2023-01-29 76 瀏覽
餐廳售賣嘅炸雞多達七款口味,仲有多款幾人分享套餐, 同一眾好友開party買黎share就最啱😋今次同朋友試咗二人特攻炸雞盒 $176,份量一啲都唔少,除咗炸雞仲有其他小食:兩款口味炸雞腿肉(12件)-原味食得出超級酥脆嘅口感,即叫即炸,15分鐘內食用依然極佳🤤蔥蒜醬油味炸雞好特別,裹着香濃嘅醬汁,味道清新可口~炸紫菜卷同魚糕串係韓國必試小食,Q彈口感非常惹味!迷你主食就選了韓式牛肉飯同韓式粉絲,細細嘅份量負擔唔會太重又可以試到韓國主食👍🏻

外賣自取
  • 二人特攻炸雞盒
2023-01-28 56 瀏覽
外賣🥡首選 性價比好高🙌🏻成日都想食韓式炸雞 呢間外賣店雖然唔大間 但五臟俱全有多款口味既炸雞同多款小食可以揀仲可以揀套餐 更加抵食💯🌟二人特攻炸雞盒呢個餐可以包一款原味炸雞+自選一款炸雞(可選有骨/無骨)另外可以揀兩款小食,兩款迷你飯,兩款飲品 自由配搭👍🏻🌟無骨原味炸雞腿肉🌟無骨蒜頭蜂蜜炸雞腿肉醃得好入味 外皮脆而雞肉仲好嫩滑而且無骨啖啖肉 蒜香味濃配埋甜甜既蜂蜜醬汁非常惹味🌟泡菜豬肉飯🌟韓式牛肉飯兩款迷你飯 米粒夠軟糯又夠足料💯小食有牛油粟米,香滑薯蓉,炸紫菜卷,炸薯條同魚糕串可選
外賣🥡首選 性價比好高🙌🏻

配埋甜甜既蜂蜜醬汁非常惹味

🌟泡菜豬肉飯
🌟韓式牛肉飯
兩款迷你飯 米粒夠軟糯又夠足料💯

小食有牛油粟米,香滑薯蓉,炸紫菜卷,炸薯條同
魚糕串可選
2023-01-28 54 瀏覽
夜晚過到嚟位於灣仔qre 嘅Chimac食炸雞。餐廳係先比錢後取餐,主打韓式炸雞。要留意嘅係堂食嘅話呢呢度淨係得四張枱,lunch hour要有心理準備要等下位。我哋兩個人要咗一份特攻炸雞盒,裡面包括 原味炸雞六件,自選口味炸雞六件, 兩款主食,兩款小食同兩杯嘢飲。原味炸雞腿肉 炸雞啱啱炸起熱辣辣。 依度嘅炸雞已經幫你去曬骨,連皮一齊炸。 咬落外皮脆卜卜, 腿肉嫩滑多汁, 食落一啲都唔覺得油膩。韓式黑炸醬雞黑炸醬炸雞幾特別,食落去好似韓式炸醬咁。 不過食得多會有啲膩。細韓式炒粉絲粉絲炒得乾身食落彈牙。配上少許紅蘿蔔絲冬菇絲同椰菜絲,口感幾好。美中不足嘅係粉絲身冇乜調味, 食落有少少淡。 配炸雞食好似唔係好夾。 如果真係想食粉絲嘅朋友建議揀一啲多醬汁嘅炸雞配住黎食。細紫菜飯我估冇乜客人會點紫菜飯嚟食,因為一聽個名就知道係冇餸嘅,係一碗飯上面加咗少許紫菜。 但係我發現紫菜飯配著炸雞嚟食異常地夾。 紫菜飯本身比較清淡, 配上比較濃味嘅炸雞,味道反而啱啱好唔會太膩。炸紫菜捲炸紫菜捲有四件, 紫菜入麵包裹住一啲粉絲攞去炸。 食落香脆,可惜味道比較淡。魚糕串魚糕串有四串, 食落煙煙靭靭,點啲豉油黎
夜晚過到嚟位於灣仔qre 嘅Chimac食炸雞

