2023-07-02 178 瀏覽
今日book咗個位喺旺角食dinner而家有啲近Restaurant係喺煙廠街附近嘅叫做Oico間餐廳一行入去剩係得兩本行座位嘅啫餐廳本身係比較細間嘅佢呢係食一間西式嘅餐廳入面嘅燈光都比較昏暗好講返主要內容先先係叫咗兩個晚餐套餐有餐湯可以飲呢個晚餐係軟殼蟹黑松露意大利飯玄學蟹size唔算大佢炸得都唔算脆皮黑松露飯份量就都多嘅食完都見有啲飽飽濟濟另一個呢個餐係芝士牛肉漢堡配薯條漢堡個賣相都幾靚識落口感都唔錯另一個角度影個漢堡有芝士有煙肉係入邊我覺得個漢堡都幾好味嘅都有肉味
今日book咗個位喺旺角食dinner
另一個角度影個漢堡
有芝士有煙肉係入邊
我覺得個漢堡都幾好味嘅都有肉味
2023-04-16 138 瀏覽
這次是一餐生日飯,我朋友為我找到了這間慶祝生日的餐廳。我們也是第一次嘗試,餐廳的位置一點也不難找到,位於旺角煙廠街那裏。餐廳的環境昏暗,十分有情調。有機會的話會再次光顧。
2023-01-15 190 瀏覽
同朋友們都是甜品愛好者。上網見好多人都話佢既pancake / waffle 好食,於是睇戲前就黎食佢啦。 三個人叫左兩個主菜 斧頭扒同意粉,(豬)斧頭扒既份量都算足相反意粉相對地比較細碟,主菜味道唔錯。再叫左薯條,原味pancake 同朱古力味雪糕waffle, 明明上網個個都讚個pancake 但食落好失望,佢好似軟身蛋糕多過梳乎厘pancake , waffle 就無特別! 薯條熱辣辣點都好食,無懸念!座位又比較逼,枱與枱之間都比較近。
2022-07-09
2023-01-04 103 瀏覽
去staycation之後去左 餐廳食野 超好味又好靚的pancake 好多人黎呢到都叫 餐廳位置略微逼左少少 放工時間無book枱可能要等位出餐算好快 😸下次可以帶埋媽咪黎食
去staycation之後去左 餐廳食野
超好味又好靚的pancake
好多人黎呢到都叫
餐廳位置略微逼左少少
放工時間無book枱可能要等位
出餐算好快
😸下次可以帶埋媽咪黎食
2022-08-11 362 瀏覽
個人食呢間係因為細個住樓上見最後一日撐下良心小店真心呢間啲位真係逼既同隔離枱好多識既咁坐到好埋走廊連staff 都行得好辛苦拎完要用既餐具想俾返staffStaff都叫您擺返低佢地冇位收🤣所以搬新鋪都係件好事食物性價比ok晚飯旺角區百零蚊又飽係野飲可以換一換隻杯打卡啲🤣🤣話曬都叫百零蚊既餐廳同埋 港女都係要打卡🙈🙈去過鑽石山個間地方係大啲又坐得舒服啲Staff 態度都好好多 杯碟揀選都用心啲希望新鋪愈做愈旺❤️❤️💪🏻💪🏻💪🏻
個人食呢間係因為細個住樓上

