2020-11-11 1656 瀏覽
我認識嘅La Postre 出名就係食生日飯送即影即有,今次就冇人生日了,去就咁食個飯都好酸辣虎蝦意粉($118)叫左小辣,但結果都係好辣。。唔食得辣嘅人唔好叫了~不過材料就真係好豐富了,至少有10隻蝦(雖然我腦海中嘅虎蝦係好大隻好大個頭嗰啲)餐包:蒜蓉包,夠曬脆口~餐飲:桂花荔枝茶 一入口係好濃嘅荔枝味!除左好解辣之外,仲好好飲!仲有好幾粒原粒荔枝,好味!推介甜品:細細舊,都幾甜~總括而言,味道不錯,下次會想試西班牙海鮮炒飯

酸辣虎蝦意粉($118)
(雖然我腦海中嘅虎蝦係好大隻好大個頭嗰啲)

餐包:蒜蓉包,夠曬脆口~
餐飲:桂花荔枝茶

甜品:細細舊,都幾甜~

總括而言,味道不錯,下次會想試西班牙海鮮炒飯
2020-10-09
2020-11-01 1255 瀏覽
同朋友食生日飯,試咗西班牙海鮮炒飯同兩個意粉做主食,裏面放嘅海鮮都好足料好好味。我哋仲點咗啲小食同甜品,估唔到生日用窩夫點蠟燭咁靚咁有feel,餐廳仲送咗張即影即有比壽星🙈🙈
2020-10-31 3108 瀏覽
食物評分 (5⭐️最高):西班牙炒麵包酥 Migas $88⭐️⭐️⭐️😔西班牙油條 Churros $68 ⭐️迷你焦糖燉蛋creme brûlée 原價$59⭐️⭐️⭐️⭐️鮮雜果麻糬窩夫 半份$108 全份$138⭐️⭐️⭐️黑松露燉雜菌 $89⭐️⭐️⭐️⭐️西班牙海鮮飯 (2人份量) $298⭐️⭐️⭐️⭐️😔熱仲夏水果茶 $42⭐️⭐️.朋友看OpenRice好多好評,又有網上訂位好方便,所以滿懷希望。.結果基本上大部分食物都有失望feel😔😔我和朋友都不太滿意。講求味道的朋友未必合適。.當然口味是很個人的,我只能表達自己感受。這家餐廳好處之一是近地鐵出口,另外OpenRice 網上訂位海鮮飯可減$100。另外食物的賣相有心思,加上餐廳內在環境不錯,影相打卡很不錯。.餐牌很大本,食物照片吸引。..黑松露燉雜菌 $89⭐️⭐️⭐️⭐️這個還可以,黑松露味可以加濃少少。.西班牙炒麵包酥 Migas $88⭐️⭐️⭐️.這個賣相頗靚,麵包酥即平時凱撒沙律Caesar Salad的croutons,會易飽。味道一般般。另外當中像是西班牙腸chorizos的腸肉粒惹味,但好韌😔,其他香腸或火腿肉都不會這樣韌。.西班牙海鮮飯 (2人份量)
食物評分 (5⭐️最高):

西班牙炒麵包酥 Migas $88⭐️⭐️⭐️
😔西班牙油條 Churros $68 ⭐️
鮮雜果麻糬窩夫 半份$108 全份$138⭐️⭐️⭐️
黑松露燉雜菌 $89⭐️⭐️⭐️⭐️
西班牙海鮮飯 (2人份量) $298⭐️⭐️⭐️⭐️
😔熱仲夏水果茶 $42⭐️⭐️
餐牌很大本,食物照片吸引。

黑松露燉雜菌 $89⭐️⭐️⭐️⭐️
這個還可以,黑松露味可以加濃少少。

黑松露燉雜菌

西班牙炒麵包酥 Migas $88⭐️⭐️⭐️

西班牙炒麵包酥 Migas

西班牙海鮮飯 (2人份量) $298⭐️⭐️⭐️⭐️
用OpenRice網上訂位可減$100,味道和份量都可以,又減$100,推介。
西班牙海鮮飯 (2人份量)

