週末放假遲咗食早餐😝lunchtime唔算好肚餓,所以去咗附近一間想去好耐嘅bagel店🥯小店室內位置唔算好多😂週末室內一直keep住坐滿人😆唯有坐吓室外🤣好彩呢幾日落過雨☁️天氣唔算好熱😝果然係bagel專門店😲menu真係多款式到叫人唔識揀🫣揀完口味仲可以揀唔同嘅Bagel🫢企喺度揀左好耐😂原來有套餐優惠 Bagel加飲品係有9折🤑飲品就一般,不過有套餐價都可以一試😛🥯肉鬆麻糬Bagel (Set $93.4) 包體揀咗個甜嘅藍莓bagel (+$3)🫐一打開bagel見到咁大塊咁煙靭嘅麻糬真係好吸引🤩最鐘意係佢加咗花生醬🥜甜甜嘅味道中和肉鬆嘅鹹,整體感覺食落好平衡👍🏻🥩秘製牛肉Bagel (Set $102.8) 另一個就試吓鹹嘅洋蔥bagel (+$2) bagel有彈性得嚟又唔會太靭👍🏻而洋蔥bagel真係好香🧅其實淨包配cream cheese都已經好好食😋再加上牛肉,惹味又口感豐富😋

肉鬆麻糬Bagel +Set

🥯肉鬆麻糬Bagel (Set $93.4)
秘製牛肉Bagel  +Set

🥩秘製牛肉Bagel (Set $102.8)
肉鬆麻糬Bagel +Set
秘製牛肉Bagel  +Set
2024-04-19 39 瀏覽
Overall - 9/10首先要講呢間好多好多選擇,Bagel餡選項又多,Bagel包都多,就連麻糬都有得揀,選擇困難症人士表示哭笑不得😂 唯一要講嘅就係間舖嘅location有少少唔方便,個人覺得個位有D尷尬Bagel overall好足料,完全冇偷工減料,個包完完全全係外脆內軟,入面煙煙韌韌,係我好鍾意嘅Bagel質地麻糬芋泥Bagel(培茶包) - 10/10芋泥餡又濃又滑,最滿足嘅係一層厚厚嘅麻糬🥹厚得黎又唔淋又唔硬,啱啱好達到煙韌又拉到絲嘅感覺。雖然芋泥嘅味已經蓋住左Bagel包培茶嘅味道,不過我唔介意。 下次一定要試埋抹茶味麻糬,或者加肉鬆嗰隻😝餐蛋牛油果Bagel (芝士包) - 8/10都係好厚好足料,牛油果好似唔洗錢咁擺勁多😜餐蛋就普通餐蛋麵入面嗰陣味,幾好食。芝士Bagel包上面有烘過,所以D芝士有少少脆脆地幾特別,不過不失嘅一款Bagel👍🏻
Overall - 9/10

麻糬芋泥Bagel(培茶包) - 10/10

餐蛋牛油果Bagel (芝士包) - 8/10
2024-03-17 190 瀏覽
推荐这款厚蛋菠菜bagel 它家的夹心bagel份量不大 菠菜给的很足 中间有芝士酱和番茄酱 bagel上还刷了一层花生酱 这个花生酱是点睛之笔 口感很丰富 bagel我选的全麦 口感偏硬有嚼劲 总体来说虽然价格偏贵 但是夹心bagel里比较好食的
外賣送餐
2024-03-11 173 瀏覽
Bagel款式多到眼花,揀完材料配搭,仲有bagel口味要揀,媽啊!禾太難了🤯!Bagel質感偏好各異,我就鐘意實淨得嚟有彈性,濕潤軟韌嘅口感,而呢度正中小編下懷啦~🫶🏻==============================▎滑蛋叉燒Bagel三文治 $72(配原味bagel)小編稱之為港式bagel🇭🇰😎炒蛋厚就厚,但冇想像中滑叉燒偏瘦,有明顯嘅蜜汁甜味,加埋袐製燒烤醬,鹹甜風味更為突出生洋蔥意外地係點睛之筆,自帶嘅微辛、甜味同爽脆度,完美襯托到個叉燒蛋▎芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治 $68 (配抹茶味bagel)三樣我最鐘意嘅元素擺埋一切冇可能出錯肉鬆乾爽鬆脆👍🏻芋泥食到顆粒感,麻糬軟糯唔黏笠兩樣甜度偏低,抹茶味道清香一份有齊Bagel➕芋泥➕麻糬三種韌性口感,層次起豐富🤤==============================食物貌相、味道樣樣都好,但預咗要放棄食相,尤其啲肉鬆點都會掉到一枱都係😂

