鍾意食bagel既人一定有聽過呢間LUNGO。淨係bagel既款式都有成版紙。有甜既bagel,亦都有鹹食既bagel。另外呢度咖啡既款式都有好多,仲有咖啡掛耳包賣添😌呢度環境好舒適,播住啲音樂,加埋木系設計,簡約得黎比人一種好恬靜既感覺~好啱同朋友係度hea翻個下晝~  1⃣️Chicken & Wasabi Mayonnaise($54) Bagel係All in one 既,面頭有啲罌粟籽、芝麻,質感係外脆內煙韌帶咬口既。入面既餡料滿滿既,感覺好健康有好多沙律菜,食落口好fresh😄雞肉有四片,食落一啲都唔鞋,帶煙燻味😋另外好鍾意佢地既wasabi mayonnaise,wasabi既味道帶少少刺激,特別啲又好好好食!  2⃣️Magic($38) 第一次飲呢款咖啡。佢係即係double risteretto flat white。拉花靚😍飲落咖啡好香,帶少少甜味~

Chicken & Wasabi Mayonnaise
2⃣️Magic($38)

magic
Chicken & Wasabi Mayonnaise
magic
2022-11-14 174 瀏覽
之前都聽過唔少人話呢間好好食,今次就嚟試下啦! 環境: 好正!絕對可以坐全日!木系裝修,好多精緻心思嘅位可以影相同打卡!食物:order咗黑松露 bagel 🥯 。黑松露醬好香又唔會比得嗰少少,bagel 本身好脆,兩個加埋真係好味,勁快食哂 ! 飲品:叫左杯黑芝麻coffee 。好香黑芝麻,仲有埋啲粗粒嘅黑芝麻粒,好有口感。絕對會想嚟多一次既cafe.Btw 佢有個激情對話嘅服務, 仲要係free架! 下次試🤣🤣
之前都聽過唔少人話呢間好好食,今次就嚟試下啦!

絕對會想嚟多一次既cafe.

長沙灣有好多咖啡店食過咁多次都係最欣賞你~食過幾次~今日都係啦倒塔咁早佢亦都係開到好早啱晒我晨早冇人嘅我哋鍾意揀戶外因為天氣好講嘢又方便裏面嘅環境非常寧靜舒適飲咗好幾次已經習慣咗今次都係同上次一樣叫咗兩杯 flat white ☕️(依然都係好味)拉花就普通咗啲因為隻杯實在太細😂另外叫咗一個鬆餅配醬幾好味😋再要多一個貝果🥯貝果比想像之前好味好多但係忌廉芝士實在太少😢(如果有多少少就好啦)😂佢嘅環境值得坐耐少少🥳服務態度都幾好😌所以我冇揀錯😂
長沙灣有好多咖啡店食過咁多次都係最欣賞你~
食過幾次~
今日都係啦倒塔咁早佢亦都係開到好早啱晒我
晨早冇人嘅我哋鍾意揀戶外因為天氣好講嘢又方便
裏面嘅環境非常寧靜舒適
飲咗好幾次已經習慣咗
今次都係同上次一樣叫咗兩杯 flat white ☕️
(依然都係好味)
拉花就普通咗啲因為隻杯實在太細😂
佢嘅環境值得坐耐少少🥳
服務態度都幾好😌
所以我冇揀錯😂
2022-10-23
$80 (早餐)
喺長沙灣咖啡室非常多要挑選一間好嘅真係好難呢一間未試過平時好多人排隊今日就係因為約老友早啲就試吓未夠八點見到服務員喺度即管問吓可唔可以早少少入嚟很好的女服務員話可以我哋坐低等到八點之後先叫嘢食叫咗兩杯flat White 好味嘅有咖啡香另外叫咗兩個全日早餐就不似預期喇最初佢話冇大啡菇另外補上蘆筍但係從來未見過蘆筍咁細😢希望有待改善只係半個Beagle的確得啖笑係咪食材好貴呢唔緊要大部份食物都係好食嘅最緊要服務態度好環境坐得舒服多謝~遲啲再嚟過😃💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻
喺長沙灣咖啡室非常多
要挑選一間好嘅真係好難
呢一間未試過平時好多人排隊今日就係因為約老友早啲就試吓
未夠八點見到服務員喺度即管問吓可唔可以早少少入嚟
很好的女服務員話可以
我哋坐低等到八點之後先叫嘢食
叫咗兩杯flat White 好味嘅有咖啡香
另外叫咗兩個全日早餐就不似預期喇
只係半個Beagle的確得啖笑
係咪食材好貴呢
唔緊要大部份食物都係好食嘅
最緊要服務態度好
環境坐得舒服
多謝~
遲啲再嚟過😃💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻
2022-10-02
$150 (早餐)
生日
2022-09-20 355 瀏覽
放lunch走嚟食,唔洗等位,靜靜地幾好~飲食記錄:Long black咖啡順滑,帶黑朱古香氣Chicken and wasabi mayonnaise bagel sandwichWasabi蛋黃醬好開胃,為淡淡嘅雞胸肉調味😋餡料有大量沙律菜,幾green~bagel比較似貝果形狀嘅漢包包個包,同啲餡料都幾夾,仲有大量芝麻~
放lunch走嚟食,唔洗等位,靜靜地幾好~

