開心果巴斯克芝士蛋糕 $60蛋糕採用100%意大利風味的開心果製成,口感濃郁,帶有獨特的堅果香氣,並且融合了細膩的芝士蛋糕口感~京都抹茶牛奶 $40可選擇搭配牛奶或燕麥奶,飲品特選自京都的抹茶粉本身略帶苦澀,加上日本牛奶的調和,營造出美味順滑的風味。黑松露奶油芝士軟心曲奇$45曲奇結合了黑松露、奶油乳酪和法國奶油,撒上煙燻鹽,黑色外觀散發出一絲奢華感。開心果流心麻糬牛油鬆餅 $45同樣以意大利開心果醬製作,內餡口感豐富,包含了拉絲軟糯的麻糬和開心果忌廉芝士,上層灑上經香烤過的開心果碎,推介!
開心果巴斯克芝士蛋糕 $60

京都抹茶牛奶 $40

黑松露奶油芝士軟心曲奇$45

開心果流心麻糬牛油鬆餅 $45
  • 開心果流心麻糬牛油鬆餅
  • 開心果巴斯克芝士蛋糕
  • 黑松露奶油芝士軟心曲奇
2024-03-15 32 瀏覽
雙魚小姐 聽到個名都覺得好優雅依到既環境都係行簡約優雅風❤️蛋糕甜品非常精緻仲有多款曲奇同pastry 💜我今次就揀左試開心果流心麻糬牛油鬆餅 佈滿開心果碎 麻糬拉晒絲見到都開心💛經典肉桂卷整體唔會好甜 肉桂味好出色😋Tiramisu 巴斯克芝士蛋糕香濃咖啡味 中間有濕潤既lady finger 芝士蛋糕部分 好Creamy 好cheese🫶🏻Matcha Latte雖然係樽裝 但都可以揀鮮奶或者燕麥奶抹茶味好濃郁🍵抹茶控可以試下😋店裡面有小量座位 可以簡簡單單食個下午茶或者買個精緻蛋糕同閨密慶祝都絕對適合💜
雙魚小姐 聽到個名都覺得好優雅

抹茶味好濃郁🍵抹茶控可以試下😋

店裡面有小量座位 可以簡簡單單食個下午茶
或者買個精緻蛋糕同閨密慶祝都絕對適合💜

2024-03-07 23 瀏覽
雙魚小姐回訪多次烘焙店~好喜歡手工製甜品每天新鮮製造😋無論想食巴斯克蛋糕、曲奇餅、鬆餅抑或手工飲品🥤還是奶油卷、杯子蛋糕都有👏🏻絕對係甜品控嘅福音門市位於尖沙咀漢口中心非常方便無花果燕麥軟曲奇減糖配方~入口帶果香同燕麥香使用有機無花果配上煙韌的軟曲奇🍪好味焦糖脆餅朱古力軟心曲奇用上焦糖Lotus Biscoff餅乾配搭紅糖和天然香草醬製成軟心曲奇口感鬆軟~甜度適中漸層開心果巴斯克芝士蛋糕入口香濃芝士配上開心果醬、開心果仁層次分明口感超濃郁Matcha Latte可以揀燕麥奶~純素🌱手搖飲品Miss Pisces Creations 📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號#相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
雙魚小姐

回訪多次烘焙店~好喜歡手工製甜品

每天新鮮製造😋無論想食巴斯克蛋糕、

曲奇餅、鬆餅抑或手工飲品🥤還是奶油卷、

杯子蛋糕都有👏🏻絕對係甜品控嘅福音

用上焦糖Lotus Biscoff餅乾
配搭紅糖和天然香草醬製成軟心曲奇
口感鬆軟~甜度適中

漸層開心果巴斯克芝士蛋糕

入口香濃芝士配上開心果醬、開心果仁
層次分明口感超濃郁

Matcha Latte
可以揀燕麥奶~純素🌱手搖飲品

Miss Pisces Creations
📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號

2024-03-03 25 瀏覽
下午茶☕️🫖時間有咩選擇,呢一間係食完100%回頭推薦。開心果流心麻糬牛油鬆餅 Pistachio mochi butter Scone$45.00滿分💯麻糬,開心果味突出,如果要留第二日食建議可以輕微用焗爐烤一烤。黑松露奶油芝士軟心曲奇Black Truffle Cream Cheese Soft Center Cookies$45.00建議最後先食呢個😍😍黑松露氣味相當炸烈,氣味濃烈。中間有芝士軟心,完美中和平均黑松露味道。而且一軟一脆,口感道提升。香烤伯爵鮮奶茶 Roasted London Fog $40.00入口順滑,伯爵茶味突出。威士忌Tiramisu巴斯克芝士蛋糕切件Whiskey Tiramisu Basque Cheesecake $50.00巴斯克食得多,Tiramisu都食得多,兩者結合一起時非常合拍😍😍兩種味道都食得出而且唔會太漏同太甜。好岩港人口味。
下午茶☕️🫖時間有咩選擇,呢一間係食完100%回頭推薦。

