餐廳: Cuisine Culture
資訊:

早幾個月同朋友嚟過呢間蘭桂坊法國餐廳食完之後佢讚不絕口,輪到我哋今次聚會,佢即刻話要去encore,不過今次會試少少其他嘢❤️諗住星期一嚟到應該冇咩人,點知原來都七點嚟到已經坐咗超咗一半枱,好彩我哋有book枱咋🥺由於太肚餓,所以我哋都毫不猶豫即刻拍板落單:🥢龍蝦湯-嚟到高質西餐廳,通常我都會叫個餐湯,呢個湯本身跟咗發包,個湯龍蝦味好濃郁,非常夠味!龍蝦同洋蔥味好出,一個好好既開始🥢法式焗蝸牛- 法國菜唔少得一定係呢個菜式,蝸牛焗得熱辣辣,底下啲薯蓉好夠味,非常吸引!每人三粒我覺得有啲唔夠後喉添呀❤️🥢慢火煮紅酒和牛面肉配法包- 呢個和牛面頰煮得非常林身,本身都諗緊佢同牛腩有咩分別,但一食就知道佢同牛腩感覺係完全唔同!首先佢無牛嘅蘇味,然後佢燉得非常淋身,啲汁配法包係perfect match!🥢香蒜牛肝菌意粉- 意粉煮得啱啱好唔會太淋,有啲咬口👍🏻牛肝菌嘅香味好濃,配合蒜片炒,非常好食🥢甜品要蘋果批配雪糕- 蘋果批熱辣辣啱啱焗起,再配埋雲呢拿味嘅雪糕,oishi ❤️

由於太肚餓,所以我哋都毫不猶豫即刻拍板落單:

• 龍蝦湯
  • 法式焗蝸牛