2023-12-21 12 瀏覽
串燒配泰式炒飯(餐)$72Lunch set 串燒配泰式炒飯配有豬,牛,雞 串燒,岩晒有選擇困難症既人🤣串燒燒得剛剛好唔會鞋🤩去骨海南雞飯(餐)$69去骨海南雞飯,真係連雞翼去去埋骨,好方便食!海南雞夠嫩滑,飯有雞油😋凍檸檬茶(餐)檸檬水(餐)餐既凍熱飲都無加錢👍🏻青咖哩大魚蛋$28青咖哩有好香椰香味!大魚蛋好彈牙同入味!有兩大粒!白鱔$68白鱔皮燒到好脆,入面軟淋唔腥,有多幾舊就正!豬頸肉$25勁推!好正既BBQ 豬頸肉,好腍好易咬,醬汁又惹味!雞肉$18雞肉好大串,雞肉夠入味!焦糖燉蛋$36焦糖燉蛋有出面西餐廳水準,頂有焦糖皮好脆口,入面有雲呢拿籽~☕️餐廳: Grill ขนทอง (駱克駅) (銅鑼灣)🏫地址: 📌銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖
串燒配泰式炒飯(餐)$72

去骨海南雞飯(餐)$69

凍檸檬茶(餐)檸檬水(餐)
餐既凍熱飲都無加錢👍🏻

青咖哩大魚蛋$28
青咖哩有好香椰香味!大魚蛋好彈牙同入味!有兩大粒!

白鱔$68
白鱔皮燒到好脆,入面軟淋唔腥,有多幾舊就正!

豬頸肉$25
勁推!好正既BBQ 豬頸肉,好腍好易咬,醬汁又惹味!

雞肉$18
雞肉好大串,雞肉夠入味!

焦糖燉蛋$36

☕️餐廳: Grill ขนทอง (駱克駅) (銅鑼灣)
🏫地址: 📌銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖

2023-12-20 9 瀏覽
因為同d fd食唔飽,然後走左入來呢到食,其中一個fd食過話d串燒好出色😋除左d位係爭d同埋個執枱姨姨有d唔好態度,無視呢2樣野,d串燒係勁nice,叫左豬肉、豬頸肉、牛肉、牛仔骨、雞肉、魷魚、魚餅、燒菠蘿同埋青木瓜雞絲沙律,姐係d串燒都幾乎點晒😂每樣都勁好食,除左魚餅,實在太辣,我地3個人都食唔到🥲食唔到辣唔建議叫,因為本身已經好辣,加左d汁變左大辣🥲我地完全頂唔順,所以叫左啤酒同apple cider解辣,會再幫襯,nice
2023-12-17 14 瀏覽
店名: Grill ขนทอง 地址: 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖銅鑼灣站C出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4/5這間泰國餐廳係中環同銅鑼灣都有分店,之前已經聽朋友介紹過話食物十分高質,今次就黎左銅鑼灣分店食lunch,係外面就可以望到燒緊嘅串燒,佢地有四款午市套餐,附送飲品之外,仲免加一服務費😆🤩泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜❤️❤️❤️❤️❤️$66有3串,分別係牛、豬、雞,三款肉質都十分嫩滑,剛上佢哋特製嘅沙嗲醬就更惹味😆炒飯粒粒分明,入面嘅豆角增添口感,令整體十分有層次😋泰式去骨海南雞飯❤️❤️❤️❤️❤️$69海南雞已作去骨處理,十分貼心,肉質嫩滑入味,就算唔點醬汁都已經好好食,點上泰式辣醬就更加清新,油飯超重雞油味,但絕不油膩😝冬蔭功湯❤️❤️❤️❤️❤️$40佢哋嘅冬陰功湯係放喺杯入邊🙈上枱熱辣辣,辣味唔太濃,酸味十足😍入邊仲有大蝦、草菇等多種配料,十分惹味👍🏻有機露筍/菠蘿/豬頸肉/雞中翼❤️❤️❤️❤️$22/$22/$25/$22露筍爽口,菠蘿🍍十分香甜多汁,必叫之選‼️豬頸肉燒至外脆內軟,肉質爽口,雞中翼大大隻,好惹味🤩焦糖燉蛋❤️❤️❤️❤️❤️$36估唔到佢哋嘅焦糖燉蛋咁高質,口感

