2023-12-04 572 瀏覽
/𝑵𝒐𝒅𝒊 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝒘𝒐𝒓𝒌𝒔 🇭🇰/#sa堅尼地城篇 #sacafe篇 ➖➖➖<鄰近西環海傍cafe另一選擇🫶🏻>➖➖➖呢幾個月見Nodi 都開左幾間新分店近日有葵芳、機場、太古~ 年頭嘅時候都開左去堅尼地城鄰近科士街 以湖水綠同灰色為色調俾人一種平靜感覺 近海傍嗰幾間cafe 會較多遊客如果想揾個地方靜靜地飲杯啡睇書做野呢度係唔錯嘅選擇😆坐窗邊位望下街景都幾chill 不過會見唔少遊客係路中心影相🤣今次二訪終於都有主食同輕食 有更多選擇~ 有意粉、多士、All day 、乳酪芭菲等 ➖➖➖1️⃣Avocado toast $98 Cafe平時都會叫嘅食物多士做到脆口嘅texture 🥰鋪上牛油果蓉 亦有番茄粒、鵪鶉蛋做配料 牛油蓉加左檸檬汁 酸酸地更容易入口😆➖➖➖2️⃣Buttermilk pancake with maple syrup $78 看似簡單但會滿足嘅pancake Pancake 口感鬆軟🥞唔會食到發粉味特別係加左牛油同楓糖漿 味道更加提升左🥰➖➖➖3️⃣Sundried tomato chili pasta with tiger prawns 🦐
/𝑵𝒐𝒅𝒊 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝒘𝒐𝒓𝒌𝒔 🇭🇰/
#sa堅尼地城篇 #sacafe篇
<鄰近西環海傍cafe另一選擇🫶🏻>
呢幾個月見Nodi 都開左幾間新分店
近日有葵芳、機場、太古~
年頭嘅時候都開左去堅尼地城
鄰近科士街 以湖水綠同灰色為色調
俾人一種平靜感覺
近海傍嗰幾間cafe 會較多遊客
如果想揾個地方靜靜地飲杯啡睇書做野
呢度係唔錯嘅選擇😆
坐窗邊位望下街景都幾chill
不過會見唔少遊客係路中心影相🤣
今次二訪終於都有主食同輕食 有更多選擇~
有意粉、多士、All day 、乳酪芭菲等

1️⃣Avocado toast $98
Cafe平時都會叫嘅食物
多士做到脆口嘅texture 🥰
鋪上牛油果蓉 亦有番茄粒、鵪鶉蛋做配料
牛油蓉加左檸檬汁 酸酸地更容易入口😆
Avocado  toast

看似簡單但會滿足嘅pancake
Pancake 口感鬆軟🥞唔會食到發粉味
特別係加左牛油同楓糖漿 味道更加提升左🥰
Buttermilk  pancake  with  maple  syrup

➖➖➖
3️⃣Sundried tomato chili pasta with tiger prawns 🦐 $98
番茄虎蝦意粉🍝 意粉做到有咬口
見話有辣椒🌶️ 不過就覺得唔算好辣
會食到粒粒番茄乾 酸酸地幾開胃!
虎蝦就不過不失~
食到最底會有少少油

5️⃣Cold brew $60
用左危地馬拉嘅咖啡豆 果酸味幾突出
個人覺得唔洗加冰會更好飲😚
更會飲到豆嘅風味
Cold  brew

➖➖➖
6️⃣7️⃣ Earl grey mocha $55/ lemonade $50
第一次到訪時候飲嘅 當時夏天 揀左凍飲😆
伯爵茶同mocha 味道平衡 似飲梗伯爵茶朱古力
Mocha 會偏向重朱古力味🫶🏻咖啡味可以更重
Earl grey mocha |  lemonade