▎滑蛋叉燒Bagel三文治 $72(配原味bagel)
小編稱之為港式bagel🇭🇰😎
炒蛋厚就厚,但冇想像中滑
滑蛋叉燒Bagel三文治

三樣我最鐘意嘅元素擺埋一切冇可能出錯
肉鬆乾爽鬆脆👍🏻
芋泥食到顆粒感,麻糬軟糯唔黏笠
兩樣甜度偏低,抹茶味道清香
一份有齊Bagel➕芋泥➕麻糬三種韌性口感,層次起豐富🤤
芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治

滑蛋叉燒Bagel三文治
芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治
紅咗好耐嘅bagel店🥯相信唔需要多介紹明明起屋企10分鐘之內嘅路程範圍,竟然今次先有機會去🙈好少何見到咁多款bagel三文治,又鹹又甜,點揀好呢?▶️ 煙鴨胸焦糖洋蔥bagel ($72)可以自選bagel口味,一共17款,鹹甜兼具(芝士、洋蔥、酸種、藍莓、焙茶、抹茶、伯爵茶、芝麻等)特別啲揀咗紫薯小紅莓❤️粉紫色影相出嚟靚啲味道上冇紫薯味,因為用紫薯粉而唔係真紫薯,但小紅莓乾帶少少甜味Bagel算煙靭🥯偏硬身似美式bagel低嗰塊薄身啲所以硬身咗少少,有啲難咬煙鴨胸好足料,連肥膏層肉質實正,有煙燻鹹香味🦆同甜甜地嘅bagel好夾尤其鍾意佢一絲絲嘅焦糖洋蔥🧅少爽脆,味道甜甜地又唔攻鼻另外有青瓜同蕃茄,醬汁係蛋黃沙律醬,個人覺得有少少唔夾🙈▶️ 秘製牛肉bagel ($76)朋友揀咗酸種芝麻bagel牛肉用牛展肉製🐂肉質軟腍配有青瓜、蕃茄、酸菜,朋友嫌佢唔夠酸菜另外有車打芝士同忌廉芝士🧀-Bagel包質合格,唔太空氣或乾身勝在口味多,任君選擇而且客製化,可以有自己專屬嘅配搭Size同漢堡包差唔多,因為多餡所以飽滿不過味道上不算驚艷,感覺試一次就夠😗然而服務好好👍🏻老闆好熱心有禮貌,親力親為細
紅咗好耐嘅bagel店🥯相信唔需要多介紹
明明起屋企10分鐘之內嘅路程範圍,竟然今次先有機會去🙈
好少何見到咁多款bagel三文治,又鹹又甜,點揀好呢?

▶️ 煙鴨胸焦糖洋蔥bagel ($72)
特別啲揀咗紫薯小紅莓❤️粉紫色影相出嚟靚啲

Bagel算煙靭🥯偏硬身似美式bagel
低嗰塊薄身啲所以硬身咗少少,有啲難咬

煙鴨胸好足料,連肥膏層
肉質實正,有煙燻鹹香味🦆同甜甜地嘅bagel好夾
尤其鍾意佢一絲絲嘅焦糖洋蔥🧅少爽脆,味道甜甜地又唔攻鼻
另外有青瓜同蕃茄,醬汁係蛋黃沙律醬,個人覺得有少少唔夾🙈
煙鴨胸焦糖洋蔥bagel

▶️ 秘製牛肉bagel ($76)
朋友揀咗酸種芝麻bagel
牛肉用牛展肉製🐂肉質軟腍
配有青瓜、蕃茄、酸菜,朋友嫌佢唔夠酸菜
另外有車打芝士同忌廉芝士🧀
秘製牛肉bagel

