2021-10-10 776 瀏覽
又想食龍蝦🦞,又想食甜品?ocio 幫到你!🌗奧斯芝士焗龍蝦窩夫早餐 $139上枱真係同餐牌張相一樣架,絕對無照騙!龍蝦🦞有好多肉好多膏,肉質彈牙無腥味,店家仲預先將龍蝦鉗拆肉,等客人可以直接食用,唔使整到隻手污糟晒。早餐配有2️⃣種醬汁,一種配龍蝦比較夾,以似平時lobster roll 嘅醬汁咁;另一種係糖醬,咁就一雞兩食,鹹食又得,甜食又得✌🏻;窩夫🧇好紮實足料,兩個人share 都夠飽,留意返記得趁熱食,凍左會有少少韌。🌖鑊仔伯爵茶雪山熱香餅 $79睇menu幅相,以為個熱香餅係一整個圓形,上面加雪糕,切落先發現熱香餅嘅形狀好似罐頭菠蘿🍍咁,中間有個窿,入面裝左伯爵茶醬,切開時啲醬就會流曬出黎。醬汁有淡淡嘅伯爵茶味,唔會太甜,要甜嘅可以配埋圍邊嘅綿花糖一齊食,不過甜度點都唔會好高,我食曬之後都唔覺得涸喉;熱香餅氣孔好多,回彈力好高,單食口感唔夠細膩,但拎佢嚟吸滿伯爵茶醬,再配上雪糕就成件事就唔同曬❗️濕潤嘅熱香餅加埋同雪糕一齊冰火交融嘅感覺真係好正☺️。
又想食龍蝦🦞,又想食甜品?ocio 幫到你!

🌗奧斯芝士焗龍蝦窩夫早餐 $139

🌖鑊仔伯爵茶雪山熱香餅 $79

2021-10-07
鑊仔伯爵茶雪山熱香餅
餐廳環境氣氛很有格調,適合三五知己或情侶來聚餐。我們點了兩份set dinner,隨餐配有餐湯和飲品。今晚的餐湯是粟米忌廉湯煙三文魚卡邦尼扁意粉(HKD88)大大片的煙三文魚佈滿了整碟意粉上,扁意粉味道香濃,口感幼滑,軟硬度適中,必試👍🏻北海道刺身帶子龍蝦汁闊麵(HKD138)闊麵沾上濃郁的龍蝦汁,而帶子口感嫩滑餐飲方面,點了一杯蘋果汁和一杯香蕉奶昔香蕉奶昔(+HKD22)濃濃的香蕉味,味道相當吸引

今晚的餐湯是粟米忌廉湯
煙三文魚卡邦尼扁意粉

煙三文魚卡邦尼扁意粉(HKD88)

北海道刺身帶子龍蝦汁闊麵(HKD138)
闊麵沾上濃郁的龍蝦汁,而帶子口感嫩滑

餐飲方面,點了一杯蘋果汁和一杯香蕉奶昔

香蕉奶昔(+HKD22)
濃濃的香蕉味,味道相當吸引

2021-09-25 792 瀏覽
大圍美食多,逐間試。今次試OCIO, 整體來講非常之唔錯,回頭率高😋醬燒豬仔骨窩夫早餐$88(豬仔骨、太陽蛋、窩夫、沙律、薯條)豬仔骨燒得香口,肉醬味道剛好唔太濃味、太陽蛋配窩夫🧇好可愛😻日式照燒汁牛柳粒扁意粉$78⋯⋯等45分鐘先有🥲不過熱辣辣,好好味😋份量唔太大,一個女仔剛好;重點是味道👍🏻牛柳粒在碟底,食完意粉先見到,有啲un 黑松露卡邦尼扁意粉🍝$65⋯⋯抵到爛!出面食通常都要$9xCarbonara sauce恰好,夠熱即食真係唔錯😃呢啲千祈唔好叫外賣,失去原味道🙃波子汽水刨冰配雲呢拿雪糕$52⋯⋯正!冇唸過波仔汽水做刨冰🍧咁好味,超解渴消暑😍甜品是第二個胃😅朱古力榛子窩夫$65窩夫熱呼呼+雪糕球榛子🌰⋯⋯口感非常夾以為又朱古力又榛子會好甜,唔會喎😘餐湯:蘑菇湯有啲失望,太稀唔夠creamy可能怕太飽,食唔落主菜凍檸茶都正常😚
大圍美食多,逐間試。
今次試OCIO, 整體來講非常之唔錯,回頭率高😋

