餐廳: Cuisine Culture
資訊:

2023-12-13 51 瀏覽
中環樓上小店有好嘢食🙂✨餐廳雖然面積細細,但係夠晒企理,職員有禮貌會解釋菜式。龍蝦湯真心正,非常之香濃又唔會過鹹,牛油多士熱辣辣脆卜卜,配埋龍蝦湯真係冇得頂。焗咸巴約立火腿牛骨髓配法包牛骨水入面嘅牛脂帶濃濃牛香,多士烘得脆脆😃😋牛骨髓上面加上火腿,令成個味道更加濃郁。香草燒黑毛豬鞍架配焗薯豬鞍架感覺份量幾大,少許鹹香味道。表面係輕煎過,所以食落去好香。至於配菜薯仔椰菜花蕃茄清清地幾好。鴨腿辣肉腸巴馬火腿煲仔飯西式食材配上中式煲仔飯做法非常特別,一邊有超多超多鴨腿,好大煲可以三個人食,飯煲夠熱,所以個底有飯焦good!麵包布甸

焗咸巴約立火腿牛骨髓配法包

香草燒黑毛豬鞍架配焗薯

鴨腿辣肉腸巴馬火腿煲仔飯

麵包布甸

2023-12-12 50 瀏覽
法式焗蝸牛 ($108):蝸牛的鮮嫩口感與濃郁的醬料帶來豐富的口味層次和奢華感。蝸牛冇其他草味。同食螺肉冇乜分別,平日唔食海鮮嘅朋友都鍾意食!焗法式地道古也芝士洋蔥湯 ($88):這道湯是以法式風味烹製而成的,上碟嘅時候夠晒熱!搭配濃郁的古也芝士和洋蔥,味道濃郁香甜。慢火煮紅酒和牛面肉配法包 ($288):牛面肉變得極為嫩滑。搭配紅酒慢煮,帶來豐富的口感和深厚的味道。令我食完想返轉頭幫襯嘅菜式!簡直係呢間餐廳嘅招牌菜。香蒜牛肝菌意粉 ($158):這道意粉以牛肝菌為主要配料,搭配蒜香味道,而且仲有牛油味濃郁香濃。House red wine ($88),買一送一好抵飲朱古力心太軟配雪糕 ($88):這道甜點以朱古力心太軟搭配香濃的雪糕,雲呢拿雪糕口感綿密濃郁,帶來甜蜜的享受。

法式焗蝸牛 ($108):

焗法式地道古也芝士洋蔥湯 ($88):

慢火煮紅酒和牛面肉配法包 ($288):

令我食完想返轉頭幫襯嘅菜式!簡直係呢間餐廳嘅招牌菜。

香蒜牛肝菌意粉 ($158):

House red wine ($88),買一送一好抵飲

朱古力心太軟配雪糕 ($88):
估唔到蘭桂坊除咗係飲酒嘅地方仲有一間法國西餐廳,由大廈外圍睇唔出餐廳入面好warm嘅感覺,可能臨近聖誕節入面都擺咗聖誕樹氹少許聖誕裝飾所以嚟緊聖誕節同另一半黎係唔錯嘅選擇,不過場面都幾full下,大家記得book定位😉焗法式地道古也芝士洋葱湯一種入焗爐嘅湯,餐廳好正宗咁樣將面包放湯入面,再放咗古也芝士喺面,好濃郁嘅洋蔥湯,飲落仲有少少拉絲,好飽焗香草蒜蓉大虎蝦食落平被時嘅蒜蓉半邊蝦多咗一個層次,香草份量啱啱好,唔會搶咗蝦嘅味道法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔一嚟到已經聞到好香,鴨腿煎得啱啱好外脆內軟,少少金黃色,薯仔用上牛油煎香同樣少少蕉感覺ge,兩樣配搭埋一齊都唔會覺得太肥膩同滯,恰到好處黑松露醬野菌意粉 色香味俱全嘅意粉,由於成本嘅關係黑松露唔算好多,未至於好濃黑松露味,但每一啖意粉都有黑松露味,加入橄欖油,所以意粉好有光澤,香滑爽口的意粉食指大動朱古力心太軟配雪糕差d唔記得咗仲有呢個好好味嘅甜品,外脆內軟,做到流心效果,絕對係一個滿分嘅心太軟!朱古力雪糕亦都唔失色,入面有好多chips,兩個亦都唔會搶咗對方嘅味道,配合得天衣無縫,為成個晚餐畫上完美嘅句號🥰