Bagel包質合格,唔太空氣或乾身
勝在口味多,任君選擇
而且客製化,可以有自己專屬嘅配搭

Size同漢堡包差唔多,因為多餡所以飽滿
不過味道上不算驚艷,感覺試一次就夠😗
然而服務好好👍🏻老闆好熱心有禮貌,親力親為
細心位係bagel切半用紙包住,唔會散開又可以同人交換試味

每個Bagel即叫即烘,材料即煎,確保熱辣辣

因此製作需時,要等15分鐘左右
舖頭偏細,座位有限,午餐下午茶時段人流多要等位,未必適合當Cafe咁坐

亦冇人抹枱,枱面污糟少少
價錢合理嘅,平均$75/bagel三文治,如果外賣淨bagel就~$30 (香港食bagel真係好貴🥺)
煙鴨胸焦糖洋蔥bagel
秘製牛肉bagel
2024-02-22 385 瀏覽
呢間舖係出名多嘢食嘅崇潔街既隔籬一條街, 佢係一間經過都唔顯眼嘅小店,其實如果冇上網睇到介紹可能未必會入去試。-佢地bagel既味道同埋配料都係可以自由選擇嘅,你可以tailor madem一個自已最中意既口味-🌟 肉鬆麻糬Mochi Bagel🍙|$71|9/10佢既配料超級爆多‼️好好味,有啲似食緊台式芋泥肉鬆吐司既感覺我揀咗earl grey味嘅bagel不過啲配料味道偏濃所以就唔係好食到earl grey味啦但係整體既味道口感令我有驚喜-🌟 手撕豬肉沙律 |$68|7/10有啲甜甜地鹹鹹地炒過嘅洋蔥手撕豬唔鞋整體味道不過不失-🌟Rose Latte |6.5/10買沙律飲品有9折玫瑰味好濃,咖啡飲落順滑但係份量比較細,冰又多,飲兩三啖就飲晒所以價錢有少少偏貴-😋: Score 8/10💰: ~$90 Dinner (❌service charge)@littlefoodie_bb
🌟 肉鬆麻糬Mochi Bagel🍙|$71|9/10
佢既配料超級爆多‼️
好好味,有啲似食緊台式芋泥肉鬆吐司既感覺
我揀咗earl grey味嘅bagel
手撕豬唔鞋
整體味道不過不失
🌟Rose Latte |6.5/10
買沙律飲品有9折
玫瑰味好濃,咖啡飲落順滑
但係份量比較細,冰又多,飲兩三啖就飲晒
所以價錢有少少偏貴
😋: Score 8/10
@littlefoodie_bb
2024-02-03 503 瀏覽
每天新鮮自家製bagel 無添加!bagel種類超級多 而且配搭都非常豐富鹹既三文治餡料有 - pulled pork, smoked duck breast, hummus, chicken 超級特別 種類好多 仲要每款都要花心思醃 煮法都好唔一樣🫶🏻 respect! 當然都仲有最classic既BLT, 午餐肉炒蛋 之類甜既三文治餡料有 - 芋泥、肉鬆、麻糬、紅豆、黑芝麻😍揀完餡料就到選擇bagel既時間 甜既鹹既都有 選擇都超過6-8款 可以任君選擇 睇下邊款最夾!仲要如果跟餐 叫包加野飲 係全單9折🤍Pulled pork bagel Sanwich🥯 ($78) 先講個bagel 我選擇了onion bagel 覺得好似洋蔥味同豬肉會幾夾!果然無令我失望✌🏻洋蔥bagel超級煙韌 彈牙 就算凍左都唔會好硬 而且面頭仲有少少炸蒜/洋蔥 令到個包更加香🧅Pulled pork真係100分 首先香港好少地方賣 因為工序比較麻煩 而且佢整得超級入味 豬肉裡仲配埋少少洋蔥一齊炒😎 令到口感提升 有少少脆脆哋!醬料方面就有bbq sauce同埋mayonaise😜 整體來講呢個真係回購
每天新鮮自家製bagel 無添加!
bagel種類超級多 而且配搭都非常豐富
當然都仲有最classic既BLT, 午餐肉炒蛋 之類
甜既三文治餡料有 - 芋泥、肉鬆、麻糬、紅豆、黑芝麻😍
仲要如果跟餐 叫包加野飲 係全單9折🤍

醬料方面就有bbq sauce同埋mayonaise😜
整體來講呢個真係回購率💯

+ Pistachio Latte ($47)
呢個咖啡絕對唔會死甜 真係飲得出開心果味
飲到味仲有少少開心果既渣臣左係底😚
真係令我好impressed!

