2021-08-20 386 瀏覽
午巿時間叫了「雙重滋味炸雞」,是芝士味和韓式甜辣味😋,選的是有骨的雞件。端上來是熱辣辣和香脆嫩滑的,沒有油膩之感,韓式炸雞來說有90分👍🏼!下次再試埋其他味道,希望再給更高分。另外亦叫了魚餅湯,雖然味道略鹹,但都全部光盤😋,事後告訴店員,都得到良好回應,很認真處理,讚👍🏼!想食炸雞必會到些店❣️
2021-07-29 459 瀏覽
一心諗住嚟食返個美味炸雞,諗住堂食更熱辣辣更正,所以就嚟堂食,點知碟雞嚟到煙都無,咬落去無咩温度,好似炸完放左好耐咁於是我同侍應講個雞唔熱,佢就話廿拎左去廚房翻熱,嘩,炸雞翻熱我真唔知佢點做,幾分鐘後,佢拎返嚟但雞依舊唔熱我就再向經理反映,你地主打食炸雞,唔係白切雞,無理由俾唔熱炸雞顧客,但經理也只是淡淡然話會同廚房反映,唔換返碟熱既俾我唉,下次去食KXX好過,最少都係熱既先,邊有諗過平均每人200幾蚊去食唔熱既雞

2021-07-13
2021-07-15 372 瀏覽
環境裝修好靚,卡位好似獨立屋仔咁,打卡一流午餐居然有優惠,叫三個餐再送多一個餐,所以我地三個人食左四個餐前菜一坐低就上枱,本身以為係酸嘅,點知乜味都冇,只係有啲麻油香。。。七色炸雞 $88原味,蛋黃醬,蔥油芥末,辣醬,酸甜醬,醬油,同埋一款唔記得😅好食,全部都好脆又夠味,不過沙律菜同粟米粒就有啲多餘牛肉石頭拌飯 $68夠熱,不過冇乜飯焦,醬只有韓式辣醬,冇左醬油,另外冇提供生雞蛋,冇乜特色芝士年糕伴拉麵 $68味道夠,年糕唔多,不過仲有魚糕同腸,仲有隻烚蛋,配料充足海鮮豆腐鍋 $68呢個一般,湯底冇味,海鮮唔係新鮮貨,豆腐湯,當佢湯飲都唔知自己飲緊乜午餐三送一所以係好抵食,而且有韓式,有西式,西式係Pizza,Pasta同Burger,可以一試
環境裝修好靚,卡位好似獨立屋仔咁,打卡一流

七色炸雞 $88

牛肉石頭拌飯 $68

芝士年糕伴拉麵 $68
味道夠,年糕唔多,不過仲有魚糕同腸,仲有隻烚蛋,配料充足

海鮮豆腐鍋 $68

2021-07-14
2021-07-13 369 瀏覽
第一次寫食評,誘因係因為服務同食物都太差。先講食物,牛肉蛋包飯,牛肉得三四舊,蛋煮到個邊燶哂。仲要唔係熱辣辣上枱,只係微暖。蒜醬炸雞,啲雞係熱嘅,但就乜味都無,莫講話蒜味,喊味,甜味都無。還有,隔離枱有三個媽媽帶住四個幼稚園仔女去食晏,我哋一齊入座,我地食完,佢哋啲小朋友都未有嘢食,足足等左一個鐘都無嘢食,但其他枱嘅食物係有出到的。嗰三位媽媽發難我都理解,小朋友等左1個鐘15分鐘個兒童餐先出,我都嬲爆
第一次寫食評,誘因係因為服務同食物都太差

2021-07-07 242 瀏覽
突然想食炸雞,外賣apps得番呢間叫到,咁就試下呢間啦,平時麵淨係食佢d lunch set, 炸雞就第一次試。我地叫左三隻味既炸雞蒜香醬油炸雞($170):呢隻味係三個炸雞入面最好食既,佢汁咸咸甜甜,唔會太濃太膩,佢甜甜既味道反而令個炸雞食落冇咁油,呢隻味強推👍。清陽辣椒白郡主炸雞($175):本身個朋友食過白郡主炸雞,但呢間冇,見到有個類似就叫,係好食嘅但真係好辣啊🔥,食唔到辣就唔好揀呢個。韓式甜辣炸雞($160):傳統嘅味道一定會叫泥食。就係平時甜辣炸雞嘅味道冇咩特別,不過不失,但比起其他果兩隻味道,就會失色好多。

