2022-12-09 785 瀏覽
又到四年一度既世界盃啦,呢排夜晚多數都同男朋友一齊睇波,夜媽媽愈睇愈肚餓,今晚一於買定人氣韓式炸雞品牌Chimac既二人特攻炸雞盒返去做宵夜啦,佢地最近做緊推廣搵左個肌肉型男影左輯男神卡同年曆卡,安裝Chimac既手機App到店消費每滿$100可以抽一張男神卡,憑App內優惠券可以換領男神年曆卡,咁就可以男朋友睇波既同時我又可以睇到肌肉型男,超正😍😍😍二人特攻炸雞盒 ($167)🌟原味 & 蔥蒜醬油炸雞腿肉 (12件)炸雞腿肉即叫即整,新鮮熱辣而且啖啖肉,我地揀左原味同蔥蒜醬油味,炸到香脆肉質依然保持嫩滑多汁,蔥蒜醬油味唔會太鹹好惹味🎉🎉🎉🌟韓式牛肉飯 (細)男朋友唔食得辣所以揀左個韓式牛肉飯,牛肉份量都唔少,細碗飯既size配埋炸雞就剛剛好😋😋😋🌟泡菜豬肉飯 (細)我就揀左佢地既泡菜豬肉飯,泡菜辣辣地撈埋爽口既豬肉片一齊炒,送飯一流😍😍😍🌟炸紫菜卷 (4條)小食我就揀左炸紫菜卷,好欣賞佢地既炸粉唔會好厚,脆卜卜既紫菜包住韓式粉絲,推介💯🌟魚糕串 (4串)魚糕串都好出色,口感彈牙,配埋魚湯底好好食😉🌟飲品: 蘆薈樂 & 芒果梳打套餐仲包左兩杯飲品,我地就揀左蘆薈樂同芒果梳打,口感清新又

二人特攻炸雞盒 ($167)

🌟原味 & 蔥蒜醬油炸雞腿肉 (12件)

🌟韓式牛肉飯 (細)

🌟泡菜豬肉飯 (細)

🌟炸紫菜卷 (4條)

🌟魚糕串 (4串)
魚糕串都好出色,口感彈牙,配埋魚湯底好好食😉

🌟飲品: 蘆薈樂 & 芒果梳打
套餐仲包左兩杯飲品,我地就揀左蘆薈樂同芒果梳打,口感清新又夠透心涼,正🥰🥰🥰
2022-12-07
10 分鐘 (外賣自取)
2022-12-07 883 瀏覽
CHIMAC 韓式炸雞出名平民地道,價錢合理。在灣仔QRE Plaza 的Chimac 除咗充滿聖誕🎄氣氛的裝飾,今期仲有OPPA 美肌男神聯乘Chimac 搞搞新意思。套餐有多款選擇配搭,炸雞口味有辣有唔辣。適逢世界盃期間,買定炸雞睇波配啤酒最適合不過。堂食座位置於店舖旁邊,後面一整幅炸雞畫作非常注目😉 外賣、堂食同様enjoy ❣️二人特攻炸雞盒套餐$168起套餐包括原味和一款自選口味嘅炸雞+兩款主食兩款小食+兩款飲品外賣包裝好穩妥,一個人攞三四set都冇問題!「原味炸雞」熱辣辣炸起,炸粉漿唔算厚,入口香脆雞肉保持嫩滑多汁。另一款「蔥蒜醬油」唔算好濃味,有甜甜地嘅醬油香,每件雞都沾滿醬汁,濃郁美味。😋「泡菜豬肉飯」地道嘅韓式泡菜而唔係港式泡菜,味道超正!豬腩片醃得入味。「炸紫菜粉絲卷」香口美食,包住軟腍嘅粉絲😋「紫菜拌飯」地道韓式伴飯,但飯唔夠軟熟~「韓式魚糕」煙煙韌韌浸滿醬油,如果可以有辣嘅口味更好!芒果梳打夠氣唔太甜。西瓜梳打,口味嶄新,低糖之選。年青店員服務殷勤,令人想再光顧買多幾款小食開party 睇波一樣啱
二人特攻炸雞盒套餐
CHIMAC 韓式炸雞出名平民地道,價錢合理。

二人特攻炸雞盒套餐$168起
外賣包裝好穩妥,一個人攞三四set都冇問題!
泡菜豬肉飯(細)

炸紫菜粉絲卷」香口美食,包住軟腍嘅粉絲😋

紫菜拌飯」地道韓式伴飯,但飯唔夠軟熟~
韓式魚糕」煙煙韌韌浸滿醬油,如果可以有辣嘅口味更好!