焗法式地道古也芝士洋葱湯
焗香草蒜蓉大虎蝦
法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔
黑松露醬野菌意粉
朱古力心太軟配雪糕

2023-11-22
2023-12-10 53 瀏覽
話說臨近聖誕 真係要食餐好既今次要為大家介紹既係 - Cuisine Culture Cuisine Culture係位於中環蘭桂坊德己立街12號業豐大廈2樓203號舖餐廳主打食法國菜為主而且個環境闊落食物個方面 今次分別點左:-龍蝦湯-法式焗蝸牛-日本鮮帶子檸檬汁初榨橄欖油意粉-法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔-酥皮蘋果批配雪糕個人大愛佢地個法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔佢煎到個皮好香脆而且啲鴨油咇哂出黎食落口腔有滿滿既鴨油香超正@cuisineculturehk Location : CentralPrice : $250-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
話說臨近聖誕 真係要食餐好既

@cuisineculturehk
Location : Central
Price : $250-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
今日同朋友去中環食法國菜慶生,位疊好方便,旺區中嘅淨土!餐廳環境寧靜,座位闊落,好啱同朋友去傾偈同食晚餐。1.龍蝦湯一上枱係熱辣辣,味道非常濃郁,好重龍蝦味。而且會送兩塊香脆蒜蓉包,用嚟送龍蝦湯非常之夾。2.法式焗蝸牛份量合宜同大隻,而味道方面蝸牛非常入味同juicy,每隻都有醬同橄欖油,而底嘅薯蓉係最好味,好香牛油味又滑。3. 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔第一次食法式鴨腿,估唔到好有驚喜,首先鴨腿嘅肉係非常之腍,又好入味,以薯仔嘅表皮都有好香嘅鴨油味,食落非常香口且入味,最欣賞薯仔嘅表皮都有煎得香口。4. 海鮮墨魚意粉呢個墨魚意粉嘅底主要用咗好多小蕃茄,所以意粉除咗有墨魚味之外,仲有好濃郁嘅蕃茄味,成個味道都好夾。而海鮮方面,份量都好豐富,有兩隻新鮮嘅帶子,兩隻大青口,而最好味嘅係一隻大蝦,非常之入味同埋新鮮。5. 酥皮蘋果批配雪糕呢個甜品可以額外加錢寫生日快樂同蠟燭,好欣賞製作用心!味道方面,最欣賞酥皮蘋果批嘅酥底,食得出係好多層次,用咗好香嘅牛油味同好鬆軟,而杏仁Vanilla雪糕有好多杏仁粒同好濃嘅牛奶味,成個甜品口感層次係非常豐富!

1.龍蝦湯

2.法式焗蝸牛

3. 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔

4. 海鮮墨魚意粉

5. 酥皮蘋果批配雪糕
呢個甜品可以額外加錢寫生日快樂同蠟燭,好欣賞製作用心!
2023-12-04 66 瀏覽
踢走monday blue黎到中環食法國菜🇫🇷⭕️ 焗法式地道古也芝士洋葱湯❤️‍🔥火熱推介 自己本身都好鍾意飲依度做法好地道 面層有塊包同芝士🧀飲落每一啖都勁多洋蔥🧅 十分足料😍⭕️ 焗香草蒜蓉大虎蝦虎蝦好大隻 肉質爽彈香草🌿味好香 鮮味十足雖然得三隻 但真係幾高質😋⭕️ 香蒜牛肝菌意粉入口蒜香🧄味十足而且食得出好夠火喉 師傅功價💯牛肝菌煮到好淋入味👍🏻⭕️ 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔上枱油香四溢鴨腿煮到淋身唔鞋口 鴨香味重薯仔🥔煎得好出色🤭軟硬度恰到好處 唔會過油 又重薯味⭕️ 酥皮蘋果批配雪糕🍦🍎有啲出乎意料之外咁好食平時唔太好 但依個一黎酥皮焗到好鬆脆二黎蘋果細細片爽爽地最重要加埋雪糕係面一齊食甜度脆度well balanced‼️
踢走monday blue

