2023-09-19 121 瀏覽
📸 Nene Chicken夏日新品上市粟米系列🌽ღ 粟米初雪炸雞💰有骨全雞 $187 / 無骨雞件 $197香濃粟米味初雪粉 加入香脆多汁炸雞件仲有香烤過既粟米塊ღ 烤粟米沙律💰$68份量都幾大兜 粟米烤焗後香味更突顯ღ 芝士粟米辣雞麵💰108唔係講笑真係有啲辣架表面鋪上熱溶芝士 中和翻火雞醬既火辣加入雞蛋 魚糕 年糕特色飲品 $58ღ 熱情果青檸梳打ღ 檸檬青檸梳打甜甜酸酸而且夠凍夠解辣📍分店地址旺角朗豪坊 11樓 30號舖青衣城二期2樓226號舖將軍澳坑口東港城 225 號舖大埔超級城 B區287-295 號舖NeNe Chicken @ The Jang尖沙咀K11Art Mall 1樓107號舖葵芳新都會廣場 1樓185鋪NeNe Chicken @ Modern Majang形點商場一期地下G008號舖
📸 Nene Chicken

形點商場一期地下G008號舖
粟米火雞麵
  • 粟米初雪炸雞
2023-08-22 129 瀏覽
今日到將軍澳東港城食炸雞滿心歡喜,一家人嚟食炸雞服務員已經不是怎樣服務我哋叫咗幾款炸雞都好似好豐富、但味道一般雞肉有乾身仲有少少嚡,叫咗個炸雞雜錦拼盤拌芝士,等咗一陣芝士起晒水😅叫服務員嚟睇,佢話啲芝士耐咗就係咁😂叫我再開火煮,但都是水同芝士分開🥲一啲都唔好食反而最好食就係個紫菜拌飯,同個雞嘅人蔘湯,湯都夠熱嘅,所以呢個正常☺️☺️☺️呢間嘅體驗一次就夠🥹🥹唔係好值呢個價錢其實都貴🥲😅
今日到將軍澳東港城食炸雞
滿心歡喜,一家人嚟食炸雞

服務員已經不是怎樣服務

我哋叫咗幾款

呢間嘅體驗一次就夠🥹🥹

唔係好值呢個價錢其實都貴🥲😅

2023-02-22
2023-08-12 86 瀏覽
好彩都有影低張單!!🥹🥹證明真係有幫襯的!!我地係叫左外賣,wuwu個韓式甜辣炸雞真係唔知佢點炸,仲厚過主力牆。。 而個醬就完全唔似甜辣味;(( 唔推介!另外,個芝士炒年糕拉麵係浸湯架😑😑完全無炒過,個味同樣無乜。。我地最後自己加塊芝士再攞去叮先好食番啲😪到最後既海鮮嫩豆腐鍋,就正常少少少少🤏🏻比起嗰啲。。 海鮮係無曬味既青口嗰啲,唯一豆腐係滑嘅,不過都好正常吧🫤失望😮‍💨仲要唔係平
好彩都有影低張單!!🥹🥹
證明真係有幫襯的!!

失望😮‍💨仲要唔係平
外賣送餐
2023-06-24 242 瀏覽
適逢約咗一大班朋友上屋企聚會咁就諗住叫炸雞貪多啲人可以叫多款口味試吓本身想叫佢個五款炸雞外賣盒可惜全部都係冇骨但炸雞嚟講 一定要揀有骨先係正我哋叫咗一隻雞兩款口味我哋揀咗白君主同埋初雪白君主鋪上滿滿的生洋蔥配有一個醬汁 望落似沙律醬 酸酸的 啱啱好冇咁漏初雪就正常發揮好多芝士粉係炸雞上面芝士迷必叫雞肉嘅肉質唔算最嫩滑但一盒都多件同埋佢嘅外皮係好香脆我哋叫外賣拎到返屋企都仲係脆既另外仲叫咗個炸飯卷揀咗炸蝦配沙律醬飯卷入面嘅沙律醬唔係好食得出不過佢會配一個愛嘅沙律醬俾我地總括嚟講都唔錯 香港都食到香脆嘅炸雞都算多味道選擇 下次可以再去食
適逢約咗一大班朋友上屋企聚會