芒果梳打夠氣唔太甜。
西瓜梳打,口味嶄新,低糖之選。

二人特攻炸雞盒套餐
原味炸雞
之前食過中環天星碼頭分店,見灣仔都有分店,就去試吓先,買個外賣慰勞埋屋企人😆晚餐前食少少攝下牙罅先🤣🌟二人特攻炸雞盒🌟✨原味有骨炸雞(10件) (+20.0)✨經典甜辣今次都係揀返原味同經典甜辣,上次食過好好食就不試新嘢了,因為每次都話下次試新味,但其實去到買果陣就會心絲絲又揀返食開既味😅不過就試下有骨,好似開心啲,有骨「損」下😂✨魚糕串(4串)食完有少少韓國既感覺,有埋熱湯仲似😂✨炸紫菜卷(4條)第一次食,都幾特別,咬開裡面係透明的,口感脆卜卜🤤✨韓式粉絲(細)配料好足,有蘿蔔絲、冬菇絲、魚糕絲、蔬菜等,絕無揸流攤😂
✨辣炒年糕微辣惹味,有咬口煙韌🤤
✨西瓜梳打(+9.0)味道似飲緊吹波膠,甜道相當高🤗✨芒果梳打(+9.0)芒果梳打對比起就酸酸甜甜,越飲就會越想飲😆

🌟二人特攻炸雞盒🌟

✨原味有骨炸雞(10件) (+20.0)
✨經典甜辣

✨魚糕串(4串)

食完有少少韓國既感覺,有埋熱湯仲似😂

✨炸紫菜卷(4條)

第一次食,都幾特別,咬開裡面係透明的,口感脆卜卜🤤

✨韓式粉絲(細)

配料好足,有蘿蔔絲、冬菇絲、魚糕絲、蔬菜等,絕無揸流攤😂

✨辣炒年糕

微辣惹味,有咬口煙韌🤤

✨西瓜梳打(+9.0)

味道似飲緊吹波膠,甜道相當高🤗

✨芒果梳打(+9.0)

芒果梳打對比起就酸酸甜甜,越飲就會越想飲😆
2022-12-06 72 瀏覽
灣仔開咗新舖頭!梗係第一時間去試吓❤️ CHIMAC韓式炸雞店🍗外賣堂食都得❣️Menu主打嘅係炸雞,有原味,芝士,韓式黑炸醬等等!佢呢度最抵食嘅當然係經典二人套餐🧡💛外賣返屋企食✨ 🍗二人特攻炸雞盒🍗原味炸雞腿肉(12件)黑炸醬牛油粟米炸紫菜卷(4條)韓式生肉飯(細)韓式粉絲(細)🔅只需要加$9🔅芝果梳打西瓜梳打黑炸醬真係好特別~炸雞腿肉非常嫩滑多汁!啲皮炸到脆卜卜!食到停唔到口!牛肉飯醬汁以鹹甜燒汁炒香~有惹味!韓式粉絲非常煙靭,還有紅蘿蔔絲,冬菇,炒菜!好健康!