📍Nodi
Avocado  toast
Black  sesame  latte
Cold  brew
Earl grey mocha |  lemonade
2023-11-30 258 瀏覽
被遊客攻陷了的堅尼地城 好一段時間沒去又變更多人了 ... 海邊 籃球場 路牌 電車站滿滿都人 (可怕幸好還能找到一個喘息的小空間!位於地鐵站附近的 ɴᴏᴅɪ ᴄᴏғғᴇᴇ 窗外風景有珍貴的石牆樹ɴᴏᴅɪ 最近不斷擴展版圖從嘉里酒店擴展至太古 葵芳甚至機場而開業一陣子的堅尼地城店亦換上新餐牌 餐點比以前更廣泛 提供輕食的 ᴘᴀsᴛʀʏ 吐司 乳酪也有數款意粉及全日早餐可供選擇𓋪 ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ᴛᴏᴀsᴛ酸種吐司放上完美熟成的牛油果蓉 口感相當綿密配上小蕃茄和小雞蛋 帶酸甜開胃又清新連平常不吃牛油果的友人也覺得很好吃𓋪 ʙᴜᴛᴛᴇʀᴍɪʟᴋ ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ ᴡ/ ᴍᴀᴘʟᴇ sʏʀᴜᴘ一份三塊的熱香餅香氣十足 賣相雖簡單但味道很加分三層合起來具豐富鬆軟口感 倒上一圈香甜楓糖漿 是下午茶最佳配搭𓋪 ғʀᴜɪᴛ ʏᴏɢᴜʀᴛ小小一瓶但頗有驚喜放了藍莓 香蕉 草莓等水果配脆脆 ɢʀᴀɴᴏʟᴀ內裡乳酪相當香濃幼滑 再點一杯也能 ᴋ.ᴏ. 哈哈𓎾 sᴇsᴀᴍᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ𓎾 ʟᴀᴛᴛᴇ拉花超有水準 又收獲飛馬一枚友人從早到晚都心心想念黑芝麻拿鐵這杯香濃順滑的 sᴇsᴀᴍᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ 很合心意牆
被遊客攻陷了的堅尼地城
好一段時間沒去又變更多人了 ...
海邊 籃球場 路牌 電車站滿滿都人 (可怕
幸好還能找到一個喘息的小空間!
位於地鐵站附近的 ɴᴏᴅɪ ᴄᴏғғᴇᴇ

感覺是大家很喜歡的店呢
週末遠離遊客重地
也能在堅尼地城享受一下悠閑時光
2023-11-18
NODI Coffee works☕️係一間精品咖啡店☕️,而堅尼地城店喺首間提供食物既分店🥘。店舖近門口位置, 天氣好係會將窗口打開,採光度好好☀️,仲要面對住百年樹木🌳,環境好舒服。🍑Nodl's eggs florentine🥚Florentine 係班尼迪克蛋菠菜口味🥬。所以配料當然有菠菜啦,除此之外仲有蘑菇🍄,同水波蛋🥚。睇落去好單一,點知食落去好有驚喜‼️佢麵包🍞烘得好香脆,吾會過硬, 再配半熟雞蛋一齊食真係好正💕 另外,要大讚佢個醬汁,真係超級好食,味道好似卡邦尼汁,但又有少少酸酸地蛋黃醬味, 我食到一滴不剩💕🍑Matcha Latte🍵佢有分大杯同細杯,如果想要拉花就吾好叫大杯。因為店舖裡面得細杯可以堂食用,而大杯只會比外賣杯,所以冇左拉花有啲可惜。而抹茶+奶味都好重,奶比例比較多,吾會好甜🍑題外話:因為佢位於非常受遊客歡迎打卡點旁📸, 所以你坐近門口食嘢,就會畀一大堆人望住👀,甚至可能會影到就有啲尷尬啦😮‍💨。
NODI Coffee works☕️

