2022-09-09 847 瀏覽
有睇韓劇社內相親,應該知道呢間韓國連鎖品牌goobne chicken。我自己就叫咗一份韓式年糕,同埋炸雞芝士UFO,唔單止份量十足,質素都非常之高。因為佢有幾份芝士,所以加埋啲拉絲都好惹味。
2022-08-16 1284 瀏覽
今次叫咗原味炸雞同BBQ醬炸雞,個炸雞炸得啱啱好,個肉好滑,超好食超入味。有叫到卷蛋,好好食好滑。芝士炒年糕,好入味,好正宗,好好食😋感覺好嚼勁想食完再食。環境良好。價錢有些少貴。員工服務態度良好。炸雞種類幾多。值得再食過。
有叫到卷蛋,好好食好滑。
芝士炒年糕,好入味,好正宗,好好食😋感覺好嚼勁想食完再食。
環境良好。
價錢有些少貴。
員工服務態度良好。
炸雞種類幾多。
值得再食過。
2022-08-04 1442 瀏覽
好耐冇食goobne! 好掛住佢個芝士蛋卷!!叫左佢個蟹籽芝士蛋卷!d醬調味啱啱好~加埋個流心芝士,冇得輸!今次試左個mix 炸雞,蜜糖味加bbq,都唔錯!不過蜜糖味有一粒粒好似芥末籽既野,我就麻麻d一粒粒既籽,下次都係會叫返甜辣醬好d🤣仲有個香桃米酒,好啱夏天飲!唔會太甜,送炸雞一流~
好耐冇食goobne! 好掛住佢個芝士蛋卷!!

仲有個香桃米酒,好啱夏天飲!唔會太甜,送炸雞一流~
  • 香桃韓式米酒
  • 雞蛋卷
2022-08-01 1265 瀏覽
雖然韓式炸雞熱潮冷卻,不過間中食下都幾滋味😋星期日晚8點幾上到去坐左一半人左右,即刻有枱好正。好多人都叫左個芝士鍋併各式炸雞,感覺太大份,所以叫左鐵板芝士韓式甜辣炸雞(無骨)同埋一個韓式海鮮煎餅,叫左味藍莓梳打特飲。炸雞份量超大,啲甜辣醬好惹味,雞件滑,肉質實淨無雪味,外皮炸得香脆,沾滿汁都唔會變林。芝士夠多又軟又滑又香,點住黎食好好味。相反煎餅就好淡味,不過配料都好多,有八爪魚粒同葱。藍莓特飲好鬼甜,我加左2杯冰先溝淡返啲。我見枱枱都食唔晒打包,我都打包左一半食物,又食又拎好滿足😋
雖然韓式炸雞熱潮冷卻,不過間中食下都幾滋味😋

我見枱枱都食唔晒打包,我都打包左一半食物,又食又拎好滿足😋
藍莓梳打特飲
鐵板芝士韓式甜辣炸雞(無骨)
韓式海鮮煎餅
2022-07-31
藍莓梳打特飲
鐵板芝士韓式甜辣炸雞(無骨)
2022-07-25 1129 瀏覽
星期一晏就,全間店就只有我一張枱,店員居然一啲服務都冇,點咗個芝士火鍋,就咁上菜,冇教我地點樣搞,由得我地。店員一直玩手機,叫極都冇反應,坐喺門口悠哉悠哉飲野,好無奈 成間店嘅音樂勁大聲勁嘈,冇處理,店員自己坐低要傾計就馬上校細聲,完全唔當客人係一回事,咩事
2022-07-25
2022-07-21 1025 瀏覽
Having a party with friends, so we decided to order a pizza. We ordered goobne chicago pizza. Although the taste is good, it full of sauce and too greasy. Only one piece had already make us full. The chicken is ok. But this restaurant is definitely overpriced.
服務態度差到極致,明明無人坐,都要趕人出去等。同朋友都唔會來消費,印象非常唔好。隔離間炸雞店好食好多,服務態度又好。人來係食飯,唔係受氣。今時今日的香港,唔需要睇棒子同美國佬的眼色。今時今日咁噶服務態度,坐等你执笠。

