Cosmos是一家卡拉OK餐廳,食物方面,其提供的選擇包括各種小食、主菜和飲品,適合邊唱歌邊享用。食物的質量普遍不錯,能夠滿足一般的期待,但可能不會有特別突出的亮點。小食如炸物和串燒很不錯,因為它們方便分享,且口味適中,不會影響唱歌時的感受。主菜如意粉、披薩或亞洲菜式等,質量和口味保持一致,但可能缺乏特色。飲品選擇豐富,包括雞尾酒、啤酒和無酒精飲料,可以滿足各種顧客的需求。但因為是次我們只有兩人,所以房間比較小,是一個完全封閉的空間,沒有窗戶,就和想像中有點差別。
2023-09-15
2023-12-30 1512 瀏覽
啲嘢食OK,雪糕雞蛋仔窩夫就值得一讚雞蛋仔同窩夫都脆口,其他主食就一般,冇咩特別,純粹佢有唱K做特色。我哋係聖誕正日嗰日,佢冇講明話兩點之後就冇午餐供應,最後只能夠單點同捱二人餐。重點係有一位侍應嘅態度真係極差我純粹問佢可唔可以要杯水,佢一輪嘴講話叫我上app撳嗰度有Bottle Water,仲要反咗白眼。我心諗做乜鬼事,我俾錢食嘢點解仲要受你氣,好聲好氣唔好意思問吓有冇水,冇咪算囉。去到俾錢時另一位侍應就好好態度,但我覺得間餐廳係咪要見到錢先會比好服務你。新開冇幾耐我都有嚟,依家真係冇下次。
啲嘢食OK,雪糕雞蛋仔窩夫就值得一讚

重點係有一位侍應嘅態度真係極差

2023-12-03 1194 瀏覽
歌曲方面都算新,環境方面覺得好新好靚,有Cafe的感覺,都算新落成的關係。食物方面都不差。叫咗牛肉烏冬,炒雜菌蘑菇,牛奶及梳打。大概4:00入去唱到七點,買單都只係300,真係好平。
疫情幾年,應該都有唔少朋友慣咗喺屋企唱K,連鎖K場買少見少🥲🥲不過有時放工想約朋友食飯兼唱K,喺街一次過搞掂又真係方便好多唔講唔知銅鑼灣原來仲有間red mr🤡 喺銅鑼灣C出口附近,地點好就腳 👍而家k房終於開窗簾😂😂🎤感覺開揚好多▫️晚市收費每位269 +1,可以用呢個價錢叫餐牌上嘅食物🥘 算係幾抵😎嘢食用qr code落單(唔使打0字服務台🤣)▫️🔸韓式醒酒湯飲落似一般韓式辣湯,幾開胃🔸鮮茄大蝦意粉蝦幾彈牙,唔錯▫️🔸黑松露薯條超大兜,熱辣辣上枱👍▫️另外叫左脆炸雞翼,四杯飲品,埋單600左右 。要讚下其中有位年紀似大少少嘅叔叔好有禮貌,出入放低食物會講句「請慢用」(真心誠懇嗰隻)👍👍▫️整體嚟講,有得食有得唱,仲有私家房(無廁所)唔使同人嘈,都算唔錯呀🩵

而家k房終於開窗簾😂😂🎤感覺開揚好多
▫️
(唔使打0字服務台🤣)

🔸韓式醒酒湯
飲落似一般韓式辣湯,幾開胃

🔸鮮茄大蝦意粉
蝦幾彈牙,唔錯

🔸黑松露薯條
超大兜,熱辣辣上枱👍
▫️
其實佢應該就係同Red MR同一個集團,不過啲嘢食又真係幾好味!有驚喜薯條香脆,配上黑松露醬,令層次感更更豐富鰻魚炒飯,也不錯! $138抵食不過好似規定咗一定要每人人均食滿$200。雖然佢啲定位比較高,但係味道好食,而且又可以唱K。個人認為不錯

薯條香脆,配上黑松露醬,令層次感更更豐富
鰻魚炒飯,也不錯! $138抵食

• 和風鰻魚炒飯
2023-07-17 1848 瀏覽
今次嚟cosmos同朋友唱k加食飯,去到先發現原來就係red mr.🤣我哋叫咗個拉麵, 鰻魚炒飯, 同一人一杯嘢飲.整體嚟講都幾好食, 但係個場就細咗啲. 同埋諗諗吓其實同平時去唱K嗌嘢食比, 好似冇咁抵…😕
今次嚟cosmos同朋友唱k加食飯,
去到先發現原來就係red mr.🤣

我哋叫咗個拉麵, 鰻魚炒飯, 同一人一杯嘢飲.