😔
熱仲夏水果茶 $42⭐️⭐️
熱仲夏水果茶

我試過不同餐廳的水果茶,這是我試過味道最低的,其實賣相是很吸引的,加上之前飲過不同的果茶都不會太差。但這個一飲落口便大失望,味道淡口,不覺茶味也不覺果味,幸好也夠多生果可吃。

有興趣的朋友,我推介銅鑼灣皇室堡四樓的一家餐廳最好味。
鮮雜果麻糬窩夫 半份$108 全份$138⭐️⭐️⭐️
鮮雜果麻糬窩夫半份

賣相實在無得輸,心心💕💕相印,如果是情侶就更
,影相打卡無得頂👍 口感方面因有麻糬,所以比較煙韌,質素及味道屬一般,如果要比較,我個人更推介以上我提果茶的那家在銅鑼灣皇室堡四樓那家,賣相同樣了得,味道與口感更勝一籌。
那糖漿一食落口便覺有點奇怪,我朋友問即係點,我話好難形容,叫佢食啖便明白,結果佢食了一啖便明了,也覺得好難形容。所以我也很難寫出來,是比一般糖漿”傑”身,味道方面也是怪怪地,不是變壞了的怪,只是那種甜是怪😅
😔
西班牙油條 Churros $68 ⭐️
西班牙油條churros

Churros 西班牙油條是我好喜愛的甜品,我每次見都會冒險叫,在香港比較少有,有的餐廳又一般不理想,這次也試了,是大大失望。即使不知什麼是Churros是什麼的朋友都絕不推介🚫❌‼️我都考慮了很久,覺得不好意思給1 ⭐️,但還是決定忠於自己感覺。
原因是皮整得好硬,食條油炸鬼或牛脷酥都好味好多。太失望了☹️😔。有興趣的朋友可到上環一家墨西哥餐廳試下,那家是少有的authentic,不論口感和味道都一流。
反為當晚因填份服務意見的問卷而送的甜品好好食😋
迷你焦糖燉蛋

全份焦糖燉蛋creme brûlée 原價$59,送的是迷你版,不要緊,最緊要是味度,好過自己俾錢叫的兩個味道。推介👍😊
總結:
賣相用心討好,影相打卡不用置疑👍😊
至於食物味道則好麻麻,當然味道這事情是好個人化,我只能表達自己意見。賣相這樣好,滿懷期望,結果味道及口感大失所望☹️😔環境方面比較嘈,可能大家都比較興奮講嘢大聲,於是大家同步都需時更大聲,想傾計的朋友需要考慮別的地方。
2020-10-16
黑松露燉雜菌
西班牙海鮮飯 (2人份量)
迷你焦糖燉蛋
2020-10-04 1583 瀏覽
西餐價錢,普通質素!今日放 Lunch 搵食途中,行下行下經過上環呢頭,見到呢度有間西餐有 Lunch Set 幾平,就打算去試下,不過上到去二樓竟然已經 Full 哂,冇辦法之下就上左去三樓,見冇人大把位,就知應該有啲奶野了......環境:地方唔算好大,不過都算坐得舒服,而且侍應服務都算唔錯!食物:呢度午市同樣有做 Lunch Set ,不過坦白講唔平,最平都要一百蚊一位,但係都勝在齊料,有餐湯、蒜蓉包、主菜同埋甜品。不過重點來了,呢度嘅意粉質素真係一般。首先,意粉過於多水,收得唔夠乾,而且賣相亦唔討好,配料方面都令人失望,只有啲香菇同埋好細粒嘅帶子,整體味道亦過鹹,呢個價錢實屬名過於實了!珍珠帶子雜菌欖油意粉:其他配菜:
西餐價錢,普通質素!

