2023-12-11 75 瀏覽
8週年限定鳥籠盛宴🫣 餐廳主打西式料理多國菜 最近則推出8週年限定嘅鳥籠set 全日供應 打卡之餘可以淺嚐各款小食~ 更有兩個雀籠主題嘅用餐空間 想打卡嘅朋友可以book定~==== 鹿鹿鳥籠盛宴 $498 for two====᪥ 鹿鹿沙律᪥ 巴馬火腿蜜瓜᪥ 龍蝦濃湯᪥ 海苔魷魚᪥ 脆脆雞翼᪥ 明太子蟹肉酥盒᪥ 澳洲草飼牛板腱扒᪥ 西班牙黑毛豬肉眼 鹹食嘅餐單設計都唔錯 有齊前菜、餐湯、炸物小食、主食 可以一次過試到唔同食物 份量亦剛剛好😉 ====᪥ 迷你芝士蛋糕᪥ 馬卡龍====᪥ 藍色美人魚᪥ 三色世界套餐更包括兩杯指定特飲~

鹿鹿鳥籠盛宴 $498 for two

᪥ 迷你芝士蛋糕
᪥ 馬卡龍

᪥ 藍色美人魚
᪥ 三色世界
套餐更包括兩杯指定特飲~
2023-12-07 110 瀏覽
今日同朋友去咗荃灣荃新天地嘅Deer Kitchen食晚餐,見佢哋新推出咗個幾靚嘅鳥籠二人套餐,所以嗌咗嚟試一試。餐廳入面嘅環境闊落,擺滿咗好多同鹿鹿相關嘅裝飾。兩人份量嘅鳥籠套餐就好似英式high tea咁分咗幾層,不過呢個就梗係冇咁講究,頂層有沙律、Parma Ham包蜜瓜、迷你芝士蛋糕同迷你macaron,前菜算正常發揮,甜品亦都唔算太甜。中間嗰層有龍蝦湯、明太子蟹肉酥盒、海苔魷魚同脆炸雞翼,龍蝦湯味道幾濃郁,有幾粒龍蝦肉,湯亦都非常濃稠。炸魷魚同雞翼都係新鮮炸起,咬落去仲熱辣辣。底層有澳洲草飼牛板腱扒同西班牙黑毛豬肉眼,煎牛扒嘅熟成程度啱啱好,唔會有血水,食落亦都有牛味,豬扒都無煎到好乾身,都仲有肉汁,配埋蘑菇汁一齊食都唔錯。跟餐仲包埋兩杯特飲,我哋揀咗藍色美人魚同熱帶果園,兩杯都係果汁溝咗梳打氣泡水,酸酸甜甜又有氣,都幾開胃!📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊 餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊

📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖

鳥籠二人套餐
2023-11-30
鳥籠二人套餐
2023-12-06 99 瀏覽
早兩日去開荃灣,咁啱行過荃新天地見到呢間餐廳裝修靚靚地,又做緊個八周年套餐有個鳥籠咁,好似有幾得意,咁個套餐由前菜到飲品有六個courses都係$498/2位,前菜主菜,甚至飲品都有好幾個吸引嘅選擇,咁就去試吓啦小食就揀咗明太子蟹肉酥盒同埋原本已經有嘅海苔魷魚同脆脆雞翼每樣嘢都整得好鬆脆好夠味佢個龍蝦湯呢亦都好濃郁好Creamy,入面又有龍蝦肉主食呢我哋就揀咗澳洲草飼牛板鍵扒同香煎海魚配芒果莎莎牛扒五成熟賣相一流,個魚亦都將個皮煎到好脆卜卜夠晒香口環境方面,成間餐廳比人嘅感覺都係好高貴優雅亦都有兩個大鳥籠, 配埋兩杯特飲打卡,非常IGable當然最後唔少得嘅就係服務啦,基本上一舉手10秒內佢哋就會過嚟幫你㗎啦,呢餐飯都好滿意!
前菜主菜,甚至飲品都有好幾個吸引嘅選擇,咁就去試吓啦