整體嚟講都幾好食, 但係個場就細咗啲.
同埋諗諗吓其實同平時去唱K嗌嘢食比, 好似冇咁抵…😕
2023-07-12 1677 瀏覽
原本以前可以唱3小時,有時冇乜人都會比客繼續唱落去,估唔到今次平日夜晚7點去唱,竟然減到得2.5小時,價錢仲加到3舊水一個人(未計加一),不過諗住唔緊要,以前都唔會咁準時cut鍾,以為2個半鍾都係嚇下人,點知今次準時9點半就cut,2個人收6舊幾水,講真食完飯都冇時間唱。臨走見到好多房都係空,咁都拿拿臨趕客走,唔怪得依家香港人情願上大陸幫襯唔都留港消費。呢次體驗亦都成功令我第一次上openrice留第一個comment,,以後都唔會再幫襯
2023-06-04 3746 瀏覽
📍COSMOS銅鑼灣謝斐道482號2樓以前戲稱Red MR係餐廳,點知佢真係轉型做cafe。野食一如既往好食,係個空間縮水。1️⃣燒美國西冷牛扒 配薯格 $198 🌕🌕🌕🌕🌕皮外面煎得脆脆地,肉質厚實、少脂肪,唔油膩!但少脂肪嘅同時係煎得唔柴,好驚喜。切開可見一塊牛扒有唔同嘅熟度。補充Protein之選!薯格似KFC,比較脆。另配有燒汁,配牛扒、薯格都好好食~2️⃣日式章魚燒 $68 🌕🌕🌕🌕🌑做唔到外脆內軟,但都唔錯,係外軟內軟,起碼唔硬先~個醬比較酸酸,係我鍾意嘅味!可惜嘅係章魚切得好碎、好少。3️⃣百香果檸檬氣泡水 $58 🌕🌕🌕🌕🌕酸酸甜甜好fresh!唔會太甜起晒痰影響唱喉~4️⃣青檸梳打 $42 🌕🌕🌑🌑🌑好酸,酸得過份;有啲封喉每個時段都有唔同嘅最低消費,打去book房時會同你講~我哋唱星期六happy hours係最低消費$199/人,另收加一服務費。抵過去partyroom,呢度包埋高質食物~
📍COSMOS
銅鑼灣謝斐道482號2樓

1️⃣燒美國西冷牛扒 配薯格 $198 🌕🌕🌕🌕🌕

2️⃣日式章魚燒 $68 🌕🌕🌕🌕🌑

3️⃣百香果檸檬氣泡水 $58 🌕🌕🌕🌕🌕
酸酸甜甜好fresh!唔會太甜起晒痰影響唱喉~

4️⃣青檸梳打 $42 🌕🌕🌑🌑🌑
好酸,酸得過份;有啲封喉

上星期同事原來收工去咗COSMOS,今日Lunch 又話好想再去唱K,就陪佢再來。 有Staff 同我地講原來限期內做會員有好多優惠,仲可以即刻enjoy 到, 我地點了和風鰻魚炒飯和脆炸薯格,即刻開波食住唱! 點知俾我搵到有韓團最新既歌!!!! 歌庫都幾新同闊, 食住野唱歌真係好Chill! 鰻魚炒飯色水唔錯粒粒飯都沾到汁,有日式炒飯既味道,食到鰻魚粒幾香口仲有D 菜粒幾爽口。識我都知我係薯格愛好者, 而呢度既薯格我敢講係令人印象深刻, 好脆口! Lunch 來講可以唱卡拉OK 又食到好野,值得推薦俾大家!