Staff 態度都好好多
杯碟揀選都用心啲
希望新鋪愈做愈旺❤️❤️💪🏻💪🏻💪🏻

2022-08-10 214 瀏覽
見到有個超靚既蜜瓜刨冰,一上枱已經流口水,再食埋更加不得了,超推介,佢d 蜜瓜又大大粒,然後朱古力窩夫係我最愛,都好好食,仲有d 朱古力係面,令個朱古力味更加重,超正。
2022-07-27 201 瀏覽
晚餐算抵食,set dinner 係OpenRice book有8折,折完意粉set 100蚊都唔使,有湯有野飲另外仲叫咗個waffle做甜品,味道普通啦😛 同冇折。不過dinner set 真係好抵。
2022-07-17 142 瀏覽
🔖 Ocio 係一間萬能嘅Cafe,入面可以點唔同種類嘅菜式,有意粉、西餐、甜品、雪糕、多國小食,可以話係主菜與甜品並重嘅餐廳,適逢夏天,梗係試吓佢哋嘅專門甜品。 💬 焦糖香蕉朱古力窩夫 $68今次叫咗兩個甜品,首先呢朱古力窩夫係成個完整咁上,有4塊waffles加上朱古力雪糕球,淋上朱古力醬,熱嘅焦糖香蕉鋪滿喺窩夫度,熱力將雪糕慢慢溶喺窩夫同香蕉上,冰火兩重天,爽呀!💬 蜂蜜雪山pancake $68而呢個有足足兩層約4cm嘅熱香餅,口感軟綿綿,蛋香味非常濃郁,加埋佢嘅蜂蜜一齊食,幸福滿瀉,蜂蜜同pancake嘅配搭可以話係天衣無縫,仲有雲呢拿雪糕俾你溝埋一起食,雙重滋味,正!

💬 焦糖香蕉朱古力窩夫 $68

💬 蜂蜜雪山pancake $68

2022-07-16 108 瀏覽
一個人的brunch☺️☺️ 享受me time 既moment,喺熱鬧嘅旺角街頭搵到呢一間Cafe🙈All bay breakfast 💰98超級大份!炒蛋份量多,但略嫌偏油。雞扒亦都好大份,味道都唔錯😍 配有窩夫!我好鍾意呢個配搭,比起多士我更加鍾意食窩夫🤣🤣 仲有一條好大嘅芝士腸,好滿足🙈🙈 仲仲仲有Parma Ham ? salad 🤣性價比幾高嘅間Cafe🤓今次只係一個人食,如果有多一個人,可以試吓佢嘅甜品,好似都好出名,亦都好多選擇,其中有個主打係熱鍋窩夫🧇

All bay breakfast 💰98
性價比幾高嘅間Cafe🤓

旺角的這間cafe空間不算太大,最後預約了才去,可以確保有位置。用餐時間是1.5小時,但沒有客人等候時不會催人離開。忌廉蟹膏蟹肉手工闊麵伴溫泉蛋 配餐飲同餐湯 $128 🌟🌟🌟🌟/5價錢合理忌廉汁好香濃但蟹膏的味道不算很出溫泉蛋🥚好Q彈日式和風沙律🥗? (小編唔記得左叫咩)晚餐 +$58 就有 🌟🌟🌟🌟🌟/5其實就是一些超級普通的食材:沙律菜、車厘茄🍅和蛋🥚但配了沙律汁,小編覺得好開胃好好食🙈🙈份量很多,所以$58都算挺抵食玖瓏蜜瓜刨冰🍧 $59 🌟🌟🌟/5季節限定食品蜜瓜很甜份量很足,一個人吃不完🤫但刨冰不夠綿密吃起來一大塊一大塊冰,有點辛苦Overall (5⭐️滿)小編回頭指數: 🌟🌟 🌟 🌟食物質素:🌟🌟🌟🌟性價比: 🌟🌟🌟🌟 —

