餐廳: Lucky Ristorante
資訊:

【旺角出色手工薄餅🍕Lucky Ristorante】-旺角行街除咗有旺中同朗豪坊,今日比小編發現一個新地方!就係「上海街618」‼️佢係百年戰前唐樓活化嘅商場,進駐了不少本地特色小店同埋餐廳😗而Lucky Ristorante就係其中一間😜-餐廳環境舒適,裝修充滿歐陸風味,仲有露天位置😙~Brunch Menu有薄餅、主菜、漢堡包以及意粉等等,包括茶或咖啡,定價都合理😌-😋水牛芝士蕃茄薄餅🍕$148+1薄餅係即叫即整,上枱嘅時候熱辣辣😝以薄脆嘅餅皮作為基底,再鋪上充滿奶香嘅水牛芝士同埋濃郁嘅蕃茄🥫加上羅勒葉嘅點綴😌味道非常豐富,有驚喜!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋花之戀班尼迪蛋🍳$138+1呢碟嘅賣相相當討好😍有啲花瓣裝飾😝煙三文魚捲成一朵玫瑰花🌹花芯有啲三文魚籽😚配埋流心嘅班尼迪蛋食🥰係幸福嘅滋味~不過如果個麵包可以軟熟少少就好啦😗好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-📍 Lucky Ristorante (旺角)旺角上海街618號3樓301B號舖💸人均消費:$157
【旺角出色手工薄餅🍕Lucky Ristorante】

餐廳環境舒適,裝修充滿歐陸風味,仲有露天位置😙~

😋水牛芝士蕃茄薄餅🍕$148+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋花之戀班尼迪蛋🍳$138+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

📍 Lucky Ristorante (旺角)
旺角上海街618號3樓301B號舖
💸人均消費:$157
2024-03-23
2024-03-14 790 瀏覽
位於618上海街建築群組嘅重建唐樓入面有好多特色文青風小店。其中包括呢間主打意日菜嘅餐廳,餐廳環境寬敞。成個商場到餐廳入面都人流唔多幾恬靜,可以 chill chill哋食下飯傾下計 (雖然餐廳8點幾last order,9點已經叫你埋單,但10點收鋪我諗都合理嘅😂😂)先嚟個送啤酒嘅頭盤 唐揚魷魚同埋酥炸田雞腿,唐揚魷魚得面頭幾舊係正常,其他好多係炸到黑黑哋食落帶苦味... 🥹 勉強切咗個炸皮先可以食到。咁其實正常嗰幾舊係幾好食嘅,但正常嘅份量係少過燶酥炸田雞腿,呢個小食比較少見,難得有緊係要試吓佢。田雞腿炸得夠香酥唔油膩,雖然肉味唔係好鮮甜但做到肉質嫩滑,幾特別,嚟到要試吓~餐廳主打手工Pizza嘅餐廳,選用意大利00粉製作麵糰,經24小時發酵,同埋火山石爐烤焗而成。🍕我哋分別 order 咗兩款, Parma Ham 同埋日式蟹肉大阪燒。Pizza 正常發揮底唔厚餅身軟熟食落唔膩,大阪燒口味主要係食個醬味就唔係好食到蟹肉;Parma Ham 個樣幾好睇,火箭菜份量都幾多,比較傳統口味相對亦都比較好食。三文魚子特濃蟹膏忌廉意大利飯 🍲食落無想像中會口入面爆發嘅濃厚海鮮味,蟹膏同三文魚

三文魚子特濃蟹膏忌廉意大利飯 🍲食落無想像中會口入面爆發嘅濃厚海鮮味,蟹膏同三文魚子都係無乜味(R曬頭)
蒜香牛油焗波士頓龍蝦配龍蝦汁蟹肉焗煙斗粉🦞樣子唔錯幾好睇~煙斗粉即係放大版嘅通心粉,富有嚼勁,煙靭而且夠索汁,有蟹籽,龍蝦肉同埋龍蝦汁混合口感都幾豐富
成餐飯最失望係個串燒拼盤,睇個樣都明顯係落炸爐炸過咗火位,全部都黑蚊蚊乾爭爭,款式係幾多但炸到咁樣基本上都係食之無味棄之可惜 🙄
埋單400蚊多少少一位(連每人2杯啤酒),整體質素一般般,除咗啲嘢食燶之外無乜記憶點(真係 year of 燶)。同價位應該未必會再試
2024-03-12
  • 風乾巴馬火腿薄餅
「上海街618」係唐樓活化嘅商場,呢間西餐廳喺商場嘅3樓,環境靜靜地幾舒服,weekend時間人流唔算太多人,幾闊落同friend食下飯傾下計係唔錯選擇🥢 水牛芝士蕃茄薄餅 💰148薄餅係即叫即整,以薄脆嘅薄餅皮作為批底,先塗上酸酸甜甜番茄醬、mozzarella cheese 🧀 再鋪上充滿奶香嘅水牛芝士,最後加埋剪碎羅勒葉嘅,薄餅焗火侯啱啱好,夠香脆,食落每啖都係芝士濃香🥢 花之戀班尼迪蛋 💰138有啲花瓣裝飾,用煙三文魚包入蛋白黃醬捲起成玫瑰花、面同中間放啲三文魚籽配埋流心水波蛋,英式鬆餅🥞烤軟熟,滋味滿分🤗🥢 凍咖啡🥢 熱咖啡🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:加🔟服務費:✅👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌘👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌘🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹💰人均消費:$150