🍗二人特攻炸雞盒🍗
原味炸雞腿肉(12件)
黑炸醬
牛油粟米
炸紫菜卷(4條)
韓式生肉飯(細)
🔅只需要加$9🔅
芝果梳打
西瓜梳打

2022-11-28 98 瀏覽
上次去中環碼頭食過CHIMAC炸雞念念不忘後來發現原來公司附近都有分店😎所以就買左個2人餐同同事開心share.💫二人特攻炸雞盒 ($196).🌟原味+蜂蜜焦糖有骨炸雞(10件) 上次食過覺得有骨炸雞比起冇骨炸雞更加好食😋就算要加多$20都值得炸雞香脆多汁 即點即炸所以仲係熱辣辣🍗原味因為冇落醬所以感覺健康啲至於蜂蜜焦糖炸雞食落更惹味🍯甜甜嘅蜂蜜焦糖醬同炸雞好夾 食落亦都唔熱氣.🌟炸紫菜卷 (4條)套餐亦都包左2客小食未食過炸紫菜卷所以對佢好感興趣😳果然係外層香脆 而中間包住左粉絲.🌟魚糕串 (4串)魚糕串剪成細細條 方便包裝🍢味道唔錯 令我諗起係韓國食呢啲街頭小食.🌟韓式牛肉飯(細)韓式牛肉飯都有平日嘅飯碗size🍚牛肉煮得好入味 再加上大量芝麻食起上黎特別香😚.🌟泡菜豬肉飯(細)豬肉飯都好出色☺️餐廳所選用嘅泡菜味道好好 而且帶有甜味食落唔算好辣.🌟西瓜梳打/芒果梳打套餐都會包埋2罐飲品非常完滿🥤.堂食座位唔算多但係餐廳位置非常方便 好近地鐵站🚇又鄰近寫字樓 所以外賣亦都好適合🥡包裝盒仲有特別開洞設計 咁就可以保持炸雞香脆~
上次去中環碼頭食過CHIMAC炸雞念念不忘
後來發現原來公司附近都有分店😎
所以就買左個2人餐同同事開心share

💫二人特攻炸雞盒 ($196)

🌟原味+蜂蜜焦糖有骨炸雞(10件)
原味有骨炸雞
蜂蜜焦糖有骨炸雞

上次食過覺得有骨炸雞比起冇骨炸雞更加好食😋
就算要加多$20都值得
炸雞香脆多汁 即點即炸所以仲係熱辣辣🍗
原味因為冇落醬所以感覺健康啲
至於蜂蜜焦糖炸雞食落更惹味🍯
甜甜嘅蜂蜜焦糖醬同炸雞好夾 食落亦都唔熱氣
🌟炸紫菜卷 (4條)
炸紫菜卷

套餐亦都包左2客小食
未食過炸紫菜卷所以對佢好感興趣😳
果然係外層香脆 而中間包住左粉絲
🌟魚糕串 (4串)

魚糕串剪成細細條 方便包裝🍢
味道唔錯 令我諗起係韓國食呢啲街頭小食
🌟韓式牛肉飯(細)

韓式牛肉飯都有平日嘅飯碗size🍚
牛肉煮得好入味 再加上大量芝麻食起上黎特別香😚
🌟泡菜豬肉飯(細)

豬肉飯都好出色☺️

非常完滿🥤

堂食座位唔算多
但係餐廳位置非常方便 好近地鐵站🚇
又鄰近寫字樓 所以外賣亦都好適合🥡
包裝盒仲有特別開洞設計 咁就可以保持炸雞香脆~
2022-11-28 59 瀏覽
食炸雞最緊要夠熱氣夠香口,而佢地每件雞既外皮都炸到脆卜卜,入面既雞肉都好juicy。而我係個懶人,所以我中意食無骨炸雞腿肉一拎可以成舊放入口~ 而且仲會跟埋手套,真係食得好方便!好滋味~我地叫左一個原味同蜂蜜焦糖味,最中意係滿滿既蜂蜜焦糖,香甜可口,食多幾件都唔會覺得好"流" 有2碗細份既泡菜豬肉飯同韓式粉絲,同埋2個小食紫菜卷同魚糕串。呢個2人套餐真係幾抵食!食炸雞係唔小得飲品,芒果梳打+西瓜梳打,一飲即gurrrrrrr 佢地炸雞之外仲有其他韓式食品人多可以叫埋一齊試!
之前己經係科學園食過一次,見近排天氣咁好,所以就打算去野餐,見到呢間舖頭有出二人特工炸雞盒,裏面都包咗好多嘢,所以就叫個帶去野餐二人特工炸雞盒當中就包左兩款炸雞,今次就揀咗原味同蜜蜂焦糖,卜卜脆啖啖肉,小編就最鍾意蜂蜜焦糖味甜甜地,小朋友都好適合食,仲泡咗韓國小食-魚糕串,韓式粉絲,韓式牛肉飯,魚糕串煙煙韌韌,韓國粉絲就好足料,韓式牛肉飯份量都唔少嘢,食下食下都好飽,最後就揀咗西瓜梳打同埋芒果梳打,幾特別酸酸地🤣

