2023-07-15 521 瀏覽
由CHIMAC舉行的《為您打氣會》邀請了愛回家之開心速遞的兩位童星「Philip仔」梁禹勤及「技安」黃厚仁出席位於灣仔的分店和一眾粉絲們簽名合照▶經典甜辣炸雞$69經典甜辣都不錯,甜甜辣辣的醬汁淋上炸雞,讓人一口接一口的吃不停▶洋蔥芝士炸雞$69滿滿的洋蔥芝士粉灑上炸雞,有點shake shake炸雞的感覺,酸酸甜甜的口味同樣十分美味▶蔥蒜醬油味$69這款味道夠咸香▶蜂蜜焦糖味$69蜂蜜味道夠香甜特出

▶經典甜辣炸雞$69

洋蔥芝士炸雞
蔥蒜醬油味
經典甜辣炸雞
2023-04-07 578 瀏覽
灣仔區價錢合理/韓式炒粉絲📍𝑪𝒉𝒊𝒎𝒂𝒄🧭灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖💰人均消費: HKD76口痕又懶,求其係 #Chimac @chimac_hk 叫咗個外賣食🆗韓式炒粉絲 $64𝑱𝒂𝒑𝒄𝒉𝒂𝒆 - 𝑲𝒐𝒓𝒆𝒂𝒏 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑮𝒍𝒂𝒔𝒔 𝑵𝒐𝒐𝒅𝒍𝒆𝒔粉絲口感還好,但成盒野無味,係連菜同冬菇都無味,最終要落魚露先食得晒性價比有啲低😅 下次都係食返人地出名嘅炸雞😂#MFJ灣仔 #MFJ韓國菜#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #koreancuisine #koreanfood #相機食先 #灣仔美食 #韓國菜

灣仔區價錢合理/韓式炒粉絲

#MFJ灣仔 #MFJ韓國菜

#相機食先 #灣仔美食 #韓國菜
2023-03-17
2023-03-10 431 瀏覽
呢間韓國炸雞店嘅炸雞真係好正,而且有好多款唔同嘅口味可以揀,包括原味、辣味、蜜汁味同埋蒜香味等等。每一款口味嘅炸雞外皮都好酥脆,而且肉汁都好豐富,好好味!除咗炸雞之外,店家嘅配菜都好出色,口感豐富多樣。店家嘅價格都好實惠,性價比高。總括而言,如果你係炸雞愛好者,呢間店嘅炸雞絕對係值得一試嘅!而且外賣真係好正,包裝整齊,送貨速度都好快。如果你想喺屋企都可以食到好味嘅韓國炸雞,呢間店嘅外賣絕對係一個非常值得推介嘅選擇!

2023-03-06 337 瀏覽
難得想食韓式嘢,男朋友放工買咗Chimac外賣翻嚟\(//∇//)\ 👨🏻‍🍳🤳🏻二人特攻炸雞盒(無骨) $178原味炸雞 & 甜辣炸雞套餐性價比唔錯炸雞揀無骨方便啲😛 拎翻屋企都要半個鐘左右但都仲暖暖地🥰 外賣盒有啲透氣窿窿唔會焗到啲炸雞腍曬👍🏻 原味炸雞外脆內嫩,咬開個脆皮會見到肉汁甜辣好多醬好惹味香口😻佢嘅炸雞唔會太大塊,食落好方便個人推薦如果得2個人唔好嗌2個都係重口味,試過覺得好濟🤣四份小食每份都係細細份,但夾埋食都幾飽🙈👨🏻‍🍳🤳🏻炸紫菜卷薄脆嘅紫菜皮入面包咗飯👨🏻‍🍳🤳🏻魚糕串軟身外都有啲咬口好q彈 份量都幾好👨🏻‍🍳🤳🏻韓式年糕個汁稍為偏稀不過味道唔錯,個辣幾惹味,我有用嚟點下個魚糕🤣✨👨🏻‍🍳🤳🏻韓式炒粉絲有少少麻油香,粉絲粗身口感煙韌二人餐仲會包飲品,我地揀咗忌廉鮮奶蘆薈樂🥰Chimac喺灣仔都有2間分店,我印象中佢係比同區嘅炸雞店稍平少少,味道都唔錯,見到可以試下😛