最重要加埋雪糕係面一齊食
甜度脆度well balanced‼️
  • 焗古也芝士洋蔥湯
2023-12-03 44 瀏覽
食物整體水準以上,正宗法國菜的烹調方法,卻是有效率版本,個多小時可完成一頓晚飯。洋蔥湯是原碗焗,有不少炒至焦糖化了的幼洋蔥絲,湯十分香濃。法國蝸牛雖然小巧,但相當滑溜,有蒜香和香草的味道。香蒜牛肝菌意粉,意粉質挺,稍嫌橄欖油偏多,但整體上是美味的。香草海鹽燒美國原條牛肋骨配薯條,牛肋骨腍滑,薯條香脆。還有留在後頭的好戲,甜品酥皮蘋果批配雪糕如舊美味,雖然今次的伴碟藝術不及上回漂亮。酸甜度配搭得剛好,批身非常酥脆!)食物推介:必食甜品酥皮蘋果批配雪糕服務有禮貌、專業、高效率!

洋蔥湯是原碗焗,有不少炒至焦糖化了的幼洋蔥絲,湯十分香濃。

法國蝸牛雖然小巧,但相當滑溜,有蒜香和香草的味道。

香草海鹽燒美國原條牛肋骨配薯條,牛肋骨腍滑,薯條香脆。

食物推介:必食甜品酥皮蘋果批配雪糕

服務有禮貌、專業、高效率!
2023-11-29 61 瀏覽
今日想推薦一間位於中環德己立街嘅法式小餐館俾大家😊 餐廳唔算大,感覺好cozy🥰 真係有種身處法國小餐館嘅感覺☺️☺️ 食物高質,性價比高,非常唔錯呢🥰🌟焗法式地道古也芝士洋蔥湯 $88呢個湯真心推介俾大家😃 首先佢非常熱辣辣,勁加分😎裏面有一片法包,法包索曬洋蔥湯嘅精華,勁香😃 芝士同洋蔥湯勁match🤩🌟焗咸巴約立火腿牛骨髓配法包 $168勁特別嘅一道菜🤩 牛骨髓我都係第一次食,估唔到係咁好味咁香🥰 啫喱狀嘅牛骨髓食落口感似鵝肝,配埋巴約立火腿一齊食,增添鹹香味,再加上法包,感覺冇咁油膩😆 非常推介大家試吓🥰🌟法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔 $208呢道咁經典嘅法國菜呢度做得都非常唔錯👍 鴨皮酥酥脆脆,肉質軟嫩,可以用叉輕易撥開😎 薯仔用咗鴨油煎過,真係好香,值得一試👍🌟日本鮮帶子檸檬汁初榨橄欖油意粉 $188佢啲帶子真係好新鮮🤩🤩 熟度煎到剛剛好👍大大粒,表皮香脆,內裏軟嫩👍 可見廚師控制火候控制得非常好😎 檸檬汁橄欖油意粉味道清新🥰🌟酥皮蘋果批配雪糕 $78勁好味呀呢個甜品🤩🤩 又薄又脆嘅酥皮蘋果批配搭果仁雪糕,呢個配搭真係冇得輸😎 🌟紅酒🍷 $88 買一送一勁正呀,呢度嘅House R