店名: Grill ขนทอง

地址: 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖
銅鑼灣站C出口,行1分鐘

環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4/5

泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜❤️❤️❤️❤️❤️
炒飯粒粒分明,入面嘅豆角增添口感,令整體十分有層次😋

泰式去骨海南雞飯❤️❤️❤️❤️❤️

冬蔭功湯❤️❤️❤️❤️❤️

有機露筍/菠蘿/豬頸肉/雞中翼❤️❤️❤️❤️
$22/$22/$25/$22

焦糖燉蛋❤️❤️❤️❤️❤️
估唔到佢哋嘅焦糖燉蛋咁高質,口感順滑蛋香十足,加上面頭香脆嘅焦糖,整體十分高質,一定要試😍
2023-12-17 9 瀏覽
記得之前幫襯過中環「Grill」 發現原來銅鑼灣有分店 跟朋友來個泰式午餐最好不過🙂午市套餐主食包埋飲品 ✨泰式去骨海南雞飯海南雞肉滑嘟嘟 沾上甜豉油醬係我一貫作風😛✨泰式串燒配泰式炒飯串燒有齊豬肉牛肉雞肉三款 一次過滿足三個願望❣️炒飯炒得乾身唔會油淋淋 店舖主打串燒 梗係要嗌返幾款試吓啦🍢🍢🍢🍢🍢每一款串燒用個紙袋仔裝住 外賣拎走都食得好方便😆🍢魷魚鬚🦑🍢雞中翼🍢菠蘿🍢有機露荀🍢雞中翼魷魚鬚上面鋪滿蒜香辣汁 食嗰陣真係好過癮😝菠蘿爽甜多汁💦 食串燒一定點🙌其他三款串燒亦做得不錯👍🏿可以Encore 甜品焦糖燉蛋有驚喜❣️蛋香十足

午市套餐主食包埋飲品

🍢菠蘿
🍢有機露荀
🍢雞中翼

甜品焦糖燉蛋有驚喜❣️蛋香十足
🔥銅鑼灣地標🍢Grill火紅串燒🥩今日嚟到銅鑼灣,一出地鐵站出口就見到大大間泰式串燒餐廳「Grill」,大大個火真係超吸引🤩 即刻睡口朋友試試佢🥳串燒 🍖牛肉 ($22)牛仔骨 ($48)牛肉類我就叫咗牛肉串同牛仔骨,牛肉大大粒,燒得又香又惹味😋 牛仔骨比較肥,油脂超香,口感都好正,好似會融喺口咁😍豬頸肉 ($25)豬肉/白豬肉腸 ($20)豬肉都叫咗兩款,有脆邊嘅豬頸肉同超juicy嘅豬肉腸,兩樣我都咁鍾意☺️泰式魚餅 ($26)魚餅又香又大塊,有啲豆味較清新💕🍛 串燒雞肉配泰式炒飯 ($68)炒飯幾特別~ 鹹香得宜,加埋雜菜炒幾香又健康😍 串燒雞肉有三條,燒得啱啱好,又香又唔乾😚冬蔭功湯 ($40)冬蔭公湯用紙杯裝,細細哋適合一至兩個人飲😋 入面仲有兩隻蝦,好足料🥳Somersby Apple Cider ($26)串灶屲配少少果汁酒 so chill
🔥銅鑼灣地標🍢Grill火紅串燒🥩

串燒 🍖
牛肉 ($22)
牛仔骨 ($48)

豬頸肉 ($25)
豬肉/白豬肉腸 ($20)

泰式魚餅 ($26)
魚餅又香又大塊,有啲豆味較清新💕

🍛 串燒雞肉配泰式炒飯 ($68)

冬蔭功湯 ($40)

Somersby Apple Cider ($26)
串灶屲配少少果汁酒 so chill
2023-12-15 11 瀏覽
朋友介紹呢間燒烤店非常好食,去到嘅時候已經坐咗唔少食客,所以我都對佢充滿期待去骨海南雞飯:油飯唔會太油,啱啱好,雞某啲部份非常嫩滑,尤其係雞翼,配搭嘅醬油都好正,係偏甜,跟餐仲有杯港式凍奶茶泰式酸辣豬頸肉沙律:呢款係咁多款入面最辣嘅,芹菜嘅味道非常突出,豬頸肉燒得非常惹味,帶點油脂冬蔭功湯:比較奶一啲嘅冬陰功湯,都幾啱我口味,入面嘅料有蝦同埋香菇魷魚鬚:魷魚鬚比較幼身香口雞中翼:淋上去嘅青椒醬,非常惹味,令到雞翼更吸引豬肉:呢款被豬頸肉少一啲油脂感,但都非常好食焦糖燉蛋:焦糖嘅味道唔算太重,所以唔會太甜

