2020-01-29 36 瀏覽
今日又來食泰國嘢啦,上次去上水食完呢間泰國菜覺得幾好食,今日經過將軍澳又見到佢,決定再入去食,喜歡佢價錢實惠而且好大份兩個人叫三四碟菜已經好飽。今日我繼續叫番佢個特色泰國無骨鳳爪沙律,鳳爪酸酸美味,有少少辣,但係依然咁大份。加埋啲沙律菜食其實如果減肥嘅話食一個無骨沙律鳳爪已經好飽。呢排特別喜歡食雞翼,叫咗個脆香雞翼沙律。佢都好大份有成五隻,找得到幾香脆係呀。我覺得佢啲雞翼炸得好香,點埋泰式辣醬食其實非常之惹味。朋友又叫返呢一個M E E喇沙,入邊超多配料,有魚蛋、魷魚、大蝦、蜆肉、蟹柳、雞蛋。佢呢一隻喇沙係一半麵,一半米粉好特別食落去有兩種口感而且超大一碗,可以兩個人一齊share食。印尼炒飯夠香,隻蛋煎得好靚!嘢飲都唔輸蝕,我嗌左杯四季春烏龍茶,甜度適中;珍珠奶茶都唔錯,珍珠夠Q夠軟,原來一邊食泰菜一邊飲珍珠奶茶係咁有風味,個配搭都唔錯。

呢排特別喜歡食雞翼,叫咗個脆香雞翼沙律。

印尼炒飯夠香,隻蛋煎得好靚!

原來一邊食泰菜一邊飲珍珠奶茶係咁有風味,個配搭都唔錯。
2020-01-21 32 瀏覽
東南亞菜式系我最鐘意的菜式之一,而mee...lemongrss有著多款我最喜歡的東南亞菜式,好鐘意來呢度食飯,環境又幾好,交通又方便。門口仲放左一籃玩具送比小朋友,真係一間大人鐘意,小朋友歡喜的餐廳。我點左午市套餐,馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬粉。大大一碗,鋪上份量充足的厚切豬扒,炭燒勁香口,特制的馬來蜜汁即上色又入味,勁好味。檬汁一大支,十分夠用,淋入檬粉,酸酸咪咪很開胃。秘制肉骨茶配白飯,一個小瓦煲裝住,賣相極佳,看氣撲鼻,除咗排骨,豆卜,支竹,都好入味,排骨有藥膳的味道,燒得好冧,入味好食。串燒拼盤,兩串牛兩串雞,沙爹醬惹味,肉質唔錯,好嫩。馬來展炒通菜,不會太油膩,炸蒜粒香口,夠晒鑊氣。

我點左午市套餐,馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬粉。

檬汁一大支,十分夠用,淋入檬粉,酸酸咪咪很開胃。

串燒拼盤,兩串牛兩串雞,沙爹醬惹味,肉質唔錯,好嫩。

馬來展炒通菜,不會太油膩,炸蒜粒香口,夠晒鑊氣。

2020-01-17 60 瀏覽
今日同朋友一起放假,我地去左將軍澳中心行街,順便食埋午餐我地選擇一間食泰菜的餐廳又有台式飲品飲。秘製特色牛骨湯河有牛肉,牛丸,牛腩和牛柏葉,牛肉嫩滑,牛丸爽彈,牛腩又夠淋又入味,牛柏葉又爽口,河粉又滑溜,湯底又好濃厚牛味重。馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配特色菜飯,蜜汁厚切豬扒真是好入味唔點秘製醬汁都已經好好味,豬扒肉質嫩又份量十足,沾上秘製醬汁辣辣地又好正,菜飯又香菜粒好爽脆飯又軟硬適中。小食拼盆有蝦餅,串燒,雞翼,春卷,無骨鳳爪,蝦餅好香口又彈牙,雞翼外皮脆肉嫩,春卷又好好味,無骨鳳爪又入味。蒜蓉炒通菜又幾香幾好味。凍頂烏龍奶蓋和芒果芝芝兩杯都好好飲。