環境:

地方唔算好大,不過都算坐得舒服,而且侍應服務都算唔錯!

食物:

珍珠帶子雜菌欖油意粉:
珍珠帶子雜菌欖油意粉

其他配菜:

2020-09-17
2020-06-28 2976 瀏覽
月尾出糧梗係要食返餐好既獎勵下自己啦呢個星期六放工後同同事食呢間西班牙餐廳我係二次拜訪啦呢度環境優美岩哂我哋呢啲港女打打卡啦😆😆我地去食左個lunch set有湯 有主菜 有飲品 有甜品一次過滿足咁多個願望味道都好唔錯而且環境好舒服 有情調 有街景影相一流👍👍下次要試埋佢既晚餐😆😆呢個南瓜蟹鉗忌廉飯好正蟹鉗好清甜 啖啖芝士絲比目魚扒蟹肉炒飯呢個飯有少少辣但似好惹味 值得一試
月尾出糧梗係要食返餐好既獎勵下自己啦

但似好惹味 值得一試

• 比目魚扒蟹肉炒飯
  • 南瓜蟹鉗忌廉飯
2020-06-01 2451 瀏覽
朋友介紹這間西班牙菜話質素同環境不錯! 而且這間的交通便利好方便,離上環地鐵站只需要1分鐘。我與朋友一進餐廳,確實環境幾靚 ,座位寬敞 令人感到舒服😝值得一提,餐具也很精緻  適合打卡餐牌菜式選擇多,我們一行五人可以點不同各式各樣食物嘗試。黑松露薯條炸得香脆可口,入面還是熱燙燙的,薯外粗直,配上黑松露蛋黃醬,十分滋味蒜蓉包蒜蓉包醬料塗得均勻,味道夠濃郁,如果能夠烘得更脆,口感就會更好烤香菇蠔肉滿滿芝士鋪在啡菇上,吃下去仲會有拉絲效果,蠔肉厚大粒大啡菇十分多汁 好juicy 菇味濃 而且啡菇厚身有咬口感 推介👍🏻西班牙海鮮炒飯(2人份)西班牙海鮮炒飯係La Postre 熱門菜式,一場來到 當然要點這個份量十分足夠,裡面有大蝦、青口、蜆、櫻花蝦西班牙海鮮飯味道會帶點辣味和淡淡的番茄味,經過焗製,香氣撲鼻👍🏻大蝦新鮮爽口,再加櫻花蝦、青口、蜆令西班牙海鮮飯鮮味十足 味道濃香。必試👍🏻👍🏻芝士煎蟹蛋餅這個賣相很美,上面滿滿的木魚絲,可惜蛋有點過熟,味道正常仲夏水果茶(熱)水果茶用用twinings茶包 茶味清香水果滿滿的,亦算大壺,還可以繼續添加熱水溫暖又夠滋潤鮮雜果麻糬窩夫甜品好吸引,窩夫
值得一提,餐具也很精緻  適合打卡

