餐廳: Dazzling Cafe (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-08-14 710 瀏覽
今次我哋去咗尖沙咀搵嘢食,咁岩見到呢一間做優惠,既然我哋未試過就一於去下啦!🍜養生·麻油雞麵線麻油雞湯底濃厚😋 每一啖都充滿藥材味(睇到湯料有紅棗,杞子,薑片),有小小住家湯嘅感覺,但略嫌油比較多,如果小啲油就可以成碗湯飲晒🤤 麵線份量有啲小,多返啲會好啲,配菜有木耳咸咸酸酸勁開胃😍整體係唔錯,但大食的朋友就有機會唔夠飽啦~🍝 辣味雞肉義大利麵食落去唔算太辣,雞肉質感還可以😌 不過整體就淡咗少少🤏 下次可以試吓其他款🫣

🍜養生·麻油雞麵線

🍝 辣味雞肉義大利麵

2022-08-13 502 瀏覽
今日去完海港城買玩具,係時候食個下午茶。黎到The One幾多餐廳選擇,經過三樓呢間餐廳實在太靚,就決定來一個Fancy Tea。台灣少女系咖啡茶室,裝修同Menu都是粉紅色的。冰草莓拿咖咖啡 $48靚靚粉紅色咖啡,味道不錯,帶少少士多啤梨味酸一酸,夠特別。覆盆子蘋果茶 $45酸酸甜甜好清爽嘅果汁飲品。草莓繽紛冰淇淋鬆餅 $95賣相超級吸引,色彩繽紛,熱辣辣鬆餅配雪糕,美味。假日來一個又靚又好味嘅下午茶,開心晒。
冰草莓拿咖咖啡 $48
靚靚粉紅色咖啡,味道不錯,帶少少士多啤梨味酸一酸,夠特別。
覆盆子蘋果茶 $45
酸酸甜甜好清爽嘅果汁飲品。
草莓繽紛冰淇淋鬆餅 $95
賣相超級吸引,色彩繽紛,熱辣辣鬆餅配雪糕,美味。
假日來一個又靚又好味嘅下午茶,開心晒。
2022-08-09 431 瀏覽
在尖沙咀行街,行行下想搵間cafe坐下就揀左依間,環境坐得舒服,食物都可以。甜品我哋揀左個綠茶多士,綠茶雪糕不苦澀,多士都係熱辣辣即整,好脆口的。整體來說不錯,價錢都合理!
2022-08-05 432 瀏覽
呢間靚靚打卡餐廳🍴除咗吐司磚好食之外🍞鬆餅都唔錯架💕趁着夏天 食咗個仲夏芒果鬆餅🧇窩夫外脆內鬆軟 面頭鋪滿清甜嘅愛民芒果肉🥭同一球芒果雪糕🍦食落真係夠晒果香 芒果味濃郁 超正🧡
2022-08-04 388 瀏覽
下午時段成間餐廳 得幾枱客, 阿女見到粉紅色好鍾意揀咗呢度食1) 一入去招呼都冇 第一句就同客講限時! 咁嘅開場白😮2)坐低 室外座椅張粉紅色絨布 梳化 有好多污漬 應該係食物或飲品污漬!😫3) 睇緊餐牌之際 又走埋嚟同客講 每人最少要一杯嘢飲或者叫餐。。 我仲諗住叫一個餐加小食。 因個女太細個根本食唔到一個餐或者飲咁大杯嘢飲( 佢哋飲品比一般大) 加小食都唔得,冇體諒餘地。。4) 整個用餐過程 冇服務,食完嘅嘢都冇拎走 直至叫埋單但真心講一句佢哋嘢飲都好飲 其實佢哋嘅食物係ok嘅尤其是帶子意粉係好食。

