2023-05-23 136 瀏覽
這間位於尖沙咀的餐廳主打地道的英國菜式,環境寬敞舒適,放了不少懷舊擺設和壁畫,充滿古舊的英倫建築風格,浪漫氣氛適合約會或者大型聚會談天說地。Lobster Linguine - $268原隻波士頓龍蝦拆出肥美飽滿的龍蝦肉,肉質超鮮嫩彈牙,煙韌彈牙的扁意粉掛滿酸酸甜甜的蕃茄汁,更有不少香菇和食用花等等,精緻又惹味。12oz Angus Ribeye - $350超大塊安格斯肉眼扒,大理石紋油脂分佈多,中心有一塊明顯的油花,瘦肉和肥肉兼備,肉裡有著油脂化開的甜美,牛香濃郁好嫩滑多汁,更配有紅酒汁、海鹽、胡椒及辣椒粉,層次變化多端。The BRICK LANE Chocolate - $52招牌朱古力有著超濃郁的可可香,幼滑香甜的忌廉還淋上朱古力醬,甜而不膩。Oreo Milkshake - $58綿密細膩的奶昔富奶香之餘,更有OREO朱古力餅碎,口感好豐富。

Lobster Linguine - $268

12oz Angus Ribeye - $350
The BRICK LANE Chocolate

Oreo Milkshake

Oreo Milkshake - $58
2023-05-22
2023-05-21 124 瀏覽
最近去了位於尖沙咀的英式餐廳吃晚飯環境裝修好有格調好夢幻菜式主打英式全日早餐🍳同Egg Benedict Egg Benedict with Lobster($198)擺盤好精緻好靚😍有半隻超大的波士頓龍蝦🦞肉質爽口彈牙還帶有鹹鮮味而龍蝦鉗亦已去殼非常貼心至於蛋🥚的生熟度拿捏得剛剛好一切開非常流心而自家製的蛋黃醬亦好出色濃厚之餘味道亦非常融合Fish n Chip ($188)炸魚🐟好大塊好厚肉一切開就見到滿滿魚油肉汁再配上大大條新鮮熱辣的粗薯條🍟 真係perfect match薯條份量超多送酒一流👍🏻即焗酥皮冧酒蘋果 ($78)新鮮熱辣出爐超香酥皮非常酥脆中間再有大量蘋果粒🍎和蘋果蓉酸甜味適中再帶有淡淡肉桂味瞬間便吃下了一整份至於飲品方面亦有很多選擇愛好雞尾酒🍹的我當然要點雞尾酒點了幾杯賣相都超討好平時最怕似藥水味但這幾杯完全不會最推薦是Flaming Passion ($98)最上方的百香果點了火超靚超適合打卡而味道甜甜酸酸好香好開胃好適合女士們喝另外亦點了Earl Grey Martini ($88)同樣超讚👍🏻微酸之餘再帶有陣陣茶香非常獨特至於Lychee Negroni ($
最近去了位於尖沙咀的英式餐廳吃晚飯

至於蛋🥚的生熟度拿捏得剛剛好
一切開非常流心
而自家製的蛋黃醬亦好出色
濃厚之餘味道亦非常融合

Fish n Chip ($188)
炸魚🐟好大塊好厚肉
一切開就見到滿滿魚油肉汁
再配上大大條新鮮熱辣的粗薯條🍟
真係perfect match
薯條份量超多
送酒一流👍🏻