用餐時間是1.5小時,但沒有客人等候時不會催人離開。

價錢合理
忌廉汁好香濃
但蟹膏的味道不算很出
溫泉蛋🥚好Q彈

日式和風沙律🥗? (小編唔記得左叫咩)
晚餐 +$58 就有 🌟🌟🌟🌟🌟/5

其實就是一些超級普通的食材:沙律菜、車厘茄🍅和蛋🥚
但配了沙律汁,小編覺得好開胃好好食🙈🙈
份量很多,所以$58都算挺抵食

玖瓏蜜瓜刨冰🍧 $59 🌟🌟🌟/5

季節限定食品
蜜瓜很甜
份量很足,一個人吃不完🤫
但刨冰不夠綿密
吃起來一大塊一大塊冰,有點辛苦

Overall (5⭐️滿)
小編回頭指數: 🌟🌟 🌟 🌟
食物質素:🌟🌟🌟🌟
性價比: 🌟🌟🌟🌟

2022-06-27 274 瀏覽
好多人嚟到 都係食佢哋嘅招牌窩夫🧇不過其實呢一度嘅主食都好正㗎!上次就食咗個芝士焗肉醬千層麵✨千層麵面頭嘅芝士焗到好香脆🧀麵皮軟淋又夠薄 每一層中間都夾住香濃嘅肉醬、茄汁同芝士 食落真係好惹味🐮🍅
2022-06-22 407 瀏覽
我會話呢間餐廳嘅甜品係出色過主食好多,會encore其他甜品1. 麻薯雪山呢款甜品真係好出色!!梳乎厘pancake夠soft, 中間有大量mochi口感煙韌, 配埋周圍濃郁嘅吉士?雲呢拿?醬大滿足! 不過如果唔想咁heavy可以點少啲2. 鵝肝龍蝦汁意大利飯意大利飯口感唔錯, 唔太硬唔太淋, 但就無咩龍蝦汁嘅味道; 而鵝肝煎到好香, 但質感粉左啲3. 忌廉蟹膏蟹肉手工闊面伴溫泉蛋忌廉闊條麵係安全之選, 點都唔會難食得去邊, 闊條麵硬度適中,有啲紅椒青椒配料,忌廉好濃,但就蓋過左蟹膏蟹肉嘅味,而且溫泉蛋過熟已經變左固體😂overall不過不失

1. 麻薯雪山
麻薯雪山

2. 鵝肝龍蝦汁意大利飯

3. 忌廉蟹膏蟹肉手工闊面伴溫泉蛋
忌廉蟹膏蟹肉手工闊面伴溫泉蛋
忌廉蟹膏蟹肉手工闊面伴溫泉蛋
麻薯雪山
2022-06-19 359 瀏覽
[Brownie Waffle]切落去個下仲出緊煙🔥Brownie好好食,朱古力好香濃,味道唔會偏甜🍫🤎配埋雪糕一冷一熱咁食口感極佳😆兩個人食有啲多,同3-4個朋友仔share就啱啱好[BBQ無骨燒春雞]份量十足,有手掌咁大隻✋肉質頗嫩🌟性價比幾高👍🏻[墨汁魷魚圈意粉]魷魚圈嘅份量好多🦑意粉軟硬度適中🍝不過醬汁偏鹹,食完有啲口渴🤨🌟🌟指數(滿分:5🌟):⭐️⭐️⭐️@ocio_kitchen
[Brownie Waffle]

[BBQ無骨燒春雞]
份量十足,有手掌咁大隻✋肉質頗嫩🌟性價比幾高👍🏻

[墨汁魷魚圈意粉]

🌟🌟指數(滿分:5🌟):⭐️⭐️⭐️

@ocio_kitchen
2022-06-17 285 瀏覽
嚟到呢一間餐廳🍴當然要食佢哋嘅招牌窩夫🧇賣相真係相當之吸引!窩夫食落外脆內鬆軟 熱辣辣嘅窩夫 配埋面頭凍冰冰嘅雪糕🍦冰火交融嘅感覺~最正係佢仲有一舊朱古力brownie🍫真係好豐富
2022-06-14 232 瀏覽
📍Ocio (荷里活廣場)-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻-Lunch set 係包埋是日餐湯當日嘅餐湯係類似南瓜湯 但食唔到南瓜蓉 唔知係佢太烯 所以食唔出 飲到底有啲一塊塊好似瓜子 薄薄地一塊塊果仁咁樣嘅 成個湯飲落飲鹽加水🤷🏻‍♀️韓式炸雞粒 +$58雖然佢係寫炸雞粒 但係佢係單邊雞翼😂 而且食落辣辣地 有啲似脆辣雞翼咁 幾脆口好食嘅 薯條都脆嘅 佢另外都配左韓式辣醬嘅 建議大家唔好太奈 因為芝士凍左會變左一嚿西班牙龍蝦汁手工意粉 -$85海鮮比相像中多 而且食落都幾新鮮 完全係海鮮嘅腥味 但手工意粉夾嘅時候好意斷開 太淋身 岩岩送上嘅時候 味道就岩岩好 但一到凍左嘅時候 就會覺得好咸因為係食晏時間 所以環境都比較嘈 另外員工人數唔算多 多人嘅時候未必會留意到要加水 整體食物都較為重口味 餐湯都比較失望 😞
📍Ocio (荷里活廣場)
#5🫶🏻係最高
環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