2024-06-04 9 瀏覽
韓國過江龍炸豬扒店 Kyung Yang Katsu位於中環蘇豪區。今日早咗收工趕過嚟,好好彩成功入座!遲多15分鐘,已經要排隊啦,人氣冇減過~佢哋豬扒都係由韓國盛產~除咗豬扒係主角,其他醬汁都係靈魂,多達6種:芥末籽醬少少刺鼻,令到豬扒微辣卻香甜檸檬🍋清新,減少油膩感松露鹽簡單的調味,最能食到豬扒的原汁原味Wasabi最後食到有啲膩,可以試下點,有驚喜~鹽漬櫻花蝦個人覺得偏咸,朋友就覺得似本地蝦醬嘅味道,幾新奇蜜糖豬扒醬男女老幼都喜歡,比普通的豬扒醬再甜d🐖特級吉列豬扒定食 吉列豬扒外層酥脆,大過我隻手掌。入面嘅豬扒加入咗豬面肉,好矜貴,因為每隻豬只有兩塊豬肉。油花分布均衡,而且入口特別軟嫩,比一般豬扒冇咁韌同會juicy啲,”特級”嘅質素。芝士&吉列豬柳套餐豬扒內的芝士做到最強的拉絲效果,有流心的口感,外層酥脆、鬆化,一口咬下,整口滿足!吉列豬柳粉紅色,豬味濃啲,肉中無筋。每個set仲包括迷你版的飯和麵,唔好睇佢細細碗,食完好飽肚~

芥末籽醬
少少刺鼻,令到豬扒微辣卻香甜

檸檬🍋
清新,減少油膩感

松露鹽
簡單的調味,最能食到豬扒的原汁原味

Wasabi
最後食到有啲膩,可以試下點,有驚喜~

鹽漬櫻花蝦
個人覺得偏咸,朋友就覺得似本地蝦醬嘅味道,幾新奇

蜜糖豬扒醬
男女老幼都喜歡,比普通的豬扒醬再甜d

🐖特級吉列豬扒定食

芝士&吉列豬柳套餐
吉列豬柳粉紅色,豬味濃啲,肉中無筋。

酥脆嘅炸豬扒🍖同埋拉絲嘅芝士🧀對我嚟講都有一種不能抗拒嘅魅力🤤喺韓國有八十間分店嘅「Kyung Yang Katsu」炸豬扒專門店嚟咗香港,點樣唔可以去朝聖一下呢?餐廳位於中環蘇豪段扶手梯附近,地點方便。店內樓底夠高又開揚,色調柔和而且不停播放住K-pop,感覺好似置身首爾🇰🇷眾多套餐之中,我試咗「芝士&炸蝦套餐」$188及「芝士&吉列豬扒套餐」$198。套餐入面嘅豬扒由韓國出產,炸得表面鬆脆,唔油膩,肉質扎實又帶有豬肉嘅鮮味,外皮就算食到尾都唔會變腍。內裡有爆餡半融芝士流心,一咬仲有拉絲效果,就係呢個口感同味道,讓人垂涎欲滴!炸物除咗可蘸原味醬汁外,還可試試加鮮檸檬汁、蜜糖芥末、wasabi 、松露鹽同好特別嘅韓國蝦醬,鹹鹹香香,鮮味提升不少!(芥辣、鹽同蝦醬係放置成smiley face,好有心思🙂)炸蝦套餐有兩大隻吉列蝦,薄薄嘅炸粉包住大蝦,蝦肉彈牙鮮味;吉列豬扒套餐嘅豬扒肉質嫩滑,酥脆香口,令人食唔停口。套餐仲包括可愛嘅鵪鶉蛋調味飯、韓國紫菜冷麵、柚子汁椰菜絲沙律及兩款泡菜,份量驚人,男仔都會食到攬住個肚走!我仲叫一杯係士多啤梨梳打🍓$48及青提子梳打💚$48,兩杯飲品都用上新