魷魚鬚:魷魚鬚比較幼身香口
雞中翼:淋上去嘅青椒醬,非常惹味,令到雞翼更吸引
豬肉:呢款被豬頸肉少一啲油脂感,但都非常好食
焦糖燉蛋:焦糖嘅味道唔算太重,所以唔會太甜
2023-12-15 12 瀏覽
🏘Grill銅鑼灣 $296泰式冬蔭功湯口味酸辣刺激,酸酸辣辣, 味道都好均勻,唔會太辣,我可以接受到,加入左好多香料材料,味道十分濃郁,仲帶有清爽的香茅香味👍🏼泰式酸辣豬頸肉沙律帶來的酸辣口感又有些fresh既沙律又開胃🥗豬頸肉都好厚生好香口串燒🦑魷魚鬚,白鱔,牛仔骨,牛肉,雞肉,串燒全部都好入味,濃郁泰式香料,魷魚鬚有嚼勁,香濃泰式味道燒牛仔骨好可口😋味道豐富,好似去左泰國旅行咁,食物都好地道
🏘Grill銅鑼灣 $296

2023-12-13 9 瀏覽
之前其實食過中環既分店,都覺得吾錯,今次決定同友人一齊去👍🏻雞肉串燒:雞肉被切成小塊後,串在竹籤再進行烤烘的過程。烤制過程中,雞肉外表會形成一層金黃色的烤皮,內部則保持著嫩滑多汁的口感。雞肉的質地柔軟,口感細嫩😍😍🤩泰式炒飯:表面會稍微焦香,增添了一種特殊的香氣。各種配料的結合使得泰式炒飯充滿了鮮味和層次感,口感豐富。去骨海南雞飯:肉質鮮美。飯則是使用雞湯煮熟的飯粒,吸收了雞湯的香味,口感鬆軟。👏👏👏青木瓜手撕泰南雞沙律:豐富的調味料, 青木瓜切絲後,質地脆爽,帶有一點點的甜味,豐富了口感。手撕雞肉則是柔嫩多汁,與青木瓜的爽脆形成了有趣的對比。😝😝

雞肉串燒:

泰式炒飯:

去骨海南雞飯:

青木瓜手撕泰南雞沙律:
2023-12-11 7 瀏覽
今日同朋友去灣仔行完街見到一間好好氣氛嘅泰國燒烤,舖頭出邊好大個招牌,離遠都見到非常眼catching✨✨✨ 餐廳主打串燒,入到去見到人人都叫串燒拼盤有跟佢哋試吓先,充滿泰國夜市風味串燒種類有成15款海鮮、肉類、蔬菜全部都有,落單時同姐姐講要辣/唔辣就得今次海鮮方面叫咗魷魚鬚,白鱔魷魚鬚彈牙好好食,白鱔個皮脆卜卜魚味都好濃唔錯唔錯牛肉、雞肉、雞中翼、牛仔骨、豬頸肉叫咗個串燒拼盤最啱食肉獸餐廳都有提供其他泰國菜式沙津、冬陰功湯、海南雞✨叫咗一杯鳳瓜,酸酸辣辣幾話癮食咗咁多肉,又要食返少少菜平衡返,我最愛菠蘿🍍燒完菠蘿熱辣辣,非常juicy同更加甜Somersby Apple Cider $26食串燒當然要飲下酒先夠爽,apple cider酸酸甜甜解膩一流📍 Grill ขนทอง (駱克駅)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖

串燒種類有成15款海鮮、肉類、蔬菜全部都有
,落單時同姐姐講要辣/唔辣就得

今次海鮮方面叫咗魷魚鬚,白鱔
魷魚鬚彈牙好好食,白鱔個皮脆卜卜魚味都好濃唔錯唔錯

牛肉、雞肉、雞中翼、牛仔骨、豬頸肉
叫咗個串燒拼盤最啱食肉獸

Somersby Apple Cider $26

📍 Grill ขนทอง (駱克駅)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖
2023-12-09 10 瀏覽
很久沒有吃泰國菜,今天和媽媽到銅鑼灣的Gill 這裡採用先付款後上菜方式😌在門口收銀處下單,然後店完就會給你一個數字牌!自己找位置坐下♡⁠(⁠˃͈⁠ ⁠દ⁠ ⁠˂͈⁠ ⁠༶⁠ ⁠)然後就會送食物你 ♥️我們叫了三串串燒一個海南雞飯和一個甜品串燒會用紙袋包著🤣泰式豬頸肉串燒:有著香辣的口味,以泰式香料和辣椒醬調味,讓豬肉入味且帶有微辣的風味。經過串燒烤烤後更加軟嫩多汁。白鱔串燒:日式照燒醬調味,讓鰻魚肉入味香甜,並且有些微燒烤的焦香味。牛肉串燒:使用嫩牛肉,在燒烤過程中肉汁會更加濃郁,並帶有一些烤焦的香氣。泰式酸辣鳳爪沙律:有十隻鳳爪,爽口而且全部是去骨🙈咬下去的時候酸酸甜甜刺激味蕾💯沙律是一大篇生菜-再有蘿蔔絲、蔥絲和洋蔥🤭海南雞飯:白切雞今日十分嫩滑,肉質細嫩💯入口即化,隨碟附送的油雞飯,米粒很香🙈焦糖燉蛋:焦糖燉蛋的口感非常柔滑,味道不過甜,而是帶有一種微妙的甜味,飲料方面:凍檸茶是跟餐免費🤭龍眼冰真是解油膩之選Grill ขนทอง (駱克駅)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖
很久沒有吃泰國菜,今天和媽媽到銅鑼灣的Gill

我們叫了三串串燒一個海南雞飯和一個甜品

串燒會用紙袋包著🤣
泰式豬頸肉串燒:

白鱔串燒:
日式照燒醬調味,讓鰻魚肉入味香甜,並且有些微燒烤的焦香味。

牛肉串燒:

泰式酸辣鳳爪沙律:
有十隻鳳爪,爽口而且全部是去骨🙈
咬下去的時候酸酸甜甜刺激味蕾💯
沙律是一大篇生菜-再有蘿蔔絲、蔥絲和洋蔥🤭

海南雞飯:

焦糖燉蛋:

飲料方面:
凍檸茶是跟餐免費🤭
龍眼冰真是解油膩之選

Grill ขนทอง (駱克駅)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖
2023-12-05 12 瀏覽
今次去咗銅鑼灣食串燒同泰式沙律,餐廳四周圍既牆都係特色壁畫;而串燒係即叫即燒、經過門口已聞到好香炭香味💕柚子海鮮沙律 🥗:有蝦,柚子、蜆同墨魚仔海鮮、全部都好新鮮、蝦🦐亦好彈牙、再加上木瓜絲同甘筍絲、配上酸酸甜甜十分開胃!泰式酸辣鳳爪沙律:份量好多、鳳爪非常入味,而且酸酸辣辣,仲配有芹菜、洋蔥、蘿蔔絲等等、好惹味!串燒有牛肉、菠蘿、鷄肉、魷魚鬚同豬頸肉!全部非常香口、炭香味十足、個人比較喜歡魷魚鬚、好鮮味囗感爽彈;而牛肉同雞肉也燒得剛剛好、好有肉汁、而且肉質嫩滑!菠蘿🍍就好香甜🩷龍眼冰:第一次飲龍眼冰係有甘多粒龍眼😍、好解喝呢!