原味炸雞腿肉

韓式黑炸醬雞

細韓式炒粉絲

細紫菜飯

炸紫菜捲

魚糕串

魚糕串有四串, 食落煙煙靭靭,點啲豉油黎食味道更鮮美。

2023-01-24 48 瀏覽
今日叫左Chimac 既二人特攻炸雞盒食Chimac 以快餐店既形式提供唔同口味嘅炸雞, 除咗炸雞, 仲有唔同嘅韓式主食一次過滿足多個願望😆炸雞盒可以揀兩款口味嘅炸雞, 主食, 小食, 同飲品炸雞可以選擇無骨/有骨 🐔 我就揀左啖啖肉既黑炸醬口味同原味來試吓炸雞上面沾滿黑炸醬, 黑炸醬味道超獨特, 超濃蒜香味, 仲有葱, 鹹甜香脆,肉質又唔會好乾主食就叫咗韓式粉絲,同埋泡菜豚肉飯, 韓式粉絲係超地道嘅韓式口味, 麻油味好香, 炒得乾身又彈牙泡菜豬肉飯既泡菜係偏辣嘅口味仲有d地道韓式小食可選擇我就揀左炸紫菜卷,同魚糕串, 2款口感都好煙韌, 魚糕卷仲有d湯汁, 好入味
今日叫左Chimac 既二人特攻炸雞盒食
一次過滿足多個願望😆

