✨實而不華 高度推薦 很美味的咸味貝果✨.假日約1點半去到Lungo長沙灣店吃午餐,店內大概有2-3台空位,餐廳環境以木系文青感裝修,我都選擇坐在裡邊高櫈位置,雖然高櫈不算坐得十分舒適,但是枱較寛闊方便放食物;至於貝果亦如網上評價一樣很美味呢,會令我想再回訪呢(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`).▫️Chicken & Honey Mustard $56 (9/10)夾心十分好吃金雞胸不乾柴算頗嫩滑,配上不少沙律菜及Honey mustard看似簡單,但吃起來卻很美味🥰即使貝果易斷口帶點鬆軟,但整個combination也好讚,難得地在香港吃到如此高質的咸味貝果٩( ´ω` )و.▫️Pastrami & Tom Yum Sauce $60 (8.5/10)跟雞肉那顆貝果一樣很美味,牛肉軟腍好吃並非廉價食材,冬陰功微酸辣味道溫和令人舒適,如果想要濃烈冬陰功味可能會失望(?)但是我很喜歡❤️.▫️Black sesame latte $55 (6/10)甜度適中,奶味比芝麻味濃郁很多,芝麻味存在感有點薄弱,因此有點失望.▫️Jasmine green tea latte $55 (6.5/10)Jasmine很濃郁甚至
✨實而不華 高度推薦 很美味的咸味貝果✨

Jasmine很濃郁甚至有點苦澀,喜歡濃茶的朋友應該會喜歡‪ෆ ̖́-‬
如果喜歡我的𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)請收藏並𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b

2024-05-05 47 瀏覽
作為bagel關注組,見到有bagel即刻衝入去試!呢間有好多唔同口味既bagel揀,有甜有咸,選擇困難症既我款款都想試😫最後揀左cream cheese mentaiko bagel✨店員仲話bagel仲有得揀口味😽我就揀左blueberryBagel入面有滿滿既明太子,加上cream cheese好完美配搭😻食落唔會太膩Bagel個包底好實在又少少脆口😍係我個人鍾意既質感!再加多杯Latte, 係一個完美星期日😘🥰
作為bagel關注組,見到有bagel即刻衝入去試!
店員仲話bagel仲有得揀口味😽我就揀左blueberry
2024-05-05
  • Cream  cheese  mentaiko  bagel
2024-04-20 72 瀏覽
我本身唔太鐘意食bagel,因為覺得bagel 好乾噌噌,就算食都要配醬,但因為朋友鐘意食,同埋之前去韓國試左London Bagel Museum (真的很好食) 都令我對bagel開始改觀,所以今次佢大推呢間bagel店,我都決定試下啦!🫶Chicken & honey mustard bagel首先,bagel上碟微溫,包身唔會太厚,雖然未算超級鬆軟,但質感煙韌有咬口,不會乾噌噌,配上芝麻,更有口感。配料方面,如圖所見,無論雞肉定沙律菜,份量都好多,啖啖都有肉,配埋清新既蜜糖芥末醬,幾樣野夾埋真係絕配,好出色!☺️Black sesame latte (Hot)因唔飲咖啡,我就叫左個特別D既黑芝麻latte試下,latte既拉花好靚,有濃濃既芝麻味,唔會太甜,好有驚喜。不過一杯既價錢差唔多可以買多個bagel,內心有D唔平衡 ☹ 如果佢有加配優惠就好了 🙈結論🫰味道出色🫰環境舒服⚡️多人要等,店面不大🎡餐廳資料餐廳名稱:Lungo餐廳地址:長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖

Chicken & honey mustard bagel

Black sesame latte (Hot)

結論
🫰味道出色
🫰環境舒服
⚡️多人要等,店面不大

🎡餐廳資料
餐廳名稱:Lungo
餐廳地址:長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖
2024-04-05 91 瀏覽
❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈二訪荔枝角cafe✨簡單美味的貝果三文治-復活節假期留港消費二訪了荔枝角的Lungo,主打各種口味的貝果三文治🥯,同一餡料亦有不同醬汁配搭。雖然現在分店已擴展至港島地區,但本店人氣依然高企,下午到訪幾乎全場滿座。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Chicken & mentaiko cream cheese $68 (8.3/10)三文治饀料有雞胸肉及份量不少的沙律菜,肉質頗嫩滑,主要調味來自鹹鮮的明太子醬,貝果口感鬆軟帶芝麻香,是簡單的美味😋。-𐂐 ⠜Smoked salmon & black truffle mayonnaise $66 (8.5/10)另一款試了煙三文魚,味道不會過鹹我很喜歡🥰。黑松露蛋黃醬濃郁好美味,味道比雞肉那款更豐富滿足,整個配搭我和男友都好喜歡❣️-𐂐 ⠜Rum raisin basque burnt cheesecake $60 (7.5/10) 點了最愛的冧酒提子味~蛋糕有半流心效果,口感相當creamy👍🏻可惜冧酒味就比較薄弱。-𐂐 ⠜Jasmine green tea latte $55 (8/10)十分清新的飲品,充滿

