2023-05-21 140 瀏覽
今天是星期日4:00我去到bagel Gogo買了一個洋蔥黑芝麻bagel。我是外賣的。買的時候摸上去感覺包很硬,賣相不太好。但衝着OpenRice上的好評過來買一試。好像做了很多天。回家切開看到包內不新鮮、很硬,試吃後,首先包面頭上的洋蔥全是燒焦的。味道是苦味的。老實說$30買一個bagel.真的不太值得。一些連鎖店bagel 只是10多元。性價比會高很多。而且質感鬆軟,購買地點方便。在香港,如果想做實業,貨品一定要質量好,單靠一些好評是維持不久的。不推薦給朋友。
2023-05-21
外賣自取
2023-05-15 115 瀏覽
作為一個bagel控🥯梗係要試唔同bagel店,呢間小店有多款bagel揀,自己食咗勁多次,由無乜人到而家超多人~🤣之前試過牛油果蛋🥑配原味bagel好食。今次試十六小時慢煮牛舌配洋蔥bagel仲好食又多料🤤又試過開心果cream bagel🌝bagel外脆內煙靭,咖啡ok,價錢都合理💕唯一係而家越嚟越多人要等耐咗💤靚景指數:💛💛好食指數:💛💛💛💛💛抵食指數:💛💛💛💛

靚景指數:💛💛
好食指數:💛💛💛💛💛
抵食指數:💛💛💛💛
2023-05-01 127 瀏覽
一向都好鍾意食bagel 但係香港專食bagel嘅地方唔多😛 喺紅磡(地鐵土瓜灣站出較近)發現咗呢間bagel小店 全部bagel手工製作仲有多款唔同味道選擇 仲可以自選配搭埋唔同嘅餡料👏🏽 簡直花多眼亂😂 最特別嘅係有麻糬(原味/抹茶)選擇‼️ 住附近或者嚟開啲頭嘅不妨嚟試吓  hehe!!📸1️⃣ 抹茶麻糬芋泥bagel三文治 ($53) 2️⃣ 手撕豬肉bagel三文治 ($68)
喺紅磡(地鐵土瓜灣站出較近)發現咗呢間bagel小店
全部bagel手工製作仲有多款唔同味道選擇
仲可以自選配搭埋唔同嘅餡料👏🏽 簡直花多眼亂😂
最特別嘅係有麻糬(原味/抹茶)選擇‼️
住附近或者嚟開啲頭嘅不妨嚟試吓  hehe!!

📸
1️⃣ 抹茶麻糬芋泥bagel三文治 ($53)

2️⃣ 手撕豬肉bagel三文治 ($68)

2023-04-23 126 瀏覽
前排睇youtuber介紹左間位於土瓜灣專食bagel嘅小店,見佢地介紹左個麻糬bagel而自己又十分喜愛食,趁放假就專登拜訪呢間小店。一出地鐵見到土瓜灣嘅建築物環境都唔同晒,好多新式樓宇,而呢間bagel店係 鶴園街橫行入面,店鋪面積唔算大,室內+室外坐位得10個左右。今次叫左黑芝麻原味麻糬配酸種芝麻bagel(另有抹茶口味),三文魚伯爵茶bagel。酸種bagel同普通bagel食落分別唔大,可能係發酵嘅時候揮發晒酸味,兩個表面都干得好脆,做到外脆內軟。不過伯爵茶bagel食唔到伯爵茶味😢麻糬好煙韌軟糯糯,食半個冇濟嘅感覺,下次試食晒一個先🤣