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配特色菜飯

Me...小食拼盤

蒜蓉炒通菜又幾香幾好味。
馬拉盞炒通菜

凍頂烏龍奶蓋和芒果芝芝兩杯都好好飲。
台式手調飲品
2020-01-02
下午茶
馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配特色菜飯
Me...小食拼盤
  • 馬拉盞炒通菜
  • 馬來蜜汁炭燒厚切豬扒
2020-01-10 628 瀏覽
世界真細小? 還是一種緣份? 剛剛的聖誕假期去了馬來西亞旅行,竟然在異地遇到同事,大家還即興在夜巿大吃一餐,高興! 短短一餐就發現大家口味相投,意猶未盡,回港後便再繼馬來西亞之緣,再來一頓馬拉菜。餐廳門面寬敞闊,設計富馬來西亞風情,四處綠油油,環境光猛,舒適寫意。地方挺大,座位不少,有多張二至四人,出入通道闊落,而另一邊還有一個水吧區。看看餐牌,附有部分菜式相片,設計挺精美,分別有廚師推介、小食及沙律、喇沙、牛骨湯河、撈檬凍食、健康菜類、炒粉麵飯、咖哩和甜品,另有一份飲品餐牌,款式都幾多。******************************雖有不少選擇,但我們都決定點一些在馬來西亞當晚沒有吃過的菜式。我倆第一時間就話要喇沙,有六款選擇,選了Mee...喇沙Mee...Laksa($84),有齊大蝦、蜆肉、蟹柳、魚蛋、豆卜、雞蛋和魷魚,足足七種食材,大滿足!。上枱時聞到陣陣椰香,加上放滿食材,滿滿一大碗,很吸引。湯身沒有大量油光,感覺不太油膩,稀稠度適中,啖啖滿有椰香味,入口順喉,味道不錯,若然能熱一些就更吸引。麵底是摻摻麵,即是米粉和油麵,兩者都煮得剛好,保持咬口,亦很入味。麵
Mee...喇沙
湯身沒有大量油光,感覺不太油膩,稀稠度適中,啖啖滿有椰香味,入口順喉,味道不錯,若然能熱一些就更吸引。麵底是摻摻麵,即是米粉和油麵,兩者都煮得剛好,保持咬口,亦很入味。麵料有爽彈的大蝦、彈牙的魚蛋和魷魚、索盡湯汁的豆卜、鮮嫩的蜆肉和柔軟的蟹棒,還有半隻熟蛋,很豐富。
地道串燒牛雞
當晚除了沒有吃喇沙,亦沒有吃串燒,所以今晚就揀了一客地道串燒牛雞4支BBQ Satay Beef and Chicken($66)。除了有4支串燒外,仲配有烤麵包、清爽的青瓜、清新的車厘茄、甜美的菠蘿和兩款醬汁,比相像中豐富。
地道串燒牛雞
牛雞各兩串,每串都烤得金黃,還沾上一些芥末,本身已很入味。牛肉串牛味香濃,肉質嫩而不乾身,吃時蘸上沙嗲醬,更有風味;雞肉串更好吃,富有肉汁,味道稍稍鹹香,試配另一酸咪咪的醬汁,但還是配沙嗲醬較適合。

