餐廳: Lucky Ristorante
資訊:

2024-04-10 33 瀏覽
今次番工要出去旺角做野,搵食既任務就靠我啦,我就提議去食呢間西餐廳,慢慢食完先再做野,地點都好近地鐵站,夠曬就腳😉上到黎,餐廳環境唔錯,我地有卡位坐,餐具,水,紙巾,全部有提供,值得讚賞,午餐都多選擇,有pizza同意粉定食漢堡等等🤩自家制安格斯牛肉漢堡包配薯條($108)呢個漢堡包除左有牛肉,原來仲有塊煎脆左既煙肉,牛肉食落有幾嫩有肉汁,仲有滿滿既芝士鋪面,size都唔細,食得好滿足,伴碟既薯條都係靚料,炸得夠脆,幾有薯味🍔🍟😋黑松露鮮野菌薄餅($148)Pizza我就揀呢個野菌pizza,諗住唔洗太heavy,件pizza勁大份,平間時一人份量通常得6塊,呢個有成8塊,味道就好有黑松露味,d芝士都好正,切出黎仲拉到絲🍕跟餐仲有凍或熱飲,唔洗加錢,我地叫左兩杯凍檸茶,呢度係自己加糖漿,少甜家重甜自己選擇👍🏻呢間餐廳既lunch set都唔錯,特別個pizza夠曬大份,男仔食都勁飽,食物質素同環境都幾好,同事都覺得我搵得好😆

自家制安格斯牛肉漢堡包配薯條($108)

黑松露鮮野菌薄餅($148)

2024-04-02
早餐
2024-04-09 45 瀏覽
🌟星期日放假當然想去嘆個優閑brunch, 同朋友約左黎上海街618。呢個翻新過的建築物,有好多文青鋪頭,仲有好幾間餐廳,係行街食飯好去處👍🏻🌟餐廳係3樓,地方好大,內外都用左好多乾花做裝飾,佈置得好靚。另外仲有室外露台座位,幾relax。🍝意式鮮茄海鮮意大利飯$128帶子超嫩滑👍🏻大粒厚肉。意大利飯入面都有好多海鮮配料,蝦,蜆肉,魷魚,蠔,雖然係細細粒,但每一啖都食到,幾鮮味。🍳花之戀班尼迪蛋$138賣相幾靚,仲有食用花做裝飾。滿滿的荷蘭醬,水煮蛋超級流心,一切落去就爆醬出黎😆好正👍🏻🍹Brunch set 包左一杯飲品,凍飲吾使另外加錢👍🏻🌟🌟總括黎講,呢度環境好舒服,同朋友假日黎食個brunch 聚舊真係不錯。

🍝意式鮮茄海鮮意大利飯$128

🍳花之戀班尼迪蛋$138

🍹Brunch set 包左一杯飲品,凍飲吾使另外加錢👍🏻

2024-04-07
2024-04-02 99 瀏覽
近排約咗個朋友食lunch,又諗唔到食咩所以上OpenRice搵餐廳,見到呢間幾多人介紹😗餐廳係樓上舖但地理位置都好方便,喺朗豪坊隔離😌餐廳都幾大,仲有室外位置,打卡一流🥰.🍔 蘑菇安格斯牛肉漢堡 $118牛肉味香濃,大大啖咬落去非常之Juicy,而且有種微微煙燻嘅味道😍極度推薦大家叫呢一款🥹另外薯條亦都炸得非常出色⭐️.🥐All Day Breakfast $128小編實在係太耐冇食過all day breakfast🤣小編嘅最愛係條腸同埋個菇,個菇勁重牛油味🤓平時都係配薯餅多,叼間就用紫薯餅代替,幾特別的🫣.💰人均消費~$150.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🍔 蘑菇安格斯牛肉漢堡 $118
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2024-03-29 81 瀏覽
#20240328 📝📍 Lucky Ristorante 旺角上海街618號3樓301B號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#周打魚湯 $52💭 係好多料既湯,入面除左魚之外,仲有薯仔粒同埋其他蔬菜粒粒🥔個湯質地杰身,所以肚餓果下飲都頂到陣肚,面頭有兩粒包,本身以為係Caesar salad上面啲麵包乾,點知佢係軟熟既蒜蓉包,食落咸香味十足,記得個湯尼到食左先喇,唔好等到發左就浪費廚師心思🥖.#香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉 $168💭 蝦無頭無殼食起尼好friendly,煎香左就咁食都好好味,驟眼睇有6至7隻好足料🦐個意粉用蒜油煮,本身蒜片加橄欖油呢件事已經無得輸,佢仲有少少辣香就更加惹味🧄.#鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉 $152💭 係另一種風格既意粉🍝無平時食到既明太子醬咁咸,反而帶少少好似照燒汁咁既甜味,不過好隱約所以唔會有違和感,係加強左日式既風味,值得一試🎌魷魚圈煮既時間都控制得好好,起碼唔會過韌🦑
#20240328 📝
📍 Lucky Ristorante
旺角上海街618號3樓301B號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#周打魚湯 $52