1) 一入去招呼都冇 第一句就同客講限時! 咁嘅開場白😮
4) 整個用餐過程 冇服務,食完嘅嘢都冇拎走 直至叫埋單

2022-07-27
  • 佛羅倫斯花枝干貝麵
2022-07-24 515 瀏覽
職員安排坐卡位,地方寬敞舒適,我地叫了2人套餐,食物都係即叫即整,又熱又好味,服務員有禮貌,款待得好好,前菜係黑松露薯條,薯條非常香黑松露味道,主菜係佛羅倫斯花枝干貝麵和青醬奶油雞腿麵,花枝好淋好入味,干貝大大粒煎得金黄色,甜品係dazzling classic蜜糖吐司,雪糕🍦+蜜糖+cream,真係好好味,最後,兩杯飲品rose & lychee soda 和 versace lychee iced tea,都好好飲,呢一餐色、香、味俱全。
2022-07-22 291 瀏覽
呢度嘅甜品吐司真係好好食🍞最近佢哋就出咗芒果口味🥭真係超級大份!吐司烘到脆卜卜 上面擺滿鮮甜多汁嘅愛文芒果肉💓吐司盒入面除咗芒果 仲有啲士多啤梨🍓再加埋芒果雪糕🍦真係超級豐富✨
2022-07-21 778 瀏覽
#尖沙咀 @dazzlingcafe.hk🥰作為仍充滿少女心的我們, 去粉嫩裝潢、佈滿花花裝飾的食肆食飯是很合理的! 更何況現在是芒果當造的季節, 去食個期間限定, 仲要係一年一度的愛文芒果祭, 來個全芒宴是很合理的! 🥭🥭芒果種類繁多, 我是很喜愛愛文芒的, 入口味道較清甜, 聞落芒果味亦很清香! 🍊柚子蜜雞翼 $75 ~ 單骨雞翼, 外皮炸得香脆, 肉質嫩滑, 淡淡的柚子蜜味道, 不會過甜! 🍟松露薯條 $58 ~ 超推介, 必點! 有皮薯條比較少食到, 貨真價實! 炸得香脆, 內裡軟糯, 滿滿的松露香, 份量可不少啊…讚! 🍞仲夏光芒蜜糖吐司 $118 ~ 是夜重頭戲! 吐司磗塊烤得酥脆, 吐司外殼亦內有乾坤, 內裡是滿滿的芒果肉及士多啤梨! 芒果味道好香甜, 再搭配𝗛ä𝗮𝗴𝗲𝗻-𝗗𝗮𝘇𝘀芒果雪糕🍨, 甜甜的多重口感! 芒果太陽蛋亦好別緻吸晴!🥥芒芒好椰 (愛文芒果椰奶冰沙) $55 ~ 濃濃的愛文芒, 搭配椰子及粒粒芒果肉, 好襟飲!🥭愛文芒果烏龍冰茶 $48 ~ 醇香烏龍茶, 配有芒果肉及百香果, 酸酸甜甜好清涼!
#尖沙咀 @dazzlingcafe.hk

2022-07-14 2196 瀏覽
🌻🌸【 Dazzling Cafe 】🌸🌻⋄—————⧫♟⧫—————⋄Dazzling cafe 於2014年登陸香港,帶著華麗甜點 蜜糖吐司,展開美味饗宴👯‍♀️⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄☀️👙◾️夏日期間限定◾️🏖🐚☁️🌞▪️愛文芒果祭▪️⛱🏝🥭仲夏光芒蜜糖吐司🍞 $118牛油吐司放滿愛文芒果肉,烤至金黃色,仲配上Häagen-Dazs芒果雪糕,酸酸甜甜💛吐司上還加了Dazzling Cafe的自家製芒果太陽蛋,影相超靚!🥭仲夏芒果鬆餅🥞 $98鬆餅口感香酥,用上Häagen-Dazs芒果雪糕,仲有愛文芒果果肉、芒果醬、鮮忌廉,造型澎湃,好吸睛。🥭芒芒好椰🥥 $55(愛文芒果椰奶冰沙)🥭愛文芒果烏龍冰茶🍹 $48混合咗酸甜百香果,清爽消暑。⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先
🌻🌸【 Dazzling Cafe 】🌸🌻

—————⧫♟⧫—————

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

☀️👙◾️夏日期間限定◾️🏖🐚
☁️🌞▪️愛文芒果祭▪️⛱🏝

🥭仲夏光芒蜜糖吐司🍞 $118

🥭仲夏芒果鬆餅🥞 $98

🥭芒芒好椰🥥 $55
(愛文芒果椰奶冰沙)
🥭愛文芒果烏龍冰茶🍹 $48
混合咗酸甜百香果,清爽消暑。

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami尖沙咀 @dazzlingcafe.hk
#Dazzlingcafehk #愛文芒果祭 #期間限定 #必試 #台灣愛文芒

2022-07-07
2022-07-11 317 瀏覽
期間限定 - 愛文芒果祭🌞又到了,⁡早前我來到打卡cafe 的dazzling cafe 可品嚐到愛文芒果三重奏✨包括:蜜糖吐司 、窩夫 同埋芒果特調 !⁡仲夏芒果鬆餅🥞選用來自台灣的愛文芒果,配搭香酥脆口的鬆餅,加上有𝗛ä𝗮𝗴𝗲𝗻-𝗗𝗮𝘇𝘀芒果雪糕,而且放上滿滿的愛文芒果果肉,這個芒果山🏔️🥭的造型,相當吸引呢!⁡芒芒好椰 - 愛文芒果椰奶冰沙 陣陣香濃果香,再搭配椰子,口感豐富😋,入口都有淡淡愛文芒果🥭香甜,消暑解渴!⁡𝗗𝗮𝘇𝘇𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗮𝗳𝗲 尖沙咀彌敦道𝟭𝟬𝟬號𝗧𝗵𝗲 𝗢𝗡𝗘 𝟯樓𝟮𝟮號舖
期間限定 - 愛文芒果祭🌞又到了,