2023-04-22
2023-04-10 1319 瀏覽
Bagel gogo係專賣各種Bagel嘅二人小店,賣夾餡Bagel,單賣Bagel、忌廉芝士抹醬。舖頭有10個位,假日非常滿座,唔少人外賣買走。因為得兩個人做,所以出單比較慢。我嘅Bagel整錯咗要重新製作,所以最後等咗30分鐘,支持小店就要耐心等候啊!*厚切雞扒菠蘿Bagel三文治 $72Chicken chop with bagel sandwich貝果可以喺$25嘅選擇揀,我揀咗洋蔥。貝果微煙韌,唔會太乾,麥香略為少。慢煮雞扒相當厚身、肉嫩帶汁,配料有生菜、罐頭菠蘿片,比較普通。芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治 $60Mashed taro meat floss mochi bagel sandwich麻糬可以揀原味/黑糖,質地係滑溜style,個人十分唔喜歡。我揀黑糖味,不過黑糖味未夠特出。芋泥順滑唔甜,但芋頭味未算濃。肉鬆份量最多,味道屬於偏甜嘅肉鬆。因為每種味道都唔算強烈,所以味道配搭上有啲怪怪。Rose latte $40印象中係舖頭招牌,咖啡味同玫瑰味平衡得啱啱好,入面仲有啲甜甜哋嘅玫瑰花瓣,非常加分。
厚切雞扒菠蘿Bagel三文治 $72

Rose latte
2023-03-25
Rose latte
2023-04-09 266 瀏覽
之前幫襯過幾次都係外賣~今次第一次堂食 熱辣辣即整即食一定好食啲🤣🤣雖然味道係好食啲但係唔算係坐得好舒服 好多人行嚟行去,冇閂門,出邊有人食煙 坐喺入面都好大浸煙味~💸💸今次叫左牛油果雞蛋bagle配燕麥奶咖啡 $96泡菜肥牛芝士bagle加樽裝檸檬茶 $88食物賣相打卡非常好👍🏻👍🏻不過有一樣唔係太好嘅體驗~我買嘅時候 bagle得返好少款式 好似三款左右,之後我問佢有冇其他或者冇嗰啲會唔會入邊仲有貨 佢話唔會,咁我就揀咗原味(三款入面其中一款),之後一坐返埋位。。。就有店員拎咗一大盆出嚟。。。填滿返個𣕧🥲🥲🥲📌 紅磡崇志街35號地鋪營業時間 : 星期一至六 0830-2000星期日 1100-1800

💸💸

檸檬茶
2023-04-09
  • 紅茶Bagle
2023-03-29 241 瀏覽
食得多台式多花款bagel有時都會想返樸歸真食番new york style既bagel咁土瓜灣既 @bagel_go_go 係一個好選擇·͜-佢既款式口味都十分之多.ᐟ‪‪‬平日下晝 佢呢個地理位置估唔到都幾多捧場客(・∀・)◦ 秘製牛肉三文治bagel可以自選口味 我就揀左大蒜口味佢既bagel全部用酸種製作 翻熱後外皮微脆(˶ˊᵕˋ˵)麵包體係正宗既煙靭口感 但未至於好難扯開食得出麵粉香同淡淡蒜香餡料看似簡單 食落就知佢既特別秘製牛肉係用左滷水牛展( Ꙭ)!但調較到偏甜同多汁一啲 牛展煮到好軟稔好入味配上新鮮青瓜同蕃茄 仲有酸菜同芝士成個配搭非常好食ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪♡◦ 開心果髒髒咖啡真心 落單時抱住半中伏心態既但我而家同你地講 唔試會後悔ɞ̴̶̷ ̫ ɞ̴̶̷開心果香濃唔甜膩 係真材實料唔係香精味原來配咖啡係咁夾架 好想飲多杯◦ 酸種墨西哥辣椒bagel外賣帶走左佢放左落冰格未食到時story再講lol✿#lastbitematters#lastbitematters_tokwawan✿
食得多台式多花款bagel
咁土瓜灣既 @bagel_go_go 係一個好選擇·͜-
佢既款式口味都十分之多.ᐟ‪‪‬
平日下晝 佢呢個地理位置估唔到都幾多捧場客(・∀・)

◦ 秘製牛肉三文治
bagel可以自選口味 我就揀左大蒜口味
佢既bagel全部用酸種製作 翻熱後外皮微脆(˶ˊᵕˋ˵)
麵包體係正宗既煙靭口感 但未至於好難扯開
食得出麵粉香同淡淡蒜香
餡料看似簡單 食落就知佢既特別
秘製牛肉係用左滷水牛展( Ꙭ)!
但調較到偏甜同多汁一啲 牛展煮到好軟稔好入味