餐牌菜式選擇多,我們一行五人可以點不同各式各樣食物嘗試。
黑松露薯條
炸得香脆可口,入面還是熱燙燙的,
薯外粗直,配上黑松露蛋黃醬,十分滋味

烤香菇蠔肉

滿滿芝士鋪在啡菇上,吃下去仲會有拉絲效果,蠔肉厚大粒

西班牙海鮮炒飯(2人份)
西班牙海鮮炒飯

份量十分足夠,裡面有大蝦、青口、蜆、櫻花蝦

芝士煎蟹蛋餅

這個賣相很美,上面滿滿的木魚絲,可惜蛋有點過熟,味道正常

水果茶用用twinings茶包 茶味清香
水果滿滿的,亦算大壺,還可以繼續添加熱水
溫暖又夠滋潤

鮮雜果麻糬窩夫
甜品好吸引,窩夫是花花的形狀
水果甚多 令窩夫看似七彩繽紛 水果包括有:香橙、無花果、奇異果、 黑莓、 藍莓、 和芒果😋
窩夫有麻糬 外脆內軟 不會過甜
配合雲呢拿雪糕食 好正阿👍🏻
2020-05-20
  • 仲夏水果茶
  • 什果麻糬窩夫
  • 雜果麻糬窩夫
2020-05-25 1653 瀏覽
🤡回頭率 : 95%-食生日飯推薦既西班牙菜🇪🇸Book枱記得講埋慶祝生日!咁叫甜品🧇就會有驚喜架喇🥳仲會送你一張即影即有既生日卡Tim!真係勁窩心呀🧡食物方面都有驚喜啫💫🔔 用OpenRice Book枱西班牙海鮮飯-$100!!-▫️ 西班牙海鮮飯(二人份) $298 🌕🌕🌖海鮮好足料👍🏻飯既味道可以再濃小小(重口味人士😆)▪️青檸香辣凍蜆 $108 🌕🌕🌕必點👍🏻超Fresh既味道😍勁開胃(外面食唔到既味道👄)▫️海鮮濃湯 $98 🌕🌕🌕超香勁濃郁👍🏻(外面飲唔到既味道👅)▪️焦糖香蕉窩夫(Half) $78🌕🌕🌕用心既擺盤🥰可以代替埋生日蛋糕仲要好食既✌🏻✌🏻-環境衛生 : ❤️❤️❤️服務態度 : ❤️❤️❤️-🍴ɴᴀᴍᴇ ☛ La Postre📍ᴀᴅᴅʀᴇss ☛ 上環永樂街50號昌盛大廈3樓-#crazybelly_上環 #上環美食 #香港美食 #香港必食 #吃貨人生 #相機食先 #大胃王 #黑洞 #食到爆肚為止 #珍惜食物 #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #hkfoodie #Food blogger #生日飯 #生日飯餐廳
🤡回頭率 : 95%
食生日飯推薦既西班牙菜🇪🇸
Book枱記得講埋慶祝生日!
咁叫甜品🧇就會有驚喜架喇🥳
仲會送你一張即影即有既生日卡Tim!
真係勁窩心呀🧡
食物方面都有驚喜啫💫
▫️ 西班牙海鮮飯(二人份) $298 🌕🌕🌖
海鮮好足料👍🏻飯既味道可以再濃小小(重口味人士😆)
▪️青檸香辣凍蜆 $108 🌕🌕🌕
必點👍🏻超Fresh既味道😍勁開胃
(外面食唔到既味道👄)
▫️海鮮濃湯 $98 🌕🌕🌕
超香勁濃郁👍🏻(外面飲唔到既味道👅)
▪️焦糖香蕉窩夫(Half) $78🌕🌕🌕
用心既擺盤🥰可以代替埋生日蛋糕
仲要好食既✌🏻✌🏻
環境衛生 : ❤️❤️❤️
服務態度 : ❤️❤️❤️
🍴ɴᴀᴍᴇ ☛ La Postre
📍ᴀᴅᴅʀᴇss ☛ 上環永樂街50號昌盛大廈3樓
2020-05-17 1138 瀏覽
I would like to random taste different restaurants through this apps. First time I came there, that restaurant out look is okay. I order the famous Spanish seafood paella and dessert with beer. That dish taste is good but price is a bit high for lunch, meantime the green tea waffle desserts is lovely to me, unpredictable. it is nice 4 Ingredients to me selected, specific nice service from staff.