2022-07-17 619 瀏覽
服務又差,啲人又冇表情,叫佢斟杯水嗌咗四五次先有,同一個人叫佢兩次都可以唔理個客人,成個場已經冇咩人,情願去執枱都唔去招呼客人,想order時冇人看到,已經有五個夥計,成個場得五枱客,唔知呢啲係咪叫做Dream Walker, 加上叫嗰樣冇嗰樣,都唔知點解開嚟做生意。仲有唔知點解張枱黐立立,究竟佢哋有冇清潔過張枱
2022-07-17
2022-07-07 689 瀏覽
1. Honey Olio Chicken (Boneless) 🐔2. Kimchi Fried Rice with Cheese 🧀📍: Goobne Chicken (V Point ) (Causeway Bay), 25/F, V Point, 18 Tang Lung Street, Causeway Bay⭐️ : 8.5/10💰: $205, $128Review : The first Goobne premium oven roasted chicken launch with deep soy sauce, sweet honey, and garlic. It is crispy and sweet, just how I like it 😋It even tastes much better with the kimchi fried rice because I love eating chicken with rice 😙✨The kimchi fried rice is flavorful and it is put on a hotplate, so i

⭐️ : 8.5/10

💰: $205, $128

Review : The first Goobne premium oven roasted chicken launch with deep soy sauce, sweet honey, and garlic. It is crispy and sweet, just how I like it 😋It even tastes much better with the kimchi fried rice because I love eating chicken with rice 😙✨The kimchi fried rice is flavorful and it is put on a hotplate, so it can turns out crispy if you want it to 👍🏻😘
Honey  Olio  Chicken
Honey  Olio  Chicken
2022-07-02 717 瀏覽
可能位置比較偏僻所以就算平日晚餐都唔多人或者可能因為嗰日落大雨 完全唔駛等位就可以入座呢間韓國連鎖炸雞店其實分量同質素都有一定嘅保證咁我同媽媽兩個人就嗌咗炸雞芝士UFO 同埋一個韓式年糕佢哋有送上前菜酸蘿蔔所以連埋呢兩份主菜都好飽UFO出名夠芝士味 唔好剩係得一種芝士 係幾種加埋 所以做到有拉絲效果炸雞我哋選擇左蒜香同埋芝士白雪兩款都係就咁食已經好夠味 而且無骨 但加埋就卡路里爆曬😆韓式年糕辣味夠 但味道偏一般 比較單調兩個人買單大約五百零蚊
可能位置比較偏僻所以就算平日晚餐都唔多人
兩款都係就咁食已經好夠味 而且無骨 但加埋就卡路里爆曬😆
韓式年糕辣味夠 但味道偏一般 比較單調
兩個人買單大約五百零蚊
2022-06-22 782 瀏覽
太耐無去過韓國旅行,好懷念韓式美食嘅味道~因為男朋友唔想食炸雞,所以就帶咗佢嚟尖沙咀嘅Goobne Chicken。Goobne Chicken主打韓式烤雞,款式多樣滿足食客唔同口味,如果平日搵食唔想食炸雞咁熱氣肥膩,就要去試試呢款烤雞啦!甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞呢兩隻口味都非常推薦!烤雞果然無油炸咁肥膩,外皮香脆,雞肉嫩滑多汁,甜辣烤雞唔會太辣,甜度適中;果味醬油蒜香烤雞蒜香味濃,醬汁煮到焦香完美包裹雞,非常Juicy!部隊鍋男朋友想飲啖熱湯,就揀咗部隊鍋,韓式辣醬湯底泡菜味濃郁又帶辣,搭配午餐肉、腸仔、年糕同泡麵好飽肚,下次都係留返啲Quota食烤雞~

甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞

部隊鍋
第一次來,2個人點了蜜糖蒜香烤雞(有骨)$205,凱撒沙律$108,鯊魚之淚$88,香桃韓式米酒$58烤雞鮮嫩多汁,很好食😋😋😋沙律新鮮👍👍👍鯊魚之淚造型吸引,味道酸酸甜甜,很是吸引😍😍😍香桃米酒有點像是乳酪沙冰,非常好喝🤩🤩🤩食物質素高水準,很有韓國風味,價錢合宜,餐廳裝修整潔,廁所更是乾淨漂亮得很🤣🤣🤣5星級推薦大家來試👍👍👍題外話:老闆娘非常好客熱情🥰🥰🥰