小食就揀咗明太子蟹肉酥盒同埋原本已經有嘅海苔魷魚同脆脆雞翼
每樣嘢都整得好鬆脆好夠味

佢個龍蝦湯呢亦都好濃郁好Creamy,入面又有龍蝦肉

主食呢我哋就揀咗澳洲草飼牛板鍵扒同香煎海魚配芒果莎莎
牛扒五成熟賣相一流,個魚亦都將個皮煎到好脆卜卜夠晒香口

2023-12-05 60 瀏覽
平時下午茶食甜品tea set就多,估唔到夜晚都有三層架dinner,餐廳入面仲有鳥籠打卡位,啱晒女仔去打卡❤️set入面有齊前菜、湯、沙律、小食同主菜,仲包左兩杯Mocktail!藍色美人魚打卡必點,藍色漸變超靚🥰飲落甜甜地幾好飲🫶🏻餐湯係龍蝦湯,味道好濃郁,仲有好多小龍蝦肉👍🏻小食有明太子蟹肉酥盒、炸雞翼、炸魷魚鬚,明太子蟹肉酥盒幾鬆軟,有大量明太子!主菜揀咗澳洲草飼牛板腱扒同西班牙黑毛豬肉眼,兩款肉嘅肉質都好軟稔,仲配咗紫薯蓉添~.📍 Deer Kitchen (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖

餐湯係龍蝦湯,味道好濃郁,仲有好多小龍蝦肉👍🏻

📍 Deer Kitchen (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖
🍹冇諗到平時假日先得閒食到嘅AfternoonTeaSet, 竟然俾我係荃灣呢間西餐廳搵到可以夜晚都試到😍 係門口見到佢推廣緊優惠, $498就嘆到貴婦set, 即刻拉埋豬生入去試啦😙.呢個set堅正, 夠哂份量, 除咗基本前菜, 咸點, 甜品, 仲有超吸引嘅肉類😳 咁嘅價錢俾我哋食到高質肉眼扒, 大癲呀😚 佢包括辣肉腸salad, Parma ham蜜瓜, 炸海苔魷魚, 香脆雞翼, 明太子蟹肉酥盒, 澳洲牛板腱扒, 西班牙黑毛豬肉眼, 芝士蛋糕同Macaron😋 仲有包埋2杯特飲~ 初頭豬生仲話食完唔夠飽要再去食其他野, 結果大家都食到飽飽咁走~ 豬生表示勁開心有Parma ham同辣肉腸食🤭 難得呢個TeaSet唔係女士專利, 連男士都會覺得滿意~ 加上餐廳入面好多鹿鹿🫎佈置, 好多歐陸風嘅感覺, 同朋友黎聚會都係一流之選😌.Deer Kitchen (荃新天地)荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖.#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback
🍹
Deer Kitchen (荃新天地)
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖
#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #cafe #afternoontea #teaset #holiday #chill #happyholiday #holiday #happymood
幾次經過這間森林風餐廳,都被裏面的裝修吸引,特別是鳥籠座位,見餐廳最近推出了鹿鹿鳥籠盛宴,二人晚餐包括鹹、甜食物,都會放在三層架鳥籠中上菜,非常適合打卡。鳥籠頂層有前菜沙律、巴馬火腿蜜瓜、迷你芝士蛋糕和馬卡龍。芝士蛋糕幾有驚喜,芝士味香濃幼滑。鳥籠中層有龍蝦濃湯、海苔魷魚、脆脆雞翼和酥盒。龍蝦湯真材實料,裏面有小龍蝦。雞翼和魷魚炸得香脆,喜歡炸魷魚炸粉不太厚,魷魚口感Q彈但易嚼。酥盒可選明太子蟹肉或黑松露野菌,我們選擇了明太子蟹肉酥盒,外層酥脆,裏面蟹肉份量多,絲絲蟹肉味道鮮甜,拌上帶鹹香味的明太子沙律,增添了風味。鳥籠底層是主菜,可從豬、牛、魚中三選二。澳洲草飼牛板腱扒牛排煎至大概是五成熟,已經切好並堆疊整齊,裏面呈好看的粉紅色,不會有流出血水,肉味香濃,口感鮮嫩,肉汁豐富。底下搭配紫蕃薯泥,顏色好看之餘,甜甜地,好美味。西班牙黑毛豬肉眼黑毛豬煎得有焦香味,亦都切好一件件上碟。豬肉肉質柔嫩多汁,口感細緻,另外有跟配燒汁,不過豬肉本身醃製入味,不用沾取醬汁吃都夠味。底下同樣搭配紫蕃薯泥。跟餐包兩杯指定特飲,有幾款無酒精雞尾酒可選。藍色美人魚顏色夢幻的藍調飲料,裹面含有藍柑風味糖漿、菠蘿