👨🏻‍🍳🤳🏻二人特攻炸雞盒(無骨) $178
原味炸雞 & 甜辣炸雞
套餐性價比唔錯炸雞揀無骨方便啲😛
拎翻屋企都要半個鐘左右但都仲暖暖地🥰
外賣盒有啲透氣窿窿唔會焗到啲炸雞腍曬👍🏻
原味炸雞外脆內嫩,咬開個脆皮會見到肉汁
甜辣好多醬好惹味香口😻
佢嘅炸雞唔會太大塊,食落好方便
個人推薦如果得2個人唔好嗌2個都係重口味,試過覺得好濟🤣

薄脆嘅紫菜皮入面包咗飯
👨🏻‍🍳🤳🏻魚糕串
軟身外都有啲咬口好q彈 份量都幾好
👨🏻‍🍳🤳🏻韓式年糕
👨🏻‍🍳🤳🏻韓式炒粉絲
有少少麻油香,粉絲粗身口感煙韌

二人餐仲會包飲品,我地揀咗忌廉鮮奶蘆薈樂🥰

• 二人特攻炸雞盒
介紹返💁🏻‍♀️。。🇰🇷 韓式炸雞 在灣仔 🇰🇷。CHIMAC。皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號。韓式收雞盒套餐 Chicken Share Box Set炸雞腿肉 Boneless @ 12pcs 。HKD158 有骨炸雞 Bone-in @ 10 pcs。HKD178包括-韓國原味炸雞 Original @ 5 pcs配 自選一款口味 Your Own Choice @ 5 pcs白洋蔥醬炸雞 White Onion Sauce / 火山醬炸雞 Volcano Spicy Sauce / 蒜頭蜂蜜炸雞 Garlic & Honey / 經典甜辣炸雞 Sweet & Spicy / 蔥蒜醬油炸雞 Soy Garlic /蜂蜜焦糖炸雞 Honey Caramel /洋蔥芝士炸雞 Onion Cheese / 韓式黑炸醬炸雞 Jjajang配 小食兩款 Snacks @ 2牛油粟米 Butter Corn / 香滑薯蓉 Mashed Potato / 炸紫菜卷 Fried Seaweed Roll @ 3 pcs / 炸薯條 French Fries / 魚糕串 Fish
介紹返💁🏻‍♀️

蜂蜜焦糖炸雞 Honey Caramel /
洋蔥芝士炸雞 Onion Cheese /
韓式黑炸醬炸雞 Jjajang

配 小食兩款 Snacks @ 2
炸薯條 French Fries / 魚糕串 Fish Cake Skewer @ 2 pcs

配 迷你飯兩款 Choices of Mini Bowl @ 2
Chimac紫菜飯 Seaweed Rice /
韓式牛肉飯 Mini Bulgogi Rice /
泡菜豬肉飯 Mini Stir-fried Pork Rice /
韓式粉絲 Mini Japchae / 辣炒年糕 Mini Teokbokki

