2021-07-20 418 瀏覽
❤️今日跟好朋友去咗旺角朗豪坊行街買嘢,經過依間日式西餅店,見到啲蛋糕好靚,不過價錢都唔平。於是即刻買一件試試,睇吓值唔值。🤭🤭最後小編買咗一件日本和三盆糖蜜瓜海綿卷 Japanese Wasanbon Melon Roll($78) ,和三盆糖是經過多重功夫煉製而成,將糖精及糖蜜分開,所以味道比較清甜,甜度適中,口感豐富。🤗蛋糕質地鬆軟濕潤可口,蜜瓜香甜多汁,鮮忌廉又夠滑,味道不錯,可以一試。👍🏻👍🏻👍🏻

外賣自取
2021-05-21 818 瀏覽
今個星期又來到朗豪坊吃lunch,似乎市面的熱鬧已經完全恢復,人頭湧湧,但今次懶得上到十幾樓覓食,美食廣場又坐無虚席,再行來行去又滿頭大汗,只見很這間餐廳有位,「求其」吧! 這間午餐選擇不多,而且價錢偏貴,原本想食的餐售罄,要不是已經入座並放下行裝,走到櫃檯前點餐,一定掉頭就走 。羅勒青醬鮮蝦長通粉,味道只是一般,份量也不多,附上的一小紙杯水,很不得體,讓我想起洗完牙後,牙醫遞給你潄口用的那杯水一樣!雖然另外又有一只小杯放置一束小黃花,但要知餐廳所在的地方只是商場內open的位置,佔地亦不多,其他遊人在近距離不斷經過,完全get不到優雅的點。在經濟亦未完全復甦的情況下,餐點性價比低,並不吸引。
2021-05-14
2021-04-21 843 瀏覽
我同朋友兩個人口痕好耐冇食甜品 又想搵個位坐低吹吓水 所以就嚟咗呢間試啦🙆🏻‍♀️我揀左京都宇治抹茶mix原味雪糕兩樣嘢撈埋就啱啱好唔會太甜喺雪糕下面會有一層脆口 有啲似cereal嘅餅底?雪糕同埋餅底一齊食 個口感冇咁單調 都係一個幾細心嘅位在場環境都算幾舒適 雖然朗豪坊都幾多人 過亦都因為咁 就算你係自己一個人嚟食 都唔會覺得好悶!同時亦都好啱約埋幾個friend一齊坐喺度慢慢食吹水~下次再試吓佢其他嘢食先推介!
我揀左京都宇治抹茶mix原味雪糕
兩樣嘢撈埋就啱啱好唔會太甜
喺雪糕下面會有一層脆口 有啲似cereal嘅餅底?
雪糕同埋餅底一齊食 個口感冇咁單調 都係一個幾細心嘅位

推介!

2021-04-12 624 瀏覽
適逢朋友生日 可惜疫情下都無乜特別慶祝活動食完飯就去朗豪坊閒逛下順手坐底左食甜品😬🥰白玉餡蜜芭菲 🍧 $58雪糕質地好滑 好柔軟 抹茶味好香濃又一啲都無苦澀味道我最怕抹茶味既製品一陣苦味除左雪糕本人🍦仲有配料都幾出色紅豆食落口好綿密 熟度岩岩好一粒粒既白玉好煙韌 好有咬口🤩伯爵茶戚風蛋糕 🎂 $88 當日朋友生日突登叫左個蛋糕try try😜點知又surprise到我啵!蛋糕本體好鬆軟😍淡淡伯爵茶香 忌廉充滿奶香味唔會太甜⋯完全系我杯茶🥰👍🏼下次再試埋佢地其他味道既蛋糕
適逢朋友生日 可惜疫情下都無乜特別慶祝活動

紅豆食落口好綿密 熟度岩岩好
一粒粒既白玉好煙韌 好有咬口🤩

伯爵茶戚風蛋糕 🎂 $88
當日朋友生日突登叫左個蛋糕try try😜
點知又surprise到我啵!
蛋糕本體好鬆軟😍淡淡伯爵茶香 忌廉充滿奶香味
唔會太甜⋯完全系我杯茶🥰👍🏼
下次再試埋佢地其他味道既蛋糕
生日
  • 白玉餡蜜芭菲
  • 伯爵茶戚風蛋糕
2021-04-09 528 瀏覽
同朋友行街攰攰地,經過呢間餐廳,入去同朋友食個下午茶,朋友點了個蜜瓜蛋糕及凍鮮奶,我本身只想點花茶,但收銀姐姐話叫埋蛋糕抵啲,70幾蚊有埋蛋糕,所以我就叫埋蜜瓜蛋糕,不過因為唔肚餓,所以蛋糕叫左外賣(收銀姐姐好好,俾我件蛋糕放係雪櫃,臨走先攞返,好細心)。入去餐廳坐前,要自行登記安心出行資料,量體溫洗手,跟住要自己搵位坐,然後放個號碼牌係餐枱等人送餐黎。大約等左5分鐘已經有野食,朋友話件蛋糕好好味,蜜瓜夠甜,蛋糕鬆軟,凍牛奶加了些焦糖,朋友話飲落去似凍咖啡。至於我杯花茶,用左個靚靚茶壺上,茶夠熱但茶味唔夠濃,整體環境唔錯,適合下午茶同朋友坐低傾下計既好地方。