🍑Nodl's eggs florentine🥚

🍑Matcha Latte🍵

2023-12-30 117 瀏覽
poached eggs切开有水流出,蛋淡而無味,詢問waiter ,把食品拿入廚房,厨師竟然話水波蛋是這樣的。還告訴我是日本蛋,真是荒謬。雖然我不是professional chef,但我也有入廚,分得清好蛋与壞蛋。這樣一間連好与壞的蛋(雖还能吃)也分不到的餐廳,不去也吧了。且一点也不便宜。我不喜批評,但今次不吐不快。
我不喜批評,但今次不吐不快。
2023-12-30
2023-11-27 97 瀏覽
入咗醫院期間叫外賣變咗唯一嘅樂趣見到nodi有得揀無糖朱古力諗左幾日最後都叫左黎試我叫左伯爵茶朱古力咖啡同熱朱古力未開都聞到好香朱古力味不過我係趁早飲咗咖啡先但伯爵茶同朱古力一齊我覺得三個味都唔夠唔知自己飲緊咩朱古力反而ok真焦幾好飲
入咗醫院期間
但伯爵茶同朱古力一齊我覺得三個味都唔夠
唔知自己飲緊咩
朱古力反而ok
真焦幾好飲
这两年目睹西环来来去去了很多咖啡店,Nodi新店开在人气总是很高的Winstons隔壁,出品也对得起这份勇气。·它家还是很多square mile,喝了一杯Seasonal SOE的肯尼亚,热美式随温度变化依次延展出番茄、西梅、焦糖 、巧克力的风味。说实话这两年喝到的肯尼亚没那么惊艳了(花魁也是),但依然喜欢这样稳如老狗的店,整体是好喝的。·回去时还带了易拉罐装的【接骨木咖啡汤力】,也很喜欢,湿热的天气大口吨完一罐冒着泡泡的冰镇tonic,太爽了!·新店多少是有些设计天赋在身上的,环境很好,窗边望出去是高耸壮观的石墙树,正对的街道通常也不挤不闹。当时的感受是无暇顾及生活地忙了几个月,看见窗外安静而苍翠的瞬间,觉得整个人都松缓下来了。
2023-05-08
2023-08-16 125 瀏覽
🎈 建議場合:#即興食飯#港女打卡#賴死唔走👤 建議人數:1-2人(最多可容納4人檯)💸 人均消費:<$50【1 個人食咗啲咩?】- Cappuccino ($40)⭐⭐⭐⭐⭐「環境舒服,好適合chill」咖啡味香濃,味道偏nutty,飲落口溫度啱啱好!Staff都好好人,成間小店嘅vibe好舒服好chill,好適合後生仔搵個地方避暑涼冷氣~適合係lunch hour之後拎laptop坐係到做嘢,有free wifi人流亦唔多,背景音樂幾soft唔會影響專注力👍🏻
🎈 建議場合:#即興食飯#港女打卡#賴死唔走
👤 建議人數:1-2人(最多可容納4人檯)
💸 人均消費:<$50

【1 個人食咗啲咩?】
- Cappuccino ($40)

⭐⭐⭐⭐⭐「環境舒服,好適合chill」
咖啡味香濃,味道偏nutty,飲落口溫度啱啱好!
2023-08-15
從前住在堅尼地城,這裡大部份也是傳統小店,直到近年開通了地鐵和不同的交通工具,堅尼地城成為了文青的聚集熱點,我也不時來海旁的新公園休息,經過開發現Cooking Mission x精品咖啡店 NODI Coffee推出期間限定的生酮西式料理,推崇色香味美飲食,並提倡健康生活,非常貼近我的日常口味!生酮松露雜菌椰菜花飯生酮飲食最喜愛的椰菜花飯,配以雞肶菇、鮮冬菇及洋蔥等食材。以適量淡忌廉、草飼牛油及黑松露菌醬作調味,相當飽腹及清新健康!生酮巴斯克蛋糕相當濃郁滋味,生酮合適的甜點,而且口感一流!好味道除此之外,NODI Coffee更提供優質咖啡☕️

生酮巴斯克蛋糕
相當濃郁滋味,生酮合適的甜點,而且口感一流!好味道
除此之外,NODI Coffee更提供優質咖啡☕️
2023-07-02
  • 生酮松露雜菌椰菜花飯
2023-07-05 539 瀏覽
平時同朋友去文青Café探店打卡📸 少不免會點好多igable 嘅餐點,難免有罪惡感😈 本地中央廚房食品品牌 Cooking Mission 希望打破這個觀念,與本地精品咖啡店 NODI Coffee 合作,設計出既讓大家吃得安心愉悅又健康的生酮西餐,並會期間限定於堅尼地城店NODI Coffee Works供應✨ 🥦生酮松露雜菌椰菜花裡面有新鮮椰菜花、雞肶菇、鮮冬菇及洋蔥,用上淡忌廉、草飼牛油及黑松露菌醬作調味,入口輕盈唔會太濃味,粒粒椰菜花飯爽口又夠香!🧀生酮肉醬千層麵表面爆多馬蘇里拉芝士碎及巴馬臣芝士粉,裡面包住滿滿肉醬,混合優質免治豬肉、雞蛋🍳新鮮蕃茄及車厘茄製作而成,低碳而含有滿滿蛋白質嘅千層麵🤩入口即化嘅感覺好特別! 🍰生酮巴斯克蛋糕呢個巴斯克用上赤藻糖醇及阿洛酮糖製作而成,零熱量嘅糖份,味道唔會太甜~生酮人士必食嘅蛋糕啊!🍝四川辣蝦長通心粉配龍蝦汁醬汁帶有香濃嘅龍蝦味,長通粉掛汁之餘又惹味~可以滿足朋友嘅肚仔🥗凱撒烤雞沙律雞胸羅馬生菜沙律,配上麵包粒及凱撒沙律醬,呢個醬喺另上咖🤩太好啦!!沙律夠哂清新~雞胸就喺健康人士啱食嘅口味~Dirty用透明杯子盛裝著,咖啡較nutt