配 汽水兩罐 Drinks @ 2

🤫 尋日預告咗今日會介紹雞..事緣係朋友仔沈沈突然癮起話要叫雞..我一於帶佢去我近排食過覺得最好食嘅韓式炸雞CHIMAC啦..近近地就揀咗佢哋灣仔新開分店..一於放工過去同佢嘆吓雞吹吓水
🤫 上次喺中環碼頭食CHIMAC..可能佢哋品牌啱啱成立冇耐..嗰陣大部份都要散叫..都冇話咁多種唔同嘅Set俾我哋揀..又冇咁多小食..今次嚟到灣仔呢度見到多咗好多選擇..簡直係眼前一亮
🤫 話晒我都進行緊減食階段🤪 佢哋嗰個乜鬼嘢二人特攻炸雞套餐最啱就係兩條女食..份量啱啱好..我哋就揀咗有骨炸雞..包括原味炸雞五件..再加自選炸雞五件..我就推介沈沈試吓我上次叫過嘅蜂蜜焦糖味..呢個Honey Caramel味真係好香濃..上次食過之後回味無窮..嗰種甜味就好似食緊Garrett嗰隻焦糖Pop Corn咁樣..沈沈都大讚我冇介紹錯
🤫 至於今次第一次食嘅原味炸雞..原汁原味更加可以食得出雞件自帶嘅雞油香..而且每一件雞都好香脆..一啲都唔覺得油膩..沈沈話佢最鍾意就係有得揀帶骨嘅雞件..咁就可以連啲雞軟骨都唔放過..呢啲先至係食雞嘅最高境界喎🤤 雖然我哋點嘅雞雞一鹹一甜一個乾身一個有醬汁..但係佢哋都不約而同雞肉非常之滑溜而且Juicy..真心覺得性價比超高
🤫 然後我哋呢個二人Set仲可以揀兩款小食同兩款迷你嘅主食..我哋就揀咗牛油粟米同埋魚糕串做我哋嘅小食..成餐全部都係肉..嗌返一碗仔粟米食吓..叫做食啲蔬菜..呃吓自己呃吓人..諗唔到佢呢個牛油粟米又真係好重牛油味喎..可惜份量唔算多..有啲到喉唔到肺😂 然後魚糕串好搞笑咁樣已經幫我哋剪到一塊塊正方形細細塊..啱晒我哋呢啲淑女一啖一塊咁樣..咁呢啲魚糕不嬲都冇話好特別嘅味道..正正常常..過吓口癮..懷念一下喺韓國街頭掃街嘅味道
🤫 然後迷你主食我哋就要咗一個牛肉飯同一個韓式炒粉絲..兩碗主食份量唔多..但係個人認為配埋雞件同埋小食之後其實係啱啱好嘅..韓式牛肉非常入味而且軟綿..如果佢俾多啲牛肉汁撈飯就更加開心啦..然後韓式炒粉絲冇令我失望..同其他韓式餐廳一樣質素..唔錯
🤫 成個餐有咁多嘢食之餘都仲包埋一人一罐汽水..我哋兩個都揀咗雪碧..但係其實都有韓國嗰啲忌廉溝鮮奶啊嗰啲汽水揀㗎
🤫 重點係~呢個二人套餐真係好啱我呢啲眼闊肚窄..樣樣都想食樣樣都想試嘅人..樣樣都散叫嘅話就會食唔晒..而家好啦..一個餐全部想試嘅嘢都試暈晒..老老實實呀..兩舊水唔到..有咁多嘢食仲有嘢飲..仲要質素都係中上..係咪抵先(大家有冇發覺近排我經常介紹啲性價比高..甚至乎係真係抵食嘅嘢俾大家呢😂 原因係近排洗咗好多錢喺扮靚嗰度..所以要慳返啲食飯錢..幫補吓家計🤪)
🤫 最後講吓環境..食過CHIMAC兩間分鋪..感覺佢哋行外賣路線為主..所以堂食嘅座位唔算太多..都係十零個位咁樣..雖然話唔係主Sell堂食..但係環境設計都幾靚幾舒服..乾淨企理快餐店形式啦..呢間我推介
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 🙆🏻‍♀️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。
突然好想食韓國炸雞,於是黎到CHIMAC買外賣😋😋餐廳有多款炸雞套餐選擇,有齊炸雞、迷你飯、小食同飲品!性價比好高~~而家惠顧仲有女神「Isabella群姐」既精品送🎁,好搞笑架🤣🤣🍱二人特攻炸雞盒套餐 $158✨-📍炸雞包括有原味➕自選口味炸雞,每款6件~~我地揀左洋蔥芝士味🧀,聞落好香!外層沾滿芝士粉,炸得好香脆🤤🤤肉質鮮嫩juicy,啖啖肉!原味都好食❤️❤️📍迷你飯揀左要韓式牛肉飯➕韓式粉絲~~份量啱啱好,可以同朋友share!我地就鍾意韓式粉絲多啲👍🏻👍🏻粉絲彈牙爽滑,好入味~配料仲有好多蔬菜🥬,口感好豐富😋😋📍小食小食揀左要炸紫菜卷➕炸薯條~~炸紫菜卷外層酥脆,裡面包住韓國粉絲~口感外脆內軟😍😍炸薯條都好食!薯條粗身,炸得好香口🔥🔥📍飲品飲品有可樂、雪碧、忌廉鮮奶、蘆薈樂可以揀~~配炸雞都係唔錯既選擇👍🏻👍🏻
突然好想食韓國炸雞,於是黎到CHIMAC買外賣😋😋