我仲叫一杯係士多啤梨梳打🍓$48及青提子梳打💚$48,兩杯飲品都用上新鮮嘅水果,青提子仲要係香印提子添!酸甜清爽嘅飲品配合煎炸食物,解膩一流,Perfect match🍹
士多啤梨梳打及青提子梳打
吉列大蝦
士多啤梨梳打及青提子梳打
吉列大蝦
  • 芝士&炸蝦套餐
  • 芝士&吉列豬扒套餐
1K
2024-05-23 153 瀏覽
假日同友人係中環整Lunch,今次揀左去韓國過江龍人氣店Kyung Yang Katsu,主打吉列豬扒,當中的芝士吉列豬扒極具人氣,兩個芝士控二人組一於去試下,大約下午1:00食飯時段到達,竟然唔太多人!餐廳裝潢以木系為主調,感覺柔和溫暖,樓底高有空間感,感覺舒適。餐牌,必點芝士系列,同友人點了兩個定食開心Share。奉上凍茶。番薯芝士吉列豬扒,$198。定食附上飯、麵、柚子沙律菜、伴菜及醬料,份量十足,飯上的鵪鶉煎蛋好可愛,醬料有炸豬排醬、甜芥末及檸檬伴食,而鹹蝦、芥末及松露鹽的擺盤係一個笑臉來,好得意呀。芝士吉列豬扒入口酥脆軟嫩,內餡水牛芝士澎湃,又做個招牌動作拉絲~仿如瀑布的芝士,質感柔軟有淡淡的芝士味,好味!番薯芝士吉列豬扒,芝士吉列豬扒上多了一層番薯蓉,賣相好吸引,有點似甜唔品,豐富的番薯蓉口感幼滑,味道香甜濃郁,口感豐富好味,但同時又有點膩。韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒,$188。好大件吉列豬扒,多蜜醬汁芝份量十足蓋過面層,吉列豬扒外脆內軟多肉汁好juicy,相對芝士吉列豬扒口感更實在,伴多蜜醬汁芝士,味道酸甜芝士味淡香,不俗。有coupon送。食物味道不俗,滿足左我地芝士控w
餐牌,必點芝士系列,同友人點了兩個定食開心Share。
奉上凍茶。
番薯芝士吉列豬扒
番薯芝士吉列豬扒,$198。
韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒
韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒,$188。
有coupon送。

食物味道不俗,滿足左我地芝士控www,而且十分豐富,係中環區來講算抵食,服務態度有禮,坐得舒適,有下次呀。
2024-04-26 405 瀏覽
大半年前首爾超人氣輕洋豬扒店Kyung Yang Katsu 登陸香港,一直都有興趣想試下。上星期終於約到朋友一齊去食。餐廳位於中環蘇豪伊利近街,沿住扶手電梯就可以上到嚟。餐廳嘅舖面係一間白色小店。店內裝潢既米黃色主調、木系家具、米黃色Bar 檯,感覺有點溫暖。今次我就試咗呢款「芝士&吉列豬扒套餐」,採用豬背脊既大里肌肉,有配左流心芝士同無芝士版本。吉列豬扒炸得香脆,但感覺唔算油膩熱氣。豬扒食落腍身,有點肉汁👍🏻。芝士版本就係加咗水牛芝士,芝士香味同juciy豬扒味道好相襯。隨套餐會附上唔同嘅醬料例如:黑松露鹽、芥末、蝦醬、刀魚醬、酸梅醬。我就最鍾意配豬扒醬,食落酸酸甜甜,幾開胃🤤。朋友就點左呢一款新推出嘅「番薯芝士吉列豬扒」。喺芝士吉列豬扒上啜上番薯蓉,番薯食落甜甜地,口感好軟糯,意外地味道同口感都幾夾。除咗主菜嘅吉列豬扒,每個套餐都有附有飯、麵、沙律同伴菜。飯同麵份量都唔算多,不過飯都煙靭。麵係湯麵,個湯味道都幾溫和。唔夠食嘅仲可以再添。伴菜唔會太過咸,做嚟當前菜或者配飯食都唔錯😌。最後就當然要介紹埋飲品啦。我哋就揀咗兩款梳打飲品。入面真係用返芒果🥭同大大粒青提子,再加埋梳打同埋果