🥦生酮松露雜菌椰菜花

🧀生酮肉醬千層麵

🍰生酮巴斯克蛋糕

🍝四川辣蝦長通心粉配龍蝦汁

🥗凱撒烤雞沙律

Dirty
用透明杯子盛裝著,咖啡較nutty

Iced Chocolate
採用Belize 85%黑朱古力調製而成,朱古力味道濃郁!味道唔會超甜!

Iced Hojicha Latte
冰涼嘅焙茶拿鐵~

Hot Salted Caramel Latte
用上店家獨有杯子沖製而成,味道帶有淡淡焦糖香氣,鹹甜夾氣幾特別!
2023-07-04 238 瀏覽
 我地成日去餐廳Cafe 打卡食飯,又飯又意粉,仲有甜品,難免有罪惡感😅而家潮流興健康美食,本地中央廚房食品品牌 Cooking Mission 就同與本地精品咖啡店 NODI Coffee 合作,設計出既讓大家吃得安心愉悅又健康的🌟生酮西餐,並會期間限定於堅尼地城店NODI Coffee Works供應。 生酮松露雜菌椰菜花飯採用淡忌廉、草飼牛油及黑松露菌醬作調味,配上新鮮椰菜花、雞肶菇、鮮冬菇及洋蔥等,好味又健康生酮肉醬千層麵用咗雞蛋代替麵粉,加上優質免治豬肉、蕃茄等,仲有好多健康調味,食落同樣好有口感,醬汁味道濃郁,低碳又蛋白質滿滿生酮巴斯克蛋糕甜品都可以低碳,重點係採用零熱量的赤藻糖醇和阿洛酮糖取代白糖,令「甜品控」食完都全無罪惡感😌記得要試埋NODI Coffee咖啡,我哋就點咗Earl Grey Mocha, Dirty, Lemon Coffee,Sesame Latte

2023-07-03 120 瀏覽
同個食開生酮嘅朋友響西環整啲嘢,之後同佢食晏,所以好自然就由佢話事帶我去試吓新嘢。舖頭位置非常接近堅尼地城站C出口,行過去唔使2分鐘,附近環境都幾舒服,食緊嘢嘅時候見到唔少人響度影相打卡。餐廳入邊環境都好chill,佢哋用嘅綠色感覺都幾特別得來又舒服。我哋叫咗兩個lunch sets, 分別係生酮松露什菌椰菜花飯,同埋生酮肉醬千層麵。生酮松露什菌椰菜花飯味道幾好,食到松露嘅味道,什菌都有唔少,口感可以亦都好夠熱,份量都好足夠。生酮肉醬千層麵,都食到重嘅芝士味,應該可以滿足要個口人嘅朋友,分量方面女士嚟講好足夠,男士可能會想多少少。題外話,兩碟上面都各有三粒蕃茄,我想話啲蕃茄好好味。兩個sets跟兩杯嘢飲,一杯嗌咗dirty salted caramel latte, 飲落去個味道都幾得意,有少少鹹味得來帶到咖啡嘅香味出嚟。另外一杯係hojicha latte, 口感會偏淡少少,但係after taste時間反為比較長。之後帶咗一件生酮版巴斯克芝士蛋糕兩份食,主要係試吓個味道,入口真係有好濃嘅芝士蛋糕味,完全估唔到係生酮,值得一讚。下次有機會再試吓另外嗰啲嘢食同嘢飲先。