龍眼冰:第一次飲龍眼冰係有甘多粒龍眼😍、好解喝呢!
宵夜吃什麼好呢?剛在銅鑼灣完成一個活動,想在附近地方找一間小食店,行行吓就發現銅鑼灣C出口就有一間主打泰式小食及串燒的餐廳😋餐廳除了提供常見的豬牛雞肉串燒之外,亦都有海鮮提供😋😋仲會提供七款不同口味的醬汁,而每一款醬汁都配特定的肉類,可以滿足不同人的口味😃⭐️柚子海鮮沙律 $75份量超多沙律,有很多蘿蔔及青木瓜絲做沙律底,然後上面加入了柚子肉、鮮蝦、魷魚、蜆肉等,還有腰果,口感超豐富!⭐️冬蔭功湯 $40又酸又辣的冬陰功湯,帶有香濃的椰香青檸味,酸酸辣辣的😋湯裏還大有鮮蝦等⭐️青咖哩大魚蛋 $28有兩粒大大粒魚蛋,沾滿了青色的咖喱醬😋⭐️豬頸肉$25香脆爽口的豬頸肉配上泰式辣雞醬,淡淡都是肉!⭐️魷魚鬚$25爽口的魷魚鬚,也是配上泰式辣雞醬,一串份量也不少,可以和朋友share!⭐️牛肉$22一串大大串又軟軟的牛肉,配上餐廳秘製的超濃郁沙嗲醬,惹味!⭐️有機蘆筍$22除了肉之外,餐廳亦都有提供蔬菜,就是蘆筍,沒有醬汁,可以按自己需要去購買醬汁!⭐️雞肉$18大大串的雞肉🍗,餐廳也建議配上他們秘製的沙嗲醬汁,吃上去軟綿綿的!

⭐️柚子海鮮沙律 $75

⭐️冬蔭功湯 $40

⭐️青咖哩大魚蛋 $28
有兩粒大大粒魚蛋,沾滿了青色的咖喱醬😋

⭐️豬頸肉$25
香脆爽口的豬頸肉配上泰式辣雞醬,淡淡都是肉!

⭐️魷魚鬚$25

⭐️牛肉$22
一串大大串又軟軟的牛肉,配上餐廳秘製的超濃郁沙嗲醬,惹味!

⭐️有機蘆筍$22

⭐️雞肉$18
記得Grill 第一間分店係喺蘭桂坊,已經好多年喇!遠近馳名💕放工飲完酒嘆返一兩串,美好嘅時光❣️銅鑼灣都有分店,地點非常方便,銅鑼灣C出口一出就見到!大大個壁爐,一排開嘅串燒,開放式設計,可以睇住佢燒🤤Basic 豬牛雞都係$10$20串,性價比高☺️😚🥢去骨海南雞飯 $69連雞翼都去骨嘅海南雞飯,Lunch set 仲有飲品送👍雞飯保持粒粒飯香唔油,海南雞肉,皮滑肉嫩,仲有入味既椰菜墊㡳,Lunch set 滿足之選😋🍢🔥牛仔骨、有機蘆筍、白鱔呢度叫得Grill,黎到呢度點可以唔試下呢度既燒烤同串燒!燒牛仔骨juicy,牛肉一咬就分開,時間掌握得剛剛好。一排幼身既有機蘆筍,咬落去帶燒烤香味,唔會好乾身蘆筍獨特嘅香氣,蔬菜首選。白鱔肉質juicy軟綿,鍾意食燒白鱔嘅朋友,一定唔可以錯過❣️🍮焦糖燉蛋$36仲有甜品,新鮮熱辣嘅焦糖燉蛋仲要係心心型🧡滿足既一餐。餐廳入面有大量座位,高身台,坐得舒服,唔會好迫想食燒烤嘅話,外賣拎走又得。
記得Grill 第一間分店係喺蘭桂坊,
已經好多年喇!遠近馳名💕
放工飲完酒嘆返一兩串,美好嘅時光❣️
銅鑼灣都有分店,
地點非常方便,銅鑼灣C出口一出就見到!
大大個壁爐,一排開嘅串燒,
開放式設計,可以睇住佢燒🤤
Basic 豬牛雞都係$10$20串,性價比高☺️😚

🥢去骨海南雞飯 $69
連雞翼都去骨嘅海南雞飯,
Lunch set 仲有飲品送👍
雞飯保持粒粒飯香唔油,
海南雞肉,皮滑肉嫩,
仲有入味既椰菜墊㡳,
Lunch set 滿足之選😋