🌟焗法式地道古也芝士洋蔥湯 $88

🌟焗咸巴約立火腿牛骨髓配法包 $168

🌟法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔 $208

🌟日本鮮帶子檸檬汁初榨橄欖油意粉 $188

🌟酥皮蘋果批配雪糕 $78

🌟紅酒🍷 $88 買一送一
勁正呀,呢度嘅House Red/white wine/ beer 買一送一🤩🤩🤩 梗係要飲番杯😎

見到餐廳嘅lunch set真係好超值,幾十蚊就可以食到一個高質嘅lunch,喺中環返工嘅朋友一定要嚟試吓啦🤩
2023-11-19
  • 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔
  • 焗法式地道古也芝士洋蔥湯
估唔到蘭桂坊除咗係飲酒嘅地方仲有一間法國西餐廳,由大廈外圍睇唔出餐廳入面好warm嘅感覺,可能臨近聖誕節入面都擺咗聖誕樹氹少許聖誕裝飾所以嚟緊聖誕節同另一半黎係唔錯嘅選擇,不過場面都幾full下,大家記得book定位😉焗法式地道古也芝士洋葱湯$88一種入焗爐嘅湯,餐廳好正宗咁樣將面包放湯入面,再放咗古也芝士喺面,好濃郁嘅洋蔥湯,飲落仲有少少拉絲,好飽肚😂焗香草蒜蓉大虎蝦$138法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔一嚟到已經聞到好香,鴨腿煎得啱啱好外脆內軟,少少金黃色,薯仔用上牛油煎香同樣少少蕉感覺ge,兩樣配搭埋一齊都唔會覺得太肥膩同滯,恰到好處黑松露醬野菌意粉 色香味俱全嘅意粉,由於成本嘅關係黑松露唔算好多,未至於好濃黑松露味,但每一啖意粉都有黑松露味,加入橄欖油,所以意粉好有光澤,香滑爽口的意粉食指大動朱古力心太軟配雪糕 最後仲有呢個好好味嘅甜品,外脆內軟,做到流心效果,絕對係一個滿分嘅心太軟!朱古力雪糕亦都唔失色,入面有好多chips,兩個亦都唔會搶咗對方嘅味道,配合得天衣無縫,為成個晚餐畫上完美嘅句號🥰
焗法式地道古也芝士洋葱湯$88

焗香草蒜蓉大虎蝦$138

法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔

黑松露醬野菌意粉

朱古力心太軟配雪糕

2023-11-22
2023-11-25 38 瀏覽
▫️ 焦糖鴨肝醬配法包($178)👉🏻 鴨肝醬味道香濃,口感超級綿密同柔滑入口即溶🤤最欣賞係佢嘅焦糖脆面,令到食落層次更加豐富❤️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔($228)👉🏻鴨腿外層煎到好香脆,肉質好嫩滑同埋好好易就起到肉,薯仔應該係炸過,好香口,外脆內軟😋⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️香蒜牛肝菌意粉 ($158)👉🏻牛肝菌味道鮮甜幾有咬口,意粉口感煙韌,軟硬適中,掛滿蒜香醬汁,唔會太乾身⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️焗法式地道古也芝士洋蔥湯🧅 ($78)👉🏻洋蔥湯即叫即焗味道超級香甜濃郁,除咗洋蔥,仲有索滿湯汁嘅麵包同埋拉絲芝士🧀,芝士份量適中唔會太漏,成個配搭好出色⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️酥皮蘋果批配雪糕($78) 👉🏻酥皮超級鬆化同好酥脆,蘋果片好爽口,好欣賞佢完全唔甜食落好清新🥰雲呢拿雪糕亦都唔會好甜,有好多杏仁片好有咬口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:9/10.平圴消費:~$400
▫️ 焦糖鴨肝醬配法包($178)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔($228)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️香蒜牛肝菌意粉 ($158)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️焗法式地道古也芝士洋蔥湯🧅 ($78)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️酥皮蘋果批配雪糕($78)

——————
評分:9/10
平圴消費:~$400

2023-11-23 34 瀏覽
隱身在蘭桂坊附近的一座大廈內要不是朋友帶路都不知道有間樓上法國菜價錢相對相宜 其實吃法國菜也不一定很貴呢焗法式地道古也芝士洋蔥湯洋蔥湯味道香甜 加了芝士多士一起焗吸滿湯汁後更香 難怪每桌都有點法式焗蝸牛法國菜的經典 去每間法國菜都必點蝸牛口感嫩滑 香草醬味道濃郁每一隻下面都配了薯茸可以配著一起吃香草海鹽燒原條牛肋骨燒得外表有一點點焦香 但肉質依然軟嫩還配了一份粗薯條份量蠻大的香蒜牛肝菌意粉牛肝菌不便宜這裡給的份量好多 太划算了加上蒜茸 吃起來好香呀 酥皮蘋果批酥皮層次豐富 味道一點都不甜 吃完整個都沒有負擔感 配雪糕又冷又熱的好好吃
隱身在蘭桂坊附近的一座大廈內

