餐廳: Dazzling Cafe (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-12-25 165 瀏覽
🐹啊鼠同阿毛是Dazzling Café的常客,所以說起食評第一時間就諗起呢間台式café。不過提醒一下,每位客人都必須點一杯飲品❤️‍🔥❤️‍🔥 1. ​ ​ ​ ​ 仲夏熱帶水果茶$52(熱/冷)8/10每次去必點的飲品,水果茶酸酸甜甜非常解膩,裡面有蘋果粒,葡萄,草莓同橘子等水果片更添口感。如果你是喜歡喝水果系列的飲料的話這杯絕對是必點之選。啊鼠喝過這家的奶茶也很不錯,屬於奶味茶味比較濃郁的那種。 2. ​ ​ ​ ​ 佛羅倫斯花枝干貝麵$108 8/10 啊鼠私心推薦的義大利麵⚡️⚡️蒜香,九層塔和醬油交織令意麵風味十足,裡面大顆的干貝和魷魚圈讓口感豐富起來,要說啊鼠有多喜歡這個醬汁大概就是能讓挑食的我吃得下平常肯定不會吃的西蘭花吧。不過唯一缺點的確是這家店的味道不太穩定,有的時候去吃會比較淡。 3. ​ ​ ​ ​ 黑松露義大利麵$128 7.5/10黑松露義大利麵,大部分會有義大利麵的餐廳都會有這個菜式,但Dazzling的黑松露意粉屬於比較好吃的類型,因為意粉選材比較幼,比較能沾到汁,所以幾乎每口都會吃到黑松露,不過味道偏淡,而忌廉味會相對濃。 4. ​ ​ ​ ​ 地中海炒菌

2. ​ ​ ​ ​ 佛羅倫斯花枝干貝麵$108 8/10

3. ​ ​ ​ ​ 黑松露義大利麵$128 7.5/10

4. ​ ​ ​ ​ 地中海炒菌菇$55 8/10

由於啊鼠和阿毛是超級菇迷所以肯定不會錯過這道,雜菇經過簡單的調味,牛油香加上炒軟的洋蔥風味絕佳。

5. ​ ​ ​ ​ 柚子蜜雞翼$78 7/10

雞翼本身炸的非常脆,食肉控大滿足✨✨不過如果不喜歡酸甜口味的話就不建議選擇這款小吃。

整體來說其實味道環境都很不錯🍴外面更是提供了一個角落讓大家打卡拍照📷不過如果單說食物價錢方面會略高一點。

#foodie #hkfoodie #尖沙咀美食 #香港美食 #hkfood #hkeat #hkcafe #意粉 #尖沙咀 #打卡 #打卡餐廳
2022-12-07 285 瀏覽
𝙲𝚊𝚏𝚎| 𝙳𝚊𝚣𝚣𝚕𝚒𝚗𝚐 𝙲𝚊𝚏𝚎| 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒記得啱啱新開嘅時候 經常排長龍到依家當然唔洗 但嘢食質素仲係好食餐廳環境亦舒服適合同朋友坐低慢慢食同傾計明太子義大利麵 $98香濃creamy嘅明太子醬汁加上咬口嘅意粉 超級好食!! 有驚喜番茄明蝦義大利麵$118蝦大大粒 勁彈牙 雖然味道普通 相比明太子冇咁驚喜 但都好食地瓜薯條$58新鮮熱辣辣整出嚟 好脆口 好味法式莓果歐蕾$55嘢飲好靚 唔會話死甜 隔離仲有一碟細細嘅白色粉圓 不過就偏甜 我就冇加落去啦唔講唔知原來歐蕾意思係有牛奶嘅成份~極品可可沙冰$55有牛奶朱古力同特濃朱古力 當然簡咗特濃但整體都係偏甜 不過每次食朱古力都好滿足🥰提拉米蘇丹麥吐司$108嚟到Dazzling點可以唔叫佢哋嘅吐司濃濃嘅Tiramisu 加上外脆內軟嘅吐司隔離仲有兩塊Cookies同埋香草雪糕甜品仲係令人食得好滿足🥰————————————————————————📍銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖個人認為尖沙咀靚啲 不過銅鑼灣就坐得舒服啲—————————————

