2024-03-14 1213 瀏覽
朋友帶到荔枝角工廈餐廳,樓下工廈,但上到餐廳環景優美,有露天茶座、藤椅,地方十分舒服,同樓下反差非常大,難怪附唔少打工仔都上黎chill 下!記得由永康街進入嘉名工廠大廈H座去到餐廳門口寫住只招待本大廈工廠員工,工廈食肆規定,相信大家都明白😉午市時間都頗多人去,差不多過午市時間,人流開始散,我同朋友靜靜地享受午餐餐廳會定期轉menu黑板會有today special選擇慢煮封門柳 •脆薯角 •田園蔬菜•香草醬牛油 $158低溫慢煮將肉汁已經緊緊鎖住每寸肉𥚃,上碟前煎熱,肉質軟屬Juciy,肉味非常濃郁,加上香草醬牛油更添香氣意式蕃茄燴蔬菜 •香煎金目鱸柳 • 吉列炸蝦 $118金目鱸柳魚皮煎得香脆,肉質又厚又嫩滑,配上意式蕃茄燴蔬菜更添風味!旁邊吉列蝦炸得香脆,入口肉質彈牙最後午餐可以加$25有杯咖啡 Overall 食物質素相當好,食材優質,環境幽美,值得再去

記得由永康街進入嘉名工廠大廈H座

餐廳會定期轉menu

黑板會有today special選擇

慢煮封門柳 •脆薯角 •田園蔬菜•香草醬牛油 $158

意式蕃茄燴蔬菜 •香煎金目鱸柳 • 吉列炸蝦 $118

最後午餐可以加$25有杯咖啡

• 慢煮封門柳
  • 香煎金目鱸柳
朋友介紹之下去左荔枝角的工廈餐廳「Monster Kitchen」,📌入口比較難找,記得要由永康街進入。店內既有室內雅座,也有露天茶座,打卡飲嘢傾偈也相當有氣氛~🤫店家會定時更新menu,更會有不同的today special。⭐️推薦❗脆炸吉列蝦·紅咖喱麵包碗($98)上枱嘅時候我地都好驚訝,冇諗過一份炸物小食會咁大份咁足料!😳吉列炸蝦🍤有8隻之多,即叫即炸,炸得金黃酥脆,食嘅時候仲熱辣辣~🔥吉列蝦炸皮薄而脆,肉質彈牙鮮味,麵包碗好大個,焗得香脆可口,紅咖哩味道濃郁,微辣惹味,配包或吉列蝦都好正!😎不過如果咖喱份量多啲就更好!⭐️推薦❗秘製烤焗半隻大黃雞·幼滑薯蓉·松露蘑菇燒汁($158)店家好好,因為小妹唔食薯角嘅關係,所以可以轉薯蓉~🙏🏻☺️大黃雞肉質鮮嫩多汁,就咁食已經好好味,蘸上松露蘑菇燒汁,味道👅更上一層樓。⭐️推薦❗牛油粟米醬燴飯·風乾火腿及香煎北海道帶子($158)燴飯散發出柔和嘅牛油粟米香,配上鹹香嘅風乾火腿和鮮甜味美嘅帶子,簡單而美味😋。整體來說,「Monster Kitchen」食物質素相當好,好大份又足料!價錢夠實惠,性價比超高!😎餐廳環境幽雅,適合傾偈或傾生意,唔怪得

📌入口比較難找,記得要由永康街進入。

⭐️推薦❗脆炸吉列蝦·紅咖喱麵包碗($98)

吉列炸蝦🍤有8隻之多,

即叫即炸,炸得金黃酥脆,食嘅時候仲熱辣辣~🔥

吉列蝦炸皮薄而脆,肉質彈牙鮮味,

麵包碗好大個,焗得香脆可口,

紅咖哩味道濃郁,微辣惹味,配包或吉列蝦都好正!😎

不過如果咖喱份量多啲就更好!

