接待員安排坐位態度極差 未能妥善安排入座次序。食物不錯但份量較細。其餘侍應服務態度良好。但人客進入餐廳第一印象非常差,因為第一個接觸到餐廳的員工就是接待員,希望nene chicken公司留意用人安排.
接待員安排坐位態度極差
未能妥善安排入座次序
。食物不錯但份量較細
2019-08-30 823 瀏覽
個鐵板炸醬麵,好差水汪汪,冇味,隻蝦黑既,啲菜衰過湯渣,塊餐肉又薄又黑,成碟野衰過我屋企自己煮完食剩,收人$10X? 送都唔食嗌啤酒,韓國炸雞鋪既韓國Hite啤賣晒?你過隔離759入貨都得啦下fa?好啦叫Hoeggarden,細杯到死講真黎食得炸雞就係想開開心心收人$58蚊杯啤酒甘細杯,有咩意思呢個咩芝士蛋飯都係超差乜味都冇,又細碟到我要食3碟先飽得炸雞正常D,甘我不如食KFC啦,會開心好多囉做生意做到甘冇誠意,不如唔好做啦
個鐵板炸醬麵,好差

嗌啤酒,韓國炸雞鋪既韓國Hite啤賣晒?
你過隔離759入貨都得啦下fa?
好啦叫Hoeggarden,細杯到死
講真黎食得炸雞就係想開開心心
收人$58蚊杯啤酒甘細杯,有咩意思呢

個咩芝士蛋飯都係超差
乜味都冇,又細碟到我要食3碟先飽

炸雞正常D,甘我不如食KFC啦,會開心好多囉

做生意做到甘冇誠意,不如唔好做啦
2019-08-29
2019-08-16 801 瀏覽
呢幾年韓劇很流行, 帶動有關韓國的潮流, 當中不得不提好多韓劇內的男女主角, 都喜歡食炸雞飲啤酒香港是一個美食天堂,而當中韓棻餐廳也有不少. 呢間係集團式的韓國炸雞店, 除了有炸雞外,亦有一般韓國的主菜.今次主要為了食炸雞而來.所以點了客炸雞(一客兩味)大韓廚師炸雞和初雪炸雞, 前者啱晒喜歡嗜辣的朋友, 而後者在炸雞面灑滿芝士粉,炸雞外皮脆香,內裡仍能鎖著肉汁另外, 再叫了一客韓式海鮮年糕配拉 麵,有蝦和青口,加上太陽蛋,醬汁味遁不錯。因為友人們實在太肚餓, 而每碟主食份量不特別大, 所以再追加芝士蛋伴泡菜炒飯, 炒飯味道一般不過加了芝士和泡菜就更惹味

不過加了芝士和泡菜就更惹味
2019-07-25 970 瀏覽
逢指定星期三有得食炸雞放題揀左$158任食10款炸雞既set再加左$20任飲汽水🥤推介master curry,初雪同芝辣初雪炸雞🍗可能不是即叫即做,有某幾款上菜時會唔夠熱而且店員經常落錯落漏單,但整體而言都算唔差
逢指定星期三有得食炸雞放題

揀左$158任食10款炸雞既set再加左$20任飲汽水🥤
而且店員經常落錯落漏單,但整體而言都算唔差

2051 瀏覽
2019-07-24
2019-07-20 499 瀏覽
今日中午去nene chicken, 職員服務勁差,會員卡明明寫上有效期係12月31日,但7月去食職員都話已過期無效都唔緊要,最差係食材發黑發霉都照攞比客食,D職員咁嘅服務態度,反映都沒用,超過份!
2019-07-17
2019-07-14 626 瀏覽
中午隨意搵間食個午餐,但超級失望,食物飲品及服務都點了兩個午餐,埋單$140 首先第一個歺海鮮豆腐泡菜湯(附超級濕的白飯) 個湯只得個辣,無味道,所謂的海鮮好難食,涷醋茶(得個甜)第二個餐,韓式炒粉絲,濕到好似濕炒粉絲,餐送熱檸茶,得一片檸檬,仲要係比個頭定尾杯熱檸茶是沒有附上糖之時,我問店員有冇糖,一位超級瘦的女侍應,好似好驚訝地說:你要糖水,我回答: 我杯熱檸茶係想要包糖,但等了10分鐘都沒有拎過嚟,最後問嘅後生仔,才比一包糖我可以加入杯熱飲檸檬茶埋單 $140 以後唔會再去
中午隨意搵間食個午餐,但超級失望,食物飲品及服務都