和風鰻魚炒飯
脆炸薯格
和風鰻魚炒飯
脆炸薯格
2023-05-20 1694 瀏覽
好耐冇唱K🎤🎶原來Red Mr 幾年前已經開咗呢間結合cafe同唱K嘅概念店,只要order 一個lunch set,就可以响獨立房間內一路lunch 一路唱K 2個半鐘,如果想平平哋有個私人空間同朋友hea吓都算係一個唔錯嘅選擇,不過對食物同音響嘅質素就唔可以太有要求,歌庫亦勁唔齊全😂
好耐冇唱K🎤🎶

2023-04-14 1913 瀏覽
今天有個lunch meeting 要同 Partner 傾細節,知道銅鑼灣有間cafe 有獨立房間,傾野就啱晒我哋。我地間房有落地玻璃,有自然光,感覺幾舒服。我點了黑松露蒜香奶油雞脾肉意大利麵,賣相唔錯👍 意大利麵有咬口,蒜香味濃,雞脾肉幾滑,有驚喜。partner 點左吉列豬扒飯伴芝士蛋卷,個咖哩汁有水準,吉列豬扒炸得剛好,又不會滿口油, partner 讚不絕口。食lunch 都有間房,約人lunch meeting 真的值得推介👍👍

2023-04-06
2023-04-11 1628 瀏覽
Cosmos主打有得唱k嘅cafe,之前見到D朋友成日去好似好靚好吸引咁。好耐冇去唱K,同同事做完野午餐時間去到Cosmos食飯唱K。要利用盡D 食飯時間放鬆同玩。環境好舒服乾淨,原來佢個Lunch超超抵食。真心要介紹朋友QR code自助落單,終於唔晒狂打電話去叫野食,仲可以慢慢揀食乜。我地叫左2個$68 Lunch set ,加多2個其他午餐,唔夠食再加D日式小食野食全部都唔錯,特別係個牛肉丼同小食,好好味嗌完嘢食就開始唱K,發現有好多Mirror, MC 等ge歌唱 唱完食完要哼住歌工作,完。
好耐冇去唱K
,同同事做完野午餐時間去到Cosmos食飯唱K。

要利用盡D 食飯時間放鬆同玩。

環境好舒服乾淨,原來佢個Lunch超超抵食。
真心要介紹朋友

野食全部都唔錯,特別係個牛肉丼同小食,好好味

唱完食完要哼住歌工作,完。
牛肉丼
牛肉丼
櫻花蝦肉燥伴麵
叉燒玉子豚骨拉麵
  • 日式小食
當晚6點左右Walk in想唱K,見指示牌話Red MR都係去Cosmos個層櫃台,幫襯前亦再次問定櫃枱想唱Red MR係咪都係到登記。點知最後都係派我地入Cosmos個層,問職員就話因為得2個人,點都只會比Cosmos嘅房。當下已經好不滿,點解前台明知我地想唱Red MR,唔預先講定呢件事比我地知。死死地氣就忍佢一次當試新嘢,雖然一早知Cosmos都係Red MR旗下,但食物同唱K音質都係最差,就算同另一間K房比較都係伏到傻。首先,價錢上已經唔算平,每人$300左右唱2個半鐘。雖然金額係可以當做飲食消費,但食落先發現食物差到難以想像。-燒美國穀飼肉眼扒配薯格,燒汁總共有兩塊肉眼扒,另附燒汁,牛肉算正常,但牛味唔係特別香。最神奇係睇落最簡單嘅薯格,竟然可以炸到無乜薯仔香,口感又奇怪,應該係人生中第一位最難食嘅炸薯格,求其係快餐店買都好食過佢。-肉醬芝士薯條芝士醬幾多,肉醬係有辣度,薯條比連鎖快餐店再粗身少少,但將車打芝士醬同肉醬夾埋有啲奇怪,個人認為唔太夾。-爐端燒拼盤一碟內有大蔥、牛舌、雞翼、雞軟骨同冬菇,唔明點解簡單如雞翼同冬菇嘅菜式,味道都怪怪地。得牛舌叫可取少少,口感仲有啲韌性

