2022-08-19 978 瀏覽
英國餐廳1️⃣Skirt steak部位係側腹橫肌牛排,肉味係較濃味,肉質緊實得黎又唔會好難咬開,整成薄片就岩哂😋配埋上面青醬好清新.薯條好多好脆,仲配埋蘆筍,食落冇咁漏👍🏻性格比高,有咁多配菜💰HKD$1982️⃣豬肋骨配炸魷魚個汁非常香😍豬肋骨都多肉,炸魷魚熱辣辣好爽口,唔會好油💰HKD$2083️⃣Red velvet cake食落幼滑,加埋玫瑰香味👍🏻👍🏻💰HKD$484️⃣Bee's knees加左蜜糖檸檬汁同gin嘅cocktail,味道清新💰HKD$62(Happy hour)5️⃣Earl grey martini飲得出好香茶味,但配落酒飲落唔太夾💰HKD$62(Happy hour)
英國餐廳
1️⃣Skirt steak
💰HKD$198

2️⃣豬肋骨配炸魷魚
個汁非常香😍豬肋骨都多肉,炸魷魚熱辣辣好爽口,唔會好油
💰HKD$208

3️⃣Red velvet cake
食落幼滑,加埋玫瑰香味👍🏻👍🏻
💰HKD$48

4️⃣Bee's knees
加左蜜糖檸檬汁同gin嘅cocktail,味道清新
💰HKD$62(Happy hour)

5️⃣Earl grey martini
飲得出好香茶味,但配落酒飲落唔太夾
💰HKD$62(Happy hour)
2022-07-28 1052 瀏覽
專登黎度餐廳諗住食個good breakfast 兩個早餐望落都非常豐富 而且裝飾得好靚 早餐嘅份量好大食完好飽 另外叫咗一杯Oreo milkshake 飲落好重Oreo味 正呀
2022-06-03 1770 瀏覽
今日即興同老公出尖沙咀食Lunch,我就Order左一份All day breakfast,老公就叫左一份玉桂汁豬仔扒 嘩 呢個湯好好飲,真材實料,係會飲到少少渣😍好飲🥰🥰呢個Cake又係值得推薦,食完main加呢件租租酸酸既Cake🤭完美句號因為太餓所以兩個主菜都冇影相,值得一提既係豬扒果個伴菜(應該係甘筍蓉)好好味,仲有波波椰菜原本對伴菜無咩期望,因為通常都係白灼或者無味,但椰菜同菜蓉都好好食,廚師好有heart,擺盤好靚最後一提係服務,全店非常好同體貼既服務,精而簡既介紹,令用餐過程好順暢,特別係Kenneth, thanks好少有後生仔咁好招呼好咁有heart
嘩 呢個湯好好飲,真材實料,係會飲到少少渣😍好飲🥰🥰
甘筍湯

好少有後生仔咁好招呼好咁有heart
2022-06-02
甘筍湯
2022-06-03 1128 瀏覽
男朋友話想食all day breakfast, 上網睇menu覺得呢間幾吸引就一齊去試🍽 佢平時對嘢食都幾有要求,呢間佢難得地食完話會再嚟👍🏻兩份all day breakfast 嘅份量都幾多,同埋都幾多選擇👍🏻 而餐廳環境又幾靜同寬敞舒適,可以慢慢食,享受一個悠閒嘅星期六早晨☀️味道方面,相信見到張相都已經垂延三尺🤤我自己就鍾意佢嘅腸同牛肉,男朋友話個薯餅都唔錯✅豬血糕就唔係我地最愛啦😅都幾推薦大家去🍽價錢方面就偏貴,但間唔中一次半次冇咩所謂啦❤️

2022-05-15 1333 瀏覽
如果黎食扒 炸物 飲酒/mocktail 呢度係力推;食物質素,環境係一流。仲好記得上次一盤薯條🍟新鮮熱脆。都有點chicken pancake (見好多人都推介),不過唔太岩係我同朋友口果味,又咸又甜,下次會選擇食其他pancake.因為上次經驗良好,再encore 食all day breakfast 飲咖啡。Full English all day breakfast 偏向傳統,再有埋坊間cafe 少見嘅豬血腸及yorkshire pudding(要一上碟就食,我擺凍左就變得太硬唔脆),係特別同好味。女生食一定會飽。咖啡店點了cappuccino, um⋯⋯感覺一般,我會選擇去隔離街coffee shop 🤣🤣🤣呢度岩chill 多啲😝力推食扒,炸物,飲酒🤣🤣