脆炸吉列蝦·紅咖喱麵包碗

店家好好,因為小妹唔食薯角嘅關係,所以可以轉薯蓉~🙏🏻☺️

大黃雞肉質鮮嫩多汁,就咁食已經好好味,

蘸上松露蘑菇燒汁,味道👅更上一層樓。
秘製烤焗半隻大黃雞·幼滑薯蓉·松露蘑菇燒汁

燴飯散發出柔和嘅牛油粟米香,

配上鹹香嘅風乾火腿和鮮甜味美嘅帶子,

簡單而美味😋。

整體來說,

價錢夠實惠,性價比超高!😎

餐廳環境幽雅,適合傾偈或傾生意,唔怪得我老細成日黎呢度見客🤣。
秘製烤焗半隻大黃雞·幼滑薯蓉·松露蘑菇燒汁
2024-02-13 991 瀏覽
臨近歲晚,趁放假日子約好友食晚飯,這次選擇了位處荔枝角區內的餐廳;晚上與好友於荔枝角地鐵站見面後由其帶路,直奔工廈區內的嘉名工廠大廈,從H座的地下乘搭電梯到7樓,就推門而入;室内處處都充滿混了泰有味道的文青風,如此型格化,讓人聯想到置身其中,應是書本與咖啡來消磨時間的場口!而一門之隔的室外,在這可仰望寧靜天空的露台上,藤蔓牆飾與熱帶叢林植物交錯襯托之下,串串燈光幻化成點點星光,簡直就映照出一個浪漫情懷的空中樓閣!靠向邊角充滿設計玩味的鳥籠藤椅,更成可愛打卡位!如此氛圍下,很適合朋友間尤其是情侶聚餐饗宴;所以與好友決定入座露台來用餐;餐牌可供的選擇適中,與侍生交談一番後,有了答案就馬上落單;餐牌另外一樣好處是隨意搭配不需有套餐的羈絆,所以點了味噌慢煮加拿大豬鞍,伴以芥末籽青蘋果雜菜配幼滑薯蓉;另一個是三成熟的澳洲M3和牛肉眼扒伴以法式忌廉胡椒醬配脆炸薯條與火箭菜;先上來經過慢煮的加拿大厚身豬鞍,再將表面煎香,帶來絲絲的煙燻氣息,夾雜細緻到位的味噌調味,咀嚼起來肉質爽彈,肉味與香料互相提升下,層次豐富,齒頰留香!另一個驚喜之處就是柔滑的薯蓉,帶點膠質的粘性,配上爽脆的蘋果粒與清新的小菜頭,
所以與好友決定入座露台來用餐;
薯蓉
另一個驚喜之處就是柔滑的薯蓉,帶點膠質的粘性,配上爽脆的蘋果粒與清新的小菜頭,整體口感非常美味且性感而美妙,實在太出色!
澳洲M3和牛肉眼扒
澳洲M3和牛肉眼扒,本身食材優質,三成的熟度形成柔軟的口感,輕輕的調味已突顯肉眼本味;
澳洲M3和牛肉眼扒
M3級的肉質與油脂比例也很適當,呈胭脂色調的肉色,入口油香與肉味俱佳,配以別具風味的火箭菜,味道更勝一籌!
澳洲M3和牛肉眼扒
當然,薯條也炸得脆口,配上和牛肉眼扒更添貴氣!
在一個如此優美的環境中,與好友能細細品味著佳餚美饌,這樣的用餐感受定要再次相遇安歌!
2024-02-01
薯蓉
2024-01-15 72 瀏覽
Monster Kitchen @MonsterKitchen_hk..系自己studio附近 partner帶我去食~個牛 好得呀!!🤤開心果特飲 好好味😋.✨八爪魚牛油果沙律 $88清新 菜好鮮 沙律汁作為前菜 好開胃.✨蕃茄醬牛肉芝士燉飯 $118燉飯吾錯 好濕 濕得黎飯都會一粒粒蕃茄味夾芝士吾錯 吾會好流.✨明太子蟹肉牛油果意粉 $118好食 明太子蟹肉份量多 意粉好食.✨加拿大豬胺 $188正常 軟林薯蓉 真系好蓉 幾特別 好食既.✨M5和牛板腱 慢煮 5成熟 $188 👍🏻👍🏻👍🏻阿根廷青醬 好夾牛 牛肉好淋 好香!薯條 超脆 吾系好油脂果種 系真脆!✨飲品-開心果奶蓋白桃烏龍茶 大 $58-朋友果杯都好靚 忘了名字.4人共消費 $950 .238@人..味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5.💫 #MonsterKitchen#荔枝角 #青山道 #嘉名工廠大廈. .#米吃 #米喝 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #蛋白質 #健康餐 #foodiehk #跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteati
系自己studio附近 partner帶我去食~
個牛 好得呀!!🤤
✨加拿大豬胺 $188
正常 軟林
薯蓉 真系好蓉 幾特別 好食既
✨M5和牛板腱 慢煮 5成熟 $188 👍🏻👍🏻👍🏻
阿根廷青醬 好夾牛 牛肉好淋 好香!
薯條 超脆 吾系好油脂果種 系真脆!

