大量芝士普通食量嘅人 最多食兩塊就飽曬想食埋其他菜式嘅記得留肚🔸️香芒鮮蝦炸雞派對(6件)- 價格:$158韓式炸雞加上即炸鮮蝦 再伴以芒果醬營造出酸甜平衡嘅味道芒果醬酸酸甜甜嘅味道配搭上炸雞和炸蝦香脆的口感讓人一試難忘🔸️黃金烤肉芝士意粉樂園 - 價格 :$193超濃稠嘅商瓜忌廉汁遇上煙韌掛汁的意粉再搭配上惹味嘅韓式烤肉 忌廉汁內含濃厚嘅芝士味及粉末狀嘅南瓜意粉煙煙韌韌有咬口得嚟又唔會難咬伴隨住香口嘅忌廉汁 非常滋味而烤肉則係傳統嘅韓式烤肉味道🔸️鮮蝦忌廉意大利飯小花園 - 價格:$198將意大利飲放入番紅花忌廉汁熬煮至濃稠狀態 配以黑橄欖、洋蔥、鮮蝦等配料每粒飯都被香濃嘅忌廉汁包裹為味蕾帶來享受

🔸️芒果芝士薄餅世界(13吋)- 價格:$248

伴隨住香口嘅忌廉汁 非常滋味
而烤肉則係傳統嘅韓式烤肉味道

🔸️鮮蝦忌廉意大利飯小花園 - 價格:$198
將意大利飲放入番紅花忌廉汁熬煮至濃稠狀態
配以黑橄欖、洋蔥、鮮蝦等配料

每粒飯都被香濃嘅忌廉汁包裹
為味蕾帶來享受
身為 LINE FRIEND 忠實粉絲 👧🏽 好開心可以提前參與 PIZZA MARU 聯乘 LINE FRIEND 幫壽星莎莉SALLY舉辦生日派對 🥳 今次推出了一系列以黃色為主題的期間限定餐單,賣相超有心思,而且餐廳佈置了不少打卡位,整個氣氛完全打造成一個黃色世界 💛🔸芒果芝士薄餅世界▫️香芒鮮蝦炸雞派對🔸黃金烤肉芝士意粉樂園▫️鮮蝦忌廉意大利飯小花園除了限定餐牌,仲有多款 YELLOW SALLY 主題限定版新品同埋商品。喜歡 LINE FRIEND 的朋友大朋友絕不能錯過!

🔸芒果芝士薄餅世界

▫️香芒鮮蝦炸雞派對

🔸黃金烤肉芝士意粉樂園

▫️鮮蝦忌廉意大利飯小花園

[ Pizza Maru ]韓國人氣薄餅炸雞店Pizza Maru將於明天 (2024年4月26日) 起聯乘LINE FRIENDS推出期間限定「LINE FRIENDS meets Pizza Maru」餐牌,以黃色LINE FRIENDS SALLY🐥設計咗4款菜式😍。✿ 芒果芝士薄餅世界 $248 🍕🥭🧀13吋手工薄餅,餡料有通粉、芝士、芒果、蕃薯慕絲、酸忌廉醬等,餅底柔軟有彈性,外層有厚厚芝士,鹹香味與甜酸芒果醬平衡,口感清新。✿ 香芒鮮蝦炸雞派對 $158 🔥🐔🥭🍤6件韓式炸雞外皮薄脆,加入炸蝦、甜酸芒果肉、芒果醬及甜辣醬,味道層次豐富。✿ 黃金烤肉芝士意粉樂園 $193 🍝🎃🍖🧀南瓜忌廉醬濃稠,扁身意粉煙韌夠掛汁,加上韓式烤肉及芝士,濃厚惹味。✿ 鮮蝦忌廉意大利飯小花園 $198 🍛🍤🧀意大利飯粒配搭番紅花忌廉汁煮得煙韌彈牙,並有黑橄欖、彈牙大蝦及濃郁芝士。飲品🍹✿ Peach Lime Iced Tea $48✿ Pineapple Flora Iced Tea $48冰果紅茶配上唔同果肉,味道清新,解膩一流👍。總結🫦 每款限定菜式都有LINE FRIENDS圖案裝飾,而
[ Pizza Maru ]

✿ 芒果芝士薄餅世界 $248 🍕🥭🧀

✿ 香芒鮮蝦炸雞派對 $158 🔥🐔🥭🍤

✿ 黃金烤肉芝士意粉樂園 $193 🍝🎃🍖🧀

✿ 鮮蝦忌廉意大利飯小花園 $198 🍛🍤🧀

飲品🍹
✿ Peach Lime Iced Tea $48
冰果紅茶配上唔同果肉,味道清新,解膩一流👍。

總結🫦
每款限定菜式都有LINE FRIENDS圖案裝飾,而且餐廳佈滿黃色🐥打卡位,連LINE FRIENDS BROWN、CONY、CHOCO、LEONARD及EDWARD都變身SALLY黃色🤣!