鳥籠中層有龍蝦濃湯、海苔魷魚、脆脆雞翼和酥盒。

鳥籠底層是主菜,可從豬、牛、魚中三選二。
澳洲草飼牛板腱扒

西班牙黑毛豬肉眼

跟餐包兩杯指定特飲,有幾款無酒精雞尾酒可選。

藍色美人魚
顏色夢幻的藍調飲料,裹面含有藍柑風味糖漿、菠蘿汁、檸檬汁和梳打水,味道酸酸甜甜。

綠島奇遇
材料包括青檸、金橘和檸檬汁,味道較酸的清爽飲料。
[✨荃灣Deer Kitchen·鬧市中嘅休閒森林風西餐廳🦌]#deerkitchen #荃灣 🦌鹿鹿鳥籠盛宴 - $498 +10% ( 包沙律前菜+湯品,小食二選一,主食三選二,甜品,2杯特飲 )🌲鹿鹿沙律沙律菜新鮮,配上兩片辣肉腸,辣辣地幾開胃。🌲巴馬火腿蜜瓜火腿煙韌,蜜瓜鮮甜,清新配搭!🌲海苔鱿魚X脆脆雞翼海苔魷魚香口,份量亦好多,雞翼外脆內嫩,而且都大隻,唔錯嘅一份小食。🌲龍蝦濃湯 龍蝦湯好濃郁!! 應該係飲過最濃郁嘅龍蝦湯,非常CREAMY,入面亦有粒粒龍蝦肉,鐘意飲龍蝦湯嘅真係唔可以錯過😋😋💞🌲澳洲草飼牛板腱扒 (主食1)厚切牛板腱,已經好細心咁預先分好左6塊。牛肉色澤粉嫩,肉質鮮嫩得嚟又有咬口,牛味亦非常重!! 配上燒汁食真係一流,好高質💯🥰🎄西班牙黑毛豬肉眼 (主食2)同牛扒一樣,已經預先分好6塊。黑毛豬口感柔嫩,而且肥瘦適中,咬落去會有好香口嘅肉汁,令人回味🤩🤩🎄明太子蟹肉酥盒(小食)外皮酥脆,餡料係滿滿嘅蟹肉絲,味道濃郁,再配埋明太子,口感層次豐富😙😙🍹藍色美人魚湖水藍嘅顏色感覺好夢幻,因為有鳳梨汁同檸檬汁,飲落去係微酸嘅,味道清新好飲😊💕🍹酸莓樂園主色調嘅紅色係

#deerkitchen #荃灣

🌲鹿鹿沙律
沙律菜新鮮,配上兩片辣肉腸,辣辣地幾開胃。

🌲巴馬火腿蜜瓜
火腿煙韌,蜜瓜鮮甜,清新配搭!

🌲海苔鱿魚X脆脆雞翼

🌲龍蝦濃湯

🌲澳洲草飼牛板腱扒 (主食1)

🎄西班牙黑毛豬肉眼 (主食2)

🎄明太子蟹肉酥盒(小食)

🍹藍色美人魚

🍹酸莓樂園
主色調嘅紅色係來自用料中嘅士多啤梨、配搭檸檬汁、酸橙、蘇打水組合而成,酸酸甜甜,幾清新嘅感覺😍

🍰甜品- 迷你芝士蛋糕X2 +馬卡龍X2
芝士蛋糕及馬卡龍甜度適中,餐後配上咁高質嘅甜品,真係好滿足啊🥰🥰💗

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
餐廳位置方便,主打鹿鹿x森林風,裝潢極有心思,餐廳到處都係鹿鹿嘅圖案,鳥籠主題位非常岩打卡📸店員服務態度好好,食物質素亦好出色!無論係慶生定同朋友聚會,呢度都係一個唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻💞

📍Deer Kitchen
🏠荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣食好西 #荃灣餐廳 #deerkitchen
2023-11-16 2462 瀏覽
這裡裝修得挺有特色的,店內還有鳥籠可以坐的,而今天選了個鳥籠套餐,性價比不錯,還包括了飲品,挺適合打卡!鹿鹿鳥籠盛宴(498元)鹿鹿沙律這個挺特別的,配的醬汁比較濃烈,味道偏鹹香的。巴馬火腿蜜瓜火腿挺大片,味道鹹香,口感嫩滑,配上多汁香甜的哈蜜瓜,剛好突出火腿的鹹鮮!龍蝦濃湯湯味道挺濃郁,還有小龍蝦肉。海苔魷魚炸得挺香,口感外脆內爽滑,有海苔香!脆脆雞翼新鮮現炸得,吃起來外脆內嫩,肉汁很多!明丸子蟹肉酥盒口感偏硬酥的,海鮮的味道挺濃郁,味道比較鹹香。澳洲草飼牛板腱扒牛扒挺厚的,而且有醃過,所以吃起來口感會比較軟嫩,帶有牛肉香,配上燒汁來吃不錯!下面的是紫薯蓉,我挺喜歡的!西班牙黑毛豬肉眼情況跟牛扒一樣,所以吃起來口感會比較嫩滑多汁,味道帶點鹹香。迷你芝士蛋糕蛋糕口感很軟滑,味道不會太甜!馬卡龍吃起來口感外脆內帶點煙韌的,甜度不高,這個好評,味道一個是莓味,一個是雲呢拿味的。綠島奇遇味道是柑橘檸檬汁,挺清新的。熱帶果園上面大大個熱情果,你就想像到是什麼味了,味道比較甜,但因為加了梳打水,所以清爽一點!

鹿鹿鳥籠盛宴(498元)

鹿鹿沙律

這個挺特別的,配的醬汁比較濃烈,味道偏鹹香的。

巴馬火腿蜜瓜

龍蝦濃湯

湯味道挺濃郁,還有小龍蝦肉。

海苔魷魚

炸得挺香,口感外脆內爽滑,有海苔香!

脆脆雞翼
新鮮現炸得,吃起來外脆內嫩,肉汁很多!

明丸子蟹肉酥盒
口感偏硬酥的,海鮮的味道挺濃郁,味道比較鹹香。

澳洲草飼牛板腱扒

西班牙黑毛豬肉眼

迷你芝士蛋糕

蛋糕口感很軟滑,味道不會太甜!

馬卡龍

綠島奇遇

味道是柑橘檸檬汁,挺清新的。

熱帶果園

2023-11-15
2023-11-13 148 瀏覽
邊個話得high yea 先至可以食雀籠?🤣🐣喺荃灣citywalk 嘅Deer Kitchen Siri夜晚都有好似去咗高級下午茶嘅享受,食物更加豐富😆($498+10%)分咗三層嘅雀籠,有前菜、湯、煮食、仲有甜品同特色嘢飲添。勁多野食,價錢非常相宜,而且座位非常闊落,係咁打卡都唔係問題😎龍蝦濃湯味道超濃,而且仲有好多蟹肉,口感都好彈牙。脆脆雞翼炸得啱啱好,仲有好多肉汁😍明太子蟹肉酥盒,明太子醬調味得岩岩好,而酥皮焗得好香脆!主食方面揀左澳洲牛板腱扒同海魚柳😎牛板腱肉汁好豐富,而且肉味都濃,餐廳一早幫我地切開左好多件,所以食得好舒服🥰魚柳超爽滑😍魚下面仲配搭左紫蕃薯蓉😍夠哂飽!特飲係mocktail,好岩打卡😆
主食方面揀左澳洲牛板腱扒同海魚柳😎
魚柳超爽滑😍魚下面仲配搭左紫蕃薯蓉😍夠哂飽!
特飲係mocktail,好岩打卡😆
中午食飯成日都匆匆忙忙,食個快餐,轉個頭又要做野。間唔中好好放鬆都好重要!呢間餐廳就有自助沙律任食,健康番曬黎😘✨自助沙律吧 ($108)沙律吧嘅選擇都幾多,除咗平時沙律菜及配菜之外仲有蕃薯,烤茄子同西瓜等🍉 每款都新鮮,食落清新,人都健康啲🤣✨ 海蝦珍珠帶子•蕃茄醬扁意粉 (+$25)意粉一上枱出晒煙,賣相食水都好靚,滿滿嘅蕃茄粒鋪晒係面頭。蝦嘅份量都幾多,粒粒都彈牙。而意粉嘅蕃茄味出,酸酸地幾開胃🤤✨ 香煎盲鰽海魚柳•芝士帆立貝 •忌廉汁 (+$38 )魚柳賣晒真係好啱打卡,面頭帶子賣相好吸引!食落好甜,撈埋芝士好邪惡😈 兩大舊魚柳煎到外脆金黃色,內裏質感滑身,好易入口。紫薯蓉好棉密,食落好濃紫薯味😋🥤凍蘋果茶 🥤藍色美人魚 (+$29)藍色一睇到就好吸睛!飲落味道好清新,有菠蘿、檸檬、雪碧等,有重令人意想不到嘅驚喜😚