加上蒜茸 吃起來好香呀

酥皮蘋果批
酥皮層次豐富 味道一點都不甜
吃完整個都沒有負擔感 配雪糕又冷又熱的好好吃
早幾個月同朋友嚟過呢間蘭桂坊法國餐廳食完之後佢讚不絕口,輪到我哋今次聚會,佢即刻話要去encore,不過今次會試少少其他嘢❤️諗住星期一嚟到應該冇咩人,點知原來都七點嚟到已經坐咗超咗一半枱,好彩我哋有book枱咋🥺由於太肚餓,所以我哋都毫不猶豫即刻拍板落單:🥢龍蝦湯-嚟到高質西餐廳,通常我都會叫個餐湯,呢個湯本身跟咗發包,個湯龍蝦味好濃郁,非常夠味!龍蝦同洋蔥味好出,一個好好既開始🥢法式焗蝸牛- 法國菜唔少得一定係呢個菜式,蝸牛焗得熱辣辣,底下啲薯蓉好夠味,非常吸引!每人三粒我覺得有啲唔夠後喉添呀❤️🥢慢火煮紅酒和牛面肉配法包- 呢個和牛面頰煮得非常林身,本身都諗緊佢同牛腩有咩分別,但一食就知道佢同牛腩感覺係完全唔同!首先佢無牛嘅蘇味,然後佢燉得非常淋身,啲汁配法包係perfect match!🥢香蒜牛肝菌意粉- 意粉煮得啱啱好唔會太淋,有啲咬口👍🏻牛肝菌嘅香味好濃,配合蒜片炒,非常好食🥢甜品要蘋果批配雪糕- 蘋果批熱辣辣啱啱焗起,再配埋雲呢拿味嘅雪糕,oishi ❤️

由於太肚餓,所以我哋都毫不猶豫即刻拍板落單:

• 龍蝦湯
  • 法式焗蝸牛
  • 慢火煮紅酒和牛面肉
2023-11-19 75 瀏覽
因為一個餐廳小小的舉動,令到餐後感覺不太好。我今天想分享關於我在這餐廳為我先生慶祝生日的事,而這是體驗讓我們感到有些生氣的經歷。事情是這樣的,我們在這一家餐廳預訂了一個特別的晚餐來慶祝我先生的生日。在預訂餐廳的時候,我明確告知了餐廳這是為了慶祝生日。當天晚上,我們來到餐廳,期待著一個美好的晚上。我們在收到帳單時,我注意到帳單上的上寫著special 這個字。我當時有些驚訝。之後向老闆詢問這個問題。她解釋說,他們的廚師需要花時間在點品上寫字,Happy Birthday 因此需要額外收費。她的回答讓我感到有些困惑,因為我並沒有意識到這項服務會產生額外費用。我想強調的是,對我來說,這並不是一個金錢的問題。我很願意為一個特別的慶祝活動支付額外費用。然而,讓我感到生氣的是,餐廳並沒有提前告知我們這項服務需要付費。餐牌上也沒有明確列出相關收費項目。如果在預訂餐廳的時候,他們明確告知我們這個服務需要額外費用,我們當然會理解並作出相應的選擇。我認為餐廳在這件事上缺乏透明度和溝通,這讓我感到不悅。當然,我也明白廚師需要花時間和精力在每個點品上寫字,這是值得尊重的。然而,作為客人,我們也應該在預訂時有權
因為一個餐廳小小的舉動,令到餐後感覺不太好。

我認為餐廳在這件事上缺乏透明度和溝通,這讓我感到不悅。當然,我也明白廚師需要花時間和精力在每個點品上寫字,這是值得尊重的。然而,作為客人,我們也應該在預訂時有權知道這項服務需要付費。

因此,我希望這個故事能夠引起餐廳的重視,並在類似的情況下提供更好的溝通和透明度。如果餐廳在菜單或預訂過程中明確說明這項服務需要額外支付,這樣我們作為客人就能做出知情的選擇。

