2023-09-26 129 瀏覽
在灣仔逛完街,早前聽朋友介紹18樓有間美式扖房,於是便前來朝聖。出電梯,立刻見到一個裝飾櫃及照片牆。燈光浪漫有氣氛,一面立體的火牆營造出西方古典的氣氛。Set dinner餐廳有不同的扖類,是食肉獸們的天堂。一份5成熟的厚切安格斯肉眼扖套餐,當然少不了前菜沙律、餐湯及餐包,主菜及飲品。前菜沙律是巴拿馬火腿沙律,柚子醋酸酸的很開胃,沙律菜新鮮爽甜,巴拿馬火腿鹹香,打開整晚胃口的大門。忌廉甜薯湯,口感綿滑,甜薯味道濃郁。蒜蓉包很鬆化,撕開面包配以甜湯,面包吸收了甜湯的精華,入口即溶的感覺。一塊5成熟的厚切安格斯肉,比我的手掌還大,份量十足,而且極為厚切,輕輕切開,鮮紅色的牛肉汁緩緩流出,鮮嫩多汁,肉的表面煎至香脆,鎖住肉汁,口感很鬆化,軟綿綿的,烤得很完美。牛扖配薯菜是絕配的。一條條炸至金黃色的薯條,香脆可口,且不會很油膩。吃完來一杯伯爵紅茶,去除整晚口中的油膩感。整體來說,店裏的燈光氣氛足夠,高質素的食物味道,是一個適合情人約會的地方。

伯爵紅茶

伯爵紅茶
2023-09-25 2530 瀏覽
今晚同朋友去了位於灣仔軒尼詩道239號18樓嘅La Moo Moo' s Steak and Fries,如果想搵過舒適環境食飯晚飯,這裡環境真的讓人感覺放鬆。最欣賞個酒櫃火爐位置。各款套餐由$388起,已包頭盤、主菜、餐飲是日餐湯係忌廉甜薯湯,湯帶有濃郁甜薯味道,加上濃郁忌廉,入口香滑味道豐富,加埋個餐包,作為今餐開始絕對是一道開胃菜。意大利巴馬火腿沙律配油醋汁,在清爽沙律菜上加了酸甜嘅油醋汁外,上面還有火腿,火腿帶點鹹味同沙律的清新相互配合,更讓人醒胃。主菜就係點了挪威三文魚配奶油大蒜醬,上枱時碟上放了兩大件三文魚外,還有下面嘅牛油薯蓉,三文魚厚薄適中,香煎外層油脂豐富皮脆肉香。入口時點埋奶油大蒜醬,味道更簡感清新,三文魚扒絕對令人胃口大開,加埋即炸香脆薯條🍟,真係另人不能停手!而店員見到客人的薯條食完會問客人是否需要refill,當然不客氣,同樣廚房即炸再出,出來熱燙燙,炸得金黃香脆,都係這裡另一賣點!最後加埋杯香濃凍咖啡☕️,完全將平時工作壓力減退,在這個舒適環境沉澱一會先回到現實世界。
各款套餐由$388起,已包頭盤、主菜、餐飲
主菜就係點了挪威三文魚配奶油大蒜醬,
朋友推介來到 灣仔 La Moo Moo' s Steak and Fries 品嚐燭光晚餐,店內燈光浪漫的美式扒房,餐廳位於 18樓,可以欣賞到城市夜景🌃佈置優雅,座位舒適,仲有小酒吧可以淺嘗一下,慶生食飯的好地方。Set Menu $398我點了一份 Set dinner 有沙律、餐湯、主菜、無限 refill 薯條、飲品。價錢親民,一班朋友聚餐的難以抗拒。餐湯甜薯忌廉湯,口感 creamy 幼滑,配上濃郁的忌廉,口感綿綿的。特製百里香蒜蓉牛油餐包搭配餐包鬆軟,混合蒜味和牛油🧈 非常美味,香氣四溢,令人回味。意大利🇮🇹巴馬火腿沙律配油醋汁這道巴馬火腿沙律🥗非常清爽,加上油醋汁,酸酸甜甜讓人感覺開胃。巴馬火腿的鹹香味俱全,沙律清新,相互融合,作為前菜恰到好處的口感。美國德州秘製燒醬豬肋骨我點了一道 Ribs 主菜,味道非常豐富,豬肋骨以秘製燒醬烤焗,一整條骨份量十足,烤至香脆,BBQ 醬汁極惹味。豬肋骨十分鬆化,肉質鮮嫩多汁,烤得非常完美,口感非常好,讓人一口接一口,真係好香好好味!任食薯條我期待已久的任食薯條🍟薯條和茄汁,十分完美的人生,無限 refill ,食得晒先好嗌,香脆好味
Set Menu $398
餐湯

