2024-03-31 69 瀏覽
@lungo_hk 幫襯左lungo兩年,長沙灣分店都去唔少,仲介紹好多朋友同成日帶狗狗去。我地兩個人多數叫2杯野飲同一個野食,有時就一個野飲+一個野食,都從來冇店員講過有問題。但係今日5pm去到長沙灣,店員第一句已經話「堂食啊?我地六點close㗎啦」唔緊要,我地照叫堂食,然後我地叫左一杯野飲+一份bagel,店員就唔比我地埋單,話一定規定要叫兩杯野飲,野食唔計。然後係咁叫我地一係轉外賣。明白店家都希望利益最大化,但係真係要咁死板經營?我一直都好鍾意lungo啲野飲同野食,但係今次真係令我好失望!當你地贏左道理,輸左經營🙂同埋如果店員咁趕住收工,不如set個收工時間係五點算啦🙂