呢度岩chill 多啲😝

力推食扒,炸物,飲酒🤣🤣
  • All Day Breakfast
2022-05-04 1083 瀏覽
放假星期六諗住食過all day Breakfast上網見啲嘢食都OK就黎試吓環境好英倫feel可以坐出面食埋煙都得叫咗個Fish N Chips同奄烈份量都幾大份,女仔可能食唔晒Fish 炸都幾厚粉同有啲鹹最尾都食唔晒反而個奄烈仲好食叫咗杯latte飲,味道都OK不過個碟就崩就少少影響觀感,2個人食左差唔多$400嘢食就一般
放假星期六諗住食過all day Breakfast
上網見啲嘢食都OK就黎試吓
環境好英倫feel可以坐出面食埋煙都得
叫咗個Fish N Chips同奄烈
份量都幾大份,女仔可能食唔晒
Fish 炸都幾厚粉同有啲鹹
最尾都食唔晒
反而個奄烈仲好食
叫咗杯latte飲,味道都OK
不過個碟就崩就少少
影響觀感,
2個人食左差唔多$400
嘢食就一般

2022-04-20 986 瀏覽
悠閒嘅假期最啱放慢腳步Relax下👣 去呢間英倫風餐廳就可以一路食,一路享受寫意嘅生活喇😙💛BRICK LANE Full English ($138)呢份All Day Breakfast 十分豐富!薯餅一啲都唔油膩,布丁好煙韌,附送嘅麵包亦有烘過👍🏻 不過煙肉就略嫌煎得太脆,變咗好似食緊脆片多過肉🥓 而啲蛋個味Ok, 不過上碟嘅時候凍咗,就冇咁好食。但整體嚟講都Ok👍🏻💛Spaghetti Carbonara ($168)卡邦尼意粉入口感覺好好,又香又滑😋 意粉索曬啲汁,因為佢稀竭度控制得唔錯,再加埋啲煙肉🥓 所以食到最尾都唔會覺得漏👍🏻

BRICK LANE Full English

Spaghetti Carbonara

💛Spaghetti Carbonara ($168)
BRICK LANE Full English
  • Carbonara
2022-04-08 628 瀏覽
餐廳氣氛很好, 帶點英倫風格, 可以休閑嘆返一個下午茶, 餐廳設有室外位置, 格外舒適寧靜鮮莓鐵鍋班㦸sᴇᴀsᴏɴᴀʟ ʙᴇʀʀɪᴇs 即叫即製作, 大約需要等20mins, 熱辣辣很香牛油味, 外皮邊帶點脆口, 口感很好又不太甜ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ʙᴇᴇғ ʙᴜʀɢᴇʀ牛肉是自家製, 很有質感口感嫩滑, 加上洋蔥醬清香開胃, 喜歡這種軟軟的麵包, 特別烤過, 香脆又鬆軟, 配上粗粗的薯條非常滿足由於是Share食, 店員最後還幫我們切開, 方便我們食用飲品🍹草莓泡沫牛奶士多啤梨夠濃夠香滑, 滿滿的忌廉加草莓醬服務態度很好, 親切又有禮, 對我來說除了食物質素外, 服務是我最看重的

鮮莓鐵鍋班㦸sᴇᴀsᴏɴᴀʟ ʙᴇʀʀɪᴇs

ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ʙᴇᴇғ ʙᴜʀɢᴇʀ
由於是Share食, 店員最後還幫我們切開, 方便我們食用

飲品🍹
草莓泡沫牛奶
士多啤梨夠濃夠香滑, 滿滿的忌廉加草莓醬

• 鮮莓鐵鍋班㦸
  • ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ʙᴇᴇғ ʙᴜʀɢᴇʀ
2022-04-03 591 瀏覽
All day breakfast唔係周圍都有 突然很想食 就去試了 味道不過不失 有好多all day breakfast的搭配可以選擇 餐廳環境很有情調 很適合情侶約會 戶外環境也很不錯
2022-02-19 613 瀏覽
屋企太細未必適合WFH 但又要online 開會係有啲麻煩尖沙咀就有間安靜的cafe 可以坐耐少少 又有戶外座位 比較空氣流通All day breakfast 亦係lunch menu 其中一個item... 包左餐湯同一杯餐飲 不過我左錢要杯cappuccino 😄
屋企太細未必適合WFH
但又要online 開會係有啲麻煩
不過我左錢要杯cappuccino 😄