香脆鱸魚配青芒果秘製醬汁
點解會話我倆口味相投呢? 皆因大家都是魚痴,太好了! 齊齊看中這道香脆鱸魚配青芒果秘製醬汁Fried Sea Bass with Green Mango and Special Dressing ($118)。嘩嘩嘩!一見到它就嘩然,猶如一條很生猛的魚兒跳到碟上,加上起了所有魚肉,啖啖肉,又吃得方便,製作富心思。
香脆鱸魚配青芒果秘製醬汁
原條鱸魚都幾多肉,挺有份量。每件都炸得金黃,色澤平均,稍稍香脆,吃落不油膩,至於魚鰭、魚尾、魚骨和魚頭都是脆卜卜,差不多都可吃掉,吃落沒有油淋淋之感,又唔覺熱氣,那怎能抗拒呢? 吃時再蘸上酸咪咪的泰式汁,風味十足。唔止呀! 還有覆蓋所有魚肉的泰式青芒沙律,爽口惹味,還加有大量香脆的花生,風味十足。
清炒雜菜
除了大家愛吃魚外,也是無菜不歡之人。在馬來西亞當晚就吃了馬拉盞炒通菜,今晚就想清清地,揀一客清炒雜菜Stir-Fried Mixed Vegetable ($58),選用多款雜菜炮製而成,相當豐富,令人吃得滿足。數數看,分別有椰菜、西蘭花、芥蘭、粟米芯、甘荀、秋葵和冬菇,以清炒方式烹調,少油少鹽,吃起來清新爽嫩,岩晒我口味。
鮮果東方美人茶
女人愛美,不知飲完這杯鮮果東方美人茶 Fresh Fruit Oriental Beauty Tea ($36)會否變靚啲? 入口冰涼通心,茶色不濃,加了香橙、西柚、士多啤梨、熱情果和蘋果調製,以酸咪咪的水果為主,很清新開胃,亦有些茶的甘香,甜度亦適中,好喝亦好吃。
今晚跟同事除了吃馬來西亞菜外,亦有泰菜,雖身處在香港,但也能讓我倆回味當晚在馬來西亞夜巿的美食,展望下一個旅程,是我倆一起計劃出發的旅程,就泰國吧! 這樣才是回味與展望。
2020-01-08
鮮果東方美人茶
2020-01-09 466 瀏覽
Mee...lemongrass將軍澳唐德街9號將軍澳中心L1樓135號舖見到樣樣都好吸引 最後忍唔住手嗌左5樣野食同兩杯野飲首先黎既係 軟殼蟹米紙卷 一上枱果陣嚇親 因為估唔到咁大份 味道仲非常之唔錯 每一件都食到一大舊軟殼蟹 入面仲有芒果 牛油果同埋好新鮮既沙律菜 值得一讚!馬拉盞通菜都唔錯 keep到出面大排檔既水準馬來海鮮炒粉絲都無令我失望 炒到好乾身 唔會又濕又淋咁 海鮮方面有好多款 有青口 魷魚 魚片 蝦 而且真係好大碟 差啲食唔哂添呀而招牌無骨海南雞飯 個套餐就好豐富 有菜心 好鮮甜既老火湯 個油飯都好惹味 雖然海南雞唔算好大碟 但起碼啖啖肉 無骨又滑最最最推介一定係馬來蜜汁炭燒厚切豬扒 真係超好味 真係食得出佢係炭燒!大大舊兩塊!食極都唔厭!好香濃既蜜汁 燒到恰到好處!最後就係呢兩杯飲品,芝士黑糖鮮奶真係好好味,黑糖又唔會太甜岩岩好,原來呢間係叫里的茶,有個counter 係餐廳傍邊,下次可以再黎encore
Mee...lemongrass

東方美人奶蓋$30, 芝士黑糖鮮奶$25
  • 芝士黑糖鮮奶$25
  • 東方美人奶蓋$30
2019-12-30 62 瀏覽
嚟到2019年最尾兩日梗係要善待自己同屋企人食飽飽 寫新一年目標 迎接2020呢一間去馬來西亞 mix 泰國菜同媽媽一齊食好豐富嘅晚餐首先嚟一個泰式拼盤鳳爪好酸甜入味春卷即叫即炸蝦餅彈牙香口緬甸雜菜薯仔d汁拎嚟送飯一流仲有馬拉盞炒通菜檳城炒貴刁值得一讚嘅喺有馬拉街邊小食嗰種風味平時茶餐廳係用咖喱粉炒貴刁呢度好有蛋香 豉油甜味配埋少少海鮮食呢四碟菜真係滿足啊!!!不過我記得銅鑼灣分店係有印度薄餅食唔知點解將軍澳依間冇呢?
嚟到2019年最尾兩日

值得一讚嘅喺有馬拉街邊小食嗰種風味
平時茶餐廳係用咖喱粉炒貴刁
呢度好有蛋香 豉油甜味
配埋少少海鮮
食呢四碟菜真係滿足啊!!!

