餐廳: Cuisine Culture
資訊:

2023-11-13 61 瀏覽
Cuisine Culture地址: 中環蘭桂坊德己立街12號業豐大廈2樓203號舖今日朋友帶我去中環揾嘢食😆,估唔到俾我哋發掘到一間CP值極高嘅西餐廳~燒蜜糖檸檬芥末籽黑毛豬豚肉配香蒜薯仔🐷$238驚喜黑毛豬豚肉真係好肉質爽口彈牙🤩,入口軟腍肉味濃肉味更濃,啖啖都好Juicy好有肉汁😚,再沾上用紫燒蜜糖檸檬芥末籽醬汁😍,甜甜地,唔單止中和咗豬扒啲油膩感仲將成個厚切豬扒味道層次再加升華,正👍。香蒜牛肝菌意粉🍝$138意粉唔會煮得太腍,啖啖都好有咬口,牛肝菌份量幾多🤩,而且都幾入味,再加上啲香蒜😏,成個都超香口,正😋。焗法式地道古也芝士洋葱湯🧅$78另一驚喜熱辣辣洋蔥湯,一上枱就聞到陣陣洋蔥香味🤪,加上法式麵包浸係湯入面😌。吸滿洋蔥湯汁,而且啖啖湯仲有啲芝士拉絲效果,正。法式焗蝸牛🐌$98作為其中一樣廚師推介嘅菜式😏,當然識叫就會叫啦,蝸牛肉質軟滑順滑 juicy,加上啲牛油薯蓉和香草醬,真係好夾,好好好食,正😈。酥皮蘋果批配雪糕🥧$78自家製新鮮出爐嘅蘋果批,外脆內軟牛油香味好重😚,加上一片片蘋果乾仲有少少爽口嘅感覺,而且唔係太甜添,再配上朱古力雪糕😎,好好好食,正😈#nicefood
Cuisine Culture
法式焗蝸牛🐌$98
酥皮蘋果批配雪糕🥧$78
#nicefoodie中環

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef  #hk #香港 #香港美食 #美食 #中環美食 #打卡  #中環 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #西菜 #西餐