最後就當然要介紹埋飲品啦。我哋就揀咗兩款梳打飲品。入面真係用返芒果🥭同大大粒青提子,再加埋梳打同埋果醬,啱晒依家熱天,解一解暑。整體,我都覺得幾有特色,價錢以中環鮮豪區嚟講都算合理,未試過嘅朋友不妨嚟試吓啦!
芝士&吉列豬扒套餐
芒果🥭/青提梳打
芝士&吉列豬扒套餐
芒果🥭/青提梳打
2024-03-27 688 瀏覽
有日經過伊利近街, 發現開了一家很特別的餐廳! 古銅金搭配米白色外牆, 淡金色裝潢, 燈光很有格調, 看到門外的餐牌, 便知道這是韓國高級炸豬扒品牌! 設有吧枱座位、卡座等, 也有窗邊位置, 十分開揚! 店員介紹其食品是以韓國產新鮮豬肉所製造的, 貪心的我當然是想多吃些不同的! 由食材至駐場師傅也是來自韓國的, 令香港人也可品嚐到韓國的原汁原味, 名符其實的真過江龍呢! 套餐包括韓國冷麵、鵪鶉蛋有味飯、柚子汁沙律、泡菜及多款調味料! 最特別是韓國蝦醬, 這配搭也太特別了! 吉列豬扒 & 豬柳套餐 $188 ~ 看上去好像很的豬肉, 原來超多汁、超嫩滑! 肉味香濃沒有豬羶味, 外層炸得香脆, 放久了也不會變軟變腍!! 試了原味便把調味料也嚐了一遍, 很滿足!芝士 & 炸蝦套餐 $188 ~ 這也太邪惡了….怎能不愛呢! 咸香奶香的芝士拉絲, 流心爆漿的! 被薄薄的豬肉片包裹著, 一口一滿足! 趁熱食可以拉絲, 放冷食也另有一番滋味! 吉列蝦超大一隻, 蝦肉爽甜鮮香, 太愛了! 炸衣很薄很脆, 火喉控制很恰當! 最後吃了幾口泡菜, 很解膩! 餐具也超美, 因為我坐在吧枱座位,發現原來連電飯
設有吧枱座位、卡座等, 也有窗邊位置, 十分開揚!
炸衣很薄很脆, 火喉控制很恰當!
最後吃了幾口泡菜, 很解膩!
餐具也超美, 因為我坐在吧枱座位,發現原來連電飯煲也是韓國的, 細節也太徹底了, 超讚!
今次呢到呢間韓國過江龍人氣Kyung Yang Katsu😗😗呢間吉列豬扒店係韓國都有數十間分店~而家唔洗飛去韓國都食到咁好食既吉列豬扒😻😻豬扒套餐主要分左有芝士同冇芝士嘅版本、或者可以拼炸蝦或者豬柳🥹定食一般都配左面條同埋飯,仲有各種小菜同埋醬汁😙😙芝士&吉列豬柳套餐 $198芝士相當澎湃🥹🥹🥹帶來豐富嘅口感😻😻豬扒經過吉列烤或炸金黃酥脆😆😆仲保持列豬肉嫩滑嘅口感。融化左既芝士有超香濃嘅奶香味😍😍每一啖都可以品嚐到豬柳肉汁同芝士嘅濃郁😗太邪惡啦😝😝韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒 $188我地仲叫左呢個韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒😙😙豬扒都經過烤炸,所以十分香脆😝😝再係上面淋上韓式多蜜醬汁,同鋪上一層融化左既芝士,一夾起就可以見到瘋狂既拉絲效果🤤🤤真係一個令人垂涎欲滴嘅組合,豬扒仲要大過成塊面😳😳食完真係飽到透唔到氣😜😜