$45.00

黑松露奶油芝士軟心曲奇
$45.00

入口順滑,伯爵茶味突出。

2024-02-04 39 瀏覽
Miss Pisces Creations (尖沙咀)尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號經典焦糖朱古力肉桂卷這款經典焦糖朱古力肉桂卷絕對是一個讓人垂涎三尺的甜點!它的外觀呈現出金黃色的焦糖外皮,非常吸引人的目光。切開卷心,你會發現裡面夾著豐富的朱古力餡料,並且有著濃郁的肉桂香氣。卷身鬆軟,口感綿密,每一口都能品味到濃郁的朱古力和溫暖的肉桂味道,絕對能讓你陶醉其中。黑松露奶油芝士軟心曲奇這款黑松露奶油芝士軟心曲奇是一個非常獨特的甜點選擇。曲奇外表呈現出金黃色的酥皮,而內部則是柔軟的奶油芝士和香氣濃郁的黑松露結合在一起。每一口咬下去,都能感受到奶油芝士的濃郁滑順,以及黑松露的獨特風味,絕對能讓你愛不釋手。香烤伯爵鮮奶茶這款香烤伯爵鮮奶茶是一種創新的伯爵茶風味飲品。它採用了新鮮的伯爵茶葉和濃郁的鮮奶,並以烤製的方式提升了茶葉的香氣。這杯茶的口感非常順滑,帶有淡淡的奶香和茶葉的香氣,非常適合喜愛茶飲的人士。開心果巴斯克芝士蛋糕切件裝這款開心果巴斯克芝士蛋糕切件裝是一個口感豐富的甜點。它的外觀呈現出金黃色的蛋糕皮,切開後,你會發現裡面夾著濃郁的巴斯克芝士餡料,並且有著香脆的開心果碎粒。蛋糕
尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號

經典焦糖朱古力肉桂卷

黑松露奶油芝士軟心曲奇

香烤伯爵鮮奶茶

開心果巴斯克芝士蛋糕切件裝
這款開心果巴斯克芝士蛋糕切件裝是一個口感豐富的甜點。它的外觀呈現出金黃色的蛋糕皮,切開後,你會發現裡面夾著濃郁的巴斯克芝士餡料,並且有著香脆的開心果碎粒。蛋糕鬆軟而濕潤,芝士的香氣濃郁,開心果碎粒的加入帶來了額外的口感層次,絕對是一個令人愉悅的甜點選擇。
開心大發現,尖沙咀文青必到打卡甜品店😋✨開心果巴斯克芝士蛋糕$60芝士蛋糕底部鬆軟香濃,而上面嘅開心果碎香脆的口感跟芝士蛋糕好夾。開心果味濃郁,蛋糕甜而不膩。👍💯海鹽黑朱古力$40採用咗日本4.3鮮牛乳製造,冇防腐劑、冇色素、無添加,少甜。呢款朱古力有濃郁嘅口感同微妙嘅海鹽風味,一啖入口,你就會感受到一陣陣鹹鹹地又帶奶香的朱古力。黑松露奶油芝士軟心曲奇$45開心果流心麻糬牛油鬆餅$45黑松露原來整甜品都好夾,配奶油芝士,鹹甜間取得平衡🍪🤤開心果鬆餅夾4.3牛乳麻糬,口感軟脆相間!Miss Pisces Creations (尖沙咀)尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖

開心大發現,尖沙咀文青必到打卡甜品店😋✨

開心果巴斯克芝士蛋糕$60

海鹽黑朱古力$40

黑松露奶油芝士軟心曲奇$45
開心果流心麻糬牛油鬆餅$45
黑松露原來整甜品都好夾,配奶油芝士,鹹甜間取得平衡🍪🤤
開心果鬆餅夾4.3牛乳麻糬,口感軟脆相間!

尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖

2024-02-02
2024-01-31 30 瀏覽
下午食到好飽,晚餐都不想食。一下班就走了去尖沙咀逛了一會兒。臨走時,經過一間甜品店,Miss Pisces Creations簡約的風格吸引了我進去。隱約聞到微微的曲奇鬆餅香,於是買了少許回家品嘗。開心果流心麻薯鬆餅$45脆硬的鬆餅甜度適中,開心果忌廉芝士內餡,還有牛乳麻薯,軟糯餡料,不同質感,不同層次的味道享受,頗特別。一邊食,一邊食到開心果仁碎,健康滋味。焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇$45大小如開心果流心麻薯鬆餅似的,好似手掌般大。頭頂插着幾塊脆脆焦糖脆餅。榛子朱古力風味,甜度適中,不會過甜,食完不感肥膩。海鹽黑朱古力$40黑朱古力本身就不太甜,加上有海鹽,味道頗特別。質地較濃,有點飽肚感,哈哈。濃厚抹茶巴斯克芝士蛋糕$60抹茶味濃烈,軟忌廉芝士口感幼滑,每食一口都有豐富的抹茶蛋糕在口中遊走,食完口腔還會留有抹茶味,哈哈。

開心果流心麻薯鬆餅$45

焦糖脆餅榛子朱古力軟心曲奇$45

海鹽黑朱古力$40

濃厚抹茶巴斯克芝士蛋糕$60

2024-01-25
$45 (其他)
嚟到Miss Pisces Creations試吓佢哋嘅招牌甜品同飲品,真係幾期待嘅!個靚到不得了,酸酸甜甜,啖啖都係幸福嘅滋味。每一口都感受到雜莓嘅果香,夾埋綿密嘅芝士蛋糕,正到不得了!🍰呢個就一樣唔係蓋嘅,杯裏頭嘅士多啤梨同蛋白蛋糕仲記得我慢慢欣賞,每一層都喺我口中輕盈地舞動,啖啖都係幸福嘅滋味。至於曲奇方面,我試嘅真係一啖下去就停唔住口,夠味夠香,鬆化得黎又帶點苦甜,控制唔住要再嚟一塊!🍪飲品[ Salted Dark Chocolate]就真係出色,嗰種海鹽配上黑朱古力嘅口味,一啖下去後,得個濃郁嘅朱古力味,然後留有鹹鹹嘅回甘,夠特別,我鍾意到不得了!🥤總括來講,呢度嘅甜品同飲品都係心思花了嘅,每件作品都可以話係藝術品。下次我一定會再嚟,亦都會推介俾朋友㗎!
嚟到Miss Pisces Creations試吓佢哋嘅招牌甜品同飲品,真係幾期待嘅!個[Mixed Berries Basque Cheesecake Slice]靚到不得了,酸酸甜甜,啖啖都係幸福嘅滋味。每一口都感受到雜莓嘅果香,夾埋綿密嘅芝士蛋糕,正到不得了!🍰

[Strawberry Angel Cake in Jar]呢個就一樣唔係蓋嘅,杯裏頭嘅士多啤梨同蛋白蛋糕仲記得我慢慢欣賞,每一層都喺我口中輕盈地舞動,啖啖都係幸福嘅滋味。

至於曲奇方面,我試嘅[Double Dark Chocolate Cookie]真係一啖下去就停唔住口,夠味夠香,鬆化得黎又帶點苦甜,控制唔住要再嚟一塊!🍪

「Miss Pisces Creations 」做網店嘅時候已經開始幫襯,位於尖沙咀漢口道嘅專門店又大又靚,有多款產品蛋糕、甜品杯、曲奇、鬆餅、飲品等等多種選擇,而且仲有座位可以在店舖慢慢享用,今日路過又買啲嘢食返屋企食吓先😋💚▪️開心果流心麻糬牛油鬆餅 $ 45Pistachio Mochi Buttery Scone用100%意大利開心果醬製成,內餡是Q彈麻糯和開心果奶油芝士餡,外層是碎開心果的濃郁堅果香和鬆脆口感🍪▪️ 黑松露奶油芝士軟心曲奇 $ 45Black Truffle Cream Cheese Cookie黑松露的獨特香味與奶油乳酪的完美搭配,乳酪餡料填充在降糖黑色餅乾麵團內,灑上煙燻鹽奢華的滋味,香氣四溢,口感豐富,層次分明🥤▪️香烤伯爵鮮奶茶Roasted London Fog採用日本4.3鮮牛乳,口感香滑充滿伯爵茶嘅濃香,而且奶味香濃,唔太甜,非常好飲🍊▪️西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕 $ 45Grapefruit & Earl Grey Chiffon Cake in Jar層次分明,最底層是軟熟的蛋糕,香滑唔太甜嘅忌廉、新鮮柚子肉、味道酸酸甜甜,清新可口