✨自助沙律吧 ($108)

✨ 海蝦珍珠帶子•蕃茄醬扁意粉 (+$25)

✨ 香煎盲鰽海魚柳•芝士帆立貝 •忌廉汁 (+$38 )

🥤凍蘋果茶
🥤藍色美人魚 (+$29)
2023-11-08 111 瀏覽
荃灣一向多野食,今日去行荃新天地行街,見到呢間直頭係荃新天地地鋪嘅西餐廳,見餐廳嘅裝修都好靚,就入去試下喇🥰Set dinner - Set of Two ($438)我同朋友嗌左個晚市二人set,包咗兩款starter, main course同pasta或 Risotto,同兩杯野飲🥂Starter:🥟黑松露意大利雲吞($+10)雲吞聞落同食落黑松露味都好重!雲吞皮係偏厚身亦都好有咬口☺️🦑脆脆荔枝墨魚波波($+18)好特別亦都好推介😍佢用咗荔枝外皮做炸皮,而餡料就係墨魚。咬落去墨魚同荔枝味道都好重,墨魚嘅餡料亦都好多,咬落好有彈身,亦感受到平時荔枝嘅一粒粒嘅外皮🤪Main course:🐷德國豬手扒,德國腸,脆薯角豬手個皮超crispy,而佢嘅肉質都好淋,好易切開,切嘅時候仲見到啲肉汁bit出嚟,好juicy🥹 而德國腸同薯角都好高質,整得好入味,送豬手一流🤤Pasta/Risotto:🦐海鮮意大利飯Risootto份量都幾多,啲汁都唔會好膩👍🏻值得一提係佢嘅青口,食落好鮮甜,好新鮮😍

Starter:
🥟黑松露意大利雲吞($+10)

🦑脆脆荔枝墨魚波波($+18)

Main course:
🐷德國豬手扒,德國腸,脆薯角

Pasta/Risotto:
🦐海鮮意大利飯

2023-11-08 1625 瀏覽
🔸 high tea set $338 for two呢個係一個高級英式下午茶餐,在Deer每日下午2點半至4點半都可以食到。餐廳好搞嘢,用一個雀籠好優雅咁樣裝曬以下所有下午茶糕點小食上枱,因為喺二人餐,每樣食品都係有兩件:明太子蟹肉酥盒 baked mentaiko and Crab meat Volauvent整個酥盒可以一啖入口,咬落去鹹鹹地,好香脆,有海水鹹味嘅蟹肉,微微地鹹,幾好味。刁草蝦脆薯船 hash browns with shrimp in daill sauce炸薯餅上面放咗一堆鮮蝦粒,晶瑩剔透好爽滑,脆薯餅跟蝦粒完美配合一起,口感同味道一流。水牛城雞翼 Buffalo chicken wing雞翼就唔算大隻,喺成份茶餐咁多樣嘢裏面唯一暖暖地嘅。 雞翼醃得好透,似乎落咗啲黃薑,甜甜辣辣,相當好味。法式焗田螺 baked escargot焗田螺就幾惹味, 用咗啲香草醬汁將螺肉焗熟,味道酸酸咸咸,碟下面舖咗啲薯蓉。黑松露蛋沙律手指治 black truffle and egg salad finger sandwich暗灰色嘅麵包條夾住啲黑松露蛋白沙律,呢個三文治好有黑
🔸 high tea set $338 for two

水牛城雞翼 Buffalo chicken wing

法式焗田螺 baked escargot

暗灰色嘅麵包條夾住啲黑松露蛋白沙律,呢個三文治好有黑松露味,做得比較有特色。

煙三文魚花卷 smoke salmon with sour cream canapes
煙三文魚捲起放咗喺一塊小薄餅上面,配搭起上嚟,口感軟硬混合,好有三文魚煙燻香味。

