1K
2022-04-24 213 瀏覽
喺旺角行吓街心血來潮好想搵間coffee shop坐低食啲甜品 俾我無意中發現到呢一間小店 入邊都幾full House 一定都係好嘢嚟嘅 入到去果然冇令我失望 佢甜品有好多選擇 Soffle 心太軟 tiramisu 刨冰 waffle等等 熱食都有好多選擇 例如有all day breakfast pasta等等 最後左揀右揀 揀咗好耐 有選擇困難症嘅我 終於都揀咗個綠茶心太軟 心太軟係即叫即焗 熱辣辣嘅愛情入邊係溶化流晒啲綠茶再出嚟再配埋綠茶雪糕 簡直係完美 下次一定會再理佢其他嘢
2022-04-19 291 瀏覽
好耐冇食Ocio~估唔到人氣依舊🫣 上星期經過見到好幾個排隊等入座 同朋友都想食all day就一於入去食!等左唔係好耐就有位置 不過全院滿座 坐得有少少迫🙈估唔到假日都有lunch set 包左餐湯同基本飲品,可以揀熱茶、凍檸茶、咖啡奶茶等等朋友點奧斯經典全日早餐($98) 一上檯waffle蛋香味撲鼻而來 仲有炒蛋、雞扒、腸仔、茄汁豆、沙律、薯條、番茄🧇🥗🍅 大大碟超級豐富 都唔知食邊樣先~我就試下蘋果咖哩吉列蝦飯($65) 🍛 日式咖喱甜甜地唔辣 有洋蔥、薯仔、胡蘿蔔粒🥕 吉列蝦新鮮炸起夠熱好酥脆 食落都彈牙唔錯🍤 唯一就係白飯有點兒太淋可以改善

2022-04-15 347 瀏覽
之前喺ocio將軍澳分店食過晚餐,覺得好唔錯,今日去旺角就順道去食個午餐。番茄🍅南瓜湯熱辣辣,濃稠度適中,入口順滑又開胃。墨汁魷魚圈意粉 $78每條意粉都沾滿了黑黑的墨魚汁,帶一點蒜香味,魷魚煙韌帶嚼勁,整體都好食,要留意嘅係要食到個嘴烏卒卒,要抹乾淨都需要多些紙巾,同熟人食會好點🙈🤣香煎美國八安士肉眼伴薯條 $108我哋要了七成熟,火喉剛剛好,切開肉色粉嫩,件扒質素唔差,牛味濃郁,肉質軟腍juicy。薯條亦都好食,被炸至金黃,唔係翻炸貨色,外脆内軟,唔錯。

番茄🍅南瓜湯熱辣辣,濃稠度適中,入口順滑又開胃。

墨汁魷魚圈意粉 $78

香煎美國八安士肉眼伴薯條 $108
2022-03-18 596 瀏覽
奥斯經典全日早餐 $98Ocio Classic All Day Breakfast(waffle, Scramble Eg8, Tomato, Chicken Fillet, CheeseSousage, ParmaHam, Baked Beans, Fries and salad)漢堡扒熱香餅早餐伴薯餅 $98Pancake Breakfast withHamburg STeak & Hash brown(Hot Pancake.Burger Meat, Sunny-side Up Eg8, Tomato,Baked Beans, Hash Brown and Salad可以一次過食晒咁多食物,超級滿足🤪🤪🤪而且好夠飽🥰🥰味道好食😋非常之適合諗唔到食咩,然後咩都想食嘅人,選擇一個 All day breakfast ,就岩哂我會再去食其他產品💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻
奥斯經典全日早餐 $98
Sousage, Parma

漢堡扒熱香餅早餐伴薯餅 $98
Pancake Breakfast with
Hamburg STeak & Hash brown
(Hot Pancake.

可以一次過食晒咁多食物,超級滿足🤪🤪🤪
而且好夠飽🥰🥰
味道好食😋
我會再去食其他產品💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻
2022-03-17 503 瀏覽
個日朋友話想食漢堡同窩夫🧇上open rice睇下邊間餐廳可以一次過滿足哂佢兩個要求👀見到呢間餐廳評價幾好又有哂佢想食嘅嘢就去咗食🤣🔺奧斯芝士牛肉漢堡🍔$89呢個係lunch set配有湯同飲品😉漢堡一食已經知係handmade😆漢堡有肉汁😙而漢堡有肉醬同溶咗嘅芝士🧀煙肉🥓仲有好大舊番茄🍅食落都幾夾👐🏻而薯條都好脆🍟整體黎講唔係話好出色但亦都唔錯🙌🏻🔺焦糖香蕉朱古力窩夫🧇$68窩夫就真係普通😗窩夫唔係脆身個隻,而窩夫本體係朱古力🍫再加上朱古力醬同朱古力雪糕🍦三重朱古力😆香蕉上面有燒過嘅焦糖🍌配上窩夫係幾夾💦但整體黎講都係正常水準✨