醬燒豬仔骨窩夫早餐$88
(豬仔骨、太陽蛋、窩夫、沙律、薯條)
豬仔骨燒得香口,肉醬味道剛好唔太濃味、
太陽蛋配窩夫🧇好可愛😻

日式照燒汁牛柳粒扁意粉$78⋯⋯等45分鐘
先有🥲
不過熱辣辣,好好味😋
份量唔太大,一個女仔剛好;重點是味道👍🏻
牛柳粒在碟底,食完意粉先見到,有啲un

黑松露卡邦尼扁意粉🍝$65⋯⋯抵到爛!
出面食通常都要$9x
Carbonara sauce恰好,夠熱即食真係唔錯😃
呢啲千祈唔好叫外賣,失去原味道🙃

波子汽水刨冰配雲呢拿雪糕$52⋯⋯正!
冇唸過波仔汽水做刨冰🍧咁好味,超解渴消暑😍

甜品是第二個胃😅
朱古力榛子窩夫$65
窩夫熱呼呼+雪糕球榛子🌰⋯⋯口感非常夾
以為又朱古力又榛子會好甜,唔會喎😘

餐湯:蘑菇湯有啲失望,太稀唔夠creamy
可能怕太飽,食唔落主菜

凍檸茶都正常😚
2021-09-25
🐝Ocio (積存街)🐝…原隻魷魚龍蝦汁意大利飯 $138個原隻魷魚超大隻,大隻到可以包住個飯!個魷魚好彈牙,好有咬口,好正。個飯都好好食,因為龍蝦汁好夠,唔會好dry。😋😋…焦糖香蕉朱古力熱香餅 $69個熱香餅賣相好靚啊,非常打卡able,食落好厚,非常足料!個雪糕都好食,好重朱古力味,推介大家試下。😍😍…dinner set有仲有配是日餐湯同33蚊以下嘅飲品~…整體評分食物:🤍🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍🤍…📍大圍積存街74-76號地下A舖
🐝Ocio (積存街)🐝

原隻魷魚龍蝦汁意大利飯 $138

焦糖香蕉朱古力熱香餅 $69

dinner set有仲有配是日餐湯同33蚊以下嘅飲品~

整體評分
食物:🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍

📍大圍積存街74-76號地下A舖
2021-09-22 92 瀏覽
OCIO ALL DAY BREAKFAST $108😋份量十足,就算好肚餓嘅我都食剩少少好香脆嘅薯條😝😝炒蛋嫩滑目測起碼最少用三隻蛋來炒😘😘窩夫鬆軟,我加咗少少杯飲品焦糖雲尼拿奶昔一齊食,一凍一熱真係好夾☺️☺️之於雞扒鮮嫩多汁,面頭嘅雞皮仲煎到好脆🥰🥰帶子龍蝦汁闊麵$138🍝龍蝦汁好鮮甜,帶子都好大粒,配埋闊條麵食,味道一流❤️❤️,闊條麵都煮到啱啱好,軟硬度適中😍😍焦糖雲尼拿奶昔+$22🍸🍹唔會太甜、香、滑,焦糖同雲尼拿味道平衡做得好好,最愛奶昔👍👍飲品 跟餐 檸檬薑茶薑茶係用茶包沖,好夠味,加埋檸檬,夾🥰🥰餐湯😋南瓜湯好好飲,好足料,好濃南瓜味🤩🤩地址:大圍積存街74-76號地下A舖整體評分:4/5味道:4/5抵食:4/5環境:4/5