💎總評分:9.0/10-呢日突然之間想食all day breakfast又想去D坐得舒舒服服,市區就腳容易去到嘅地方,即刻諗起呢間已經嚟過幾次嘅Brick Lane,位置喺K11對出轉角嘅倔頭路,好容易揾。因為之前嘅用餐體驗都不錯,Menu選擇又多,pasta🍝、 burger🍔基本野一定唔少得,夠晒大眾化 。餐廳其實有4間分店,尖沙咀舖嘅室內裝修走英倫風格🇮🇴,亦設有室外座位,可以帶毛孩嚟嫁🐶!🚗 斜對面街就有咪錶,直接泊喺餐廳前面又得,有事先揸走,十分方便。1️⃣ Everything $128叫得everything真係晒所有野🍽️,好豐富嘅All Day Breakfast,包括有bacon🥓、baked beans、大啡菇🍄、薯餅、腸仔、smoked salmon、麵包、兩隻蛋🥚,煮法可以自己㨂,小編要左scrambled eggs,伴隨仲有芝士碎、蕃茄同沙律菜🥙。其實只要食材夠豐富放得靚靚,ADB嘅賣相都唔會差得去邊📸。所有食材都達到水準,不過個人比較喜歡生少少嘅Scrambled eggs,多D嫩滑感唔洗咁熟🙊。若然想再豐富D其實仲有一個Full English Break
💎總評分:9.0/10

1️⃣ Everything $128
叫得everything真係晒所有野🍽️,好豐富嘅All Day Breakfast,包括有bacon🥓、baked beans、大啡菇🍄、薯餅、腸仔、smoked salmon、麵包、兩隻蛋🥚,煮法可以自己㨂,小編要左scrambled eggs,伴隨仲有芝士碎、蕃茄同沙律菜🥙。其實只要食材夠豐富放得靚靚,ADB嘅賣相都唔會差得去邊📸。所有食材都達到水準,不過個人比較喜歡生少少嘅Scrambled eggs,多D嫩滑感唔洗咁熟🙊。若然想再豐富D其實仲有一個Full English Breakfast,配料更加澎湃。

2️⃣ Omlette $98
好欣賞呢度嘅奄列係可以+$10轉做淨蛋白🤩!好少地方offer呢樣野,但係呢度係written on menu提供呢個option👏🏻。奄列嘅餡料仲可以自選,7款入面㨂3款,今次㨂左spinach、mushroom同ham。嚟到時嚇左一跳,因為menu上面明明無寫住有薯條🍟,點知原來有勁多,奄列比想像中大份,性價比好高👍🏻。
Omlette

3️⃣ Latte $42 / Iced Lemon Tea $50
咖啡沒有好精緻嘅拉花,但係入口香滑,而且比一般餐廳大杯,又係高性價比之選💪🏻。不過到杯凍檸茶就好似偏貴左少少,味道真係普通嘅一杯凍檸茶無驚喜😅,但絕不難飲,要$50值唔值就見人見智了。

總括嚟講,食物質素中規中矩,但勝在大份😝,望落吸引,環境舒服,地點方便,而且幾次weekend嚟到都唔洗等位👀,可以話係難得諗又想chill食brunch嘅 to-go place💓。
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
2022-01-09
2022-01-04 658 瀏覽
BRICK LANE Gallery地址: 尖沙咀棉登徑17-23號地下餐廳位於棉登徑暗角,真係格外寧靜,好岩靜靜地與朋友傾談。Seafood Cioppino 🥘 $428海鮮湯外觀幾靚,飲得出有濃郁嘅番茄味和少少海鮮鮮味,但海鮮量較為少咗啲,唔係好夠食。Beef Tenderloin 🥩$328牛柳賣相煎得唔錯,但食落就真係唔多掂,無咩牛味。牛柳煎得有少少overcook,食落口感較為硬,乾身,而且份量真係好少,食完都完全唔夠飽,失望咗少少。Lobster Linguine 🍝🦞 $268意粉外觀幾靚好岩打卡,龍蝦煮熟程度適中, 肉質都算爽口彈牙,但份量較為少咗啲。扁意粉充滿龍蝦汁味,食落有淡淡龍蝦味,口感十足,不錯。Soup 🥣 + Salad🥗 (跟餐)正正常常,無咩太大特別。#nicefoodie尖沙咀
BRICK LANE Gallery
地址: 尖沙咀棉登徑17-23號地下