仲夏芒果鬆餅🥞

芒芒好椰 - 愛文芒果椰奶冰沙

𝗗𝗮𝘇𝘇𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗮𝗳𝗲
尖沙咀彌敦道𝟭𝟬𝟬號𝗧𝗵𝗲 𝗢𝗡𝗘 𝟯樓𝟮𝟮號舖
Dazzling cafe 次次幫襯必然要食佢地嘅甜品~尖沙咀The one 分店就有個花花牆座位供食客打下卡下午茶時段不用等位就入得啦,用餐時間90分鐘~適逢夏日,推出愛文芒果祭甜品同特飲~愛文芒全家福~~ 不過今日太陽有點猛,雪糕溶得有點快~愛文芒烏龍冰茶 $48芒果香甜,烏龍茶茶香依然突出。芒芒好椰 (芒果椰奶冰沙$55)賣相好岩打卡!望到都透心涼。芒果果甜香濃,椰奶味就唔算突出!仲夏芒果鬆餅$98(可另加麻糬餡)芒果雪糕加埋芒果粒粒 味道香甜凍冰冰,配埋微暖香脆嘅窩夫,很夏日的配搭。仲夏光芒蜜糖吐司 $118 起初仲考慮要唔要呢個吐司積木呢⋯好彩有叫咋從頂影落去,好似有一隻太陽蛋在吐司面很可愛!小吐司非常脆口,沾上芒果、忌廉很好味切開吐司方塊積木,原來內有乾坤大量士多啤梨芒果粒粒係入面好開心!
Dazzling cafe 次次幫襯必然要食佢地嘅甜品

尖沙咀The one 分店就有個花花牆座位供食客打下卡

下午茶時段不用等位就入得啦,用餐時間90分鐘~

適逢夏日,推出愛文芒果祭甜品同特飲~

愛文芒全家福~~ 不過今日太陽有點猛,雪糕溶得有點快~

愛文芒烏龍冰茶 $48
芒果香甜,烏龍茶茶香依然突出。

芒芒好椰 (芒果椰奶冰沙$55)
賣相好岩打卡!望到都透心涼。
芒果果甜香濃,椰奶味就唔算突出!

仲夏芒果鬆餅$98
(可另加麻糬餡)

仲夏光芒蜜糖吐司 $118
起初仲考慮要唔要呢個吐司積木呢⋯好彩有叫咋

從頂影落去,好似有一隻太陽蛋在吐司面很可愛!

小吐司非常脆口,沾上芒果、忌廉很好味

切開吐司方塊積木,原來內有乾坤

大量士多啤梨芒果粒粒係入面好開心!
2022-07-10
服務勁差,完全唔體諒排隊客人今晚大約8:25pm到達餐廳門外排隊,知道餐廳受歡迎排隊需時,我哋到達時前面有三個客人等,見到last order 9:30pm我哋都放心等候,其實佢外面有座位,但係職員回應人手不足,只會安排室內座位,外面座位唔會再入客人,等到8:50pm即將到我哋之際,職員出嚟並唔係安排我哋入座,而係同我哋講,last order 9 pm,9:30pm要離座,(但佢冇意欲安排我哋入座或者請我哋離開)我哋十分無奈,但其實我哋真係想食又肚餓,就問,如果你安排到座位我哋可以即刻order,佢回應暫時冇位,亦答唔到幾時有位,我哋再問,咁我哋排緊隊依班人係咪要離開?點解要排到我哋先至講幾分鐘後last order而又唔截人龍?水牌寫9:30點解變左9點?佢回應,我見唔到人龍,頭先有同前面嘅人講,下?我排第3個咋喎!再回應我哋:疫情後,營業時間有變所以時間改咗,what?但係疫情發生咗咁耐點解一直都唔更改水牌指引?然後我就同後面一眾可憐苦苦排隊嘅食客講,9點last order大家可以唔使再排,大家都十分鼓噪,點解唔一早講?等大家可以更好安排?但職員完全冇歉意一直堅持佢安排唔到位置
服務勁差,完全唔體諒排隊客人

