2024-04-21 62 瀏覽
自從APM food court 裝修完之後,都好少去幫襯,因為D食物價錢都「裝修」左,高級左 😆,依家Food Fiesta入面,我諗最平既正餐都要$55以上,大部分都接近$6X-100,咁我寧願去駱駝漆既小店幫襯 🥲 不過因為落大雨,被困APM,所以就試下food court啦🤟🏻不過又咁講,佢既food court選擇都幾多,日式、泰式、中式、小食類都有👍🏻燒雞肉金邊粉 ($68) +可樂($10)辣椒粉同花生粒會擺旁邊等你自己撈,我唔食辣,所以冇用到,唔知算唔算辣。色水幾吸引,味道都唔錯,食落甜甜地,份量亦大份 👍🏻,雞肉食極都有咁,但係略嫌佢比較濕同埋雞肉肉質一般,外層可能燒過龍有點兒硬。結論🫰味道幾好🫰份量大份⚡️雞肉可改善CP值:6.5/10🎡餐廳資料餐廳名稱:Food Fiesta餐廳地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)美食廣場2樓

燒雞肉金邊粉 ($68) +可樂($10)

燒雞肉炒金邊粉

🎡餐廳資料
餐廳名稱:Food Fiesta
燒雞肉炒金邊粉
2024-03-14 226 瀏覽
Omelette Rice by Ufufu Cafe早上看完電影出來剛好是正午時份去了APM 2樓的Food Fiesta!喜歡這裡選擇多!可以隨意選擇想吃的種類!鹿兒島漢堡蛋包飯 $138-漢堡正常~蛋算嫩滑~ 較為驚喜是裡面的飯是有加茄汁去炒~ 但Food count 加上這個質素就有點昂貴啦!
Omelette Rice by Ufufu Cafe

早上看完電影出來剛好是正午時份
去了APM 2樓的Food Fiesta!
喜歡這裡選擇多!可以隨意選擇想吃的種類!

鹿兒島漢堡蛋包飯 $138
-漢堡正常~蛋算嫩滑~
較為驚喜是裡面的飯是有加茄汁去炒~
但Food count 加上這個質素就有點昂貴啦!

🚇交通:在觀塘地鐵站A2出口,由門口走到最尾一間就是賣大阪燒。🏠環境:Food Court 面積大,座位挺多,店舖也有七八間,中日泰式都有,裝潢以淺色為主題,整體乾淨。🤵🏻服務:人手下單,不收取加一。🍽️午市:設有套餐ABC,包有一份大阪燒或炒麵、章魚燒和抹茶🍵或抹茶牛奶。B餐 $59:原味正宗大阪燒+四粒章魚燒+抹茶牛奶😗看到大阪燒以蛋為主,就想試試,🤨但無甚蛋香,主要靠燒汁和沙律汁調味🧐,味道普通,而章魚燒好像氣球一夾就軟扁🥲,好像漏氣的球,餡料是有章魚肉,但太軟綿了😒。🙂抹茶牛奶則很正常,入口順滑無粉末。朋友點了一份牛肉烏冬配溫泉蛋,質素反而挺不錯👌!

🤵🏻服務:人手下單,不收取加一。

B餐 $59:

原味正宗大阪燒+四粒章魚燒+抹茶牛奶

🙂抹茶牛奶則很正常,入口順滑無粉末。

朋友點了一份牛肉烏冬配溫泉蛋,質素反而挺不錯👌!
2024-02-22
2024-01-17 337 瀏覽
首先,份量真係好足。我無加嘢飲,Food Court餐廳嚟講,個餐嘅價錢算偏貴。食物賣相吸引眼求,望落似好好味咁。擺盤認真,隨心影相唔洗就角度都幾靚可以呃like。雞蛋半熟恰到好處,口感滑溜,唔會一夾就散。裏面個飯唔係純白飯,係用茄汁醬油炒過,仲有一片片蘑菇,係意料之外嘅,感覺唔求其,味道亦唔錯。不過主角炸豬扒就略嫌遜色。豬扒應該有錘薄過唔入味,炸粉雖好脆亦都好厚,食到麵粉多過食肉嘅感覺。最後,講下個咖喱汁。日本咖喱口味偏甜,呢個好似仲有啲帶酸味,幾開胃。味道過得去啦。個餐出得幾快,啱曬趕時間做嘢嘅我。
首先,份量真係好足。