OCIO

ALL DAY BREAKFAST $108😋

帶子龍蝦汁闊麵$138🍝

焦糖雲尼拿奶昔+$22🍸🍹

飲品 跟餐 檸檬薑茶
薑茶係用茶包沖,好夠味,加埋檸檬,夾🥰🥰

餐湯😋
南瓜湯好好飲,好足料,好濃南瓜味🤩🤩

地址:大圍積存街74-76號地下A舖

整體評分:4/5
味道:4/5
抵食:4/5
環境:4/5
2021-09-20 76 瀏覽
星期五嘅夜晚8點嚟到 都要等一陣先有位 建議想試嘅朋友仔記得要訂位呀🙊頭盤可以揀沙律或者湯 沙律菜好新鮮🥗仲加左幾粒蕃茄仔🍅▫️醬燒原條豬仔骨配薯條 ($148)豬仔骨肉質軟腍🐷 搽上一層厚厚嘅燒烤醬一齊烤 生熟度剛好 配菜仲有薯條同沙律🥰▪️北海道刺身級帶子龍蝦汁闊麵 ($138) 帶子輕輕煎過 味道鮮甜 口感有彈性🤤 如果龍蝦汁可以多番少少同埋結啲味道應該會更加突出🙊▫️Oreo Vanilla Milkshake (+$22)奶昔奶味香濃🥛 加入Oreo雪糕及大量Oreo碎 有咬口得嚟又唔會好甜😋見有人特登去食甜品 甜品嘅種類同選擇都好多 不過太飽啦 下次先再嚟試🤣

頭盤可以揀沙律或者湯 沙律菜好新鮮🥗仲加左幾粒蕃茄仔🍅

▫️醬燒原條豬仔骨配薯條 ($148)
醬燒原條豬仔骨配薯條

▪️北海道刺身級帶子龍蝦汁闊麵 ($138)
北海道刺身級帶子龍蝦汁闊麵

Oreo Vanilla Milkshake

醬燒原條豬仔骨配薯條
北海道刺身級帶子龍蝦汁闊麵
2021-09-15 93 瀏覽
大圍有很多café、西餐廳和甜品店呢。當中Ocio蠻有名氣的。  餐廳的門面吸引,漂亮的藍綠色大門後是復古低調的裝修。內裡樓底高有空間感,不會有焗促感。 食物方面有不少選擇,不論是意粉或全日早餐,又或是甜點小吃都應有盡有。而且價錢親民,午餐$100以內就有交易。蜂蜜吐司配雲呢拿雪糕(每日限量供應)很久沒有吃French toast了,試試這家的出品吧。超!大!一!份!😵上枱時真的把我嚇到了這裡有整磚吐司呢,但價錢只是$59。😵吐司新鮮焗好還熱騰騰地冒著蒸氣。燙口的麵包,冰凍的雪糕—冷熱交融好幸福呢。吐司充滿牛奶、忌廉和牛油香。裡面像麵包布甸般軟綿綿,邊角位則烘得脆脆的。再加上蜜糖,甜膩甜膩的,一口緊接著一口。雖然卡路里超標,但絕對「甘之如飴」呢。😋
而且價錢親民,午餐$100以內就有交易。

蜂蜜吐司配雲呢拿雪糕(每日限量供應)

很久沒有吃French toast了,試試這家的出品吧。
超!大!一!份!😵上枱時真的把我嚇到了
這裡有整磚吐司呢,但價錢只是$59。😵
吐司新鮮焗好還熱騰騰地冒著蒸氣。
燙口的麵包,冰凍的雪糕—冷熱交融好幸福呢。
吐司充滿牛奶、忌廉和牛油香。
裡面像麵包布甸般軟綿綿,邊角位則烘得脆脆的。
再加上蜜糖,甜膩甜膩的,一口緊接著一口。
雖然卡路里超標,但絕對「甘之如飴」呢。😋
蜂蜜吐司
在lunch time 時間,個個都想找位食飯,看到食評都讚好,於是相約友人,臨別前一試。已事先刻意打電話給餐廳book了3人 位,驚人多,並詢問可否坐單邊位,因為睇相都知是坐得好迫,員工稱全餐廳是「卡位」,並mark 下時間。結果,我早了10 分鐘到,員工話要等齊人,其實,我眼見心知不妙,全餐廳是滿,更沒有所謂卡位,是是「板隔位」,不少人都是剛剛到。好我又等,等齊人,已是book位時間過了10分鐘,員工話叫我地繼續等,則表示與人齊不齊無關,根本無枱,亦無幫我地留枱,員工似是AI一樣無表情的話要等,原本不是lunch time時間無咁緊張,book 得枱,緊係想有位食飯;不然直截了當話無枱,或是無得book 位,擾攘一段時間,更有員工在後面話大大䡰話「book 位都要等」,好似話我錯。就是幾好食,這樣的餐廳,我不會去。
2021-09-10
  • 沒有
2021-09-07 106 瀏覽
都市人想搵個地方休閒一下都真係唔容易今日黎到呢間位於大圍既小店OCIO就係西班牙文休閒既意思果不期然真係能讓我享受個甜品, 休閒一下草莓吐司非常厚既一個吐司,超抵食外層既麵包皮焗到脆脆地而內裡既麵包又鬆又軟令你每一口都有雙重口感呢到既果醬都係新鮮果醬黎所以倒埋呢個新鮮既士多啤梨果醬就不論口感同味道都超一流鑊仔伯爵雪山甜品黎講伯爵茶口味真係無敵當然要狗衝梳乎厘班戟整得又厚又鬆軟口感好似食緊棉花糖咁入口即溶入面有D伯爵茶味好香濃既醬,勁香上面既雪糕都幾香奶味,而且口感幼滑玫瑰牛奶飲落真係會有玫瑰香,而且陣玫瑰味唔會假,令人好放鬆
都市人想搵個地方休閒一下都真係唔容易
今日黎到呢間位於大圍既小店
OCIO就係西班牙文休閒既意思
果不期然真係能讓我享受個甜品, 休閒一下