🍱二人特攻炸雞盒套餐 $158✨
📍炸雞
包括有原味➕自選口味炸雞,每款6件~~
肉質鮮嫩juicy,啖啖肉!原味都好食❤️❤️

📍迷你飯
揀左要韓式牛肉飯➕韓式粉絲~~
粉絲彈牙爽滑,好入味~配料仲有好多蔬菜🥬,口感好豐富😋😋

📍小食
小食揀左要炸紫菜卷➕炸薯條~~
炸紫菜卷外層酥脆,裡面包住韓國粉絲~口感外脆內軟😍😍
炸薯條都好食!薯條粗身,炸得好香口🔥🔥

📍飲品
飲品有可樂、雪碧、忌廉鮮奶、蘆薈樂可以揀~~
炸雞都係唔錯既選擇👍🏻👍🏻
2023-02-25 155 瀏覽
近來疫情又嚴重起來,出外堂食風險增加。於是今天特意買了外賣回家,好好享受星期五這一個小週末。CHIMAC位於灣仔QRE Plaza,地鐵站利東街出口不用五分鐘便到,地點方便就腳。餐廳以外賣為主,門口也有幾張枱櫈,方便客人。我們總共2人叫了二人特攻炸雞盒。炸雞(⭐⭐⭐⭐⭐)這裏的炸雞可選去骨和有骨,而我們選了去骨炸雞腿肉,即叫即炸,吃起來熱辣辣,啖啖肉。要特別一讚粉漿不算太厚,吃得出雞肉的鮮嫩。另外我們選了芝士洋蔥味,味道層次感更為豐富,更加有風味。小食(⭐⭐⭐⭐⭐)小食方面我們選了魚糕串和炸紫菜捲。魚糕串吃起來煙煙靭靭,而且有點咀嚼口。紫菜捲炸得鬆軟,裏面包著粉絲,層次感豐富。迷你飯(⭐⭐⭐⭐⭐)迷你飯我們選了韓式煮粉絲和泡菜豬肉飯。泡菜豬肉飯吃起來不太辣,泡菜餸飯最好不過。朋友叫的煮粉絲也不錯,吃起來十分入味。飲品(⭐⭐⭐⭐⭐)飲品方便選特色的鮮奶忌廉和西瓜梳打,一邊吃著韓式炸物,一邊大啖大地飲,為這天的晚餐劃上完美句號。總括而言,這間餐廳食物質素十分高,而且價錢不算太貴。下次經過也必定會再來。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~CHIMAC 灣仔皇后大道東202號QRE

我們總共2人叫了二人特攻炸雞盒。

炸雞(⭐⭐⭐⭐⭐)

小食(⭐⭐⭐⭐⭐)
紫菜捲炸得鬆軟,裏面包著粉絲,層次感豐富。
迷你飯(⭐⭐⭐⭐⭐)
朋友叫的煮粉絲也不錯,吃起來十分入味。
飲品(⭐⭐⭐⭐⭐)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CHIMAC 灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖
推介菜式:炸雞