不過我記得銅鑼灣分店係有印度薄餅食
唔知點解將軍澳依間冇呢?

2019-12-21 61 瀏覽
今日去咗同婆婆試東南亞菜, 婆婆比較鍾意食濃味嘅嘢食 。今次由我發版叫咗個 大蝦蜆肉蟹柳魚蛋海鮮喇沙畀婆婆食, 我自己就叫咗個馬來西亞蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬, 仲叫咗個小食拼盤畀班細路食 加多個軟殼蟹米紙卷, 同埋椰汁千層糕, 飲品就叫咗茉莉珍珠奶茶同埋烏龍珍珠奶茶,可以試下兩隻唔同嘅茶底。今次真係可以好簡單咁講全部都好好食,完全冇缺點,婆婆仲話個喇沙湯底好好食,淨係個湯底都可以送多碗飯。軟殼蟹米紙卷,椰汁糕同小食拼盤 好味程度係 秒清。今次冇帶公公來 下次一定要帶埋公公嚟試下佢嘅 蜜汁炭燒厚切豬扒。
今日去咗同婆婆試東南亞菜, 婆婆比較鍾意食濃味嘅嘢食 。
軟殼蟹米紙卷,椰汁糕同小食拼盤 好味程度係 秒清。

• MEE...喇沙
  • 軟殼蟹米紙卷
2019-12-18 43 瀏覽
今日去左將軍澳食飯。早早之前已經食過一次mee...lemongrass,好鐘意餐廳價錢夠抵食,而且份量又大份。今晚一人行黎到餐廳,叫左一個小食和主食。menu選擇好多,好多都好吸引啊。下次約埋朋友黎食飯可以試到多啲菜式。我叫左炸蝦餅。份量一客四件,已經切半上碟,食得好方便。炸蝦餅熱辣辣,入口香脆香口,炸粉夠哂薄,中間蝦肉爽口彈牙,沾上酸甜醬好滋味。主菜叫左印尼炒飯。濃香炒飯唔會炒到好油膩,乾身加上濃濃醬汁香味,份量夠大碟又有鑊氣!
2019-12-13 64 瀏覽
滿心歡喜諗住食,一直喺銅鑼灣食都很滿意,可惜食到一肚氣!非常懷疑煮嘢食嘅人有冇受過訓練!先講飲品,買咗買一送一,每杯平均$24,啲珍珠竟然係一堆癡晒落個杯底度,淨係飲到一兩粒,用飲管都分唔開佢哋!另一杯黑糖鮮奶重衰,淨係飲到黑糖,明明用鮮奶但一啲奶味都冇,溝咗超多水好嘔心!根本飲唔落!跟住到嘢食,我只係嗌一個撈濛粉,竟然啲粉都未浸就上菜!一路食每一啖都係硬嘅膠條!從來冇食過咁樣嘅飯!質素非常惡劣!服務態度極度惡劣,個經理一句對唔住/唔好意思都冇!隔離枱個女人叫個餸都要俾侍應鬧,個女人都好可憐。一個落單嘅侍應就叫我地一定要講Number俾佢哋聽,叫嘢飲個侍應就話一定要嗌名比佢聽,痴痴地線!未溫熟書就唔好做侍應啦!清潔方面,所有碗碟都有污跡未洗好,隔離枱叫咗三隻碗仔,竟然全部都要換過。地下仲要成舊人哋上一手留落嚟嘅排骨肉都冇人清潔!超級污糟!食完都好驚自己會肚痛!嘢飲個餐牌一路唔知中間可以打開,因為全部都係俾糖漿污糟嘢癡住咗!點解可以咁差!我都係想食一餐正常嘅飯姐!點解又要食垃圾又要受氣?我自己返屋企煮算啦!我過咗個幾星期都仲落唔到啖氣! 非常不建議大家去嘗試!