點了兩個午餐,埋單$140
首先第一個歺
埋單 $140 以後唔會再去

2019-06-27 647 瀏覽
第一次食Nenechicken 係係韓國🇰🇷叫外賣食,每粒炸雞都一口份量,配菜酸蘿蔔和泡菜都好好味,令我留下深刻印象。回港後,這是我第二次來吃。第一次試初雪炸雞🍗,味道很不錯,芝士粉很惹味,不過一路食真係一路落雪咁,芝士粉食到成枱都係😂雞件都好juicy,之後有些雞件比較乾身,令雞皮和肉分離了,牙肉都有少少損了,幸好有味道搭救。雖然賣相吾吸引,但味道很好的,帶甜帶辣,拉面吸哂汁的味道,一流!汁吾會過稀,令面可扣住汁。如果整體分量可更多,足夠兩人吃就更好🙌🏻
初雪無骨炸雞半份

韓式芝士年糕拉面

初雪無骨炸雞半份
韓式芝士年糕拉面
2019-06-20 509 瀏覽
本以为这么高热量的东西1个人吃不完,结果一口一口的细嚼慢咽竟然吃完了。鸡肉很香是现炸的,拿着手套啃的时候里面的肉汁很烫!没吃到芝士年糕拉面锅很可惜,印象中是个很美味的菜式。其实1个人就不要作死来吃韩料了,不比日料,韩料每份料都很足,而且好辣好咸……服务挺好的,环境也算整洁,除了饭量有限没机会尝其他的菜式,整体还行

招牌炸鸡
招牌炸鸡
2019-06-07 541 瀏覽
海鮮嫩豆腐鍋大大舊超嫩滑豆腐,配上辣度適中嘅韓式海鮮湯,一啖湯配一啖飯,食剩半碗飯索性撈埋一齊當湯飯,滋味無比!海鮮有大大隻蝦,蜆同青口。注意⚠️食豆腐時小心,海鮮鍋係滾住咁上,小心豆腐滑得制跣左入喉嚨就gg😂流心芝士吉列豬扒蛋包飯,豬扒雖然望落有啲燶,賣相扣左分但味道唔差唔會乾,配上中間香濃芝士,值回票價。蛋包飯入面有牛肉,肉味算香,飯汁酸酸maymay,食落幾特別幾醒胃,唔錯!最後,介紹返,尼到係有任食前菜架,今日有酸蘿蔔,泡菜同粟米。
海鮮嫩豆腐鍋

海鮮有大大隻蝦,蜆同青口。

2019-03-27 1337 瀏覽
每一次去東港城都會經過呢間,但就係未有機會入去試一試堂食,反而外賣就買過兩三次,今次一試就即刻高下立見了。今次我哋叫咗個套餐可以揀半份雞,另外再有一個炸紫菜卷飯、芝士火鍋同一個主食,加兩杯38蚊樓下嘅飲品(menu 寫錯48以下)揀左蒜醬雞伴薯條,即刻新鮮炸熱辣辣👍🏻芝士火鍋,好簡單,配麵包🥯炸紫菜卷好大碟,食唔哂😂最後一個主食要左辣年糕魚餅拉麵,正正常常嘢飲就一般般啦,跟餐就係咁上下👌🏻大食女仔表示,雞真係唔錯,不過其他就麻麻,下次要試下淨食雞😜仲有!隔離係新麻蒲,油煙比較大好容易吸左啲味,要留意啦~

揀左蒜醬雞伴薯條,即刻新鮮炸熱辣辣👍🏻

芝士火鍋,好簡單,配麵包🥯

炸紫菜卷好大碟,食唔哂😂

最後一個主食要左辣年糕魚餅拉麵,正正常常

嘢飲就一般般啦,跟餐就係咁上下👌🏻
2019-03-26 860 瀏覽
韓式炸雞叫了兩份一份係醬油味,一份係芝士味醬油味比較深色個款。醬油蓋過了炸雞本身的顏色,其實佢相比芝士炸雞炸得更老。因此個皮好硬,炸粉又偏厚,食落好介口。至於芝士粉嘅炸雞有少少似炸雞版嘅shake shake 薯條,朋友覺得還好,我就覺得呢隻芝士粉係粟米湯薯片個隻甜嘅芝士粉 同炸雞好唔夾 呢個辣泡菜年糕芝士韓國拉麵,個醬都係怪怪地 唔係甜又唔係辣 芝士係冇味嘅芝士,純粹係令個汁變傑。 性價比不高,我會覺得自己係屋企煮辛辣麵仲好d😂Btw, 呢度前菜同環境都唔錯嘅,吹水或者同朋友聚會一流
韓式炸雞叫了兩份

一份係醬油味,一份係芝士味

Btw, 呢度前菜同環境都唔錯嘅,吹水或者同朋友聚會一流
2019-03-23 753 瀏覽
話說前陣子,終於試了NeNeChicken,就是以前劉在石代言的那家炸雞,不過現在都換成了少女團體了。這次用APP訂位便宜許多,變相很抵食,但抵食未必和好食劃上等號。初雪炸雞其實即是灑上芝士粉的炸雞。明明是半份炸雞,看起來卻有種份量很多的錯覺,原來是全靠薯條撐起整個畫面感。薯條軟腍,炸雞味道不算出色,雞肉粗糙,肉質相比眾多大型韓式炸雞店來說確實不濟。最嚴重的敗筆在於調味粉,像不用錢一樣,瘋狂的撒在雞件和薯條上,而芝士粉帶一股甜味,又鹹又甜感覺很膩,一件起兩件止罷了。蛋捲和半份雞的價錢相約,這可實在嚇一跳。雖然說是迷你蛋捲,但還是有一定份量,兩個人share就差不多了。蛋捲中間加入了青紅椒和芝士,表面撒上了蟹籽和醬汁,口感算豐富而且尚有拉絲效果,個人來說覺得不錯。整體來說,用某APP訂位的話很抵食,但服務態度很一般,整個過程感覺不太良好,加上主打的炸雞水準也很劣,試一次足矣。

