2024-03-11 173 瀏覽
Bagel款式多到眼花,揀完材料配搭,仲有bagel口味要揀,媽啊!禾太難了🤯!Bagel質感偏好各異,我就鐘意實淨得嚟有彈性,濕潤軟韌嘅口感,而呢度正中小編下懷啦~🫶🏻==============================▎滑蛋叉燒Bagel三文治 $72(配原味bagel)小編稱之為港式bagel🇭🇰😎炒蛋厚就厚,但冇想像中滑叉燒偏瘦,有明顯嘅蜜汁甜味,加埋袐製燒烤醬,鹹甜風味更為突出生洋蔥意外地係點睛之筆,自帶嘅微辛、甜味同爽脆度,完美襯托到個叉燒蛋▎芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治 $68 (配抹茶味bagel)三樣我最鐘意嘅元素擺埋一切冇可能出錯肉鬆乾爽鬆脆👍🏻芋泥食到顆粒感,麻糬軟糯唔黏笠兩樣甜度偏低,抹茶味道清香一份有齊Bagel➕芋泥➕麻糬三種韌性口感,層次起豐富🤤==============================食物貌相、味道樣樣都好,但預咗要放棄食相,尤其啲肉鬆點都會掉到一枱都係😂

▎滑蛋叉燒Bagel三文治 $72(配原味bagel)
小編稱之為港式bagel🇭🇰😎
炒蛋厚就厚,但冇想像中滑
滑蛋叉燒Bagel三文治

三樣我最鐘意嘅元素擺埋一切冇可能出錯
肉鬆乾爽鬆脆👍🏻
芋泥食到顆粒感,麻糬軟糯唔黏笠
兩樣甜度偏低,抹茶味道清香
一份有齊Bagel➕芋泥➕麻糬三種韌性口感,層次起豐富🤤
芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治

滑蛋叉燒Bagel三文治