#香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉 $168

#鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉 $152
2024-03-28 66 瀏覽
🏮上海街618 食好西😛 哩度有現烤手工Pizza🍕🫶🏻在店門外的櫥窗,睇住廚師把Pizza成型,掃上茄膏🥫,灑上芝士🧀 再送進焗爐的畫面實在療癒🥰水牛芝士蕃茄薄餅🍕烤好的Pizza 直接送到餐枱,拎起仍然是溫暖的拉絲的,可以感受到佢既新鮮🌱Pizza餅底十分脆, 近似法包既質地🧡Topping 係滿滿的芝士🧀 羅勒葉🌱 小蕃茄🍅紐西蘭西冷牛扒🥩配有薯條及燒汁🍟牛扒叫左5成熟. 切開仍然是粉嫩粉嫩的🥰🥢天婦羅海苔魷魚🦑小食都好出色. Calamari 炸得好酥脆. 配啤酒一流🍺🥢香酥七味雞軟骨🐥雞軟骨大大粒. 好有口感. 配埋沙律醬 & 七味粉 🌶️ 食到停唔倒😆
🏮上海街618 食好西😛

哩度有現烤手工Pizza🍕🫶🏻

水牛芝士蕃茄薄餅🍕
Pizza餅底十分脆, 近似法包既質地🧡
Topping 係滿滿的芝士🧀 羅勒葉🌱 小蕃茄🍅

紐西蘭西冷牛扒🥩
配有薯條及燒汁🍟
牛扒叫左5成熟. 切開仍然是粉嫩粉嫩的🥰

🥢天婦羅海苔魷魚🦑

🥢香酥七味雞軟骨🐥
  • 芝士香草蕃茄薄餅
-呢度套餐方面都算多元化,除咗出名手工ᴘɪᴢᴢᴀ同西餐,仲有日式咖喱同照燒鯖魚定食,環境方面帶有活潑氛圍,播住輕鬆嘅外國歌曲,天台佈置乾花🌾設計,卡位嘅梳化都坐得好舒服,另外仲有露台區可以適合飲杯🍹ᴄʜɪʟʟ吓。🍴ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ(包餐湯/ 沙律 + 咖啡/ 茶) ᴄ3🐟照燒鯖魚定食 $88(仲送前菜🥗/ 甜品/ 麵豉湯)套餐好豐富,主角:煎到外皮香脆嘅鯖魚,配合咗日式沙律醬,再加少少檸檬汁,一定好食!麵豉湯入面有好多蘿蔔,都幾有益。🩷甜品日式甜品外層有芝麻,入面包住超甜嘅日本紅豆蓉,ʏᴜᴍᴍʏ!ᴄ7牛油果🥑蝦仁🍤白汁意粉🫕白湯 - 薯仔忌廉湯呢個湯偏杰身,一入口好似食緊啖啖嘅薯蓉一樣,入面冇其他配料,單純香濃薯仔味和奶油味,順滑易入口,味道唔會太鹹。🍝醬汁以白汁和輕微黑胡椒調味,以橄欖油為底,調味都恰當,面層佈滿芝士再經過焗製,呢個意粉🍝的蝦仁都算彈牙,牛油果都熟晒好腍,配料方面仲有蘑菇片,洋蔥片......整體都叫豐富!✨最好訂位,呢個訂位sʏsᴛᴇᴍ幾方便,仲會提示你用餐時間。

🍴ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ
(包餐湯/ 沙律 + 咖啡/ 茶)

ᴄ3🐟照燒鯖魚定食 $88
(仲送前菜🥗/ 甜品/ 麵豉湯)

麵豉湯入面有好多蘿蔔,都幾有益。

🩷甜品
日式甜品外層有芝麻,入面包住超甜嘅日本紅豆蓉,ʏᴜᴍᴍʏ!