即焗酥皮冧酒蘋果 ($78)
新鮮熱辣出爐超香

愛好雞尾酒🍹的我當然要點雞尾酒
點了幾杯賣相都超討好
平時最怕似藥水味
但這幾杯完全不會

最推薦是Flaming Passion ($98)
最上方的百香果點了火
超靚超適合打卡
而味道甜甜酸酸好香好開胃
好適合女士們喝

另外亦點了Earl Grey Martini ($88)
同樣超讚👍🏻
微酸之餘再帶有陣陣茶香
非常獨特

至於Lychee Negroni ($98)
並非想像中荔枝的甜香味

店員更為他們拍照及列印出來作留念
非常貼心🥰
好期待下次再與朋友光顧
2023-05-13 103 瀏覽
尖沙咀 Brick Lane Gallery 尖沙咀英式风格酒吧餐厅Brick Lane 在日间比较像一间咖啡室,提供各式各样的咖啡饮品,和All Day Breakfast。到晚上摇身一变,极有酒吧情调。灯光昏暗,装修简洁有品味,再配合门外有少量户外位置,让人很放松。英式早餐和 Eggs Benedict 是全日有在供应。而且可以选择较丰富的配料,例如软壳蟹,和牛或龙虾等等,当成一个午餐或者晚餐绝对可以。而且这里的早餐有英国传统black pudding,这个在香港不是太多餐厅有供应。今天点了餐厅其他食物试:~猪肋骨配炸鱿鱼 猪肋骨有三大件,肉质很软淋和juicy。炸鱿鱼一样,不会炸得太干,真的很好吃,就算没有喝啤酒也不会觉得太浓味。~炸鱼薯条 上桌的时候有被薯条吓到,实在太多了吧🤣,薯条是粗薯条来的,炸得很干身,不会油腻。炸鱼很厚很大件,配上餐厅自家制的他他酱,忍不住一口接一口的吃。~龙虾蕃茄扁面龙虾已经拆肉,吃起来很方便,酱汁也充满龙虾的鲜味,扁意粉煮得恰到好处。这个也很推荐。另外点了两杯cocktails ,餐厅有happy hours ,有些酒类会特价,所以两杯Cocktai
尖沙咀 Brick Lane Gallery
尖沙咀英式风格酒吧餐厅

今天点了餐厅其他食物试:

~猪肋骨配炸鱿鱼

~炸鱼薯条

~龙虾蕃茄扁面

另外点了两杯cocktails ,餐厅有happy hours ,有些酒类会特价,所以两杯Cocktail都只是$68/杯,cocktail 做得很有心思。Flaming passion 真的有火焰和热情果,另一杯 Earl Grey Martini 茶味和酒味配合得平衡,少少甜,不会太烈。

总体而言餐厅的食物和饮品很有水准,环境气氛也好,很值得一试。
尖沙咀Brick Lane一向好出名食正宗英國All day breakfast,今日夜晚約咗朋友去食飯,店主係係英國讀書,好想將正宗英國菜帶返嚟香港,所以all day breakfast 有特別嘅食材,例如羊雜布丁同豬血腸。 我哋嚟到梗係要試下Brick Lane Full English,個份量真係超足!有兩隻雞蛋、煙三文魚、豬血腸、肉腸、火腿、煙肉、約克郡布丁、番茄、焗豆,同埋薯餅!全部都好新鮮,肉質又好滑嫩,特別係焗豆,煮得剛好唔會太腍。特別鍾意佢哋嘅薯餅,同埋佢地嘅麵包都好特別,用咗sourdough麵包烤成,有啲酸味同啲脆口,超好食!如果你想食啲肉,咁就可以揀佢哋嘅Big Plate,我要咗側腹牛扒同薯條,味道好濃郁,肉質又好嫩,啲肉汁夠多。薯條都炸得恰到好處,夠脆夠熱,同埋唔會太油膩。小食要咗個Nachos,上面有芝士、牛油果醬、酸奶油同埋番茄莎莎醬,味道好豐富,鹹鹹甜甜好開胃!最後嚟到我最愛嘅部分啦,就係甜品,我要咗Skillet Pancake!佢係一個鐵鍋煮嘅鬆軟煎餅,上面撒滿咗啲鮮莓,再淋上濃郁嘅奶油同埋蜜糖,一口咬落去,好甜好香,好鬆軟,味道亦都好好。鍾意飲雞

鍾意飲雞尾酒嘅我地當然試咗Brick Lane 嘅signature cocktail 啦,Flaming Passion同The Circuit Park,都好好味!Flaming Passion有vodka、菠蘿汁、百香果同埋檸檬汁,味道好濃郁,好易入口。The Circuit Park有龍舌蘭、Grand Marnier、黑朗姆同埋檸檬汁,味道好醇厚,同埋好refreshing。
總括來講,呢間嘅British breakfast真係超級推介!食物好好食,價錢又親民,仲有好多款好味嘅雞尾酒,真係好啱大家去嚟試下!