推廣期內,惠顧任何「LINE FRIENDS meets Pizza Maru」餐牌內菜式一客即可換領限定版貼紙一張,或以推廣價換領💰帆布袋或不鏽鋼水樽(350ml)。另有特別版商品絨毛鑰匙扣、多用途袋換領。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Pizza Maru
地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 34號舖
電話:2682 2030
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
今日路過海港城同朋友一齊去食pizza 見到舖頭有line friends主題好吸引 入去試吓 之後發現原來而家做緊芒果主題🤤🥭💛芒果芝士薄餅世界🍕餡料包括芝士、通粉、蕃薯慕絲、菠蘿、芒果醬等,餅底與芝士完美融合,用芒果醬平衡芝士薄餅的鹹香,食落有多層的層次,口感好豐富 意想不到嘅配搭🤤🥭香芒鮮蝦炸雞派對人氣韓式炸雞加入即炸鮮蝦,配埋芒果醬將美食提升至新的層次,一次可以吃到兩種口感🤤🦐鮮蝦忌廉意大利飯小花園每粒飯與番紅花忌廉汁熬煮至濃稠狀態,配料加入入黑橄欖及洋蔥,口感煙韌彈牙,每粒都掛著濃郁的牛油忌廉汁⭐️加上鮮甜十足的鮮蝦,帶來焕然一新的清新感👍🏻🍝 黃金烤肉芝士意粉樂園好濃郁嘅芝士味,入面有南瓜忌廉醬配埋意粉超級掛汁!上面嘅韓式烤肉都非常惹味🥰

💛芒果芝士薄餅世界🍕

🥭香芒鮮蝦炸雞派對

🦐鮮蝦忌廉意大利飯小花園

🍝 黃金烤肉芝士意粉樂園
有冇人同我一樣都係Line fans呢?如果係,一定唔好錯過🐤LINE FRIENDS與韓國人氣薄餅專門店Pizza Maru 🍕首度合作,為將於本月27號黃色小雞莎莉Sally舉辦左生日🎂。我就率先為大家品嚐全新特別餐牌「LINE FRIENDS meets Pizza Maru」。芒果芝士薄餅世界由馬蘇尼拉芝士、車打芝士、通粉、蕃薯慕絲、酸忌廉、芒果醬等餡料以手打造嘅手工薄餅,咬落爆juicy,同餅底與芝士勁match,酸酸地甜甜地嘅芒果醬夾埋薄餅的鹹香,口感層次豐富。香芒鮮蝦炸雞派對一大碟成大隻咁多,韓式炸雞加入即炸鮮蝦,伴以芒果醬,一次可以吃到兩種酸甜口感。黃金烤肉芝士意粉樂園同我一樣係芝士控必試「黃金烤肉芝士意粉樂園」,濃稠嘅南瓜忌廉同啖啖芝味爆發,再加入韓式烤肉,我話咁快就清曬隻碟喇!鮮蝦忌廉意大利飯小花園飯粒同番紅花忌廉汁熬煮,配料有黑橄欖及洋蔥,口感煙韌彈牙,每粒都掛著濃郁的牛油忌廉汁。Sally、Brown同Cony以黃色主題佈置於Pizza Maru分店,仲有專用打卡位添架!好味又好玩,你地唔好錯過喇!Pizza Maru

芒果芝士薄餅世界

香芒鮮蝦炸雞派對

黃金烤肉芝士意粉樂園

鮮蝦忌廉意大利飯小花園

Pizza Maru
2024-03-30 129 瀏覽
經過見到有得食pizza炸雞同飲啤酒,咁岩又唔洗等位就入左去。入到去見到原來坐窗邊係可以有海景!雖然今次無得坐窗邊,但整體環境不錯。Pizza同炸雞黎到都大大件!menu又會建議配搭邊款啤酒!係邪惡之選!忍唔住食左件炸雞先影相
雖然今次無得坐窗邊,但整體環境不錯。
Pizza同炸雞黎到都大大件!
menu又會建議配搭邊款啤酒!
係邪惡之選!