記得啱啱新開嘅時候 經常排長龍

番茄明蝦義大利麵$118

地瓜薯條$58
新鮮熱辣辣整出嚟 好脆口 好味

法式莓果歐蕾$55
唔講唔知原來歐蕾意思係有牛奶嘅成份~

極品可可沙冰$55

📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖

個人認為尖沙咀靚啲 不過銅鑼灣就坐得舒服啲

Overall 💗💗💗💗
2022-11-21 245 瀏覽
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕每次嚟Dazzling Cafe,都必點明太子意粉,真係好出色😍,今次飲返玫瑰奶蓋綠茶,仍然有淡淡的玫瑰味,好飲,鬆餅都記得一定要加埋麻薯,💯🤤其他野都好好食,不過以上係必點😂甜品:可以後上😎🎈留意番:90分鐘時間用餐,每人一定要叫一杯飲品🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌕坐得好c服,打卡一流,現場環境乾淨❤️🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕叫左職員幫手影相,都無hea我,影左好多張👍🏻🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕成日都回購,打卡野食都😁😁😁
🎈食物:🌕🌕🌕🌕🌕
甜品:可以後上😎

🎈留意番:90分鐘時間用餐,每人一定要叫一杯飲品

🎈環境:🌕🌕🌕🌕🌕
坐得好c服,打卡一流,現場環境乾淨❤️

🎈服務:🌕🌕🌕🌕🌕
叫左職員幫手影相,都無hea我,影左好多張👍🏻

🎈回購:🌕🌕🌕🌕🌕
成日都回購,打卡野食都😁😁😁
2022-11-12 195 瀏覽
11月11日星期五 預早慶祝生日飯呢間坐得好舒服 有卡位坐7pm唔洗等位好開心好耐冇同朋友一齊傾計分享生活事。唔覺唔覺都十年啦~如果人均消費大約每人260蚊。叫左2個 意粉2柸野 同小食其實真係差唔多。同埋環境幾舒服就算可能講野大聲小小都ok我覺得唔錯
11月11日星期五

預早慶祝生日飯

呢間坐得好舒服 有卡位坐

7pm唔洗等位
好開心好耐冇同朋友一齊傾計分享生活事。
唔覺唔覺都十年啦~
如果人均消費大約每人260蚊。
叫左2個 意粉2柸野 同小食
其實真係差唔多。同埋環境幾舒服就算可能講野大聲小小都ok