2019-12-11 60 瀏覽
東南亞菜式,性價比超高嘅連鎖餐廳🍴吃過又來,看來是真愛❤️印尼炒飯$78飯粒粒分開,配著青椒紅椒的微辣,特別入味。炒飯裡面還有好多鮮蝦和魷魚🦑,拼盤的蝦片很脆,太陽蛋也煎到剛剛好。營養豐富,食材多樣,晚餐的最佳選擇。.馬拉盞炒通菜$64通菜很新鮮,很脆,配上馬拉盞跟紅椒的調味,還有蒜粒的香炒,味道很濃郁。這道菜很個人化,馬拉盞的味道很特別,不過沒有腐乳那麼重口味,取而代之的是瑕膏的鮮美。喜歡的朋友,絕對不能錯過。.馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬$68蜜汁豬扒🥩外皮香甜,肉質鮮嫩肥美,配上檬粉的酸甜清爽口感,特別入味好吃😋.他們家的飲品也超級值得推薦,價格親民,質量超級高。吃完飯再拿一杯在手上,簡直特別滿足

東南亞菜式,性價比超高嘅連鎖餐廳🍴吃過又來,看來是真愛❤️

印尼炒飯$78

馬拉盞炒通菜$64

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒撈檬$68

Mee⋯lemongrass喺將軍澳中心嘅分店很特別,同舖內有一間茶飲店。自己走過去買完再拎返去用餐區飲,可享買一送一優惠之餘,仲唔收加一,勁抵飲!Order完熟食即刻過去買返兩杯先!芝士黑糖鮮奶珍珠香滑濃郁,甜度足,愛甜食的女士一定會愛上!芒果芝芝兩者味道都幾Match,唔覺唔覺就會飲晒成杯!食物Order咗唔夠5分鐘就幾乎上齊,仲要碟碟都熱辣辣,值得一讚!地道串燒 $66選咗4串都係牛,仲跟埋麵包、菠蘿、青瓜,仲有兩種醬汁,自己Mix & Match,好玩又好吃!Mee⋯香茅雞翼 $58脆!真係超脆!勁香口!雞肉仲要一啲都唔Dry!必試!蒜蓉炒通菜 $64通菜嫩綠,蒜蓉炒能帶出菜甜,不錯!印尼炒飯 $78份量特大的印尼炒飯,足足分到四大碗!蝦片勁脆,雞串好吃,飯炒得很惹味,正!

芝士黑糖鮮奶珍珠
香滑濃郁,甜度足,愛甜食的女士一定會愛上!

芒果芝芝
兩者味道都幾Match,唔覺唔覺就會飲晒成杯!

地道串燒

地道串燒 $66
Mee⋯香茅雞翼

Mee⋯香茅雞翼 $58
脆!真係超脆!勁香口!雞肉仲要一啲都唔Dry!必試!

蒜蓉炒通菜

蒜蓉炒通菜 $64
通菜嫩綠,蒜蓉炒能帶出菜甜,不錯!