🔺奧斯芝士牛肉漢堡🍔$89

🔺焦糖香蕉朱古力窩夫🧇$68

呢間平民cafe一路都好多人推薦,所以打算晚餐去試一試!一早已經book咗位,所以唔洗等直接入就得,睇完Menu就嗌咗個《黑松露忌廉軟殼蟹意大利飯》+《香辣蟹肉手工闊麵伴温泉蛋》2個dinner set《黑松露忌廉軟殼蟹意大利飯》$138對呢一個好期待,因為佢每日限量,上碟之後聞到好香嘅黑松露味但係擺盤就唔太吸引,應該放少少綠色蔬菜做點綴但味道係好食嘅,有少少唔夠鹹,軟殼蟹炸得香脆,同意大利飯好夾《香辣蟹肉手工闊麵伴温泉蛋》$128呢個手工麵都幾出色,佢個醬汁係偏辣,蟹肉份量都多,撈埋個溫泉蛋一齊食就做到更加creamy嘅效果辣辣地有幾開胃,配埋啲車厘茄就更加fresh!每個dinner set都會配埋一個餐湯同野飲,所以其實都算抵食,而且味道質素好好👍🏻
呢間平民cafe一路都好多人推薦,所以打算晚餐去試一試!

《黑松露忌廉軟殼蟹意大利飯》$138
對呢一個好期待,因為佢每日限量,上碟之後聞到好香嘅黑松露味
但係擺盤就唔太吸引,應該放少少綠色蔬菜做點綴

《香辣蟹肉手工闊麵伴温泉蛋》$128
辣辣地有幾開胃,配埋啲車厘茄就更加fresh!

黑松露忌廉軟殼蟹意大利飯
香辣蟹肉手工闊麵伴温泉蛋
黑松露忌廉軟殼蟹意大利飯
香辣蟹肉手工闊麵伴温泉蛋
2022-03-03 368 瀏覽
之前趁週末去Ocic休閑餐廳😌,下午2 點,餐廳環境比較有古典偏暗,座位唔多,有唔少人捧場。😍😍OCIO特選全日早餐 $88全日早餐足料大份,沙律菜幾新鮮,炒蛋口感滑溜,雞扒啖啖肉。薯條炸得香脆,窩夫可以自己揀落幾多楓糖漿。我哋擇咗蜜桃紅茶,茶味香濃,唔會過甜。密瓜窩夫$68口感脆得嚟亦唔會過硬,暖暖哋,內裡軟綿綿。加上新鮮嘅密瓜,係少有嘅配搭。

😍😍OCIO特選全日早餐 $88

密瓜窩夫$68
2022-02-27 278 瀏覽
有日經開旺角行街就入去呢間Cafe食午餐。我們點了蘋果咖喱吉列炸蝦,封煎鯛魚柳伴黑松露薯蓉,飲品點了跟餐飲品熱蜜桃紅茶及熱茉莉綠茶。先來了兩杯熱茶及是日餐湯南瓜湯。吉列炸蝦是炸得香脆的,而蝦肉是爽口的,飯的份量十分之大份,而咖喱是日本式的咖喱不是印度那種,咖喱甜甜的,入面有蘿蔔,洋蔥粒,咖喱伴白飯非常匹配,而且有沙律伴碟沙律汁是酸酸的非常開胃。魚柳表面煎得香脆,值得一讚薯蓉裏面吃得出有黑松露的味道,不是單一的薯蓉,這款加了黑松露可能你會喜歡,同樣地亦有沙律伴碟。至於飲品方面,是用茶包,用很滾的熱水沖泡,我記得當時天氣很冷,很適合當時飲。大概$70就有是日餐湯,跟餐飲品,以及份量不少的午餐,算是抵食了!
有日經開旺角行街就入去呢間Cafe食午餐。

用餐優惠
試食活動
2022-02-27 158 瀏覽
好耐冇去cafe,揀左呢間cafe 同朋友傾下計,畢竟朋友都需要聯絡吧!🍴BBQ無骨燒春雞伴薯條:燒春雞除大腿骨外,其餘地方都啖啖肉,配埋甜甜的BBQ醬,幾開胃。薯條係粗薯條好脆。🍴朱古力麻薯窩夫🧇:窩夫鬆軟綿密,配埋香濃朱古力雪糕同麻薯粒粒,口感係豐富既,但多啲麻薯就更好!🍹雜莓乳酸梳打:酸酸甜甜配炸物就最夾!味道:🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅

🍹雜莓乳酸梳打:酸酸甜甜配炸物就最夾!