2022-11-19 725 瀏覽
🥚🥚🐷經濟炸雞二人餐✨性價比:8.5/10🍳食物:8/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:7.5/10💰是次消費:$ 158 #蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔🍰食物分類: #蛋蛋豬吃韓國菜————————灣仔新開了一間連鎖式韓式炸雞店,可堂食又鼓勵外賣,如此方便當然要試一下。 二人特攻炸雞盒 ($158) – 推薦* 包原味+自選一口味炸雞、兩款小食、兩款迷你飯、兩款飲品,自由度極大。 我選了無骨炸雞腿肉,啖啖肉,打開盒子香味撲鼻;炸粉稍多但脆卜卜,入口酥脆香口。自選口味是蔥蒜醬油炸雞,最愛重口味食品,這款炸雞醬汁香濃又不會過分,塗滿炸雞表面又不會影響口感。 迷你飯:韓式粉絲 – 軟綿粉絲帶一陣麻油香味。 泡菜豬肉飯又可以吃到大片泡菜,還有沾滿泡菜辣汁的豬肉,撈飯一流。 小食:紫菜粉絲卷一如期望外脆內軟,薄薄一層炸皮加上脆炸紫菜,再來晶瑩剔透的粉絲,不能不吃的小食。 魚糕串大大片魚糕,親切彈牙,配合可口魚味湯底。 又多選擇又好味,同時可飽肚。外賣裝得很穩妥,到家時食物還是熱的,炸雞又不會變淋。 CHIMAC🚦灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖(灣仔站 B2 出口,
🥚🥚🐷

二人特攻炸雞盒 ($158) – 推薦*

二人特攻炸雞盒

蔥蒜醬油炸雞

迷你飯:
韓式粉絲 – 軟綿粉絲帶一陣麻油香味。

韓式粉絲

泡菜豬肉飯
又可以吃到大片泡菜,還有沾滿泡菜辣汁的豬肉,撈飯一流。
泡菜豬肉飯

小食:
紫菜粉絲卷
紫菜粉絲卷

魚糕串
大大片魚糕,親切彈牙,配合可口魚味湯底。
魚糕串

又多選擇又好味,同時可飽肚。
外賣裝得很穩妥,到家時食物還是熱的,炸雞又不會變淋。

CHIMAC
🚦灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖
(灣仔站 B2 出口, 步行約4分鐘)
共8所分店
2022-11-10
  • 二人特攻炸雞盒
喺灣仔嘅每一個角落都充斥着唔少現代同埋經典嘅地點或者係店舖,有啲係多年歷史嘅傳統手工藝或者係食物,就以皇后大道東為例,而家仲多咗QRE Plaza , 🫣雖然睇落好似只係一個好細嘅建築物,但係裏面居然都有幾出色嘅食肆, 估唔到喺呢一度都可以遇到韓式炸雞店CHIMAC😏兩個人一齊食嘅時候,仲有個新推出嘅超值套餐,🤤$200都唔需要就已經可以食到兩款口味嘅炸雞再加兩款小食同埋兩個小主菜仲有兩罐嘢飲,呢個價錢真係為佢獨尊😜原味炸雞— 🍗無論而家嘅味道出得有幾多,但要是到最經典嘅炸雞絕對係原味選擇。🍗為咗要炮製最熱辣辣嘅炸雞,所以order完之後大約都要等10分鐘左右。 🍗新鮮熱辣嘅原味炸雞除咗皮脆肉嫩多汁之外, 可以見到裏面係包含着唔厚嘅炸漿,🍗咁就可以更加食得出原汁原味亦都相對冇咁熱氣, 呢度都有有骨雞同埋無骨雞可以選擇其實就各有特色,投其所好🍗蜂蜜焦糖炸雞— 🍯食完原味之後對於其他味道都係比較常見嘅配搭,但唯獨是蜂蜜焦糖係一個感覺到又香又甜嘅配搭。 🍯而佢嘅形式就係蜂蜜焦糖醬林上原味炸雞嗰度,經過烤焗一段時間之後蜂蜜焦糖醬就會融入咗喺脆皮裏面,🍯然之後當一咬嘅時候就會再慢慢滲透落肉質裏面
二人炸雞套餐