📍 Bagel Gogo (紅磡)
地址:紅磡崇志街35號地舖
Pulled  pork  onion  bagel
Pulled  pork  onion  bagel
  • Pulled  pork  bagel
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍 Bagel Gogo𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_hunghom𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_bakery #breadaholic_cafe #breadaholic_bagel.❅ 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐓𝐚𝐫𝐨, 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐅𝐥𝐨𝐬𝐬, 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢芋泥肉鬆抹茶麻糬+抹茶Bagel (set $107)❅ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐚𝐧𝐝 𝐊𝐢𝐦𝐜𝐡𝐢 泡菜肥牛芝士(set $94)❅ 𝐐𝐮𝐢𝐜𝐤𝐒𝐚𝐧𝐝 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨 流沙美式咖啡❅ 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨 美式咖啡.//Out of the limited choices of bagel sandwich shops in Hong Kong, Bagel Gogo is definitely one of the most affordable place with a long creative menu (especially a lot of savoury options!!) worth visiting again and again ⸜( ´ ꒳ ` )

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍 Bagel Gogo
❅ 𝐐𝐮𝐢𝐜𝐤𝐒𝐚𝐧𝐝 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨 流沙美式咖啡
❅ 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨 美式咖啡
Out of the limited choices of bagel sandwich shops in Hong Kong, Bagel Gogo is definitely one of the most affordable place with a long creative menu (especially a lot of savoury options!!) worth visiting again and again ⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎ 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐓𝐚𝐫𝐨 with 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐢 is probably their most popular flavour – a satisfying mochi pull upon splitting the bagel!! Despite not very strong in flavour, the 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐓𝐚𝐫𝐨 has a really beautiful purple colour and a nice moist texture, which balanced very well with the pork floss!!
香港專門做Bagel三文治的店舖不多, 這間算是我吃過價格親民而且選擇多元化, 很值得再訪⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎ Bagel 好咬有拉扯度, 烘熱後外脆內軟, 配上滿滿的餡料, 每一口都超滿足!! 芋泥麻糬應該是最受歡迎的口味(好像每一個social media post都有看到≧▽≦), 打開Bagel便看到中間厚厚一層的抹茶麻糬, 口感煙韌, 帶淡淡抹茶香( ´▽`)芋泥加入了紫薯, 顏色很好看但芋頭味不重, 不過勝在夠濕潤, 所以配上肉鬆後整個三文治都不會太乾~ Menu上好多有創意的咸味配搭, 對於偏愛咸Bagel的我來說真的是天堂♡︎
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
芋泥肉鬆抹茶麻糬+抹茶Bagel
泡菜肥牛芝士
芋泥肉鬆抹茶麻糬+抹茶Bagel
泡菜肥牛芝士
2024-01-22 285 瀏覽
Bagel Gogo 是貝果愛好者絕對不能錯過的貝果店!位於土瓜灣內街的貝果烘焙店,每天新鮮製造,除了有售基本貝果,店內亦提供很多餡料任意配搭不同口味的貝果組合成貝果三文治。店內空間不大,有室外和室內的用餐空間。由於每個貝果三文治都是即場製作,所以要預留等候時間。每款貝果三文治都賣相味道皆兼備,無論是作主食或是下午茶都相當適合,是一間絕對會翻桌的店舖!Bagel Gogo is a bagel shop that bagel lovers must not miss! All the bagels are freshly make everyday, the store provides a variety of fillings combine as a bagel sandwich. Since each bagel sandwich is freshly made after ordering, please allow time to wait. The store has outdoor and indoor dining spaces, even though the sp

Bagel Gogo is a bagel shop that bagel lovers must not miss! All the bagels are freshly make everyday, the store provides a variety of fillings combine as a bagel sandwich. Since each bagel sandwich is freshly made after ordering, please allow time to wait. The store has outdoor and indoor dining spaces, even though the space is not very big. Mouth-watering appearance of the bagel sandwich matches with the actual taste, it’s a shop that will definitely turn tables!
🔘 厚切雞扒菠蘿加蛋配焙茶貝果 Chicken Chop with Pineapple add Egg with Hojicha Bagel | hkd$71
鹹食貝果的配搭中選擇了焙茶口味,貝果塗上了忌廉芝士,餡料中的慢煮雞扒不僅厚實且嫩滑,配搭蔬菜、菠蘿、和雞蛋,整個組合清新又健康,進食後沒有任何負擔,推薦!

