餐廳: Lucky Ristorante
資訊:

2024-04-19 35 瀏覽
📍Lucky Ristorante係旺角想約朋友chill下食西餐又唔限時⁉️通常都係去cafe☕️可惜要揾一間價錢同質素都合理既餐廳都唔容易😮‍💨今次比我揾到一間價錢親民質素又ok最緊要唔限時既餐廳🥳🥳🥳🍚香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯 ($168)帶子煎到好香👍🏻肉質彈牙鮮味南瓜蓉加忌廉融入個飯入面好creamy好香食得出南瓜本身既清香味道😋🍝鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉 ($152)魷魚圈彈牙新鮮🦑明太子加忌廉落意大利粉入面令成個口感都好creamy上面仲有好多紫菜碎比你撈埋一齊食好味👍🏻👍🏻🍟飛魚籽芝士醬薯條 (snack menu $92 兩款)呢個薯條係snack menu入面仲有其他小食可以揀我揀左既兩款分別係薯條同大阪燒🥘呢個薯條份量十足‼️薯粉加埋脆卜卜既魚籽同creamy既芝士醬食真係好夾一路吹水一路食薯條真心正呢個好食💯要嗌👍🏻👍🏻👍🏻🥘日式大阪燒 (snack menu $92 兩款)大阪燒既份量比想像中細🤣🤣🤣係迷你批再迷你既size🤣上面既木魚碎同紫菜都多大阪燒煎得好香亦有燒汁同沙律醬調味呢個味道其實唔錯可惜真心細份🤣每人一啖就食曬🤣🍕水牛芝士蕃茄薄餅 ($17
📍Lucky Ristorante

係旺角想約朋友chill下食西餐
又唔限時⁉️通常都係去cafe☕️
可惜要揾一間價錢同質素都合理既餐廳都唔容易😮‍💨
今次比我揾到一間價錢親民質素又ok
最緊要唔限時既餐廳🥳🥳🥳

🍚香煎北海道帶子配南瓜忌廉意大利飯 ($168)
帶子煎到好香👍🏻肉質彈牙鮮味
南瓜蓉加忌廉融入個飯入面
好creamy好香
食得出南瓜本身既清香味道😋

🍝鮮魷魚圈配明太子忌廉意大利粉 ($152)
魷魚圈彈牙新鮮🦑
明太子加忌廉落意大利粉入面令成個口感都好creamy
上面仲有好多紫菜碎比你撈埋一齊食
好味👍🏻👍🏻

🍟飛魚籽芝士醬薯條 (snack menu $92 兩款)
呢個薯條係snack menu入面
仲有其他小食可以揀
我揀左既兩款分別係薯條同大阪燒🥘
呢個薯條份量十足‼️
薯粉加埋脆卜卜既魚籽同creamy既芝士醬食真係好夾
一路吹水一路食薯條真心正
呢個好食💯要嗌👍🏻👍🏻👍🏻

🥘日式大阪燒 (snack menu $92 兩款)
大阪燒既份量比想像中細🤣🤣🤣
係迷你批再迷你既size🤣
上面既木魚碎同紫菜都多
大阪燒煎得好香
亦有燒汁同沙律醬調味
呢個味道其實唔錯
可惜真心細份🤣
每人一啖就食曬🤣

🍕水牛芝士蕃茄薄餅 ($178)
Pizza新鮮熱辣辣焗起
芝士份量足🧀🧀一拉會有芝士拉絲效果