原味炸雞

蜂蜜焦糖炸雞— 🍯食完原味之後對於其他味道都係比較常見嘅配搭,但唯獨是蜂蜜焦糖係一個感覺到又香又甜嘅配搭。 🍯而佢嘅形式就係蜂蜜焦糖醬林上原味炸雞嗰度,經過烤焗一段時間之後蜂蜜焦糖醬就會融入咗喺脆皮裏面,🍯然之後當一咬嘅時候就會再慢慢滲透落肉質裏面,除咗甜甜地之外,加咗焦糖,反而令到本身香噴噴嘅炸雞類似燒烤嘅香味,色澤上亦都比較深,令人食指更大動🍯
蜂蜜焦糖炸雞

紫菜粉絲卷— 🥢設計到一口嘅形狀。再次加上炸過嘅紫菜粉絲卷夠晒香,🥢濕潤嘅粉絲每一條都係晶瑩剔透,亦都係一款給唔錯嘅小食🥢
紫菜粉絲卷      、泡菜豬肉飯、韓式牛肉飯

泡菜豬肉飯— 🐷喺韓國泡菜同埋豬肉都係必然嘅配搭,喺前面食完小食同埋炸雞之後呢碗小泡菜豬肉飯就係主打享受正宗嘅泡菜豬肉同埋韓國米,🐷微辣嘅感覺更有層次,可以見到每塊豬肉都大片大片,絕對係真材實料🐷

韓式牛肉飯— 🐮韓牛就大家都鍾意食,喺呢一個返到所能感受到嘅,除咗有啲類似日式牛肉丼飯之外,🐮佢哋亦都加上自家製嘅牛肉汁就顯得格外特別,微微嘅甜更加可以帶出牛肉本身嘅鮮味🐮

CHIMAC (灣仔)
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖
2022-11-09
二人炸雞套餐
蜂蜜焦糖炸雞
紫菜粉絲卷      、泡菜豬肉飯、韓式牛肉飯
  • 紫菜粉絲卷
2022-11-11 515 瀏覽
QRE Plaza位於灣仔站附近,鄰近有不少商業大廈,其中這間餐廳主打價廉物美的韓國菜,店內有不少堂食位置,同時也吸引不少街坊及上班族買外賣。 餐牌方面,有經濟的二人及四人套餐,也有傳統的韓式主食如豬手、炒年糕、炸醬麵等等,不過招牌菜還是韓式炸雞。  外賣的包裝很妥當,塑膠盒可於微波爐加熱,而炸雞的錫紙兜再有紙盒包裝,還有即棄的膠手套等餐具。 二人特攻炸雞盒 - $178 包一份原味及一款自選口味的炸雞腿肉(12件)或有骨炸雞(10件),選炸雞腿肉會便宜$20,而小食、迷你飯及飲品各選二個。韓國原味炸雞(5件) 即叫即炸的韓式炸雞特別酥脆可口,薄脆的炸衣毫不油膩,有骨炸雞咬開雪白的雞肉特別嫩滑多汁。 蜂蜜焦糖炸雞(5件) 炸雞整件也塗滿及浸著清甜的蜂蜜醬,加上香甜的焦糖更添香氣。 韓式牛肉飯(細) 一片片肥牛肥瘦兼備,以鹹甜的韓式燒汁炒香,還有少少白芝麻粒。 韓式粉絲(細) 蕃薯粉製成的韓式粉絲質感好煙韌,充滿著彈性,吸飽豉油和麻油香,還有一條條紅蘿蔔絲、香蔥等多款蔬菜,好有口感。 魚糕串 傳統韓國街頭小吃,一片片炸魚糕充滿鮮魚肉香,質感煙韌彈牙,浸著鮮美的魚高湯。 牛油粟米 香甜可口