💚▪️開心果流心麻糬牛油鬆餅 $ 45

🍊▪️西柚伯爵茶輕奶油罐子蛋糕 $ 45

• 開心果流心麻糬牛油鬆餅
  • 黑松露奶油芝士軟心曲奇
2024-01-18 151 瀏覽
下班經過尖沙咀,來到這間賣各種蛋糕、曲奇和麻糬的店,買些甜點回家吃。店內設有座位,買完也可在這裏享用。店內裝潢明亮,以白色為主調,清雅而不失格調。食物多有介紹用料及來源地,從各個介紹牌中可見店主對食材的嚴謹要求。這次嚐了各種開心果製成的甜點,在香港比較少見。開心果流心麻糬牛油鬆餅($45),由100%意大利開心果醬製成,外層是碎開心果的濃郁堅果味,帶點鬆脆和鬆軟口感,內裏是彈牙的麻糬和開心果奶油芝士餡,是軟糯的口感。開心果巴斯克芝士蛋糕切件裝($60),綠色的蛋糕不一定是抹茶,可以是開心果。個人覺得這款蛋糕比另外的開心果甜點更具濃郁的開心果味道。口感細膩、軟滑、有入口即溶之感的芝士蛋糕是我的最愛,可說是招牌甜點。開心果黑朱古力曲奇($30),同樣使用意大利開心果醬,用上朱古力界hermes之稱的法國Valrhona黑朱古力,黑朱古力甜度適中,令人能細味高級朱古力濃郁的味道。各種堅果均勻的混和在曲奇內,口感細膩。配上一杯熱茶,在冬天實能暖入心扉。抹茶鮮奶($40),香滑的抹茶鮮奶,鮮奶和抹茶味平均,抹茶味濃郁,入口先有濃郁的抹茶味,繼而嚐到鮮奶的香淳。配曲奇或麻糬,可作一個下午茶。

開心果黑朱古力曲奇

抹茶鮮奶

2024-01-05
開心果黑朱古力曲奇
抹茶鮮奶
2024-01-18 28 瀏覽
我想同你一齊食…令人念念不忘嘅開心果流心麻糬牛油鬆餅!最近先發現Miss Pisces Creations喺尖沙咀開咗一間咁靚嘅蛋糕實體店!落地玻璃望到蛋糕店裏面嘅唔同款式蛋糕,入到去仲可以品嚐唔同口味嘅曲奇,試過先揀選自己鍾意曲奇口味!🍪 開心果流心麻糬牛油鬆餅🍪焦糖脆餅榛子朱古力軟身曲奇🍰開心果巴斯克芝士蛋糕🍫海鹽黑朱古力奶開心果流心麻糬牛油曲奇🍪曲奇入口好鬆化裏便係有超軟羅羅嘅麻糬,入口仲好香開心果啊!鍾意食焦糖脆餅同朱古力嘅我一定唔會放過焦糖脆餅榛子朱古力軟身曲奇,咬開裏面係軟心朱古力餡!正!開心果巴斯克芝士蛋糕,除開心果味,芝士味好香濃!再飲啖海鹽黑朱古力奶,味道鹹鹹地,唔會好甜好好味Miss Pisces Creations (尖沙咀)📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖#雙魚蛋糕 #尖沙咀美食 #尖沙咀蛋糕 #尖沙咀Cafe #軟身曲奇 #尖沙咀好去處 #芝士蛋糕
我想同你一齊食…

令人念念不忘嘅開心果流心麻糬牛油鬆餅!

🍪 開心果流心麻糬牛油鬆餅
🍪焦糖脆餅榛子朱古力軟身曲奇
🍰開心果巴斯克芝士蛋糕
🍫海鹽黑朱古力奶

再飲啖海鹽黑朱古力奶,味道鹹鹹地,唔會好甜好好味

📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖
今日喺尖沙咀同朋友行街行到攰,入咗間餅鋪食巴克斯芝士蛋糕。有好多唔同口味嘅巴斯克蛋糕揀,有開心果味、抹茶味、tiramisu 味,最尾揀咗個抹茶味試試。第一啖食落去好驚喜!蛋糕上面有一層好濃芝士味嘅忌廉,口感好順滑,又唔會太漏。忌廉連埋蛋糕一齊食,口感濕潤,又有一陣陣抹茶香味,同時又唔會蓋過芝士味。成個蛋糕唔會太甜,仲有巴斯克蛋糕獨有嘅焦香味,整體嚟講都好好食!成間店舖坐嘅位置唔多,得兩張枱,主要係賣唔同款式嘅蛋糕同烘焙產品。如果咁啱有位就所以好適合同朋友坐低靜靜地,嘆個靚蛋糕🍰😋