炸雞盒可以揀兩款口味嘅炸雞, 主食, 小食, 同飲品
炸雞可以選擇無骨/有骨 🐔
我就揀左啖啖肉既黑炸醬口味同原味來試吓

主食就叫咗韓式粉絲,同埋泡菜豚肉飯,
韓式粉絲係超地道嘅韓式口味, 麻油味好香, 炒得乾身又彈牙
泡菜豬肉飯既泡菜係偏辣嘅口味
仲有d地道韓式小食可選擇
我就揀左炸紫菜卷,同魚糕串,
2款口感都好煙韌, 魚糕卷仲有d湯汁, 好入味
喺灣仔買完嘢,發現原來呢度都開咗「CHIMAC」,之前喺中環碼頭食過,印象唔錯,今晚又買啲嘢食返屋企先😆。灣仔店開喺QRE二樓,即係連接住胡忠天橋嘅位置。我相信餐廳係主打外賣🥡,不過佢亦提供少量堂食座位。現時凡購買滿一百蚊即送揮春慶節,另外店員亦好有禮貌,抵讚。我買咗一個二人特攻炸雞盒👯‍♀️($158),套餐內容豐富,除咗炸雞之外,仲包幾款自款小食/迷你飯同飲品。食物即叫即整,需時十分鐘,熱辣辣送上,包裝整齊。韓國原味炸雞腿肉(原價$58),🍗炸雞有分兩種,有骨炸雞貴過炸雞腿肉,我要咗後者,因為懶、唔鍾意食骨。一客應該有六件,但我哋食落覺得好似唔止添。炸雞夠乾爽,唔油膩。蜂蜜焦糖炸雞腿肉(原價$69),🍯呢款口味甜甜哋,好鬼正。雖然淋上醬汁,不過無整濕炸雞皮之餘,仲保持酥脆,而雞肉肉質則嫩滑多汁。我諗原味同其他口味嘅炸雞分別在於個調味。韓式炒粉絲,迷你飯麵份量堅係唔多,不過當佢係小食就好了。🍜粗粉絲口感煙韌,無漿埋一餅,而且富麻油香,仲跟埋啲雜菜一齊炒。韓式炒牛肉飯,醬汁炒肥牛幾惹味🥩,唔會過鹹,如果多啲洋蔥就更好。米飯係用上珍珠米,但口感略濕。魚糕串,🍢魚糕串有成四串,滿有韓國街頭小
二人特攻炸雞盒
我買咗一個二人特攻炸雞👯‍♀️($158),套餐內容豐富,除咗炸雞之外,仲包幾款自款小食/迷你飯同飲品。食物即叫即整,需時十分鐘,熱辣辣送上,包裝整齊。
韓國原味炸雞腿肉
蜂蜜焦糖炸雞腿肉
韓式炒粉絲
韓式炒牛肉飯
魚糕串
魚糕串,🍢魚糕串有成四串,滿有韓國街頭小食嘅風味,而且呢個價錢好抵食。
炸紫菜卷
炸紫菜卷,🍙紫菜卷外層附炸粉漿,就如天婦羅一樣,而內裡包裹嘅係粉絲,但又似糯米。
總括嚟講,呢間韓國炸雞店既好味又抵食🐔,其他餐廳依個價錢,可能只係買到一份炸雞。如果下次再經過的話,我一定會幫襯!
10 分鐘 (外賣自取)
蜂蜜焦糖炸雞腿肉
韓式炒粉絲
韓式炒牛肉飯
2023-01-20 1381 瀏覽
行開灣仔又好想食炸雞,咁啱q r e開咗間韓式炸雞店, 所以就試咗個二人餐但餐廳都好細心又即棄手套供應外賣盒有通風位置,就算外賣到返屋企啲雞都係脆炸嘅.二人餐:包兩款韓式炸雞,有原味同另一款味選擇,兩個小食,兩個主菜同兩杯飲品❤️ 有骨炸雞就$178,無骨炸雞就$158,我自己就揀咗冇骨炸雞因為方便食❤️✨️ 韓式甜辣炸雞: 炸雞外脆內嫩,再配韓式甜辣醬,辣得嚟有够甜✨️ 韓式原味炸雞: 食落肉質鮮嫩,而且炸粉不太多✨️ 韓式魚串: 很有韓國的味道, 完全係尋回韓國小食的風味✨️ 紫菜捲: 紫菜被炸粉包住,又包煙煙韌韌嘅糯米十分好吃✨️ 韓式年糕: 韓式醬汁有少少辣,而且年糕煙un, 再配魚腐十分好吃✨️ 韓式粉絲: 配料份量多,而且椰菜夠爽口,再配韓式粉絲👍餐廳都有提供座位,不過外賣也不失為一個好嘅選擇👍餐廳企理,而且亦都可以看見店員在撈韓式辣醬配炸雞❤️

但餐廳都好細心又即棄手套供應

外賣盒有通風位置,就算外賣到返屋企啲雞都係脆炸嘅.