🔘 肉鬆抹茶麻糬配咖啡貝果 Meat Floss Matcha Mochi with Coffee Bagel | hkd$62
肉鬆麻糬貝果選擇了抹茶口味的麻糬,香鹹惹味的肉鬆配上微甜的抹茶麻糬,煙靭有咬口的咖啡貝果塗上了花生醬,口感豐富,鹹甜相交,味道濃郁,完美配合,鹹食或甜食的愛好者都會十分喜歡,推薦!

🔘 生椰拿鐵 Coconut Latte | hkd$46
生椰拿鐵以椰奶代替牛奶,口感比一般拿鐵更絲滑,不妨一試~
🍽️ 食物 | Food: 5/5
🌅 環境 | Environment: 4/5
💆🏻‍♂️ 服務 | Service: 4.5/5
💰 價錢 | Price: 4/5
📝 總結 | CP Value: 4.4/5
A foodie documentation of dining experience in restaurants through image and text.

厚切雞扒菠蘿加蛋配焙茶貝果
肉鬆抹茶麻糬配咖啡貝果
厚切雞扒菠蘿加蛋配焙茶貝果
肉鬆抹茶麻糬配咖啡貝果
📍土瓜灣 𝚃𝚘 𝙺𝚠𝚊 𝚆𝚊𝚗❝必回頭‼️人氣BAGEL專門店🥯鹹/甜多款選擇❤️😍最緊要可自選mix & match✨❞呢間bagel店位置對我黎講唔方便 想去好耐都未去🤣終於一試😍內饀款式好多又吸引 有鹹有甜 (creamcheese口味選擇都超多✨) 仲可以自選bagel包既味道 佢地既bagel口感做到煙韌好咬👍🏻approved! 已經打算要瘋狂回頭!🥰🍵💜芋泥肉鬆抹茶麻糬Bagel $68 (4.5/5)配抹茶bagel (+$3)🥯包體帶茶香! 芋泥係紫薯芋泥 顏色好紫呢 口味天然唔過甜 口感軟綿😚芋頭味偏淡 比霸道既肉鬆搶晒focus🤣一定要揀抹茶麻糬🍡茶味濃郁帶回甘 口感煙韌!!✌🏻😍🐮秘製牛肉Bagel $74 (4/5)呢款配墨魚洋蔥芝士bagel (+$3)🖤🧀有淡淡墨魚香味! 中間有牛肉 芝士 青瓜 蕃茄 酸菜 creamcheese☺️牛肉一絲絲 軟腍入味 整體口感豐富🥰꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍Bagel Gogo紅磡崇志街35號地舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_土瓜灣🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯
📍土瓜灣 𝚃𝚘 𝙺𝚠𝚊 𝚆𝚊𝚗

芋泥肉鬆抹茶麻糬Bagel

🍵💜芋泥肉鬆抹茶麻糬Bagel $68 (4.5/5)

秘製牛肉Bagel

🐮秘製牛肉Bagel $74 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Bagel Gogo
紅磡崇志街35號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_土瓜灣

