係久違嘅晚市堂食呀😭😭前排睇「社內相親」見到女主角喺Goobne炸雞店食烤雞就一路打鼓🤤🤤🤤終於有時間去食。.去到門口就見真係有「社內相親」嘅宣傳poster,都有個套餐,但今次無點到,一心想食「UFO芝士火鍋」!(可選2種口味)等咗10分鐘終於到喇!但原來未食得🥲要等芝士煮溶幾分鐘時間,店員會過幫忙嚟攪拌芝士,都好快食得!.(成個畫面又治愈吸引,好想快d食🤤)今次點嘅係「甜辣烤雞」&「三重芝士烤雞」自己卷呀卷,用夾將熱溶芝士圈住烤雞!雞肉都好多汁,烤雞亦無咁熱氣😛「三重芝士烤雞」本身嘅芝士粉已經好香甜😝😝野豬先生都不停話好好味~.今次野豬先生好滿意,話下次要番黎食個「相親套餐」😆

(可選2種口味)

(成個畫面又治愈吸引,好想快d食🤤)

今次點嘅係「甜辣烤雞」&「三重芝士烤雞」
自己卷呀卷,用夾將熱溶芝士圈住烤雞!
雞肉都好多汁,烤雞亦無咁熱氣😛

今次野豬先生好滿意,話下次要番黎食個「相親套餐」😆
個卷蛋好滑好吃,泡菜煎餅需然外脆內軟但味道一般,唉個三重芝士無骨雞麻麻地!雞肉唔嫩滑,芝士食起來唔夠香,重點服務要改善下!仲要自己出去找數(最低要求歡迎光臨/多謝都冇)
2022-04-21
生日
2022-03-23 782 瀏覽
最近都是韓國風大熱,可能受韓劇影響,身邊的朋友包括我都十分喜歡吃炸雞🍗 說到吃炸雞一定要配啤酒🍻 就算這段時間不能到韓國🇰🇷 也可以自我安慰一下;所以今次到了尖沙咀赫德道的韓國餐廳🍴 今次點了韓國蜜糖香滑烤雞❤️❤️烤雞的味道超級贊(美中不中的是烤雞如果是沒有骨就完美啦😆)外皮香脆,入邊的雞肉十分新鮮多汁。韓式炒粉絲雞蛋卷也是味道超級贊,厚厚的蛋卷包着粉絲、青瓜、蘿蔔、芝士、紫菜、午餐肉等材料,口感十分豐富。店員服務態度佳👍🏻

今次點了韓國蜜糖香滑烤雞❤️❤️

店員服務態度佳👍🏻
2022-02-26 531 瀏覽
Orderd the honey and curry basasak chicken and seafood pancake. 🙂The pancake has shrimp, squid, clam and lots of scallions. It was very tasty not surprisingly not too greasy. Just the right amount of carb. 🙂Their chicken are always consisistent across different branches. Even it is curry chicken, it has just the right kick of heat without overpowering the whole balance. When you add honey to chicken, they are just like when you BBQ😋They gave you free side which is pickle. Quite decent full of pr

😋They gave you free side which is pickle. Quite decent full of protein meal.
2022-02-19 378 瀏覽
#wgz_mk #wgz_tst #wgz_cwb🍗甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞 $238 (8.3/10)🍗呢間烤雞嘅好處係可以揀兩種口味😍佢啲雞係焗嘅冇油炸咁肥膩🙌🏻已經食過好多次全部味都試過晒,完全冇失望,雞肉仲好嫩滑🤤最推薦呢兩隻口味,好有韓式風味🇰🇷而家指定口味外賣自取仲有七折好抵食❤️#hkfoodie #hongkongfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hongkongfood #tstfood #尖沙咀美食 #九龍美食 #甜品 #mkfood #旺角美食 #globaleats #銅鑼灣美食 #cwbfood
#wgz_mk #wgz_tst #wgz_cwb
🍗甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞 $238 (8.3/10)🍗
2022-01-19 490 瀏覽
平時食開屯門果間Goobne ,一直都覺得質素無問題因為系尖沙咀返工 ,所以就試下叫外賣自取因為做緊折叫左隻全雞蒜片烤雞,一打開個盒 d雞好少得10幾件細同薄size 既雞食落去問題就出現 ,每2件雞就有一件勁硬 我比咁既錢食d咁既雞我寧願食KFC.尖沙咀呢間野都唔知發生咩事,點解會同屯門差咁遠隻雞又賣咁貴 都要比返正常質素我希望Goobne 可以提高反質素,因為我覺得賣到咁貴比d咁既野人食 ,好快玩完同埋讚下屯門果間分店 ,未試過出事
平時食開屯門果間Goobne ,
一直都覺得質素無問題

因為系尖沙咀返工 ,所以就試下叫外賣自取
因為做緊折

叫左隻全雞蒜片烤雞,一打開個盒 d雞好少
得10幾件細同薄size 既雞

食落去問題就出現 ,每2件雞就有一件勁硬

我比咁既錢食d咁既雞我寧願食KFC.