芝士&吉列豬柳套餐 $198

韓式多蜜醬汁芝士吉列豬扒 $188

Kyung Yang Katsu (中環)星期六中午時間去到Kyung Yang Katsu 意外地人不太多餐廳座位多但闊落亦因為人不多相對寧靜是個用餐舒服的餐廳價錢略貴但每份都非常足料男士也絕對夠飽!另外沙律,麵及飯是無限添食韓式多蜜醬汁吉列豬扒 $178-吉列豬扒差不多兩隻手掌般大 韓式多蜜醬汁甜甜酸酸 加上鋪在面層的拉絲芝士 做到開胃作用又不會太膩 另有沙律菜,醃菜,麵,飯,鵪鶉蛋番薯芝士吉列豬扒 $198-芝士及番薯吉列豬扒各3件 吉列豬扒外脆內嫩 芝士當然同樣做到拉絲 而吉列豬扒上面加上番薯就較少見 感覺似食甜品 附有豬扒醬汁,檸檬,甜芥末,鹹蝦,松露鹽,Wasabi調味料給客人轉換不同口味 另再有沙律菜,醃菜,麵,飯,鵪鶉蛋Kyung Yang Katsu (中環)中環蘇豪伊利近街59號地舖
Kyung Yang Katsu (中環)

星期六中午時間去到Kyung Yang Katsu
意外地人不太多
餐廳座位多但闊落
亦因為人不多相對寧靜
是個用餐舒服的餐廳

價錢略貴
但每份都非常足料
男士也絕對夠飽!

另外沙律,麵及飯是無限添食

韓式多蜜醬汁吉列豬扒 $178
-吉列豬扒差不多兩隻手掌般大
韓式多蜜醬汁甜甜酸酸
加上鋪在面層的拉絲芝士
做到開胃作用又不會太膩
另有沙律菜,醃菜,麵,飯,鵪鶉蛋
韓式多蜜醬汁吉列豬扒

番薯芝士吉列豬扒 $198
-芝士及番薯吉列豬扒各3件
吉列豬扒外脆內嫩
芝士當然同樣做到拉絲
而吉列豬扒上面加上番薯就較少見
感覺似食甜品
另再有沙律菜,醃菜,麵,飯,鵪鶉蛋
番薯芝士吉列豬扒

Kyung Yang Katsu (中環)
中環蘇豪伊利近街59號地舖
韓式多蜜醬汁吉列豬扒
2024-05-25 11 瀏覽
今日專程同朋友黎到呢間由首爾開過黎既超人氣吉列豬扒店Kyung Yang Katsu!!我地閒日6點半左右入座,7點未到鋪頭已經差唔多坐滿~勁高人氣~ 鋪頭既氣氛亦都唔錯,環境舒適,有把檯位置或者Table位可以選擇!我地兩個人就叫左兩份套餐,分別係特級吉列豬扒定食(Premium Pork Loin)同埋 蕃薯芝士吉列豬扒套餐(Sweet Potato & Cheese Katsu)。特級吉列豬扒定食(Premium Pork Loin)既特級豬扒係會係豬扒上面加上豬面肉,豬面肉係一隻豬黎講只會有大約450克至500克既限量部位!!所以係十分珍貴既,加上豬面肉會令特級豬扒食落更加滑~豬扒食落好Juicy,同朋友都好意外既係,無諗到食吉列豬扒係一D油膩既感覺都無!!而且又唔會好乾身,配料方面,會有由wasabi﹑salted shrimps同埋Truffle sale組成既笑哈哈圖案碟組成~醬料方面,都有甜芥末﹑檸檬﹑Tonkatsu Sauce。 我自己就比較鍾意蘸鹽食~蕃薯芝士吉列豬扒套餐(Sweet Potato & Cheese Katsu)亦都好推介。韓國嘢食嘅芝士拉絲都幾出

特級吉列豬扒定食(Premium Pork Loin)

韓國嘢食嘅芝士拉絲都幾出色,呢款吉列豬扒亦都唔例外,但係好surprisingly芝士拉絲得嚟又唔膩
,食落都少啲罪惡感。蕃薯豬扒好有創意,甜甜鹹鹹嘅豬扒令味蕾感覺好新鮮
。套餐方面,都同特級吉列豬扒定食一樣會有鵪鶉蛋飯、冷麵、沙律同埋2款伴菜,唔夠仲可以refill嫁
!!