到時story再講lol

#lastbitematters
#lastbitematters_tokwawan
2023-03-26 935 瀏覽
和友人的偷閒日,即興一嘗近來大熱的手工貝果店Bagel Gogo店面雖小,但供應的貝果款式林林總總,鹹甜俱備,就連忌廉芝士抹醬也設有多種口味價錢牌上列明食材作參考,旁邊的餐牌則寫有一系列推薦配搭,可加錢自選貝果味道小店並非處於人流旺盛的大街,不過就算過了放飯時間,依然不乏慕名而來的客人我們到場時貝果櫃僅賣剩三四款口味,其後店家有再補給,可惜已點好餐了在進入貝果環節前,由於擔心包身可能乾涸,所以保險起見,我們買來飲品坐陣開心果拿鐵 $45細心可喝出點點開心果味,友人的桂花酒釀拿鐵 $46聽說亦為正路只係老實講都幾細杯下,即使跟餐飲品有九折優惠,若非渴得要命,似乎沒有加配的必要不假思索,看著店家Instagram,點一份新品肉鬆麻糬抹茶白朱古力貝果三文治 $53選用鳥越麵粉及五十鈴抹茶粉等製作,賦予貝果點點韌勁,但未會太難嚼咬茶香比想像中更為突出,而且不苦澀,配上大量濃味肉鬆都沒有被掩蓋相對地白朱古力味就不太明顯,只有輕微調味作用,亦為好事,至少不是過份甜膩的出品麻糬帶微甜而且煙韌得很,果然配清新風的茶味貝果較佳,否則真的會有點膩滯然後,不要驚不要慌,友人點了泡菜肥牛芝士咖啡朱古力貝果三文
和友人的偷閒日,即興一嘗近來大熱的手工貝果Bagel Gogo

然後,不要驚不要慌,友人點了泡菜肥牛芝士咖啡朱古力貝果三文治 $71
跳脫的思維讓站在她身旁的我不禁錯愕一下,看來是要接受味覺挑戰的日子呢!
首先貝果本身不乏咖啡味,同時有著陣陣朱古力甜香,包面光滑而內裏算為軟熟
至於餡料所用的泡菜其實不重酸辣,味道頗溫和,牛肉腍身,沒有腥味或雪藏味
另有少許車打及忌廉芝士增添鹹香,分開吃完全沒有問題,但,真心唔建議咁配
2023-03-25 259 瀏覽
買既時候話唔食.到我買完打開準備食既時候,👦🏻話好香跟住笑住拎左半份走😒·🥯滑蛋叉燒($68)企係餐牌前諗左好耐好多款都鍾意.但好多都唔食得既關係🤰🏼就唯有選擇呢款穩陣既😆同店員講要熟啲既蛋,都一樣ok無話唔得🫶🏻材料除左有叉燒同蛋,仲有厚切蕃茄同洋蔥😋港式茶記style bagel, 唔錯.不過堂食會影得靚啲🤣趕番學係車食有少少狼狽..·📍Bagel Gogo紅磡崇志街35號地鋪

📍Bagel Gogo
紅磡崇志街35號地鋪
外賣自取
2023-03-19 286 瀏覽
🥪:「我爆餡爆咗幾年,到你未啫」🥯:「就宜家」🔹厚切雞扒菠蘿bagel三文治🔹$72起 (視乎你揀的貝果口味)見到個餐牌己已經選擇困難,仲要我喺個琳琅滿目嘅bagel櫃到揀味😫 口快快試個原味先外面冇烘脆到 不過唔影響貝果韌性好大眾化,相信bagel入門級嘅朋友都會喜歡🤗雞扒嫩滑程度驚人❗️用跣落口嚨嚟形容都不為過‼️菠蘿水份滿滿就唔洗多講💦 驚喜的是同cream cheese出奇地夾👍🏻超嫩滑雞 + 爆水菠蘿 + cream cheese醬,令成個bagel相當juicy咁厚一塊雞扒 視覺上梗係滿分,食落梗係滿足💯💯但你就知我食得有幾狼狽💩 咬第一啖經已跣晒啲餡出嚟,老實說有影響餐飯嘅享受程度食呢款嘅時候,記得立齊紙巾濕紙巾⊙_◎
🥪:「我爆餡爆咗幾年,到你未啫」
🥯:「就宜家」