2021-04-06 504 瀏覽
每次經過朗豪坊見到i CREMERiA Café 既蛋糕都好想試下賣相實在太吸引疫情之下外賣最安全可惜路途奔波拎到返屋企已經樣衰曬😭🚩日本和三盆糖蜜瓜海綿卷🍈💰價錢:$78睇相應該睇唔出依件melon cake真係好大一件唔計裝飾個件頂面嗰件一件roll cake有兩大塊蜜瓜蜜瓜唔算好甜忌廉份量一般但忌廉好好食好香奶味🤤應該係用咗日本忌廉🚩士多啤梨蛋糕🍓💰價錢:$78士多啤梨略酸忌廉一樣都係好重奶香但份量真係少咗啲蛋糕體幾鬆軟但唔夠濕潤一件六十幾蚊既蛋糕如果士多啤梨都酸我認為係唔合格🙅🏻‍♀️整體係有水準但cp值低 味道未值依個價錢老實講其實係食個環境如果堂食hea下就ok外賣就冇必要食佢既蛋糕P.S. 店員態度好好電話落單有錯漏都可以好快解決👍🏻

賣相實在太吸引

2021-03-13
外賣自取
下午茶
士多啤梨蛋糕
The shop having small area you can sit here for your cakes and tea, good place for a high tea time, haaWhole Earl Grey Chillfon looks cute and beautiful, just like a small cake, and it's simply happy to see it in your table haaa, and having Earl Grey cake simply looks healthier tooo, though normally I love chocolate cakee haaa, but it's such a good and special choice which is niceee and less heavy seem to be for meee haa, the Chillfon is soft and cream is smooth tooo, in the middle you can see s

, in the middle you can see some cream too, i guess it's better to dip some cream with the cake
Whole Earl Grey Chillfon
Hot Breakfast tea not strong flavor at all, i guess cause its tea bag, still ok with nice cake haa
Hot Breakfast tea
cakesss:
insides:
menu:
Do come and try a small whole cake, meal grey flavor is nicee to try with beautiful shape and outlook
2021-03-09 425 瀏覽
星期五18:46想食甜品🙂🤣人不多,應該大多數人不會在這個時間吃甜品。員工很有禮貌,我要求一杯熱水,很友善的回應:“當然可以”🙂🙂 很親切食物質素也不錯,跟以往的差不多忌廉芝士吉士 (碟上)因為覺得堂食應該碟上比較方便吃closeup :建議雪糕先食,因為最底有米通,很快會變“淋”雪糕很有奶味喜歡吃愛超甜的這款是不錯,皮薄餡多另外加20元,點了杯玫瑰Latte。其實只是在Latte上加了玫瑰,沒有什麼特別。
星期五18:46想食甜品🙂🤣
人不多,應該大多數人不會在這個時間吃甜品

食物質素也不錯,跟以往的差不多

忌廉芝士吉士 (碟上)
因為覺得堂食應該碟上比較方便吃

closeup :
建議雪糕先食,因為最底有米通,很快會變“淋”
雪糕很有奶味

喜歡吃愛超甜的這款是不錯,皮薄餡多

2021-03-05
2021-02-27 482 瀏覽
第一次寫食評,就係要比劣評🤬🤬 7點半左右等位入座,睇定晚市食d咩意粉,等咗好耐終於有人走,但係門口個侍應哥哥完全冇留意,淨係掛住低頭㩒電話send msg同埋放空,唔提佢都唔知有人走執枱俾我哋入去。最後坐低8點鬆d然後出去cashier,嗌餐嗰陣見到有位姐姐遮咗個晚餐牌,然後收銀話過咗last order喇喎,我表示驚訝「頭先比我入座嗰陣冇講過喎!等咗咁耐都冇人講,啱啱都仲有個牌」cashier「廚房要睇下夠不夠食材...你睇吓啲sandwich啱唔啱 我幫你問吓」唔止意粉,最後連麵包都冇激鬼氣!咁就要咗一杯雪糕、一個蛋糕、一杯咖啡,cashier同我講話蛋糕要等因為前面有幾張單,俾咗個牌會送過嚟我張枱,但我等咗半個鐘都唔到!完全唔知點解拎個蛋糕出嚟同沖杯咖啡要沖半個鐘咁耐!最後問佢佢話同事寫錯咗個冧把,依家即刻送上,「即刻」都要等🙄🙄🙄 好明顯連號碼牌出錯,極度唔專業😓我用coupon姐,唔代表我冇俾錢,簡直係貼錢買難受😣 前前後後浪費咗我成個鐘,明明都唔係好多人!完全唔明點解間野咁出名,垃圾!

