店舖有多款自家製甜品供應, 有原個蛋糕、件裝蛋糕、罐子蛋糕、特色曲奇、手工飲品等等, 選擇超多的, 樣樣都好吸引 •͈౿•͈ ♡🍰開心果巴斯克芝士蛋糕 𝒫𝒾𝓈𝓉𝒶𝒸𝒽𝒾𝑜 𝐵𝒶𝓈𝓆𝓊𝑒 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓈𝑒𝒸𝒶𝓀𝑒推介👍🏻!開心果鮮忌廉用上頂級意大利純開心果仁醬製造, 上面灑上開心果碎, 令開心果味更香!巴斯克芝士蛋糕口感軟滑細膩, 香濃嘅芝士同開心果味非常夾💚🥧濃厚抹茶牛油鬆餅𝒦𝓎𝑜𝓉𝑜 𝑀𝒶𝓉𝒸𝒽𝒶 𝒮𝒸𝑜𝓃𝑒使用京都芳香園抹茶粉製作🍃, 食前用焗爐烘熱, scone表面鬆脆, 帶濕潤感, 抹茶味夠濃厚🍵, 又有牛油香氣~🍪黑松露奶油芝士軟心曲奇𝐵𝓁𝒶𝒸𝓀 𝒯𝓇𝓊𝒻𝒻𝓁𝑒 𝒞𝓇𝑒𝒶𝓂 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓈𝑒 𝒞𝑜𝑜𝓀𝒾𝑒黑松露香氣與忌廉芝士完美融合~ 黑朱古力味美式曲奇好有驚喜🤩!黑朱古力味好香🍫, 黑松露忌廉芝士內餡加入煙燻海鹽, 食落鹹鹹甜甜, 口感煙韌軟糯, 富層次感的, 呢款曲奇好特別~

🍰開心果巴斯克芝士蛋糕
𝒫𝒾𝓈𝓉𝒶𝒸𝒽𝒾𝑜 𝐵𝒶𝓈𝓆𝓊𝑒 𝒞𝒽𝑒𝑒𝓈𝑒𝒸𝒶𝓀𝑒

🥧濃厚抹茶牛油鬆餅
𝒦𝓎𝑜𝓉𝑜 𝑀𝒶𝓉𝒸𝒽𝒶 𝒮𝒸𝑜𝓃𝑒

🍪黑松露奶油芝士軟心曲奇
2024-04-26
下午茶
2024-02-13 325 瀏覽
💖 Miss Pisces Creations (尖沙咀)尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️雙魚座嘅我之前一直都好想食呢間雙魚小姐㗎啦,唔知係咪因為只要有嘢同我相同就有少少情意結😂今日行過就諗住買啲下午茶返屋企食🥳-草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕🍰 $45士多啤梨對於我嚟講係無法抗拒嘅,之前喺日本呢都成日見到呢類型嘅罐子蛋糕,不過喺日本買真係好貴😭呢度$45我覺得價錢對於我嚟講還算可以😋士多啤梨除咗鋪滿喺面頭之外,中間都仲有少量夾心🍓,食起上嚟甜不膩。-開心果流心麻糬牛油鬆餅💚 $45超大塊嘅鬆餅上面仲要好多開心果碎🤭超有口感,咬到中間仲要有一層煙煙韌韌嘅麻糬作夾心,好特別呢😘-黑松露奶油芝士軟心曲奇🧀 $45冇睇佢黑蚊蚊好似好唔吸引咁呀,但係其實佢係好香黑松露味😋,中間嘅芝士好濃郁,同黑松露好夾🤝🏻-抹茶鮮奶🍵 $30去到嘅時候本身係想飲海鹽咖啡,但係賣晒啦,唯有揀抹茶鮮奶啦,好滑,同時亦唔會有苦澀味👍🏻想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 Miss Pisces Creations (尖沙咀)
尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖

-草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕🍰 $45

-開心果流心麻糬牛油鬆餅💚 $45

-黑松露奶油芝士軟心曲奇🧀 $45

-抹茶鮮奶🍵 $30

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-01-29
  • 黑松露奶油芝士軟心曲奇
🌹♓️【 𝙈𝙞𝙨𝙨 𝙋𝙞𝙨𝙘𝙚𝙨 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨 】♓️🌹⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄好多朋友都會苦惱散水餅買咩好,個人認為𝙈𝙞𝙨𝙨 𝙋𝙞𝙨𝙘𝙚𝙨 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨嘅出品非常合適💝呢度售賣一系列曲奇、鬆餅、蛋糕、瑪德蓮、手工飲品,仲有禮盒裝,一應俱全🫰🏻佢地用料高質,主要採用法國、日本材料,而且主打少糖,夠晒健康☺️⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🖤黑松露奶油芝士軟心曲奇🍪($45)* 黑松霜的獨特香味與奶油乳酪的完美搭配* 乳酪餡料填充在降糖黑色餅籺麵團內,灑上煙燻鹽* 奢華的滋味,香氣四溢,口感豐富,層次分明💚開心果流心麻糬牛油鬆餅🍪($45)* 100%意大利開心果醬製成* 內餡是Q彈麻糬和開心果奶油芝士餡* 外層是碎開心果的濃郁堅果香,口感鬆脆🍵雙重抹茶巴斯克芝士蛋糕🍰($50/切件裝)▪️◾️雙魚小姐手工飲品◾️▪️🍫海鹽黑朱古力🍼($40)* 採用日本4.3鮮牛乳* Low Sugar | No Additives | No Preservatives⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:Miss Pisces Creations (尖沙咀)尖沙咀漢口

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🖤黑松露奶油芝士軟心曲奇🍪($45)
* 黑松霜的獨特香味與奶油乳酪的完美搭配
* 乳酪餡料填充在降糖黑色餅籺麵團內,灑上煙燻鹽
* 奢華的滋味,香氣四溢,口感豐富,層次分明

💚開心果流心麻糬牛油鬆餅🍪($45)
* 100%意大利開心果醬製成
* 內餡是Q彈麻糬和開心果奶油芝士餡
* 外層是碎開心果的濃郁堅果香,口感鬆脆

🍵雙重抹茶巴斯克芝士蛋糕🍰($50/切件裝)

▪️◾️雙魚小姐手工飲品◾️▪️
🍫海鹽黑朱古力🍼($40)
* 採用日本4.3鮮牛乳

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami尖沙咀 #尖沙咀美食 #misspiscescreations @misspiscescreations
2024-02-06
1K
「Miss Pisces Creations 」做網店嘅時候已經開始幫襯,位於尖沙咀漢口道嘅專門店又大又靚,有多款產品蛋糕、甜品杯、曲奇、鬆餅、飲品等等多種選擇,而且仲有座位可以在店舖慢慢享用,今日路過又買啲嘢食返屋企食吓先😋💚▪️開心果流心麻糬牛油鬆餅 $ 45Pistachio Mochi Buttery Scone用100%意大利開心果醬製成,內餡是Q彈麻糯和開心果奶油芝士餡,外層是碎開心果的濃郁堅果香和鬆脆口感🍪▪️ 黑松露奶油芝士軟心曲奇 $ 45Black Truffle Cream Cheese Cookie黑松露的獨特香味與奶油乳酪的完美搭配,乳酪餡料填充在降糖黑色餅乾麵團內,灑上煙燻鹽奢華的滋味,香氣四溢,口感豐富,層次分明🥤▪️香烤伯爵鮮奶茶Roasted London Fog採用日本4.3鮮牛乳,口感香滑充滿伯爵茶嘅濃香,而且奶味香濃,唔太甜,非常好飲🍊▪️西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕 $ 45Grapefruit & Earl Grey Chiffon Cake in Jar層次分明,最底層是軟熟的蛋糕,香滑唔太甜嘅忌廉、新鮮柚子肉、味道酸酸甜甜,清新可口

💚▪️開心果流心麻糬牛油鬆餅 $ 45
Pistachio Mochi Buttery Scone

🍪▪️ 黑松露奶油芝士軟心曲奇 $ 45

🥤▪️香烤伯爵鮮奶茶
Roasted London Fog

🍊▪️西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕 $ 45

• 開心果流心麻糬牛油鬆餅
2024-01-18 141 瀏覽
下班經過尖沙咀,來到這間賣各種蛋糕、曲奇和麻糬的店,買些甜點回家吃。店內設有座位,買完也可在這裏享用。店內裝潢明亮,以白色為主調,清雅而不失格調。食物多有介紹用料及來源地,從各個介紹牌中可見店主對食材的嚴謹要求。這次嚐了各種開心果製成的甜點,在香港比較少見。開心果流心麻糬牛油鬆餅($45),由100%意大利開心果醬製成,外層是碎開心果的濃郁堅果味,帶點鬆脆和鬆軟口感,內裏是彈牙的麻糬和開心果奶油芝士餡,是軟糯的口感。開心果巴斯克芝士蛋糕切件裝($60),綠色的蛋糕不一定是抹茶,可以是開心果。個人覺得這款蛋糕比另外的開心果甜點更具濃郁的開心果味道。口感細膩、軟滑、有入口即溶之感的芝士蛋糕是我的最愛,可說是招牌甜點。開心果黑朱古力曲奇($30),同樣使用意大利開心果醬,用上朱古力界hermes之稱的法國Valrhona黑朱古力,黑朱古力甜度適中,令人能細味高級朱古力濃郁的味道。各種堅果均勻的混和在曲奇內,口感細膩。配上一杯熱茶,在冬天實能暖入心扉。抹茶鮮奶($40),香滑的抹茶鮮奶,鮮奶和抹茶味平均,抹茶味濃郁,入口先有濃郁的抹茶味,繼而嚐到鮮奶的香淳。配曲奇或麻糬,可作一個下午茶。