今晚大約8:25pm到達餐廳門外排隊,知道餐廳受歡迎排隊需時,我哋到達時前面有三個客人等,見到last order 9:30pm我哋都放心等候,其實佢外面有座位,但係職員回應人手不足,只會安排室內座位,外面座位唔會再入客人,等到8:50pm即將到我哋之際,職員出嚟並唔係安排我哋入座,而係同我哋講,last order 9 pm,9:30pm要離座,(但佢冇意欲安排我哋入座或者請我哋離開)我哋十分無奈,但其實我哋真係想食又肚餓,就問,如果你安排到座位我哋可以即刻order,佢回應暫時冇位,亦答唔到幾時有位,我哋再問,咁我哋排緊隊依班人係咪要離開?點解要排到我哋先至講幾分鐘後last order而又唔截人龍?水牌寫9:30點解變左9點?佢回應,我見唔到人龍,頭先有同前面嘅人講,下?我排第3個咋喎!再回應我哋:疫情後,營業時間有變所以時間改咗,what?但係疫情發生咗咁耐點解一直都唔更改水牌指引?然後我就同後面一眾可憐苦苦排隊嘅食客講,9點last order大家可以唔使再排,大家都十分鼓噪,點解唔一早講?等大家可以更好安排?但職員完全冇歉意一直堅持佢安排唔到位置,有同前面嘅食客講。其實幾多點last order都唔緊要但係應該同想食嘅人預早講聲而吾洗一直冇意義咁排落去。極之失望,想食嘅人真係要睇清楚,望清楚同問清楚。完
2022-07-08
2022-07-02 598 瀏覽
🌟綿綿珍珠奶茶鬆餅 🚩推介指數(9/10)餅底鬆軟,味道都唔會太甜,珍珠好有口感中間配搭埋雪糕整體外表非常加分。-🌟草莓伯爵茶歐蕾 🚩推介指數(8.5/10)茶味好濃郁草莓嘅味道好清新-🌟冰薄荷巧克力 🚩推介指數(6.5/10)濃郁朱古力加薄荷涼快感覺⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🌟綿綿珍珠奶茶鬆餅 🚩推介指數(9/10)
🌟草莓伯爵茶歐蕾 🚩推介指數(8.5/10)
茶味好濃郁草莓嘅味道好清新
🌟冰薄荷巧克力 🚩推介指數(6.5/10)
濃郁朱古力加薄荷涼快感覺

⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-07-01 560 瀏覽
見好耐冇寫食評,今次真係非寫不可,真係食到一肚火😤見餐廳舉辦週年慶活動,電話號碼有指定數字,有折扣優惠便去試下,餐廳用餐時間係90分鐘,所以安排入座時,已即刻遞上點餐紙(在排隊等候期間已揀選好)飲品,意粉,小食,都正常時間來到,質素都尚算唔錯,雞扒同帶子煎得幾香又唔會好乾👍見坐咗60分鐘還未上鬆餅,叫咗一次店員跟進,再之後等等等,等到接近90分鐘,眼見已出咗多個鬆餅都未到我,又叫店員跟進一次,後來我睇收據,奇怪店員打咗後上,好彩我全部有影相留底,亦完全冇口頭講過要求後上,遲我入座六至七檯客人點嘅鬆餅巳送上檯, 因當日坐近廚房出餐位清楚望到,當日係平日非繁忙時間,並唔係太多人,要遲就一齊遲, 點解可以一次又一次遲來先上岸😤向店員催左幾次 (因見已等超過90分鐘) 好似完全冇跟進一樣,要到第四次話等咗差唔多兩個鐘,店員隔左陣先送上鬆餅~員工完全都冇講一句唔好意思對呢間分店嘅服務質素極度失望~餐廳用餐時間為90分鐘,結果我足足喺裏面坐咗128分鐘~疫情嚴峻下,飲食業重創,今時今日嘅服務態度真係唔得,要幫襯嘅話要有定心理準備,就算有免費我都唔會再幫襯 ~
見好耐冇寫食評,今次真係非寫不可,真係食到一肚火😤

2022-06-26 437 瀏覽
呢間dazzling cafe 出名左好多年,但一直都冇食過尖沙咀the one分店。男朋友竟然打電話book咗位!環境好靚,餐廳出面有一個打卡位可以坐喺度打卡。成間餐廳裡裡外外都係粉紅色,少女心十足!中意粉紅色嘅朋友一定會好中意!我自己都好中意粉紅色,黎到緊係叫杯粉紅色嘅飲品啦!叫咗草莓奶茶,唔只外表靚,仲好好味,佢嘅草莓味唔係假草莓味,唔係藥水味,真係有d草莓粒粒喺入面㗎!叫左兩個意粉同埋多士,多士份量好足!
叫左兩個意粉同埋多士,多士份量好足!