二訪荔枝角cafe✨簡單美味的貝果三文治
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
三文治饀料有雞胸肉及份量不少的沙律菜,肉質頗嫩滑,
另一款試了煙三文魚,味道不會過鹹我很喜歡🥰。
點了最愛的冧酒提子味~
蛋糕有半流心效果,口感相當creamy👍🏻
可惜冧酒味就比較薄弱。
十分清新的飲品,充滿茉莉香氣✨
第一次試幾有驚喜!
𐂐 ⠜Baileys chocolate $55 (7.5/10)
口感尚算順滑,有淡淡酒香,
個人覺得酒味可以再濃一點。
2024-04-04 76 瀏覽
我最喜愛的bagel店🥯 作為bagel控 呢間絕對要黎試吓啊🥰 scone就不過不失 主打係bagel 🥯烘得剛好內脆外軟 芥末雞肉bagel芥末同沙律醬中和得剛剛好 不會搶過雞肉的味道 雞胸不乾不柴十分嫩口 三文魚bagel就正常發揮 咖啡香濃不酸☕️ 裝修不華復古令人十分舒服 門口幾個坐位可以帶埋狗狗黎嘆杯咖啡食個bagel打個卡~ 簡簡單單的慢活生活 heahea的一天🤩✨ 🥯Smoke salmon🥯Chicken & Wasabi Mayonnaise ☕️Dirty☕️Espresso Tonic推介指數:❣️❣️❣️❣️(4/5)扣分位係服務💔
🥯Smoke salmon
🥯Chicken & Wasabi Mayonnaise
☕️Dirty
☕️Espresso Tonic

推介指數:❣️❣️❣️❣️(4/5)
扣分位係服務💔
芥末雞胸bagel,  三文魚bagel, espresso tonic,  dirty
  • 芥末雞胸bagel
  • 三文魚bagel
  • espresso tonic
  • dirty
  • 芥末雞胸bagel
  • 三文魚bagel
  • espresso tonic
  • dirty
  • Chicken & Wasabi Mayonnaise Bagel
  • Dirty
2024-03-31 69 瀏覽
@lungo_hk 幫襯左lungo兩年,長沙灣分店都去唔少,仲介紹好多朋友同成日帶狗狗去。我地兩個人多數叫2杯野飲同一個野食,有時就一個野飲+一個野食,都從來冇店員講過有問題。但係今日5pm去到長沙灣,店員第一句已經話「堂食啊?我地六點close㗎啦」唔緊要,我地照叫堂食,然後我地叫左一杯野飲+一份bagel,店員就唔比我地埋單,話一定規定要叫兩杯野飲,野食唔計。然後係咁叫我地一係轉外賣。明白店家都希望利益最大化,但係真係要咁死板經營?我一直都好鍾意lungo啲野飲同野食,但係今次真係令我好失望!當你地贏左道理,輸左經營🙂同埋如果店員咁趕住收工,不如set個收工時間係五點算啦🙂
望落係幾吸引,有好多芝麻,但又未至於有好強芝麻香,我就覺得啱啱好。但begal面就唔係太脆。算係足料。每一啖都有smoked salmon。飲到最後個拉花都冇爛到。不過見好多人叫凍嘅,下次再試下。今日途經荔枝角,想搵個地方坐低個半鐘做下野,就入呢間試下啦。入面唔大,應該最多可以容納幾廿個人。好好彩一入去就有張一人枱,order完後都好快上枱。張枱可以放一部laptop(13")再(好勉強)加個mouse,正常香港standard size。。。自坐水吧斟杯水,開著anc,好快就過咗90分鐘,整體感覺都算悠閑舒服。