ᴄ7牛油果🥑蝦仁🍤白汁意粉

🫕白湯 - 薯仔忌廉湯

• 餐湯
  • 牛油果蝦仁白汁意粉
#foodielagblah旺角【活化工廈—文青風乾花裝修西餐】琴晚Monday仲要OT真係Monday blue😪,收工決定食好啲善待自己😏!今次嚟到旺角上海街,呢幢活化工廈入面嘅西餐食嘢!食完又可以行下街,做個文青,陶冶性情,放鬆一下!🖼️.一到餐廳門口就俾門口嘅大型乾花裝飾所吸引🤩,入到餐廳仲有由天花板垂落嚟嘅乾花,裝修優雅,環境昏暗、有情調。座位與座位間亦好寬敞舒適,餐廳仲有露台位供客人飲酒作樂🍻🚬,啱哂同朋友慢慢吹水~🤤🤟🏻.食物🥘:1️⃣一人套餐$258🔹餐湯(南瓜湯)、蕃茄沙律🥗南瓜湯濃郁而醇厚,伴隨南瓜本身的天然甜味💖🔸小食(七味雞軟骨)雞軟骨炸至金黃酥脆,外層酥脆,內部保持著軟嫩多汁的口感,令人愛不釋手。♥️🔹主食(紐西蘭西冷,8安)紐西蘭西冷肉質柔軟而有嚼勁,且含豐富的肉汁,擺碟亦好靚💖。🔸甜品(桂花糕)口感滑爽,帶有淡淡的桂花香甜味,而且具有精美的外觀,放置不同顏色的乾花,給人視覺上的享受。🌸🌷.2️⃣大蝦牛油果忌廉意粉 $152意粉內配有新鮮的大蝦,口感彈牙,肉質鮮甜,配搭牛油果忌廉醬,它的質地醇潤,口感滑順。而意粉煮熟程度適中,有一定的咬勁。📍:Lucky Ristora
#foodielagblah旺角
【活化工廈—文青風乾花裝修西餐】

食物🥘:
1️⃣一人套餐$258
🔹餐湯(南瓜湯)、蕃茄沙律🥗
南瓜湯濃郁而醇厚,伴隨南瓜本身的天然甜味💖

🔸小食(七味雞軟骨)
🔹主食(紐西蘭西冷,8安)
紐西蘭西冷肉質柔軟而有嚼勁,且含豐富的肉汁,擺碟亦好靚💖。

🔸甜品(桂花糕)

2️⃣大蝦牛油果忌廉意粉 $152

📍:Lucky Ristorante
地址: 旺角上海街618號3樓301B號舖
#文青風#上海街#乾花#西餐#旺角#旺角西餐#旺角美食#活化工廈
2024-03-25
  • 紐西蘭肉眼扒
  • 大蝦牛油果忌廉意粉
2024-03-26 31 瀏覽
#chuchu食在旺角📍Lucky Ristorante第一次去618個商場度食嘢,原來有好多餐廳!呢間cafe好特別,除咗有西餐仲有日式嘢!仲有outdoor💡佢有兩個lunch menu,同埋有好多特別嘅合作,例如手工啤!—————————————————————❣️蘑菇牛肝菌醬伴安格斯牛肉漢堡配薯條 $128超大份,開頭都唔知點食,最後上手🤣安格斯牛肉有驚喜,食得出係手打,應該唔係嗌貨,有好濃嘅牛肉味!個包係芝麻包,夾住新鮮蕃茄、生菜,好好食!薯條份量都好多,係有皮嘅薯條!.❣️Set Soup -南瓜湯飲得出打碎左嘅南瓜蓉,好飲!唔會話好咸!.❣️照燒原條鰻魚定食 $128包咗前菜、麵豉湯、日式甜品!原條鰻魚超香,仲有啲木魚係面!鰻魚好好食,啖啖肉,不過都要小心啲骨刺!啲飯份量有啲多食唔晒🤣嗰麵豉湯好好味,入面有海帶同白蘿蔔,白蘿蔔超甜!.❣️Set Drink 凍咖啡 Iced Regular Coffee凍檸茶 Iced Lemon Tea超大杯!咖啡有得自己落奶好靚!.💬佢有個pizza好似好吸引!下次要食下!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 7.
#chuchu食在旺角
📍Lucky Ristorante

❣️蘑菇牛肝菌醬伴安格斯牛肉漢堡配薯條 $128

❣️Set Soup -南瓜湯
飲得出打碎左嘅南瓜蓉,好飲!唔會話好咸!

❣️照燒原條鰻魚定食 $128

嗰麵豉湯好好味,入面有海帶同白蘿蔔,白蘿蔔超甜!
❣️Set Drink
凍咖啡 Iced Regular Coffee
凍檸茶 Iced Lemon Tea
超大杯!咖啡有得自己落奶好靚!