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_麵包 #joys_cafefood
秘製牛肉Bagel
2023-11-23 383 瀏覽
.@bagel_go_go (紅磡).Bagel就不嬲係我啲followers最愛嘅其中一樣嘢!呢間係其中一間好多人會推薦我去食嘅Bagel店一來有得坐.. 又算係專門食Bagel嘅鋪頭!而來真係超多款式!!今日做嘢經過紅磡呢頭!!一不做二不休!踩入去!.店內環境舒適 chill.. 但位置不算太多!室內主要得三檯.. 室外都有1-2嗰空間!所以如果真係多人 或者繁忙時間 大家自己預下時間.menu真係超級琳瑯滿目 超級吸引..大家可以自行check下menu..你就會明我點解覺得好吸引🤣雖然價錢方面唔係話特別抵食但實測 真係爆餡嘅!.1.煙三文魚 + 芝麻酸種貝果 ($78~$83).嗰range應該係睇你揀咩bagel..呢個組合我覺得應該係不敗!結果又真係好好味!!煙三文魚口感新鮮 份量都唔少!加埋最classic嘅標配cream cheese& 佈滿 芝麻香嘅貝果 其實真係無得挑剔...菜量澎湃 就咁望都覺得滿..洋蔥 火箭菜 滿足的呢.貝果口感方面 我就覺得正正常常一齊食唔會特別feel到佢口感嘅特別但作為有餡bagel我覺得係咁無問題.2.厚蛋菠菜芝士 (花生醬)+ 伯爵貝
@bagel_go_go (紅磡)
Bagel就不嬲係我啲followers最愛嘅其中一樣嘢!
呢間係其中一間好多人會推薦我去食嘅Bagel店
一來有得坐.. 又算係專門食Bagel嘅鋪頭!
而來真係超多款式!!
今日做嘢經過紅磡呢頭!!
一不做二不休!踩入去!
店內環境舒適 chill.. 但位置不算太多!
室內主要得三檯.. 室外都有1-2嗰空間!
所以如果真係多人 或者繁忙時間 大家自己預下時間
menu真係超級琳瑯滿目 超級吸引..
大家可以自行check下menu..
你就會明我點解覺得好吸引🤣
雖然價錢方面唔係話特別抵食
但實測 真係爆餡嘅!
1.煙三文魚 + 芝麻酸種貝果 ($78~$83)
嗰range應該係睇你揀咩bagel..
呢個組合我覺得應該係不敗!結果又真係好好味!!
煙三文魚口感新鮮 份量都唔少!
加埋最classic嘅標配cream cheese
& 佈滿 芝麻香嘅貝果 其實真係無得挑剔..
菜量澎湃 就咁望都覺得滿..洋蔥 火箭菜 滿足的呢
貝果口感方面 我就覺得正正常常
一齊食唔會特別feel到佢口感嘅特別
但作為有餡bagel我覺得係咁無問題
2.厚蛋菠菜芝士 (花生醬)+ 伯爵貝果
$72-$77
我唔知呢個係咪新menu.. 因為我見佢手寫(配花生醬)
有機會係新配搭🤣 感覺幾吸引就去馬!
結果賣相又真係澎湃
蛋厚.. 香滑.. 菠菜 菇 & 芝士再完美融合.. 講真係真心滿足..
跟住包面兩邊都搽咗一層花生醬..
認真係無得輸嘅🤣🤣🤣🤣..
同埋都算係「蛋奶素」素食者可以接受嘅好味之選!
結合蛋白質和邪惡於一體的選擇🤣
但因為佢蔬菜真係算多!你唔會有好明顯嘅膩感!
但因為都有好多食材.. 你又未必會好明顯taste到各自嘅存在感!
所以.. 可以一半一齊食 另一半分開下d材料食又ok..
個人愚見..
好可惜今日唔係甜mood..
事後睇番.. 佢哋嘅甜包感覺好爽皮🥹
下次再去試試!!!
阿門

除咗有部分預設口味俾你揀,仲可以俾你DIY自選口味,淨係揀近款bagel都要諗幾分鐘,選擇困難症發作但小店人手緊絀,收錢同出餐速度未必好快,但預咗chill吓嘅冇大問題😆

