2024-03-30 12 瀏覽
豬肉肥肉不會起,有三份一都是肥肉,吃第一口便吃到叉燒醬的味道,醬汁都唔知想咩味道,配菜難搵,少到極點,點解可以將件肉煮到咁?真係難以理解,跟本唔識煮野食。仲有心雞毛的雞,煮完好多油係張紙度。好失望,食完魚蛋粉好食過佢。
好失望,食完魚蛋粉好食過佢。
2024-03-30
呢間小店係小型家庭式餐廳💛開放室外露台,佈置浪漫,夜晚會亮起波波燈🤩而且係pet friendly嘅,週末可以帶埋主子去chill🐾特別一提,餐廳早前換左新menu,款款菜品都幾有心思,有興趣嘅可以去佢地社交平台留意下✨ꞋꞌꞋꞌꞋꞌଘ 煎焗1855封門牛柳・脆炸薯條・阿根廷青醬 $188 ▸ 6.5/10賣相同封門柳色水都好靚 牛味幾濃郁 但肉質唔夠軟稔可能咁啱呢一塊質素冇咁好沙律上嘅德式酸椰菜好開胃 係自家醃~另外 餐廳宜家轉左和牛板腱朳幾吸引 大家可以去試下😝ଘ 鐵鍋蕃茄牛肉芝士意大利飯 $118 ▸ 6/10蕃茄味夠曬香濃🍅不過整體偏稀配埋溫泉蛋汁 質感有少少似湯飯但蛋香確有令呢個飯更滋味𝘙𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵: 𝘯𝘰𝘙𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯: 𝘰𝘱𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭🏘: 茘枝角青山道688號嘉名工廠大廈H座7樓🕘: 星期一至日 12:00-21:30☎️: 37554931🚶🏻‍♀️: 茘枝角站C出口步行4分鐘💵: 加一服務費✔️
煎焗1855封門牛柳

ꞋꞌꞋꞌꞋꞌ
賣相同封門柳色水都好靚
牛味幾濃郁 但肉質唔夠軟稔
可能咁啱呢一塊質素冇咁好
沙律上嘅德式酸椰菜好開胃 係自家醃~
另外 餐廳宜家轉左和牛板腱朳

☎️: 37554931
🚶🏻‍♀️: 茘枝角站C出口步行4分鐘
💵: 加一服務費✔️
2024-03-17 47 瀏覽
睇左開心果關注組大推話杯奶蓋好好飲,原來呢間餐廳喺荔枝角都小有名氣,同行朋友都上過嚟幾次開心果奶蓋白桃烏龍:為咗佢而黎🙌🏻有驚喜估唔到奶蓋都幾多,而且開心果味濃郁個蜜桃烏龍茶底同個奶蓋好夾,天氣再熱啲飲應該仲爽。Latte :睇comment呢度啲咖啡應該唔係佢哋嘅signature,好飲唔會苦澀。有時有啲餐廳會用好差嘅咖啡豆一飲完就會唔舒服,btw呢度飲完冇問題😂泰式香茅椰汁雞扒飯:呢個有驚喜超強東南亞風味,真係好似去咗泰國🇹🇭勁開胃顏值高個雞扒炸到勁香意式蕃茄燴蔬菜• 香煎金目鱸柳• 吉列炸蝦:炸蝦比魚出色,唔鍾意食主食就perfect份量足夠仲幾大碟💛整體非常滿意,加上佢outdoor個環境靚又舒服👍🏻
顏值高個雞扒炸到勁香
意式蕃茄燴蔬菜• 香煎金目鱸柳• 吉列炸蝦:
炸蝦比魚出色,唔鍾意食主食就perfect
份量足夠仲幾大碟💛
整體非常滿意,加上佢outdoor個環境靚又舒服👍🏻