開心果黑朱古力曲奇

抹茶鮮奶

2024-01-05
開心果黑朱古力曲奇
抹茶鮮奶
Miss Pisces Creations 雙魚小姐招牌松露奶油芝士卷充滿鹹甜的驚喜!面層放上法國優質松露忌廉芝士和灑上鹹蛋黃粒作為點綴,味帶咸香,麵團之間的餡料用上了手工黃糖奶油醬,非常特別,充滿心思焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇焦糖脆餅美式軟曲奇,香口惹味,配上香濃榛子朱古力軟心,整體非常匹配,滋味Level up!美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕滿滿驚喜!富有不同層次,口感豐富,蛋糕鬆軟且綿密,散岀淡淡美祿味,忌廉幼滑,整體甜度適中抹茶牛奶以京都高質宇治抹茶粉,抹茶回甘清香,入口順滑,奶味香濃,以瓶裝設計,方便攜帶,搽茶控必試Miss Pisces Creations📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖

Miss Pisces Creations 雙魚小姐

招牌松露奶油芝士卷

焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇

美祿恐龍焦糖果仁輕奶油罐子蛋糕

抹茶牛奶

Miss Pisces Creations
📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖
2天前 0 瀏覽
位於尖沙咀的迷人的輕食小店,以其精緻的法式甜點和獨特的飲品而聞名。我們今天品嚐了他們的法國頂級66%黑朱古力厚曲奇和無花果燕麥軟曲奇,還有他們的飲品——海鹽朱古力。法國頂級66%黑朱古力厚曲奇。這款曲奇餅乾外層金黃酥脆,內裡濕潤豐滿,每一口都能感受到濃郁的黑朱古力風味。它的質地剛剛好,既有曲奇的酥脆口感,又有黑朱古力的濃郁香甜。無論是搭配一杯咖啡或者單獨享用,這款曲奇絕對能帶來一份令人愉悅的甜點體驗。無花果燕麥軟曲奇。這款曲奇餅乾的口感柔軟綿密,搭配著香甜的無花果,帶來一種自然的甜美。燕麥的添加使得曲奇更加健康和營養豐富,同時也增添了獨特的口感。這款無花果燕麥軟曲奇既可作為早餐的輕食選擇,也可作為下午茶的甜點享用,讓你在品味美食的同時保持健康。海鹽朱古力也值得一試。這杯飲品結合了香濃的朱古力和微妙的海鹽風味,帶來一種驚艷的口感體驗。海鹽的微妙咸味平衡了朱古力的甜美,使得這杯飲品更加豐富有層次。無論是作為解渴的飲品還是與甜點搭配,海鹽朱古力都能帶給你舌尖上的驚喜。

平時喜歡在尖沙咀四周出沒,今日讓我發現一間裝修簡約,帶點英式,環境優雅的甜品店- Miss PiscesCreations。入到去已經聞到一陣陣鬆餅的味道。最後,我就揀了幾款試一試。海鹽黑朱古力燕麥奶🍫第一次飲鹹的朱古力,海鹽的味道再配上黑濃朱古力,想不到原來可以相互融合,味道挺特別的!開心果流心麻糬牛油鬆餅🍪用上100%意大利開心果醬製成,用了日本4.3牛奶麻糬及開心果奶油芝士餡料, 好煙韌、好鬆脆!焦糖脆餅朱古力軟心曲奇🍪焦糖Lotus Biscoff餅乾配上紅糖和天然香草醬製成軟心曲奇,口感鬆軟,想不到有飽肚的感覺。開心果巴斯克芝士蛋糕🍰香濃芝士配上開心果醬、層次分明、口感超濃郁柔嫩滑、而且甜度適中,不會過甜!

