2023-09-25 2530 瀏覽
今晚同朋友去了位於灣仔軒尼詩道239號18樓嘅La Moo Moo' s Steak and Fries,如果想搵過舒適環境食飯晚飯,這裡環境真的讓人感覺放鬆。最欣賞個酒櫃火爐位置。各款套餐由$388起,已包頭盤、主菜、餐飲是日餐湯係忌廉甜薯湯,湯帶有濃郁甜薯味道,加上濃郁忌廉,入口香滑味道豐富,加埋個餐包,作為今餐開始絕對是一道開胃菜。意大利巴馬火腿沙律配油醋汁,在清爽沙律菜上加了酸甜嘅油醋汁外,上面還有火腿,火腿帶點鹹味同沙律的清新相互配合,更讓人醒胃。主菜就係點了挪威三文魚配奶油大蒜醬,上枱時碟上放了兩大件三文魚外,還有下面嘅牛油薯蓉,三文魚厚薄適中,香煎外層油脂豐富皮脆肉香。入口時點埋奶油大蒜醬,味道更簡感清新,三文魚扒絕對令人胃口大開,加埋即炸香脆薯條🍟,真係另人不能停手!而店員見到客人的薯條食完會問客人是否需要refill,當然不客氣,同樣廚房即炸再出,出來熱燙燙,炸得金黃香脆,都係這裡另一賣點!最後加埋杯香濃凍咖啡☕️,完全將平時工作壓力減退,在這個舒適環境沉澱一會先回到現實世界。
各款套餐由$388起,已包頭盤、主菜、餐飲
主菜就係點了挪威三文魚配奶油大蒜醬,