我地叫左三隻味既炸雞

2021-06-18 428 瀏覽
之前點過一次外賣呀媽話好味於是經常性點外賣食揀雙重滋味炸雞 韓式甜辣炸雞同初雪味炸雞個人覺得有骨比較好食😂😂😂大大份 可以一邊追劇一邊食人生享受 哈哈再配一個汽水Perfect不過有個缺點就係叫外賣真係好耐先送到
之前點過一次外賣
人生享受 哈哈
再配一個汽水Perfect

不過有個缺點就係叫外賣真係好耐先送到

外賣送餐
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次就食咗Nene chicken全部雞都係外脆內嫩🤩仲有得揀有骨定無骨🦴我就揀咗有骨,感覺上部位比較好🤤炸雞都係外脆內嫩🥳又唔會有太重油味!招牌炸雞🍗即係原味炸雞,炸粉唔會太厚,咬落去都幾有肉汁😆佢仲有honey mustard跟埋ʕ •ᴥ•ʔ甜辣炸雞🍗正常韓式甜辣醬味,好味🥰醬嘅份量都幾多,不過都食得出個炸雞好脆
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次就食咗Nene chicken

招牌炸雞🍗

甜辣炸雞🍗
2021-05-09 467 瀏覽
平時都好少寫食評,今日餐廳忙中有錯,所以就反映下,知道今日母親節,一定好多人出街食飯/叫外賣,所以5點幾就喺OpenRice 叫左外賣自取,設定18:45取餐,餐廳十分準時18:45就有得取餐,取餐時見到餐廳外果然十分多人等外賣,好彩一早喺OpenRice order左,如果唔係一定有排等。不過返到屋企發現叫左「無骨」雞,但餐廳俾左有骨,而蒜香醬油炸雞變左甜辣炸雞,明白今日餐廳有好多order, 所以會有出錯,不過家中長輩表示無骨雞好食啲,所以喺度表達一下意見。
2021-05-02 377 瀏覽
等了五分鐘又五分鐘的蛋包飯,足足用了53分鐘先到,其他食物也用了超過四十分鐘。當所有食物都還未來的時候,詢問其中一位員工,當枱面上任何食物也沒有,那位員工竟反問我爭啲乜嘢?我亦聽到員工之間的五分鐘又五分鐘催促的爭執。相信隔離枱的食物送錯了到另一枱,竟然冇人跟進相信,那位客人氣憤之下等了很久,然後直接離開店舖,以乎員工也不太care。相信這間店鋪的管理出現的問題不是一時三刻,除了那位男員工外,其他員工基本上冇心對客人,下次也不會再光顧了,反正他們也不再乎。
2021-05-02
2021-04-23 351 瀏覽
七點叫嘢食八點都未黎d炸雞 😓😓😓不停做外賣 完全唔理堂食d客🥲態度都好差個花手臂條女同佢講可唔可以幫忙追下d嘢食 完全當你透明🤬🤬🤬d韓式炸雞甜到嘔🤢🤢🤢唔會有下次