Smoked Salmon & Wasabi Mayo
算係足料。每一啖都有smoked salmon。
Cappuccino

飲到最後個拉花都冇爛到。不過見好多人叫凍嘅,下次再試下。

2024-03-16
Cappuccino
2024-03-15 78 瀏覽
🍰##☕️簡簡單單的裝修沒有太多的花巧 木系嘅裝修 令人感覺好舒服 亦有提供叉線位可以方便大家係到工作😙🥯Bagel With Cream Cheese $40其實係普通bagel 配上cream cheese 十分簡單的配搭 偏偏我就十分喜歡 ~ 不過要好食都唔係易架 坊間有bagel會比較硬而且無烘過 但呢到就比較鬆軟既 bagel with coffee係最佳好友☺️🥯Bagel Sandwiches With Chicken& Honey Mustard $56呢個口感上豐富好多 雞肉配honey mustard都好難會唔好食 加埋生菜食有少少似食burger咁而且佢都包得幾實 唔會話食食下跌哂啲料咁🥶另外都有好多款唔同嘅bagel•scone•all day breakfast•salad選擇🥯☺️Chocolate 🍫 $42不會太甜的巧克力,而且都算幾濃下🫶🏽Ice Long Black $44不會過酸的咖啡🫶🏽配上bagel吃很可以 ~😻
🍰

##☕️

🥯Bagel With Cream Cheese $40

Chocolate 🍫 $42
不會太甜的巧克力,而且都算幾濃下🫶🏽

Ice Long Black $44
不會過酸的咖啡🫶🏽配上bagel吃很可以 ~😻
2024-02-29 122 瀏覽
呢間cafe主打bagel平日下午時間嚟好少人堂食坐得好舒服☺️⇢🥯 Cinnamon with Cream Cheese Bagel $40上枱影咗10分鐘左右先食 都仲係微暖外皮較結脆 內裏好煙韌✨Cream cheese俾得好足 但唔會好漏無論聞落定食落都好重肉桂味 好正😋⇢🐓 Chicken & Honey Mustard $56呢款個包好似仲大個啲一個人食都幾飽不過個包冇cream cheese嗰款咁煙韌🥯回彈力冇咁勁 亦都唔夠鬆軟相對地較為失色🥹⇢堂食都真係幾chill🦦又唔會趕人走 可以慢慢歎咖啡☕️好鍾意佢啲bagel 做得好出色💛❀ 食物:9/10❀ 性價比:6/10❀ 環境:8.5/10
呢間cafe主打bagel

❀ 食物:9/10
❀ 性價比:6/10
❀ 環境:8.5/10
2024-02-24 108 瀏覽
Smoked salmon & guacamole bagel 本來牛油果同煙三文魚就好夾叫依個配搭正常係難食極有限但!竟然係比想像中好食個牛油果醬調味啱啱好 檸檬汁同蕃茄酸酸 黑胡椒少少辣同香味 少少洋蔥既脆脆口感同佢獨特既味道煙三文魚唔會太咸淡味沙律菜加少少cream cheese加埋煙靭帶少少甜烘底既罌粟籽芝麻bagel 成個包味道啱啱好 好好食Hot latte先酸後苦既味道咖啡既味道都唔錯 都好飲既但比起bagel 就無咩特別
本來牛油果同煙三文魚就好夾

先酸後苦既味道
咖啡既味道都唔錯 都好飲既

但比起bagel 就無咩特別

2024-01-26 156 瀏覽
依度環境寧靜舒適,bagel有多種不同口味。我就叫左個matcha latte同埋chicken wasabi mayonnaise bagel包有預先烘過暖暖地,雖然一睇落去好dry,全部都係菜但連埋個個醬汁辣辣都唔錯。
2023-10-18 518 瀏覽
約咗朋友係長沙灣catch up下,所以揀咗去lungo食個tea呢間lungo以木裝修為主,入到舖好舒服,冷氣亦好夠係九龍灣舖試過佢地嘅ice drip latte一直念念不忘,香港都冇乜coffee shop有,所以黎親lungo 都係嗌呢杯。同普通latte唔同,呢杯飲落個尾係有啲朱古力味,同埋飲落個質地係厚身啲。Chicken & honey mustard bagel sandwich Bagel就正正常常,質地比較似麵包,唔太煙韌。餡料就好夠,菜、肉、dressing嘅比例好好,個雞肉好滑好好食。佢地food menu係bagel sandwich果行有好多選擇,唔同肉亦可以配唔同嘅sauce。另外都有cream cheese bagel、scone同沙律。