味道:🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
2022-02-19 176 瀏覽
唔知大家鍾唔鍾意食甜品?😍我唔算好鍾意食蛋糕,但最鍾意既甜品一定係pancake!🥞有時pancake 真係最好的tea time 之選!🥳今日又突然想食,剛好經過 Ocio📍門口貼著的PANCAKE 好吸引,決定試下!🎀-由於今天不太餓,所以我只點了一個PANKCAKE 同飲品!🥞🍹PANKCAKE 點了好特別的麻薯雪山!🥞😍原來係在熱辣辣的鬆軟PANCAKE 上再加雪糕!真係有雪山又凍又熱! 軟綿綿的PANCAKE 一啖好鬆軟💘而且入面仲有麻糬,真係岩晒QQ控的我!💝同埋最推薦一啖pancake一啖雪糕呢個口感,又冰又火真係好正! 而且唔太甜,好抵讚!😋值得分享份量都幾大,2個女仔share都一定夠呀!✅-飲品方面點了雜莓乳酸梳打🍹開胃的乳酸加埋雜莓🍇🍓🫐真係好開胃又好飲! 入面仲有滿滿的雜莓好足料!🧡💚-好滿足的下午茶選擇!♥️唯獨要留意係店家較細,相對人與人的距離比較近時間有限,未必可以坐好耐呢! 💡呢點要留意!💡
唔知大家鍾唔鍾意食甜品?😍
我唔算好鍾意食蛋糕,但最鍾意既甜品一定係pancake!🥞
有時pancake 真係最好的tea time 之選!🥳
今日又突然想食,剛好經過 Ocio📍
門口貼著的PANCAKE 好吸引,決定試下!🎀
PANKCAKE 點了好特別的麻薯雪山!🥞😍
原來係在熱辣辣的鬆軟PANCAKE 上再加雪糕!
真係有雪山又凍又熱!
軟綿綿的PANCAKE 一啖好鬆軟💘
而且入面仲有麻糬,真係岩晒QQ控的我!💝
同埋最推薦一啖pancake一啖雪糕呢個口感,
又冰又火真係好正!
而且唔太甜,好抵讚!😋
值得分享份量都幾大,2個女仔share都一定夠呀!✅
飲品方面點了雜莓乳酸梳打🍹
開胃的乳酸加埋雜莓🍇🍓🫐
真係好開胃又好飲! 入面仲有滿滿的雜莓好足料!🧡💚
好滿足的下午茶選擇!♥️
唯獨要留意係店家較細,相對人與人的距離比較近
時間有限,未必可以坐好耐呢! 💡
呢點要留意!💡
2022-02-13
雜莓乳酸梳打
同朋友小聚片刻🙈平時好少食All Day Breakfast,行過見到幾吸引就走左入來喇🤪叫左個All Day Breakfast 餐,有餐湯同飲品😋咁岩是日餐湯係南瓜湯,味道不錯,南瓜甜甜的~我叫果杯係蜜桃冰茶,正常桃茶味,唔會太甜🙈南瓜湯(左上) 玫瑰咖啡(右上) 蜜桃冰茶(下面)玫瑰咖啡-朋友話好似普通咖啡既味道,不過用黎呃like都靚😆Close up玫瑰咖啡 $39 主角黎喇🥰都好大碟!俾個平面圖大家睇下🤣雖然我未食早餐,但都share左d俾朋友食🙈超級豐富,除左一般有既炒蛋,腸,沙律,茄汁豆外,佢有埋薯條同窩夫,個窩夫真心加分☺️平時食甜品都要叫大大份,而家係四分一舊,滿足到食窩夫既慾望之餘,又唔使怕食唔哂同有罪惡感👍🏼👍🏼總結:全日早餐都幾好,偶爾一次放縱下🤪有機會我都會再幫襯😊

南瓜湯(左上) 玫瑰咖啡(右上) 蜜桃冰茶(下面)

Close up玫瑰咖啡 $39

主角黎喇🥰都好大碟!