餐廳位於棉登徑暗角,真係格外寧靜,好岩靜靜地與朋友傾談。

Seafood Cioppino 🥘 $428

Beef Tenderloin 🥩$328

Lobster Linguine 🍝🦞 $268

Soup 🥣 + Salad🥗 (跟餐)
正正常常,無咩太大特別。

#nicefoodie尖沙咀
2022-01-04 478 瀏覽
我哋叫咗三個drinksBlackberry Earl Grey $68 呢杯係mon-alcohol🙈Flaming Passion $98 呢杯cocktail好靚又好飲甜甜地lychee Negroni $98呢杯我就覺得一般Parma Ham Flatbread $89 呢個幾好食但細份Seafood Spaghetti $178 海鮮都幾多 個汁又好夾Berries Pancake $88Chicken Pancake $98 Pancake好好食 咸食同甜食都咁夾Red Velvet Cake $48食完主菜叫咗呢個甜品 好好食 好creamy 超驚喜!
我哋叫咗三個drinks
lychee Negroni $98呢杯我就覺得一般
Berries Pancake $88
Red Velvet Cake $48
食完主菜叫咗呢個甜品 好好食 好creamy 超驚喜!
2021-12-28 467 瀏覽
已經不是第一次在BRICKLANE用餐最喜歡吃招牌菜班尼迪克蛋(EGG BENEDICT)蛋王流心恰到好處, 吃完很滿足。今次還特別為朋友慶生而吃午餐, 預先與服務員溝通,選了3款蛋糕, 廚師在上面寫上祝福語, 寫得很有心機,朋友既驚喜又感到廚師的心意。環境一如以往舒服, 用餐不限時, 大家都過了一個悠閒的下午。
已經不是第一次在BRICKLANE用餐
最喜歡吃招牌菜班尼迪克蛋(EGG BENEDICT)
蛋王流心恰到好處, 吃完很滿足。
今次還特別為朋友慶生而吃午餐, 預先與服務員溝通,
選了3款蛋糕, 廚師在上面寫上祝福語, 寫得很有心機,
朋友既驚喜又感到廚師的心意。
2021-12-18
生日
  • Egg Benedict
2021-12-25 547 瀏覽
心急人真心唔建議試呀! 訂枱個時話有時限 但成兩個幾鐘啲嘢食先齊男朋友同我食量都唔係大,所以開頭只係叫左1set dinner加一個意粉Christmas Set Dinner HKD 465 pp🌟 生蠔大蔥忌廉湯 🌟好香蠔同蔥嘅味 但唔夠熱 😰忌廉湯一凍就會好有膩口嘅感覺 味道好好但可惜唔夠熱🌟三文魚他他🌟成碟感覺好清新 因為唔鍾意食 牛油果,而佢係奇異果底,幾特別,都好開胃。🌟Hanger Steak🌟叫五成熟 但咬落好韌 麻麻地 亦比預期中細個配菜 煨番薯同椰菜更出色 🌟海鮮意大利粉🌟 HKD 178有蝦 魷魚圈 三文魚件 海鮮好足料但意粉真係三至四啖就無 茄汁底食落似開罐頭煮炒兩下就上枱咁重點係同個set dinner 一齊落單 等左一個鐘未有 問完個經理都要再等15-20分鐘先有🤦🏻‍♀️撇除價錢問題 亦唔值得等成接近個半鐘🌚真係由唔餓等到餓🌚 所以加多樣野食🌟黑松露蘑菇雞肉鐵鍋班戟🌟 HKD 98呢個好正😆 好食過前面全部野🙈(唔好意思 手震左)原來想加肉丸 點知無哂就轉左鹹班戟 份量唔大但都幾多料 好香蛋味同牛油味但唔膩😋呢個寫要20分鐘先到 反而10分鐘左右就熱辣辣上枱
心急人真心唔建議試呀!
訂枱個時話有時限 但成兩個幾鐘啲嘢食先齊

撇除價錢問題 亦唔值得等成接近個半鐘🌚

真係由唔餓等到餓🌚 所以加多樣野食

🌟黑松露蘑菇雞肉鐵鍋班戟🌟 HKD 98
呢個好正😆 好食過前面全部野🙈
(唔好意思 手震左)
黑松露蘑菇雞肉鐵鍋班戟

攪勻係底嘅朱古力 覺得唔夠濃同太甜
最後飲左唔到一半就放棄左

整體食物質素還好 但份量偏細
節日檔期fully booked
樓面廚房都唔夠人,令人觀感麻麻

等上餐嘅時間太長 每樣野都要追先有

Encore? May be🤔