• 抹茶麻糬窩夫
2020-05-02 1210 瀏覽
又食呢間啦,不過今次係去上環點,呢間好方便,離交通工具好近,一分鐘唔使就行到,我同朋友落咗堂去食,hea下。其實佢都幾full,但因為用Openrice book咗枱,就唔使等。.鮮雜果麻糬窩夫 $108/half $138/fullMixed Fruit Mochi Waffle呢款窩夫可以揀半份或全份,全份窩夫係花花形狀,可以切成4個心形,窩夫上面有一球雲呢拿雪糕,並鋪滿多款水果,同樣吸睛。雖然只有原味麻糬餡,但夾埋雪糕一齊食都幾好食。呢間可以喺Openrice book位,快啲mark做tea time之選啦!

鮮雜果麻糬窩夫 $108/half $138/full
Mixed Fruit Mochi Waffle

2019-11-12
  • 什果麻糬窩夫
2020-04-25 887 瀏覽
預早1小時訂枱,西班牙海鮮飯即減$100,於是就同朋友去呢間餐廳試吓。餐廳的服務非常卓越,值得一讚!食物方面點了一杯白酒和青檸蜜桃沙冰,OK。之後點了一個芝士蟹肉批,都係OK。反而值得推介嘅係西班牙龍蝦凍湯🦞,龍蝦肉非常大亦非常新鮮,仲有龍蝦羔,睇食評之前冇乜人推介,所以我一定要向大家推介返!之後到主菜西班牙海鮮飯,真係要必食,食材新鮮,分量十足,個調味做得好好,入邊啲西班牙火腿,仲有櫻花蝦令個飯錦上添花,食到一粒飯都冇得剩最後,做完一個電子問卷,仲送一個Crème brûlée。所以整體來說,值得推介!
食物方面
點了一杯白酒和青檸蜜桃沙冰,OK。
之後點了一個芝士蟹肉批,都係OK。

最後,做完一個電子問卷,仲送一個Crème brûlée。
所以整體來說,值得推介!
2020-04-25
2020-03-21 1534 瀏覽
今年週年紀念,男朋友很用心地挑選了這間西班牙餐廳🍴。鑒於疫情,我們偏好較清靜,位置闊落的餐廳。不負期望,餐廳晚市的人流不多,而且我們被安排坐卡位,私隱度亦較高。店員都在角落隨時後命,不打擾客人,我們不知不覺就吃了兩小時,感覺非常休閑放鬆。餐牌菜式選擇多,選擇困難症又發作了。經過一輪掙扎,我們挑了前菜、主菜、甜品及飲料各兩款。店員按序烹調並傳上菜式,節奏不快不慢,同時亦勤力幫我們加水,服務周到。1\青檸蜜桃沙冰沙冰加上幾塊蜜桃作點綴,外觀裝飾讓人眼前一亮,而且質感非常smooth,青檸讓沙冰味道清新不膩,挺好喝。2\桂花荔枝茶熱果茶只要三、四款,我挑的桂花茶裏放了兩大顆荔枝果肉,賣相沒有驚喜,所以就沒拍照片。反而在味道方面讓我頗驚訝的,這壼果茶完全不甜膩,以甘酸味道為主,適合配搭味道豐富多變的西班牙菜式。3\西班牙炒麵包酥我一直都不喜歡炒過的油炸麵包丁,因為廚師一般會做成油浸麵包酥。既然男朋友想吃,就給面子嘗一嘗吧。結果比預期少油,還能吃到油炸麵包丁的鬆脆口感,配料微辣開胃,很惹味。4\烤香菇蠔肉我在翻餐牌時已被這道cheesy菜式深深吸引着。上菜時,磨菇表面看起來有點乾,卻很有嚼勁,質

1\

2\
桂花荔枝茶

3\
西班牙炒麵包酥

西班牙炒麵包酥

4\
烤香菇蠔肉

我在翻餐牌時已被這道cheesy菜式深深吸引着。上菜時,磨菇表面看起來有點乾,卻很有嚼勁,質感一點都不乾。不過蠔肉有點腥,需要夾着被烤得焦香的芝士和菇一起吃來蓋過腥味。
烤香菇蠔肉