特製百里香蒜蓉牛油餐包
意大利🇮🇹巴馬火腿沙律配油醋汁
美國德州秘製燒醬豬肋骨
任食薯條
我期待已久的任食薯條🍟薯條和茄汁,十分完美的人生,無限 refill ,食得晒先好嗌,香脆好味!口感豐富,刺激味蕾,食完超滿足,味覺好愉悅。
Iced Americano ☕️ +$10
飲品方面,我點了Iced Americano ,非常清新,加上碎冰,喝起來非常爽,非常適合夏天飲。
整體來說,La Moo Moo' s Steak and Fries是一個值得一試的餐廳,菜單非常精美,味道十分出色,服務貼心,讓食客感到舒適和滿足。
  • 美國德州秘製燒醬豬肋骨
  • 薯條
  • 特製牛油餐包
  • 沙律
2023-09-17 207 瀏覽
今日老婆生日,下班帶她來灣仔這家美式扖房慶生。扖房位於18樓,店內燈光豐暗浪漫,店外街景光亮催燦。是重要節日食飯的好地方。我點了一份美國德州秘製醬豬肋骨set dinner。Set dinner有沙律、巴拿馬火腿配柚醋汁,青綠的沙律菜,上面放了幾片巴拿馬火腿,配以柚子醋汁,酸酸甜甜,十分醒胃。餐湯是甜薯忌廉餐湯,甜薯混以餐湯,甜甜的,餐湯很creamy,口感幼滑。搭配蒜蓉牛油餐包,鬆軟,濃郁的牛油味道,占以湯來吃,口感綿綿的。豬肋骨以秘製醬烤,份量十足,一整片豬肋骨烤至深褐色味道,醬汁極為惹味。每一支的豬肋骨,十分鬆化,配以即炸的厚切薯條,香脆無比。總結店的食物質素高,食物份量夠大,而且環境舒適浪漫,服務好,是情侶聚會的好地方。

巴拿馬火腿配柚醋汁沙律
巴拿馬火腿配柚醋汁沙律

甜薯忌廉餐湯
甜薯忌廉餐湯蒜蓉牛油餐包

甜薯忌廉餐湯
甜薯忌廉餐湯蒜蓉牛油餐包
2023-08-21 356 瀏覽
平日lunch :首先每枱要惠顧礦泉水$79 一支。惠顧漢堡飽要加$10 才有薯條。意粉要加鹽才有味。另外,如果餐飲選擇凍飲要另加$10。以價錢同質素來講:應該唔會再光顧。
2023-08-16
2023-08-10 407 瀏覽
生日當然要揀個舒服又浪漫既地方切牛扒啦🍽️朋加揀左一間灣仔既西餐同我慶祝生日🎊地點都算方便易搵 入到去燈光微弱餐廳唔算好大 大約十張枱左右 所以記得BOOK定位先枱面有蠟燭燈仔 都幾有氣氛✨一坐低店員好快手就俾左餐牌我地睇 服務周到好熱情向我地介紹 我地好快就揀左2個牛扒SET-♪ 餐湯係薯仔湯 顏色好似南瓜湯好好味飲到薯仔蓉同薯仔香味 用餐包蘸湯食都幾好食 !!餐包微微烘過 表面少少脆脆地 質感鬆軟配上自家制的肉桂牛油 香甜味美♪ 沙律係PARMA HAM油醋沙律生菜好新鮮爽脆 油醋酸酸甜甜好開胃♪ 到主菜安格斯肉眼扒配阿根廷青醬牛扒揀左七成熟 都幾大塊 好JUICY表面GRILL得好香 微微焦糖化😋阿根廷青醬似蔥油 同我想像中既青醬有啲出入所以就問左店員可唔可以俾過另一隻醬店員都好好即刻為我地安排 好貼心🥰見我地薯條食得7788 仲主動問洗唔洗幫我地FILL (。ӧ◡ӧ。)用餐體驗好好 ~ ~ 同把SIGNATURE刀仔好得意-La Moo Moo's (灣仔)灣仔軒尼詩道239號18樓
生日當然要揀個舒服又浪漫既地方切牛扒啦🍽️
朋加揀左一間灣仔既西餐同我慶祝生日🎊
地點都算方便易搵 入到去燈光微弱
餐廳唔算好大 大約十張枱左右 所以記得BOOK定位先
枱面有蠟燭燈仔 都幾有氣氛✨
一坐低店員好快手就俾左餐牌我地睇 服務周到
好熱情向我地介紹 我地好快就揀左2個牛扒SET
♪ 餐湯係薯仔湯 顏色好似南瓜湯好好味
飲到薯仔蓉同薯仔香味 用餐包蘸湯食都幾好食 !!
餐包微微烘過 表面少少脆脆地 質感鬆軟
阿根廷青醬似蔥油 同我想像中既青醬有啲出入
所以就問左店員可唔可以俾過另一隻醬
店員都好好即刻為我地安排 好貼心🥰
用餐體驗好好 ~ ~ 同把SIGNATURE刀仔好得意
La Moo Moo's (灣仔)
灣仔軒尼詩道239號18樓
安格斯肉眼扒
COCKTAIL
2023-04-30
安格斯肉眼扒
COCKTAIL
☝️扒房餐廳地點方便,🈶️live band表演,讓人在舒適昏暗悠閒環境下視覺、味覺so chill,兩大享受之餘,套餐美酒🍷佳餚,好友歡聚一流‼️.👉各款set dinner $388起 ~ 頭盤、主菜、餐飲。。。☺️. 📌香蒜虎蝦意粉 $388 ~ 2⃣️隻大虎蝦🦐超重蒜香,蝦頭🈵️🈵️蝦膏,整碟意粉香氣四溢,每條煙韌意粉吸收到啖啖虎蝦精華。。😋📌挪威三文魚配奶油大蒜醬 $388 ~ 三文魚厚薄適中,香煎外層油脂豐富,非常脆口。簡單調味口感清新,高質量三文魚扒令人胃口大開‼️👉食物份量十足,三五知己相聚或飲酒狂歡,又一友聚好地方。。。😃🏬 La Moo Moo' s Steak and Fries (灣仔)🚦 灣仔軒尼詩道239號18樓