BRICK LANE Gallery
地址
尖沙咀棉登徑17-23號地下
G/F., 17-23 Minden Avenue, Tsim Sha Tsui
營業時間
星期一至四10:00 - 22:00
星期五10:00 - 00:00
星期六10:00 - 23:00
星期日10:00 - 22:00
Flaming   Passion
Flaming   Passion
2023-05-12 109 瀏覽
尖沙咀呢間分店位置都算方便/棉登徑響下晝嚟講都算清淨餐廳裝修簡潔/有室外同室內位/枱與枱之間都算闊落/三五知己weekend嚟傾計食個brunch感覺非常chill雖然餐廳主打all day breakfast/但係egg benedict更加試到餐廳嘅功架㗎嘛✨egg benedict with scottish smoked salmon賣相吸引/english muffin上面有菠菜苗/煙三文魚/水煮蛋/仲有淡黃色嘅hollandaise sauce/先講最主要嘅poached egg/煮嘅時間控制得好/上枱時唔會太生或過熟/一切出嚟係流心/成個感覺好治癒/而明顯地個英式鬆餅係有搽牛油先烘/唯一可以挑剔嘅係個荷蘭汁有啲稀/厚身少少就perfect池整體食物賣相同味道都非常之唔錯提提你嗰度某啲室內座位冷氣都幾大尤其係坐高檯上面個冷氣吹到應一應記得帶多件外套呀🧥
尖沙咀呢間分店位置都算方便/棉登徑響下晝嚟講都算清淨

egg  benedict

整體食物賣相同味道都非常之唔錯
提提你嗰度某啲室內座位冷氣都幾大
尤其係坐高檯上面個冷氣吹到應一應
記得帶多件外套呀🧥
  • Egg Benedict
2023-05-11 61 瀏覽
前日去左棉登徑的一間英倫風 Restaurant & Bar 第一次黎,超有驚喜 餐廳有戶外和室內2個用餐區呢D天氣坐戶外,嘆番杯,真係CHILL到爆~ 室內英倫懷舊風格,懷舊水牛皮梳化係咪好有FEEL 地方超級大,好啱約朋友係度開PARTY添~坐低先來2杯MOCKTAIL "CHILD ONLY " 是一杯果汁沙冰有菠蘿,檸檬汁,芒果蓉,士多啤梨加沙冰味道酸味味,好清新,亦唔會太甜朋友的PEACH OCEAN 好高貴好似飲緊香檳咁ELEGANT, 但其實無酒精的佢用ginger ale, 檸檬汁, 蜜桃蓉同蜜糖混合而成睇D成份就估唔到係酸甜酸甜的。英式餐廳,當然要食個英式早餐 係咪好似去左英國食早餐~XD 呢個係BRICK LAND FULL ENGLISH BREAKFAST 非常的多料同足料,有齊平時見到嘅,仲有D無見過既好似YORKSHIRE PUDDING 同 BLACK PUDDING 2者都係英國既一種特色食物 , 亦是英式 ALL DAY  BREAKFAST 必備,真係高度還原呀~ 雖然大家都叫PUDDING, 但前者其實似一個酥皮撻底。BLACK PUDDING 其
第一次黎,超有驚喜
餐廳有戶外和室內2個用餐區
呢D天氣坐戶外,嘆番杯,真係CHILL到爆~
室內英倫懷舊風格,懷舊水牛皮梳化係咪好有FEEL
地方超級大,好啱約朋友係度開PARTY添~
坐低先來2杯MOCKTAIL
"CHILD ONLY " 是一杯果汁沙冰
有菠蘿,檸檬汁,芒果蓉,士多啤梨加沙冰
味道酸味味,好清新,亦唔會太甜
朋友的PEACH OCEAN 好高貴
好似飲緊香檳咁ELEGANT, 但其實無酒精的
佢用ginger ale, 檸檬汁, 蜜桃蓉同蜜糖混合而成
睇D成份就估唔到係酸甜酸甜的。
英式餐廳,當然要食個英式早餐
係咪好似去左英國食早餐~XD
非常的多料同足料,有齊平時見到嘅,仲有D無見過既
雖然大家都叫PUDDING, 但前者其實似一個酥皮撻底。
BLACK PUDDING 其實係豬血,豬油加燕麥做成的~
同我地認知既PUDDING 有D唔同~
再黎一個軟殼蟹咸蛋黃意粉
呢個感覺似FUSION 菜多D
醬汁用上了咸蛋黃,唔會好多汁,但幾掛麵,滿滿的沾滿了意粉
這個軟殼蟹實在非常大隻,和平時見的不一樣~
入面仲食到啖啖的蟹肉,非常驚喜,而且炸得唔油膩
餐廳係門口有一個甜品櫃,款款都咁精緻,我當然要留胃試一試啦~
Yuzu Angel Blanc Cake
柚子白芝士蛋糕