💬佢有個pizza好似好吸引!下次要食下!

不專業評分
👅好味指數: 7.5/10
💰性價比: 7.5/10
👍🏻推薦: 7.5/10
—————————————————————
🏡地址: Lucky Ristorante (旺角)
旺角上海街618號3樓301B號舖
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

2024-03-21
2024-03-24 37 瀏覽
✨蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡包Burger大小適中👌🏻🍔,裡面啲餡料豐富 有層次感~avocado幾好食 淋淋地再混合啲醬汁,易啲入口🥑;軟殼蟹好香脆🦀.✨美國BBQ醬燒豬仔骨豬仔骨有一種慢煮豬肉嘅風味🐖🔥肉質偏軟熟,骨與肉之間易分離,食起上嚟冇咁論盡😌而BBQ醬比起平時嘅會甜少少🤏🏽🤏🏽.👉🏻「薯格」:每一條都好大條😍外層好有鹹香,調味得唔錯,內裏就好似薯仔咁 實實淨淨🥔🥔✨餐飲✨•凍奶茶:成杯奶茶偏重茶味•凍咖啡:齋啡嘅比例相對高啲 咖啡味濃啲.我最鍾意呢間啲裝潢設計夠獨特,同埋有空間感 唔會太窄👌🏻
✨蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡包
✨美國BBQ醬燒豬仔骨

✨餐飲✨
•凍奶茶:成杯奶茶偏重茶味
•凍咖啡:齋啡嘅比例相對高啲 咖啡味濃啲
我最鍾意呢間啲裝潢設計夠獨特,同埋有空間感 唔會太窄👌🏻
2024-03-24
2024-03-21 90 瀏覽
旺角美食 特色西餐廳Quattro formaggi (Mozzarella, Gorgonzola, Fontina, Taleggio)芝士四重奏薄餅 $208薄餅即叫即做,上枱芝士味好香,雖然未有拉絲效果但啖啖都係芝士味都不錯。Grilled Beef (Half Cooked) Salad with Balsamic Vinegar碳燒牛肉沙律配黑醋醬(半生)$138同行朋友生銅飲食,叫呢個沙律俾佢地就最岩,碳燒牛肉大約7成熟剛好,個配汁甜甜地好開胃,推介可以試試佢啦!Churros西班牙油條 配自家製朱古力汁 $92呢個甜品唔多地方食到正呀!剛炸好入口勁脆配自家製朱古力汁同埋雪糕,一流嘅配合記住要襯熱食晒佢。地址:旺角上海街618號3樓301B號舗
旺角美食 特色西餐廳

芝士四重奏薄餅 $208

碳燒牛肉沙律配黑醋醬(半生)$138

Churros
西班牙油條 配自家製朱古力汁 $92
呢個甜品唔多地方食到正呀!
剛炸好入口勁脆
配自家製朱古力汁同埋雪糕,一流嘅配合記住要襯熱食晒佢。

地址:旺角上海街618號3樓301B號舗
2024-03-18 112 瀏覽
這個商場十分有特色,而且上面有不少餐廳裝修都不錯,今次就同朋友去咗其中一間試一試,整體味道都唔錯,而且坐得10分舒服款式選擇都幾多,最後我哋各自叫咗一個主菜再加一個小食唐揚魷魚,熱辣辣幾新鮮,魷魚口感幾彈牙,炸得不太油身幾惹味 蒜片欖油鮮蝦意粉,這個丁點香辣幾香口,意粉都煮得不錯,蝦有五隻口感都新鮮鮮茄蘆筍蟹肉意大利飯,味道入晒落意大利飯少少咬口幾好味,加咗蕃茄開胃,和蟹肉一齊食整體不錯原來這裏仲有歡樂時光,不過今次去就啱啱完咗,下次再早少少嚟可以飲嘢再加食少食傾吓偈