📌挪威三文魚配奶油大蒜醬

🚦 灣仔軒尼詩道239號18樓
📌挪威三文魚配奶油大蒜醬
位於灣仔中心地帶,位置就腳燈光昏暗餐廳佈置充當扒房風味聽住八、九十年代英文樂曲拌唱除了收工可鬆一鬆遠離煩憂 !高級上乘各有各所長視乎個人口味作選擇每晚以美式套餐為主打,一款頭盤一款餐湯以及餐包固然是人生一大享受,不論一班朋友聚餐令人難以抗拒「挪威三文魚配奶油大蒜醬」兩塊呈金黄香煎三文魚煮法方便,喜歡清淡且原汁原味,適量簡單調味啖啖肉質令魚更細嫩清新加上醬汁拌嘴香味更濃郁「香蒜虎蝦意粉」灑下香草、蒜蓉、牛油拼湊,大大隻虎蝦味則鮮甜口感豐富加上味覺有酒品刺激味蕾所伴隨的確好愉悅

「挪威三文魚配奶油大蒜醬」
「香蒜虎蝦意粉」
2023-07-06
  • 南瓜湯
2023-06-27 330 瀏覽
💭成日lunch 都有機會去唔同地方食,今次就去左灣仔一間食lunch 都可以任添薯條既餐廳食飯😍😍😍熱辣辣炸起既薯條加上黑胡椒簡直無得輸!我自己加左三次薯條🍟~唔知大家任食薯條會食幾多呢😗🌸燒牛肉三明治 (HKD138)呢間餐廳本身出名食牛扒,牛肉既product 都幾符合預期咁出色!個三明治係用軟軟既餐包,食完唔會濟!🌸魚柳漢堡 (HKD138)塊魚柳好厚!都係用軟軟既餐包做漢堡,都特別,魚柳比牛肉失色,我覺得同一個價錢黎講,牛肉三明治性價比高好多多😊😊
沙律