草莓吐司
非常厚既一個吐司,超抵食
外層既麵包皮焗到脆脆地
甜品黎講伯爵茶口味真係無敵
當然要狗衝
梳乎厘班戟整得又厚又鬆軟

口感好似食緊棉花糖咁入口即溶
入面有D伯爵茶味好香濃既醬,勁香
上面既雪糕都幾香奶味,而且口感幼滑
玫瑰牛奶
飲落真係會有玫瑰香,而且陣玫瑰味唔會假,令人好放鬆
呢間Ocio食過好多次,但冇諗過大圍分店比起旺角分店可以差咁遠,上次喺旺角分店食完,當時同朋友都覺得好好食會再回頭😋,所以今次就帶咗男朋友嚟食,叫番同一樣嘅意粉同pancake,真係冇諗過會一個天、一個地,好彩兩次食都有影相喳~🍝明太子帆立貝扁意粉 💰75(大圍: 5/10)VS (旺角: 7.5/10)大圍個意粉...三色椒味仲突出過明太子醬,似食緊三色椒炒意粉多啲,醬汁唔夠入味,意粉好乾麻麻哋;☕️🍨鑊仔伯爵茶雪山熱香餅 💰79(大圍: 4/10)VS (旺角: 8/10)大圍個熱香餅超乾,完全唔夠伯爵茶汁,蛋糕唔夠香唔夠鬆軟,問個職員點解冇醬,佢話入邊有,我食咗一大半見到入邊係得一兩滴醬,先再叫佢拎;🍓士多啤梨奶昔 (跟餐加💰22)(大圍: 9/10)士多啤梨奶昔🥛又濃又香,好fresh好好飲~p.s.呢到嘅醬燒豬肋骨都好味,可以一試~🍴 Ocio (大圍)📍 大圍積存街74-76號地下A舖味道👅:5.5/10環境☺️:7/10)服務🙇‍♂️:6/10(冇水唔會主動加,態度一般)抵食💸:5/10

🍝明太子帆立貝扁意粉 💰75
(大圍: 5/10)VS (旺角: 7.5/10)

☕️🍨鑊仔伯爵茶雪山熱香餅 💰79
(大圍: 4/10)VS (旺角: 8/10)