揀佢係因為俾佢上面花花同BEE吸引左~

我仲帶埋回家俾阿女~

成個甜品是好味的
上面的芝士蛋糕好SOFT 唔漏
入面有一層好似柚子JELLY 咁,將成個芝士蛋糕的味道提升~
伯爵茶呢個反而有少少失望,味道非常淡,甜味都好淡
呢度地方非常大,坐得好自在
待應亦好NICE, 笑容滿面 (戴住口罩都FEEL到佢好好笑容)
而且好HELPFUL, 一應餐具全部都攞齊
甜品時仲馬上送上2杯清水,非常貼心呀~
夜晚係尖沙咀想舒服自在食一餐,好推介黎呢度
2023-05-08
  • CHILD ONLY
  • BRICK LAND FULL ENGLISH BREAKFAST
  • 軟殼蟹咸蛋黃意粉
2023-05-09 61 瀏覽
最近同朋友尋找深巷美食,搵到一間chill既英式下午茶chill地,環境清靜悠然。BF Welsh全日早餐最特別係有個紫菜餅,好特別口感,軟軟糯糯口感,冇加麵粉,一口落去全都係紫菜,好正。Salad Scallop帶子牛油果🥑沙律依然揀番最鍾意既牛油果,厚實既帶子,煎到焦黃飄香而肉質嫩口,仲有滿滿蟹肉搭配,有營養又健康💗Softshell Crab Spaghetti軟殼蟹鹹蛋黃義大利麵又係我鍾意既軟殼蟹,見到就離唔開眼,裹滿鹹蛋黃醬既義大利麵香氣豐富,而口感更係濃郁。Red velvet cake紅絲絨蛋糕真係太了解女仔,最鍾意食甜品,但係唔會齁甜,上面仲有滿滿一層乾玫瑰,食落去都唔覺得有負擔。小巧精緻的造型真係太鍾意!Rose Tea Latte(Iced)Strawberry Tea Latte(Iced)🍓 🌹香味都係奶昔入面,甜度剛好