2024-05-20
特級吉列豬扒定食(Premium Pork Loin)
中環近年開咗間韓式吉列炸豬扒店,今次特登book咗枱嚟試一試,星期一晚都全場full House ❤️▫️ 芝士&吉列豬柳套餐 🐷 $188大家一定要試一試佢哋嘅招牌芝士吉列豬扒!滿滿嘅芝士一咬就如瀑布般流出,強烈嘅拉絲感,芝士味超濃郁🧀,加埋底下香脆嘅炸豬扒簡直食唔停口!▫️ 吉列豬柳&炸蝦套餐 🍤 $188另外吉列豬柳同埋炸蝦,亦都係唔錯嘅選擇!特別係炸蝦超級巨型!肉質仲要係超濃郁鮮蝦味!平時出邊的確少見如此高質嘅炸蝦😋 怕油膩嘅話則可選擇吉列豬柳,油脂分布較少,口感比較健康👍🏻值得一提,佢哋嘅飯、麵及沙律都係無限refill,我自己就最鍾意佢哋嘅湯麵,有鮮味之餘仲有紫菜🤭▫️ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐇𝐢𝐠𝐡𝐛𝐚𝐥𝐥 & 𝐆𝐫𝐚𝐩𝐞 𝐇𝐢𝐠𝐡𝐛𝐚𝐥𝐥 🍺 $98除咗炸物出色之外,佢哋嘅highball亦不容錯過!highball配搭新鮮果肉令整體更易入口,最近仲做緊happy hour買一送一真係超級抵飲!💬 好開心喺香港都可以食到咁出色嘅炸豬扒,所有嘢食都十分出色,十分值得大家來試一試!A Korean-style fried pork cutlet restaurant recently ope

▫️ 芝士&吉列豬柳套餐 🐷 $188

▫️ 吉列豬柳&炸蝦套餐 🍤 $188

A Korean-style fried pork cutlet restaurant recently opened in Central, and I specifically booked a table to give it a try. Even on a Monday night, the place was fully booked. ❤️

▫️ 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 & 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 🐷 $188
You must try their signature cheese pork cutlet! The cheese flows out like a waterfall when you bite into it, with an intense pull and rich cheesy flavor🧀. Combined with the crispy fried pork cutlet, it's irresistible!

▫️ 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 & 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 🍤 $188
The pork loin cutlet and fried shrimp are also great choices! The fried shrimp, in particular, is huge and bursting with fresh shrimp flavor! It's rare to find such high-quality fried shrimp elsewhere😋. If you prefer something less greasy, go for the pork loin cutlet, which has less fat and a healthier texture👍🏻.

Worth mentioning is that their rice, noodles, and salad are all unlimited refills. My personal favorite is their soup noodles, which are flavorful and include seaweed🤭.

Besides the excellent fried dishes, their highballs are not to be missed! The highballs with fresh fruit make them more refreshing. They are currently having a buy-one-get-one-free happy hour, making them a great deal!

💬 I'm thrilled to find such outstanding fried pork cutlets in Hong Kong. Everything was excellent and definitely worth a try!
之前朋友推介呢間吉列豬扒,由韓國過江,質素都有返咁上下,就約埋男朋友一齊試!特級吉列豬扒定食 $198因為見到呢個係bestseller,諗到費事諗直接就叫呢個啦!同埋佢呢個豬扒好似係比較稀有部位,唔係度度都食到。.豬扒一上到嚟嗰陣我話咗一聲,佢都幾大嚿同幾厚切。同平時出面唔同嘅係佢個粉唔厚,反而係豬扒最多最大大嚿,呢個份量都真係好均真,仲要其實喺上環區食嘢平時都唔平,估唔到佢會咁大件夾抵食。.同埋佢啲豬扒食落,一啲都唔嚡口,反而有少少Juicy嘅感覺。同埋佢哋都配咗黑松露鹽同其他特製醬料,每次點唔同醬料都可以食到唔同味道。.同埋見到佢哋個Menu都有寫到,啲飯同埋麵都可以refill,但平時食得比較多嘅朋友都可以嚟,唔使驚唔夠飽😂吉列豬柳&炸蝦套餐 $188另外仲叫咗個吉列豬柳同埋炸蝦,個吉列豬柳對比吉列豬扒比較瘦,識落有種大大啖肉嘅感覺。

