呢度環境係非常靚 仲可以坐喺鳥籠入面 不過得兩個鳥籠座位 最好就book定先喇😙🦌鹿鹿鳥籠盛宴($498/2人)呢個係8週年優惠晚餐 頭盤湯主菜甜品飲品都有齊 樣樣食少少 岩曬貪心嘅人 不過呢呢個餐係冇澱粉嘅 唔知係咪target減肥嘅朋友 咁我就係佢地嘅target喇 因為我夜晚係唔鍾意食碳水嘅🤭🤭啲食物會擺曬喺一個鳥籠裡面 非常elegant 好似high tea 咁 岩曬打卡😙😙套餐包括🥗鹿鹿沙律🍡巴馬火腿蜜瓜🥘龍蝦濃湯💛想讚下個湯好濃之餘仲有幾粒龍蝦喺底 非常正😌🥠海苔魷魚🫔脆脆雞翼🥪明太子蟹肉酥盒/黑松露野菌酥盒(二選一)💛我就揀左明太子蟹肉 雖然細細舊 但全舊足料惹味 酥皮香脆😎🥩澳洲草飼牛板腱扒/ 海魚柳配芒果莎莎/西班牙黑毛豬肉眼(三選二)我揀左牛同豬 會切好粒放喺鳥籠最下層 豬睇落以為唔太腍 但食落幾多肉汁 口感唔錯肉唔係肥同油個種 因為係牛板𦟌扒 比較係牛味濃個種😌🍰迷你芝士蛋糕🍩馬卡龍💛超鍾意食macaron嘅我認為佢地嘅macaron係合格嘅 雖然係普通cream味 但口感係岩嘅亦唔會甜到死 因為有啲macaron難食真係可以好難食…🥃藍色美人魚🍹熱帶果園呢度有

🦌鹿鹿鳥籠盛宴($498/2人)

套餐包括

🍰迷你芝士蛋糕
🍩馬卡龍💛

🥃藍色美人魚
🍹熱帶果園

呢度有好多mocktail揀 兩杯我比較鍾意熱帶果園 有熱情果同菠蘿溝梳打水 味道幾fresh🤣而且我同店員講想盡量少甜都滿足到我 非常貼心😝😝
2024-01-29 61 瀏覽
次次行過都俾佢落地玻璃裡面偌大嘅鳥籠打卡位同鹿頭icon所吸引,今次終於有機會一試究竟,試咗佢嘅鹿鹿鳥籠盛宴,性價比算幾高,有齊前菜、沙律、湯、主食、小食同甜品、兩杯無酒精飲品。環境舒適,好適合聚會拍拖,三五知己。其中最值得一讚嘅係以下食物:龍蝦濃湯 Lobster Bisque,好香濃嘅龍蝦味,份量岩岩好。海苔魷魚 Deep-fried squid炸粉層算簿,海苔味十足,魷魚十分肥美。黑松露野菌酥盒Black Truffle, Mushroom Vol-au-vent黑松露味陷料份量十足,蘇皮香脆有牛油味。主菜最值得一讚,澳洲草飼牛板腱扒Australia Beef Oyster Blade五成熟抵讚,牛扒肉質新鮮,唯一要逃剔係每塊都係筋位,切細小小上碟更好。海魚柳配芒果莎莎Fish Fillet with Mango Salsa魚柳肉質新鮮,魚皮煎得剛好,皮脆肉滑。甜品黎講,最驚喜係馬卡龍 ,有咖啡同開心果味Macaron兩隻味都好有驚喜,唔係假甜。

環境舒適,好適合聚會拍拖,三五知己。

鹿鹿鳥籠2人盛宴

其中最值得一讚嘅係以下食物:
海苔魷魚 Deep-fried squid
炸粉層算簿,海苔味十足,魷魚十分肥美。
黑松露味陷料份量十足,蘇皮香脆有牛油味。
脆脆雞翼  &  海苔魷魚  &  龍蝦濃湯