我覺得唔錯

2022-11-11
生日
上年試左佢地嘅Halloween set,今年再試佢地嘅「萬聖節雙人套餐($488/2 ppax)」,個吐司🍞仲可以單點添!:-1️⃣「香料雞腿凱撒沙律🥗」蔬菜新鮮,雞腿鮮嫩~Caesar salad with chicken-2️⃣「松露薯條🍟」第一次見薯條係沾滿松露先拎去炸,炸得香脆~Truffle French fries-3️⃣ 「黑松露意大利麵🍄」必食!好濃松露香味味,意粉掛汁🤪~Spaghetti Alia Bottarga: in truffle cream sauce👍🏻-4️⃣「熔岩漢堡扒飯🥘(+$40)」揀咗飛驒牛整嘅漢堡扒!超級Juicy同香!而且飯粒用珍珠米,粒粒有咬口,配埋太陽蛋一流~LocoMoco: Hida wagyu rice👍🏻-5️⃣「猛鬼驚魂夜 - 布朗尼蜜糖吐司🍞」(🎃limited)👻個賣相好靚,吐司中間有忌廉同埋香蕉片😈😏,吐司好香脆鬆化,配雲呢拿雪糕食岩岩好🍦~Honey toast 👍🏻-6️⃣「緋紅女巫👸🍓」飲到士多啤梨味唔太濃,好味但邪惡😝~ Strawberry milkshake topped with cream -7️⃣「黑魔后🍫👹」呢杯好飲咗香濃朱
1️⃣「香料雞腿凱撒沙律🥗」
2️⃣「松露薯條🍟」
3️⃣ 「黑松露意大利麵🍄」
4️⃣「熔岩漢堡扒飯🥘(+$40)」
6️⃣「緋紅女巫👸🍓」
7️⃣「黑魔后🍫👹」
呢杯好飲咗香濃朱古力味,唔會好甜😈~Milo chocolate milkshake topped with cream👍🏻
熔岩漢堡扒飯
熔岩漢堡扒飯
早幾日諗住同班朋友放工一齊gathering ,大家scan 完,點知個門口staff 要求要有最新安心出行先入得。為免大家難做最後都係揾左第二間消費。如果大家想幫襯嘅話記得更新最新安心出行,唔好好似我哋咁,scan完先知原來唔入得。
為免大家難做最後都係揾左第二間消費。
2022-10-30 143 瀏覽
萬聖節🎃快到啦,除左可以去蘭桂坊感受到節日氣氛外,依間餐廳都可以做到🙈餐廳推出左萬聖節套餐,仲要好抵食.🥗香料雞腿凱薩沙拉作為前菜沙拉黎講算大份😍雞髀肉都俾得好足,兩人食絕對夠。👍🏽.🍟松露薯條新鮮出爐嘅薯條非常脆口,加上松露嘅香氣♨️有少少想叫多一份。.🍝黃金烏魚子蒜香意大利麵烏魚子既量超多😂多到每一條意粉都掛起好多既烏魚子‼️仲鋪滿咗好多蒜粒,美中不足麵就偏乾.🍛熔岩漢堡排飯(飛驒牛)第一眼睇個賣相已經相當吸引😚火山口噴發熔漿嘅形象活靈活現🙈漢堡排夾在蛋同飯中間,厚度適中,多汁得黎口感鬆軟👍🏽配搭埋旁邊嘅醬汁同蘑菇,非常惹味😋.🍹黑魔后&緋紅女巫兩杯造型都非常可愛🥰超有萬聖節嘅氣氛。Oreo加上黑魔后嘅朱古力味或者緋紅女巫嘅士多啤梨味,睇得之餘又飲得。.👻猛鬼驚魂夜-布朗尼蜜糖吐司香烤過既吐司🍞超香超脆,再配上雲呢拿雪糕🍦緊值係邪惡之選,吐司頂上放上布朗尼,裡面就掏空左,放上cream同生果,完全估唔到🤣
🥗香料雞腿凱薩沙拉

🍟松露薯條

🍝黃金烏魚子蒜香意大利麵

🍛熔岩漢堡排飯(飛驒牛)

🍹黑魔后&緋紅女巫
兩杯造型都非常可愛🥰超有萬聖節嘅氣氛。

👻猛鬼驚魂夜-布朗尼蜜糖吐司
2022-10-30 1046 瀏覽
未到Halloween先嚟食個Halloween Dinner!Dazzling Cafe嘅「 Halloween Special for 2 萬聖節雙人套餐 $488(2位)𝟭𝟬%服務費 」包沙律、松露薯條、兩款意粉、兩杯萬聖節特飲及布朗尼蜜糖吐司;都幾豐富。⁡🥗香料雞腿凱撒沙拉 - 平衡一下澱粉質晚餐,雞腿算滑,菜都爽口;🍟⁡松露薯條 - 香口惹口,食唔停;⁡*加購$𝟮𝟬 粟米濃湯一碗***基本有5款可揀,其餘款式可以加錢叫*****唔中意食意粉嘅可加$𝟰𝟬升級爲 熔岩漢堡扒飯🍚(飛驒牛/日本黑毛豬)***🍝意式牛肝菌香菇意大利麵 (原價 $98)菇都幾多,醬汁都夠同菇味都香郁,意粉掛汁好味;🍝明太子意大利麵 (原價 $108)次次嚟都會食呢個,因為佢明太子夠多,個醬汁又好香濃,整體惹味。⁡⁡🍞猛鬼驚魂夜-布朗尼蜜糖吐司👻個蓋係brownie,濃朱古力味,有少少膩,其餘嘅係朱古力脆多士,香脆有口感;磚中間就放咁咗香蕉肉同忌廉。👸🏿黑魔后 - 類似係朱古力milkshake,比預期中冇咁甜。上面放咗可愛嘅Oreo餅同埋小鬼造型嘅白朱古力。🦹🏼‍♀️緋紅女巫 - 呢個就類似士多啤梨mil