尖沙咀呢間野都唔知發生咩事,點解會同屯門差咁遠

隻雞又賣咁貴 都要比返正常質素我

同埋讚下屯門果間分店 ,未試過出事
2022-01-17
30 分鐘 (外賣自取)
$160 (其他)
2022-01-16 492 瀏覽
🥚韓式炒粉絲雞蛋卷 $148厚厚嘅蛋包住粉絲 黃瓜 青瓜 蘿蔔 芝士 紫菜同埋午餐肉一啖基本上食唔到一舊😂口感豐富好滿足而且8大舊份量絕不欺場架🍯鐵板軟芝士蜜糖咖哩炸雞 $148蜜糖咖哩醬汁完美包裹每舊雞件醬汁惹味 偏甜帶輕微到可以忽略不計嘅咖哩辣味全部無骨所以食落啖啖肉亦都炸得岩岩好皮脆肉嫩 頗高質芝士軟滑 趁熱食可以輕易拉到絲 但如果擺耐咗就會硬哂架啦😩芝士味唔濃但卷埋烤雞一齊 煙煙韌韌又幾好食
韓式炒粉絲雞蛋卷

芝士味唔濃但卷埋烤雞一齊 煙煙韌韌又幾好食
韓式炒粉絲雞蛋卷
鐵板軟芝士蜜糖咖哩炸雞
2022-01-11 314 瀏覽
除夕夜晚食呢一間韓式餐廳,好彩一早嚟到呢個位如果唔係都要等好耐鐵板軟芝士甜辣烤雞:本身想叫UFO芝士火鍋但係份量太大兩個人食唔晒,所以就叫咗鐵板軟芝士甜辣烤雞,雞肉外皮烤得好香脆,醬汁煮到焦香,甜味比較重反而冇咩辣味,內裏雞肉肉汁Juicy,肉質嫩滑,配埋半溶嘅軟芝士做出拉絲效果,芝士唔會太鹹亦唔會太濃,不過油分好重,食落比較膩韓式雞蛋捲:雞蛋卷入邊包住火腿,青瓜和醃蘿蔔,配埋茄汁同沙律醬酸酸甜甜,味道好夾,蛋香味濃,分量充足,一條有10件

鐵板軟芝士甜辣烤雞:

韓式雞蛋捲
  • 韓式雞蛋卷
  • 甜辣烤雞
2022-01-02 571 瀏覽
 Goobne Chicken既雞同平時出面食韓式炸雞唔同,佢係用烤而唔係炸,冇咁油膩,但一樣做到外面脆身入面juicy🤤次次想食韓國炸雞都會諗起佢。 1⃣️UFO芝士火鍋(無骨)($268)用左三種芝士調製既芝士火鍋🤤慢慢加熱,芝士熱融之後可以點烤雞食,滿滿既芝士包住烤雞,芝士控大愛🧀️芝士奶香味十足,夠曬邪惡,而且夠曬多,每件烤雞都點滿芝士食,正啊😋  烤雞有得揀兩款口味,揀左蜜糖香滑烤雞同埋三重芝士烤雞。蜜糖香滑烤雞味道甜甜地,雞肉好嫩滑。而芝士烤雞面頭灑滿芝士粉,唔點芝士火鍋就咁單食都已經好香好好味。特別係烤雞既皮,好脆好脆。點埋熱融左既芝士食,瘋狂拉絲,對芝士控黎講完全係芝士既雙重享受🤩  2⃣️韓式雞蛋卷($148)雞蛋卷入面包住青瓜、餐肉、海苔、醃紅蘿蔔同埋芝士。雞蛋卷食落有少少甜味,而且食落唔會乾,煎得幾好,加埋入面既配料幾豐富👍另外有跟茄汁、芥末醬同埋千島醬。  3⃣️蕃茄奶油炒年糕($155)前果排韓國勁興食玫瑰醬炒年糕🥰今次黎到goobne chicke,見到佢都推出左,緊係要試下啦☺好鍾意呢度既醬調得夠濃稠夠creamy,可以好好咁癡住曬落啲年糕同配料到,每一啖都係甜甜辣辣既