在人在四月四日上午十一點經 Openrice 訂了份兩味炸雞$188元,定了時間晚上七點自取,當天晚上下了一埸小雨,等到七點十分才有得取,份炸雞用大紙盒乘著,因為外面下雨,我問前台手臂紋身的小姐可否给我用膠袋包住份雞,她語氣不好地回答要收一蚊,她說要買兩盒才有免費膠袋,我要求見店長,點知個位姓何店長態度重差,他說這是公司規定,跟住佢比張公司卡片我,佢話如果不滿意可以打電話去公司投訴,一蚊事小,但咁差服務態度令我以后都不會幫襯這家位於將軍澳東港城的分店
2021-04-02 397 瀏覽
好耐冇食過餐飯係咁嬲,真係貼錢買難受😃小編係OpenRice睇到唔同分店都有好多關於店員”服務差”嘅comment,希望餐廳可以正視呢個問題,否則只會倒自己米🙂由係餐廳岀面睇餐牌,店員嘅語氣已經係極差,好似唔想做你生意咁😉到坐低,店員擺碟,係大聲到成間鋪都聽到,好似唔憤做咁👍🏻而唔只係一個員工係咁,係個個都係咁😦服務態度係客人用餐體驗最basic嘅要求,咁都做唔到,憑咩人地會幫襯你? 其實服務想俾零分,因為由始至終都係冇接受過一刻正常嘅服務態度🙂.🍗韓式泡菜部隊鍋以為係湯麵點知係飯😂應該係小編見識少,以為部隊鍋一定係食麵🥱個湯係幾多料幾好食嘅,不過送飯就覺得怪怪地🥲.🍗避風塘炸雞店員冇問要冇骨定有骨,小編又唔記得咗講,所以大家記得主動講呀😞其實每次食nene chicken都係為咗佢嘅炸雞,其他野食真係麻麻地😂炸得香脆雞肉嫩滑之餘,最鍾意係有好多味道選擇😋不過服務差到咁,真係寧願俾貴少少食red chicken,又好食過佢多多聲🤣.🍽味道: 2.7/5 🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 1/5💧衛生: 3/5💰價錢: 2/5
🍗韓式泡菜部隊鍋
🍗避風塘炸雞
🍽味道: 2.7/5
🏙環境: 3/5
‍👨🏼‍🍳服務: 1/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 2/5
2020-12-27 1302 瀏覽
好鬼想去韓國丫😭😭究竟幾時有得飛?!. 是日頂唔住頸去咗NeNe止止癮😜. 🤣🤣叫咗個嘥鬼氣嘅…네네 어린이 세트 NeNe歡樂兒童餐 $63蕃茄意粉 Tomato spaghetti煎蛋 Fried egg炸魷魚 Fried squid漢堡扒 Hamburger steak炸薯條 Fries. 亦都有好味嘅…반반치킨 雙重滋味炸雞 (有骨炸雞$168)韓式甜辣炸雞 Spicy & sweet fried chicken初雪炸雞 Cheese snowing fried chicken. 펩시 百事可樂 $20(係唔抵…但食炸雞必需要有可樂)
好鬼想去韓國丫😭😭究竟幾時有得飛?!
是日頂唔住頸去咗NeNe止止癮😜
🤣🤣叫咗個嘥鬼氣嘅…
네네 어린이 세트 NeNe歡樂兒童餐 $63
蕃茄意粉 Tomato spaghetti
煎蛋 Fried egg
炸魷魚 Fried squid
漢堡扒 Hamburger steak
炸薯條 Fries
亦都有好味嘅…
반반치킨 雙重滋味炸雞 (有骨炸雞$168)
펩시 百事可樂 $20
(係唔抵…但食炸雞必需要有可樂)
2020-12-03 897 瀏覽
第一次食咁難食既炸雞點解啲雞可以一啲味都無 得個樣似炸雞係唔記得落鹽定點 啖啖都好似食緊白飯咁求其買個kfc都好食過佢本身重好大期望咁多人食一定好食啦點知咁難食 以後唔會再幫襯
第一次食咁難食既炸雞
點解啲雞可以一啲味都無 得個樣似炸雞
係唔記得落鹽定點 啖啖都好似食緊白飯咁
求其買個kfc都好食過佢
本身重好大期望咁多人食一定好食啦
點知咁難食 以後唔會再幫襯
2020-10-26 1148 瀏覽
今日同朋友食飯 因為佢想食炸雞 就嚟咗呢間韓式炸雞店咁我哋落order之後呢啲嘢食就好快送到 ~5分鐘左右啦 咁佢擺到上嚟 咁我哋就嚇親啦 因為未試過咁快就到 開始食就發覺啲雞係好乾 真係乾到好似食緊減肥餐嘅雞胸咁 然後我哋就問佢攞多啲汁你點雞食 即使係咁最後都係食唔晒 咁我哋就諗 佢啲雞應該係炸好咗 等你落單再返炸 所以咁快而且咁乾🤢 個飯味道就唔錯不過偏貴 用呢個價錢其實可以食到咁高質素嘅炸雞 所以應該唔會再食第二次 或者係我哋唔好彩 咁啱嗰日食物質素唔好
今日同朋友食飯 因為佢想食炸雞 就嚟咗呢間韓式炸雞

個飯味道就唔錯不過偏貴