主菜最值得一讚,澳洲草飼牛板腱扒
Australia Beef Oyster Blade
魚柳肉質新鮮,魚皮煎得剛好,皮脆肉滑。
澳洲草飼牛板腱扒  &  海魚柳配芒果莎莎

鹿鹿沙律  &  巴馬火腿蜜瓜
鹿鹿鳥籠2人盛宴
脆脆雞翼  &  海苔魷魚  &  龍蝦濃湯
澳洲草飼牛板腱扒  &  海魚柳配芒果莎莎
2024-01-28 68 瀏覽
今次去荃灣一間西餐廳探店-《Deer Kitchen》- 走森林風,店內格局闊落,還有兩個佢大鳥籠座位,打卡一流!除主餐牌外,還有一個飲品餐牌,提供多款酒精飲品及特飲 (Mocktail)兩人份量嘅鳥籠套餐就好似英式high tea咁分咗三層⬇️⬇️⬇️層頂層有沙律、Parma Ham包蜜瓜、迷你芝士蛋糕同迷你macaron,前菜算正常發揮,甜品亦都唔算太甜。中間嗰層有龍蝦湯、明太子蟹肉酥盒、海苔魷魚同脆炸雞翼,龍蝦湯味道幾濃郁,有幾粒龍蝦肉,湯亦都非常濃稠。炸魷魚同雞翼都係新鮮炸起,咬落去仲熱辣辣。底層有澳洲草飼牛板腱扒同西班牙黑毛豬肉眼,煎牛扒嘅熟成程度啱啱好,唔會有血水,食落亦都有牛味,豬扒都無煎到好乾身,都仲有肉汁,配埋蘑菇汁一齊食都唔錯。跟餐仲包埋兩杯特飲,我哋揀咗藍色美人魚同熱帶果園,兩杯都係果汁溝咗梳打氣泡水,酸酸甜甜又有氣,都幾開胃!

2024-01-26 46 瀏覽
成日經過都見到呢間餐廳裝修幾靚今日終於有朋友同我去食啦餐廳幾大幾闊落有啲位仲真係有個鳥籠裝飾係入面坐今晚就叫左個鹿鹿鳥籠盛宴好豐富好多野食,感覺有啲似high tea咁呢個價錢有咁多野食,CP值好高👍🏻👍🏻👍🏻💜鹿鹿沙律🥗酸酸甜甜好開胃💜巴馬火腿蜜瓜🐷蜜瓜都好大舊好甜,加埋巴馬火腿非常夾💜龍蝦濃湯🦞呢個好好味,超級濃仲有好多龍蝦肉💜海苔魷魚🦑炸得好脆,加埋海苔粉好香口💜脆脆雞翼🐔雞翼夠晒大隻熱辣辣,啖啖肉💜明太子蟹肉酥盒🦀細細一個酥盒,但係好多蟹肉有好香嘅明太子味,好足料💜澳洲草飼牛板腱扒🐮牛板腱扒超讚,一啲都唔韌好香牛味,仲有啲紫薯蓉好特別💜海魚柳配芒果莎莎🐟魚柳個皮好脆,啲魚好滑配埋芒果莎莎好夾💜迷你芝士蛋糕🍰雖然係迷你,但係都好足料有好濃嘅芝士味💜馬卡龍🍬居然係唔太甜嘅馬卡龍,我鍾意💜熱帶果園🍍有熱情果,菠蘿同埋梳打水超夾甜甜地,好好味💜三色樂園🥤蔓越莓汁,青蘋果同埋橙汁有三個層次幾特別
成日經過都見到呢間餐廳裝修幾靚
今日終於有朋友同我去食啦
餐廳幾大幾闊落
有啲位仲真係有個鳥籠裝飾係入面坐
今晚就叫左個鹿鹿鳥籠盛宴
好豐富好多野食,感覺有啲似high tea咁
呢個價錢有咁多野食,CP值好高👍🏻👍🏻👍🏻