朱古力松露蛋糕 chocolate truffle cake
方形一枚造型精緻,插咗一片蝴蝶卡紙裝飾,味道喺有好濃嘅朱古力拖肥味道,但松露味就唔喺好出。

迷你芝士蛋糕 mini cheesecake

芝士蛋糕就喺方形一塊,上面有一點 cream, 食落唔會好膩,好有芝士咸香味。

日式蛋捲 Japanese cake Roll

細細一碌蛋捲,做得好靚,蛋捲裏面捲住啲cream,有好濃厚香草芳香味,好食。

水果班戟 mini pancake with fruit

細細一片班戟有幾粒鮮芒果粒喺上面,仲有一啲cream調和。

木糠布甸 mini Serradura pudding

用個杯仔裝住布甸,食落好滑流,啲木糠其實係 一啲白朱古力碎, 唔會太甜。

馬卡龍 macaron

喺一個硬幣咁大嘅鬆餅,夠曬甜, 一口一個甜到入心。

以上12款各色西餅美食,畀你可以一次過試齊甜酸咸辣各樣味道🤪

味道:8/10

性價比:7/10

🔸 龍眼樂園花茶 (壺)  $48 (跟餐贈送)

一人一壺花茶,喺用個玻璃壺浸住花茶茶包,放係燭火上暖 , 滲出好濃嘅陣陣芬芳,感覺優雅。

🔸 療癒花園花茶 (壺) $48  (跟餐贈送)

花茶茶包下面有一大片檸檬,所以 原本仲以為 係熱檸茶味,由於啲茶係要用來伴住甜品享用,所以基本上都係淡口嘅,有清幽嘅香氣,完全唔係紅茶味, 飲落都幾特別, 清清淡淡愛嚟送啲甜品就相當合適。
  • 英式下午茶
北歐森林風,可以在鳥籠裡打卡的約會餐廳🍴🌿晚市二人套餐 💰438(2 Starters + 1 Main Course + 1 Pasta/ Risotto + 2 Coffee/Tea) 🔻脆脆荔枝墨魚波波 +💰18呢道前菜嘅賣相好特別,似一顆荔枝,外殼好香脆,一切開就有d湯汁流出黎,酥炸嘅墨魚丸內包住幾大塊墨魚片,沾上小小沙拉醬,加上芒果粒粒,係一道好清新開胃嘅前菜👍🏻🔻黑松露義大利雲吞 +💰10義大利雲吞有別於中式雲吞,雲吞寬餡,注重於醬汁嘅配搭,呢度搭配左黑松露忌廉汁,味道香濃😋切開裡面有小小蘑菇,面頭撒上芝士碎條,口感幾豐富,黑松露味濃郁👍🏻🔻義大利惡魔烤春雞·脆薯條估唔到有成隻烤春雞,一開二,份量都幾多🙈烤春雞皮燒得又薄又脆,雞肉保持嫩滑,搭配上秘制燒汁,好惹味😋啱啱炸好嘅薯條都好酥脆,食得好滿足❤️🔻海鮮意大利飯因為唔係義大利餐廳,本身對呢款海鮮飯飯都冇咩太大期望🙈點知都幾有驚喜,意大利飯充滿濃濃海鮮味,入面有大蝦、魷魚、蜆同青口😋海鮮飯面頭鋪滿魚籽,係我第一次食到咁嘅做法,幾新奇,食海鮮飯嘅同時魚籽起口中爆開👍🏻💓呢間餐廳環境好適合打卡,有兩個鳥籠樣嘅座位,好適合情侶約會
北歐森林風,可以在鳥籠裡打卡的約會餐廳🍴🌿