🥢 水牛芝士蕃茄薄餅 💰148

夠香脆,食落每啖都係芝士濃香

🥢 花之戀班尼迪蛋 💰138

💰人均消費:$150
2024-04-28
  • 花之戀班尼迪蛋
  • 水牛芝士蕃茄薄餅
今日出開旺角行街,誤打誤撞行過618上海街,呢幢大樓是唐樓重建,仲開左好多文青小店。仲有幾間特色餐廳,今次我地揀左Lucky Bistorante歐陸風餐廳環境闊落,裝修佈置用心,午市套餐價錢唔貴,食物水準不錯,服務亦不醋,值得推介照燒鯖魚定食 $88配前菜、麵豉湯、日式甜品熱咖啡照燒鯖魚外層煎得好香脆,仲有三款前菜,同麵豉湯,份量足夠,大滿足自家製安格斯牛肉漢堡包配薯條 $108 凍咖啡安格斯牛肉厚肉多汁,漢堡包夠軟熟 配有芝士、煙肉、蕃茄、生菜 餡料十足,仲有脆薯條

照燒鯖魚定食 $88
配前菜、麵豉湯、日式甜品
熱咖啡

自家製安格斯牛肉漢堡包配薯條 $108
凍咖啡

2024-04-10
2024-04-20 69 瀏覽
🍕.上海街618號翻新後一直不多人去,這次來到這裡三樓嘗試一間歐陸風設計的日式餐廳,室內設計非常有格調,另外有室外空間,可供飲酒人士到室外有說有喝.🍽️ 一人套餐 $258前菜:蕃茄雜菜沙律餐湯:黑松露周打魚湯小食:天婦羅海苔魷魚主食:水牛芝士蕃茄薄餅甜品:紅豆宇治抹茶啫喱份量剛好一人份,如果二人用餐可選二人套餐,但是兩倍半價錢,或可散叫多一份主食分享。薄餅是新鮮製造,水牛芝士很足,適合我喜歡吃芝士的人。另外他們的薄餅是使用石窯烤爐,所以薄餅是格外的好吃!.🍝 魷魚圈明太子意粉 $152嫩滑魷魚配搭明太子醬濃郁咸香十分融合,意粉口感適中加上奶油更加滑順,配菜有洋蔥、三色椒、大蒜提升香味.⭐️推薦⭐️💰有收加一服務費
🍕

2024-04-15
  • 是日沙律
  • 餐湯
2024-04-19 64 瀏覽
餐廳主打歐陸及日本菜,手工薄餅,選用意大利00粉製作及用火山石爐烤焗,別具風味👍🏻餐廳內外均放滿乾花,亦有室外座位,環境昏暗氣氛浪漫,座位好闊落舒適,好適合聚餐傾計好地方💟餐廳出名手工PIZZA同西餐😎緊係要試一試佢地個Pizza‼️🍕水牛芝士香草蕃茄Pizza🥹🥹🥹🥹真!係!好!好!食!💯💯pizza係即叫即整,手工即烤♨️一定要襯熱食‼️‼️熱辣辣芝士…一拎起.芝士拉絲🧀Pizza以優質的水牛芝士和新鮮蕃茄仔為特色~水牛芝士質地濕潤奶香十足🤤餅底酥脆,Topping 🈵🈵芝士,食落每一啖都係芝士濃香🥹好正👍🏻絕對值得一試。🍝香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉用左新鮮的鮮蝦和辣椒蒜片煮出,食落好有蒜片香味,意大利粉煮得岩岩好,軟硬適中,keep到有彈牙既口感。口感辣辣地,都幾好食。個人覺得用少啲油煮會更好~