雞蛋半熟恰到好處,口感滑溜,唔會一夾就散。

不過主角炸豬扒就略嫌遜色。

個餐出得幾快,啱曬趕時間做嘢嘅我。
2024-01-16
泰式肉碎煎蛋飯白飯和肉碎份量超級多肉碎加入大量香料炒後超級香,而且是微辣的,超級好下飯白飯軟硬度適中配上煎得周邊香脆的反蛋把蛋液混合在白飯一起吃又是另外一種口感
泰式肉碎煎蛋飯
白飯和肉碎份量超級多
肉碎加入大量香料炒後超級香,
而且是微辣的,超級好下飯
白飯軟硬度適中
配上煎得周邊香脆的反蛋
把蛋液混合在白飯一起吃
又是另外一種口感
2023-07-09 736 瀏覽
一般food court 給人的印象就是便宜和很low, 應該說是某大廈或某商場內提供多個食市不同料理的大型熟食超市,每個食客要自助式買飯票,然到指定小店取食物。香港的環境,food court的價格鏈應該在60元以上,說是便宜亦沒有這幾年流行的二餸飯厲害。不過,食物質素當然好多了。這次🐰特意吃個三文魚帶子丼,價格才68元,質量很不錯,小店作出快靚正的香港態度。🐰坐在玻璃欄杆邊位置,邊看著人群走來走去,邊吃著新鮮魚生飯是很享受的樣子。所以這種環境下的food court只能以高質來形容,絕對可以試。
2023-05-08 641 瀏覽
有時諗唔到食乜~去good count 就最好🤭🤭一定搵到一樣你想食嘅野~今次就試下蛋包飯!🍳🍚🍛🫶🏻 by ufufu cafe 試咗個鹿兒島漢堡蛋包飯($138)🙈 個漢堡扒搓到成粒波咁~千祈唔好為會煎到好乾!切落去非常之多汁🙊🙊🙊而且個牛味好出,一啲都唔會臊!💯💯 係有啲驚喜嘅!蛋都煎得好滑~好水嫩!個飯用日本米就係基本,仲要係炒飯底🥹不得了!係個燒汁有少少偏鹹~ 其實~去food count 食飯都唔失禮呀🙈

鹿兒島漢堡蛋包飯

其實~去food count 食飯都唔失禮呀🙈
鹿兒島漢堡蛋包飯
新裝修至今,甚少有機會內進坐下來慢慢食。今日,年初三,下午茶時段,人不算多,有位,我們三人分別點了「天婦羅蝦湯烏冬」「豬軟骨湯烏冬」「青花椒酸菜魚」。烏冬份量小,適合胃小小的朋友。我的酸菜魚超麻、超辣,雖然我不常吃辣,但一試就愛上這種很特別的辣,跟一般連續米線舖的不一樣,這種辣吃後不會口乾,很天然,是天然食材原來的辣,感覺很健康,對身體很好!朋友說:「早知就光顧妳那間!魚肉很多,也很大塊!」我說:「下次吧!」
2022-11-18 822 瀏覽
Apm food court 叫左溫泉蛋壽喜燒牛肉烏冬,個湯好甜 $68酸菜牛配飯,酸菜魚配飯,芽菜韮菜佔9成,魚3片,牛肉3片,勁小家$68@,唔會再幫襯鰻魚蛋包飯,另加$5咖哩汁,鰻魚一般,蛋包飯好好食,唯一好食,咖哩汁冇味,唔甜唔辣唔香選擇少咗,份量又小,啲嘢貴咗
Apm food court 叫左
溫泉蛋壽喜燒牛肉烏冬,個湯好甜 $68

