很久沒有在外面吃雪糕裏的製品~ 經過很多次都見到不少人排隊購買,今次總算是第一次食到這一家雪糕,印象也不錯!歡迎參觀我哋IG @esther.diary_ /// @esther.dino 了解更多喔!平視我喜歡的口感偏向意大利雪糕! 這一次嘗試 i cremeria cafe 係雪糕質感嘅挑戰~ 雪糕遠得着棉花糖,最佳嘅形容詞就好像這家Cafe的名字一樣,是creamy! 對於喜歡軟綿綿雪糕的吃貨來說,這是不二的選擇!雪糕, buffet,蛋糕的選擇非常之多!價錢方面就視乎你選擇的是時令水果還是普通版。今次我和朋友選擇的是熱朱古力配雪糕和煙韌口感白玉配抹茶又有柚子的雪糕!熱朱古力的味道很濃郁,相對甜度亦不少,但配起軟綿綿雪糕來說也不錯!白玉來說,我喜歡白色的那種,因為入邊沒有餡料,是一舊非常煙韌的小丸子🍡配料❤️❤️❤️!整體而言味道不錯!

2020-07-03 465 瀏覽
因為要等朋友放工,所以就選擇黎朗豪坊試下i cremeria 嘅cake ,去到見到有tea set 就叫左一份草莓配檸檬紅茶,多謝98蚊。見到set 野,啱晒港女人士,啱晒打卡。試下味到如何,蛋糕裹面草莓好酸,但蛋糕係偏甜,所以可以平行到個味道。有紅茶下口,也可以坐喺度慢慢消磨時間。
草莓蛋糕配紅茶
上次試左個蜜瓜芭菲,覺得太貴之餘個牛奶雪糕都好普通,性價比真係唔高!今次因為仲有一張coupon嘅關係,所以就去左比多次機會佢😂依間分店除左甜品雪糕之外,仲有提供正餐嫁!**********<白玉餡蜜芭菲> $58今次叫左抹茶芭菲,個抹茶雪糕比起牛奶雪糕好食,抹茶味唔係好濃同埋雪糕偏甜,如果個茶味可以再出啲嘅話就會更加好!另外個底放左啲抹茶啫喱,面層就有啲紅豆蓉同埋白玉,味道唔算特別不過就增加左口感!

**********
<白玉餡蜜芭菲> $58
白玉餡蜜芭菲
$60 (其他)
2020-06-10 770 瀏覽
本人超鍾意食蜜瓜!今次嚟咗試不嬲都好多人食嘅呢一間cafe!!!!!!!最近間餐廳仲做緊推廣優惠,外賣仲有得平添😬所以我就趁呢個時候同朋友去試咗整體來講牛奶雪糕都比較香濃又滑蜜瓜夠甜兩樣加埋都幾好食
整體來講牛奶雪糕都比較香濃又滑
蜜瓜夠甜兩樣加埋都幾好食
2020-05-29 762 瀏覽
嚟Langham place 行街 一搭扶手電梯上到4 樓就見到i creamia 好多人排隊 原本做緊雪糕半價優惠呀 平時見到正價$5x 都有D貴佢仲有個位可以坐住嚟食 不過都好full下 要先等左位再排隊買我地叫左一個白玉芭菲 仲有一個咖啡雪糕 白玉芭菲d綠茶味唔夠 可以再濃d 而D白玉就咁食係完全無味ga  所以一定要連埋雪糕食 食到底仲有D jelly另一杯咖啡雪糕 咖啡味真係好濃呀 啱哂D鍾意咖啡嘅人 不過要好快食 佢溶得好快如果正價食就唔抵了 不過半價可以一試

如果正價食就唔抵了 不過半價可以一試
2020-05-19 507 瀏覽
又到左甜品時間~~.食飽飽又未想返屋企仲想傾多陣最好就係搵間可以坐得耐少少嘅餐廳食甜品啦.決定試吓呢間i Cremeria Cafe~~!! .身為抹茶控梗係要試下呢度嘅抹茶🍵🍵如何啦~~ 望住個menu好多款都好吸引,最後都係揀左呢個!.日式蕨餅芭菲($68).餐廳環境幾舒服,都適合傾計,可能係夜夜地嘅關係,唔多人,可以慢慢坐慢慢食,果然無揀錯地方。.抹茶味道唔錯,夠濃味,帶點甘甘地,口感好滑!不過個人鍾意超濃味,所以抹茶味可以再重啲~~!
又到左甜品時間~~
決定試吓呢間i Cremeria Cafe~~!!
日式蕨餅芭菲($68)

$68 (宵夜)
2020-05-12 480 瀏覽
➡️ 高知縣沢渡茶大福芭菲杯 ($58)好耐冇食過抹茶雪糕啦,抹茶味雪糕好甘香同帶少許苦澀,但係我正正就係鍾意咁濃嘅抹茶味😋 芭菲杯有1粒糯米糍,再配上紅豆,真係絕配!雪糕味道幾好,但價錢稍為高,不過抹茶控絕對會鍾意咁濃郁嘅綠茶味!👍🏻i CREMERiA Café地址📍: 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境👀: ⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️
➡️ 高知縣沢渡茶大福芭菲杯 ($58)