2024-03-16
睇咗網上食評,見到係荔枝角工廠大廈有隱世餐廳,即刻黎試下!點知真係超級失望。。蟹肉意粉個份量係超級少,好似兩啖可以食完,完全唔夠飽!!🥲 不過平心而論,個意粉係好食嘅~不過最精彩都係個慢煮豬𩣑😂等都等咗起碼半個鐘~食落一啲都唔嫩又唔香食落似好韌嘅叉燒..仲要好多筋又多肥膏 切都切到手軟😂夾硬食到一半真係頂唔順放棄咗🥵咁都要$188😂本身諗住慶祝搵個好食嘅地方先黎食到咁嘅一餐 真係超級超級失望 絕對冇下次🥲

不過最精彩都係個慢煮豬𩣑😂
等都等咗起碼半個鐘~
食落一啲都唔嫩又唔香
食落似好韌嘅叉燒..
仲要好多筋又多肥膏 切都切到手軟😂
夾硬食到一半真係頂唔順放棄咗🥵
咁都要$188😂

本身諗住慶祝搵個好食嘅地方先黎
食到咁嘅一餐
真係超級超級失望 絕對冇下次🥲
2024-03-14
2024-03-11 54 瀏覽
蜂蜜果仁脆煙肉焗金文畢芝士•燴蘋果:金文畢芝士在焗烤過程中融化,賦予整道菜品濃郁的奶香味道。煙肉的鹹香與蘋果的甜脆相互襯托,而加入的堅果則增添了口感的層次感。最後,蜂蜜的甜美平衡了整道菜的味道,使得味覺更加豐富。芝麻青檸柚子脆炸雞翼:雞翼經過炸至酥脆,外皮金黃酥脆,內部多汁嫩滑。芝麻的香氣和青檸柚子的酸爽為整道菜品帶來了清新的口感。這道菜是一個絕佳的開胃菜。牛油粟米醬燴飯•風乾火腿及香煎北海道帶子:粟米醬燴飯口感綿密,帶有濃郁的玉米香味,與風乾火腿的鹹香相互襯托。香煎的北海道帶子則帶來了鮮美的海鮮風味。整道菜的層次感豐富,口感豐滿。Caramel Macchiato:Caramel Macchiato以焦糖和牛奶為基礎,混合了濃縮咖啡,呈現出層次分明的視覺效果,焦糖的甜蜜與咖啡的苦澀相互平衡,牛奶的濃郁使整個飲品更加柔和順滑。
蜂蜜果仁脆煙肉焗金文畢芝士•燴蘋果:

芝麻青檸柚子脆炸雞翼:

牛油粟米醬燴飯•風乾火腿及香煎北海道帶子:

Caramel Macchiato:
2024-03-09 38 瀏覽
環境都算幾悠閒,職員都有禮貌,食物質素就一般西餐廳程度,無咩驚艷嘅感覺(同普遍評價唔係好一致,好評有水分😅),食物價錢就偏貴,份量還可以。下一次唔會特等來。俾大家參考。
2024-03-09
2024-03-09 42 瀏覽
晚餐之快樂,吃的人重要,感謝朋友的陪伴。裝潢滿滿低調路線,四周是美美裝飾,店內有自助青檸冷水可供飲用,飲一杯,棒。清新之味道,棒黑咖啡香濃之味道,令人精神西餐廳在起眼工廈樓上,主菜很吸引,朋友點了意粉,共享呢和牛腱伴阿根廷青醬工廠大廈,也吃得高質牛肉,脆脆薯條味道香口,煮得很好,青醬汁香,牛肉做到彈牙滿口肉汁,香氣之牛香味道,非常棒。 牛之生熟程度很好,粉嫩牛肉有牛香,味道也很濃郁,沒有很乾身,牛肉肉質嫩,味道非常高質的炸薯條,份量很足夠,朋友分享了也說好海膽明太子蟹肉忌廉意粉調味非常棒,很足料,蟹肉鮮味新鮮份量多。感覺不是傳統意粉,但海膽之鮮味,明太子的辣,適合朋友口味。口感很紮實,愛吃西餐之選擇,主吃味道很有水準,醬汁濃郁,特別喔想回訪,入面處處是聊天好地方,食物攞盤亦用心之店,感覺舒服喔作為咖啡控朋友,想好好學習咖啡文化,發掘世界各地不同咖啡豆的店子
晚餐之快樂,吃的人重要,感謝朋友的陪伴。