芝士份量充足,能做到拉絲的效果喔。

5\
芝士汁黑毛豬扒

黑毛豬扒肉味香濃,配合芝士汁,味道更有層次。伴碟沙律份量不少,足夠配着吃完整塊肉扒。我挺喜歡蟹肉啤梨沙沙的配搭,雖然蟹肉很少,但啤梨的甜、蕃茄的酸及生洋蔥的辛辣已經是解膩開胃的最好配菜。因為生洋蔥份量不多,所以整體感覺清爽不辣。
芝士汁黑毛豬扒配蟹肉啤梨沙沙

6\
西班牙海鮮飯

我對西班牙海鮮飯的印象是鮮紅鮮黃、香氣撲鼻,就算不餓的也來蹭一碗飯。果然,La Postre 的擺盤令人涶涎三尺,可惜蝦肉不太新鮮,蜆和青口不過不失。值得回味的是加入櫻花蝦的焗飯,香氣豐足。櫻花蝦雖然細小,但其鮮味絕不下於其他海鮮。經過焗製,濃郁的蝦香把酸酸辣辣的焗飯昇華至更高境界。

7\
焦糖燉蛋

店員請我們填問卷後,送上一小客伯爵茶味的焦糖燉蛋。由於這道甜品很小巧,面層焦糖做得很薄,調控不錯。而伯爵茶的新鮮感亦是加分位。茶香與焦甜的燉蛋取得平衡,不覺膩。
伯爵茶焦糖燉蛋

8\
肉桂蘋果卷

以前對烹調過的生果不感興趣,現在能接受烤過的蘋果,該說是一大進步。蘋果經過烤焗,果酸味道較重,加上肉桂獨特的辛香,沒有半點違和感。熱騰騰的酸辛果肉搭上薄脆可口的酥皮,非常暖胃。這份甜點份量頗大 ,兩個人吃覺得有點濟,伴碟有三小塊brownies,中和一下味覺,再繼續挑戰。

9\
西班牙油條churros

Churros和梳乎里pancake一樣,蛋香味越濃郁就越好吃。雖然蛋香沒有正宗製作的濃,但夾着濃稠而不甜膩的朱古力醬一起吃,我的味蕾還是很受落。男朋友覺得剛炸的churro內餡有點濕,而我覺得外脆內軟的口感對比強烈,每一口都玩味十足。
Churros

普遍來講,西班牙菜份量比較大,我們這個量也足夠三人吃。下單時要量力而為,不要浪費食物呀!

2020-03-18
紀念日
芝士汁黑毛豬扒配蟹肉啤梨沙沙
伯爵茶焦糖燉蛋
Churros
2020-02-27 909 瀏覽
環境舒適,食物種類選多,飲品有特色。西班牙海鮮飯 2個人食夠晒啦,飯底好食,有櫻花蝦配上,令個飯更香更有味道😋Summer Dream 這杯飲品,很香椰子味,帶有rum 酒,很不錯的配搭。這裡還有好多種類的酒類和特飲類選擇,很適合不同喜好的人,白酒和紅酒亦有不少選擇,可惜一次試唔哂。最後食左個雜味窩夫作結,完美。今次到店,人不多,環境舒服。餐廳有好幾個set dinner 可選擇,但這裡出名西班牙海鮮飯,所以一試,另外,用OpenRice book 位,有100可減,只係198,2個人食是很不錯。
最後食左個雜味窩夫作結,完美。