BF Welsh
全日早餐

Salad Scallop
帶子牛油果🥑沙律

Softshell Crab Spaghetti
軟殼蟹鹹蛋黃義大利麵

Red velvet cake
紅絲絨蛋糕

Rose Tea Latte(Iced)
Strawberry Tea Latte(Iced)
🍓 🌹香味都係奶昔入面,甜度剛好
行完K11去咗後面街搵嘢食,最近開咗好多新餐廳,看到有一間專做英國🇬🇧餐嘅餐廳,就要去試試。地舖設計非常精緻,有露台仔,好似外國見到嘅西餐廳一樣。做到好悠閒嘅感覺。室內以英式設計,好多書架、壁畫同水泥磚、好有輕工業風。店員非常細心解釋英國各地嘅all day Breakfast。有傳統、Welsh、Scottish 及BYO地區所製作嘅all day breakfast 款。Scottish 羊雜布丁、Welsh紫菜餅、BYO 自選三款餸。Brick lane Full English $168分量超多,薯餅超鬆脆食得出用新鮮薯仔炸。有煎好嘅煙肉,唔會過肥同過油。煙三文魚切咗朵花出嚟好有心機。好少見有豬血腸係Breakfast內,火腿、蕃茄、焗黃豆及約克群布丁(有啲似啱啱焗出爐嘅麵包)。Egg benedict $148一食呢個菜式,就諗起澳洲。軟殼蟹炸到金黃鬆脆食落去,完全唔硬,唔會刮傷喉嚨,亦都好重蟹味。再加埋兩隻用醋浸過嘅Egg Benedict, 冇得頂。Fish n Chips $188估唔到咁大碟,炸魚仲大過我塊面。炸白魚非常新鮮,魚肉好滑。厚切薯條,食落有薯粉,證明用既薯

Brick lane Full English $168

Egg benedict $148

Fish n Chips $188
估唔到咁大碟,炸魚仲大過我塊面。炸白魚非常新鮮,魚肉好滑。厚切薯條,食落有薯粉,證明用既薯仔好新鮮。再配埋青豆粒,打卡必點。 再點埋餐廳自家製塔蛋漿,冇得彈。

Margarita $88
用鹽痴住喺玻璃杯外面,好正宗嘅一杯傳統Cocktail。

Peach Ocean $68
飲唔到酒嘅我,嗌咗杯Mocktail, 酸酸甜甜幾好飲。
2023-05-02
  • Egg Benedict
  • All Day Breakfast
  • Fish and chips
2023-05-01 116 瀏覽
平時行街都中意去尖沙咀👫貪佢交通方便又多野行又多野食而尖沙咀棉登徑靜中帶旺😇仲有唔少餐廳選擇添今日就經過一間帶有小小英倫風🇬🇧既brick lane Gallery估唔到chill得黎又幾好食👍🏻龍蝦🦞fettuccine 個sauce調整得幾好味好fresh😋擺盤又靚將意粉擺成龍蝦既身🦞好有創意Skirt Steak好特別🐮上枱之後會即時點火🔥提升肉質既鮮味😋擺盤靚靚☺️充滿儀式感配埋熱辣辣既香脆薯條😋味道一流甜品🍮有平時比較少見既Red Velvet Cake同 Strawberry Opera Cake😋味道唔會好甜👍🏼幾正宗美中不足既係紅絲絨蛋糕既蛋糕部份如果多D就更好啦🥹

平時行街都中意去尖沙咀👫

配埋熱辣辣既香脆薯條😋味道一流

味道唔會好甜👍🏼幾正宗
美中不足既係紅絲絨蛋糕既蛋糕部份如果多D就更好啦🥹
2023-04-27 98 瀏覽
Brick Lane Full English 英式全日早餐 $168經典嘅英式全日早餐係餐廳嘅招牌食物之一,入面有炒滑雞蛋🥚、煙三文魚🐟、德國豬肉腸、肉腸、Yorkshire pudding 🍮、煙肉🥓、烤蕃茄、健康嘅焗茄汁豆、香脆嘅煎薯餅,非常豐富,味道都幾正宗Short Ribs Egg Benedict 🍳拆牛肋骨班尼迪 $128 平時嘅Egg Benedict 主要係煙三文魚或者Parma ham,今次第一次食拆牛肋骨做配料,蕃茄味嘅牛肋骨碎略帶酸味食落去開胃🥩,雞蛋煮嘅時間控制得啱啱好,做到吸引嘅流心效果🤤,旁邊仲有紫菜乾同炸蒜蓉片🧄,連埋一齊食唔錯Rum apple skillet pancake 🥞 蘋果冧酒班戟 $118 即叫即焗嘅熱辣辣pancake 大概等20分鐘,主要用冧酒蘋果🍎、可以自己控制份量嘅焦糖醬、香滑雲呢拿雪糕🍨組成,冧酒嘅味道唔會太重🍷,小朋友都啱食,班戟口感鬆軟,幾值得推介呀Truffle Angel hair 蘑菇黑松露奶油天使麵 $168 素食者都啱食嘅黑松露蘑菇天使麵份量多🍝,裏面有矜貴嘅黑松露片、大量冬菇🍄、蘑菇,加入少少洋蔥煮令味道更香

素食者都啱食嘅黑松露蘑菇天使麵份量多🍝,裏面有矜貴嘅黑松露片、大量冬菇🍄、蘑菇,加入少少洋蔥煮令味道更香🧅,天使麵口感幼滑彈牙,連埋creamy 嘅黑松露忌廉醬一齊食,都夠飽肚!