✨️ 韓式原味炸雞: 食落肉質鮮嫩,而且炸粉不太多

✨️ 紫菜捲: 紫菜被炸粉包住,又包煙煙韌韌嘅糯米十分好吃

餐廳都有提供座位,不過外賣也不失為一個好嘅選擇👍

餐廳企理,而且亦都可以看見店員在撈韓式辣醬配炸雞❤️

• 韓式炒年糕
  • 韓式粉絲
  • 韓式甜辣炸雞
  • 魚糕串
最近又好想食炸雞,一於睇吓港島區有無好味炸雞店先。途經灣仔,見到呢間韓式炸雞好似唔錯,喺香港都有幾間分店,質素應該有保證喇。一於買外賣返屋企眾樂樂。<二人特攻炸雞盒> $178韓國原味炸雞蜂蜜焦糖炸雞想試多啲唔同嘅部位,所以揀咗有骨炸雞,兩人套餐可以選擇原味加一款自選口道。我揀咗蜂蜜焦糖炸雞。原味炸雞炸到金黃香脆,食食吓仲有一陣咖哩粉嘅香味。相信有用上咖哩粉醃製;蜂蜜焦糖口味濃郁香甜,可口不膩。如果雞件可以大翻少少就完美喇。魚糕串炸紫菜卷魚糕串口感彈牙,紫菜捲香口美味,內包粉絲,沾上年糕汁又喺另一種滋味。感覺彷彿重回韓國街頭掃街既回憶。韓式粉絲辣炒年糕粉絲尚算入味,如果香油味再重啲就更好;年糕煙韌,不過醬汁偏稀,有點可惜。兩人套餐仲有得揀飲品,比如忌廉鮮奶、雪碧等。個人都幾推介呢個套餐,雖然份量唔算好多,但勝在小食種類繁多,咩都可以試吓,啱晒一啲胃口唔大但咩都想食既人。餐廳主打外賣,但都有提供堂食座位。依家凡購買消費滿$100,仲會送雞喜發財揮春一張,佈置家裡一流。
<二人特攻炸雞盒> $178
韓國原味炸雞
炸紫菜卷
韓式粉絲
辣炒年糕
韓式粉絲
想食炸雞,又唔想去連鎖店迫🙈 發現灣仔呢間CHIMAC韓式炸雞店,性價比幾高,係以快餐店形式經營,先付款後進食,座位就只有四五枱。二人特攻炸雞盒 $187可以揀有骨或無骨炸雞,味道係原味再加一款口味,我哋就揀咗有骨,經典甜辣味!原味炸雞外脆內多汁,雞肉炸得啱啱好好嫩!甜辣口味醬汁濃郁,好juicy!各有兩隻雞翼,一隻雞髀,加幾件其他部位雞肉,份量夠多!小食揀咗魚糕串+牛油粟米。飯就揀咗紫菜飯+泡菜豬肉飯。飲品就西瓜梳打+ 蘆薈樂,成個二人套餐好豐富好滿足😍😍仲有一張新年揮春送添!

二人特攻炸雞盒 $187

小食揀咗魚糕串+牛油粟米。飯就揀咗紫菜飯+

仲有一張新年揮春送添!

2023-01-14 47 瀏覽
晚餐.之前lunch買過外賣覺得味道唔錯 份量又多 價錢都唔貴今次買二人餐做晚餐😆有兩款炸雞 兩個迷你飯 兩個小食 兩罐飲品.炸雞可以揀無骨雞腿肉 或者 有骨雞有原味 同 另一款自選味 各5件(不過返到屋企發覺店員有俾多😆)自選味揀咗蜂蜜焦糖味 甜甜地 好開胃原味就無醬汁 但都唔會驚好乾好無味雞肉都幾多幾大嚿 唔會太厚炸皮.迷你飯都唔算迷你 份量比平時屋企食嘅飯量仲要多🥹叫咗泡菜豬肉飯 同 韓式牛肉飯兩款都唔錯 仲有啲醬汁撈下.小食揀咗紫菜卷 同 薯蓉紫菜卷入面原來唔係飯 而係韓式粉絲 有驚喜不過味道就比較淡薯蓉都有驚喜 有啲煙肉碎 食落都唔會太乾.另外套餐有包兩罐飲品就揀咗我至愛嘅Milkis😍.之前見人哋有小卡贈品 而家轉咗做賀年揮春😆
之前lunch買過外賣
覺得味道唔錯 份量又多 價錢都唔貴
今次買二人餐做晚餐😆
有兩款炸雞 兩個迷你飯 兩個小食 兩罐飲品
炸雞可以揀無骨雞腿肉 或者 有骨雞
有原味 同 另一款自選味 各5件
(不過返到屋企發覺店員有俾多😆)
自選味揀咗蜂蜜焦糖味 甜甜地 好開胃