黑咖啡
香濃之味道,令人精神

西餐廳在起眼工廈樓上,主菜很吸引,朋友點了意粉,共享呢

和牛腱伴阿根廷青醬
M5和牛腱配炸薯條

炸薯條,份量很足夠,朋友分享了也說好

海膽明太子蟹肉忌廉意粉
海膽明太子忌廉意粉

M5和牛腱配炸薯條
海膽明太子忌廉意粉
2024-02-11 57 瀏覽
今日同閨密搵到間工廠區上樓食好嘢,發現這店有室內有室外,同朋友聚腳點也不錯喔😋「Strawberry Mockito」 外貌好吸引,好chili!打卡影相不錯喔😌📸「泰式冬蔭功牛肉飯」好特別的風格,濃厚外蔭公味道,加上牛肉粒相當配合以及用上意大利飯,吸哂冬蔭公味好野味🥰「 M5和牛板腱(慢煮)」 肉質相當香淋,而且配上香草汁👍🏻,另外也有粗薯條絕對是我的最愛🤗備註:🔺由於有室內室外,吸煙的朋友也可享受😎🔺格局舒服😌 聊天也不錯

備註:
🔺由於有室內室外,吸煙的朋友也可享受😎
🔺格局舒服😌 聊天也不錯

2024-02-09 70 瀏覽
年三十晚,公司只放早兩粒鐘,即是午餐仍要揾地方食。下午都冇乜心情做嘢,所以成班人決定揾間好啲嘅嘢食~因為老闆請,所以冇乜點影相,見同事大力推薦,所以全枱所有有都叫咗豬鞍,同事話好食過牛扒好多,真係要試下。上枱見到塊豬鞍唔算大,但係堅係好厚肉,而且擺得幾靚。豬鞍用茄汁豆和花椰菜托底,肉質唔會太靭,百幾蚊算幾好食,不過湯和飲品要另加錢,有點美中不足。雖然這裡位處工廠區,但環境算乾淨,而且有大露台,坐出去應該幾舒服~

2024-02-04 85 瀏覽
同朋友慶祝生日指定餐廳👍🏻令我回頭左好多次既主要原因係佢地餐牌會不定期有新花款,無論主菜定係小食都有新鮮感既配搭,又會有唔同既Today special同甜品,唔似普通cafe幾年都唔換menu,來來去去都係卡邦意粉同All day breakfast個d咁悶,btw之前食左咁多次都無寫過食評,今次轉咗新Menu真係要讚一讚身為一個開心果+奶蓋控推薦大家必試開心果奶蓋雪糕蜜糖厚多士同開心果奶蓋白桃烏龍
2024-01-27
生日
2024-01-30 66 瀏覽
Monster Kitchen位於荔枝角,都近地鐵站,環境舒服悠閑,有室外坐位。 青醬焗牛骨髓法包多士 $58金黃酥脆的法包多士散發著誘人的香氣,牛骨髓的鮮嫩與青醬的清新完美融合,同麵包一齊食好夾。海膽蟹肉明太子意粉   $118明太子醬汁濃郁,海膽鮮甜,意粉掛上鹹香嘅明太子醬汁,唔錯。 卡邦尼燒烤菇烏冬 $98烏冬煙韌掛汁,醬汁creamy,味道調得剛好。開心果奶蓋白桃烏龍茶 $42開心果奶蓋很厚,開心果味濃郁,茶香和奶蓋的濃郁口感完美融合,開心果的香氣在口中綻放,為這杯烏龍茶增添了獨特嘅風味。芒果千層蛋糕Oreo雪糕  $38蛋糕柔軟,口感creamy。搭配上冰凍嘅Oreo雪糕,滿足。