💜鹿鹿沙律🥗
酸酸甜甜好開胃

💜巴馬火腿蜜瓜🐷
蜜瓜都好大舊好甜,加埋巴馬火腿非常夾

💜龍蝦濃湯🦞
呢個好好味,超級濃仲有好多龍蝦肉

💜海苔魷魚🦑
炸得好脆,加埋海苔粉好香口

💜脆脆雞翼🐔
雞翼夠晒大隻熱辣辣,啖啖肉

💜明太子蟹肉酥盒🦀
細細一個酥盒,但係好多蟹肉
有好香嘅明太子味,好足料

💜澳洲草飼牛板腱扒🐮
牛板腱扒超讚,一啲都唔韌
好香牛味,仲有啲紫薯蓉好特別

💜海魚柳配芒果莎莎🐟
魚柳個皮好脆,啲魚好滑
配埋芒果莎莎好夾

💜迷你芝士蛋糕🍰
雖然係迷你,但係都好足料
有好濃嘅芝士味

💜馬卡龍🍬
居然係唔太甜嘅馬卡龍,我鍾意

💜熱帶果園🍍
有熱情果,菠蘿同埋梳打水
超夾甜甜地,好好味

💜三色樂園🥤
蔓越莓汁,青蘋果同埋橙汁
有三個層次幾特別
2024-01-24 68 瀏覽
🚩荃新天地🚩🫎Deer Kitchen🫎八週年套餐~鹿鹿鳥籠盛宴二人用餐盛宴只需$498,套餐已包捨前菜、主食、飲品同甜品🍨🍩經過見到餐廳做緊優惠價套餐,見到幾有特色,竟然夜晚都有d港女打卡既Dinner Set🤣所以就即刻想食同打返個卡📸起初會以為唔夠食,但其實真係眼闊肚窄🤣🤣😂勁飽🫢🥗鹿鹿沙律沙律菜上面仲有辣肉腸,絕對唔係普通既沙律🍈巴馬火腿蜜瓜前菜有巴緊火腿同蜜瓜係一道開胃菜🤣蜜瓜都甜而有汁🦞龍蝦濃湯估唔到湯入面有大大舊既龍蝦肉😱🦑海苔魷魚🐥脆脆雞翼脆脆既海苔魷魚同雞翼都炸得外脆內嫩,明顯炸粉唔多🦀明太子蟹肉酥盒一口蟹肉酥盒,唔好太漏,重蟹肉味😋🐄澳洲草飼牛板腱扒牛扒下面有紫薯,牛扒🥩做到7成熟,肉味香濃,彈口的🐷西班牙黑毛豬肉眼望落以為好韌,但咬落係軟軟的😉😉最後甜品細細舊真係岩岩好,因為食到最尾都已經好飽🤣🤣🤣🍰迷你芝士蛋糕🍪馬卡龍飲品需要選擇指定特飲🍹三色世界🍸熱帶果園📍 Deer Kitchen (荃新天地) (荃灣)🗺️ 荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖
🚩荃新天地🚩

