2022-06-25 482 瀏覽
平時很少吃泰式午餐,途經這間泰國餐廳,見有set lunch,於是就進去,要了軟殼蟹撈檬粉 (Soft Shell Crab with Cold Rice Vermicelli) 配凍檸茶,喜歡吃凍撈檬粉,因為味道酸酸甜甜很開胃😋 另外還點了芒果糯米飯 (Mango Sticky Rice),芒果肉很香甜美味,但如果那個糯米飯可以再多一點份量就更好了🥭
2022-06-18 227 瀏覽
主食(hkd 78 黑豚肉蝦湯麵)淡而無味,湯底沒有蝦味,蝦只有半邊有驚喜小食 (套餐加18蚊 素春捲)餡料充足,外皮夠脆夠熱鮮果茶👍 只是不明白為什麼是外賣杯😅😅店內 有很多乘客都是叫炒飯類麵的選擇也不少本人覺得同一價錢也有更多的選擇
主食(hkd 78 黑豚肉蝦湯麵)
淡而無味,湯底沒有蝦味,蝦只有半邊
有驚喜小食 (套餐加18蚊 素春捲)
餡料充足,外皮夠脆夠熱
鮮果茶👍 只是不明白為什麼是外賣杯😅😅

店內 有很多乘客都是叫炒飯類
麵的選擇也不少

本人覺得同一價錢也有更多的選擇

2022-06-01 246 瀏覽
食過差唔多十次,次次都係食印尼炒飯,不過今日食完真係忍唔住要寫食評。可能店主認為飯味夠濃,即使食材差左都可以暪天過海。蝦片:林的蝦:唔新鮮尤魚:同樣唔新鮮應該唔會再有下次幫親!!

蝦片:林的
蝦:唔新鮮
尤魚:同樣唔新鮮

應該唔會再有下次幫親!!
外賣自取
2022-05-29 231 瀏覽
呢間小弟早兩年係坑口分店食過,將軍澳新開時都食過,印象中喇沙係幾好味,所以價錢唔平今日都諗住再試下。分別叫左炭燒豬扒喇沙飲泰式奶茶($78+$2)肉骨茶湯麵($68),點知一黎個湯已經出事,死死實實既啡色,完全冇正常喇沙湯既顏色,飲落又冇椰奶喇沙味,都唔知咩湯黎,第二,果幾舊豆poke勁大陣油益味,成舊吐返出黎,最後果塊都唔係炭燒豬扒黎,係油浸豬扒!碟底全部都係油。不過個肉骨茶同泰式奶茶味道係正常嘅。簡單講,個喇沙真係退步左好多,呢家直頭係唔好食,不過都多人幫襯,可能其他菜色都正正常常。
不過個肉骨茶同泰式奶茶味道係正常嘅。
2022-05-20
2022-05-29 191 瀏覽
馬拉盞炒芥蘭變咗冇馬拉盞炒黃芥蘭🤮不是保存時間無骨海南雞飯內的菜心依然翠綠🥬落店舖換回後 馬拉盞炒芥蘭可接受😪總結兩碟芥蘭均似菜頭菜尾炒埋一碟此店舖外賣自取不接受自選時間店員叫我直接搵及已向OpenRice了解🤔
馬拉盞炒芥蘭變咗冇馬拉盞炒黃芥蘭🤮

無骨海南雞飯
2022-05-29
外賣自取
2022-05-07 204 瀏覽
第一,明明叫無骨海南雞喇沙,上錯左豬扒仲想焗人要。第二,呢個泰式濕炒河,我未試過咁難食。上到黎原來佢係泰式秋葵濕炒河🤮。講明有黑豚肉,但係只係見到碎濕濕有兩塊。講真咁樣唔係當有呀嘛。無肉都唔緊要,最緊要個味係鼻涕炒河咁。完全食唔落都無要。第三,個湯咸到會有腎病。再講一次真係好難食,疫情前食過完全唔係呢個水準。
第一,明明叫無骨海南雞喇沙,上錯左豬扒仲想焗人要。
2022-05-03 163 瀏覽
今次平日又黎食無骨海南雞喇沙+10蚊轉雞脾我個人覺得衣餐雞脾都OK好食,雞脾幾滑👍加10蚊都合理。今次喇沙都夠入味❤❤👍一個人份量夠哂。衣間分店有優惠就係,買特飲,第二杯半價,好多野飲揀,今次叫左芝士黑糖珍珠奶茶少甜,20蚊咁大杯,OK LA👍👍下次再試其他。賣相其實唔差,食落好食嘅。不過,如果特飲可以有服務員送埋黎會方便D。今天餐廳人不多。所以小姐沖野飲快d好d。建議大家先叫左特飲才落單,否則可能喇沙凍哂,仲未買到野飲🤣🤣🤣
今次平日又黎食無骨海南雞喇沙+10蚊轉雞脾