🍢🔥牛仔骨、有機蘆筍、白鱔
呢度叫得Grill,
黎到呢度點可以唔試下呢度既燒烤同串燒!
燒牛仔骨juicy,
牛肉一咬就分開,
時間掌握得剛剛好。

一排幼身既有機蘆筍,
咬落去帶燒烤香味,唔會好乾身
蘆筍獨特嘅香氣,蔬菜首選。

白鱔肉質juicy軟綿,
鍾意食燒白鱔嘅朋友,一定唔可以錯過❣️

🍮焦糖燉蛋$36
仲有甜品,新鮮熱辣嘅焦糖燉蛋
仲要係心心型🧡
滿足既一餐。

餐廳入面有大量座位,
高身台,坐得舒服,唔會好迫
想食燒烤嘅話,外賣拎走又得。
銅鑼灣嘅🇹🇭泰式串燒店🌟Grill ขนทอง🌟,喺正地鐵站🚇出口,交通極為方便!營業時間特長,由11:00am 開到第二朝嘅 5:30am,夜麻麻🌃口痕想食嘢嘅話,又多一個選擇!🍢牛肉 $22|魷魚鬚 $25牛肉香口又多汁💦!魷魚鬚🦑辣得過癮!🍢菠蘿 $22|有機粟米 $22|有機露筍 $22除咗肉串外,亦有🌽🍍蔬菜類嘅串燒!青色🟢嘅醬汁鹹香感重!🥗泰式酸辣豬頸肉沙律 $75豬頸肉🐖香口惹味,沙律醬汁🌶️酸辣開胃,內含大量嘅🧅生洋蔥、🌱生蔥、生芹菜等,帶來刺激嘅味道!🍛串燒雞肉配泰式炒飯 $68泰式串燒🍢碟頭飯,雞肉串燒🔥厚肉惹味,炒飯帶來飽腹嘅感覺!🍺Singha Draught $42有🇹🇭泰國生啤供應,亦有支裝啤酒嘅選擇!

🍢牛肉 $22|魷魚鬚 $25

牛肉香口又多汁💦!魷魚鬚🦑辣得過癮!

🍢菠蘿 $22|有機粟米 $22|有機露筍 $22
除咗肉串外,亦有🌽🍍蔬菜類嘅串燒!青色🟢嘅醬汁鹹香感重!

🥗泰式酸辣豬頸肉沙律 $75

🍛串燒雞肉配泰式炒飯 $68

泰式串燒🍢碟頭飯,雞肉串燒🔥厚肉惹味,炒飯帶來飽腹嘅感覺!

🍺Singha Draught $42

有🇹🇭泰國生啤供應,亦有支裝啤酒嘅選擇!
2023-11-25 13 瀏覽
幾年冇去過泰國🇹🇭真系好掛住街邊啲串燒同海南雞飯,所以搵日帶咗天天去感受嚇街邊泰國風味入邊啲廚師全部都系正宗泰國人,主打串燒非常地道,好味👍🇹🇭🍽️正宗泰國無骨海南雞飯🍗🍚雞肉鮮嫩多汁,搭配著香氣誘人的雞油飯。每一口都帶來濃郁的美味,雞油飯的香氣與海南雞的口感完美結合串燒雞肉配泰式炒飯🍛每一口都充滿豐富的口感和濃郁的香味。帶著微妙的辣🔥味,讓整道菜更具層次感。辣味的加入為炒飯增添了一絲刺激風味海鮮冬陰功湯🍲湯里的海鮮鮮甜美味,每款都配有兩只鮮甜爽口海蝦🦐我回味無窮!🌶️不得不提的是串燒雞翼🍖配上濃郁的沙嗲汁!這個組合簡直是天作之合,雞翼外脆內嫩,再加上那香辣的沙嗲汁,真的是讓我停不下來!🍗🌶️💦串燒豬頸肉🐷和菠蘿🍍也是不容錯過的美味!豬頸肉的炭烤香氣撲鼻而來,每一口都是肉汁的爆發!而菠蘿的甜蜜和炭烤的香氣交織在一起,口感超級贊!😋最後,焦糖布甸!估唔到泰國餐廳都可以做到如此出色嘅法式🇫🇷甜品布甸的口感綿密滑順,焦糖醬的香甜讓人欲罷不能!🍮😍
幾年冇去過泰國🇹🇭
入邊啲廚師全部都系正宗泰國人,主打串燒
非常地道,好味👍

🇹🇭🍽️

正宗泰國無骨海南雞飯🍗🍚

串燒雞肉配泰式炒飯🍛

海鮮冬陰功湯🍲

不得不提的是串燒雞翼🍖

而菠蘿的甜蜜和炭烤的香氣交織在一起,口感超級贊!😋

最後,焦糖布甸!
估唔到泰國餐廳都可以做到如此出色嘅法式🇫🇷甜品
布甸的口感綿密滑順,焦糖醬的香甜讓人欲罷不能!🍮😍