2023-07-03
2023-07-03 85 瀏覽
📸平時都鐘意去唔同Café飲杯咖啡,順便打下卡,見到🇭🇰本地中央廚房食品品牌 Cooking Mission同本地精品咖啡店 NODI Coffee 合作,期間限定推出生酮餐單,就去試下🔸生酮松露雜菌椰菜花第一次試生酮飲食,賣相真係睇唔出係椰菜花飯,全部蔬菜配料都好新鮮,有椰菜花、雞肶菇、🍄鮮冬菇同🧅洋蔥等,每一啖既口感都好豐富,忌廉味香濃之外,仲食到黑松露既味道,味道清新健康得黎又好味😋🔸四川辣蝦長通心粉配龍蝦汁龍蝦湯汁好出色,蝦味好香濃,醬汁除左有🦞龍蝦既味,仲有好濃既🦐蝦味,長通粉軟硬適中,每條長通粉都掛滿醬汁,🌶️麻辣味岩岩好,蝦肉爽口彈牙,略嫌蝦肉份量有啲少🔸生酮巴斯克蛋糕生酮飲食都可以食甜品😍味道同本時食到既巴斯克蛋糕無分別,用左零熱量既赤藻糖醇和阿洛酮糖代替白糖,入口好綿滑,🧀芝士味都好濃🔸Salted Caramel Latte 好少會飲到海鹽焦糖咖啡,🧂海鹽同焦糖比例岩岩好,唔會過甜又唔會過鹹,咖啡味香❤️🔸Expresso Tonic味道偏果香,但又唔會好酸1️⃣生酮餐點,由即日起至7月31日,以Lunch Menu (12:00nn - 3pm)限定
2️⃣成為NODI Co

🔸生酮松露雜菌椰菜花

🔸四川辣蝦長通心粉配龍蝦汁

🔸生酮巴斯克蛋糕

🔸Salted Caramel Latte

🔸Expresso Tonic
味道偏果香,但又唔會好酸

2️⃣成為NODI Coffee Club會員,Lunch套餐更可享有9折優惠
今日天氣好,所以來了堅呢地城海邊影相,影相之前就去了附近爹核士街的 「NODI Coffee Works」 食個lunch 先。我知道他們出了一個新的Lunch Menu,,NODI Coffee @nodicoffee 和本地中央廚房Cooking Mission @cookingmissionhk  合作,提供生酮松露雜菌椰菜花飯,和生酮肉醬千層麵。生酮的我,當然要來試試。店內裝修以淡綠色為主題色,窗邊的吧枱位置更為舒適,拍卡一流。🔸Keto Bolognese Lasagna 生酮肉醬千層麵 |$128採用了優質 免治豬肉、雞蛋、新鮮蕃茄、車厘茄、馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士製作,再用多種調味了調製,風味十足,味道好香濃,鍾意食芝士的朋友,值得試下。Minced Pork. Fresh Tomato, Cherry Tomato, Mozzarella & Parmesan Cheese🔸Keto Basque Cheesecake 生酮版巴斯克芝士蛋糕|$48生酮版巴斯克芝士蛋糕用的也是酮友食得放心的材料製作:忌廉芝士、雞蛋、杏仁粉、淡忌廉、草飼牛油、赤藻糖醇、阿洛酮糖,香濃綿密的

生酮版巴斯克芝士蛋糕用的也是酮友食得放心的材料製作:忌廉芝士、雞蛋、杏仁粉、淡忌廉、草飼牛油、赤藻糖醇、阿洛酮糖,香濃綿密的芝士蛋糕口感,外側略為焦黑的濃厚芝士,讓人嚐過一次就上癮

Cream Cheese, Egg. Erythritol. Allulose. Almond Powder. Butter, Whipping Cream. Grass-Fed Butter, Erythritol, Allulose

🔸Cappuccino |$40
咖啡有提供Oat Milk  作選擇
Cappuccino

⭐以上精選生酮餐點,由即日起至7月31日,想試的酮友記得快啲去啦

⭐Lucnh Menu 供應時間: 12:00 - 15:00
⭐限定於堅尼地城店提供

Cappuccino
ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧偽文青嘅我又去cafe 打卡啦😍💕大部分Café餐點以西餐,甜品為主多數用好多牛油、芝士、忌廉等調味料同埋主食好多都配米飯、意粉🍝成日覺得好肥肥聽聞本地中央廚房食品品牌 Cooking Mission 希望打破這個觀念,與本地精品咖啡店 NODI Coffee 合作💕設計出健康的生酮西餐💟期間限定於堅尼地城店NODI Coffee Works我今日專訪一試😍❤️𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲ꔛ生酮肉醬千層麵🍝採用優質免治豬肉、雞蛋、新鮮蕃茄、車厘茄等原材料馬蘇里拉芝士碎、巴馬臣芝士粉、阿里根奴香草葉、黑胡椒及乾洋芫茜等,低碳而含有滿滿蛋白質。健康又美味🍝💕ꔛ四川辣蝦長通心粉配龍蝦汁🦞出色龍蝦湯汁,龍蝦頭、洋蔥、紅蘿蔔、西芹及橄欖油、蒜頭等香料精心烹調長通粉再配上紅洋蔥, 甜椒, 淡忌廉及麻辣油等,掛汁之餘又惹味。ꔛ 生酮巴斯克蛋糕🍰甜味是採用零熱量的赤藻糖醇和阿洛酮糖取代白糖為「甜品控」的生酮飲食人士解決甜食慾望💕☕️ NODI 優質咖啡☕️Cappuccino 係我必選💕☕️Salted Caramel Latte𖣲