2023-11-18
生日
  • 加10元在甜品上寫字
2023-11-13 60 瀏覽
Cuisine Culture地址: 中環蘭桂坊德己立街12號業豐大廈2樓203號舖今日朋友帶我去中環揾嘢食😆,估唔到俾我哋發掘到一間CP值極高嘅西餐廳~燒蜜糖檸檬芥末籽黑毛豬豚肉配香蒜薯仔🐷$238驚喜黑毛豬豚肉真係好肉質爽口彈牙🤩,入口軟腍肉味濃肉味更濃,啖啖都好Juicy好有肉汁😚,再沾上用紫燒蜜糖檸檬芥末籽醬汁😍,甜甜地,唔單止中和咗豬扒啲油膩感仲將成個厚切豬扒味道層次再加升華,正👍。香蒜牛肝菌意粉🍝$138意粉唔會煮得太腍,啖啖都好有咬口,牛肝菌份量幾多🤩,而且都幾入味,再加上啲香蒜😏,成個都超香口,正😋。焗法式地道古也芝士洋葱湯🧅$78另一驚喜熱辣辣洋蔥湯,一上枱就聞到陣陣洋蔥香味🤪,加上法式麵包浸係湯入面😌。吸滿洋蔥湯汁,而且啖啖湯仲有啲芝士拉絲效果,正。法式焗蝸牛🐌$98作為其中一樣廚師推介嘅菜式😏,當然識叫就會叫啦,蝸牛肉質軟滑順滑 juicy,加上啲牛油薯蓉和香草醬,真係好夾,好好好食,正😈。酥皮蘋果批配雪糕🥧$78自家製新鮮出爐嘅蘋果批,外脆內軟牛油香味好重😚,加上一片片蘋果乾仲有少少爽口嘅感覺,而且唔係太甜添,再配上朱古力雪糕😎,好好好食,正😈#nicefood
Cuisine Culture
法式焗蝸牛🐌$98
酥皮蘋果批配雪糕🥧$78
#nicefoodie中環

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef  #hk #香港 #香港美食 #美食 #中環美食 #打卡  #中環 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #西菜 #西餐
📍Cuisine Culture中環蘭桂坊德己立街12號業豐大廈2樓203號舖高質樓上法國菜!服務好好,係咁幫手斟水換碟👍🏻~1️⃣ 日本鮮帶子檸檬汁初榨橄欖油意粉 $198 🌕🌕🌕🌕🌗食落一啲都冇油膩嘅感覺🤤,因為個汁比較薄身。個意粉都煮得有啲咬口,唔會太過軟淋。有四粒帶子,係輕微煎過嘅,都幾有鮮味!2️⃣ 焗法式地道古也芝士洋蔥湯 $88 🌕🌕🌕🌕🌕洋蔥煲到只淨返香甜味,唔會有腥味!配有多士索曬湯汁,超正!仲有拉絲芝士🧀~3️⃣ 焗咸巴約納火腿牛骨髓配法包 $168 🌕🌕🌕🌕🌗口感油潤嘅牛骨髓牛味好香,加上偏亁身、帶上鹹香嘅巴約納火腿,配多士一流!4️⃣ 法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔 $228 🌕🌕🌕🌕🌑鴨腿乾身但肉質嫩口唔柴,個皮煎得好香脆!煎薯角土帶有鴨油香味,外脆內腍~5️⃣ 脆皮蘋果批配雪糕 $88 🌕🌕🌕🌕🌕🍎蘋果批個酥皮好香脆,令附有幾塊已切好片嘅蘋果喺上面,蘋果texture好得意,外皮焗乾水但食落有汁~熱熱地嘅蘋果批配上冰冷嘅榛子朱古力雪糕🍨,好夾~
📍Cuisine Culture
中環蘭桂坊德己立街12號業豐大廈2樓203號舖

高質樓上法國菜!服務好好,係咁幫手斟水換碟👍🏻~

2️⃣ 焗法式地道古也芝士洋蔥湯 $88 🌕🌕🌕🌕🌕

3️⃣ 焗咸巴約納火腿牛骨髓配法包 $168 🌕🌕🌕🌕🌗