款式選擇都幾多,最後我哋各自叫咗一個主菜再加一個小食

唐揚魷魚,熱辣辣幾新鮮,魷魚口感幾彈牙,炸得不太油身幾惹味

2024-03-14 115 瀏覽
我第一次黎呢幢活化大廈,估唔到入邊咁多餐廳。位置算闊落,人唔算多,但係略嫌燈光暗,睇餐牌都有少少困難。野食算唔錯,辣肉腸pizza整得幾好味,但係略嫌批底唔夠脆。再叫咗個一人餐,個薯仔湯非常濃,沙律有埋魚係入邊,但碟意粉就較少。
2024-03-11 214 瀏覽
今日過黎旺角的Lucky Ristorante食晚飯,佢係上海街618號3樓。間餐廳非常靚,顏色以藍啡白為主,掛滿好多乾花,打卡係極度一流的!呢度的食物都好有水準,我叫的晚餐包括一個湯,小食,主菜和甜品,不論係美味度,份量和賣相都冇得輸。美味😋😋😋😋😋環境😍😍😍😍😍服務🥰🥰🥰🥰🥰意大利香草什菜湯充滿什菜香味的意大利香草什菜湯,入面滿滿營養和纖維,味道非常濃郁好味又健康。紐西蘭西冷(8安士),薯條,燒汁大塊牛扒🥩肉嫩多汁,有成8安士食落去真係好有口感,西冷燒到焦香,再加上燒汁一齊食,牛肉味係口度爆發出來。薯條新鮮即炸,食落去香脆可口。天婦羅海苔魷魚新鮮魷魚🦑煙靭有口感,外皮炸到脆卜卜,再加上海苔粉,又鮮又惹味。
美味😋😋😋😋😋
環境😍😍😍😍😍
服務🥰🥰🥰🥰🥰
意大利香草什菜湯
紐西蘭西冷(8安士),薯條,燒汁
天婦羅海苔魷魚
2024-03-11 149 瀏覽
📍🇭🇰 Lucky Ristorante.休閒星期天,兩個女仔出到旺角,周圍行街,行到肚餓,想食返個好chill的下午茶!來到旺角618號,行完樓下的小市集,行到上來見到呢間餐廳環境裝修很美,就被吸引一於坐低食返餐先!.我們分別叫左:🍕 水牛芝士蕃茄薄餅 Margherita pizza {HK$148}- 脆脆的薄餅底配上濃郁的水牛芝士及香草,食出意大利風味!尤其是喜歡芝士的你,不要錯過!.🍔 蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡包配薯格及雜菜沙律 Soft Shell Crab with Crab Meat and Avocado Burger with Potato Grid and Mixed Salad {HK$128}- 這個漢堡飽最有驚喜👍🏻👍🏻😋!軟殼蟹配上牛油果及蟹肉及蕃茄生菜,出邊較少餐廳有呢個漢堡飽組合,尤其不是一般餐廳所使用的麵包,而是配上芝麻包,香口軟熟!這個漢堡十分推介👍🏻👍🏻.🍹 凍咖啡 Iced Regular Coffee🍹 凍檸茶 Iced Lemon Tea.我們倆邊食邊傾,不知不覺就過左個下午!
📍🇭🇰 Lucky Ristorante
我們分別叫左:
🍹 凍咖啡 Iced Regular Coffee
🍹 凍檸茶 Iced Lemon Tea
我們倆邊食邊傾,不知不覺就過左個下午!
2024-03-10
  • 蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡包
位於旺角上海街618號❣︎Lucky Ristorante❣︎主打歐陸風西餐同日本菜,最出名就係手工薄餅🍕用火山石爐烤焗,嚴選意大利00粉製作👍🏻餐廳怖置左好多乾花🌾地方好大,座位好寬敞,重有室外露天座位,超推薦比大家。❣︎一人套餐❣︎$238一人套餐包羅宋湯,柚子真鯛魚柳沙律,小食三選一,我地揀左薯條,主菜就梗係要試呢到嘅必食推介🌟黑松露鮮野菌薄餅🍕啦😋真係好岩我口味,有成9寸大嘅pizza分埋8件,皮薄香脆唔會好膩,一上枱已經聞到超香黑松露味,我食左3件😆平時我食一件就收手,真係超推介比大家👍🏻👍🏻甜品係抹茶士多啤梨蛋糕,餐飲嘅果汁類都係加$10。❣︎半邊龍蝦🦞蟹肉煙斗粉❣︎$208第一次食煙斗粉,好似大粒版嘅通粉一樣😍口感煙靭有咬口,佢跟嘅醬汁超濃郁勁好味🤤跟埋啲蟹籽一齊食好有口感,隻龍蝦真係無得輸,我第一次食西餐食到噤高質嘅龍蝦🦞勁新鮮勁彈牙。Chocolate$35熱朱古力有埋拉花😍味道濃郁,價錢合理。

❣︎一人套餐❣︎$238

❣︎半邊龍蝦🦞蟹肉煙斗粉❣︎$208

Chocolate$35
熱朱古力有埋拉花😍味道濃郁,價錢合理。

2024-03-05
  • 黑松露鮮野菌薄餅