Sizzling S’mores 即焗朱古力棉花糖夾餅 $128
餐廳大受歡迎嘅工朱古力棉花糖夾餅大約等20分鐘,around 20粒嘅棉花糖燒到超靚金黃色😍,底下係煙銀濃郁嘅朱古力醬🍫,無論係就咁食,定係連埋牛油曲奇一齊食,都各有特色啊
2023-04-24 107 瀏覽
🍴 BRICK LANE Gallery🍴-· Full English Breakfast - - - $168好豐富嘅早餐,有豬血腸、煙肉、薯餅、茄汁豆🥫等等· Softshell Crab Spaghetti - - - $182咸蛋軟殼蟹意粉,好香👍🏻軟殼蟹好大隻· Pancake Apple - - - $118Pancake好軟熟,加埋蘋果同雲尼拿雪糕👍🏻· Puzzle in Bucket - - - $68士多啤梨味好重,飲落唔太甜👍🏻· Lavender Lemonade - - - $68薰衣草嘅Mocktail 好特別🥰入面重帶有小小嘅檸檬香味· Lobster Bisque - - - $128好濃郁嘅龍蝦湯🦞入面有隻小龍蝦肉👍🏻-推介指數:8/10———————————————🔺 BRICK LANE Gallery🔺 尖沙咀棉登徑17-23號地下-----------------------
🍴 BRICK LANE Gallery🍴

好豐富嘅早餐,有豬血腸、煙肉、薯餅、茄汁豆🥫等等

咸蛋軟殼蟹意粉,好香👍🏻軟殼蟹好大隻

· Pancake Apple - - - $118
Pancake好軟熟,加埋蘋果同雲尼拿雪糕👍🏻

· Puzzle in Bucket - - - $68
士多啤梨味好重,飲落唔太甜👍🏻

· Lavender Lemonade - - - $68

🔺 BRICK LANE Gallery
🔺 尖沙咀棉登徑17-23號地下
-----------------------

2023-04-22 101 瀏覽
前兩日去尖沙咀經過呢間餐廳望到好似幾靚,一於入去試嚇🤣環境幾靚,仲有室外座位❤️餐廳主打英國菜,服務都好好~會同你介紹特色菜,亦都十分在乎客人嘅意見,我覺得好好❤️帶子蟹肉沙律🥗:是日最愛!😍帶子唔會太熟,蟹肉俾得超多!😍聽店員講佢哋嘅醬汁系自制嘅配上火箭菜同牛油果食好好味!😋😍Egg Benedict with Lobster:首先擺盤已經好精緻😍 班尼蛋配上半只波士頓龍蝦🦞個鉗已經剝咗殼,好貼心❤️而班尼蛋熟度啱啱好,切開有流心❤️側腹牛扒配薯條🍟:牛扒上嚟嘅時候,店員仲會用火燒一燒~所以牛扒食落有酒香,熟度啱啱好❤️牛扒品質好靚,而薯條都好脆Caramelised banana pancake :食完正餐梗系要嗌甜品🤣揀咗個香蕉煙肉班戟🥓咸甜配搭都幾特別Irish Coffee :試嚇特色嘅愛爾蘭咖啡 ☕️飲落有酒香味,酒嘅濃度都幾高🤣表面有忌廉同埋咖啡豆,粒粒片糖抹茶拿鐵