特級吉列豬扒定食 $198
吉列豬柳&炸蝦套餐 $188
韓國過江龍炸豬扒店Kyung Yang Katsu開左接近一年到而家依然人氣不減‼️位於中環蘇豪區,旺中帶靜,由中環街市一路搭扶手電梯上黎大約10分鐘路程,晚飯時間人潮不斷,人氣勁高🤩▪️特級吉列豬扒定食 $198吉列豬扒外層酥脆,一咬落去聽丁喀滋喀滋嘅聲音,入面嘅豬扒用上豬面肉,軟嫩多汁,豬扒唔會炸到乾晒但又唔會食到油膩口感。另配甜芥末、檸檬汁、豬扒醬、wasabi同鹽漬櫻花蝦,可按個人口味配搭豬扒食。個人喜歡蘸豬扒醬食,甜甜酸酸▪️芝士&吉列豬柳套餐 $198我主要係俾佢地嘅芝士吉列豬扒吸引左黎😆超長芝士拉絲好有彈性,豬扒肉中間夾住芝士,口感豐富滋味,就算唔蘸調味都好正!套餐包左飯、麵同沙律,可以免費refill😋

▪️特級吉列豬扒定食 $198

▪️芝士&吉列豬柳套餐 $198

2024-05-18 13 瀏覽
呢間韓式豬扒上年開業嘅時候已經覺得好吸引,主打芝士吉列豬扒,今日終於嚟試吓,位於SOHO伊利近街,出咗地鐵站之後可以沿住電梯上嚟~今日叫咗兩個套餐試吓,佢哋每個套餐都包飯、麵同埋沙律🥗仲可以無限refill,醬料有豬扒醬同埋芝麻醬,另外仲配埋黑松露鹽、鹹蝦、wasabi同埋檸檬🍋🐷芝士吉列豬扒定食 $188呢個係佢哋最signature嘅芝士豬扒,流心芝士超級拉絲,可以拉到好高,豬扒炸得超級香脆,配埋芝士一齊食真係好邪惡🧀🍤吉列豬柳&炸蝦套餐 $188另外一個套餐就叫咗吉列豬柳,豬柳嘅肉好厚,食落口感軟腍,肉汁好多,一啲都唔鞋兩隻吉列炸蝦超級大隻多肉,炸得香脆,蝦味濃郁🦐

🐷芝士吉列豬扒定食 $188

🍤吉列豬柳&炸蝦套餐 $188
兩隻吉列炸蝦超級大隻多肉,炸得香脆,蝦味濃郁🦐
  • 芝士吉列豬扒定食
2024-05-17 9 瀏覽
日式吉列豬扒就食得多. 韓式吉列豬扒就真係第一次食今日就嚟到位於蘇豪區嘅Kyung Yang Katsu. 係一間以韓國新鮮豬肉製造嘅韓國炸豬扒專門店😍喺韓國大約有80間分店營業中香港分店亦有韓國師傅親自駐場製作使用韓國新鮮豬肉製成嘅香脆多汁炸豬扒🐷特級吉列豬扒定食特級豬扒係豬扒加上豬面肉. 每隻豬只有450-500克嘅稀有部位中咬落去充滿肉汁. 而且肉質鬆軟配上黑松露鹽、芥末、蝦醬、刀魚醬可以先點下松露鹽. 試吓豬肉本身嘅滋味蝦醬同刀魚醬係製作韓國泡菜嘅材料. 同豬肉嘅味道好夾食食吓覺得有啲膩嘅時候. 可以用青芥末去解膩🐷芝士&吉列豬扒套餐芝士吉列豬扒係水牛芝士包裹着豬肉嘅炸物拉絲嘅芝士真係相當邪惡. 外皮鬆脆爽口. 唔會油膩吉列豬扒肥瘦得宜. 肉質比特級豬扒結實每個定食都會配飯、麵、沙律同前菜米飯上面會配上飯素同埋可愛嘅鵪鶉煎蛋麵嘅味道亦都唔錯. 而且重可以refill!! 一定食得飽
日式吉列豬扒就食得多. 韓式吉列豬扒就真係第一次食