印尼炒飯

印尼炒飯 $78
地道串燒
Mee⋯香茅雞翼
蒜蓉炒通菜
印尼炒飯
餐廳:Mee...lemongrass (將軍澳)地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心L1樓135號舖係香港有7間分店嘅馬來喇沙·海南雞飯專門店Mee...lemongrass主打泰國🇹🇭、馬拉菜🇲🇾,今日去到將軍澳中心嘅分店,一入門口就見到收銀果到有免費玩具比小朋友拎,好有小朋友心同愛心🥰,我都想拎埋一份馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配喇沙 $62厚得黎而軟腍嘅豬扒淋上蜜汁😍,賣相非常吸引,加上炭燒令豬扒更香更好食🤤,油麵同米粉、豆卜同雞蛋🥚,加上喇沙湯底,令成個喇沙都感覺好地道同整得好出色🍜,微微嘅辣味仲好易接受添泰式蠔仔蛋 $88 係超大份嘅蠔仔蛋😋以蠔仔、芽菜、蔥等去粉炒香滑蛋,蘸埋秘製嘅泰式辣醬🌶,食過番尋味👍🏾,兩至三人食都得十勝紅豆碳焙烏龍奶茶 $32難得餐廳有cross-over台飲緊係唔可以錯過啦,點左杯紅豆碳焙烏龍奶茶🥤,紅豆香加上烏龍奶茶味夠哂香醇下次一於試下呢到都出名嘅海南雞飯同串燒
餐廳:Mee...lemongrass (將軍澳)
地址:將軍澳唐德街9號將軍澳中心L1樓135號舖

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配喇沙 $62

泰式蠔仔蛋 $88
係超大份嘅蠔仔蛋😋以蠔仔、芽菜、蔥等去粉

十勝紅豆碳焙烏龍奶茶 $32

下次一於試下呢到都出名嘅海南雞飯同串燒
2019-12-04
下午茶
2019-12-05 145 瀏覽
天氣近排涼了很多,想吃點暖胃的食物,又不想打邊爐~(˘▾˘~)想起肉骨茶!就決定到mee... lemongrass 吃暖笠笠的晚餐目標十分明確!先點了秘製肉骨茶,冬天真的很需要吃暖胃的食物,是一種養生之道(*゚∀゚*)🤣🤣藥材味很出又不會太重,味道剛剛好,甜中帶甘,有杞子明目,而冬菇、排骨十分入味,喜歡肉骨茶的一定要試試。接著是一定要吃的世界級美食!✨馬來蜜汁炭燒厚切豬扒✨一上菜已經心心眼😍!蜜汁與炭燒的分佈很均勻,第一口吃下去有驚喜,蜜汁跟炭燒味道恰到好處,而且有兩大片很厚切又多汁的豬扒,有點像吃蜜汁叉燒,入口即溶的感覺,但是更更更美味!真是從未試過這麼美味的豬扒🤣來到馬來西亞餐廳當然要點喇沙,無骨海南雞喇沙,十分正宗喔,摻摻麵底 (油麵+米粉),湯底濃郁帶有椰香,而且挺入味🤤🤤海南雞很嫩滑,連皮吃也不會肥膩。大蝦炒金邊粉,有點泰式的感覺,份量很大,炒蛋與豆乾一起吃不錯喔。甜品時間!香芒椰汁糯米飯~~很特別的擺盤是拖鞋造型,而糯米飯變身成粒粒壽司,還有芒果粒粒扮腳指,很有趣~(˘▾˘~)味道當然正呀!芒果帶點酸,加上濃濃的椰汁,很美味呢~做飯後甜品的最佳選擇~餐廳環境也很舒適,有點
天氣近排涼了很多,想吃點暖胃的食物,
又不想打邊爐~(˘▾˘~)
想起肉骨茶!
就決定到mee... lemongrass 吃暖笠笠的晚餐

目標十分明確!先點了秘製肉骨茶,
冬天真的很需要吃暖胃的食物,
是一種養生之道(*゚∀゚*)🤣🤣
藥材味很出又不會太重,味道剛剛好,
甜中帶甘,有杞子明目,
而冬菇、排骨十分入味,
喜歡肉骨茶的一定要試試。
秘製肉骨茶