呢間lungo以木裝修為主,入到舖好舒服,冷氣亦好夠

2023-09-26
  • Ice  drip  latte
【High-tea好去處·有好食貝果配咖啡😋】/////小編放假有時想me-time 就會選擇留喺屋企或者去咖啡店嘆小食飲品chill chill😴呢間係香港港九新界有幾間分店 Pet-friendly之外 都有叉電位 可以拎埋I-pad去煲劇 帶埋寵物去打卡都得 食物同飲品味道都好有驚喜🐶.👉🏻Plain Bagel With Earl Gray Jam ($45)果醬以伯爵茶做主調 味道清甜 充滿茶香及佛手柑香味 而貝果口感實淨 帶煙韌度 幾出色👍🏻見到佢地仲有其他鹹配料嘅貝果 下次試試先😽.👉🏻Dirty ($46)分層狀態會見到Expresso倒入凍奶入面~Dirty咖啡呈現由濃到淡味道 飲第一啖會感受到咖啡風味 之後就有凍冰冰嘅奶 微甜香醇🫶🏻———📍LUNGO (長沙灣)長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖
【High-tea好去處·有好食貝果配咖啡😋】
/////

👉🏻Dirty ($46)

———
📍LUNGO (長沙灣)
長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖
2023-07-16
  • Dirty
2023-10-05 334 瀏覽
🔸LUNGO🔸🔆每日面對社會摧殘之前,食一份好味嘅早餐真係好重要😌今次嚟長沙灣簡單享受一份早餐,為自己打打氣!😌🔆Blueberry Bagel with Cream Cheese $40Bagel微溫, 外層唔算太脆,但質感札實煙韌唔會乾,每啖咬落去都有藍莓乾。Cream cheese唔算太多,薄薄一層嘅內餡,令bagel食落更軟滑,淡淡cream cheese味加上bagel嘅藍莓,有種食緊藍莓乳酪嘅feel~🔆Bagel with Earl Grey Peach Jam $45Bagel選用Plain Bagel,口感相對更札實煙韌。內餡係Earl Grey配Peach Jam,會比較甜,但唔係香精假桃。而且可以見到果Jam入面有好多茶葉,但唔算太濃Earl Grey味。不過個配搭幾特別。🔆Long Black $40個層油脂好帶出到濃烈咖啡香,入口順滑。🔆Iced Latte $46Latte牛奶同咖啡比例適中,仲有個好靚的漸層比大家可以打個卡。🔆好enjoy依間cafe個vibe,今次就無食啲比較大份嘅bagel, 下次有機會再試下~🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)🐭小姐
🔸LUNGO🔸

🔆Long Black $40
個層油脂好帶出到濃烈咖啡香,入口順滑。

🔆Iced Latte $46

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
📌 長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure長沙灣
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #cheungshawan #hongkongfood #bagel #bagellover #bagelhk #香港貝果 #香港早餐 #香港輕食 #coffee #hkcafe #咖啡 #香港早晨 #長沙灣美食 #長沙灣 #lungo @lungo_hk
2023-09-30
$85 (早餐)
木系咖啡店🥯☕️₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡我地2個人叫咗2款bagel share,好貼心本身已切開一半(◍¯∀¯◍)分別叫咗以下2款🥯: 🐮Pastrami & Guacamole 🥑 $58💛Smoked Salmon & Wasabi Mayonnaise $62 嘻嘻,我哋都係鍾意煙三文魚嗰款多啲,wasabi mayonnaise醬同佢好夾,一啖接一啖咁停唔到呢٩(๑´3`๑)۶ 另一款既味道冇咁突出,加上🐄🐄 始終會比較乾柴,食起上嚟冇咁滋味,不過我都好鍾意Guacamole既配搭!而不得不提個bagel都好好食,煙煙韌韌,而且喺同其他配料一齊食嘅時候都仲食到佢嘅味道呢!推介!不過要注意嘅係,即使你叫咗一人一份主食,都仲係一定要嗌一杯嘢飲㗎!係佢嘅最低消費嚟ʕ´•ᴥ•`ʔ 好彩同行嘅朋友都鍾意飲咖啡☕️ 而佢嘅Long black 同 Flat white 都唔錯呢!回頭指數🦖: 4/5 會為了smoked salmon bagel再回來 hehe不過一定要點一杯飲品會扣少少分,畢竟唔係每一個人都飲咖啡嘛,之前有朋友要叫一杯茶都要$55 呢"٩(ー̀ꇴー́)LUNGO (長沙灣)📍長沙灣
木系咖啡店🥯☕️₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡

分別叫咗以下2款🥯:
🐮Pastrami & Guacamole 🥑 $58

回頭指數🦖: 4/5

LUNGO (長沙灣)
📍長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖

其他分店位置ฅ•ﻌ•´ฅ
📍九龍灣、北角、灣仔

聽講有啲分店得好少座位,🦖🦖去之前要先睇吓環境啊!

#lungo #長沙灣美食