厚切雞扒菠蘿bagel三文治

外面冇烘脆到 不過唔影響
貝果韌性好大眾化,相信bagel入門級嘅朋友都會喜歡🤗
雞扒嫩滑程度驚人❗️用跣落口嚨嚟形容都不為過‼️
咁厚一塊雞扒 視覺上梗係滿分,食落梗係滿足💯💯

食呢款嘅時候,記得立齊紙巾濕紙巾⊙_◎
厚切雞扒菠蘿bagel三文治
2023-03-17 272 瀏覽
食完午餐經過見到呢間舖竟然冇排隊,少少飽,但係都一定要試!好多新鮮出爐嘅bagel 味道可以選擇,會議內容個餡就可以另外揀,我揀咗芋泥麻薯,我好欣賞佢係職場製作個配料,見佢即刻炒個麻糬入口嘅時候熱辣辣!(可以話係新鮮好味,但其實話說係攤凍一陣食先最好味)我因為食唔晒,所以拎咗返屋企一半做宵夜。宵夜時段攞返出嚟焗熱佢,個包變咗隨口嘅包、而個餡依然係咁煙靭好味🤤至於個芋泥唔太甜,唔錯!個人覺得宵夜嘅時候焗返熱食仲好食過堂食!
食完午餐經過見到呢間舖竟然冇排隊,少少飽,但係都一定要試!

入口嘅時候熱辣辣!

(可以話係新鮮好味,但其實話說係攤凍一陣食先最好味

我因為食唔晒,所以拎咗返屋企一半做宵夜。

個人覺得宵夜嘅時候焗返熱食仲好食過堂食!
芋泥麻糬綠茶bagel
芋泥麻糬綠茶bagel
2023-03-12 305 瀏覽
 Bagel控最近見到一間紅磡既bagel店,即刻諗住去試🤤見到佢地啲餡料有好多款搭配,仲有好多款bagel同埋cream cheese可以自己mix and match~不過如果要食既話記得早少少去,當日一點幾去到已經有幾款bagel賣曬,再遲啲已經冇乜款可以揀。1⃣️滑蛋叉燒三文治($68) 呢款bagel感覺既特別,crossover港式口味🤩食落甜甜地,有啲bbq醬同沙律醬,滑蛋都幾滑加埋叉燒、洋蔥絲、蕃茄,味道啖啖都好豐富~Bagel揀左酸種混合bagel,係我最愛既Everything Sourdough Bagel😋Bagel食落面頭脆脆地,最鍾意係面頭既罌粟籽,食落更加香脆~  2⃣️麻糬忌廉芝士三文治($48) 麻糬揀左原味麻糬,食落有糯米香,而且好煙韌仲拉到絲~呢款既bagel揀左紫薯小紅莓Bagel。質感比起Everything Bagel更加煙韌,而入面既cream cheese都有好多可以揀,我地就揀左開心果cream cheese,出面比較少見😍cream cheese 好滑,甜甜地好好味~
1⃣️滑蛋叉燒三文治($68)
滑蛋叉燒三文治
 2⃣️麻糬忌廉芝士三文治($48)
麻糬忌廉芝士三文治
滑蛋叉燒三文治
麻糬忌廉芝士三文治
2023-02-26 489 瀏覽
喺附近探親,諗住去試呢間網上都幾出名嘅bagel, 見到佢排長龍我都係等。等咗半個鐘差唔多到隊頭嘅時候,職員同我前面嗰個人講 bagel 要再等多半個鐘。.其實係咪可以有責任啲?知道bagel唔夠就唔好叫人去排隊或者叫人有啲心理準備,而唔係等到差唔多有得嗌嘢食嘅時候先至同我哋講要再等多半個鐘。.你哋啲時間就係時間,我哋啲時間就係垃圾?我唔理你啲嘢食有幾好食,不過我覺得你哋連最基本嘅待人處事嘅方式都唔得嘅時候,我試來仲有咩意思?.以後每次經過唔會諗起你哋三文治有幾靚,條隊有幾長,而係你哋喺度氹班客排隊 knowing well that you don’t have any bagels left in stock.
2023-02-25 421 瀏覽
星期六朝 有d人唔算多 鋪好細但有位坐 叫左手撕豬 芝麻bagel 坐低等 等等下心諗 應該比盡十分鐘有啦 點知最後夠足足30分鐘 仲要比錯左個芝士bagel 認真 有無需要咁耐? 算 我驚叫佢整過要浪費多我半粒鐘味道絕對無驚喜 正常水平臨走見到排隊龍好長又無人落單唔會有下次
應該比盡十分鐘有啦