選擇少咗,份量又小,啲嘢貴咗
2022-10-02 790 瀏覽
The new APM food court has been redesigned with all new food kiosks. Went here for dinner and decided on this burger place. Serving steak and burgers. I decided on the burger.Ordering is one at the central cashier where they will give you pager when it's ready for pick up. Menu is in English and Chinese. The English menu is located at the cashier. There is no 10% service charge as this is a food court.I ordered the Kagoshima wagyu beef burger with cheese ($98). When I arrived to pick up my burge

I ordered the Kagoshima wagyu beef burger with cheese ($98). When I arrived to pick up my burger, the staff then poured the cheese on top. The burger was a decent size. The patty was juicy and not dry. The cheese was a bit odd and thin. The bun was soft though a bit on the over grilled side. There was also a side of fries that were hot and crispy.

Fairly decent burger for a food court though a bit pricey. It didn't even include a drink. Unsure if I'll be back for this.There are other options to choose from at this food court.
2022-09-30
2022-09-14 640 瀏覽
— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 Burger肉好厚但乾左少少 】#beerpig觀塘 #beerpig西式 前排行APM見到Food Court個層終於裝修完開番,就同豬生滿心歡喜去睇下食下🤤啲野食有啲唔同左有啲新意,不過啲座位就坐到好鬼逼🙈食得都幾辛苦下✨總分:🍻🍻🍻🥃 6.83 / 10 分✨推薦:#🆗一般啦✨大家有興趣就記得|𝐿𝑖𝑘𝑒•𝑆𝑎𝑣𝑒•𝑆ℎ𝑎𝑟𝑒|呢個𝑝𝑜𝑠𝑡喇💖—#🍻🍖 質素:🍔經典和牛漢堡|$98岩岩裝修完既Food Court多左啲新野,今次小編點左呢款和牛Burger~呢間既漢堡排從menu睇好厚身,好彩實物都冇縮到水(之前去過屯門市中心新開既food court,某間burger塊排縮水縮左一個double咁)今次既漢堡排唔只厚身,咬落都好彈牙,都有牛味,不過就有啲乾唔夠肉汁成個set仲有一堆薯條食到你飽為至🙈✨評分:7 / 10 分—🐷評分:🍻🍖:🍻🍻🍻🍺🥃 7 / 10 分環境(Food Court) :🍻🍻🍺 5 / 10 分服務 :🍻🍻🍻🍺 7 / 10 分性價比:🍻🍻🍻🥃 6.5 / 10 分—🍻 #Food Fiesta 🍖📍觀塘觀塘道41

#beerpig觀塘 #beerpig西式

🍻 #Food Fiesta 🍖
📍觀塘觀塘道418號創紀之城第5期APM美食廣場2層

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友
2022-09-04 642 瀏覽
係apm穩食,一開始只想買牛角包翻屋企食。不過見到好多好味嘅餐廳,於是直接係度吃晚餐😂首先係「點·魚」,order咗一份「藤椒酸菜魚」,配米粉多湯,再加多d花椒油!天熱嘅時候,食d麻辣菜真係超級開胃👍而且飲完湯唔會覺得好口渴,感覺味精唔算好多👍再點佐一份「豚肉生薑燒蛋包飯」,睇上去真係超級正,不過呢,d豬肉好柴😅份蛋包飯都唔錯,下次有機會再點其他試試翻屋企食佐d牛角包,最中意明太子口味,下次會再去買!
係apm穩食,一開始只想買牛角包翻屋企食。
不過見到好多好味嘅餐廳,
於是直接係度吃晚餐😂