🫎Deer Kitchen🫎八週年套餐~鹿鹿鳥籠盛宴

🥗鹿鹿沙律
沙律菜上面仲有辣肉腸,絕對唔係普通既沙律

🍈巴馬火腿蜜瓜
前菜有巴緊火腿同蜜瓜係一道開胃菜🤣蜜瓜都甜而有汁

🦞龍蝦濃湯
估唔到湯入面有大大舊既龍蝦肉😱

🦑海苔魷魚
🐥脆脆雞翼
脆脆既海苔魷魚同雞翼都炸得外脆內嫩,明顯炸粉唔多

🦀明太子蟹肉酥盒
一口蟹肉酥盒,唔好太漏,重蟹肉味😋

🐄澳洲草飼牛板腱扒
牛扒下面有紫薯,牛扒🥩做到7成熟,肉味香濃,彈口的
🐷西班牙黑毛豬肉眼
望落以為好韌,但咬落係軟軟的😉😉

最後甜品細細舊真係岩岩好,因為食到最尾都已經好飽🤣🤣🤣
🍰迷你芝士蛋糕
🍪馬卡龍

飲品需要選擇指定特飲
🍹三色世界
🍸熱帶果園

📍 Deer Kitchen (荃新天地) (荃灣)
🗺️ 荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖
2024-01-24 51 瀏覽
這間位於荃灣荃新天地嘅餐廳, 裝修頗有型格, 以和鹿雀籠為主調, 鹿角牆身以至雀籠座位, 都別樹一格。這個$498鹿鹿鳥籠盛宴設計也很有特色, 餐點幾多元化。鹿鹿沙律沙律菜和沙樂美腸嘅鹹香味好配合。巴馬火腿蜜瓜大大片巴馬火腿鹹香又油滑, 蜜瓜香甜多汁。龍蝦濃湯湯底濃厚鮮味, 還有粒粒龍蝦肉。海苔魷魚外層炸得酥脆, 加上有海苔香味, 吃起來好香口。脆脆雞翼雞翼外脆肉質嫩滑。明太子蟹肉酥盒酥盒是鮮甜蟹肉和明太子嘅鹹香。澳洲草飼牛板腱扒 肉質厚嫩有牛味, 肉汁豐富, 點埋燒汁就更美味。西班牙黑毛豬肉眼 肉質厚滑多汁, 起來好有質感。迷你芝士蛋糕蛋糕幼滑充滿芝士奶香馬卡龍香脆又鬆化, 甜度適中, 有蛋香加上果香。飲品是藍色美人魚和酸莓樂園, 賣相吸引, 口感清新。#荃灣美食 #意大利菜 #咖啡店 #薄餅 #西式 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐 #hkfood #hkrestaurant #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood

鹿鹿沙律沙律菜和沙樂美腸嘅鹹香味好配合。

巴馬火腿蜜瓜
大大片巴馬火腿鹹香又油滑, 蜜瓜香甜多汁。

龍蝦濃湯
湯底濃厚鮮味, 還有粒粒龍蝦肉。

海苔魷魚
外層炸得酥脆, 加上有海苔香味, 吃起來好香口。

脆脆雞翼
雞翼外脆肉質嫩滑。

明太子蟹肉酥盒
酥盒是鮮甜蟹肉和明太子嘅鹹香。

澳洲草飼牛板腱扒
肉質厚嫩有牛味, 肉汁豐富, 點埋燒汁就更美味。

西班牙黑毛豬肉眼
肉質厚滑多汁, 起來好有質感。

蛋糕幼滑充滿芝士奶香
馬卡龍
香脆又鬆化, 甜度適中, 有蛋香加上果香。

飲品是藍色美人魚和酸莓樂園, 賣相吸引, 口感清新。

#hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger
2024-01-19 67 瀏覽
I only came for oyster and it was really good. Pair with white wine. I ordered 12pcs osyer for the promotijn of $10 if spend 100 per head. And I was satesfied with the oyster. the staff were not the friendly however her service was okay. I wanted to order oyster but staff said they only have limited and already sold out. ordered some pizza and pasta , the portion was good for sharing.

Oyster

2023-11-26
用餐優惠
優惠券
Oyster
2024-01-17 69 瀏覽
好多時下午茶呢先有一層層嘅鳥籠,但係係deer kitchen 嘅晚餐都可以滿足到少女心嘅願望😍😍見到網上面啲相好靚,決定都要過嚟打吓卡😍😍環境方面,餐廳坐得好舒服,同隔籬枱有足夠嘅距離,餐廳入邊亦都有鳥籠的座位,我諗提早預訂可以坐到,坐喺鳥籠入面影相,打卡一流😍😍我哋叫咗餐廳鹿鹿鳥籠盛宴二人套餐,套餐嘅嘢食超級豐富有前菜,Main,甜品,湯品,同埋兩杯飲品,兩個人食其實好足夠。個牛好好食,肉質嫩滑,再配埋餐廳提供嘅汁,食落去好Juicy,推介大家可以揀牛😄