二人特攻炸雞盒

二人特攻炸雞盒 - $178
韓國原味炸雞(5件)

韓國原味炸雞(5件)
蜂蜜焦糖炸雞(5件)

蜂蜜焦糖炸雞(5件)
炸雞整件也塗滿及浸著清甜的蜂蜜醬,加上香甜的焦糖更添香氣。

牛油粟米
香甜可口的粟米粒好爽嫩多汁,有陣陣牛油香甜。
西瓜梳打&芒果梳打

西瓜梳打 +$9
芒果梳打 +$9
韓國SFC出品的水果味梳打,有著濃厚的天然水果香甜,每口碳酸氣泡好爽口。
2022-11-11
2022-11-09 179 瀏覽
之前係中環食過CHIMAC、食物都好高質、一直都想再去食,聽朋友講灣仔開佐CHIMAC、咁近我,一定要去試下、叫佐個2人特工炸雞盒$178會有2份炸雞、2個飯、2份小食,2罐飲品!而且分量真係好多🤣2個人食一定夠,價錢上都好平原味炸雞肉腿:炸到好香脆,食落啖啖肉、食落唔會全部都係炸粉,肉質新鮮經典甜辣:唔會太辣,就算唔太食辣既人都可以接受到,酸酸甜甜、食落感覺好開胃☺️魚糕串:好入湯味,同我之前係韓國食既感覺一樣😍韓式牛肉飯:因為係套餐,所以分量唔會太多,不過夠食比佐好多汁,可以撈埋飯一齊食泡菜豬肉飯:因為有泡菜所以會有小小辣、好香泡菜味,鐘意食泡菜既人可以叫哩個😆
之前係中環食過CHIMAC、食物都好高質、
一直都想再去食,
聽朋友講灣仔開佐CHIMAC、咁近我,一定要去試下、
叫佐個2人特工炸雞盒$178

原味炸雞肉腿:
炸到好香脆,食落啖啖肉、
食落唔會全部都係炸粉,肉質新鮮

經典甜辣:
唔會太辣,就算唔太食辣既人都可以接受到,
酸酸甜甜、食落感覺好開胃☺️

魚糕串:
好入湯味,同我之前係韓國食既感覺一樣😍

韓式牛肉飯:
因為係套餐,所以分量唔會太多,不過夠食
比佐好多汁,可以撈埋飯一齊食

泡菜豬肉飯:

2022-11-08 143 瀏覽
餐廳位於灣仔合和中心附近,裝修非常亮眼,放工經過見到人流好多就決定一試😛佢哋有唔同韓式炸雞盒套餐,挑選合適既口味就得,好方便,今次選了二人特攻炸雞盒 $158,外盒設計超靚,份量十足,絕對夠食👍🏻由一款原味炸雞同自選口味配搭,蔥蒜醬油炸雞好入味,醬汁香濃惹味,表皮仲超香脆,選炸雞腿肉仲可享受無骨嫩滑滋味🙈迷你飯,小食,飲品既選擇都好多,特別推介:炸紫菜卷-酥脆而麻油味香西瓜梳打-酸酸甜甜好清爽,食炸雞超配!