👍🏻地點方便
👍🏻經濟實惠
2023-02-25 147 瀏覽
可外賣🥡可堂食二人特攻炸雞盒 $178 (有骨炸雞🍗)韓國原味炸雞🍗炸雞炸得外脆內軟,炸粉唔會太厚,咬入口真係會聽到脆卜卜既聲音,雞件唔算好大隻,但份量都幾多下,仲要都係翼身腿身,雞肉肉質亦好好嫩滑多汁洋蔥芝士炸雞🍗滿滿既芝士粉果滿成件雞,一咬入口洋蔥🧅芝士味勁濃郁,好香口好好味😋迷你飯 選2泡菜豬肉飯泡菜惹味,豬肉亦夠入味,雖然賣相唔算好好,但味道幾ok辣炒年糕好地道既味道,唔會太辣,非常惹味,年糕亦好煙韌彈口,沾滿醬汁食好好食小食 選2炸紫菜卷(3條)紫菜卷炸得好香脆可口,味道亦有齊紫菜既鹹香味魚糕串(2串)滿滿既韓國味道,雖然係細串版,但食落完全就好似去左韓國食街頭小食咁🥰飲品 選2忌廉鮮奶 x2另外*凡惠顧並憑會員APP內優惠券可換取珍藏版Isabella 群姐 X CHIMAC MEMO PAD一疊❤️女神Memo😆
可外賣🥡可堂食

二人特攻炸雞盒 $178 (有骨炸雞🍗)

韓國原味炸雞🍗

洋蔥芝士炸雞🍗

迷你飯 選2
泡菜豬肉飯
泡菜惹味,豬肉亦夠入味,雖然賣相唔算好好,但味道幾ok

小食 選2
炸紫菜卷(3條)
紫菜卷炸得好香脆可口,味道亦有齊紫菜既鹹香味

魚糕串(2串)

飲品 選2
忌廉鮮奶 x2

另外
*凡惠顧並憑會員APP內優惠券可換取珍藏版
❤️女神Memo😆

叫左個韓式炸雞套餐 勁失望主打嘅炸雞 ~竟然係唔熟嘅!😵‍💫仲要唔只一舊 幾舊都係咁!年糕~ 完全無味嘅!得個橙色😵全隻醬油豬手 ~ 淨係得好少,兼肉質唔知係咪翻熱左好多次,好難食🤯唯一讚嘅 就薯條同飲品係安全嘅 。。
叫左個韓式炸雞套餐
勁失望

主打嘅炸雞 ~竟然係唔熟嘅!😵‍💫
仲要唔只一舊 幾舊都係咁!

年糕~ 完全無味嘅!得個橙色😵

唯一讚嘅 就薯條同飲品係安全嘅 。。

2023-02-24
外賣送餐
2023-02-24 93 瀏覽
🍽 Set for two pax💰 ~HK$100pp (takeaway)Walked pass @chimac_hk and we saw some great deal. So we decided to purchase it before we back home. They have different sets, e,g, set of 2pax for $158/$178, set of 3 pax for $238/$268 and set of 4 pax for $368/$398. We had ordered set of 2pax this time. There was fried chicken, snacks, mini rice and drinks.🔹Fried Chicken We have ordered original flavor and Garlic & Honey Bone-In Fried Chicken. There was 5pcs each. The outer layer was crispy and the chicke
🍽 Set for two pax
💰 ~HK$100pp (takeaway)

🔹Fried Chicken
We have ordered original flavor and Garlic & Honey Bone-In Fried Chicken. There was 5pcs each. The outer layer was crispy and the chicken was juicy. I would like to try more flavors next time!

🔹Mini Bulgogi Rice and Mini Stir-Fried Pork Rice
It was great to have 2 small bowls of rice to eat with fired chicken. The sauce tasted very good. I like mini stir-fired pork rice because there was some kimchi.