海鹽黑朱古力燕麥奶🍫

開心果流心麻糬牛油鬆餅🍪

焦糖脆餅朱古力軟心曲奇🍪

開心果巴斯克芝士蛋糕🍰
開心果巴斯克蛋糕🍰這款蛋糕以其獨特的開心果口味和細膩的口感。蛋糕外層香滑,內里則充滿了開心果的香氣和微妙的甜味,一口咬下,彷彿置身於開心果的海洋中。開心果麻糬曲奇🍪讓人回味無窮。外層脆脆的曲奇,內里則是滿滿的開心果餡料,一口咬下,滿口都是開心果的香甜和曲奇的酥脆,讓人欲罷不能。抹茶拿鐵🍵選用上等的抹茶粉,搭配濃郁的奶,一口飲下,彷彿置身於綠色的世界中,感受抹茶與咖啡的完美融合。焦糖脆餅美式軟曲奇🍪它外層脆脆的焦糖餅乾搭配內里軟軟的曲奇,口感層次豐富,甜而不膩。無論是作為早餐還是下午茶,都是不錯的選擇。
開心果巴斯克蛋糕🍰

開心果麻糬曲奇🍪

抹茶拿鐵🍵

焦糖脆餅美式軟曲奇🍪
2024-04-19 10 瀏覽
開心大發現~漢口道有間高質甜品店,平時行過往往會忽略,但我相信愛甜之友知道後必定覺得係寶藏甜品店!!🤩舖頭除有巴斯克蛋糕系列,曲奇,仲有蝴蝶酥,鬆餅,手工飲料等.舖頭以簡約法式裝修,雪白環境非常舒適,而且極度慷慨地讓顧客試食每一種甜點,實屬難得!由網店到實體店,依然每日新鮮製作!!令我私心覺得「雙魚小姐」做事特別細心細膩~(本小姐都係🧜‍♀️🧜‍♀️ ..哈~)🔸香烤日本焙茶牛油鬆餅配焦糖朱古力($35)一入口濃郁日本焙茶味湧出加入焦糖朱古力烤香.苦香與甘甜交融,香脆鬆軟,味道有層次!🔸開心果流心麻糬牛油鬆餅($45)用上100%意大利開心果醬製成,配以日本4.3牛奶麻糬及開心果奶油芝士餡料,外脆內軟! 麻糬Q彈,不用加熱都已有拉絲流心效果✨🔸威士忌Tiramisu巴斯克芝士蛋糕($50)兩者味道結合一起非常合拍亦平衡,而且亦是我最愛口味!香濃不甜漏,喜歡忌廉夠挺身,芝士蛋糕質地不會太軟散🔸香烤伯爵鮮奶茶($40)伯爵茶味濃郁,使用新鮮伯爵茶葉味道全不虛假.更帶有微微香烤炭味,新風格有層次!甜度剛好,奶茶幼滑

(本小姐都係🧜‍♀️🧜‍♀️ ..哈~)

🔸香烤日本焙茶牛油鬆餅配焦糖朱古力($35)

🔸開心果流心麻糬牛油鬆餅($45)

🔸威士忌Tiramisu巴斯克芝士蛋糕($50)

🔸香烤伯爵鮮奶茶($40)

在尖沙咀逛街经过一家颜值好高的甜品店,买了几款甜品带回去🍪会拉丝的麻薯曲奇太爱咯招牌开心果/红丝绒,麻薯脑袋一定要来试试,曲奇皮酥的掉渣铺满开心果碎,里面是牛乳麻薯QQ的奶香十足🌁London fog milkshake好奇伦敦雾会是什么味道?高级的杏色入口是茶香混合着奶味,烘培过后的红茶茶香浓郁,好浪漫的名字🥭芒果慕斯罐装慕斯简直不要太方便,满满一瓶各种口味混合,新鲜芒果挖下去是抹茶的蛋糕胚裹满新鲜奶油,超满足!还有各种手工定制小蛋糕,很适合做伴手礼呢
在尖沙咀逛街经过一家颜值好高的甜品店,买了几款甜品带回去
🍪会拉丝的麻薯曲奇太爱咯
🌁London fog milkshake
🥭芒果慕斯

開心果巴斯克芝士蛋糕 $60蛋糕採用100%意大利風味的開心果製成,口感濃郁,帶有獨特的堅果香氣,並且融合了細膩的芝士蛋糕口感~京都抹茶牛奶 $40可選擇搭配牛奶或燕麥奶,飲品特選自京都的抹茶粉本身略帶苦澀,加上日本牛奶的調和,營造出美味順滑的風味。黑松露奶油芝士軟心曲奇$45曲奇結合了黑松露、奶油乳酪和法國奶油,撒上煙燻鹽,黑色外觀散發出一絲奢華感。開心果流心麻糬牛油鬆餅 $45同樣以意大利開心果醬製作,內餡口感豐富,包含了拉絲軟糯的麻糬和開心果忌廉芝士,上層灑上經香烤過的開心果碎,推介!
開心果巴斯克芝士蛋糕 $60