2023-11-02 244 瀏覽
今日lunch time 行遠左少少覓食,去咗頭瓜灣嘅一家bagel店,作為一個bagel lover,當然,我必須嘗試呢間著名嘅bagel店。 我記得我好多朋友都曾經向我推薦呢間店,亦睇到咗好多關於呢間店嘅評論,所以我決定試一試!好在有D同事同我一齊來,所以我可以試到唔同味道嘅bagel~滑蛋叉燒bagel ($71)係我嘗試過比較做得唔錯嘅Fusion食物,佢嘅味道就好似傳統嘅滑蛋叉燒一樣,充滿雞蛋同叉燒嘅香味,加入番茄令佢更新鮮,質地更有層次,bagel本身好有咬口,整體令人驚訝地咁匹配~抺茶肉鬆麻糬三文治Bagel ($53),我真係好鍾意餐廳比顧客自己mix and match,可以比我地訂製bagel嘅口味同饀料。 抹茶味好香,加埋肉鬆同麻糬,口感好滿足!紅莓芋泥肉鬆麻糬三文治Bagel ($63)吃了兩個鹹Bagels後,我們選了這個甜甜的bagel,有點像我們的甜點bagel哈哈~我真的很喜歡! 而且芋泥味道真的很厚實順滑~~總體來說,我會話呢間餐廳值得一試,呢度嘅Bagel真係好多樣化,我相信你會搵到你鍾意嘅Bagel 口味!

滑蛋叉燒bagel ($71)

抺茶肉鬆麻糬三文治Bagel ($53),

紅莓芋泥肉鬆麻糬三文治Bagel ($63)

2023-03-23
  • 滑蛋叉燒bagel
🥨 ᴘʀᴇᴛᴢᴇʟ sᴛɪᴄᴋ @bagel_go_go 🔻 ʜᴋᴅ28 約重92ɢ ⚡️ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌖🌑・先要稱讚其外型很漂亮 看著就像能治癒心靈淡淡鹼水鹹香飄逸傳出 但這只限於嗅覺享受吃的時候幾乎品嚐不到 令人為之一振的鹹鮮反之其麵粉香氣比較重 最後還要自己加點鹽口感值得給予上品好評 經烘烤後表皮呈微脆紮實中帶一點軟卻堅韌 接著是無限的咀嚼感牙較位置最後會感到累 加上鹼水棒回彈力強表皮部分有一定的厚度 軟熟卻能讓你慢慢嚼
🥨 ᴘʀᴇᴛᴢᴇʟ sᴛɪᴄᴋ @bagel_go_go

紮實中帶一點軟卻堅韌 接著是無限的咀嚼感

牙較位置最後會感到累 加上鹼水棒回彈力強
表皮部分有一定的厚度 軟熟卻能讓你慢慢嚼
2023-07-30
5 分鐘 (外賣自取)
原味鹼水麵包
作為碳水包包愛好者嘅我,成日周圍搵包食😋,之前都幫襯過呢間店買過茶味plain bagels,包包有咬口味道就正正常常,今次帶埋🐶🐶尼chill下,試下堂食佢啲爆餡bagel 揀完餡料,可以任意配搭bagel款,有原味有甜有咸,按bagel款價錢💲會有幾蚊出入,飲品就會有額外9折🙌🏻🥯 黑芝麻麻糬 焙茶𝓑𝓪𝓰𝓮𝓵 ($58-61)爆多黑蚊蚊嘅無油芝麻醬,芝麻味道都算濃 (可以更濃😂),拉絲mochi份量都多,有得揀原味/綠茶mochi,揀左原味,整體不錯🥯 厚切雞扒腿扒鳳梨 伯爵茶𝓑𝓪𝓰𝓮𝓵 ($76-81)慢煮雞扒好厚唔鞋口,配埋生菜、cream cheese同菠蘿🍍好juicy,同樣不錯吃🧊 爆檸美式咖啡 ($46)咖啡有檸檬嘅清新味,唔會太酸,溝左soda,幾得意好消暑☕️ 𝓗𝓸𝓽 𝓛𝓪𝓽𝓽𝓮 ($34)正常操作,諗唔到有咩評語😂🙌🏻⛱ 戶外位置有露營枱凳,有把大太陽遮️,仲係🐕-friendly🫶🏻

🥯 黑芝麻麻糬 焙茶𝓑𝓪𝓰𝓮𝓵 ($58-61)

🥯 厚切雞扒腿扒鳳梨 伯爵茶𝓑𝓪𝓰𝓮𝓵 ($76-81)

🧊 爆檸美式咖啡 ($46)
咖啡有檸檬嘅清新味,唔會太酸,溝左soda,幾得意好消暑

☕️ 𝓗𝓸𝓽 𝓛𝓪𝓽𝓽𝓮 ($34)
正常操作,諗唔到有咩評語😂🙌🏻