見到網上面啲相好靚,決定都要過嚟打吓卡😍😍

我哋叫咗餐廳鹿鹿鳥籠盛宴二人套餐,套餐嘅嘢食超級豐富

2024-01-16 61 瀏覽
同朋友一直想試呢間餐廳,有鳥籠的雅坐,裝修得好精緻優雅.我揀咗佢哋餐廳八週年套餐,價錢係$498.呢個套餐分成三層,每一層都有唔同嘅美食。.最高一層係前菜,有沙律同Parma Ham蜜瓜。沙律新鮮爽口,Parma Ham同蜜瓜嘅組合好特別,鹹香同甜蜜嘅味道好搭配。另外,仲有甜品cheesecake cube 同馬卡龍,兩款甜品都好滑溜好味.第二層就有龍蝦湯、黑松露酥同海苔魷魚天婦羅。龍蝦湯鮮甜濃郁,黑松露酥酥脆香濃,海苔魷魚天婦羅酥脆有彈性,味道鮮美。每一款都好出色,令人驚喜。.第三層係主食,有澳洲牛扒塊同西班牙黑毛豬肉眼。澳洲牛扒塊煎得剛剛好,肉質嫩滑多汁,西班牙黑毛豬肉眼肉質鮮嫩,帶有豐富嘅油花,兩款主菜都好美味。.飲品方面,我吔揀咗三色世界同熱帶果園。兩款飲品都好開胃,賣相不俗☺️.總括而言,餐廳裝修精緻,氣氛舒適。如果你鍾意精緻優雅嘅餐廳同美食,不妨同朋友過嚟試吓☺️
同朋友一直想試呢間餐廳,有鳥籠的雅坐,裝修得好精緻優雅

我揀咗佢哋餐廳八週年套餐,價錢係$498

呢個套餐分成三層,每一層都有唔同嘅美食。

2024-01-14 66 瀏覽
Deer Kitchen係荃灣區內嘅人氣西餐廳,以北歐森林風格為主題,更設有2個巨大雀籠位可以打卡用, 近排佢哋推出非常打卡able嘅鳥籠下午茶同晚餐🥰🥰😘😘😘😁😁😁鹿鹿鳥籠盛宴 (二人用) $498鹿鹿沙律,巴馬火腿蜜瓜🥗加咗莎樂美腸嘅意大利黑醋沙律,酸酸哋好開胃。蜜瓜夠甜,搭配鹹香parma ham, 意大利經典前菜😋😋😋😛😛😛🥰🥰龍蝦濃湯🦞湯底香濃有濃郁龍蝦香氣,龍蝦肉畀得大方,有口感嘅龍蝦湯😘😘😘😘😍😍😋😋😋海苔魷魚🦑, 脆脆雞翼🐥炸物表現出色,魷魚同雞翼香酥可口,似係用咗fish and chips 嘅脆漿炸法😙😙😊😊😊😁😁😁明太子蟹肉酥盒🦀口感相當豐富,明太子獨有鹹香配合軟滑鮮美蟹肉,酥盒層次豐富,一口可以食一個酥盒,將滿滿嘅美味一次掌握🥰🥰😊😊😁😁😁澳洲草飼牛板腱扒🐂牛板腱係牛肩胛位置,特色係有少少肉筋而牛味香濃, 上枱時已經切開小塊,方便同小夥伴分享,底部有紫薯蓉作配菜,比薯條更香甜可口,而且無咁熱氣呢😋😋😋😛😛😁😁😁海魚柳配芒果沙沙🐟魚柳肉嫩滑溜,甘香嘅魚油迸發而出,配合香脆魚皮同酸甜芒果沙沙, 味道好豐富,魚柳嘅配搭都可以咁好食呢😍😍😍😙😙😙🥳🥳迷你芝士蛋糕,馬卡