忍唔住食左件炸雞先影相
2024-03-13 157 瀏覽
大概係中午1:30左右入去食兩個人去食間鋪冇乜人 ,大部份位都係冇人坐問個侍應可唔可以坐卡位佢勁串咁答你淨係可以坐中間呢四張或者嗰邊嗰張細枱然後隔咗一陣其他人入嚟又可以坐嗰啲卡位㗎喎我真係唔明白超差嘅體驗
大概係中午1:30左右入去食
兩個人去食
間鋪冇乜人 ,大部份位都係冇人坐
問個侍應可唔可以坐卡位
佢勁串咁答你淨係可以坐中間呢四張或者嗰邊嗰張細枱
然後隔咗一陣其他人入嚟又可以坐嗰啲卡位㗎喎
我真係唔明白
超差嘅體驗

2024-03-13
2024-01-26 173 瀏覽
來自韓國人氣過江龍Pizza Maru,主打手工芝加哥Pizza及韓式炸雞,混合美式與韓式味道,邪惡又惹味!!😻😻- 韓國烤肉芝加哥 HK$223 🍕🧀🧀🧀🧀牛小排及辣肉腸口感十足,最重要超多mozzarella芝士,每一片Pizza都能拉絲,而且香脆批邊包裹住大量芝士,芝士超香濃超滿足!!- 蜂蜜蒜泥炸雞 HK$123 🐥🍯🧄炸雞相當出色,粉漿薄脆而不油膩,雞肉多汁嫩滑,蜂蜜甜味與蒜泥香氣完美融合,配搭炸雞一絕!!

- 韓國烤肉芝加哥 HK$223 🍕🧀🧀🧀🧀

蜂蜜蒜泥炸雞

- 蜂蜜蒜泥炸雞 HK$123 🐥🍯🧄

蜂蜜蒜泥炸雞
2024-01-04 113 瀏覽
呢間來自韓國既Pizza店真係十分之吸引尖沙咀分店仲有可以睇到海景既座位添♥︎芝心Maru大哥Pizza $146/10吋呢個招牌口味梗係要試下啦 用左蕃茄醬底 有烤雞 車厘茄 西蘭花 火腿 蘑菇等Mozzarella cheese加上唔同醬汁 芝士控必試呀😍Pizza唔會太厚 10”regular 岩哂2人分享蜂蜜蒜泥炸雞 $123/6件炸雞真係勁吸引 外皮脆卜卜之餘咬落去除左感覺到嫩滑既口感 仲好juicy呢個醬汁加左蒜泥更加惹味 好好食釜山炸軟殼蟹 $148軟殼蟹都炸到金黃色好夠脆仲食到蟹肉同蟹膏 夠哂大隻
呢間來自韓國既Pizza店真係十分之吸引

釜山炸軟殼蟹 $148
軟殼蟹都炸到金黃色好夠脆
仲食到蟹肉同蟹膏 夠哂大隻
2024-01-01 120 瀏覽
喺附近返工,呢間韓式薄餅店又咁多好評,所以過嚟試下,但係果然韓式薄餅並唔係我喜歡嘅薄餅,我都係鍾意正宗意大利拿坡里薄餅多啲叫咗兩款唔同嘅薄餅,其中一款係爆多芝士嘅,另一款係泡菜牛肉,味道到嚟講泡菜薄餅其實冇乜泡菜味,爆多芝士嗰款芝士味亦都唔香濃,另外主要我唔係太鍾意佢好厚嘅餅底,而且佢並冇話焗得好香脆另外叫咗一個章魚沙律,章魚份量算係咁,味道冇特別呢到可能係打卡薄餅店,但係味道嚟講我個人就唔係太推薦

另外叫咗一個章魚沙律,章魚份量算係咁,味道冇特別

呢到可能係打卡薄餅店,但係味道嚟講我個人就唔係太推薦

2023-12-29 87 瀏覽
Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖。Pizza係香港大把選擇,但係如果又要有景又多款式又好味,我一定推薦海港城入面嘅Pizza Maru 🍕 可以望住大大個維港食pizza~ 正!🤓。薯角炭燒雞肉芝加哥($223)有蜜糖杏仁邊加埋芝心 🧀 double mozzarella 芝士控表示好高興~ 😝 批邊有蜜糖係表面香脆帶有少少甜,焗得好出色喔。韓燒烤肉菠菜意大利飯($178)呢間餐廳其實係韓國fusion菜,當然要試試佢嘅烤肉,牛肉燒香配上黑松露醬,雖然係意大利飯,但係菠菜同黑松露嘅香令到成件事好開胃🤤。@pizzamaruhk 。#gpigtst

Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖

薯角炭燒雞肉芝加哥($223)

韓燒烤肉菠菜意大利飯($178)

@pizzamaruhk

#gpigtst
2023-12-27
2023-12-29 81 瀏覽
講起韓國,好多人都會諗到泡菜同炸雞,pizza相對少人提起。其實韓式pizza一樣吸引,特別呢間人氣店,尖沙咀分店仲有埋海景,環境一流。打開餐牌勁多款pizza,同時有介紹佢哋麵團有咩咁好,主要成分為黑米、綠茶、小球藻以及12種天然穀物,混合後低溫發酵至少24小時,既健康又好食。薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊) $223Beer $59蜜糖杏仁邊加分,杏仁提供脆口,批邊又有咬口,亦唔會過分煙韌。中間炭燒雞肉配惹味醬汁,最後仲有芝士拉絲,無得輸。食呢個批絕對需要飲番杯啤酒,有埋happy hour價,飲得開心。蜂蜜牛油秘製炸雞 $118炸雞一啲都唔失禮,雪花般既粉唔會好咸,炸雞皮脆肉嫩,size適中。Peach Lime Iced Tea $48味道有幾分似港式凍檸茶,唔係糖水般咁甜,多幾分桃味,又幾解到膩。

薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊) $223
Beer $59

蜂蜜牛油秘製炸雞 $118

Peach Lime Iced Tea $48
2023-12-27
2023-12-29 62 瀏覽
📍 Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖Pizza Maru終於嚟到尖沙咀啦,是一家知名的韓國披薩連鎖餐廳,以其獨特的韓國風味披薩而聞名,將傳統的意大利披薩與韓國的獨特食材和調味料結合在一起,創造出令人垂涎的美食。👉 Carbonara Toppokki💰$128😋😋😋😋.8/5將經典卡邦尼亞青口和韓國辣炒年糕結合在一起,形成了一個獨特而美味的組合。卡邦尼亞濃郁奶香,與辣炒年糕的辣味形成了完美的平衡。年糕的彈牙口感加上碳尼阿拉醬的滑順口感,讓人一口接一口欲罷不能,將意大利和韓國風味巧妙地結合在一起。👉 蟹肉飛魚子意粉💰$185😋😋😋😋.8/5蟹肉的鮮甜與飛魚子的鮮味完美融合,為意粉增添了豐富的口感和風味。每一口都能品嚐到蟹肉的鮮美和飛魚子的爽脆,結合起來的美味讓人難以忘懷。意粉本身也煮得剛好,讓醬汁與麵條完美融合👉 Cheetos 芝士脆條💰$98😋😋😋😋.9/5脆條的外觀金黃誘人,充滿了芝士的香氣。每咬一口,都能感受到脆條的酥脆口感和濃郁的芝士味道。它是一種非常上癮的零食,讓人難以停下來👉 Pineapple Flor
📍 Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)

👉 Carbonara Toppokki

😋😋😋😋.9/5

👉 Pineapple Flora Iced Tea
💰$48
😋😋😋😋.7/5
結合了菠蘿和花草的香氣,具有柔和的口感和令人愉悅的果香。菠蘿的甜味和花草的芳香在口中交織,為飲料帶來了獨特的風味,為口腔帶來一絲清新

回頭: yesyesYes,餐廳環境舒適,氛圍輕鬆,適合與家人朋友一同享受美食。無論是在餐廳用餐還是外帶,餐廳致力於提供優質的服務和美味的食物,讓客人能有一個愉快的用餐體驗。
📍 Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖在Pizza Maru,可以品嚐到多種創新的披薩口味,如韓式辣醬炒年糕披薩,還提供各種其他美食選擇,包括意粉、炸雞、沙拉等。無論您是喜歡傳統披薩還是想要探索新口味,Pizza Maru都能滿足你需求,咁就唔怕唔啱食!👉 Kwari Myul Chicken(6pcs)💰$153😋😋😋😋.8/5雞肉經過特殊的調味和烤製,外皮酥脆,內部多汁嫩滑。每一口都能品嚐到雞肉的香氣和調味料的風味。搭配上韓國的泡菜或醬料,增添了一層酸辣的味道,使整道菜更加豐富👉 韓國烤肉芝加哥薄餅💰$163😋😋😋😋.7/5結合了韓國和美國風味的創新料理。這個薄餅以薄脆的餅皮為基礎,搭配上烤肉片、蔬菜和特製的醬料。每一口都能品嚐到烤肉的香氣和餅皮的酥脆,口感豐富而美味👉 蜜糖忌廉炸薯條💰$96😋😋😋😋.9/5薯條經過炸製後,外脆內軟,搭配上甜蜜的蜜糖忌廉醬,帶來一種絕妙的口味組合。每一口都能品嚐到薯條的香脆和蜜糖忌廉醬的甜美,給人一種令人愉悅的感覺👉 Witch 💰$87😋😋😋😋.7/5啤酒口感的豐富和平衡。具有適
📍 Pizza Maru (海運大廈) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈LCX 3樓34號舖

👉 Kwari Myul Chicken(6pcs)
💰$153

😋😋😋😋.9/5

👉 Witch
💰$87
😋😋😋😋.7/5
啤酒口感的豐富和平衡。具有適度的苦味、酸味和甜味,這些元素相互平衡,感受到它的香氣、酒體和尾韻,這些元素共同構成了一個完整的品味體驗。

回頭: yes yes yes ,餐廳有美麗嘅海景;注重食品的品質和健康,使用新鮮的食材和健康的配方,確保每一道菜品都具有出色的口感和營養價值✨👍🏻