俾個平面圖大家睇下🤣

總結:全日早餐都幾好,偶爾一次放縱下🤪有機會我都會再幫襯😊
2021-12-04
2022-02-13 152 瀏覽
價錢合理,食物品質唔錯,熱食夠熱,午餐同下午茶仲可以加配唔同野,如小食或蛋糕。不過可以揀嘅野飲比較少選擇,但好就好在凍飲可以唔駛加錢。地點方便,附近有好多鋪頭,食完野可以行下街。鋪頭細細,但環境還可以,燈光較暗,枱間隔較密,有隔板。如果唔怕疫情,行過可以試一試!或者疫情關係啦,堂食都唔駛等位,即刻可以入去食,店員都好殷勤,雖然唔多店員,但服務有禮同快手。不過要留意,只收現金,冇電子付款方法,所以記得㩒定錢先好黎食,免得尷尬

BBQ無骨燒春雞伴薯條
煙三文魚蕃茄忌廉長通粉
磨菇湯
2022-02-13
BBQ無骨燒春雞伴薯條
煙三文魚蕃茄忌廉長通粉
磨菇湯
呢間Cafe一直都好受歡迎,記得幾年前成日過嚟食都要排隊,食物質素有保證,但今次再嚟食,水準竟然大降,所以真係有啲失望🤦🏻‍♀️❣️醬燒豬肋骨窩夫早餐 $75 配蘑菇湯及凍檸茶+$19精選蛋糕揀左佢地嘅午餐餐牌嘅其中一款招牌菜,嚟到嘅賣相還可以,但食落豬肋骨肉質好乾,燒得有啲過火,窩夫亦似煮完擺左一段時間,全碟係得個薯條仲熱辣辣,好味🥲,餐飲同餐湯正常水準,但後悔加左個蛋糕,size好細,口感好似雪左幾日咁超硬,味道亦係好假嘅朱古力蛋糕,食左一啖就冇再食🥶❣️慢煮雞肉沙律 $45慢煮完嘅雞肉竟然好嚡,究竟點解會咁🤷🏻‍♀️,沙律還好,算新鮮💁🏻‍♀️🏦是次消費總額 $152(人均消費 $76) 🍴須加一服務費👅好味度:6(10分滿分)今次真係好失望,講真油麻地開多左好多餐廳,如果佢唔再改善下,相信應該愈來愈少人嚟食🙅🏻‍♀️

❣️醬燒豬肋骨窩夫早餐 $75 配蘑菇湯及凍檸茶
+$19精選蛋糕

❣️慢煮雞肉沙律 $45

🏦是次消費總額 $152(人均消費 $76)
🍴須加一服務費

👅好味度:6(10分滿分)
2021-12-23
2022-02-13 91 瀏覽
今日同細妹行街,見到呢間餐廳好多人排隊,咁啱我哋又想食啲嘢,所以就諗住試吓新野一坐低,店員就俾杯水俾我哋,服務唔錯我哋每人叫咗一個甜品,第一個係蜜瓜窩夫,上邊有雪糕同埋好食嘅蜜瓜我附近買雪糕真係好正而且蜜瓜大大嚿,啱晒兩個人食然後再叫咗個麻薯雪山,上邊都有雪糕一開始搵唔到啲麻薯喺邊度,識識吓原來啲馬樹匿埋咗喺個雪山入邊非常驚喜餐廳嘅甜品外形出色,味道都好好,兩個人叫兩個甜品都好夠食,而且價錢合理,鍾意食甜品嘅人都快啲嚟試吓啦
一坐低,店員就俾杯水俾我哋,服務唔錯
我附近買雪糕真係好正
而且蜜瓜大大嚿,啱晒兩個人食
然後再叫咗個麻薯雪山,上邊都有雪糕
非常驚喜
2022-01-12
2022-02-10 112 瀏覽
朋友話想食All-day Breakfast,上網見到推介呢間,位置就腳,價錢唔太貴,而且特別之處係有甜食。奧斯特選全日早餐 $89 有炒蛋,蕃茄,雞扒,芝士腸,巴拿馬火腿,茄汁豆,薯條,沙律菜以及窩夫配蜜糖。食材豐富之餘,質素都幾好。炒蛋夠滑,蕃茄Juicy,芝士腸爆汁,雞扒煎到少少燶,但都算皮脆肉滑,薯條份量多又脆口,窩夫點蜜糖好夾,呢隻蜜糖好好味,唔會封喉或過甜,我連薯條都點埋蜜糖食。唔夠飽既朋友建議加$19配件蛋糕,賣相唔錯。不過我飲埋杯凍檸茶已經非常滿足,所以無試。
奧斯特選全日早餐