鹿鹿鳥籠盛宴 (二人用) $498
鹿鹿沙律,巴馬火腿蜜瓜🥗

龍蝦濃湯🦞

海苔魷魚🦑, 脆脆雞翼🐥

明太子蟹肉酥盒🦀

澳洲草飼牛板腱扒🐂

海魚柳配芒果沙沙🐟

迷你芝士蛋糕,馬卡龍🍰
表現唔錯, 馬卡龍有檸檬同朱古力口味🥰🥰😁😁🍹🍹

荔枝魅影, 藍色美人魚🍹
兩杯飲品顏色好靚,特別係藍色美人魚用上高杯, 整個格調提高了不少🥰🥰🥰😋😋😋😋🤩🤩

成個餐非常豐富,每款份量都好精緻,兩個人一定食得飽飽又開心🥰🥰🥰😁😁😘😘😘

Deer Kitchen
地址:荃灣楊屋道1號荃新天地1期 地下G06-07號鋪
電話:2561 0016

#foodie#foodiefreddie#hkfood#hkfoodlover#tusenwan#tsuenwanfood#美食#荃灣#荃灣美食#gathering#deerkitchen#parmaham#mocktail#西餐#鳥籠#打卡#森系#龍蝦湯#明太子蟹肉#酥盒#牛板腱#澳洲牛扒#魚柳#芒果沙沙#聚餐
2024-01-13 58 瀏覽
🍽️食物方面:鹿鹿鳥籠盛宴💲498🥗鹿鹿沙律-有2塊沙樂美腸 幾特別🍈巴馬火腿蜜瓜-包好一啖 方便食🦞龍蝦濃湯-濃味多肉🦑海苔魷魚-重紫菜味 食唔停嘅邪惡小食🐤脆脆雞翼-外脆內嫩 多汁 正🦀明太子蟹肉酥盒-足料唔會乾爭爭🐮澳洲草飼牛板腱扒-嫩 切成塊狀 方便食🐟海魚柳配芒果莎莎-呀媽講左好多次好食 夠鮮 有啲類似紫薯山楂泥狀嘅嘢 甜甜地🧀迷你芝士蛋糕-鍾意軟身🍬馬卡龍-有開心果味唔會死甜🍹藍色美人魚/酸莓樂園-色靚夠fresh📷打卡方面:有啲鹿嘅畫 頭頂都有隻鹿 同有得坐入鳥籠🔈環境方面:提供濕紙巾 會主動fill水Staff有禮貌 坐得舒服 啱晒靜靜傾偈💬其他資訊:Deer Kitchen📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖💰+1, total💲548
🍽️食物方面:

💬其他資訊:
Deer Kitchen
📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖
💰+1, total💲548
Cafe位於鬧市商場附近環境幾大 以水藍色為主調🔹部分作為更以鳥籠做設計設計好fancy 啱晒打卡🍽️ 鳥籠套餐係餐廳八週年主打($498)共有三層坦白講晚餐而言 份量唔太夠兩個人食所以女仔食適合啲😂最高一層係前菜 有沙律同Parma Ham包蜜瓜🥗沙律幾refreshing 但係蜜瓜就唔太新鮮另外有甜品cheesecake方塊同馬卡龍味道普通 其實感覺似係急凍蛋糕 冇咩好大驚喜第二層就有龍蝦湯 黑松露酥等小食龍蝦湯味道濃郁 而且有粒粒蝦肉而海苔魷魚就好似天婦羅咁🍤 不過有加入咗紫菜喺外皮炸粉唔厚 質感有咬勁 食落鹹鹹地都幾特別雞翼幾大塊 炸得香脆而多汁第三層係主食有澳洲牛扒塊同西班牙黑毛豬肉眼🥩牛肉燒得粉紅色 質感軟腍呢個價錢而言都幾抵食飲品有藍色美人魚🧜‍♀️同熱帶果園梳打打卡好靚 酸酸甜甜咁整體環境適合打卡 食物質素都OK不過英式afternoon tea通常由下至上食呢個就相反
Cafe位於鬧市商場附近
環境幾大 以水藍色為主調🔹
部分作為更以鳥籠做設計
設計好fancy 啱晒打卡