✨飲品
#管理體重 #飽住瘦 #蛋白質
#健康餐 #foodiehk
#跟米吃出瘦身材
#kukeepfiteat
ig yt Red 大眾点评 google @kumikofindfun @kukeepfit
2024-01-14
2023-12-10 880 瀏覽
荔枝角區近年有很多特色小店進駐在此區,其中之一就是這間,除了有室內還有室外可以帶埋寵物一起來吃過飯Chill 吓!餐廳會不定期推出新產品,Today Special 飲品有幾款而我們點了以下兩款飲品~~~開心果奶蓋白桃烏龍茶🍵超香濃的開心果奶蓋放滿開心果碎,味道香甜濃郁配以白桃烏龍味道很搭配,淡淡白桃伴開心果奶蓋口感好清新,也不會過甜很好味。芭樂烏龍Soda🍹很少地方有芭樂做的飲品,店員遞上時很貼心說攪拌均勻才飲用,這款顏色很鮮艷漂亮,由白色和紅色層次拌勻後變成淡淡粉紅色很吸睛,味道很清新喝下很開胃。澳洲m5和牛板腱扒•脆炸薯條•阿根廷青醬🥩粗薯條炸得夠乾身內裡綿綿的,而澳洲m5和牛板腱扒煎得外皮香脆,內裡肉質仍是嫩滑呈現粉紅色,牛板腱肉味香濃配以阿根廷青醬,更加令牛肉層次分明。鐵鍋蕃茄醬牛肉芝士燉飯•溫泉蛋🍝這款熱辣辣蕃茄醬牛肉芝士燉飯好啱現在天氣時候吃的,店員送上時仍然滾著出晒煙,流心溫泉蛋好正拌勻芝士燉飯一起吃,好濃郁勁滋味,牛肉嫩嫩吃完這碟燉飯整個人都是暖暖的。

開心果奶蓋白桃烏龍茶🍵
  • 芭樂烏龍Soda
  • 澳洲m5和牛板腱扒•脆炸薯條• 阿根廷青醬
  • 鐵鍋蕃茄醬牛肉芝士燉飯•溫泉蛋
4天前 0 瀏覽
今日系荔枝角工廈區做完gym後,就系附近揾間小店休息下補充體力,上OP一搜見 #Monster Kitchen 環境唔錯,就決定walk in 入內一試!!店內環境裝潢簡約,也有室外位置。而today special不時會update,當中更有期間限定菜式。香脆蝦多士 $58多士數量比我想像中多,炸到卜卜脆熱上碟,厚厚蝦肉配上脆脆餅底,口感一流。芝麻青檸柚子脆炸雞翼 $68味道幾唔錯,雞翼表面煎得香香,拌上柚子醬同芝麻,甜甜柚子醬使咸食嘅雞翼味道出奇地夾,而雞肉嫩滑。蕃茄醬牛肉芝士燉飯 $108飲粒同蕃茄醬溝埋矖一齊,口感綿密,牛肉嘅份量適中,仲布一大粒溫泉蛋,整體好Balance,非常好味😋煙肉芝士意粉配韓式辣醬(Chef special) $118作為期間限定,食物水準一流,味道帶點辣外,芝士亦絕對不少,口感多層次,值得一試!!即使食物款式唔算多,但勝在味道一流,同埋唔會趕人走!!

香脆蝦多士 $58

蕃茄醬牛肉芝士燉飯
蕃茄醬牛肉芝士燉飯

煙肉芝士意粉配韓式辣醬
煙肉芝士意粉配韓式辣醬

即使食物款式唔算多,但勝在味道一流,同埋唔會趕人走!!
Dinner食過兩次,第一次同同事試lunch見佢Menu轉得幾密。好彩有book位,唔係坐outdoor中午真係熱,叫咗四個lunch share樣樣都試吓吉列味噌豬扒咖喱燉飯💛💛💛💛💛超大塊豬扒好香脆,味噌醬甜中偏鹹,咖喱係日式風味,最特別係燉飯食落似意大利飯,質地好creamy,唔會水汪汪,推介羅勒香草醬黑椒燒牛肉意粉💛💛💛加半粒個人口味問題,對羅勒香草冇乜特別感覺,但意粉口感係我鍾意嘅軟硬度,同事話ok西京燒加州鱸魚薯蓉💛💛💛💛外皮煎得好香脆,肉質嫩滑都幾大條,本來以為西京燒嘅風味會偏日式,但食落去其實都係偏西式🤣香煎澳洲西冷牛扒💛💛💛💛💛切埋上碟對於上班族真係好重要👍🏻扒質素非常ok,份量雖然比夜晚menu份牛扒少,但加埋薯條沙律女仔未必食得晒,大食嘅男士冇飯落肚可能唔夠飽。Book位嗰陣留咗個抹茶焦糖燉蛋甜品,好surprise咁好食,抹茶味好濃最後叫多一份,$48呢個質素算抵食。online話限量10個,我哋覺得應該唔止🤔
Dinner食過兩次,第一次同同事試lunch