飲食記錄:

Long black
Long  black

咖啡順滑,帶黑朱古香氣

2022-09-09
Long  black
🚩LUNGO (長沙灣)長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖💰人均:80🌟Pastrami & Guacamole Salad $65 黑椒牛肉牛油果醬沙律呢度嘅沙律 超級超級抵食😭😭💰佢好似每日淨係準備好少嘅份量有時晏咗嚟到就會賣曬六十幾蚊,四至五片大大片厚黑椒牛肉牛油果醬味道好新鮮,調味適中!配啲沙律菜好正!仲有雞蛋同蕃茄仔。仲要油醋汁無咁肥六十幾蚊咁多蛋白質,GYM友衝!!!! 🌟Smoked Salmon and Wasabi Mayonnaise BagelWasabi 醬煙三文魚BAGEL 😊😊💕💕💕係我最愛,每一次都食…佢既三文魚份量多到你唔信(應該100g 塞晒入去個bagel,辛苦哂啲三文魚了🤣🤣) 我一路食三文魚一路跌…Wasabi醬甜甜辣辣 中和三文魚既油膩感Bagel口感鬆軟煙韌(不會咬得好辛苦!!) 沙律菜又厚又新鮮 仲要呢個價錢😭 Iced Black coffee $39Haha我同男朋友都鐘意無糖無奶成日周圍飲long black呢杯,滿意😊😊唔算濃,唔算nutty ,但都唔酸。過關$39黎講都算平
🚩LUNGO (長沙灣)
長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖
💰人均:80

呢度嘅沙律 超級超級抵食😭😭💰
佢好似每日淨係準備好少嘅份量
有時晏咗嚟到就會賣曬
六十幾蚊,四至五片大大片厚黑椒牛肉
牛油果醬味道好新鮮,調味適中!配啲沙律菜好正!
仲有雞蛋同蕃茄仔。
仲要油醋汁無咁肥
六十幾蚊咁多蛋白質,GYM友衝!!!!

Wasabi 醬煙三文魚BAGEL 😊😊💕💕💕
係我最愛,每一次都食…
我一路食三文魚一路跌…
Wasabi醬甜甜辣辣 中和三文魚既油膩感
Bagel口感鬆軟煙韌(不會咬得好辛苦!!)
沙律菜又厚又新鮮 仲要呢個價錢😭

Iced Black coffee $39
Haha我同男朋友都鐘意無糖無奶
成日周圍飲long black
呢杯,滿意😊😊
唔算濃,唔算nutty ,但都唔酸。過關
$39黎講都算平
2022-09-12 301 瀏覽
LUNGO🥯☕️……….呢間位於長沙灣主打Bagel同coffee嘅良心咖啡店。成間咖啡店係以木系設計,光線同環境都好舒適,夠清靜,好適合一至四人一同到來好好享受bagel & coffee,感受一下慢活嘅生活!當時係週末下午四點嘅時候,去到店員會遞上menu同口罩袋,然後就自行找座位,再自行點餐,由店員遞上食物,整體感覺都不錯🥰……….🥯Chicken & Honey Mustard $52•意外地不錯!睇落以為比較單調和乾身咁,但食落對唔係表面睇嘅咁。Bagel焗得外脆內軟,帶點煙韌,外層有白芝麻同黑奇亞籽,烘好咗包面,真係好有芝麻油香味!中間夾住新鮮清爽又大量嘅沙律菜,食落好fresh。仲有火雞片夠軟腍,唔會嚡熠熠,配埋蜜糖芥末醬,好味道😋☕️Black Sesame Latte $48•呢杯黑芝麻Latte嘅拉花好靚!黑芝麻嘅味道好香濃,唔會好稀,濃度和甜度恰到好處,温度剛剛好,飲落去暖暖的,口感順滑,係一杯足料又好味道嘅黑芝麻Latte😝……….💰人均 $100/per person (1人)
LUNGO🥯☕️

🥯Chicken & Honey Mustard $52

☕️Black Sesame Latte $48
……….