偽文青嘅我又去cafe 打卡啦😍💕
大部分Café餐點以西餐,甜品為主

多數用好多牛油、芝士、忌廉等調味料
同埋主食好多都配米飯、意粉🍝成日覺得好肥肥

聽聞本地中央廚房食品品牌 Cooking Mission
設計出健康的生酮西餐

💟期間限定於堅尼地城店NODI Coffee Works
我今日專訪一試😍❤️

𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲 ꕀ ꕀ 𖣲

ꔛ生酮肉醬千層麵🍝
採用優質免治豬肉、雞蛋、新鮮蕃茄、車厘茄等原材料
健康又美味🍝💕

₊˚· ७── ⁼³₌₃
⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2023-06-29 124 瀏覽
鐘意食野但又怕肥,食得濃味或多糖又唔健康,想要食得好又要身體好,咁就一定要搵啲健康優質嘅野食🧐今次本地中央廚房食品品牌 Cooking Mission 就同本地精品咖啡店 NODI Coffee 合作,設計出令人食得開心又放心嘅期間限定健康生酮西餐🍝由即日起至7月31日,Lunch Menu (12:00pm–3:00pm)限定於堅尼地城店NODI Coffee Works供應。只要成為NODI Coffee Club會員,聯乘Lunch套餐更可享有10%的折扣!👑生酮肉醬千層麵採用優質免治豬肉、雞蛋、新鮮蕃茄、車厘茄等原材料,再加上多種特色調味,如:馬蘇里拉芝士碎、巴馬臣芝士粉、阿里根奴香草葉、黑胡椒同乾洋芫茜等,低碳而含有滿滿蛋白質。面層芝士燶燶地更香濃惹味,餡料豐富,每啖都食到濃郁芝士同略酸又開胃嘅茄醬味😋✨生酮松露雜菌椰菜花飯新鮮嘅蔬菜配料,包括椰菜花、雞肶菇、鮮冬菇同洋蔥等,採用適量淡忌廉、草飼牛油及黑松露菌醬做調味。椰菜花飯清新又健康,松露同雜菌味道豐富,忌廉味好香,每啖食落都好香好滑溜🤤✨生酮巴斯克蛋糕使用忌廉芝士、雞蛋、杏仁粉、淡忌廉和草飼牛油,採用零熱量赤藻糖醇和阿洛

👑生酮肉醬千層麵

✨生酮松露雜菌椰菜花飯

✨生酮巴斯克蛋糕
使用忌廉芝士、雞蛋、杏仁粉、淡忌廉和草飼牛油,採用零熱量赤藻糖醇和阿洛酮糖取代白糖,就算係生酮飲食都一樣可以食甜品🤭 蛋糕質感幼滑,忌廉芝士味濃郁,甜度剛剛好,食哂成件都唔怕有罪惡感😝

Matcha  Latte
✨Matcha Latte
奶味香滑,抹茶濃郁唔苦澀,茶同奶比例剛剛好🥰

凱撒烤雞沙律
全新餐單亦另設:四川辣蝦長通心粉配龍蝦汁、凱撒烤雞沙律等不同選擇,滿足不同口味人士。

除咗聯乘菜式之外,Cooking Mission亦有唔少精選料理...

✨鹹酥雞
香脆外表,咬落外脆內軟,香口惹味👍🏻

✨松露雜菇春捲
滿滿嘅松露味夠哂香濃,再加埋雜菌真係"我的最愛"配搭😄

✨美式糖漬橙檸檬橄欖油蛋糕
蛋糕鬆軟又有口感,帶少少檸檬酸味好清新,再加埋面層糖漬橙嘅酸甜感,整體食落好開胃😍

🔍整體感覺:餐廳地點方便,地鐵站出嚟行一分鐘就到,裝修風格簡約帶悠閒感,嚟飲杯咖啡relax吓一流👍🏻 室內唔算大但乾淨衞生有格調。精選生酮餐點配埋NODI Coffee出色嘅優質咖啡,真係好味又健康,對於我哩啲怕肥小伙伴就啱哂😍
2023-06-28
Matcha  Latte