吉列味噌豬扒咖喱燉飯
💛💛💛💛💛

羅勒香草醬黑椒燒牛肉意粉
💛💛💛加半粒

西京燒加州鱸魚薯蓉
💛💛💛💛

香煎澳洲西冷牛扒
💛💛💛💛💛

本來極少寫食評都忍唔到要寫下。餐廳出餐速度極其之慢…lunchtime 等半個以上飲品都無杯,非一般上班一族能夠等環境一般,味道一般,份量又少,價錢偏貴😪總括而言…無下次🤗
本來極少寫食評都忍唔到要寫下。

環境一般,味道一般,份量又少,價錢偏貴😪

總括而言…無下次🤗
2024-05-03
2024-05-02 11 瀏覽
可帶小狗的地方不多,這天朋友介紹我來Monster Kitchen,因為在工業區中,仍可有一個漂亮的戶外座,讓我和朋友可與愛犬一起共享美味晚餐,小狗亦十分開心,共度一個美滿晚上。我首先點了味噌慢煮加拿大豬鞍。芥末籽青蘋果雜菜。幼滑薯蓉($188)。這道菜以慢煮的方式烹調加拿大豬鞍,搭配味噌醬汁,慢煮能使肉質變得軟嫩多汁,而味噌醬汁的風味則可以增添豐富的口味層次。然後配以芥末籽和青蘋果調味的雜菜,芥末籽通常具有辛辣的味道,帶來一種獨特的口感和風味組合。至於薯蓉十分幼滑,口感更加豐富和美味。而朋友則點了牛油果蟹肉明太子醬忌廉意粉($108)。這道菜以牛油果、蟹肉和明太子醬忌廉為主要材料,牛油果和蟹肉都是新鮮的海鮮食材,搭配明太子醬忌廉,為意粉帶來豐富的海鮮風味和柔滑的口感,加上意粉十分彈牙可口,價格亦經濟實惠,呈現出一種奢華和濃郁的口味,非常適合喜歡海鮮和意粉的人。飲品方面,我點了Mango Latte($58)。芒果的甜美和咖啡的苦味相互融合,帶來一種獨特的口味體驗。如果你喜歡芒果和咖啡的結合,這杯芒果拿鐵可能會給你帶來一份愉悅的享受。至於朋友點了Passion Fruit Tea($3

至於朋友點了Passion Fruit Tea($35),十分經濟實惠。飲品以百香果和茶底為基礎,有一種酸甜的口感和清新的風味,尤其在炎熱的天氣中,可以提供解渴的效果。

Monster Kitchen
地址:荔枝角青山道688-690號嘉名工廠大廈H座7樓
2024-04-23 20 瀏覽
知道荔枝角工廈有好多隱世小店,專登同女友嚟實測一下依間味道如何😌大廈入口有d難搵,行咗兩次先搵到。訂左枱,嚟到唔駛等位即刻可以入座。店內環境簡約得嚟有格調,座位間隔闊落坐得好舒服。另外出面露台設有Bar枱同佈置,加埋射燈打卡影相都幾靚👍🏻好多食客帶埋狗狗,可以係露台活動。食物方面走中價路線,質素非常好😋店員態度友善,上餐快,服務好好👍🏻熱朱古力:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻香濃朱古力味,香滑,唔會溝水溝到冇晒味。M3和牛肉眼扒配蕃薯條:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛香肉嫩又夠腍,蕃薯條又香又脆甜甜地,依個價錢真係好高質!青醬吞拿魚意粉:👍🏻👍🏻👍🏻個醬真係偏青,整體比較清淡,健康嘢就係咁,合格唔難食😂👌🏻朱古力布朗尼:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻外脆內軟,濃濃朱古力香,甜度適中,配埋雲呢拿雪糕一冷一熱,正!
知道荔枝角工廈有好多隱世小店,
專登同女友嚟實測一下依間味道如何😌