都幾豐富。

🍟⁡松露薯條 - 香口惹口,食唔停;

*加購$𝟮𝟬 粟米濃湯一碗*
**基本有5款可揀,其餘款式可以加錢叫**

🍝意式牛肝菌香菇意大利麵 (原價 $98)
菇都幾多,醬汁都夠同菇味都香郁,意粉掛汁好味;

🍝明太子意大利麵 (原價 $108)

🍞猛鬼驚魂夜-布朗尼蜜糖吐司👻
咗香蕉肉同忌廉。

🦹🏼‍♀️緋紅女巫 - 呢個就類似士多啤梨milkshake,最底部就係士多啤梨醬,撈勻左之後就會比較甜~

呢個餐幾應節又可愛,每人都係二百零蚊,性價比都高。

其實食主食已經好飽,而呢個吐司份量都勁,所以建議大家要留肚。
2022-10-29
2022-10-25 854 瀏覽
Dazzling其實我哋都食過好幾次,最鍾意佢哋個明太子意粉🍝真係超~好~食!咁啱今次去見佢哋出咗個萬聖節套餐,有齊沙律、薯條、兩個意粉、甜品同飲品。全部食物都整得好靚好有萬聖節氣氛🎃打卡一流~▪️明太子義大利麵▪️呢個意粉簡直係令我哋念念不忘!每次嚟都必點嘅,忌廉加埋明太子真係好香😍,次次都係清盤🤣▪️青醬奶油雞腿麵▪️平時我地食意粉好多都係茄汁白汁,今次試試青醬意粉係咩玩法🤔,估唔到有驚喜喎,食落幾濃香料味,雞腿都煎得幾香口!▪️ 猛鬼驚魂夜 布朗尼蜜▪️相信唔少人去dazzling cafe都會食佢哋嘅蜜糖吐司,今次萬聖節特別版係朱古力味🍫,配埋合桃雲呢拿雪糕,食落都幾特別。▪️ 黑魔后|緋紅女巫▪️兩杯飲品都靚到唔捨得飲💛黑魔后係Oreo加埋朱古力奶昔,飲落唔太甜味道都好夾!緋紅女巫就有好濃嘅士多啤梨味🍓,比起黑魔后會甜少少🤌🏻啱女仔飲多啲!▪️ 香料雞腿凱薩沙拉▪️叫完先知呢個沙律🥗嘅雞腿肉,同青醬奶油雞腿麵入面嘅雞腿肉係一樣🤣唔想重複就唔好揀青醬奶油雞腿麵🤭▪️松露薯條▪️粗薯條🍟即叫即炸好脆口,加埋黑松露嘅香味好正😍