青醬焗牛骨髓法包多士 $58

海膽蟹肉明太子意粉   $118
明太子醬汁濃郁,海膽鮮甜,意粉掛上鹹香嘅明太子醬汁,唔錯。

卡邦尼燒烤菇烏冬 $98
烏冬煙韌掛汁,醬汁creamy,味道調得剛好。

開心果奶蓋白桃烏龍茶 $42

芒果千層蛋糕Oreo雪糕  $38
2024-01-25 62 瀏覽
其實佢剛開業時有試過lunch太耐無嚟有日朋友話想食西餐就提議嚟呢度因為之前有買過food monster凍肉嘅關係所以認識佢地亦都因為呢個原因對佢地出品嘅食物品質特別有信心尤其係牛肉同朋友點左澳洲m3和牛肉眼扒同燒烤菇及黑松露卡邦尼粗管通粉(自家製煙燻腩肉)飲品方面就揀左strawberry mojito 同 strawberry latte首先澳洲m3和牛叫左medium上枱時見到個色澤就知剛剛好配埋佢個法式忌廉胡椒醬已經聞到陣陣香味薯條係我鐘意嘅粗薯條食落好有薯仔味m3和牛食落去好有牛味Medium做到剛好夠淋身但又唔會好似日本和牛太過油佢地個醬汁做左畫龍點睛嘅效果胡椒醬同牛肉好配佢嘅沙律配菜竟然令我有驚喜呢間火箭菜一d苦味都無平時我鐘意火箭菜嘅香味但食得多會覺得苦所以一定要夾其他沙律菜呢度係一d苦味都無新鮮好味黑松露卡邦尼粗管通粉(自家製煙燻腩肉)粗管粉唔係好多地方有得食佢嘅質地比較煙韌掛上佢地嘅黑松露卡邦尼汁好好食陣陣黑松露味你每食一口都感受到自家製煙燻腩肉味道剛好唔會好似出面煙肉過咸佢粗切令到佢食落都比較有咬口朋友嘅strawberry mojito佢話好fresh飲落唔係

其實佢剛開業時有試過lunch
亦都因為呢個原因
對佢地出品嘅食物品質特別有信心
尤其係牛肉

同朋友點左澳洲m3和牛肉眼扒同燒烤菇及
黑松露卡邦尼粗管通粉(自家製煙燻腩肉)

首先澳洲m3和牛叫左medium
但食得多會覺得苦
所以一定要夾其他沙律菜
呢度係一d苦味都無
新鮮好味

黑松露卡邦尼粗管通粉(自家製煙燻腩肉)
粗管粉唔係好多地方有得食

個feel都好正
如果情侶去仲浪漫
Highly recommend

2024-01-20 59 瀏覽
朋友喺荔枝角收工😀佢帶咗我黎食呢Monster kitchen 🤩🤩😜餐廳環境好靚😜服務態度好好🤪值得一讚👍👏~M5慢煮和牛板腱🥰好耐冇食到咁正嘅澳洲和牛🥰接近入口即溶🤩仲要好有肉味😀五成熟真係啱啱好🤭🤭薯條沙律都非常高質☺️蔬菜新鮮😜薯條香脆可口👍🥳~海膽蟹肉明太子意粉☺️意粉爽口彈牙🤩估唔到同海膽蟹肉明太子係絕配到咁🤭🤭食到我同朋友都停唔到口啊🥰🤪~Mango Latte😜好重芒果味😜亦都好重奶味🤭☺️原來呢度嘢飲都咁高質🥳🥳總體嚟講 呢度環境靚 🤩嘢食高質 🥰最啱帶friend過嚟chill下🥳