🍓士多啤梨奶昔 (跟餐加💰22)
(大圍: 9/10)
士多啤梨奶昔🥛又濃又香,好fresh好好飲~

p.s.呢到嘅醬燒豬肋骨都好味,可以一試~

🍴 Ocio (大圍)
📍 大圍積存街74-76號地下A舖
味道👅:5.5/10
環境☺️:7/10)
服務🙇‍♂️:6/10(冇水唔會主動加,態度一般)
抵食💸:5/10
明太子帆立貝扁意粉
士多啤梨奶昔
題外話/補充資料: [旺角食評請留意我的個人食評紀錄或到旺角ocio openrice頁面睇]
2021-09-04
士多啤梨奶昔
  • 醬燒豬肋骨
2021-09-06 69 瀏覽
晚餐用左openrice book枱仲有8折,令到本身已經唔貴嘅小店更加cp值高,不過就只適用於晚餐menu,甜品就唔計的,但都無阻佢抵食好食嘅事實😳雖然話晚餐,但我依然揀咗個all day breakfast $108,實在太過豐盛,炒蛋雞扒、雞肉腸、窩夫茄汁豆同煙三文魚,而且仲包埋餐湯同嘢飲😂真係唔知佢賺d咩喇,其他晚餐主要徘徊喺一百中價位,cp值頗高朱古力心太軟$65半熟流心嘅朱古力心太軟配上隔離一球雪糕同花生碎亦好食😋

朱古力心太軟$65
半熟流心嘅朱古力心太軟配上隔離一球雪糕同花生碎亦好食😋
上次試完xi xup,估唔到行過兩步仲有間細餐廳。晚市套餐款式選擇眾多,豐儉由人。食完臨走廚房突飄來waffle的香氣,一時被迷惑下叫咗個嚟食,佢竟成為全晚焦點,實屬始料不及。;墨汁海鮮意大利飯seafood risotto in squid ink $108碟飯好黑,有趣嘅係用一隻黑色嘅碟裝,結果飯與碟完美融為一體。海鮮味突出,用料充足,有魷魚、蝦、蜆、洋蔥,非常香口。;煙三文魚卡邦尼扁意粉smoked salmon linguine carbonara $88煙三文魚有成六大片咁多,意粉散發香濃嘅芝士味。扁意粉有嚼勁,醬汁食落係一般嘅港式carbonara嘅味道,creamy但略嫌過甜。份量頗大,有齊洋蔥、煙肉、蘑菇等配料。;自家製鮮紫薯蜂巢窩夫sweet potato honeycomb waffle $68圓形嘅大窩夫可以分成四格,上面有一球紫薯蓉、雪糕同honeycomb。新鮮即製,驚喜在窩夫口感鬆軟富質感,窩夫mixture應該撈咗紫薯粉,紫薯味道更為強烈,將冰凍嘅雪糕搽喺上面食別有一番風味。唯一要挑剔個honeycomb極為雞肋,食之無味棄之可惜,我寧願你俾大舊啲紫薯蓉我

;墨汁海鮮意大利飯
墨汁海鮮意大利飯

;煙三文魚卡邦尼扁意粉

;自家製鮮紫薯蜂巢窩夫
圓形嘅大窩夫可以分成四格,上面有一球紫薯蓉、雪糕同honeycomb。新鮮即製,驚喜在窩夫口感鬆軟富質感,窩夫mixture應該撈咗紫薯粉,紫薯味道更為強烈,將冰凍嘅雪糕搽喺上面食別有一番風味。唯一要挑剔個honeycomb極為雞肋,食之無味棄之可惜,我寧願你俾大舊啲紫薯蓉我好過。
自家製鮮紫薯蜂巢窩夫

;蜜桃紅茶 / 檸檬薑茶 (跟餐)
竟然用twinings茶包咁揼本,無得彈。
2021-09-01
墨汁海鮮意大利飯
2021-09-02 71 瀏覽
小情侶精選 平價西餐廳 近火車站 而且裝修有情調 好適合兩小囗子食個飯 傾下計🥰南瓜🎃湯叫晚餐就會跟一個是日餐湯 南瓜湯有瓜蓉 夠溫度牛柳鵝肝配薯條 $168落枱嗰下見到咁大件鵝肝真係笑咗出嚟 牛柳十分有份量 好厚,叫咗五成熟。肉質軟淋有牛味,鵝肝外脆內軟 好香😋蜜糖蒜香炸雞翼 +39跟餐可以加錢叫啲小食,雞翼有五隻。隻隻都好肥美 炸到脆卜卜 配埋蜜糖汁食 👍👍荔枝冰茶 🍹+15$晚餐價錢加$可以轉特飲,如果加多少少仲有奶昔/沙冰,都好多選擇