▪️明太子義大利麵▪️

▪️青醬奶油雞腿麵▪️

▪️ 猛鬼驚魂夜 布朗尼蜜▪️

▪️ 黑魔后|緋紅女巫▪️

▪️ 香料雞腿凱薩沙拉▪️

▪️松露薯條▪️
粗薯條🍟即叫即炸好脆口,加埋黑松露嘅香味好正😍
  • 明太子意大利麵
今次係衝住個甜品去的,所以預左好少肚比個正餐,但一入去就話每人最低消費一杯野飲,雖然知係為左保證收入,但都有啲唔鍾意,因為限死左無論叫幾多野食都一定要嗌野飲😕兩杯野飲叫左熱仲夏熱帶水果茶($52)同經典Dazzling可可($45)。水果茶有都係老樣子啦,有啲切粒水果加茶咁,果茶主要都係飲到橙嘅味道,但個茶都真係有啲太甜。可可我淨係試左頭尾兩啖,第一啖飲落去都好濃郁,比較厚身,唔算太甜,可惜因為一定要有冰,所以去到最後就已經溝稀晒,味道淡左好多。主菜要左拿破崙大蝦義大利麵($118),第一印象係好多紅黃青椒,如果唔鍾意嘅(例如我)會建議試其他,因為都真係佔左一定份量。鍾意佢意粉啲汁上得好勻,唔會有一啖濃一啖淡嘅情況出現,其實都算惹味。蝦預左佢唔係新鮮蝦,不過唔係爽口嗰種,有啲扣分。嚟到主題甜品巧克力蕉響曲蜜糖吐司($98),上到嚟係驚艷嘅,不過其實打完咭都係要將佢解體🤣 搬開左上面嘅雪糕同cream,會見吐司裏面係已經切好左,焗好左同搽左蜜糖,加埋cream同haagandaz 雪糕好好食🤤 出面麵包皮雖然無搽到蜜糖焗,但係因為都已經焗到脆脆地,所以加上配料都已經好好食,或者都因為我本

嚟到主題甜品巧克力蕉響曲蜜糖吐司($98),上到嚟係驚艷嘅,不過其實打完咭都係要將佢解體🤣 搬開左上面嘅雪糕同cream,會見吐司裏面係已經切好左,焗好左同搽左蜜糖,加埋cream同haagandaz 雪糕好好食🤤 出面麵包皮雖然無搽到蜜糖焗,但係因為都已經焗到脆脆地,所以加上配料都已經好好食,或者都因為我本身好鍾意食澱粉質素🤣

最後埋單三百幾,男朋友如常地話唔抵食,的確食物質素唔算好高,但本身cafe定位係打卡cafe,所以其實食物質素未必係食客最在意的,不過老實講,出街食飯好多時都係食環境氣氛,坐喺粉紅色裏面食飯都高興嘅😆

=Dazzling Cafe //  尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖 // 2312 6099=
2022-10-16 243 瀏覽
本來一團人有大有細,上網見到間餐廳好靚,想影啲靚相留念,去到都好開心,去到的時候11:45但餐廳開門時間是12點,所以在門口等咗一陣見到有個reception出嚟問我哋幾多位就話俾佢聽10個跟住就分兩枱.但因為有三個末到咁梗係問佢係咪而家開始計時因為佢哋餐廳只係可以食45分鐘,佢就話係於是乎我哋就話等齊人先入,但佢態度非常不有善我哋唔可以留張枱俾你我哋就話冇所謂,我哋就排隊啦等齊人之後我們坐低立刻叫嘢食叫咗一個套餐但是嗰兩杯嘢飲現在未有我們就問咁係咪可以喺餐牌裏面揀兩杯.他說是的不過要另外俾錢.咁餐包我兩嘢飲你係咪扣翻錢佢話唔係一路之下我哋就話咁我哋等啦,佢話杯嘢飲要一點先有我哋就照等佢仲話你張枱成45分鐘咁我哋攞走囉咁都冇問題另外一張枱叫咗個侍應10分鐘都冇人嚟侍應企喺入面傾偈。之後我哋就點咗嘢食但是你的態度真係非常惡劣。叫嘢食黑我哋面食咗45分鐘,$1800買單。唔怪得知食咗咁耐間餐廳,坐唔到一半人.。仲懶巴閉咁喎,食物只是愛你影相啱啱合格,但服務態度令我唔會再去下次.
  • 明太子意大利麵
————————————————————————Dazzling Cafe (The ONE)地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖Shop 22, L3, The ONE, 100 Nathan Road, Tsim Sha Tsui(另外銅鑼灣也有分店~)性價比超高的打卡餐廳,一定要試試看吐司🍞!🟠推薦食物🔹 佛羅倫斯花枝幹貝麵🍝Scallop and Cuttlefish Spaghetti with Herb Olive Oil($108):性價比高,花枝和乾貝非常足料,軟綿綿的帶子鮮甜,車厘茄🍅和蔬菜🥒為整道菜增添色彩和風味🔸 莓好時光蜜糖吐司Strawberry Time Honey Toast🍓🍞🍨($108):存在感很強的吐司,拍照超美,士多啤梨🍓給得很足也很甜,軟綿綿的雪糕🍨加上酥脆的吐司🍞,一冷一熱,口感交替😋🔹 甜在心。 地瓜薯條 Golden Sweet potato fries🍠($58):經典台式小吃,個人最愛的番薯條,這家份量十足,新鮮熱辣辣,每條的味道和樣子都足夠完美😻🔸Blossom (花果茶、玫瑰、接骨木) 🍹🍹($55):Signa
————————————————————————
Dazzling Cafe (The ONE)
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
(另外銅鑼灣也有分店~)