🌸燒牛肉三明治 (HKD138)
燒牛肉三明治

🌸魚柳漢堡 (HKD138)
魚柳漢堡

魚柳漢堡
2023-06-25 165 瀏覽
今日經過灣仔發現喺軒尼詩道有一間非常有氣氛嘅扒房,於是我哋就去試吓。牛扒當然係呢間餐廳嘅主打,所以就叫咗美國天然安格斯肉眼扒, 佢哋用咗高質素嘅美國Meyer牛肉製作,純種安格斯基因無添加生長激素嘅高級牛扒,識食嘅朋友當然要食半生熟,師傅控制火候非常到家,外皮煎到金黃色,口感好嫩滑,肉質鮮美,牛肉味道非常甘香,搭配餐廳嘅特製醬汁,味道更加出色,入口熱辣辣,可以話係完美。除此之外,呢度嘅薯條亦都好出色,炸到金黃色熱辣辣,而且可以無限添食。德國脆皮豬手又係必試推介,德國豬手嘅外皮,炸得好香脆,香噴噴。一切開隻豬手,就會見到非常粉嫩嘅豬肉,入口肉質好鮮嫩,外皮酥脆,配搭香甜芥末和蜂蜜像點嚟食,有不同風味,而且份量十足,適合同朋友分享。Red sangria呢杯紅色嘅桑格利亞好清新,水果味道同酒精濃度平衡得啱啱好,食飯嘅時候飲啱啱好,尤其係配襯德國在豬手,可以加強味蕾,完全令菜式味道提升。

Red sangria
2023-06-25 123 瀏覽
今次意外發現到呢間西餐廳,原來都好好食,情調又好好!忌廉甜薯湯及餐前麵包餐湯用左甜薯,都係第一次試。甜薯淡淡既甜味又令成個味道好加分!餐包好有驚喜,軟熟得黎上面仲有百里香蒜蓉牛油,真係好香好好味!沙律沙律份量都好大份,而且黑醋汁既酸酸地既味道,真無好開胃!Pork Rib Set咁岩今日買一送一,所以份量特別多!佢焗到岩岩好,肉質好腍滑,仲好juicy,輕輕一切已經骨肉分離!Ribeye 我地叫左5成熟,煎出黎真係岩岩好!佢既扒質素好好,又厚身,肉味又濃!店員好好比曬洋蔥、青醬同黑椒三個味,各自都好好味。最後仲有無限refill 既fries, 一樣好香脆好好味!食完超滿足。
今次意外發現到呢間西餐廳,原來都好好食,情調又好好!

忌廉甜薯湯及餐前麵包

沙律
沙律份量都好大份,而且黑醋汁既酸酸地既味道,真無好開胃!

Pork Rib Set

Ribeye
店員好好比曬洋蔥、青醬同黑椒三個味,各自都好好味。

2023-06-16 158 瀏覽
已經係二訪了。最鐘意佢私隱度高,枱同枱之間好闊落,岩哂拍拖談心,重點係牛扒十分高質。Smoke Salmon salad -煙三文魚有5-6大塊,新鮮肥美-沙律菜爽甜Crispy German Pork Knuckle -crispy 真的不是浪得虛名,非常脆口!-皮脆但肉一點都唔鞋口,火喉控制得好好-真心食到豬的香味,豬手來貨高質US Meyer Natural Prime Angus Rib Eye Steak-美國牛質素好高,牛味十分濃郁-叫左medium, 完全冇overcook, 內裏嫩滑多汁-薯條係幼切,真係食到薯仔味Red Sangria -水果足料果香味出,酒精味唔會太濃,岩哂女仔飲😊

Smoke Salmon salad
-煙三文魚有5-6大塊,新鮮肥美
-沙律菜爽甜
Smoke  salmon  salad

Crispy German Pork Knuckle
-crispy 真的不是浪得虛名,非常脆口!
-皮脆但肉一點都唔鞋口,火喉控制得好好
-真心食到豬的香味,豬手來貨高質
Crispy  German  pork  knuckle

Crispy  German  pork  knuckle

-美國牛質素好高,牛味十分濃郁
-薯條係幼切,真係食到薯仔味

Red Sangria
-水果足料果香味出,酒精味唔會太濃,岩哂女仔飲😊
Red  sangria

今日去咗一間好有格調好有氣氛嘅西餐廳食晚餐,估唔到價錢又幾抵食喎,仲好大份👍👍裝修風格是美國舊式西餐廳的感覺,,環境舒適,配合柔和嘅經典英文歌曲,整個氣氛好舒服一睇餐牌,幾正喎,只需要加$10薯條薯蓉都係任叫,豬肋骨仲要買一送一❤️南瓜湯南瓜湯隔渣隔得好好,好有南瓜味,而且仲有類似牛奶忌廉,令到整碗湯更加濃厚嘅香味美國安格斯肉眼扒( 280 G)牛扒size大過我隻手,而且非常多肉汁,juicy❤️牛味亦都重,而且脂肪分布平均,肉質唔硬非常鬆軟👍美國德州秘製燒醬豬肋骨啱啱好遇到買一送一優惠,真係好抵食❤️肉質鮮嫩,輕輕一扯就可以「骨肉分離」,配合酸酸甜甜嘅醬汁,風味十足總體來說,這間西餐廳性價比非常高,裝修有格調,而且份量size非常大, 兩個男人都食唔晒😂😂