-燒美國穀飼肉眼扒配薯格,燒汁
-肉醬芝士薯條
-爐端燒拼盤
一碟內有大蔥、牛舌、雞翼、雞軟骨同冬菇,唔明點解簡單如雞翼同冬菇嘅菜式,味道都怪怪地。得牛舌叫可取少少,口感仲有啲韌性。
-Fruit Punch
普通嘅雜果賓治,無特別之處。
題外話/補充資料: K房音質好似有層隔膜咁,好唔清晰,食物又難食,就算佢房內裝修比普遍K房靚少少,但我都覺得搵唔到再幫襯嘅理由。
2023-03-11
2023-03-03 1700 瀏覽
試吓呢間主打有得唱k嘅cafe,上網睇好似好靚好吸引咁。我哋walk-in去嘅,所以冇晒粉紅色嘅房,唔緊要啦,照試吓佢。職員俾咗幾個其他顏色嘅房我哋揀,我哋揀咗藍色。入到去間房,間房細到不得了,同普通Red Mr二人房冇咩分別,就純粹係牆身嘅顏色唔同咗,同埋有得較房嘅光度。諗住嗌咗嘢食先,係用QR code自助落單嘅,揀好晒但落唔到單,問職員佢先至話櫻花拿鐵冇晒。好啦,咁我揀咗另一杯抹茶沙冰,見網站上面係冇得揀嘅,就再去問職員呢個特飲係咪要向佢哋落單先至得,佢話呢個都冇貨,網站上面冇得揀嘅都係冇。然後再揀其他櫻花嘅飲品,都係揀唔到。咁即係網站上面有得揀嘅係冇,網站上面冇得揀嘅都係冇🤷🏿咁點解一開始唔同我講有啲咩係冇嘅呢???搞到我揀咗幾次,全部都係都冇嘅😑最後求其揀杯雪梨菊花茶。嗌完嘢食就開始點歌,我就一直都有Red Mr會員同app,但係連極都連唔到,房內又冇remote,即係話下下都要行過去部機度揀歌🤔所以就叫咗職員過嚟,搞咗一輪之後都係處理唔到,佢哋叫我用朋友部電話試吓,我個朋友又要即刻download個app,搞一大輪終於得咗,結論係:有啲電話係唔知點解唔得🤷🏿明明都係iPho
嗌完嘢食就開始點歌,我就一直都有Red Mr會員同app,但係連極都連唔到,房內又冇remote,即係話下下都要行過去部機度揀歌🤔所以就叫咗職員過嚟,搞咗一輪之後都係處理唔到,佢哋叫我用朋友部電話試吓,我個朋友又要即刻download個app,搞一大輪終於得咗,結論係:有啲電話係唔知點解唔得🤷🏿明明都係iPhone咋喎…佢哋話其他客都試過呢個情況,即係一早已經知有呢個問題,咁點解唔準備多個remote呢?
原來我入嚟就係研究佢哋有啲咩飲品係有得叫,同埋研究點樣用電話個app...
搞咗咁大輪嘢啲嘢食都嚟到,未開始唱過歌已經用咗咁多時間研究點樣玩,好彩佢都話會補返啲時間俾我哋🫠
仲有,唱第一首歌,支咪已經冇電係咩玩法……
啲嘢食都正常嘅,但係呢個價錢我會expect好少少嘅質素…可能有得唱k拉返勻啦,唯有當係普通Red Mr咁。
最後佢補咗半個鐘有多俾我哋,覺得都fair嘅,不過就個體驗唔係咁好。
鰻魚炒飯
2023-03-03
2022-11-20 3707 瀏覽
奉勸未去過嘅朋友,千祈唔好試都幾伏..見有YouTuber 介紹就去試下 以為係靚cafe仲有得唱k….間房同一般k房大小一樣 但光啲 有啲粉紅粉藍色牆同布梳化 掛2幅畫 雲石枱 講唔上靚但環境都舒服可能要大房先靚 可以打咭話有Netflix 但係要用自己Account睇本身間房煙味大勁臭 好彩有得換房黎呢度係想唱k 但音響好差 歌又好少野食ok但 偏貴 呢個價錢附近大把呢間野cafe 同唱k都做到兩頭唔到岸應該係附近啲餐廳食完 想唱k再去樓上間red mr.
奉勸未去過嘅朋友,千祈唔好試都幾伏..

講唔上靚但環境都舒服

可能要大房先靚 可以打咭
話有Netflix 但係要用自己Account睇
本身間房煙味大勁臭 好彩有得換房
黎呢度係想唱k 但音響好差 歌又好少

野食ok但 偏貴 呢個價錢附近大把
呢間野cafe 同唱k都做到兩頭唔到岸

應該係附近啲餐廳食完 想唱k再去樓上間red mr.