性價比超高的打卡餐廳,一定要試試看吐司🍞!

🟠推薦食物
佛羅倫斯花枝幹貝麵

Blossom

🔸Blossom (花果茶、玫瑰、接骨木) 🍹🍹($55):Signature drink,花果茶為底茶加入了接骨木、玫瑰🌹特調,整體清新芳香的味道, 是女生會喜歡的味道,非常推薦💖

🟡不推薦食物
🔹 無

🟠員工
整體不錯

🟡環境
粉紅色元素很多💖,環境優美,整體十分光亮,適合打卡🤳🏻

🟠總評分(9/10)

💰 $200/人

#ezukokofood #ezukokotsimshatsui #ezukoko尖沙咀 #ezukokocausewaybay #ezukoko銅鑼灣
#ezukokowestern #ezukokocafe #ezukokodessert
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #尖沙咀餐廳 #銅鑼灣餐廳
佛羅倫斯花枝幹貝麵
Blossom
  • 佛羅倫斯花枝干貝麵
  • 地瓜薯條
2022-10-08 212 瀏覽
少女心🆙🆙既一間cafe✨ 環境好靚 以淺粉紅色做主調 仲有個打卡位可以影相📸 今次平日夜晚黎食都唔洗等位~ 不過要留意返呢度規定每人一定要最少嗌一杯飲品☕️✿ 明太子義大利麵 ($98)明太子忌廉汁好充足 食落好香濃好creamy 每條麵都沾滿醬汁🍝🍝🍝份量唔算多 但味道適中唔會太鹹仲有大量嘅蟹籽同紫菜絲 口感不錯同埋食到最後都唔會好膩😆✿ 黑松露義大利麵 ($118)上枱時已經聞到好香嘅黑松露味!有一大羹嘅黑松露醬 亦有唔同嘅菇作配菜🍄意粉亦都彈牙 軟硬適中不過整體味道有少少淡 鹹啲會更好~✿ 玫瑰拿鐵 ($48)呢杯latte特別之處係用左奶酒 所以會含有少量酒精🥃飲落有濃郁嘅牛奶香味再加淡淡既酒香唔會遮蓋左咖啡嘅味道 反而有令咖啡嘅層次昇華整體感覺好新奇特別😛✿ 抹茶拿鐵 ($48)不過不失😂抹茶味可以再濃啲~

✿ 明太子義大利麵 ($98)
明太子忌廉汁好充足 食落好香濃好creamy
每條麵都沾滿醬汁🍝🍝🍝
份量唔算多 但味道適中唔會太鹹
仲有大量嘅蟹籽同紫菜絲 口感不錯
同埋食到最後都唔會好膩😆

✿ 黑松露義大利麵 ($118)
上枱時已經聞到好香嘅黑松露味!
有一大羹嘅黑松露醬 亦有唔同嘅菇作配菜🍄
意粉亦都彈牙 軟硬適中
不過整體味道有少少淡 鹹啲會更好~