高知縣沢渡茶大福芭菲杯

i CREMERiA Café
地址📍: 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖

味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境👀: ⭐️⭐️⭐️
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️
  • 高知縣沢度茶大福芭菲杯
Need to add some sweetness into my life❣️一向係@iCREMERIA嘅小粉絲初春新品系列華麗登場 🎉 整個蛋糕櫃像是一片粉紅海士多啤梨🍓玫瑰🌹櫻花🌸荔枝 等全新口味蛋糕 🍰 造型超級迷人除此之外Crepe嘅款式亦都非常吸引❣️有抹茶六重奏及士多啤梨Mont Blanc還有很可愛的焦糖雞蛋布丁口味 🤟🏻
一向係@iCREMERIA嘅小粉絲
除此之外Crepe嘅款式亦都非常吸引❣️
有抹茶六重奏及士多啤梨Mont Blanc
還有很可愛的焦糖雞蛋布丁口味 🤟🏻
2020-05-01 420 瀏覽
MK 旺角 • i CREMERiA Café🍰📍旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖抺茶六重奏 $78💚召喚抹茶控加可麗餅控的朋友🍵🌯不愧是六重奏,抹茶味好濃郁,有抹茶海綿蛋糕、抹茶軟芝士忌廉、抹茶忌廉、抹茶朱古力脆脆、抹茶蜜、抹茶粉同紅豆;抹茶餅皮煙韌,幾好食🥰一個可麗餅已經超飽肚😆不過價錢就..食一次就夠🤭個人還是較喜歡i Cremeria 的雪糕系列🍦🧐➰👅 味道:🌟🌟🌟💫👀 環境:🌟🌟🌟💫👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟💰 抵食:🌟🌟💫
MK 旺角 • i CREMERiA Café🍰
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖

抺茶六重奏 $78💚

👅 味道:🌟🌟🌟💫
👀 環境:🌟🌟🌟💫
👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟
💰 抵食:🌟🌟💫
2020-04-19 511 瀏覽
work from hom左好多日悶都悶死我趁今日要出去做野就獎勵下自己食個afternoon treat🍰🍓見到iCremeria有新推出既春季甜品🌸好似好靚所以就試下啦每款玫瑰系列既cake都睇得又食得個人既鍾意個Rose musse cake玫瑰味好香又唔會太甜黎呢度點可以唔食crepe!加埋個Bitter chocolate strawberry Banana crepes食完真係超級飽😆 晚餐都唔使食lu不過我都係鍾意之前有一款係朱古力crepe皮,感覺更加好食
work from hom左好多日悶都悶死我
每款玫瑰系列既cake都睇得又食得
不過我都係鍾意之前有一款係朱古力crepe皮,感覺更加好食
i cremeria最新出咗spring menu啦,竟然有我最鍾意食嘅可麗餅😳鍾意食士多啤梨🍓既女士可以試吓Strawberry Mont Blanc系列 ,香甜既士多啤梨配上滑而不膩既cream係唔錯嘅選擇😋脆卜卜既Cookie Crumble完全係畫龍點睛之處🙇🏻‍♀️偏好朱古力可以試埋個Bitter Chocolate Strawberry Banana,仲有個抹茶六重奏,聽講濃到不得了,抹茶控下次會搵機會再試吓🤰🏻Cake方面Rose Musse Cake玫瑰味好香得黎又唔甜,要讚下☺️提提大家,政府實施緊餐廳管制,所以可能要等位,想食記得早d去啦😛

2020-03-25 547 瀏覽
最近好多抹茶雪糕店都執笠夜晚突然間想食抹茶呢間開到10:30抹茶雪糕不過不失如果再多啲茶苦味便好玫瑰pancake都有少少驚喜整體都幾好食個cream唔會太甜配埋玫瑰同一粒粒脆幾好食有得坐,人都有啲多價錢就唔係太平性價比有啲唔高如果旺角行街路過都可以試下
最近好多抹茶雪糕店都執笠
價錢就唔係太平
性價比有啲唔高
如果旺角行街路過都可以試下
2020-03-17 440 瀏覽
Besides ice creams and cakes, recently Icremeria serves crepes as well.  I decided to try the Rose Lychee Crepe.The rose decoration was lovely and matching the decor of the cafe. The roses did not taste too artificial. Lots of lychee and some berries were added to it making each bite a delight without too much cream. The crepe itself was also the right thickness, being able to hold the dessert together yet not being too thick and diluting the flavor of the whole dessert. I will definitely try th
Rose Lychee Crepe
The rose decoration was lovely and matching the decor of the cafe. The roses did not taste too artificial. Lots of lychee and some berries were added to it making each bite a delight without too much cream. The crepe itself was also the right thickness, being able to hold the dessert together yet not being too thick and diluting the flavor of the whole dessert. I will definitely try the other flavor as well.
2020-03-16
Rose Lychee Crepe
行街行到攰坐低食返杯甜品叉叉電,揀咗一杯有超好咬白玉睇落又靚嘅白玉餡蜜芭菲☺️綠茶雪糕超濃郁超重綠茶味,配埋紅豆超夾,超多配料,一齊食 超豐富 勁滿足😋心情即刻開心返晒🤗
紅豆餡蜜芭菲
2020-02-27 489 瀏覽
近排成為左雪糕控,唔知點解這個冬天不太冷,走到旺角朗豪坊,第一次試左呢間鋪頭本身見到有金箔雪糕🍦不過真係太貴,因為好想試,所以試左個招牌雪糕🕞輪後時間🕤 雖然係高檔甜品,都不乏追求者,要排5-6 分鐘,不過拎餐就好快🥢推介食品🥢1️⃣ 北海道牛奶雪糕 $40牛奶味好濃,口感系比較似雪芭硬到,不過都算滑,賣相出眾,港女必食味道 😋😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦(5分最高)✨餐廳環境✨:有少量坐位,重有cake食🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員態度親切,好有禮貌🔆總結一下🔆:如果行街行到攰都可以來攤下,高質high tea 之選 性格比中上

🥢推介食品🥢
北海道牛奶雪糕

1️⃣ 北海道牛奶雪糕 $40

味道 😋😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦
(5分最高)

✨餐廳環境✨:有少量坐位,重有cake食

🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員態度親切,好有禮貌

性格比中上

北海道牛奶雪糕