接著是一定要吃的世界級美食!
✨馬來蜜汁炭燒厚切豬扒✨
一上菜已經心心眼😍!
蜜汁與炭燒的分佈很均勻,
第一口吃下去有驚喜,
蜜汁跟炭燒味道恰到好處,
而且有兩大片很厚切又多汁的豬扒,
有點像吃蜜汁叉燒,入口即溶的感覺,
但是更更更美味!
真是從未試過這麼美味的豬扒🤣
馬來蜜汁炭燒厚切豬扒

來到馬來西亞餐廳當然要點喇沙,
無骨海南雞喇沙,十分正宗喔,
摻摻麵底 (油麵+米粉),
湯底濃郁帶有椰香,
而且挺入味🤤🤤
海南雞很嫩滑,連皮吃也不會肥膩。

大蝦炒金邊粉,
有點泰式的感覺,份量很大,
炒蛋與豆乾一起吃不錯喔。
大蝦炒金邊粉
大蝦炒金邊炒

甜品時間!香芒椰汁糯米飯~~
很特別的擺盤是拖鞋造型,
而糯米飯變身成粒粒壽司
還有芒果粒粒扮腳指,很有趣~(˘▾˘~)
味道當然正呀!
芒果帶點酸,加上濃濃的椰汁,
很美味呢~做飯後甜品的最佳選擇~

餐廳環境也很舒適,
有點小植物擺設,
讓人放鬆的感覺,
枱與枱之間有距離,
可以同朋友輕鬆聚一聚~
大蝦炒金邊粉
大蝦炒金邊炒
2019-12-04 32 瀏覽
呢日來到位於將軍澳中心既Mee馬來喇沙.海南雞飯專門店食個下午茶,餐廳座位都算多,不用等位,平日不多人,而職員態度就麻麻地。講返食物,點左個招牌無骨海南雞飯套餐,除左海南雞飯,仲包括湯丶菜和飲品,用木盤盛載食物。上餐時間算快,好快有食物送上,但一看碟海南雞就大失所望,毫不吸引呢肉不多而且放得雜亂,雞亦軟鞋。而湯丶菜和飯就正常的。飲品是凍檸檬茶,一入口太甜呢未飲過一杯咁甜既凍檸茶,是甜到似菜蜜,完全飲不到檸檬味下午茶連加一要成七十幾元一位,價錢偏貴,質素也好一般,稍失望。

肉不多而且放得雜亂,雞亦軟鞋。而湯丶菜和飯就正常的。

飲品是凍檸檬茶,一入口太甜呢
未飲過一杯咁甜既凍檸茶,是甜到似菜蜜,完全飲不到檸檬味
2019-12-03 40 瀏覽
平時食開的泰國菜,環境比較油笠笠不過今次呢間環境比較舒服同乾淨💜食物方面就偏向創新,唔係傳統嘅泰國菜飲品:蘋果芝芝:感覺好Fresh,好多芝士味😍🤤雪梨芝芝:雪梨味係出面比較小見,不過雪味味重,同芝士唔係好夾😭前菜:軟殼蟹米紙卷:米紙好煙un😍,配埋生菜,感覺好夾,可以一試💜主食:龍蝦喇沙:比我地想像中大碗,喇沙湯底偏甜,唔辣,有半隻龍蝦,龍蝦肉鮮甜,但唔多肉小食拼盤:味道普通,串燒的肉燒得太耐,好硬甜品:芒果糯米飯:芒果糯米飯有別傳統一大碟咁俾客人食,形狀改變成壽司咁,一啖糯米飯,一啖芒果,唔怕食到最後冇哂芒果😍,好岩女仔💜
平時食開的泰國菜,環境比較油笠笠
不過今次呢間環境比較舒服同乾淨💜
食物方面就偏向創新,唔係傳統嘅泰國菜

飲品:
蘋果芝芝:感覺好Fresh,好多芝士味😍🤤

前菜:
軟殼蟹米紙卷:
米紙好煙un😍,配埋生菜,感覺好夾,可以一試💜

主食:

小食拼盤:
味道普通,串燒的肉燒得太耐,好硬

甜品