之前見人哋有小卡贈品
而家轉咗做賀年揮春😆

外賣自取
2023-01-10 39 瀏覽
今日OT好多嘢做,忙到痴晒線,唯有買樓下嘅炸雞外賣,邊做邊食。之前食過中環分店嘅二人餐,今次都叫返個二人餐同同事share。🐓二人特攻炸雞盒套餐🐓🐓原味炸雞,黑炸醬炸雞炸雞新鮮熱辣辣,黑炸醬好似食緊炸醬麵咁,少少鹹,配炸雞都幾夾。🐓炸紫菜卷,魚糕串紫菜卷唔油膩好香口,魚糕煙韌彈牙,食到有啲好似返咗韓國街頭嘅感覺。🐓韓式牛肉飯,韓式粉絲食埋就完全飽肚,非常抵食。總結,呢個二人餐由order到攞餐5分鐘唔使,又快又飽肚又平,OT奴工必食之選。

🐓二人特攻炸雞盒套餐🐓

🐓原味炸雞,黑炸醬炸雞

🐓炸紫菜卷,魚糕串

🐓韓式牛肉飯,韓式粉絲
食埋就完全飽肚,非常抵食。

好鍾意食韓式炸雞 🍗,經過QRE廣場見到韓式品牌Chimac炸雞order咗 二人特攻炸雞盒。炸雞多款口味,我特別鍾意原味同蜂蜜焦糖味,2款都喺有骨,外皮脆卜卜帶金黃色,炸雞腿肉啖啖肉,嫩滑而且juicy;蜂蜜焦糖味好有驚喜,食落焦糖味好突出,口感甜絲絲。韓式粉絲 🍝韓式粉絲口感爽滑,加入多款配料有紅蘿蔔、冬菇、菠菜,口感豐富。牛肉飯 🍛牛肉味道香濃又軟腍,配白飯一流。炸紫菜卷 🫔紫菜包裹住粉絲,口感好特別,又好惹味。魚串 🍢用竹簽串著魚肉,口感彈牙,沾上醬汁令魚肉更加鮮美。飲品🍹芒果梳打、西瓜梳打,清甜水果味道,口感清爽。Chimac灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖

order咗 二人特攻炸雞盒。

韓式粉絲 🍝

牛肉飯 🍛
牛肉味道香濃又軟腍,配白飯一流。

炸紫菜卷 🫔
紫菜包裹住粉絲,口感好特別,又好惹味。

魚串 🍢
用竹簽串著魚肉,口感彈牙,沾上醬汁令魚肉更加鮮美。

飲品🍹
芒果梳打、西瓜梳打,清甜水果味道,口感清爽。

Chimac
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖
  • 二人特攻炸雞盒
有骨炸雞二人特攻炸雞盒(單點$178),5件韓國原味炸雞,即叫即炸,口感外香脆內肉嫩,肉汁飽滿。5件蜂蜜焦糖炸雞(跟餐$0),蜂蜜味道香甜,焦糖味道淡香,略嫌醬汁偏少。迷你泡菜豬肉飯(跟餐$0),泡菜口感爽脆,豬肉肥瘦相間,油脂味濃。迷你辣炒年糕(跟餐$0),表面鋪有芝麻,年糕口感軟腍,配料包括有泡菜、紅蘿蔔、魚糕,味道同平時食開嘅有D分別。4條炸紫菜卷(跟餐$0),口感酥脆,內有韓式粉絲,配以魚糕串醬汁食用,味道惹味。4串魚糕串(跟餐$0),口感腍身,食落好惹味。西瓜梳打(跟餐$9),偏向藥水味道。芒果梳打(跟餐$9),味道酸甜,飲落好清爽。