🔹Fish Cake Skewers and Fried Seaweed Rolls
I always love the Korean snacks. Usually they were very impressive. The fish cake had chewy texture. Fried seaweed rolls had 4pcs. Dried seaweed on the outer layer and some glass noodles inside of it. Love it!
2023-02-21 106 瀏覽
餐廳韓式炸雞非常受歡迎,位於灣仔寫字樓附近,價錢相宜,非常有性價比,最近仲請左愛回家群姐搞個女神來了活動,會員惠顧就會送群姐memo pad,非常盞鬼🤣二人特攻炸雞盒 Double Happiness Chicken Box Set $158一個分享盒就試到兩款口味炸雞+小食+迷你飯+汽水,份量足夠2-3人,見到炸雞係即炸再裹上濃郁醬汁,賣相超正🙈今次試咗蒜頭蜂蜜炸雞,甜甜地帶着香濃蒜味,超級juicy,一口接一口😋泡菜豬肉飯都好推介,嫩滑豬肉片拌著微微酸辣泡菜,超下飯👍🏻除咗分享套餐之外,鰻魚紫菜包飯好抵食,做緊半價優惠,一個飯卷飽肚及方便😍

二人特攻炸雞

• 二人特攻炸雞盒
2023-02-19 96 瀏覽
咁啱今日去灣仔做完嘢,見到開左間CHIMAC,就決定買外賣番去食。揀咗個二人特攻炸雞盒套餐。炸雞揀左原味同洋蔥芝士,小食要左薯條同魚糕,主食就韓式粉絲同牛肉飯。一路行,則邊好多路人都有望過黎,因為實在太香😂 番到去趁熱即時食左個炸雞先,原味炸雞外層酥脆,肉質鮮嫩👍🏻洋蔥芝士炸雞,啲芝士粉鋪滿炸雞嘅表面,食落十分惹味又唔會太咸😋牛肉飯同粉絲雖然都係細份,但味道都唔錯,粉絲亦相當足料🤩魚糕煮得啱啱好,唔會太淋又有咬口,估唔到係香港都可以食到地道韓式美食😁
揀咗個二人特攻炸雞盒套餐。
番到去趁熱即時食左個炸雞先,原味炸雞外層酥脆,肉質鮮嫩👍🏻
牛肉飯同粉絲雖然都係細份,但味道都唔錯,粉絲亦相當足料🤩
2023-02-19 85 瀏覽
自從有次在天星碼頭品嚐過CHIMAC嘅炸雞,就到現在都忘記吾到,老公平時仲會買外賣返嚟比我過下口癮,我覺得每個味道都好吃都停吾到口。今日在灣仔做野,搵食期間竟然見到有一間就在左近,即刻過來食!二人特攻炸雞盒($158)內容超級豐富嘅套餐,一次過滿足你食炸雞、食飯同小食嘅願望!炸雞有原味同自選口味一種,我哋就揀咗經典甜辣,辣辣地好過癮。食客仲可以根據個人喜好揀有骨同無骨兩種,梗有一款岩你。驚吾飽?你錯喇,套餐仲可以在多款迷你飯中揀選兩款,同事同我都中意韓式牛肉飯,話就話迷你,其實都幾飽肚,牛肉分量適中,好好味!小食都系可以揀兩款,其實樣樣都好想試下,不過見已經啖啖肉,就嚟返個牛油粟米,令自己心理平衡d。炸紫菜卷裡面竟然系韓式粉絲,外脆內軟,好特別!再加埋個凍飲,補充能量,下晝再返工先有動力!

二人特攻炸雞盒($158)

近年食炸雞,已經無再選擇鬍鬚伯伯皆因發現呢間韓式炸雞嘅質數更高.味道嘅選擇較多同埋愈開愈多分店,幾乎去到邊都可以享受到《二人特攻炸雞盒》炸雞有骨 / 無骨,仲有好多款口味選擇✨揀咗經典甜辣炸雞.仲有必食嘅原味炸雞外皮炸得金黃香脆炸完裡面嘅雞肉依然Juicy好鍾意甜辣炸雞嘅味道,甜得嚟帶點辣味有齊雞翼同雞鎚,yummy套餐嘅韓國小食.迷你飯.飲品 都係打孖上最啱兩個人開心Share✨泡菜豬肉飯泡菜豬肉本身好惹味,用嚟撈飯真係好正✨韓式牛肉飯牛肉同飯嘅比例恰好,唔算好迷你比想像中份量多,灑上芝麻更香口✨香滑薯蓉薯蓉好幼滑,因為加咗煙肉碎,令味覺同口感更豐富✨魚糕串魚糕串係每次去到韓國必食嘅小食食到停唔到口✨西瓜梳打韓國梳打市面都比較少見西瓜味又幾得意同炸雞係完美嘅配搭
近年食炸雞,已經無再選擇鬍鬚伯伯

