朋友介紹之下去左荔枝角的工廈餐廳「Monster Kitchen」,📌入口比較難找,記得要由永康街進入。店內既有室內雅座,也有露天茶座,打卡飲嘢傾偈也相當有氣氛~🤫店家會定時更新menu,更會有不同的today special。⭐️推薦❗脆炸吉列蝦·紅咖喱麵包碗($98)上枱嘅時候我地都好驚訝,冇諗過一份炸物小食會咁大份咁足料!😳吉列炸蝦🍤有8隻之多,即叫即炸,炸得金黃酥脆,食嘅時候仲熱辣辣~🔥吉列蝦炸皮薄而脆,肉質彈牙鮮味,麵包碗好大個,焗得香脆可口,紅咖哩味道濃郁,微辣惹味,配包或吉列蝦都好正!😎不過如果咖喱份量多啲就更好!⭐️推薦❗秘製烤焗半隻大黃雞·幼滑薯蓉·松露蘑菇燒汁($158)店家好好,因為小妹唔食薯角嘅關係,所以可以轉薯蓉~🙏🏻☺️大黃雞肉質鮮嫩多汁,就咁食已經好好味,蘸上松露蘑菇燒汁,味道👅更上一層樓。⭐️推薦❗牛油粟米醬燴飯·風乾火腿及香煎北海道帶子($158)燴飯散發出柔和嘅牛油粟米香,配上鹹香嘅風乾火腿和鮮甜味美嘅帶子,簡單而美味😋。整體來說,「Monster Kitchen」食物質素相當好,好大份又足料!價錢夠實惠,性價比超高!😎餐廳環境幽雅,適合傾偈或傾生意,唔怪得

📌入口比較難找,記得要由永康街進入。

⭐️推薦❗脆炸吉列蝦·紅咖喱麵包碗($98)

吉列炸蝦🍤有8隻之多,

即叫即炸,炸得金黃酥脆,食嘅時候仲熱辣辣~🔥

吉列蝦炸皮薄而脆,肉質彈牙鮮味,

麵包碗好大個,焗得香脆可口,

紅咖哩味道濃郁,微辣惹味,配包或吉列蝦都好正!😎

不過如果咖喱份量多啲就更好!

脆炸吉列蝦·紅咖喱麵包碗

店家好好,因為小妹唔食薯角嘅關係,所以可以轉薯蓉~🙏🏻☺️

大黃雞肉質鮮嫩多汁,就咁食已經好好味,

蘸上松露蘑菇燒汁,味道👅更上一層樓。
秘製烤焗半隻大黃雞·幼滑薯蓉·松露蘑菇燒汁

燴飯散發出柔和嘅牛油粟米香,

配上鹹香嘅風乾火腿和鮮甜味美嘅帶子,

簡單而美味😋。

整體來說,

價錢夠實惠,性價比超高!😎

餐廳環境幽雅,適合傾偈或傾生意,唔怪得我老細成日黎呢度見客🤣。
秘製烤焗半隻大黃雞·幼滑薯蓉·松露蘑菇燒汁