🍕水牛芝士香草蕃茄Pizza
🥹🥹🥹🥹真!係!好!好!食!💯💯

🍝香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉
2024-04-17
  • 水牛芝士香草蕃茄Pizza
  • 香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉
2024-04-19 17 瀏覽
餐廳裝修幾有情調,位置闊落,員工都幾nice😗我地叫左個一人餐加個Pizza😬前菜有油浸蕃茄沙律同是日餐湯,個沙律好fresh ,仲有紅菜頭同橄欖,幾特別🤪小食就有啱啱炸起嘅薯條,佢係連皮嘅粗薯條,幾啱我口味👍🏻主食就揀左煙三文魚焗蝴蝶粉同黑松露鮮野菌薄餅🍕個蝴蝶粉賣相吸引,每一啖都好 creamy同有滿滿嘅三文魚碎🤤 個黑松露薄餅比我預期嘅更加好食,一拎出嚟陣黑松露味好香,仲有大量嘅芝士,個餅底係薄批,好脆🫶🏻一人餐仲有會個甜品,我去嗰日係紅豆抹茶布丁,唔會太甜,布丁口感幾Q👍🏻
餐廳裝修幾有情調,位置闊落,員工都幾nice😗

小食就有啱啱炸起嘅薯條,佢係連皮嘅粗薯條,幾啱我口味👍🏻

2024-04-19 21 瀏覽
📍Lucky Ristorante係旺角想約朋友chill下食西餐又唔限時⁉️通常都係去cafe☕️可惜要揾一間價錢同質素都合理既餐廳都唔容易😮‍💨今次比我揾到一間價錢親民質素又ok最緊要唔限時既餐廳🥳🥳🥳🍚香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯 ($168)帶子煎到好香👍🏻肉質彈牙鮮味南瓜蓉加忌廉融入個飯入面好creamy好香食得出南瓜本身既清香味道😋🍝鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉 ($152)魷魚圈彈牙新鮮🦑明太子加忌廉落意大利粉入面令成個口感都好creamy上面仲有好多紫菜碎比你撈埋一齊食好味👍🏻👍🏻🍟飛魚籽芝士醬薯條 (snack menu $92 兩款)呢個薯條係snack menu入面仲有其他小食可以揀我揀左既兩款分別係薯條同大阪燒🥘呢個薯條份量十足‼️薯粉加埋脆卜卜既魚籽同creamy既芝士醬食真係好夾一路吹水一路食薯條真心正呢個好食💯要嗌👍🏻👍🏻👍🏻🥘日式大阪燒 (snack menu $92 兩款)大阪燒既份量比想像中細🤣🤣🤣係迷你批再迷你既size🤣上面既木魚碎同紫菜都多大阪燒煎得好香亦有燒汁同沙律醬調味呢個味道其實唔錯可惜真心細份🤣每人一啖就食曬🤣🍕水牛芝士蕃茄薄餅 ($17
📍Lucky Ristorante

係旺角想約朋友chill下食西餐
又唔限時⁉️通常都係去cafe☕️
可惜要揾一間價錢同質素都合理既餐廳都唔容易😮‍💨
今次比我揾到一間價錢親民質素又ok
最緊要唔限時既餐廳🥳🥳🥳

🍚香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯 ($168)
帶子煎到好香👍🏻肉質彈牙鮮味
南瓜蓉加忌廉融入個飯入面
好creamy好香
食得出南瓜本身既清香味道😋

🍝鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉 ($152)
魷魚圈彈牙新鮮🦑
明太子加忌廉落意大利粉入面令成個口感都好creamy
上面仲有好多紫菜碎比你撈埋一齊食
好味👍🏻👍🏻

🍟飛魚籽芝士醬薯條 (snack menu $92 兩款)
呢個薯條係snack menu入面
仲有其他小食可以揀
我揀左既兩款分別係薯條同大阪燒🥘
呢個薯條份量十足‼️
薯粉加埋脆卜卜既魚籽同creamy既芝士醬食真係好夾
一路吹水一路食薯條真心正
呢個好食💯要嗌👍🏻👍🏻👍🏻

🥘日式大阪燒 (snack menu $92 兩款)
大阪燒既份量比想像中細🤣🤣🤣
係迷你批再迷你既size🤣
上面既木魚碎同紫菜都多
大阪燒煎得好香
亦有燒汁同沙律醬調味
呢個味道其實唔錯
可惜真心細份🤣
每人一啖就食曬🤣