💰人均 $100/per person (1人)
2022-09-04 215 瀏覽
有日行過想食啲小食 坐低飲杯野 不過個日可能太晏先去到 最後淨係飲咗兩杯野☺️環境好舒服👧🏻Flat white普通版嘅拉花☕️飲落係nutty味🌰又唔會酸👍🏼👧🏻Black Sesame latte一見到芝麻味嘅野就抵擋唔到😍芝麻味比較淡😭奶味好出🥛飲落都好滑口
👧🏻Flat white
一見到芝麻味嘅野就抵擋唔到😍
芝麻味比較淡😭奶味好出🥛
飲落都好滑口
2022-08-27 205 瀏覽
(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑Thai Milk Roll($60)因為本身其實係食左lunch,諗住去試下contrast既窩夫,排左30分鐘佢話無,又熱又攰既情況下就諗住搵另一間cafe坐下,boholic有啲多人,就試左呢間係佢隔離既Lungo😂呢間應該出名食bagel多啲既,但我地都食唔落,就諗住叫飲品同件甜品坐下休息下,不過佢甜品種類好少得3款,價錢都唔平🥲呢個蛋卷size唔算大舊,不過佢中間既cream都幾rich,所以食食下都會有啲飽肚😂外層既海棉蛋糕部分我覺得稍為乾身,加埋中間白色既北海道牛奶cream同中間泰式奶茶cream就會口感好啲,同埋個味道會豐富啲🤪🤪Flat White($39)之前去症幾間cafe飲既latte都試過燶左,所以而家好多時都唔會期望太高😂😂呢杯上枱個拉花都算幾靚,飲落去味道ok既,冇燶味🤪不過惟一係個溫度太熱,熱到飲落去辣口同拎起個杯都辣手,有少少進步空間🫣🫣Ice Drip($50)因為而家多左自己係屋企手沖咖啡黎飲,覺得出去飲好似冇咁抵,就少左出去飲🙈呢個有啲驚喜,味道非常唔錯,唔會有酸味/燶味,入口好舒服😌排左一陣隊入去
(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
Thai Milk Roll($60)

Flat White($39)

Ice Drip($50)
因為而家多左自己係屋企手沖咖啡黎飲,覺得出去飲好似冇咁抵,就少左出去飲🙈呢個有啲驚喜,味道非常唔錯,唔會有酸味/燶味,入口好舒服😌排左一陣隊入去熱辣辣飲左一啖即刻涼曬😂😂

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑
飲品黎講我就覺得同一般cafe黎講唔差得太遠,平時太多數都係咁上下價錢😛但係個roll就真係價錢進取左啲😅但佢甜品既選擇真係比較少所以都冇辦法🥲

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
呢個位置又係之前我地去過蘇山冰室同Tapas個到隔離幾條街,個到而家都開左好多餐廳,間間門口都好靚🤪🤪之前我地試過泊喜薈停車場🅿️同埋泊街,今次一去到又有個咪錶🥰🥰呢排啲運氣用曬黎泊咪錶😂😂😂😂如果搭地鐵佢就夾係長沙灣同荔枝角地鐵站中間,夏天行就會有啲啲熱🫣🫣🫣

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
佢成個裝修都係以木系為主,一種好chill既感覺🤩🤩門口仲有一個室外位比有竉物既人坐,都係一個打卡勁靚既位🤪入面既位都多既,有啲仲係高身bar枱位,整體入到去都好舒服,品會話坐得太逼或者好嘈,岩曬同朋友放假去chill下傾下計🥰🥰

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
我入到去見大部分人都係試bagel既,可惜太飽食唔到喇🙈🙈飲品黎講都算中上既,無論價錢定味道,係甜品種類少之餘價錢稍為進取,我覺得唔算話好抵食,如果佢多啲選擇會吸引啲,不過入面環境算係舒服既,都岩同朋友閨密坐下hea下傾下計🥰🥰🫶🏻🫶🏻
2022-08-25 187 瀏覽
@lungo_hk 除咗咖啡好飲 Bagel🥯同Scone都好食😋首圖係朋友嘅Classic All Day Breakfast $90 以呢個份量同味道 價錢算好高CP值❣️其他餐廳café分分鐘要百幾蚊朋友話個bagel好食 其他就正正常常啦Lungo 有幾款口味嘅scone 原味/焙茶/伯爵茶/冧酒提子我個Earl grey scone睇落賣相一般但食落比想像好首先外脆內軟 入面有少少濕潤加上clotted cream & Earl grey jam 呢個scone加杯咖啡做下午茶真係一流🥰下次再試吓其他口味先😋Any肥。scone真係好肥 食完要做運動😆完。#飲食係一種享受唔淨係為左生存#無論平定貴都一定要花費得明明白白#eat_withbina #eat_cafe_withbina #eat_長沙灣_withbina