迷你飯,小食,飲品既選擇都好多,特別推介:
炸紫菜卷-酥脆而麻油味香
西瓜梳打-酸酸甜甜好清爽,食炸雞超配!
2022-11-08 113 瀏覽
韓國炸雞不嬲都係我至愛❤️Chimac分店又開一間係灣仔,方便我呢個炸雞控🍗Chimac呢一間雖然都係主力做外賣,但係都有少量座位可以即刻食㗎我就梗係拎走慢慢嘆,有個外賣盒超方便。佢哋可以揀有骨定冇骨,我今次就揀咗三款口味:芝士初雪、經典甜辣、韓式黑炸醬芝士初雪❄️開盒已經好香,芝士味非常重。經典甜辣 🌶️ 食炸雞必食嘅味道,冇理由唔叫。韓式黑炸醬 🖤炸醬麵嘅黑炸醬,呢個配搭都幾新穎,居然又夾到喎。啲炸雞最大嘅優點就係又香又脆,新鮮炸起熱辣辣,而且開咗咁多分店。以後諗起食韓式炸雞,就可以隨時隨地食到😋

芝士初雪❄️
開盒已經好香,芝士味非常重。

經典甜辣 🌶️
炸雞必食嘅味道,冇理由唔叫。

韓式黑炸醬 🖤
炸醬麵嘅黑炸醬,呢個配搭都幾新穎,居然又夾到喎。

2022-11-07 68 瀏覽
💡國民級韓式炸雞韓國炸雞不嬲都係我至愛,平時食開可能都$100或以上,但今次Chimac呢一間外賣店係灣仔開左新分店,竟然$80都唔洗已經有埋套餐,仲有埋野飲加薯條,買番屋企加料非常抵食。🍽經典甜辣 🌶️食炸雞必食嘅味道,香香辣辣,但又唔會搶左炸雞的味道,啖啖肉之餘醬汁又惹味。🍽蜂蜜焦糖醬汁🍯甜甜既蜂蜜焦糖醬汁,很滋味。食落好juicy又唔會太甜,同炸雞好夾,相信大人小朋友都岩食。🍽無骨洋蔥芝士炸雞炸雞上配上洋蔥同大量芝士粉,味道夠曬香濃✨炸雞熱辣辣, 好有份量。而且全部都好juicy,肉質嫩滑,唔會好乾身。外皮趣卜卜,非常惹味🍹西瓜/芒果梳打套餐加左$8 要左梳打,兩隻味道都好濃味,加埋梳打,岩曬食完炸雞爽一爽😍ps/餐廳有提供手套,咁又唔驚木木整污糟隻手。另外除咗炸雞之外,亦有啲韓式飯餐、豬手等多款小食
💡國民級韓式炸雞

🍽經典甜辣 🌶️

🍽蜂蜜焦糖醬汁🍯

🍽無骨洋蔥芝士炸雞
炸雞上配上洋蔥同大量芝士粉,味道夠曬香濃

🍹西瓜/芒果梳打

1K
2022-11-05 113 瀏覽
CHIMAC - 超級多款口味炸雞今日介紹一間位於灣仔區嘅炸雞店,主打韓式炸雞,主要提供外賣服務,亦設有少量堂食座位,這裏的炸雞有超級多款口味,另外也有提供不同嘅韓式小食、飯類等等。二人特攻炸雞盒套餐 $178首先炸雞盒分為有骨炸雞同無骨炸雞套餐,有骨炸雞就有10件,無骨炸雞即係雞腿肉就有12件,可以揀兩款口味,一款係預設嘅原味,另一款就係自選口味。原味炸雞炸雞盒套餐預設嘅原味炸雞,香脆嘅雞皮加上薄薄嘅炸粉,雞肉油香滿滿,非常嫩滑,原汁原味道。經典甜辣炸雞講到開食炸雞一定要試甜辣炸雞,記得第一次就係喺韓國旅行食到啦,呢度嘅甜辣炸雞同韓國嘅一樣味道架!套餐另外包咗兩個迷你飯,揀咗韓式牛肉飯同埋泡菜豚肉飯,泡菜辣辣地,非常開胃,牛肉飯就非常惹味。仲有兩個小食添,揀咗炸紫菜卷同埋魚糕串,非常地道嘅韓式小食。最後仲有兩杯韓國特色嘅汽水飲品。
CHIMAC - 超級多款口味炸雞

二人特攻炸雞盒套餐 $178

經典甜辣炸雞

最後仲有兩杯韓國特色嘅汽水飲品。