1⃣️UFO芝士火鍋(無骨)($268)
UFO芝士火鍋

2⃣️韓式雞蛋卷($148)
韓式雞蛋卷

3⃣️蕃茄奶油炒年糕($155)
蕃茄奶油炒年糕
前果排韓國勁興食玫瑰醬炒年糕🥰今次黎到goobne chicke,見到佢都推出左,緊係要試下啦☺好鍾意呢度既醬調得夠濃稠夠creamy,可以好好咁癡住曬落啲年糕同配料到,每一啖都係甜甜辣辣既醬汁。味道有啲似傳統既辣炒年糕但係多幾分甜味同奶油既感覺。年糕好煙韌,另外仲有魚糕,索滿曬啲醬汁😚仲有煙肉同意粉。同朋友share食啱曬。

4⃣️韓式海鮮炒麵($158)
韓式海鮮炒麵
海鮮有魷魚圈、青口、蜆、蝦仁、豬肉絲。味道相對黎講冇咁重,麵質幾彈牙,而且海鮮份量好多。
韓式雞蛋卷
蕃茄奶油炒年糕
2021-12-29 356 瀏覽
今晚剛巧在尖沙咀做完野,附近見到韓式烤雞店反正對上一次吃已是幾年前,一於再去食過,好彩未到7時不用等位就可以入座,我們點了烤雞和炒年糕等了10分鐘就到,甜辣烤雞(有骨)剛炸起即食的確唔錯辣炒年糕湯,已點了少辣,但仍覺得辣,不過係幾好味雖然食物唔錯,但是職員態度還是一般,我們吃的時候不是太多人,叫了2位職員拿水給我們都沒有下文,要到第3位才有反應我見其他人post都有職員態度問題,真係要改善一下。
今晚剛巧在尖沙咀做完野,附近見到韓式烤雞店