晚市二人套餐 💰438

🔻脆脆荔枝墨魚波波 +💰18

🔻黑松露義大利雲吞 +💰10

🔻義大利惡魔烤春雞·脆薯條

🔻海鮮意大利飯

💓呢間餐廳環境好適合打卡,有兩個鳥籠樣嘅座位,好適合情侶約會黎食👫不過我去果陣都被人坐左,大家book位果陣可能要問下餐廳可唔可以預留特定座位🤔
  • 黑松露意大利雲吞
  • 脆脆荔枝墨魚波波
  • 海鮮意大利飯
🐮Deer Kitchen🐮🐮#hkbeeflover_西式🐮#hkbeeflover_荃灣• • • 🐮🐮評價🐮🐮非常方便的位置向著大街晚上的荃灣非常舒服 店內環境舒適寬敞 鳥籠打卡able如果你想晚餐都體驗下午茶打卡嘅感覺就一定要試下🤣🤣好啱女仔食攞個鳥籠上黎嘅時候真係好驚嘆🐮鹿鹿鳥籠盛宴 $498/兩位鹿鹿沙律 Deer's Salad沙律非常新鮮,配合兩塊辣肉腸 係一個好好嘅開胃菜巴馬火腿蜜瓜 Parma Ham Melon蜜瓜鮮甜,呢個配搭不會出錯👍🏻龍蝦濃湯 Lobster Bisque非常香濃好飲! 入面亦有粒粒龍蝦肉海苔鱿魚 Deep-fried Squid脆脆雞翼 Deep-fried Chicken Wing很有趣的口感!魷魚軟冧易咬雞翼入味嫩滑!表面香脆明太子蟹肉酥盒Baked Mentaiko & Crab Meat Vol-au-vent有驚喜!層次非常豐富!澳洲草飼牛板腱扒Australia Beef Oyster Blade牛板腱部位位於牛的肩甲部位,肉質中間含有肉筋,有牛肉的鮮嫩口感,彈性很好,脂肪含量極低,蛋白質含量高熟度已經指定左大約5成 我最愛 ♥️
🐮Deer Kitchen🐮

就一定要試下🤣🤣好啱女仔食
攞個鳥籠上黎嘅時候真係好驚嘆

🐮鹿鹿鳥籠盛宴 $498/兩位

鹿鹿沙律 Deer's Salad

沙律非常新鮮,配合兩塊辣肉腸
係一個好好嘅開胃菜

巴馬火腿蜜瓜 Parma Ham Melon

蜜瓜鮮甜,呢個配搭不會出錯👍🏻

龍蝦濃湯 Lobster Bisque

非常香濃好飲! 入面亦有粒粒龍蝦肉

海苔鱿魚 Deep-fried Squid
脆脆雞翼 Deep-fried Chicken Wing

很有趣的口感!魷魚軟冧易咬
雞翼入味嫩滑!表面香脆

明太子蟹肉酥盒

有驚喜!層次非常豐富!

牛板腱部位位於牛的肩甲部位,
肉質中間含有肉筋,
大約5成
我最愛 ♥️

西班牙黑毛猪肉眼 Iberico Pork Loin

口感柔嫩,肥而不膩
肉汁豐富, 回味甘香!✨

迷你芝士蛋糕 Mini Cheese Cake

🐮女友總評分
🤎🤎🤎🤎🤎
🐮男友總評分
🤎🤎🤎🤎🤎

🐮Deer Kitchen (荃新天地)
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖

今次我地去左荃灣行街,荃灣勁多商場,又有d橋連住曬,行左勁耐,到左荃新天地我地就搵飯食,搵到呢間西餐廳見個set dinner唔錯就入左去坐低啦😁間餐廳個裝修整得幾靚,其中有2張枱有個籠罩住咁幾靚幾特別,其他位都坐得舒服,依家講下食物啦我地就食左set dinner for two ($438),佢包一人一款前菜,我地揀左一碗是日餐湯,同另一個(+$10)黑松露意大利雲吞,餐湯係一碗磨菇湯,夠熱幾好味,而個雲吞d醬好好味,香濃既黑松露醬,食落好creamy,加$10都抵👍🏻主菜就揀左意大利惡魔烤春雞配脆薯條,呢個烤雞比較特別,唔知大家去旅行有冇食過nandos呢間餐廳,呢度既全隻雞既切法好似,切成4件,兩件雞髀位,兩件雞胸位,佢燒得塊皮好正,雞肉咁樣切法方便好多,好輕易自己切成一小件食,雞肉都唔韌,仲要幾滑,對呢個雞幾滿意😋Pasta/risotto果邊我地揀左香濃芝士煙肉煙斗粉,呢個粉好多芝士,除左個醬係芝士,仲有好多芝士碎加埋煙肉粒,煙肉碎,咸咸地好正呀😍 個煙斗粉質地偏硬少少,我韌韌地幾好,不過呢樣你因人而異🤪個餐仲有送兩杯餐飲,我地揀左檸檬茶,佢塊檸檬擺得好靚,好有渡假feel

個餐仲有送兩杯餐飲,我地揀左檸檬茶,佢塊檸檬擺得好靚,好有渡假feel,所以要影埋😆

我覺得呢間餐廳環境舒適,個set dinner都唔貴,有齊前菜餐飲都幾抵食,同時佢地有個promote係$10一隻生蠔,不過我地都飽左就冇叫到,唔係食番半打都好
2023-10-24