點知最後夠足足30分鐘 仲要比錯左個芝士bagel

認真 有無需要咁耐? 算 我驚叫佢整過要浪費多我半粒鐘

味道絕對無驚喜 正常水平

臨走見到排隊龍好長又無人落單

唔會有下次
有留意開我ig嘅都知我好鍾意食麵包🤤而Bagel都係我成日會留意嘅好東西🤣最鍾意就係周圍搵好食嘅Bagel🥯呢排知道紅磡土瓜灣附近開咗一間新嘅Bagel店,而且睇人哋嘅相見到好似好足料好爆餡咁😝即刻Bookmark咗放工去買😍小店係喺一條巷入面,本身以為呢啲小店都係後生仔經營,點知!最令我驚訝嘅係入面得兩個姨姨經營👩🏻👩🏻一個收錢一個整Bagel,仲要好有禮貌好好人🥹店裡面有好多唔同嘅Bagel揀,可以俾客人mix and match咁揀自己鍾意嘅配搭💖🌟麻糬忌廉芝士三文治🥯 $45 (3.75/5)1️⃣多谷物酸種Bagel🥯 (+$3)2️⃣開心果忌廉芝士💚3️⃣黑糖麻糬🍯我放工去到嘅時候Bagel選擇已經得返好少🥹就試試多谷物酸種Bagel🥯佢哋係即叫即整,冇乜人嘅時候大概等咗5-6分鐘~都好快手嘅!阿姨會好貼心咁幫你將Bagel分一半再用紙包住,方便拎走😉打開嘅時候熱辣辣仲出緊煙🤣啲忌廉芝士仲爆哂出嚟,好正😝我擺咗喺屋企雪櫃第二日先用微波爐加熱嚟食(純粹想將佢變返常溫🤣)Bagel都幾大個好有重量🤣開心果忌廉芝士份量都多,但係開心果味道唔算濃😳主要都淨係食到忌廉芝士味😳麻糬方面,佢有黑糖麻

🌟麻糬忌廉芝士三文治🥯 $45 (3.75/5)
1️⃣多谷物酸種Bagel🥯 (+$3)
2️⃣開心果忌廉芝士💚
3️⃣黑糖麻糬🍯

Bagel都幾大個好有重量🤣開心果忌廉芝士份量都多,但係開心果味道唔算濃😳主要都淨係食到忌廉芝士味😳麻糬方面,佢有黑糖麻糬同原味麻糬揀,我揀咗黑糖味,但黑糖味較淡,只係食到少少甜味😮有少少失望~但麻糬真係好足料😂成寸厚!😂而且口感好軟糯,即使擺咗落雪櫃一晚都仍然好軟身好煙韌,仲會拉絲🤣不過食咗半個已經超滯….飽肚感滿分💯🤣

Overall覺得呢個價錢都算幾抵,而且真係好足料大大份💕除咗甜Bagel之外佢仲有好多唔同款嘅鹹Bagel,望落去都超爆餡!下次有機會我都想試其他😉而且兩個姨姨都好用心經營同製作,值得幫襯呀!

加一服務費:❎

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:Bagel Gogo (紅磡)
紅磡崇志街35號地舖
2023-02-16