甜辣烤雞
等了10分鐘就到,甜辣烤雞(有骨)剛炸起即食的確唔錯

辣炒年糕湯
辣炒年糕湯,已點了少辣,但仍覺得辣,不過係幾好味

我見其他人post都有職員態度問題,真係要改善一下。
2021-12-28
甜辣烤雞
辣炒年糕湯
2021-12-28 264 瀏覽
身為一個炸雞超級愛好者 🐔🐔🐔一定係周圍搵好食既炸雞嫁啦!🐥🐥🐥而鍾意食炸雞既人一定會聽過呢間餐廳🐤🐤🐤炸雞名不虛傳外脆內嫩 味道亦都好突出 一試難忘 下次一定會再黎!
2021-12-27 414 瀏覽
【韓式烤雞】食韓式烤雞,食黎食去都係Goobne 最岩胃口🤤 口味選擇多,份量夠,地方乾淨,餐具齊,店方一應提供膠手套濕紙巾。耐唔耐有新口味推出,襯住節日與朋友一齊黎。筆者怕人多,中午12點未到已入席(如果選晚餐時段,平時要預1~2小時排隊等位)。..筆者覺得店內Menu 好好,有Half & Half 提供,一次過讓食客可試晒兩種口味。❇️原味+ 韓式燒烤醬味❇️Goobne Oroginal Oven Roasted Chicken & Korean BBQ Chicken 💰HKD 238原味夠經典,食到本身烤雞既嫩滑多汁。高溫烤焗,可保留肉汁,雞質唔會乾淨淨。韓式BBQ 醬,帶少少甜既醬料。**店方提供烤雞「有骨」與「無骨」。筆者係選有骨,有骨 lun 既雞先至正。..❇️蜜糖蒜香炸雞❇️Honey Alio Chicken💰HKD 205烤雞配炸蒜片,香口又野味。..❇️芝加哥薄餅❇️Chicago Pizza💰HKD 207絕對係邪惡之選,用上5款芝士:細滑既「瑪蘇里拉芝士」、質地軟滑香甜既「瑞可達芝士」、味道強烈既「羅馬諾羊乳芝士」、鹹香口感既「格魯耶爾芝士」、以及芝味濃郁既「巴馬臣
耐唔耐有新口味推出,襯住節日與朋友一齊黎。
❇️原味+ 韓式燒烤醬味
💰HKD 238
韓式BBQ 醬,帶少少甜既醬料。
❇️蜜糖蒜香炸雞
❇️Honey Alio Chicken
💰HKD 205
烤雞配炸蒜片,香口又野味。
❇️芝加哥薄餅
❇️Chicago Pizza
💰HKD 207
絕對係邪惡之選,用上5款芝士:細滑既「瑪蘇里拉芝士」、質地軟滑香甜既「瑞可達芝士」、味道強烈既「羅馬諾羊乳芝士」、鹹香口感既「格魯耶爾芝士」、以及芝味濃郁既「巴馬臣芝士」。
餅底似酥餅,鬆鬆脆脆,
整體比預期中大份,成個批8成係芝士,仲要係厚批,如一對情侶兩個人點選,應該食唔晒。熱辣辣,芝士在半溶狀態,好正,芝士控岩晒❗️多人分,每人1~2件份量岩晒。
❇️韓式海鮮煎餅
❇️Seafood Jeon in Iron Plate
💰HKD 118
亦係店內名物之一,配料足,有蝦有帶子,餅邊煎得香脆。
🏠 Goobne
📍尖沙咀赫德道4號 The Hart 2樓
Goobne  芝加哥薄餅
Goobne  芝加哥薄餅
2021-12-27 224 瀏覽
Through OpenRice 叫外賣,付款後才知道預計時間要一小時,如果付款前知道,一定不會選擇!!到店後,都差不多等了40分鐘,諗住問一問店員人都到了等了這麼久,是否一定要等足一小時才能取到外賣,如果到店堂食,無論怎樣餐都已上桌了,都不用預早用apps點餐,誰知道那店員真的說要等足一小時才行,那麼我說我取消訂單吧!我真的趕時間,但那店員用極差的態度對我說:「咁你上返OpenRice去取消囉! 睇吓OpenRice俾唔俾你取消囉!(態度極之輕佻,擺到明根本知道取消唔到!)」😡😡😡 我走到去cashier 跟一個只會講英文的店員說取消訂單,因為我沒有預計用OpenRice叫外賣要等一個鐘頭,那店員沒有說不能取消,但是突然之間另一個店員就說您的外賣已經好了,還要取消嗎?(擺明玩嘢😡😡😡)由頭到尾,那個超沒有禮貌的店員從來沒有想過怎樣彈性處理訂單,亦不懂怎樣尊重人和什麼是禮貌!好聲好氣去詢問,但是就換來句句寸嘴,咀臉猙獰的回應!另外,就是如果用OpenRice叫外賣,在付款前能讓客人知道等候取外賣的時間的話,好讓客人選擇還是否繼續下單。一句到尾,不知所謂的服務態度,啲嘢幾好食都無用!
一句到尾,不知所謂的服務態度,啲嘢幾好食都無用!
外賣自取
2021-12-24 287 瀏覽
24/12平安夜,一家諗住食好西,多6點27去到店攞飛,職員話要等2個鐘,ok我等,再細問等位情況,門口扮聖誕鹿既職員話唔係按人頭入座,係按你攞飛時間入座,咁即係無論你係1至2人2,3至4人,5至6人都係接時間,好,平安夜好明白,當就到我既時候,扮鹿職員居然俾張攞住6點31分既飛客人,我問點解,佢用超無禮貌既語氣話:「張枱係座2人,你都坐唔到架啦,咁我點俾你!!」我話之前你話按時間入座, 咁即係個guidelines 唔清晰同公平,佢又再勁無禮貌大聲講:「你咁唔鐘意你可以走,你可以唔係呢到食!」我聽到勁😡,但因為帶住老人家同細佬就無走😭,後面有個好客人都話:「嘩,咩態度,咁無禮貌」,所以我有讚雞同蛋卷好食,但職員態度就強差人意😡😡
蛋餅
2021-12-23 217 瀏覽
一家四口去睇燈飾前食好西老公收工話佢揀咗間炸雞喺赫德道我一個人拖住兩個小朋友(2歲及5歲)好彩好近港鐵出口由尖東站N1出口U turn步行五分鐘就到分叉路口前右手邊入大廈搭𨋢上二樓原來係Goobne ,正!我老公識揀吖😏我地(閒日)六點半左右去到唔使等位但走嗰陣已經超多人等緊我地叫左四樣嘢1)地中海檸檬沙律個檸檬汁好得 唔酸但有檸檬味小朋友lam曬脷沙律菜好齊種類仲有橙同西柚有四隻蝦左右 好足料下2)韓式雞蛋卷跟住上蛋卷煎蛋包住青瓜 黃瓜 紅蘿蔔 餐牌寫有芝士 但食落唔覺有咁 哈哈個韓式泡菜醬汁只係微辣 易入口 但辣少少3)蜜糖蒜香烤雞啲蒜片好脆好香 我開頭未食邊夾住邊懷疑過係咪蝦餅嗰類但真係蒜片嚟嘅蒜頭控表示非常滿意個烤雞外脆內嫩個蜜糖醬汁好味到非筆墨可以形容大家去試啦4)韓式炒牛肉粉絲食完烤雞已經極飽食咗好少最後打包第二日做午餐大人就覺得好好食不過有黑椒小朋友覺得有啲辣
一家四口去睇燈飾前食好西
老公收工話佢揀咗間炸雞喺赫德道
我一個人拖住兩個小朋友(2歲及5歲)
好彩好近港鐵出口
由尖東站N1出口U turn步行五分鐘就到
分叉路口前右手邊入大廈搭𨋢上二樓
原來係Goobne ,正!我老公識揀吖😏

我地(閒日)六點半左右去到唔使等位
但走嗰陣已經超多人等緊