餐廳環境好靚😜服務態度好好🤪值得一讚👍👏

~M5慢煮和牛板腱🥰

薯條沙律都非常高質☺️蔬菜新鮮😜薯條香脆可口👍🥳

~海膽蟹肉明太子意粉☺️

~Mango Latte😜

好重芒果味😜亦都好重奶味🤭☺️原來呢度嘢飲都咁高質🥳🥳

2024-01-17 57 瀏覽
14/1/2024📍Monster Kitchen呢間係荔枝角嘅一間工廈入面可以係社交平台Inbox book 位 回覆都好快本身見到人介紹話份量好大 就諗住啱曬我地2個去食不過就其實無想像中咁多 只可以話適中但係食物都幾高質😋✨燒烤菇及黑松露卡邦尼粗管意粉·自家制煙熏腩肉 ($108)卡邦尼汁好香 菇味好重 幾惹味 不過可以再杰少少粗管意粉好有咬口 👍🏻而且相當掛汁 啡菇係厚切 食落有口感 好滿足煙肉都係好大塊 好香口 但略嫌太咸✨澳洲m5和牛板腱扒·脆炸薯條·阿根廷青醬 ($188)牛扒係rare to medium rare 賣相都幾吸引 牛扒嫩滑juicy唔會老 咬得爛同青醬嘅搭配balance 唔會掩蓋左牛肉味配菜係帶皮薯條 唔算好脆不過可以接受✨開心果奶蓋·白桃烏龍 ($58)奶蓋唔係好順滑 一舊一舊咁❤️好甜好重開心果味 上面仲有開心果碎白桃烏龍係無糖嘅 配埋奶蓋飲就好夾可惜佢係用玻璃杯裝 好難一齊飲到如果用膠杯同埋飲奶蓋用開口就會比較好———————————————————————我哋兩個人晚餐食咗$389 (有收加一 見到有人話無收加一 可能係午餐同晚餐唔同?)推薦指
14/1/2024

卡邦尼汁好香 菇味好重 幾惹味 不過可以再杰少少
粗管意粉好有咬口 👍🏻而且相當掛汁
啡菇係厚切 食落有口感 好滿足
煙肉都係好大塊 好香口 但略嫌太咸

✨澳洲m5和牛板腱扒·脆炸薯條·阿根廷青醬 ($188)
牛扒係rare to medium rare 賣相都幾吸引
牛扒嫩滑juicy唔會老 咬得爛
同青醬嘅搭配balance 唔會掩蓋左牛肉味
配菜係帶皮薯條 唔算好脆不過可以接受

✨開心果奶蓋·白桃烏龍 ($58)
奶蓋唔係好順滑 一舊一舊咁

燒烤菇及黑松露卡邦尼粗管意粉·自家制煙熏腩肉
2024-01-14
開心果奶蓋·白桃烏龍
燒烤菇及黑松露卡邦尼粗管意粉·自家制煙熏腩肉
去荔枝角食monster kitchen裡面環境唔錯,有露天嘅位可以座仲有遷秋可以打卡咁嘅天氣同朋友坐出面傾下計幾舒服入面嘅位都坐得唔逼,仲有張大枱坐到6個人我叫咗大啡菇卡邦尼粗管通粉 同埋 m5和牛大啡菇好食,通粉唔淋,汁可以掛到不過冇乜香味,冇黑松露嘅味亦都唔夠creamy牛肉冇乜牛味,不過澳洲牛不嬲都係偏淡味配青醬幾好,肉質嫩滑薯條就比較弱雞,偏幼又多邊皮tiramisu 就唔得喇,啲手指餅好乾又硬你可以見到入面係白色完全冇浸過㗎啡同酒咁,一啲味都冇
去荔枝角食monster kitchen
裡面環境唔錯,有露天嘅位可以座
仲有遷秋可以打卡
咁嘅天氣同朋友坐出面傾下計幾舒服

入面嘅位都坐得唔逼,仲有張大枱坐到6個人

我叫咗大啡菇卡邦尼粗管通粉 同埋 m5和牛

大啡菇卡邦尼粗管通粉

大啡菇好食,通粉唔淋,
汁可以掛到不過冇乜香味,冇黑松露嘅味
亦都唔夠creamy

m5和牛板建

牛肉冇乜牛味,不過澳洲牛不嬲都係偏淡味
配青醬幾好,肉質嫩滑
薯條就比較弱雞,偏幼又多邊皮

tiramisu

tiramisu 就唔得喇,啲手指餅好乾又硬
你可以見到入面係白色
完全冇浸過㗎啡同酒咁,一啲味都冇

大啡菇卡邦尼粗管通粉
m5和牛板建