烤雞鮮嫩多汁,很好食😋😋😋
沙律新鮮👍👍👍
鯊魚之淚造型吸引,味道酸酸甜甜,很是吸引😍😍😍
香桃米酒有點像是乳酪沙冰,非常好喝🤩🤩🤩

5星級推薦大家來試👍👍👍

題外話:老闆娘非常好客熱情🥰🥰🥰
蜜糖蒜香烤雞
鯊魚之淚
2022-06-17
蜜糖蒜香烤雞
鯊魚之淚
如果講起韓式烤雞goobne chicken 永遠都係我嘅首選🤭佢地嘅蜜糖蒜香烤雞真係好好食,皮有少少脆肉又juicy配上炸蒜片真係YYDS😋今次重試埋佢哋新menu嘅鮮蝦芝加哥薄餅, 雖然賣相一般🥲不過味道OK!人多share會好啲😊
蜜糖蒜香烤雞(有骨)
鮮蝦芝加哥薄餅
蜜糖蒜香烤雞(有骨)
鮮蝦芝加哥薄餅
  • 蜜糖香滑烤雞
2022-06-09 689 瀏覽
🤍✔︎UFO 芝士火鍋雞(有骨/無骨)$268 好邪惡! 芝士係三重芝士 所以有好濃嘅芝士味😋雞方面可以自己揀兩隻味 佢一共有六款大家可以按返自己preference揀 我地就揀左甜辣同蜜糖香蒜 兩款都不過不失啦 甜辣就唔係好食到辣味🤣雞肉都嫩同juicy嘅 整體都唔錯嘅💓 ✔︎蟹籽沙律醬芝士蛋卷 $128 口感好豐富😙個蛋卷鋪滿左蟹籽同沙律醬 切開入面仲有拉絲嘅芝士😋 整體都唔差但係就有d貴🥲 好味指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎ 抵食指數:♥︎♥︎♡︎♡︎♡︎ 回頭指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
🤍
✔︎UFO 芝士火鍋雞(有骨/無骨)$268

✔︎蟹籽沙律醬芝士蛋卷 $128

好味指數:♥︎♥︎♥︎♥︎♡︎
抵食指數:♥︎♥︎♡︎♡︎♡︎
回頭指數:♥︎♥︎♥︎♡︎♡︎
2022-05-22 876 瀏覽
尖沙咀分店自稱店長既一男一女服務態度勁差!夜晚難得變番8人一台,就同屋企人去試食,慶祝埋母親節,咁8點入坐,一開始叫左7樣野,我地等左一個鐘,去到大約9點05分,黎左2樣野食,就叫我地埋單先,話last order 埋埋張單,咁好啦,諗住方便你地10點關門,早啲埋數,咁我照埋單,1300幾,咁7樣野,差唔多啦,我比完信用卡就落去入咪錶,上番黎,唔夠3分鐘,就見到屋企人同佢地傾緊,咁我問咩事,原來我屋企人問其他個5樣野食幾時黎,發現有2樣野食係冇落到單,另外有3樣野仲要等20分鐘,我當時都打左個凸,錢又比左,等多20分鐘,得番半個鐘食5樣野?咁另外落漏左個2樣掂?落單個陣佢仲問我啲雞要咩味,咁都會錯…咁唔緊要啦,叫佢即刻整,都等左咁耐,其實都9點幾,出去其他餐聽都準備關門,點知自稱女店長既話依加整唔切,仲怪我地點解唔一早check單,咁我同佢講其實我地等左一個鐘,你一直都唔比張單我地睇,要埋數就急住要我地埋單,個陣先睇到張單,係個陣我唔想阻到你地埋數,又覺得價錢合理,咁冇點check, 但就算係3分鐘前check到同依加check到,有好大分別?我只係想同屋企人食餐飯姐,咁可以點?跟住有個金髮自稱男店長既人突然好大聲講:「食就食,唔食就走!」我即刻o左同著左!我問佢咩態度,你咩名?佢話:「關你咩事?」咁話要投訴佢,要知佢咩名,佢就講:「你咪投訴,我都唔驚,我都唔撈,你中意投就投訴」咁佢都冇答我咩名,咁我就同自稱女店長講,你啲同事係咁做野?我要佢個名!要投訴!女店長又話唔會比個名我,投訴就話投訴最大個個,咁都得…名都唔比我都唔知邊個大邊個細,我去投訴都唔會理啦,咁我話算啦,我唔食,計番食過啲野既錢,但要個金髮男店長同我地道歉,點知個金髮講:「道歉?無可能!」之後走左…咩意思?我一家人係到,我忍,唔再同佢嘈,再嘈連外賣都買唔到,但最後都係買唔到,大家都比間餐廳搞到冇心情!
2022-05-06
母親節