行過尖沙咀,趁手又畀我發掘到一個甜品天堂!🍰👀 Miss Pisces Creations不愧為雙魚座嘅代表,佢哋個巴斯克芝士蛋糕,厚實得滯但又唔膩口,嚟嘅開心果味濃郁到令人心情都靚晒,正!絲滑嘅cream同果仁碎巧妙融合,揭開呢場味蕾盛宴嘅序幕。注定今日係個幸福嘅日子,跟住試到松露奶油卷,食落有陣陣嘅松露香,又微脆又濕潤,完美平衡,真係幾正!🥐曲奇控嘅我又點止得咁易?特大燕麥無花果曲奇一入口,無花果嘅自然甜味同燕麥嘅獨特口感搞到我停唔到口。最後來個香烤伯爵鮮奶茶,細細一啖已經飲到伯爵茶嘅高貴氣息,滑滑醇香,正啱配埋幾件甜品。真係講得我口水都流晒,下次嚟尖沙咀,我一定會再黎打卡!🍪🍵💕

2024-01-05 21 瀏覽
雙魚小姐主打自家製手工甜品每天鮮製款式種類多😆今日來開尖沙咀~又要嚟幫襯吓先得店內裝修簡約~黑白色調為主😍好靚啊位於尖沙咀漢口中心~好易搵今次買左巴斯克蛋糕、曲奇、鬆餅同埋手工飲品佢哋嘅曲奇、鬆餅超級多口味😄🍪開心果流心麻糬牛油鬆餅用上100%意大利開心果醬製成😎配以Q彈麻糬和開心果奶油芝士餡外脆內軟😀加熱後享用~更有拉絲流心效果🍪 焦糖脆餅朱古力軟心曲奇用上紅糖和天然香草醬製成軟心曲奇配以堅果榛子朱古力🍫甜度適中食落帶著堅果香氣🍰雜莓巴斯克蛋糕香濃順滑芝士配上雜莓~酸甜開胃又好味食蛋糕同曲奇餅,當然唔少得配返杯咖啡啊☕️朱古力咖啡 ~ 味道濃香🤪真係唔錯店內多款甜品~及奶油卷、杯子蛋糕、曲奇、手工飲品等等☝🏼都有售Miss Pisces Creations 📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號#相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食
雙魚小姐主打自家製手工甜品
每天鮮製款式種類多😆

今日來開尖沙咀~又要嚟幫襯吓先得
店內裝修簡約~黑白色調為主😍好靚啊

位於尖沙咀漢口中心~好易搵

今次買左巴斯克蛋糕、曲奇、鬆餅同埋手工飲品
佢哋嘅曲奇、鬆餅超級多口味😄

🍪開心果流心麻糬牛油鬆餅

配以堅果榛子朱古力🍫甜度適中
食落帶著堅果香氣

🍰雜莓巴斯克蛋糕

香濃順滑芝士配上雜莓~酸甜開胃又好味

食蛋糕同曲奇餅,當然唔少得配返杯咖啡啊

☕️朱古力咖啡 ~ 味道濃香🤪真係唔錯

店內多款甜品~及奶油卷、杯子蛋糕、曲奇、

手工飲品等等☝🏼都有售

Miss Pisces Creations
📍尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號

外賣自取
不論是蛋糕還是罐子蛋糕定係松露芝士奶油卷對我呢講非常有新意的,而且呢度我太多鐘意既選擇而令我呢個雙魚座更會選擇困難癌發作。首次到訪同某友人一起來,連佢都很滿意她所選既草莓蛋白鮮奶油罐子蛋糕。除左外型本身吸引之外,佢話酸酸地既果味乳絡就係佢喜歡令佢醒神既味到,很鮮香。反而我呢個蒜蓉包控特別鐘意松露芝士奶油卷,因為個芝士奶油有種回想到以前我喺英國最大愛既custard, and at the same time 邊食邊聞到蒜蓉包果種味😍😍😍
草莓蛋白鮮奶油罐子蛋糕
  • 草莓蛋白鮮奶油罐子蛋糕