4串魚糕串(跟餐$0),口感腍身,食落好惹味。

西瓜梳打(跟餐$9),偏向藥水味道。

芒果梳打(跟餐$9),味道酸甜,飲落好清爽。
2022-12-11 1251 瀏覽
灣仔👣 - Chimac韓式炸雞🍗呢排最hit既莫過於世界盃啦,呢間位於灣仔合和中心對面既人氣韓式炸雞品牌Chimac亦趁住世界盃呢個熱潮,搵左個肌肉男影年曆卡同男神卡,睇到我血脈沸騰😍😍😍二人特攻炸雞盒 ($167)🌟原味 & 蜂蜜焦糖炸雞腿肉 炸雞腿肉無骨啖啖肉就最啱我,而且有多款口味可供選擇,我就揀左原味同蜂蜜焦糖,後者甜甜地估唔到同炸雞又幾夾,炸到好酥脆但內裡保持到juicy口感,睇波必食呀💯🌟韓式粉絲我就最鐘意韓式粉絲,炒到好乾身又足料,配料有蘿蔔絲、冬菇絲同菠菜,啱哂我😚🌟辣炒年糕韓式年糕軟糯煙韌,配埋韓式辣醬夠惹味🥰🥰🥰🌟香滑薯蓉口感綿密,間中仲食到薯仔粒粒口感,上面加左炸火腿粒,口感更豐富😋😋😋🌟魚糕串 大大片既魚糕串口感彈牙,令我諗起以前去韓國既街頭小食,回味無窮😌😌🌟飲品分別揀咗西瓜梳打同芒果梳打 ,味道唔會似藥水味 ,仲幾好飲👍🏼💛 而家download佢地既手機App到店消費每滿$100可以抽一張男神卡,憑App內優惠券仲可以換埋年曆卡,咁著數你又點可以錯過呀?📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖#香港美食 #平民美食 #灣仔 #灣仔美食 #香
灣仔👣 - Chimac韓式炸雞🍗

二人特攻炸雞盒 ($167)

🌟原味 & 蜂蜜焦糖炸雞腿肉

🌟韓式粉絲

🌟辣炒年糕
韓式年糕軟糯煙韌,配埋韓式辣醬夠惹味🥰🥰🥰

🌟香滑薯蓉

🌟魚糕串

🌟飲品

📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 2樓2號舖
#香港美食 #平民美食 #灣仔 #灣仔美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #Chimac炸雞 #足球 #足球盛事 #足球狂熱 #football #koreanfood #koreanbbq #foodie #hkfoodie #party #gathering
2022-12-07
5 分鐘 (外賣自取)
2022-12-10 69 瀏覽
老公要睇波,所以一放工就返歸,兩個人唯有買外賣,這間位於灣仔的CHIMAC,有堂食亦都有外賣,主打韓式炸雞及小食,除了散叫外,還有套餐供應,而且價錢便宜,好過自己返去煮。我們點了二人特攻炸雞盒套餐,包原味及一款自選口味炸雞,兩款小食及兩款迷你飯,最後還有兩杯飲品。炸雞除了原味,還揀了一款蜂蜜焦糖,炸雞外脆內嫩,十分juicy。韓式牛肉飯&韓式粉絲細細盒,新鮮熱辣,粉絲很爽口。小食要了炸紫菜卷&魚糕串,紫菜卷外脆內軟,魚糕彈牙。憑會員app更可獲型男年曆卡。消費滿$100送男神卡,下次消費用。

韓式牛肉飯&韓式粉絲細細盒,新鮮熱辣,粉絲很爽口。

小食要了炸紫菜卷&魚糕串,紫菜卷外脆內軟,魚糕彈牙。

憑會員app更可獲型男年曆卡。

消費滿$100送男神卡,下次消費用。
2022-12-10 64 瀏覽
世界盃開始之後我地就成日食宵夜啦,今日行經利東街附近的QRE PLAZA見到呢間韓國炸雞店,有不同口味嘅炸雞,仲有好多韓國小食,心大心細嘅我決定買二人特攻炸雞盒,有炸雞有小食有主食有飲品,價錢唔洗二百蚊,份量唔少。我中意食有骨炸雞多d,叫左原味同蜂蜜焦糖味,炸雞粉漿薄身,炸到外脆內嫩,雞肉好Juicy,蜂蜜焦糖味好甜好好味,小食都唔錯,韓式粉絲煙韌彈牙。而家到店消費可以抽到多款男神卡及app登記會員換領年曆卡😍

而家到店消費可以抽到多款男神卡及app登記會員換領年曆卡😍