大廈入口有d難搵,行咗兩次先搵到。
訂左枱,嚟到唔駛等位即刻可以入座。
店內環境簡約得嚟有格調,
座位間隔闊落坐得好舒服。
另外出面露台設有Bar枱同佈置,
加埋射燈打卡影相都幾靚👍🏻
好多食客帶埋狗狗,可以係露台活動。

食物方面走中價路線,質素非常好😋
店員態度友善,上餐快,服務好好👍🏻

熱朱古力:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
香濃朱古力味,香滑,唔會溝水溝到冇晒味。

M3和牛肉眼扒配蕃薯條:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
牛香肉嫩又夠腍,蕃薯條又香又脆甜甜地,
依個價錢真係好高質!

青醬吞拿魚意粉:👍🏻👍🏻👍🏻
個醬真係偏青,整體比較清淡,
健康嘢就係咁,合格唔難食😂👌🏻

朱古力布朗尼:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
外脆內軟,濃濃朱古力香,甜度適中,
配埋雲呢拿雪糕一冷一熱,正!

熱朱古力
熱朱古力
M3和牛肉眼扒
朱古力布朗尼
  • Chocoholic
Monster Kitchen係一間喺荔枝角嘅樓上cafe,係🙍🏻‍♀️當日起open rice 隨意搵嘅一間餐廳,呢間cafe雖然食物種類唔算多,不過勝在有特色、性價比高同埋幾好坐🙈🙈,所以🙍🏻‍♂️同🙍🏻‍♀️食完之後都覺得值得下次再黎試埋其他野食。🥕澳洲m3和牛肉眼扒• 法式忌廉胡椒醬• 脆炸薯條 ($238) 7.5/10 呢份牛排份量好足,火候控制得好好👍🏻👍🏻,內裡呈現出好靚嘅粉紅色,口感嫩滑得嚟幾juicy🤤,但係肉味就唔算話好濃郁。薯條嘅調味啱啱好🍟🍟,薯味都重,但係炸得唔夠脆同埋油得濟。🥕味噌慢煮加拿大豬鞍• 芥末孖青蘋果雜菜• 幼滑薯蓉 ($188) 7/10豬鞍幾大份,煮得幾靚,外皮煮得啱啱好焦脆🔥🔥,切出黎嘅肉面都呈粉嫩色。食落去肉味香濃,味噌調味到位😋😋,肉質緊緻,但係略嫌唔夠爽彈🤌🏻🤌🏻。薯蓉好香忌廉味,都算幼滑,但係有個好大嘅扣分位就係水左啲🤕🤕。🥕炙燒海膽蟹肉明太子醬忌廉意粉 ($118) 8/10呢個醬汁嘅味道整得幾唔錯,好creamy,幾香明太子味。意粉麵質都幾好,彈牙爽口,而且入味。海膽蟹肉嘅分量唔算好多,味道亦都唔特出,但係整體黎講,🙎🏻‍♀️同🙎🏻

澳洲m3和牛肉眼扒• 法式忌廉胡椒醬• 脆炸薯條

味噌慢煮加拿大豬鞍• 芥末孖青蘋果雜菜• 幼滑薯蓉

🥕炙燒海膽蟹肉明太子醬忌廉意粉 ($118) 8/10
呢個醬汁嘅味道整得幾唔錯,好creamy,幾香明太子味。意粉麵質都幾好,彈牙爽口,而且入味。海膽蟹肉嘅分量唔算好多,味道亦都唔特出,但係整體黎講,🙎🏻‍♀️同🙎🏻‍♂️都幾滿意。
炙燒海膽蟹肉明太子醬忌廉意粉

🥕Iced Honey Coffee ($40) :8/10
呢杯咖啡係起today special menu上面嘅☕️☕️,🙍🏻‍♂️見呢個combination幾特別就叫咗一杯嚟試下。賣相非常之吸引,撈埋咖啡同蜜糖嗰吓非常之療癒🥰,味道嚟講好清新,不過對於飲開齋啡嘅🙍🏻‍♂️嚟講就偏甜🤌🏻🤌🏻。
Iced  Honey  Coffee