以呢個份量同味道 價錢算好高CP值❣️
其他餐廳café分分鐘要百幾蚊
朋友話個bagel好食 其他就正正常常啦

首先外脆內軟 入面有少少濕潤
呢個scone加杯咖啡做下午茶真係一流🥰
下次再試吓其他口味先😋

Any肥。scone真係好肥 食完要做運動😆

完。

#飲食係一種享受唔淨係為左生存
#無論平定貴都一定要花費得明明白白
#eat_withbina
#eat_cafe_withbina
#eat_長沙灣_withbina
2022-08-21 203 瀏覽
🥯Chicken & Wasabi Mayonnaise Bagel $52🥯Smoke Salmon & Honey Mustard Bagel $58☕️Espresso Tonic $48一句講哂 Bagel好食 啡好飲So far最愛既coffee shop🫶🏻九龍灣店細細間 比較適合grab&go 長沙灣店會大啲 有多啲位坐 或者去新開既炮台山分店🤓
☕️Espresso Tonic $48

一句講哂 Bagel好食 啡好飲
So far最愛既coffee shop🫶🏻

2022-08-15 239 瀏覽
放假訓到自然醒,最適合食個Brunch! 😍 11:30左右到唔洗排隊就可以入去,店面細細,木裝修感覺舒適🌱Lungo嘅bagel 出名好食,其中花生醬加煉奶呢款係all-time favourite 😍🥜 食極唔厭!係奶醬多嘅完美變奏版本🤣 佢哋嘅all day都會跟半個bagel, 味道都好好😋 尤其舊菇夠大同Juicy! 個蛋都炒得滑最低消費係每人一杯飲品,試咗jasmine green tea latte, 自己覺得個茉莉花味太搶有少少唔夾,同埋略為細杯咗少少~

bagel  with  peanut  butter
American

Jasmine  Green  Tea     Latte
bagel  with  peanut  butter
American
2022-07-28 274 瀏覽
呢間Cafe係第二次拜訪,老實講佢既bagel唔係我鍾意既New York style, 佢係屬於偏軟熟口感,牛油果都算新鮮,如果你係鍾意食軟包既話,你應該會幾鍾意。♥️但佢既黑芝麻latte係冇得輸!連我平時去Cafe係一定會飲啡既人,黎到呢間我都必飲呢個latte...因為佢真係好濃好香!飲完個底都仲有成層芝麻......飲完覺得頭髮都即刻濃密左!😆😆😆😆😆😆呢間cafe燈光舒服,所有都係自助形式,當我唔想飲啡,我就會諗起呢間Cafe.🥰

• Black sesame Latte
2022-07-24 295 瀏覽
《LUNGO》有Bagel控在嗎??🥯😈主打Bagel嘅cafe 以木系風格嘅裝修 環境舒服🤎近呢幾個月👧🏻最愛嘅bagel店💖(幾乎三日食一次🤦🏻‍♂️)---🥯Smoked salmon & honey mustard ($58)(👧🏻最愛 每次嚟到或者外賣都要叫)Bagel好有光澤,好香外脆 口感鬆軟煙韌🙈但未去貝果嘅拉絲感,而且好厚好足料 生菜新鮮 三文魚肥美份量都多!!!個包搽上cream cheese +honey mustard😍酸酸甜甜 吾漏!!!好好好好食🥹💖 🥯Chicken & honey mustard ($52)佢同三文魚嗰個其實係一樣味🤣只不過配料換咗雞肉火雞片份量都足 軟腍 厚道適中🤪 ☕️咖啡方面,我地平時系飮long black,佢地咖啡豆偏酸。但可以要求轉nutty🤣💖我平時都有轉---(5🧸為滿分)賣相:🧸🧸🧸味道:🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸價錢:🧸🧸🧸服務:🧸🧸🧸---LUNGO地址: 長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖電話: 26978028 地址: 九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B3B號舖電話: 25813118
《LUNGO》
---
(👧🏻最愛 每次嚟到或者外賣都要叫)

佢同三文魚嗰個其實係一樣味🤣只不過配料換咗雞肉

電話: 26978028

地址: 九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B3B號舖
電話: 25813118
2022-07-24
$100 (早餐)
  • Smoked salmon & honey mustard
2022-07-02 275 瀏覽
再訪木系文青CAFE☕️主打輕食為左bagel and scone而黎☺️今次試埋🍵Matcha burnt cheesecake濃而不漏👍🏻芝士味同抹茶味平衡得唔錯 蛋糕口感細滑🙌🏻🥯Chicken and Honey Mustard 🍯 Bagel🥯Classic American🥓🍳 Bagel🧊☕️Blue Monday🍹🍋Homemade lemonade 🌟🌟🌟🌟🌟推介
再訪木系文青CAFE☕️
主打輕食