京都抹茶牛奶 $40

黑松露奶油芝士軟心曲奇$45

開心果流心麻糬牛油鬆餅 $45
  • 開心果流心麻糬牛油鬆餅
2024-03-15 29 瀏覽
雙魚小姐 聽到個名都覺得好優雅依到既環境都係行簡約優雅風❤️蛋糕甜品非常精緻仲有多款曲奇同pastry 💜我今次就揀左試開心果流心麻糬牛油鬆餅 佈滿開心果碎 麻糬拉晒絲見到都開心💛經典肉桂卷整體唔會好甜 肉桂味好出色😋Tiramisu 巴斯克芝士蛋糕香濃咖啡味 中間有濕潤既lady finger 芝士蛋糕部分 好Creamy 好cheese🫶🏻Matcha Latte雖然係樽裝 但都可以揀鮮奶或者燕麥奶抹茶味好濃郁🍵抹茶控可以試下😋店裡面有小量座位 可以簡簡單單食個下午茶或者買個精緻蛋糕同閨密慶祝都絕對適合💜
雙魚小姐 聽到個名都覺得好優雅

抹茶味好濃郁🍵抹茶控可以試下😋

店裡面有小量座位 可以簡簡單單食個下午茶
或者買個精緻蛋糕同閨密慶祝都絕對適合💜

2024-03-07 20 瀏覽
雙魚小姐回訪多次烘焙店~好喜歡手工製甜品每天新鮮製造😋無論想食巴斯克蛋糕、曲奇餅、鬆餅抑或手工飲品🥤還是奶油卷、杯子蛋糕都有👏🏻絕對係甜品控嘅福音門市位於尖沙咀漢口中心非常方便無花果燕麥軟曲奇減糖配方~入口帶果香同燕麥香使用有機無花果配上煙韌的軟曲奇🍪好味焦糖脆餅朱古力軟心曲奇用上焦糖Lotus Biscoff餅乾配搭紅糖和天然香草醬製成軟心曲奇口感鬆軟~甜度適中漸層開心果巴斯克芝士蛋糕入口香濃芝士配上開心果醬、開心果仁層次分明口感超濃郁Matcha Latte可以揀燕麥奶~純素🌱手搖飲品Miss Pisces Creations 📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號#相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
雙魚小姐

回訪多次烘焙店~好喜歡手工製甜品

每天新鮮製造😋無論想食巴斯克蛋糕、

曲奇餅、鬆餅抑或手工飲品🥤還是奶油卷、

杯子蛋糕都有👏🏻絕對係甜品控嘅福音

用上焦糖Lotus Biscoff餅乾
配搭紅糖和天然香草醬製成軟心曲奇
口感鬆軟~甜度適中

漸層開心果巴斯克芝士蛋糕

入口香濃芝士配上開心果醬、開心果仁
層次分明口感超濃郁

Matcha Latte
可以揀燕麥奶~純素🌱手搖飲品

Miss Pisces Creations
📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號

2024-03-03 22 瀏覽
下午茶☕️🫖時間有咩選擇,呢一間係食完100%回頭推薦。開心果流心麻糬牛油鬆餅 Pistachio mochi butter Scone$45.00滿分💯麻糬,開心果味突出,如果要留第二日食建議可以輕微用焗爐烤一烤。黑松露奶油芝士軟心曲奇Black Truffle Cream Cheese Soft Center Cookies$45.00建議最後先食呢個😍😍黑松露氣味相當炸烈,氣味濃烈。中間有芝士軟心,完美中和平均黑松露味道。而且一軟一脆,口感道提升。香烤伯爵鮮奶茶 Roasted London Fog $40.00入口順滑,伯爵茶味突出。威士忌Tiramisu巴斯克芝士蛋糕切件Whiskey Tiramisu Basque Cheesecake $50.00巴斯克食得多,Tiramisu都食得多,兩者結合一起時非常合拍😍😍兩種味道都食得出而且唔會太漏同太甜。好岩港人口味。
下午茶☕️🫖時間有咩選擇,呢一間係食完100%回頭推薦。

$45.00

黑松露奶油芝士軟心曲奇
$45.00

入口順滑,伯爵茶味突出。