皆因發現呢間韓式炸雞嘅質數更高.味道嘅選擇較多

同埋愈開愈多分店,幾乎去到邊都可以享受到

《二人特攻炸雞盒》

炸雞有骨 / 無骨,仲有好多款口味選擇

✨揀咗經典甜辣炸雞.仲有必食嘅原味炸雞

外皮炸得金黃香脆
炸完裡面嘅雞肉依然Juicy

好鍾意甜辣炸雞嘅味道,甜得嚟帶點辣味
有齊雞翼同雞鎚,yummy

套餐嘅韓國小食.迷你飯.飲品 都係打孖上
最啱兩個人開心Share

✨泡菜豬肉飯
泡菜豬肉本身好惹味,用嚟撈飯真係好正

✨韓式牛肉飯
牛肉同飯嘅比例恰好,唔算好迷你
比想像中份量多,灑上芝麻更香口

✨香滑薯蓉

薯蓉好幼滑,
因為加咗煙肉碎,令味覺同口感更豐富

✨魚糕串

西瓜味又幾得意
炸雞係完美嘅配搭
2023-02-10
2023-02-09 206 瀏覽
喺灣仔附近收工, 屋企冇煮飯,要買晚餐返屋企,見呢間韓式炸雞店幾企理,餐牌又吸引又多選擇,就揀咗幫襯呢間嘅炸雞外賣返屋企,揀咗個二人特攻炸雞盒,飲品選咗西瓜梳打同芒果梳打,食韓式炸雞配韓國飲品西瓜梳打不會過甜,有清香西瓜味,揀咗有骨炸雞,呢個係原味,炸雞外脆內嫰,炸漿不會過厚,肉汁豐富,可以揀多1隻味,揀咗經典甜辣味,甜甜辣辣好惹味,而且內裡雞肉滑嫰多汁,炸紫菜卷,外皮香脆,裡面口感軟熟, 惹味但不會過咸,魚糕串,口感彈牙,充滿韓國風味,辣炒年糕,香口不會太辣,口感煙靭軟糯,韓式粉絲,彈牙爽滑不油膩,多配菜,口感豐富,總結:最重要嘅炸雞整得好食,其他小食也不錯,有韓國風味,餐廳預備外賣嘅時間亦不會太耐,幾方便。
喺灣仔附近收工, 屋企冇煮飯,要買晚餐返屋企,

見呢間韓式炸雞店幾企理,

餐牌又吸引又多選擇,就揀咗幫襯呢間嘅炸雞外賣返屋企,

西瓜梳打&芒果梳打

揀咗個二人特攻炸雞盒,
飲品選咗西瓜梳打同芒果梳打,
食韓式炸雞配韓國飲品

西瓜梳打不會過甜,有清香西瓜味,

有骨炸雞(原味)

有骨炸雞(經典甜辣味)

炸紫菜卷

炸紫菜卷,外皮香脆,裡面口感軟熟, 惹味但不會過咸,

魚糕串

魚糕串,口感彈牙,充滿韓國風味,
辣炒年糕

辣炒年糕,香口不會太辣,口感煙靭軟糯,
韓式粉絲

韓式粉絲,彈牙爽滑不油膩,多配菜,口感豐富,
二人特攻炸雞盒

總結:最重要嘅炸雞整得好食,其他小食也不錯,有韓國風味,
餐廳預備外賣嘅時間亦不會太耐,幾方便。
西瓜梳打&芒果梳打
有骨炸雞(原味)
有骨炸雞(經典甜辣味)
炸紫菜卷
魚糕串