2022-05-03
  • 芝士黑糖珍珠奶茶
  • 海南雞喇沙
2022-04-30 126 瀏覽
一家兩口來食個晚飯,點左一個肉骨茶,一個炒菜,一個串燒,加一個白飯,食完好難得完全唔飽,直頭係餓住走個隻,又可以減肥了 ,個hkd68 串燒最驚喜,四串每串三粒肉粒,粒肉同波子差唔多大,的式可愛以為去左日式居酒屋,四串夾埋可能同泰式串燒一串多少少,女士同小朋友都未必夠,何況我一個大男人所有味道都只是不過不失,可以食既,但可惜經濟唔好我無咩錢,如果價錢七折才合我的budget,食飽可能要五舊up,捱住餓走人算數
2022-04-23 148 瀏覽
海南鸡喇沙和海鲜喇沙:主打的喇沙,味道一如既往的好,海南鸡喇沙的鸡肉是嫩和滑的,海鲜喇沙的配料味道也不错,总体来说是这个餐厅味道最好最稳定的菜式咖喱牛腩饭:味道有点怪,因为有点酸味,咖哩其实不辣的,牛腩不好吃因为肉是实和干的,薯仔是够入味的马拉盏炒芥兰:芥兰是ok嫩的,但马拉盏酱比例太多了,而且有点炒过头有些菜都炒到变黄了,冻饮:所有东西里面最差的是冻饮 (虽然跟餐只需加1元),奶茶和冻柠茶只有糖水的甜味而没有茶味

2022-04-20 121 瀏覽
行完山就梗係要食番餐好嘅補充體力⛰第五波爆發後嘅第一餐堂食🙈選擇咗呢間有質素保證嘅東南亞餐廳🌴大家如果嚟開將軍澳中心👀都不妨試試😊🔸招牌無骨海南雞飯午市套餐($78)無骨海南雞肉質嫩滑厚實🐔肥瘦均勻🥳而且份量絕不欺場👏🏻蘸上秘製嘅酸辣醬汁🌶或豉油膏💫食落別有一番風味💓油飯香味十足🍚濕度適中👍🏻開胃指數相當高💥再配搭健康蔬菜🥬同滋潤湯水🥣令人相當滿足💁🏻‍♀️
招牌無骨海南雞飯午市套餐

🔸招牌無骨海南雞飯午市套餐($78)
招牌無骨海南雞飯午市套餐
2022-04-03 191 瀏覽
豬扒大大份,炸得香脆肉汁鮮嫩,如果細食的話,可能這份豬扒會食哂,或者和朋友share食都有。套餐$7x還配有飲品,中午餐來說不過不失吧,餐廳位置有幾大,多個朋友一齊來食飯也不錯。
想做一個淨係講重點既食評分享以下只會簡單介紹餐廳及其食物重點為求大家可以快速知道 各重點 + 推介指數💪🏻一個為咗食而做運動既人💵主要著重食物既價錢 同 質素 既比例 (CP值)🤤雖然平時雜食 但對食物亦可以抱有絕對要求 💁🏻‍♂️ 海南雞喇沙必食 - 雞肉嫩滑 喇沙香濃💁🏻‍♂️ 今次冇叫 但豬扒撈檬(有肉汁唔乾身)💁🏻‍♂️ 今次冇叫 但咖喱牛腩(極腍)💁🏻‍♂️ 今次叫咗牛肉蝦麵 - 唔洗試💁🏻‍♂️ 泰式奶茶 必點 (lunch set 唔洗加錢)💁🏻‍♂️ 平日午餐或下午茶 比晚飯價平好多 不過而家都有外賣自取優惠(5分為滿分)CP值 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 🤌🏻🤌🏻🤌🏻🤌🏻🤌🏻可以想到既味道 但海南雞 豬扒撈檬 咖喱牛腩都十分出色 平時行過都會想食多次Lunch 可以一試 晚餐會略貴海南雞喇沙 | lunch set $78牛肉蝦湯麵 唔洗試泰式奶茶 好飲 凍飲+2|黑糖珍珠鮮奶 唔洗試
想做一個淨係講重點既食評分享
以下只會簡單介紹餐廳及其食物重點
為求大家可以快速知道 各重點 + 推介指數
💪🏻一個為咗食而做運動既人
💵主要著重食物既價錢 同 質素 既比例 (CP值)
🤤雖然平時雜食 但對食物亦可以抱有絕對要求