天熱嘅時候,食d麻辣菜真係超級開胃👍
而且飲完湯唔會覺得好口渴,感覺味精唔算好多👍

份蛋包飯都唔錯,下次有機會再點其他試試

翻屋企食佐d牛角包,最中意明太子口味,下次會再去買!
藤椒酸菜魚
豚肉生薑燒配蛋包飯
博多牛角包
博多牛角包2
藤椒酸菜魚
博多牛角包
博多牛角包2
推薦指數:🌕🌕🌕🌘🌑—————————————————————📍HK 觀塘 - 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝗙𝗶𝗲𝘀𝘁𝗮觀塘APM food court 依家多咗好多特色pop up store ( ´▽`) 今次就有呢個人氣炸咖哩包🥖🥘 外層香脆配埋餡料濃濃咖哩香,好適合行街口痕嘅小食!聽聞每款咖哩包都係日本直送,再係店面「即叫即炸」🔥小心辣親嘴~🔺牛肉咖哩包 $24【人氣no.1】外層麵包糠炸到好脆,麵包食落甜甜地(*¯︶¯*) 餡料係日式甜咖哩,牛肉味好濃!啲牛肉好似煮到融咗入咗個汁到,食落就唔多覺有肉粒🔺牛油雞咖哩包 $24唔問唔知道 😯 原來佢呢個咖哩汁用咗腰果、椰奶、蕃茄熬製而成,都幾特別吓~ 但個人更加鍾意牛肉咖哩包!✏️ 好啱做tea time 小食!買返屋企焗熱都可以保持好味道~ 味道偏濃郁,啱返重口味人士!但唔好expect 入面有好多肉粒,主要係個咖哩汁煮得好味(。・ω・。)🥢 @foodfiestaapm📍地址:觀塘觀塘道418號創紀之城第5期APM美食廣場2層-地區:#laymao_觀塘分類:#laymao_日式

推薦指數:🌕🌕🌕🌘🌑

分類:#laymao_日式
  • 牛肉咖喱包
1K
2022-08-07 311 瀏覽
以前經常去apm food court食嘢,早前佢哋裝修完,換咗啲新餐廳進駐今次見一間日本直送炸咖哩包登場,原來佢係來自東京神田咖喱專門店,仲喺東京美食博覽賣出超過三萬件‼️ 未食過要試試🥖咖哩牛肉內饀濃郁,汁料濃稠到睇唔到啲牛肉咁,但其實除咗牛肉,咖哩仲用咗大量蔬果熬製,有洋蔥、紅蘿蔔、蕃茄、蘋果、蒜頭、生薑等,味道層次超豐富更惹味🥖牛油咖哩雞呢款有牛油更加香,今次個色淺啲睇到入面啦,一樣饀料滿滿,外脆之餘,麵包其實都好軟熟,牛油咖哩雞更夾炸麵包,味道有椰奶香,微甜咖哩,十分好食最後不得不提,今次係外賣回家食,炸咖哩包依然超脆,keep到👍🏻💰$24/件🚩Crispy Curry Pan (觀塘) @foodfiestaapm 📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(APM)2樓Food Fiesta

🥖咖哩牛肉

🥖牛油咖哩雞

💰$24/件
2022-08-06
2022-08-04 237 瀏覽
今日行開apm 見到呢個foodcourt 未試過就入左黎試下 點知失望而回🥲🥲✨鹿兒島和風和牛漢堡鐵板加焗薯加沙律 $133叫和牛漢堡但一啲都唔香牛味👎👎 好乾爭爭 冇乜汁 冇乜油脂😵 好在係佢份量都幾足幾厚🙈🙈 不過如果唔加焗薯都係唔夠飽 焗薯焗得唔夠林 偏硬 都唔係好香薯味🥲🥲 啲粟米冇乜調過味 沙律正正常常 總括黎講價錢又進取但又唔係太好食 僅僅合格 可以擺得入口😅😅味道❤️❤️💔抵食❤️❤️💰晚餐人均$145❌再幫襯

✨鹿兒島和風和牛漢堡鐵板加焗薯加沙律 $133

味道❤️❤️💔