NODI Coffee works☕️係一間精品咖啡店☕️,而堅尼地城店喺首間提供食物既分店🥘。店舖近門口位置, 天氣好係會將窗口打開,採光度好好☀️,仲要面對住百年樹木🌳,環境好舒服。🍑Nodl's eggs florentine🥚Florentine 係班尼迪克蛋菠菜口味🥬。所以配料當然有菠菜啦,除此之外仲有蘑菇🍄,同水波蛋🥚。睇落去好單一,點知食落去好有驚喜‼️佢麵包🍞烘得好香脆,吾會過硬, 再配半熟雞蛋一齊食真係好正💕 另外,要大讚佢個醬汁,真係超級好食,味道好似卡邦尼汁,但又有少少酸酸地蛋黃醬味, 我食到一滴不剩💕🍑Matcha Latte🍵佢有分大杯同細杯,如果想要拉花就吾好叫大杯。因為店舖裡面得細杯可以堂食用,而大杯只會比外賣杯,所以冇左拉花有啲可惜。而抹茶+奶味都好重,奶比例比較多,吾會好甜🍑題外話:因為佢位於非常受遊客歡迎打卡點旁📸, 所以你坐近門口食嘢,就會畀一大堆人望住👀,甚至可能會影到就有啲尷尬啦😮‍💨。
NODI Coffee works☕️

🍑Nodl's eggs florentine🥚