💁🏻‍♂️ 海南雞喇沙必食 - 雞肉嫩滑 喇沙香濃
💁🏻‍♂️ 今次冇叫 但豬扒撈檬(有肉汁唔乾身)
💁🏻‍♂️ 今次冇叫 但咖喱牛腩(極腍)
💁🏻‍♂️ 今次叫咗牛肉蝦麵 - 唔洗試

牛肉蝦麵

泰式奶茶 好飲 凍飲+2|黑糖珍珠鮮奶 唔洗試

海南雞喇沙
  • 馬來蜜汁炭燒厚切豬扒
當日行到去將軍澳中心,見到呢間餐廳門口好多人等外賣而我之前想試下,但又未有機會試,所以就叫左1份外賣外賣自取有7折(無記錯好似係)點左1客泰式炒金邊粉原價好似$80左右,折後大約$54等左15分鐘左右可以拎,職員相當有禮貌過左20分鐘,拎到返屋企仲係好熱,果然好夠鑊氣有2好大隻蝦,左邊辣椒粉真係好辣,下次有機會再食,要走辣椒粉先得~好足料,好多芽菜,豆干,蔥,雞肉,個醬汁好香甜,好開胃1人食晒真係好飽~
當日行到去將軍澳中心,見到呢間餐廳門口好多人等外賣
而我之前想試下,但又未有機會試,

所以就叫左1份外賣

外賣自取有7折(無記錯好似係)

點左1客

原價好似$80左右,折後大約$54

等左15分鐘左右可以拎,

職員相當有禮貌

過左20分鐘,拎到返屋企仲係好熱,果然好夠鑊氣

好足料,好多芽菜,豆干,蔥,雞肉,

個醬汁好香甜,好開胃

1人食晒真係好飽~
15 分鐘 (外賣自取)
2022-02-18 303 瀏覽
🍖 馬來藥膳肉骨茶配白飯 $74💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 肉骨茶嘅藥材香氣相當濃郁,骨煲到入口即溶,肉質既鮮嫩又多汁,個湯非常足料,一啖肉一啖白飯味道一流!🤤🐭 馬來老鼠粉 $68💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 老鼠粉既彈牙又有嚼勁,撈埋啲醬汁食非常惹味,略嫌鹹咗少少。小魚乾脆卜卜好香口,仲有隻滑溜溜嘅半生熟蛋,層次感相當豐富而配合。😋
🍖 馬來藥膳肉骨茶配白飯 $74
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)

🐭 馬來老鼠粉 $68
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)

餐湯
2022-02-18
餐湯
  • 秘製肉骨茶
2022-01-15 422 瀏覽
星期日以為好多人出街食飯啦!咁呢間餐廳又唔使等位,入到去招呼都唔錯,環境都幾闊落,用咗呢一個電子落單嘅系統,出菜都幾快,呢個係欣賞嘅!我哋叫咗海南雞叻沙可以揀油面同米粉一齊,可以選胸同埋雞髀肉各一半,隻雞係滑嘅,好好味!可以揀油面同米粉一齊,選擇都幾多,另外叫咗個肉骨茶,都好似馬來西亞食嘅一樣,叫咗個厚切豬扒檬粉,正啊!我欣賞佢飲品方面可以揀水果茶,或者珍珠奶茶,我又會見到有人淨係入嚟買杯珍珠奶茶,咁應該都幾出色,咁又再可以加啲小食例如蝦餅、春卷咁,咁成個過程都係一個星馬泰食物嘅大滿足!價錢方面都係合理嘅,如果下次食我都會回頭食呢一間餐廳,大家都可以試吓啦!