香港分店亦有韓國師傅親自駐場製作
使用韓國新鮮豬肉製成嘅香脆多汁炸豬扒

🐷特級吉列豬扒定食
咬落去充滿肉汁. 而且肉質鬆軟

配上黑松露鹽、芥末、蝦醬、刀魚醬
可以先點下松露鹽. 試吓豬肉本身嘅滋味
蝦醬同刀魚醬係製作韓國泡菜嘅材料. 同豬肉嘅味道好夾
食食吓覺得有啲膩嘅時候. 可以用青芥末去解膩

🐷芝士&吉列豬扒套餐
芝士吉列豬扒係水牛芝士包裹着豬肉嘅炸物
拉絲嘅芝士真係相當邪惡. 外皮鬆脆爽口. 唔會油膩

吉列豬扒肥瘦得宜. 肉質比特級豬扒結實

每個定食都會配飯、麵、沙律同前菜
米飯上面會配上飯素同埋可愛嘅鵪鶉煎蛋
麵嘅味道亦都唔錯. 而且重可以refill!!
一定食得飽
餐廳樓底高好有空間感, 有吧枱位同一般餐枱位, 枱與枱之間距離比較接近。𓆹 芝士吉列豬扒定食 $𝟷𝟾𝟾𓆹 吉列豬柳 & 炸蝦套餐 $𝟷𝟾𝟾定食配有白飯, 麵, 沙律同2款漬物前菜, 白飯, 麵同沙律都可以 refill。芝士吉列豬扒上面嘅芝士半溶, 豬扒幾鬆軟, 食落唔會覺得漏。豬柳粉嫩嫩, 肉質結實但軟腍, 上面有少少黑椒點綴。炸蝦外層好酥脆, 裡面蝦肉厚身而且彈牙。每款定食配有幾款調味料, 包括甜醬汁, 蜜糖芥末醬, Wasabi, 檸檬, 鹽同漬物蝦仔, 可以自行調配鐘意嘅口味。

𓆹 芝士吉列豬扒定食 $𝟷𝟾𝟾
𓆹 吉列豬柳 & 炸蝦套餐 $𝟷𝟾𝟾

6️⃣芝士&吉列豬柳套餐 $1989️⃣芝士&吉列豬扒套餐 $198餐廳選用背脊既大里肌肉,豬扒肉質軟腍,本身調味唔係好濃,所以食得出豬扒本身嘅味道٩(ᐛ)و 另外流心芝士version更增加咗濃郁芝士嘅風味同口感,又唔會覺得膩;而豬柳肉質有少少半熟感,更加軟腍,豬扒同豬柳裹滿麵包糠炸到香脆金黃,非常之酥脆香口♡´・ᴗ・`♡ 餐廳仲有提供檸檬、豬扒醬、芥末籽醬,客人可以根據自己口味配搭🤤個人最鍾意芥末籽醬♡每個套餐都配有椰菜沙律、白飯配鵪鶉蛋蛋、麵線,唔夠仲可以refill (●’◡’●)ノ椰菜沙律配上柚子醋酸酸甜甜好開胃;麵線係類似上海麵,個湯清清淡淡;白飯用咗韓國米,口感煙靭
6️⃣芝士&吉列豬柳套餐 $198
9️⃣芝士&吉列豬扒套餐 $198