不過佢會配一個愛嘅沙律醬俾我地

總括嚟講都唔錯 香港都食到香脆嘅炸雞
都算多味道選擇 下次可以再去食

2023-05-03 345 瀏覽
第二次食,試吓新口味、叫咗咖喱同埋蒜油,咖喱都係好重味,有啲過咗龍,蒜油就一般般啦。最好食我諗都係招牌炸雞😂薯條份量雖然好多,不過唔好食,好淋,芝士粉吾匀…整體麻麻,不過有優惠都平
叫咗個二人套餐,有兩隻味道嘅炸雞選擇,揀咗芝辣初雪同招牌炸雞,仲有個芝士波同埋一個芝士炒年糕。一開頭就試咗個芝士波先啦,就咁食冇乜特別,要點埋個芥末醬先好食。不過個芥末醬應該係俾我哋配雞點😅😅開頭食個辣雞食咗一嚿冇乜嘢覺得係有啲辣姐,平時我都幾食得辣譚仔都食到大辣。食第二件開始覺得超級辣,嗰隻辣係令個胃唔舒服,跟住已經辣到個胃冇乜胃口繼續食落去🥹招牌炸雞的確好好食,雞肉好滑,送到黎都係熱辣辣都係好脆👍🏻平時食韓國嘢叫啲辣都唔會辣到咁。我覺得佢應該系餐牌講明係超級辣😓😓唔係啲人多數都以為係少少辣咁樣,唯一係呢樣問題。可以做得更好
2023-04-14 243 瀏覽
🍲芝士炒年糕拌拉麵🍲職員說因為夠三人吃放題所以在上炸雞前 加送了一個幾時炒年糕本拉麵非常推薦!芝士和麵也非常好吃!!因為是韓式所以是辣的但平日不吃辣的人 也接受到👍🍗炸雞🍗因為吃的是放題所以雞也是任選 然後一次過遞上但是因為不同雞和汁也混在一起所以也不知道那塊是那個味道🤯有朋友吃不得辣然後碰了個紅寶石(?)辣雞的汁就辣到hihi…😤雖然有點油膩和肥但味道還是不錯的記得有個叫初雪和白郡主的炸雞幾好味 喜歡芝士和偏甜的可以沖🫡🍹飲品🍹氣水任飲
🍲芝士炒年糕拌拉麵🍲
職員說因為夠三人吃放題
所以在上炸雞
加送了一個幾時炒年糕本拉麵
非常推薦!芝士和麵也非常好吃!!
因為是韓式所以是辣的

氣水任飲

2023-02-24
  • 芝士炒年糕伴拉麵
2023-03-26 251 瀏覽
前菜泡菜 醃蘿蔔 麻油青瓜泡菜偏酸幾乎0辣味 酸蘿蔔好爽脆 配多醬汁嘅嘢或者炸雞都好啱#weearefoodies新界🌹玫瑰醬寬粉炒年糕 $108玫瑰醬其實係番茄混合忌廉雖然無玫瑰成分但顏色粉粉橙橙都幾少女心唔好見到個盤咁淺以為唔夠飽7成都係澱粉質所以一人份食絕對夠~其中佔最多係個寬粉口感比平時食到嘅更加Q更加煙韌有啲人可能覺得佢似未煮通透但我幾鍾意佢好有咬口年糕相對少好多 有大概5條煮得偏軟但未去到容容爛爛我反而覺得咁樣幾好因為寬粉比較難咬呢個就平衡翻!配菜有大量洋蔥 腸仔 煙肉 火腿 番茄仔 同埋西蘭花最鍾意洋蔥同埋西蘭花前者切成粗條保留到少少爽脆嘅口感後者就索哂啲玫瑰醬好惹味腸仔雖然應該係普通超市貨 但切成一段一段都有6條薄切煙肉同火腿帶鹹香表面都撒咗啲香草碎增加層次感
前菜

🌹玫瑰醬寬粉炒年糕 $108
玫瑰醬其實係番茄混合忌廉
雖然無玫瑰成分但顏色粉粉橙橙都幾少女心
唔好見到個盤咁淺以為唔夠飽
7成都係澱粉質所以一人份食絕對夠~

其中佔最多係個寬粉
口感比平時食到嘅更加Q更加煙韌
有啲人可能覺得佢似未煮通透
但我幾鍾意佢好有咬口

年糕相對少好多 有大概5條
煮得偏軟但未去到容容爛爛
我反而覺得咁樣幾好
因為寬粉比較難咬呢個就平衡翻!