抹茶拿鐵

2023-04-19 89 瀏覽
🍴Bricklane gallery 🍴情調浪漫西餐廳💕Cp值高👍牛扒🥩#尖沙咀美食#香港美食#尖沙咀#hkfoodblogger #hkfoodig #hkig #hkblogger #浪漫西餐廳#夢幻世界#bricklanegallery #晚餐食咩好#香港打卡餐廳#打卡餐廳##hkkol #香港好去處Chicken burger 自家製雞肉餅,洋蔥牛油果醬薯條🍟芝麻漢堡包稍微烘過,雞肉整成既漢堡扒做中間,質感唔好好實又唔會好乾,咬落好有肉汁,配上清新嘅牛油果醬,青瓜🥒蕃茄🍅洋蔥圈🧅🍠薯條新鮮即炸,熱辣辣,好夠味,仲有蕃茄汁🥫好食😋🥩黑安格斯肉眼12oz配馬鈴薯🥔五成熟黑安格斯肉眼扒,上枱既餘溫令肉肉變左7成,所以咬落剛好,又唔會血淋淋,兩面燒到好明顯既格仔紋,順住肉紋切,切岀粉嫩肉質,肉汁不停流岀,好Juice!再配上馬鈴薯🥔口感更柔嫩!另外仲有黑胡椒,海鹽🧂,秘製醬汁配搭,可以食岀三種不同味道。

🍴Bricklane gallery 🍴情調浪漫西餐廳💕
Cp值高👍牛扒🥩

Chicken burger
自家製雞肉餅,洋蔥牛油果醬薯條🍟
🍠薯條新鮮即炸,熱辣辣,好夠味,仲有蕃茄汁🥫好食😋

🥩黑安格斯肉眼12oz配馬鈴薯🥔

2023-04-16 859 瀏覽
假日同媽媽享受英式早午餐~當日見到靚仔經理哥哥,又有美食,心情非常愉快🥰 🍟Fish n Chips $188經典Fish n Chips 大大條炸白魚 配上粗薯條 粒粒青豆 附上自家製韃靼醬、茄醬同沙律醬。炸白魚外脆內軟魚肉好厚身!粗薯條厚身,凍咗都仲有脆脆哋嘅感覺!🍳Egg Benedict with Lobster $198大大隻半隻波士頓龍蝦,個鉗已經剝咗殼,入口肉質唔錯,Egg Benedict 有菠菜苗同自家製蛋黄醬,好滿足喔🥰☕️Irish Coffee $78 愛爾蘭咖啡表面有輕盈幼滑忌廉仲有咖啡豆同粒粒片糖,入口帶有酒香氣~☕️Rose Latte $48 玫瑰拿鐵 大杯裝嘅拿鐵,表面撒上玫瑰花乾勁靚!🍎Apple Filo $78 即焗酥皮冧酒蘋果🍎蘋果香氣撲鼻即焗酥皮超級酥脆!中間帶有蘋果粒同蘋果蓉,味道幾甜~🍰Strawberry Opera Cake $58 草莓歌劇院蛋糕,層層分明吸引到媽媽嘅目光,朱古力味好濃比較實身👀 呢個喺草莓忌廉朱古力奶油達克瓦茲蛋糕~

🍟Fish n Chips $188

Egg  Benedict

☕️Irish Coffee $78 愛爾蘭咖啡
表面有輕盈幼滑忌廉仲有咖啡豆同粒粒片糖,入口帶有酒香氣~
Irish Coffee

☕️Rose Latte $48 玫瑰拿鐵
大杯裝嘅拿鐵,表面撒上玫瑰花乾勁靚!
Rose  Latte

• Fish n Chips
  • Rose Latte
  • Irish  Coffee
2023-04-02 242 瀏覽
約咗人出尖沙咀食飯,見早咗就去飲杯咖啡,佢嘅Mellocinno我有飲開所以無咩問題,但口痕想食小食就出事… 叫咗個melted cheese chip,睇相就知幾呃錢,cheese少到好似無落,唔明點樣melted?然後就一堆麥當勞薯條,盛惠$78,早知去食M記好過🤦🏻‍♀️好少打食評,但今次真心嬲咗!

好少打食評,但今次真心嬲咗!