澳洲m3和牛肉眼扒• 法式忌廉胡椒醬• 脆炸薯條
味噌慢煮加拿大豬鞍• 芥末孖青蘋果雜菜• 幼滑薯蓉
炙燒海膽蟹肉明太子醬忌廉意粉
Iced  Honey  Coffee
去荔枝角交收純便揾吓有咩餐廳好食🙌🏻係OpenRice 見到評價不錯就去了😉環境都幾舒服仲有好大個户外area,可以容納好多人💦🔸炙燒海膽明太子忌廉意粉 $118意粉好creamy又充滿明太子同蟹肉😆啖啖都食到蟹肉🦀海膽就只會一少啖存在感不多~意粉雖然好creamy但一個人食哂都唔會覺得滯🤍🔸焙茶Latte $46呢個真係好失望🥲焙茶味好微少,感覺就係焙茶加大量水 😥飲咗半杯真係搞唔掂了~🤤好味度 : 6/10🔙回頭率 : 5/10

🔸炙燒海膽明太子忌廉意粉 $118

🔸焙茶Latte $46

🤤好味度 : 6/10
🔙回頭率 : 5/10
2024-03-30 7 瀏覽
豬肉肥肉不會起,有三份一都是肥肉,吃第一口便吃到叉燒醬的味道,醬汁都唔知想咩味道,配菜難搵,少到極點,點解可以將件肉煮到咁?真係難以理解,跟本唔識煮野食。仲有心雞毛的雞,煮完好多油係張紙度。好失望,食完魚蛋粉好食過佢。
好失望,食完魚蛋粉好食過佢。
2024-03-30
呢間小店係小型家庭式餐廳💛開放室外露台,佈置浪漫,夜晚會亮起波波燈🤩而且係pet friendly嘅,週末可以帶埋主子去chill🐾特別一提,餐廳早前換左新menu,款款菜品都幾有心思,有興趣嘅可以去佢地社交平台留意下✨ꞋꞌꞋꞌꞋꞌଘ 煎焗1855封門牛柳・脆炸薯條・阿根廷青醬 $188 ▸ 6.5/10賣相同封門柳色水都好靚 牛味幾濃郁 但肉質唔夠軟稔可能咁啱呢一塊質素冇咁好沙律上嘅德式酸椰菜好開胃 係自家醃~另外 餐廳宜家轉左和牛板腱朳幾吸引 大家可以去試下😝ଘ 鐵鍋蕃茄牛肉芝士意大利飯 $118 ▸ 6/10蕃茄味夠曬香濃🍅不過整體偏稀配埋溫泉蛋汁 質感有少少似湯飯但蛋香確有令呢個飯更滋味𝘙𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵: 𝘯𝘰𝘙𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯: 𝘰𝘱𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭🏘: 茘枝角青山道688號嘉名工廠大廈H座7樓🕘: 星期一至日 12:00-21:30☎️: 37554931🚶🏻‍♀️: 茘枝角站C出口步行4分鐘💵: 加一服務費✔️
煎焗1855封門牛柳

ꞋꞌꞋꞌꞋꞌ
賣相同封門柳色水都好靚
牛味幾濃郁 但肉質唔夠軟稔
可能咁啱呢一塊質素冇咁好
沙律上嘅德式酸椰菜好開胃 係自家醃~
另外 餐廳宜家轉左和牛板腱朳

☎️: 37554931
🚶🏻‍♀️: 茘枝角站C出口步行4分鐘
💵: 加一服務費✔️
2024-03-17 43 瀏覽
睇左開心果關注組大推話杯奶蓋好好飲,原來呢間餐廳喺荔枝角都小有名氣,同行朋友都上過嚟幾次開心果奶蓋白桃烏龍:為咗佢而黎🙌🏻有驚喜估唔到奶蓋都幾多,而且開心果味濃郁個蜜桃烏龍茶底同個奶蓋好夾,天氣再熱啲飲應該仲爽。Latte :睇comment呢度啲咖啡應該唔係佢哋嘅signature,好飲唔會苦澀。有時有啲餐廳會用好差嘅咖啡豆一飲完就會唔舒服,btw呢度飲完冇問題😂泰式香茅椰汁雞扒飯:呢個有驚喜超強東南亞風味,真係好似去咗泰國🇹🇭勁開胃顏值高個雞扒炸到勁香意式蕃茄燴蔬菜• 香煎金目鱸柳• 吉列炸蝦:炸蝦比魚出色,唔鍾意食主食就perfect份量足夠仲幾大碟💛整體非常滿意,加上佢outdoor個環境靚又舒服👍🏻
顏值高個雞扒炸到勁香
意式蕃茄燴蔬菜• 香煎金目鱸柳• 吉列炸蝦:
炸蝦比魚出色,唔鍾意食主食就perfect
份量足夠仲幾大碟💛
整體非常滿意,加上佢outdoor個環境靚又舒服👍🏻

2024-03-16