南瓜湯

美國安格斯肉眼扒( 280 G)

美國德州秘製燒醬豬肋骨

2023-05-23
2023-05-29 157 瀏覽
為咗慶祝拍拖周年紀念,揀左呢間西餐廳,雖然鋪面唔係特別大,但係裝修好靚好有格調,老細應該花咗唔少錢🤭叫左兩個dinner set: Rib Eye Steak 同BBQ Pork Ribs Set南瓜🎃湯 一定要試,好濃南瓜味加上雞湯底,好夾好滿足。包包焗到外脆內軟,甜甜地送南瓜湯一流。呢塊US Meyer Natural Prime 我揀左medium rare 肉味都算幾濃厚,juicy 同冇咩肥膏值得一讚員工好nice ,比左試左三隻唔同味既sources最右邊個款好特別,有少少泰式嘅感覺酸酸的,可以一試。之後要介紹俾呢一個 Pork Ribs,好有驚喜,遇上買一送一,仲要好大塊 ,大過我手掌😝呢個ribs 係我食過最好食既ribs,啖啖肉,肉質唔乾,仲有佢個汁係好特別 ,酸酸甜甜,再帶點微辣,好有風味👏🏻加左10蚊食Mashed Potato,好有忌廉奶香味嘅薯蓉,食完真係好飽肚另外佢薯條係任食嘅,大胃王就啱哂啦最後俾錢嘅時候,仲送咗coupon 下次可以再去食啦
為咗慶祝拍拖周年紀念,揀左呢間西餐廳,

值得一讚

員工好nice ,比左試左三隻唔同味既sources
最右邊個款好特別,有少少泰式嘅感覺酸酸的,可以一試。

另外佢薯條係任食嘅,大胃王就啱哂啦

最後俾錢嘅時候,仲送咗coupon 下次可以再去食啦

• 南瓜湯
  • BBQ  pork  ribs
  • 特製牛油餐包
2023-05-28 154 瀏覽
近期生活忙碌,有時甚至乎忙到午餐也吃不到。難得今天有點時間,便相約友人吃一頓豐富的晚餐,滿足一下食慾!!我們來到灣仔軒尼詩道的La Moo Moo's Steak and Fries。餐廳裝潢型格,燈光有情調,讓人感到非常舒適和放鬆。店主Manu親自招待每位客人,熱情款待讓人頓時感覺輕鬆,暫時忘記外面世界的忙碌。我和友人都點了set dinner,再加上特製飲品。我點了一杯Lychee Lemon Cooler,酸酸甜甜,感覺清新。頭盤:意大利巴馬火腿沙律配柚醋汁,食材新鮮,火腿的鹹香和柚醋汁的酸甜相輝映,味道開胃。最喜愛的甜薯湯creamy濃郁,味道清甜,搭配百里香蒜蓉牛油餐包,讓人回味無窮。主菜:雖然La Moo Moo's Steak and Fries主打牛扒,但我點了同樣熱門的菜式,秘製燒醬豬肋骨。豬肋骨份量十足,醬汁惹味,薯條熱辣脆口,最重要是薯條任食!總括來說,La Moo Moo's Steak and Fries的食物質素高,份量大,特別是對於喜愛肉類的食客來說,這裡絕對是一個不能錯過的好去處。店主Manu的熱情招待和舒適的用餐環境,也讓人感到十分愉快和放鬆。不僅如此
我們來到灣仔軒尼詩道的

頭盤:

主菜:

總括來說,La Moo Moo's Steak and Fries的食物質素高,份量大,特別是對於喜愛肉類的食客來說,這裡絕對是一個不能錯過的好去處。店主Manu的熱情招待和舒適的用餐環境,也讓人感到十分愉快和放鬆。不僅如此,La Moo Moo's Steak and Fries也提供多種牛扒選擇,以及其他美味的菜式和飲品,讓每位食客都能找到自己喜愛的味道。如果您正在尋找一個品味優質的西餐廳,La Moo Moo's Steak and Fries絕對是一個值得推薦的好去處。