🍽️ 鳥籠套餐係餐廳八週年主打($498)
共有三層

不過英式afternoon tea通常由下至上食
呢個就相反
2023-12-19
2024-01-09 51 瀏覽
好Sad,收工8點幾到叫餐先知無生蠔了😭😭😭😭😭😭😭😭,之後叫豬肋骨、黑松露酥盒、千層面。個豬肋骨有驚喜,一上黎用酒淋落去點火,好有香氣,食落系保留左舊肉既原味,又帶有少料酒香,整體呢餐唔錯,無伏,就系食唔到生蠔傷心左
2023-12-13 209 瀏覽
荃灣荃新天地地下有一間西餐廳有兩個大鳥籠在餐廳內好特别嘅適逢佢有一個週年晚餐於是就入去試下喇餐廳樓底相當高環境有格調和情調相當適合拍拖去食飯menu方面我哋都冇乜細閲因為我哋決定咗食週年大餐相當豐富嘅擺盤鹿鹿鳥籠盛宴鹿鹿沙律爽脆清新嘅沙律巴馬火腿蜜瓜巴馬火腿鹹香鹹香配上香甜嘅蜜瓜係最適合嘅前菜龍蝦濃湯很迷你嘅龍蝦湯龍蝦尾相當濃郁味道唔錯海苔魷魚魷魚幾爽口,好食嘅小食嚟講份量都算唔少脆脆雞翼雞翼充滿肉汁,炸得相當香脆明太子蟹肉酥盒蟹肉很足料十分濃香嘅蟹肉和明太子味道澳洲草飼牛板腱扒廚師好好已經幫我哋切好曬牛扒相當有肉汁軟淋度適中海魚柳配芒果莎莎芒果莎莎嘅調味幾特出和魚柳幾夾迷你芝士蛋糕 感覺似自助餐的芝士餅芝士味道濃香嘅馬卡龍甜甜的馬卡龍很香脆為今餐劃上句號藍色美人魚渡假感十足嘅飲品飲落透心涼熱帶果園 香濃嘅熱情果味酸酸甜甜相當醒胃嘅嘢飲

荃灣荃新天地地下有一間西餐廳

海苔魷魚

魷魚幾爽口,好食嘅

小食嚟講份量都算唔少

脆脆雞翼

雞翼充滿肉汁,炸得相當香脆

蟹肉很足料

熱帶果園

香濃嘅熱情果味

酸酸甜甜相當醒胃嘅嘢飲

2023-12-12 177 瀏覽
今日下午約了好朋友去荃灣 High Tea。🙂🍵🍰在 Openrice 買下午茶,在網上先付260元 2位用。再早一日打電話訂座說明使用下午茶。全店只有兩間雀籠。我們入內時,兩間雀籠都坐滿客人,我們只好選擇近窗口的坐位。10分鐘後,見到坐雀籠的客人離開,我便立即要求坐入雀籠,職員也樂意協助我們轉位。先來兩壼花茶,兩款味道都OK。等了又等,大約等了15分鐘,主角雀籠下午茶終於出場。刁草蝦脆薯船黑松露蛋沙律手指治水牛城雞翼明太子蟹肉酥盒法式焗田螺煙三文魚花卷迷你木糠布甸馬卡龍日式蛋糕水果班戟黑松露朱古力蛋糕迷你芝士蛋糕共12款小食。每款小食有2件。每款小食都合格。沒有特別驚喜好吃。我們的目是打卡。這個雀籠拍照一流。埋單要收原價加一。連同先前在Openrice預購的下午茶套餐券,每位150元。
今日下午約了好朋友去荃灣 High Tea。🙂🍵🍰

全店只有兩間雀籠。
我們入內時,兩間雀籠都坐滿客人,我們只好選擇近窗口的坐位。

花茶

先來兩壼花茶,兩款味道都OK。

等了又等,大約等了15分鐘,主角雀籠下午茶終於出場。

雀籠下午茶

日式蛋糕
水果班戟
黑松露朱古力蛋糕
迷你芝士蛋糕

共12款小食。每款小食有2件。

每款小食都合格。沒有特別驚喜好吃。

我們的目是打卡。這個雀籠拍照一流。

埋單要收原價加一。
連同先前在Openrice預購的下午茶套餐券,
每位150元。
2023-11-13