配菜有大量洋蔥 腸仔 煙肉 火腿 番茄仔 同埋西蘭花
薄切煙肉同火腿帶鹹香
表面都撒咗啲香草碎增加層次感

玫瑰醬寬粉炒年糕
2022-12-22 630 瀏覽
服務態度真係差,對客人呼呼喝喝一位男店員叫我隨便坐,另一位女店員就好惡咁叫我等陣,真心服務甘差,食物幾好到無用la,如果唔係唔洗等位,我都廢事入來坐,真心好失望
服務態度真係差,對客人呼呼喝喝
2022-12-15 537 瀏覽
第一次食過幾好食,第二再去8:50pm到話8:30pm截無得食。第三次8:26pm去,又話截咗,我問唔係8:30pm咩?答今日早咗少少。今日7:30pm到,話太多外賣單,唔做堂食。痴Q線,不如轉晒外賣啦!唔駛嘥人時間。
2022-10-24 667 瀏覽
我兩個女忽然想食炸雞,所以請嚟呢間食!每次我都會叫❄️❄️初雪炸雞🐔🐔今次仲叫咗三個朋友一齊嚟食,所以叫多幾樣🤭叫咗個唔辣嘅~石鍋飯俾小朋友食😋~玫瑰醬炒辣年🤭~韓國鮑魚粥~初雪炸雞一隻玫瑰醬炒年糕係應辛苦😂6個人都食唔晒🫣,如果唔係食咗雞我對韓國菜其實麻麻哋😂😂因為韓國菜偏甜🤫
今次仲叫咗三個朋友一齊嚟食,所以叫多幾樣🤭
叫咗個唔辣嘅
~石鍋飯俾小朋友食😋
~玫瑰醬炒辣年🤭
~韓國鮑魚粥
~初雪炸雞一隻
玫瑰醬炒年糕係應辛苦😂
2022-08-22 745 瀏覽
平時見到都幾多人排隊,無諗過係咁差。餐牌上好多野都係無得order…而個侍應連邊d有邊d無都唔知叫左兩款口味既炸雞,成舊雞大部份係炸粉都算,居然係凍既過份左少少,真心我食kfc d 雞都無咁嬲。個甜辣炸雞就咁加d醬上去,仲要自己撈既…..咁既價錢,俾d凍既炸粉我食。芝士年糕拉麵,無見過咁多湯… d年糕淋晒,一度懷疑自己係咪食廚餘明太子玉子燒,又係煮到咁多水,又散野飲其實無野好講,但我估唔到收我$38一杯,熱情果梳打,一粒熱情果都無….雖然明知都係飲糖漿,但會唔會太過分。對呢間野極度失望
平時見到都幾多人排隊,無諗過係咁差。

叫左兩款口味既炸雞,成舊雞大部份係炸粉都算,居然係凍既

明太子玉子燒,又係煮到咁多水,又散

對呢間野極度失望
2022-08-10 543 瀏覽
平日入嚟食lunch,做左第一枱客。本來想入嚟食佢lunch set 嘅pizza,但佢話冇,最後果田左兩樣嘢食,海鮮炸醬麵同埋韓式燉雞,食凍檸茶少冰走甜。海鮮炸醬麵整體唔錯但偏咸,都幾足料,有蝦、青口、蜆、年糕、魚餅等等。佢嘅麵唔係韓國拉麵而係扁身麵,食落比較冧但就掛到好多汁,個人都係比較鐘意拉麵比較Q彈嘅口感。韓式燉雞好十足,$182算係咁啦,村料都幾多三椒、雞肉、洋蔥、粉絲、菇、紅蘿蔔絲同辣椒等等。但味道唔乜特別,其實似阿媽平時喺屋企都炒到嘅餸。雞肉係雞脾肉,有用胡椒同鹽醃過,都幾入味冇雪味,但性價比唔算高。凍檸茶茶底唔濃,有微微茶味。成餐飯埋單$324。
平日入嚟食lunch,做左第一枱客。

凍檸茶茶底唔濃,有微微茶味。成餐飯埋單$324。
2022-08-05 408 瀏覽
最近突然之間好想食炸雞纏繞左同事幾日之後佢哋終於肯同我黎試吓公司附近嘅呢間炸雞午市食呢間嘢真係好抵有買3送1優惠我地最後叫左10個餐埋單先707連加一叫左4碟炸雞達人 即係個炸雞拼盤另外仲叫咗兩個脆炸紫菜蝦卷一個芝士炒年糕伴拉麵兩個韓式泡菜部隊鍋同埋一個明太子意粉雖然我哋本身有好多嘢想食佢都冇哂例如係漢堡包不過炸雞真係高質美式既炸法+韓式嘅醬蒜香嘅真係超好食個辣醬超級辣最神奇嘅地方係個辣醬係入口甜辣但後勁非常凌厲食完嘅同事都要即刻飲翻幾杯水
最近突然之間好想食炸雞
食完嘅同事都要即刻飲翻幾杯水
炸雞拼盤
2022-08-01
炸雞拼盤
格格這晚挑了這一家 ...我們先點了一杯特飲,“芒果沙冰”,不錯,有芒果鮮味,連不愛喝凍飲的娘娘都讚!來這裡不能沒有炸雞,我們點了一個雙拼,“初雪炸雞”和“白郡主炸雞”。“初雪”可能是用芝士粉撈過,反正芝士味濃郁,又香,到於那“白郡主”,是原味的炸雞,但加了沾了白汁的洋蔥圈,另外一種風味,但,還是較乾身的“初雪”我比較喜歡。“金大人串燒拼盤”,放了半塊盛了芝士汁的麵包扮Fondue,其它都是普通的東西,雖然不是特別好吃,但總算有點心思。飯後,多點了一杯“士多啤梨”沙冰,有真果肉,不錯。
格格這晚挑了這一家 ...

飯後,多點了一杯“士多啤梨”沙冰,有真果肉,不錯。
2022-05-20