2021-02-27
2021-02-19 325 瀏覽
可能太久沒有做晚市 安排有點混亂 等了20分钟才order到 排隊等order說要先拿位 去拿位又說其實不需要 就這樣等完又等 食物在朗豪坊還算性價比高 又蠻好吃 希望之后會恢復返吧
2021-02-18 266 瀏覽
夏天鍾意食雪糕,冬天都好鍾意食雪糕。雪糕已經成為不分季節嘅甜品,今次就嚟到旺角呢間嘅餐廳,佢有好多甜品,包括蛋糕雪糕都好吸引,佢嘅牛奶雪糕亦都係好出名。今次叫咗純金北海道牛奶雪糕、普通牛奶雪糕、扭紋抹茶牛奶雪糕。純金北海道牛奶雪糕比起另外兩杯雪糕貴一倍,但係得個樣,味道其實一樣,所以完全唔需要買咁貴。牛奶雪糕的確奶味好重,甜筒亦都非常鬆脆。抹茶味雪糕亦都甘甜中帶少少苦澀,喜歡食抹茶嘅朋友可以一試。😍
2021-02-02 392 瀏覽
這裡的下午茶set價錢不錯的。雖然一件蛋糕切件套餐也要80蚊,但是蛋糕切件真的很大份呢不過我沒叫蛋糕切件的tea set,反而叫了fresh crepe套餐,這個套餐包了fresh crepe,飲品,及一杯軟雪糕。叫了兩個套餐,朱古力的不太好吃。另一個的雪糕是牛乳味的,超好吃。這間餐廳的牛乳雪糕的確是比外面的好吃。雖然味道像廉價的某餐廳,但是口感是好很多的。士多啤梨跟cream混在一起會很好吃。香蕉就比較普通。環境方面,是有露枱的。不過室內方面,建議先觀察座位數目再買餐吧。
這裡的下午茶set價錢不錯的。
雖然一件蛋糕切件套餐也要80蚊,
但是蛋糕切件真的很大份呢

不過我沒叫蛋糕切件的tea set,
反而叫了fresh crepe套餐,
這個套餐包了fresh crepe,飲品,及一杯軟雪糕。
叫了兩個套餐,朱古力的不太好吃。
另一個的雪糕是牛乳味的,超好吃。
這間餐廳的牛乳雪糕的確是比外面的好吃。
雖然味道像廉價的某餐廳,但是口感是好很多的。
士多啤梨跟cream混在一起會很好吃。
香蕉就比較普通。

環境方面,是有露枱的。
不過室內方面,建議先觀察座位數目再買餐吧。
2021-01-25 253 瀏覽
冇記錯呢個應該係海鹽焦糖雪糕,雪糕質地好又滑,屬於比較快溶嗰隻。海鹽味唔係好食得出,焦糖味會重啲。我覺得呢間啲雪糕全部都係偏甜,無論係焦糖雪糕定係綠茶雪糕,每次都覺得:嘩好甜 嘅感覺😅
2020-12-27 462 瀏覽
|Earl Grey Chiffon Cake $98|伯爵茶戚風蛋糕他們除了雪糕以外,其實蛋糕也相當不錯。這個戚風蛋糕口感軟熟,帶淡淡伯爵茶香,平時不愛忌廉的我,也覺得這個忌廉很好吃,充滿奶香,非常輕盈。小小的很適合兩個人分享,充滿聖誕氣氛的甜品!🎄🎄🎅I cremeria is well-known for their quality Japanese-style ice cream, but I love their cakes as well! This chiffon cake is so spongy, nicely moist, and the mild aroma of earl grey is quite refreshing. What stands out more is the milky soft cream on top and inside of the cake! A perfect delight to share with your loved ones in this festive season.❄️✨✨.
Earl  Grey  Chiffon  Cake
|Earl Grey Chiffon Cake $98|
伯爵茶戚風蛋糕

2020-12-25
Earl  Grey  Chiffon  Cake
2020-12-25 324 瀏覽
✨呢間位於旺角朗豪坊嘅[ɪᴄʀᴇᴍᴇʀɪᴀ],大家對佢嘅可麗餅應該唔陌生,咁大家有冇試過佢哋嘅蛋糕❓佢地既蛋糕都好精緻,行過見到都會望多兩眼!買返屋企下午茶又或者飯後甜品都唔錯💝!.🍈日本和三盆糖蜜瓜海綿卷 $78🍰經典黑森林 $78🍯柚子蜂蜜 另加$20🍵抹茶拿鐵 另加$25💬整體黎講,我個人覺得啲蛋糕味道中規中矩,外觀係幾精緻打卡唔錯,但味道唔算好特別,反而覺得佢地既抹茶拿鐵🍵好好飲💯味道好香濃💗!下次可以改試吓買佢地抹茶味既甜品🥰...📍 i CREMERiA Café (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖..
🍈日本和三盆糖蜜瓜海綿卷 $78
🍰經典黑森林 $78
🍯柚子蜂蜜 另加$20
🍵抹茶拿鐵 另加$25
📍 i CREMERiA Café (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓13號舖