初雪炸雞

迷你雞蛋捲

下午茶
2019-03-22 518 瀏覽
之前並冇去過NeNe。一心想食炸雞,當然要叫雙拼味道,阿仔揀咗兩種新口味: Master Curry 同 Captain Chili,並㨂了雞件。睇相已知係加調味粉,但估唔到咁多粉,係「完全」佈滿曬全塊雞。一入口咸到好好好過份,我係重口味人都覺得超超超超咸,咸到完全冇咖哩味。辣味雞就超咸得黎有辣味。試想想成條shake shake 薯條都係粉,完全覆蓋,好味嗎?但味道真係咸到好難食,盡量櫈走d粉都係超難食。其實雞炸得幾好,有肉汁皮又脆。揀錯味,真係食唔到之下唯有再叫多碟拼盤。同店員講話個炸雞全部都係粉,佢話韓式係咁。真的嗎?完全覆蓋喎!呢個炸雞好食好好好多,點埋芝士醬一流。Lychee Blue Butterfly.Lychee 味剛好,飲品賣相一般。由於太飽想食甜品都冇胃。
之前並冇去過NeNe。
炸鷄(Master  Curry/  Captain  Chilli)

但味道真係咸到好難食,盡量櫈走d粉都係超難食。
其實雞炸得幾好,有肉汁皮又脆。

揀錯味,真係食唔到之下唯有再叫多碟拼盤。
呢個炸雞好食好好好多,點埋芝士醬一流。
Lychee  Blue  Butterfly

Lychee Blue Butterfly.
Lychee 味剛好,飲品賣相一般。
由於太飽想食甜品都冇胃。
2019-03-22
Lychee  Blue  Butterfly
2019-02-23 463 瀏覽
因為朋友都鍾意食韓國菜 又咁啱開左間咁近嘅 就揀嚟食一直知道Nene chicken 係炸雞界算出名但開左幾年 上年先第一次食聽朋友講lunch 炸雞嘅份量多啲但係dinner就好食啲因為未食過lunch 就咁食晚餐我覺得係唔錯嘅 點左芝士炸雞啲芝士粉好足好夠食 不過炸雞本身就平平無奇如果睇韓劇突然之間好想食 嚟過下口隱一定得反而最令人驚喜嘅係吞拿魚明太子手抓飯係一堆配料同啲芝麻油飯 自己拿起握成飯團真係好好挽又好好食啲紫菜一定要足夠先好味雖然上面啲配料略厭太少不過都本身身個飯底都好夠味 係味道上面都有80分同埋一班朋友咁樣分嚟食都真係幾開心所以都好推薦大家嗌個日因為生日 朋友同店員夾好比左個驚喜我店員都超級配 好加分
因為朋友都鍾意食韓國菜

個日因為生日 朋友同店員夾好比左個驚喜我
店員都超級配 好加分
2018-07-05
2019-02-16 458 瀏覽
真心,係好食嘅,除咗"有骨"嗰款嘅炸粉&皮太厚,無乜肉食之外。不過,最大鑊係成日俾錯雞。我食過呢間Nene Chicken大概6次,但已經有2次俾錯咗雞。上次因為係堂食,所以可以即刻更正,但睇得出唔係重新整過一份,衹係將"大葱炸雞"上面D青色大葱攞走,再加番D洋蔥&醬汁喺面,而變成我原本order嘅"白郡主炸雞"。點解我會咁樣認為?因為仲有幾條青葱喺入面,未攞走曬。不過算啦,味道最緊要,照食。今次自取外賣,我6點半去到,衹有1~2枱食客,諗住做early bird,唔駛同人迫啦,職員話大概等15~20分鐘,叫我行下商場先,點知足足等咗三十幾分鐘先有……我叫咗"雙重滋味炸雞",可自選2款雞。攞到雞之後好開心,一路行一路聞到好香,返到屋企即刻打開,😱😱😱,又俾錯!我嘅"甜辣炸雞"竟然變咗"初雪炸雞"😢。說好的自選呢??好在我都係芝士嘅愛好者,如果唔係就真係唔知點算,唯有阿Q精神,慶幸佢無俾錯個"大韓炸雞"🌶🌶俾我,因為太辣,我真係食唔到😭。
30 分鐘 (外賣自取)