✿ 玫瑰拿鐵 ($48)
呢杯latte特別之處係用左奶酒 所以會含有少量酒精🥃
飲落有濃郁嘅牛奶香味再加淡淡既酒香
唔會遮蓋左咖啡嘅味道 反而有令咖啡嘅層次昇華
整體感覺好新奇特別😛

✿ 抹茶拿鐵 ($48)
不過不失😂
抹茶味可以再濃啲~

2022-10-07 148 瀏覽
🍝“黃金烏魚子蒜香義大利麵”今天終於吃到了㊗️這道菜是“乾的”義大利麵很乾很乾,沒有一點湯汁✖️💧算的上“乾拌麵”了烏魚子從台灣坐飛機來的✈️炒的非常香👨‍🍳就算有很多大蒜也無法蓋過烏魚子的乾香兩樣食材比例調配的非常好👍最重要的是烏魚子下的量很夠🈵️乾義大利麵最大的優點就是吃到最後不會膩因為一般白醬青醬吃到最後都會感覺膩膩的😮‍💨照例再加點了台味十足的“炸排骨魯肉飯”🍛兩大一小吃超級飽裡面的員工親和力很好👯對小朋友也很友善整個氣氛就是超級台灣啊‼️不愧是深得我心的餐廳🉐️
🍝“黃金烏魚子蒜香義大利麵”
今天終於吃到了㊗️

這道菜是“乾的”義大利麵
很乾很乾,沒有一點湯汁✖️💧
算的上“乾拌麵”了

對小朋友也很友善
整個氣氛就是超級台灣啊‼️
不愧是深得我心的餐廳🉐️
2022-09-22 286 瀏覽
太熱了!逛到累,要坐下喝杯凍飲叉叉電!店子面積尚可,惟座位有點逼,如果鄰枱沒有人坐還可以,否則會有壓逼感。我們二人點了👇🏻🍹鮮果葡萄柚氣泡飲 $45味道清新、夠凍😋😋最緊要是一飲而下,頓時冰涼解暑🎉🎉當然,喝凍飲無益,不會時常這樣做。🍧野莓荔枝沙冰 $50朋友的,說裏面充滿莓,並表示喝下感覺很健康😁😁🥣京都宇治抹茶紅豆waffle $85來這裏,少不了waffle吧!不點對不起自己!要等一會才上枱。未上到枱,見侍應拿著已聞到香味🎉🎉🎉賣相非常漂亮,即刻打卡啦!個心形很靚呀❤️❤️打完卡要吃喇!嘩,夠熱又好脆!外脆內軟,不會太甜;我們額外加了麻糬,四件waffle之中只有兩件有麻糬;麻糬軟糯,與waffle的脆和香是一絕,加了的確更美味!抹茶與紅豆也是絕配,紅豆大粒,咬落有起沙的感覺,好好味,還附上雪糕,超大享受,$85抵食!店外座位佈置很漂亮!但沒有開放。
太熱了!逛到累,要坐下喝杯凍飲叉叉電!

我們二人點了👇🏻

🍹鮮果葡萄柚氣泡飲 $45
鮮果葡萄柚氣泡飲

味道清新、夠凍😋😋最緊要是一飲而下,頓時冰涼解暑🎉🎉

當然,喝凍飲無益,不會時常這樣做。

🍧野莓荔枝沙冰 $50
鮮果葡萄柚氣泡飲+野莓荔枝沙冰

朋友的,說裏面充滿莓,並表示喝下感覺很健康😁😁

🥣京都宇治抹茶紅豆waffle $85
京都宇治抹茶紅豆waffle

來這裏,少不了waffle吧!不點對不起自己!
要等一會才上枱。
京都宇治抹茶紅豆waffle

未上到枱,見侍應拿著已聞到香味🎉🎉🎉
賣相非常漂亮,即刻打卡啦!個心形很靚呀❤️❤️

打完卡要吃喇!

京都宇治抹茶紅豆waffle

店外座位佈置很漂亮!但沒有開放。

鮮果葡萄柚氣泡飲
鮮果葡萄柚氣泡飲+野莓荔枝沙冰