🍕水牛芝士蕃茄薄餅 ($178)
Pizza新鮮熱辣辣焗起

呢間值得推介比大家😋😋🥳
2024-04-04
  • 水牛芝士番茄薄餅
2024-04-18 10 瀏覽
上次同老公行完「上海街618 」已經留意到呢間餐廳,今日就同老公去食Lunch 。餐廳門口同天花都有用乾花裝飾,好配合呢個文青商場,裝修以藍色為主題,座位都好舒服又有不少卡位。午市有Lunch Set 都有唔少選擇,套餐包了餐湯或者沙律、飲品。餐湯蘑菇湯幾香濃,沙律菜也新鮮。🔸黑松露鮮野菌薄餅🔸Pizza 份量都幾大個,切開咗8件,上枱已經聞到黑松露味,特別鍾意佢好多芝士,可以拉絲,餅底係偏薄身脆脆的。🔸蕃茄燴牛肋條意粉🔸意粉同牛肋條分開碟上,可以自己決定鍾意加幾多汁拌意粉,醬汁好香濃,牛肋條炆得好淋好入味。

🔸黑松露鮮野菌薄餅🔸

🔸蕃茄燴牛肋條意粉🔸

2024-04-16
2024-04-17 36 瀏覽
依家餐廳喺市建局二級歷史建築保育項目入邊,所以成幢大廈都係經過保育、裝修去保留舊有嘅文化,我都係第一次去依幢大廈,大廈入邊都餐廳進駐,今次揀咗依一間嘅午餐去試試⏰Lunch Set🍔 安格斯牛肉漢堡配薯條💰$108漢堡材料有安格斯牛肉、生菜、蕃茄、煙肉、芝士,另外配上沙律醬,薯條就係粗身嘅薯條,成個份量好夠飽⏰Lunch Set🍕 黑松露鮮野菌薄餅 💰$148薄餅係薄身嘅餅底,而薄餅材料有黑松露、鮮野菌、芝士等等,成個薄餅做得煙韌,淡淡黑松露味

⏰Lunch Set
🍔 安格斯牛肉漢堡配薯條💰$108

⏰Lunch Set
🍕 黑松露鮮野菌薄餅 💰$148
2024-04-11 83 瀏覽
🌟今日同朋友旺角購物,上海街618號好多打卡位,我哋上3樓搵食,呢間好開陽嘅西餐廳。***** ***** ***** ***** ***** ***** 🥕紅蘿蔔蓉湯呢款湯好特別,好清甜嘅紅蘿蔔味道,而且好creamy.沙律🥗蕃茄燴牛肋條意粉牛肋條夠軟腍,茄醬夠濃香,撈落意粉同吃,非常好味。黑松露鮮野菌Pizza每一口都有黑松露同蘑菇嘅味道,餅底幾鬆。我哋兩個坐窗口旁,有陽光透座位,加上店內燈光同環境都好舒服,傾咗好耐偈先走,最緊要係價錢公道,而且樓下環境有好多打卡位,一定會再次光臨。

🥕紅蘿蔔蓉湯
呢款湯好特別,好清甜嘅紅蘿蔔味道,而且好creamy.

沙律🥗

蕃茄燴牛肋條意粉
牛肋條夠軟腍,茄醬夠濃香,撈落意粉同吃,非常好味。

黑松露鮮野菌Pizza
每一口都有黑松露同蘑菇嘅味道,餅底幾鬆。

2024-04-11 74 瀏覽
我哋叫咗一人套餐 再加多個主菜🔹️套餐有沙律 蕃茄湯 小食 主菜 嘢飲 甜品輕盈沙律配柚子醋 開胃蕃茄湯幾濃 亦夠杰身 唔錯小食有3樣嘢揀 揀咗雞軟骨配埋沙律醬好食 炸得夠脆又唔會太油膩主菜揀咗紐西蘭西冷(8oz)配燒汁西冷好厚身 煎得好香 外面脆脆哋 7成熟 啱啱好 肉質唔會嚡或者韌配菜亦煎得好香而個燒汁唔會搶咗西冷嘅味道甜品係紅豆綠茶奶凍爆多紅豆 滿瀉咁制配綠茶奶凍 細細杯 食完正餐 再食杯甜品就好滿足🔹️魷魚圈明太子忌廉意粉意粉好大碟 多魷魚之餘配料都好豐富有菇 洋蔥 紫菜絲明太子唔會太咸 而魷魚亦夠爽口忌廉汁充斥住成個意粉 正呀
我哋叫咗一人套餐 再加多個主菜