南瓜🎃湯
叫晚餐就會跟一個是日餐湯 南瓜湯有瓜蓉 夠溫度

牛柳鵝肝配薯條 $168

蜜糖蒜香炸雞翼 +39

荔枝冰茶 🍹+15$

2021-09-01
☆𝘖𝘤𝘪𝘰 𝘒𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯 🧇大圍最近開了不少特色café,吃甜品就總有第二個胃,今次終於到訪文青悠閒咖啡店,店內除了有不少甜點小吃,還售賣全日早餐、意粉等,整體性價比高,價錢親民餐廳以藍木色為主調,面積不算大,但枱與枱之間有足夠空間,環境舒適🥰-🍨焗鑊仔綠茶班戟心太軟($89)𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝙂𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙏𝙚𝙖 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙇𝙖𝙫𝙖 𝘾𝙖𝙠𝙚所有甜品都是即點即製,這款心太軟比平常的更有特色,以班戟皮為外層,烤焗後留有淡淡的綠茶香,內層則是抹茶味道濃郁的心太軟🍵加上雲呢拿雪糕及薑餅作隔,口感非常特別唯獨心太軟可以做得更濕潤,如果流心的話會再加分~P.S. 甜品送上時注意鑊邊燙手(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.🧇 朱古力榛子窩夫配燒棉花糖($65)𝙉𝙪𝙩𝙚𝙡𝙡𝙖 𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙧𝙨𝙝𝙢𝙖𝙡𝙡𝙤𝙬來到一定要試下它們的窩夫,口感鬆軟,有濃郁的蛋香,與燒棉花糖煙韌的口感非常夾窩夫上擠了不少榛子醬,配上一球朱古力雪糕及脆片,真的很邪惡🤩份量方面也不少,2個人分來吃也絕對可以飽肚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.⚠️10% serv

𝘖𝘤𝘪𝘰 𝘒𝘪𝘵𝘤𝘩𝘦𝘯 🧇
🍨焗鑊仔綠茶班戟心太軟($89)
唯獨心太軟可以做得更濕潤,如果流心的話會再加分~
P.S. 甜品送上時注意鑊邊燙手
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
焗鑊仔綠茶班戟心太軟

🧇 朱古力榛子窩夫配燒棉花糖($65)
份量方面也不少,2個人分來吃也絕對可以飽肚
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
朱古力榛子窩夫配燒棉花糖
朱古力榛子窩夫配燒棉花糖

⚠️10% service charge is required
❁please support + like + share❁
IG/FB: Foologerhk
下午茶
2021-08-21 122 瀏覽
最近來多左大圍搵食,一來地點係返工同屋企既中間,同埋真係有好多親民價又唔差既餐廳!今日來到 Ocio, 呢間係旺角我都見過,一向都難 book 位,大圍相對易好多!星期五晚 8.30 直接來呢到,剛剛好 full 剩一台,岩岩好可以入坐! 樓底高有空間感,講野唔會因為旁邊有人而感覺很嘈很大聲! 他們的甜品十分吸引,但我們過來時間上早所以只為了吃晚餐!所以在晚餐套餐內選取了兩個為今晚的食物! 套餐十分實惠,因為已包括餐湯,基本33元以內的餐飲,當然如果你想要奶昔或特飲是需要另加費用的! 我選了黑松露軟殼蟹意大利飯,真的十分 amazing! 店員把這個意大利飯餸上後,可以先到整隻軟殼蟹外表完,一般在出面餐廳係個軟殼蟹基本上是看見蟹的樣子!黑松露意大利飯黑松露味十分撲鼻,很香,而轉殼蟹炸出來十分香口!更重要的是飯量portion十分龐大,我完完全全吃不完! 另一個晚餐我們選擇了豬鞍配薯條!薯條基本上不用多介紹人人喜愛只要炸得好味道也很好!特別介紹豬鞍肥瘦適中,煎出來的肉十分鮮嫩,而且還要是厚

樓底高有空間感,講野唔會因為旁邊有人而感覺很嘈很大聲!

另一個晚餐我們選擇了豬鞍配薯條!薯條基本上不用多介紹人人喜愛只要炸得好味道也很好!特別介紹豬鞍肥瘦適中,煎出來的肉十分鮮嫩,而且還要是厚切,厚切是十分考功夫和技巧的!豬鞍肉汁 juicy,不會太乾,好吃!
2021-08-20