2020-02-26
  • 西班牙海鮮炒飯
  • 雜果麻糬窩夫
  • Summer  Dream
2020-02-25 1072 瀏覽
今餐我哋5個人去左La Postre慶祝朋友生日係Openrice book位嘅時候備註生日 店員就會打嚟問你洗唔洗準備定生日朱古力牌 所以好推薦大家嚟依到慶祝生日西班牙海鮮炒飯係每枱必叫嘅用Openrice 優惠可以減100蚊叫左2人份 上面有超多海鮮包括蜆 蝦 青口即叫即整熱辣辣飯粒粒分明又入味 必叫芝士煎蟹餅都係好多枱都有叫有6隻蟹腳但係覺得個蛋餅有啲乾身Nachos 大推估唔到依個價錢會咁大份上面都幾多芝士 陪酒一齊食一流意粉我哋叫左兩個比較推薦松葉蟹奶油芝士意粉個款有好多蟹膏因為book位講定 窩夫上到嚟嘅時候已經有朱古力牌同蠟燭 朋友見到都好開心窩夫一定要叫入面有啲麻薯令到口感更豐富 窩夫texture好好 點蜂蜜食好好味另外店員仲會幫我哋影張即影即有俾壽星添
今餐我哋5個人去左La Postre慶祝朋友生日

叫左2人份 上面有超多海鮮
包括蜆 蝦 青口
即叫即整熱辣辣
飯粒粒分明又入味 必叫

西班牙海鮮飯(2人)

芝士煎蟹餅都係好多枱都有叫

另外店員仲會幫我哋影張即影即有俾壽星添

什果麻薯窩夫
2020-01-17
生日
西班牙海鮮飯(2人)
Nachos
松葉蟹奶油芝士意粉
什果麻薯窩夫
2020-01-23 989 瀏覽
今年食團年飯, 同事想攪攪新意思, 搵左間食西班牙菜的餐廳,估唔到有驚喜。餐廳位於上環永樂街商業大廈裡面,店舖唔算大,但裝修都幾別緻, 環境舒適優美。之前未食過西班牙菜,唔知係點樣的味道,餐牌的食物賣相十分吸睛,咁就一於食盡佢。點左熱門菜: 西班牙海鮮炒飯,黑松露西班牙黑豬扒,芝士煎蟹餅, 西班牙豬手等等.  每一道菜都好好味,  因為我地一行7人, 咁好味的食物,  都係每人試少少, 真係唔夠喉.  下次一定要再返黎.
西班牙豬手
黑松露西班牙黑豬扒
西班牙豬手
黑松露西班牙黑豬扒
2019-12-29 464 瀏覽
預先Book咗枱,打電話嘅時候店員冇講話聖誕當日只係有聖誕set,而其他餐廳喺電話中都有講明,搞到我地仲諗住咁好可以唔駛焗住食set不過上到去睇左menu 先知我地諗多左。。。過聖誕set講真真係冇乜嘢揀,唔多吸引,所以真係有啲失望最後我哋揀咗呢幾樣野黑毛豬牛油果沙律個沙律其實調味都OK,略嫌牛油果肉少咗啲,同埋賣相麻麻地之後係海鮮濃湯,有兩隻蝦兩隻蜆,湯都有海鮮味,但個人覺得味道麻麻地之後係我哋好期待嘅海鮮飯整體來講味道都OK嘅,但可能我對佢期望有啲高,所以覺得有啲普通出乎意料地,我哋另外叫嘅呢份肉丸反而係最好食同最抵食最後呢個甜品好特別,係用無花果整嘅,有啲似蘋果批,味道正常嘅,係覺得比較特別跟餐可以叫杯洒用OpenRice訂位可以-$100整體來講質素叫做中規中矩,但可能係因為聖誕節,所以選擇真係太少,所以失望如果平日黎應該會好啲
不過上到去睇左menu 先知我地諗多左。。。
過聖誕set講真真係冇乜嘢揀,唔多吸引,所以真係有啲失望

最後我哋揀咗呢幾樣野

黑毛豬牛油果沙律

個沙律其實調味都OK,略嫌牛油果肉少咗啲,同埋賣相麻麻地

之後係我哋好期待嘅海鮮飯

出乎意料地,我哋另外叫嘅呢份肉丸反而係最好食同最抵食

跟餐可以叫杯洒
用OpenRice訂位可以-$100