有菇 洋蔥 紫菜絲
明太子唔會太咸 而魷魚亦夠爽口
忌廉汁充斥住成個意粉 正呀

2024-04-10 63 瀏覽
Dinner去咗Lucky Ristorante食,個鹹蛋黃雞翼一啖入口,外脆內嫩,真係好味🤤 小食仲有七味雞軟骨,個味道好香,啖落口脆脆地,好過癮😋 主菜就食左蟹肉蟹膏意大利飯,飯粒Q彈,仲有蟹肉同蟹膏嘅香味,一齊食真係絕配🦀 同埋仲有杯檸檬茶,清新又解膩,好開胃🍋 餐湯湯底好濃郁,仲有好多配料,好有飽足感🍲 最後個木糠布甸真係甜品控嘅天堂😍 仲有蕃茄雜菜沙律,清爽又健康,完美平衡咗餐食嘅口感🥗下次要再嚟試其他嘅菜式先👍🏻總括而言 (5個💚係最高)好味指數 : 💚💚💚🤍🤍服務態度 : 💚💚💚🤍🤍環境打卡 : 💚💚💚🤍🤍回頭指數 : 💚💚💚🤍🤍📍 Lucky Ristorante🏢旺角上海街618號3樓301B號舖🕗星期一至日 12:00 - 23:00#旺角美食 #旺角必食 #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkf

總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚🤍🤍
服務態度 : 💚💚💚🤍🤍
環境打卡 : 💚💚💚🤍🤍
回頭指數 : 💚💚💚🤍🤍

📍 Lucky Ristorante
🏢旺角上海街618號3樓301B號舖
🕗星期一至日 12:00 - 23:00

#旺角美食 #旺角必食 #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2024-04-10 29 瀏覽
今次番工要出去旺角做野,搵食既任務就靠我啦,我就提議去食呢間西餐廳,慢慢食完先再做野,地點都好近地鐵站,夠曬就腳😉上到黎,餐廳環境唔錯,我地有卡位坐,餐具,水,紙巾,全部有提供,值得讚賞,午餐都多選擇,有pizza同意粉定食漢堡等等🤩自家制安格斯牛肉漢堡包配薯條($108)呢個漢堡包除左有牛肉,原來仲有塊煎脆左既煙肉,牛肉食落有幾嫩有肉汁,仲有滿滿既芝士鋪面,size都唔細,食得好滿足,伴碟既薯條都係靚料,炸得夠脆,幾有薯味🍔🍟😋黑松露鮮野菌薄餅($148)Pizza我就揀呢個野菌pizza,諗住唔洗太heavy,件pizza勁大份,平間時一人份量通常得6塊,呢個有成8塊,味道就好有黑松露味,d芝士都好正,切出黎仲拉到絲🍕跟餐仲有凍或熱飲,唔洗加錢,我地叫左兩杯凍檸茶,呢度係自己加糖漿,少甜家重甜自己選擇👍🏻呢間餐廳既lunch set都唔錯,特別個pizza夠曬大份,男仔食都勁飽,食物質素同環境都幾好,同事都覺得我搵得好😆

自家制安格斯牛肉漢堡包配薯條($108)

黑松露鮮野菌薄餅($148)

2024-04-02
早餐
2024-04-09 41 瀏覽
🌟星期日放假當然想去嘆個優閑brunch, 同朋友約左黎上海街618。呢個翻新過的建築物,有好多文青鋪頭,仲有好幾間餐廳,係行街食飯好去處👍🏻🌟餐廳係3樓,地方好大,內外都用左好多乾花做裝飾,佈置得好靚。另外仲有室外露台座位,幾relax。🍝意式鮮茄海鮮意大利飯$128帶子超嫩滑👍🏻大粒厚肉。意大利飯入面都有好多海鮮配料,蝦,蜆肉,魷魚,蠔,雖然係細細粒,但每一啖都食到,幾鮮味。🍳花之戀班尼迪蛋$138賣相幾靚,仲有食用花做裝飾。滿滿的荷蘭醬,水煮蛋超級流心,一切落去就爆醬出黎😆好正👍🏻🍹Brunch set 包左一杯飲品,凍飲吾使另外加錢👍🏻🌟🌟總括黎講,呢度環境好舒服,同朋友假日黎食個brunch 聚舊真係不錯。

🍝意式鮮茄海鮮意大利飯$128

🍳花之戀班尼迪蛋$138

🍹Brunch set 包左一杯飲品,凍飲吾使另外加錢👍🏻

2024-04-07